Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 13:12   #2551
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Jeszcze dziś się wyjasni, bo będę z ginem rozmawiac, ale chyba dostanę skierowanie na nfz, jesli nie to u mnie 180 zł plus 120 zł za test PAPP-A, to w sumie 300 zł, ale zdecydowałam, ze nawet jak trzeba będzie płacić, to wezmę w pakiecie

Też mam trochę ciuszków po córce nowiutkich z metkami jeszcze, także też mogę porobić fotki i jakby ktoś był chętny to za jakieś nie za duże pieniązki odsprzedać
A ten test PAPP-A jest obowiązkowy?

Dziewczyny ja na pewno będę zainteresowana ciuszkami... no ale musimy jeszcze trochę poczekać aż nasze dzieciątka pokażą co mają między nogami

Agatka-dobry pomysł.;-)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-16 o 13:14
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 13:23   #2552
_Peggy
Zakorzenienie

Witam w ten piękny słoneczny dzień Kobietki

ilona_0105 Mi też wsio ryba co do półci Chcę tylko by było zdrowe i miało małą czaszkę po Tatusiu U mnie też bardzo duże szanse na bliźnięta W najbliżeszej rodzinie dwie parki u jednej cioci, u TZa też są trojaczki Ja nie miałabym problemu z bliźniętami. Wręcz przeciwnie mój chłopina marzy o dwójeczce. Ogląda się na ulicy za wózkami z dwojgiem maleństw Jedyne co to bałabym się CC bo to raczej nieuniknione w cięży bliźniaczej.

babku Moja Córa będzie miała na imię Aleksandra Natalia A Synuś? Pojęcia nie mam. Marzyliśmy z TŻ o Szymonie, ale pojawił się w styczniu w dalszej rodzini (konkretnie u szwagierki mojej Siostry) i nie wiem czy hmm wypada. Możliwe że dzieciaczki będą się widywać

De28 Pytałaś co robię. Otóż: piorę, odkurzam, prasuję, gotuję, piekę ciasta, bułki, chleby, kwiety przesadzam, sporo książek czytam, duuużo spaceruję, duuużo czasu poświęcam na szukanie nowego mieszkania, siedzę w sieci, szukam inf. o ciąży, szukam nowych przepisów, gimnastykuje się, sprzedaje duperele na ebayu, robię zakupy, wieczorem oglądam Teorie Wielkiego Podrywu, rozmawiam z rodziną i wiele wiele innych mniej lub bardziej ciekawych czynności. Nie nudze się ani pięci minut dziennie
Czasami pomagam znajomym przy dwólatce i szczerze dziwie Ci się że się nudzisz. Jak ja jestem z E. to zapominam że mam siku zrobić, o nudzie nie ma mowy. Mam nadzieje że żle tego nie odebrałaś Kochana Chyba masz bardzo grzeczne Dziecko

anulka2205 Nie stresuj się Na pewno wszystko będzie dobrze. Maleństwo czuje ten stres. Czuje też radość więc polecam zjeść coś pysznego i pooglądać jakiś fajny film

ryba91 o ła jakie sny. Łokropne. Ja na szczęście mam same erotyczne ostatnio Noc w noc

Dziś jest bardzo ważny dla Nas dzień. Pierwsza wizyta w przychodzni związana z naszym Maleństwem. GP się dowie że jestem w ciąży i pokiruje mnie dalej (skieruje do położnej i wyśle list w sprawie USG). Podam że jestem w 10 tygodniu (Mam mi tak wyliczyła), ale powiem że miewam nieregularne cykle.
Stary 2013-04-16, 13:25   #2553
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja na pewno będę zainteresowana ciuszkami... no ale musimy jeszcze trochę poczekać aż nasze dzieciątka pokażą co mają między nogami

Agatka-dobry pomysł.;-)
raczej nie jest obowiązkowy...to Wasza decyzja....chyba że jesteście obciążeni jakoś genetycznie jakimiś chorobami....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 13:35   #2554
ryba91
Zakorzenienie

ooo ja widzę, że każdy się oferuje na ciuszki no bogato po poznaniu płci na ten temat będziemy gadać !!

Moja głowa!! sądzicie że jeżeli od dwóch tygodni dzień w dzień boli mnie głowa, to wina ciąży? czy coś może być nie tak? bo nie wiem co robić.. kilka lat temu leczyłam się na migreny ale gdzieś 1,5 roku temu przeszło zupełnie Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli.

