|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Kinga_20- mam zamiar nosić od samego początku..
nawet od pierwszego tygodnia, chociaż TŻ coś tam stęka, że zaczniemy nosić jak Mały skończy miesiąc. a ja i tak zrobię co uważam ![]()
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jednak chce wam dać trochę przestrzeni??? ![]() mam nadzieje że wszystko ok |
|
|
|
|
#275 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Badanie moczu robiłam wczoraj i wszystko ok, a piecze (chyba bardziej jednak swędzi..) już od 2,3 dni.Żurawinę chyba mam
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej przyzwyczaić dzidziusia![]() === lecę na obiad , a potem umyć włosy i takie tam bajery paaaa
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam założenie, że maks 70 kg, ale chciałabym tak 68kg. Póki co mam jeszcze 4 kg do wagi "wymarzonej", ale czasu bardzo dużo, więc boję się, że to 70kg przekroczę.
Cytat:
Ja bardzo lubię takie zdjęcia, bo póki co u siebie nie widzę takich różnych wypiętych nóżek, plecków etc ![]() Cytat:
super, to pewnie będziesz w tym wątku rodziła. Super, ze z Sofią wszystko ok.Brzchem się nie przejmuj. Ja wczoraj założyłam obcisłą bluzkę i w rezultacie w tramwaju mi miejsce ustępowali, w kolejce przepuszczali, a na koniec TŻ powiedział, że on nie zauważył wcześniej, że mam taki duży brzuch
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil ty byłaś na konsultacji przed porodem u anestezjologów? Jakie dokumenty chcieli, o co pytali? Co mówić, żeby się zakwalifikować na znieczulenie?
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
No nie. Już mi zabrali koleżankę
Nowa już na korytarzu siedzi.. |
|
|
|
#282 | ||
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
A tak mnie naszło, bo moja sama w brzuszku i się przemieszcza i wypina dupkę raz na prawo raz na lewo, a jak twoje? Każda po swojej stronie siedzi czy robią zmiany miejsc?
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#285 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To będziemy się wzajemnie mobilizowały do doprowadzania się do ładu- my w sierpniu i wrześniu mamy wesela znajomych, więc wypadałoby jakoś wyglądać ![]() Ja sobie założyłam max 70kg, a tu już mam coraz bliżej do 80kg... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli niedługo do wizażowych dzieciaczków może dołączyć też Sofcia!I super cena za sesję ![]() ---- Co do sesji brzuszkowej- to właśnie była moja siostra i pytała się w imieniu swojej koleżanki z klasy (lubi fotografię) czy nie miałabym ochoty na kilka zdjęć. Bo jest na etapie szkolenia się w robieniu zdjęć itp i w sumie byłby to obopólny interes ![]() A teraz wracam z powrotem do łóżka. Posiedziałam przy kompie chwilkę zjadając drugie danie obiadowe (pączek z toffi i kawa zbożowa ) i znowu brzuch daje znać o sobie. Jak do jutra nie przejdzie, to dzwonię do gina albo śmigam na IP... ![]() I muszę się wyżalić- Mężu nie chce mi bucików kupić
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
Cytat:
jak już siedzą to każda po swojej stronie.
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno bezpłatne, ale trzeba wcześniej skonsultować u anestezjologów w szpitalu.
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
z dwojga złego lepiej w tą stronę, mój najchętniej spaliłby zawartość mojej szafy i wysłał na zakupy, bo uważa że nie mam fajnych ubrań (czytaj zestawy z gazet) a ja znowy nie lubię bez sensu wydawać pieniędzy ikupuje tylko to co najpotrzebniejsze
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Może faktycznie lepiej kup po porodzie bo podobno w ciąży stopa puchnie, zmienia się, szkoda by było butów na 1 miesiąc.
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to plecka chyba ![]() Cytat:
Cytat:
2. No ja jestem w szoku, że dziś mi się dał 3. Fajnie z tą sesją 4. Mam nadzieję, że przejdzie 5. A mężowi należy się bacik! |
||||
|
|
|
#292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sesję robimy już w czwartek. Mam nadzieję, że się wykuruję ![]() Cytat:
![]() A o krwawienie zapytaj koniecznie, bo może Ci jakiś skrzep blokuje odpływ krwi. Oby nie ale warto takie rzeczy sprawdzać. Cytat:
![]() Cytat:
Ale patrząc na tempo rozwoju wątku mogę nie zdążyć Z tym dużym brzuchem to w sumie się nie przejmuję, niech Sofci będzie wygodnie, ale moja skóra jest na skraju wytrzymałości. Jest niesamowicie naprężona i czasem mam wrażenie, że się rozerwie jakieś 10cm nad pępkiem. Już mówiłam Wam o jednym całym boku w rozstępach - raczej na tym się nie skończy ![]() A jedyne co mogę to smarować się non-stop co czynię... |
||||
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytali o przebieg ciąży (czy problematyczna), ciśnienie, przebyte operacje/zabiegi i jak się znosiło znieczulenie/narkozę, problemy z wątrobą itp, czy się pali, eeeeee nie pamiętam dalej potem zajrzę do teczki i Ci wyślę ![]() ale generalnie nie ma czegoś takiego że się jest zakwalifikowanym na znieczulenie albo nie. jeśli nie ma medycznych przeciwskazań mogą dać znieczulenie, pod warunkiem, że się dorwie anestezjologa (tak jak już pisałam jeden jest przypisany do porodówki od 8 do 15/16 - pewnie ten od cc, i jak ma chwilkę to może podejść do innej rodzącej, i po tych godzinach jeden dyżurny na cały szpital, więc trzeba liczyć na szczęście że będzie dostępny) |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
jestem.wróciłam
wszystko jest przedobrze,mała ponad 3kg,nadal głową w dół więc moge odetchną z ulgą ![]() w miesiąc +3,3kg. łaącznie +18 gin zły bardzo ![]() ![]() szyjka się skraaaaca ale już ciul z tym ![]() na usg wszystkie wymiary się pokrywaja, różnica jednego dnia miedzy glowka a brzuszkieem ![]() ale w piatek jade znow bo L4 nie moze mi dac z wyrzedzeniem ![]() posluchalismy serduszka,skurczyki do poziomu 40 ale ok. jestem happy aa,na porodówce miłe zaskoczenie-piłki,worki sako,można sobie chodzić ile się chce, łóżko-fotele porodowe w pojedyńczych salach, swietne są,wieeeelkie ktg podpięte caly porod, maluch ptem ze mna, sale potem po 4osoby. dzis byly tylko 2babki,jedna "po" druga w trakcie ![]() ale atmosfera super,cicho,spokojnie,kam eralnie ![]() rzeczy tylko dla mnie dla dziecka na wyjscie ![]() i like it moge rodzić
|
|
|
|
#295 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
pod koniec 8 i na początku 9 miesiąca dopiero mi waga się ruszyła i to z kopyta, 3 tygodnie temu ważyłam jeszcze 65-66kg, wczoraj 68,7 kg, do tp 19 dni zostało to w takim tempie 70 przebije na bank
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
założenie stanika kończyło się u mnie rzyganiem, lub - w drugiej połowie ciąży - zgagą i dusznościami a wcale takich ciasnych tych staników nie mam...
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się dziewczyna uczy a Kubuś będzie miał super pamiątkę ![]() Jak to nie chce Ci kupić? Nie dobry! ![]() Ja mam jakiś magiczny wpływ na mężczyzn w moim życiu, bo nigdy mi nic nie odmawiają. Ani tata, ani brat, ani mąż nigdy nie powiedzieli mi "nie" jak coś bardzo chciałam Ale niestety mam za dużo zdrowego rozsądku i nie wykorzystuję za bardzo ![]() Cytat:
No i jak TŻ?
|
||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
oooo Nowa część
no to mam troszkę zaległości ![]() Fajny tytuł ![]() kto wymyślił ? ![]() co tu się działo, może jest jakieś streszczenie ? ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- mam małą chwilkę może spróbuję troszkę ponadrabiać, bo później już Was nie dogonie
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,że piszesz, że w Raszei też wszystko ok, bo w razie czego tam się przejadę jak mi nie wyjdzie z moim szpitalem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

nawet od pierwszego tygodnia, chociaż TŻ coś tam stęka, że zaczniemy nosić jak Mały skończy miesiąc. 

Badanie moczu robiłam wczoraj i wszystko ok, a piecze (chyba bardziej jednak swędzi..) już od 2,3 dni.
07.07.2012 

) i znowu brzuch daje znać o sobie. Jak do jutra nie przejdzie, to dzwonię do gina albo śmigam na IP... 

potem zajrzę do teczki i Ci wyślę
gin zły bardzo
Nie dobry!