a tak poza tym była mowa o zaręczynach,, nie wiem czy ja Wam opowiadałam o swoich.. Byliśmy razem rok już i mieszkaliśmy razem, w kwietniu przed świętami moja mama zaprosiła nas na święta i pojechaliśmy następnego dnia i było wszystko ok, tylko mój obecny mąż dzień w dzień gdzieś wychodził, jeździł i dziwnie się zachowywał.. Poszliśmy na imprezkę i tam poznał taką moją znajomą ( w gruncie rzeczy średnio za nią przepadam ) i ona potem do nas do domu mojej mamy przyjechała i mój mąż siedział z nią sam w pokoju i co wchodziłam to wyłączał laptopa i że niby tylko gadają itd.. no więc ja byłam zazdrosna i zrobiłam mu haje w każdym bądź razie miarka się przebrała bo wstałam sobie w Wielką sobotę i umówiliśmy się że on idzie po warzywa a ja z mamą na inne drobne zakupy i potem z koszyczkiem święcić.. no to poszedł o 8 rano po te warzywa wrócił i mi coś tam gada " sprawdz mi bane na Stroszek" i tu cos mi śmierdziało bo ON NIE ZNAŁ WTEDY BYTOMIA i pytałam się go po co to tak mi okrętnie gadał coś, a że nie umie kłamać to myślałam że mnie zdradza!! i pojechał a ja w płacz i w ogóle nie odbierał ode mnie telefonu, a moja mama się ze mnie śmiała i napisałam mu sms cos typu " mozesz nie wracać, mogłeś mi wcześniej powiedzieć a nie w święta! nie chcę Cię widzieć itd itp. " i chyba 3 gdziny później ( cały czas płakałam ) przyjechał i chciał ze mna gadać ale ja Go cały czas wyzywałam i wtedy powiedział " wiesz co, baby są dziwne. Chciałem poczekać do poniedziałku, ale nie wymyślę nic żeby przekonać Cię że Cię nie zdradzam. Ty masz swoje racje będziesz buczeć całe święta itd.." a ja że ma wyjść z pokoju i jak wymyśli cos sensownego to niech wróci i zabierze rzeczy. i wtedy przyszedł klęknął i "wyjdziesz za mnie" hahaha oczywiście zgodziłam się i potem mi wytłumaczył o co chodziło. BO nigdzie nie było mojego rozmiaru pierścionka i musiał jeździć i kazali mu na stroszek do jakiejś filii jechać właśnie w W.Sobotę no ale nie mógł mi powiedzieć bo to miała być niespodzianka itd itp i powiedział mojej mamie wcześniej żebym przypadkiem czegoś głupiego nie zrobiła ( czyt. wrócić do naszego mieszkania w Gliwicach) itd.. no nie ważne w każdym bądź razie było mi tak MEGA głupio ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna bo on to włąśnie chcial w poniedzialek wielkanocny zrobić bo wtedy były obie rodziny razem

Ps. kiedy jest drugie genetyczne? bo jest no nie? ;>

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

_Peggy - pasjonujesz się kuchnią? bo ja też Może masz jakieś fajne przepisy na szybkie przekąski ..? bo swoje sprawdziałam i ogólnie nic nowego mi nie wpada, a jak cos czytam to zawsze jest " napewno mi nie zasmauje.."no i tak o to ostatnio robię tylko typowe śląskie dania no nie tylko ale większosć :P
Stary 2013-04-16, 13:42   #2555
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
raczej nie jest obowiązkowy...to Wasza decyzja....chyba że jesteście obciążeni jakoś genetycznie jakimiś chorobami....
Nie jesteśmy obciążeni więc jak wszystko wyjdzie ok do odpuścimy sobie ten test.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-16, 13:43   #2556
00anulka00
Zadomowienie

Agatka masz rację, dobrze, ze mnie poprawiłaś, co 2 dni HCG sie robi
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:05   #2557
niunia32
Zakorzenienie

piękna pogoda. 3 godz na dworze byłyśmy. teraz chwila oddechu i jedziemy po męża - zabiera nas na obiad i spacer

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:14   #2558
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
piękna pogoda. 3 godz na dworze byłyśmy. teraz chwila oddechu i jedziemy po męża - zabiera nas na obiad i spacer

tak.. piękna pogoda! te dziewczyny które maja złe humorki niech spojrzą w okno! jest taaaak pięknie! i od razu chce się żyć!!

a jeśli chodzi o bete to uważam że nawet po 5 dniach można zrobić i wystarczy wyliczyć % ile powinno przyrosnąć na ten odstęp i już ;d ja tam nie robiłam co dwa dni ;d
Stary 2013-04-16, 14:17   #2559
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ooo ja widzę, że każdy się oferuje na ciuszki no bogato po poznaniu płci na ten temat będziemy gadać !!

Moja głowa!! sądzicie że jeżeli od dwóch tygodni dzień w dzień boli mnie głowa, to wina ciąży? czy coś może być nie tak? bo nie wiem co robić.. kilka lat temu leczyłam się na migreny ale gdzieś 1,5 roku temu przeszło zupełnie Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli.

a tak poza tym była mowa o zaręczynach,, nie wiem czy ja Wam opowiadałam o swoich.. Byliśmy razem rok już i mieszkaliśmy razem, w kwietniu przed świętami moja mama zaprosiła nas na święta i pojechaliśmy następnego dnia i było wszystko ok, tylko mój obecny mąż dzień w dzień gdzieś wychodził, jeździł i dziwnie się zachowywał.. Poszliśmy na imprezkę i tam poznał taką moją znajomą ( w gruncie rzeczy średnio za nią przepadam ) i ona potem do nas do domu mojej mamy przyjechała i mój mąż siedział z nią sam w pokoju i co wchodziłam to wyłączał laptopa i że niby tylko gadają itd.. no więc ja byłam zazdrosna i zrobiłam mu haje w każdym bądź razie miarka się przebrała bo wstałam sobie w Wielką sobotę i umówiliśmy się że on idzie po warzywa a ja z mamą na inne drobne zakupy i potem z koszyczkiem święcić.. no to poszedł o 8 rano po te warzywa wrócił i mi coś tam gada " sprawdz mi bane na Stroszek" i tu cos mi śmierdziało bo ON NIE ZNAŁ WTEDY BYTOMIA i pytałam się go po co to tak mi okrętnie gadał coś, a że nie umie kłamać to myślałam że mnie zdradza!! i pojechał a ja w płacz i w ogóle nie odbierał ode mnie telefonu, a moja mama się ze mnie śmiała i napisałam mu sms cos typu " mozesz nie wracać, mogłeś mi wcześniej powiedzieć a nie w święta! nie chcę Cię widzieć itd itp. " i chyba 3 gdziny później ( cały czas płakałam ) przyjechał i chciał ze mna gadać ale ja Go cały czas wyzywałam i wtedy powiedział " wiesz co, baby są dziwne. Chciałem poczekać do poniedziałku, ale nie wymyślę nic żeby przekonać Cię że Cię nie zdradzam. Ty masz swoje racje będziesz buczeć całe święta itd.." a ja że ma wyjść z pokoju i jak wymyśli cos sensownego to niech wróci i zabierze rzeczy. i wtedy przyszedł klęknął i "wyjdziesz za mnie" hahaha oczywiście zgodziłam się i potem mi wytłumaczył o co chodziło. BO nigdzie nie było mojego rozmiaru pierścionka i musiał jeździć i kazali mu na stroszek do jakiejś filii jechać właśnie w W.Sobotę no ale nie mógł mi powiedzieć bo to miała być niespodzianka itd itp i powiedział mojej mamie wcześniej żebym przypadkiem czegoś głupiego nie zrobiła ( czyt. wrócić do naszego mieszkania w Gliwicach) itd.. no nie ważne w każdym bądź razie było mi tak MEGA głupio ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna bo on to włąśnie chcial w poniedzialek wielkanocny zrobić bo wtedy były obie rodziny razem

Ps. kiedy jest drugie genetyczne? bo jest no nie? ;>

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

_Peggy - pasjonujesz się kuchnią? bo ja też Może masz jakieś fajne przepisy na szybkie przekąski ..? bo swoje sprawdziałam i ogólnie nic nowego mi nie wpada, a jak cos czytam to zawsze jest " napewno mi nie zasmauje.."no i tak o to ostatnio robię tylko typowe śląskie dania no nie tylko ale większosć :P
Lubie gotować i lubie jeść
Obecnie nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy, ale jak coś ciekawego znajdę/upitraszę to dam znać. Dziś na obiad makaron razowy ze szpinakiem i czosnkiem przewiduje

Stresuje się tą wizytą Dziewczyny (mam o 16.10 mojego czasu).
Najprawdopodobniej lekarz jedynie powie gratuluje i pośle "listy" do położnej i do szpitala w sprawie USG. Przeraża mnie że tak na słowo uwierzy że jestem w ciąży.
I jeszcze mnie mdli. Z nerwów chyba (przed ciążą mdłości zawsze były oznaką zdenerwowania).
Stary 2013-04-16, 14:18   #2560
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli chodzi o bete to uważam że nawet po 5 dniach można zrobić i wystarczy wyliczyć % ile powinno przyrosnąć na ten odstęp i już ;d ja tam nie robiłam co dwa dni ;d
nie ma obowiązku co dwa dni ale najlapiej w parzyste dni robić....tzn w odstepie czasu....bo lepiej wyliczyć...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:27   #2561
anulka2205
Wtajemniczenie

Mamy troszkę problemów z córką, więc chcę zrobić wszystkie badania, jakie oferuję. I to głównie dlatego tak się denerwuje, pierwszą ciążę byłam cała w skowronkach, ale teraz nie umiem

Ryba nie wiem o co chodzi, ale mnie tez często (no, nie dzień w dzień, ale często jak na mnie) boli głowa, wiąże to z ciążą, ewentualnie brakiem kofeiny, dziś też własnie mam kiepski dzień, a jeszcze mała daje czadu

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:33   #2562
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Lubie gotować i lubie jeść
Obecnie nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy, ale jak coś ciekawego znajdę/upitraszę to dam znać. Dziś na obiad makaron razowy ze szpinakiem i czosnkiem przewiduje

Najprawdopodobniej lekarz jedynie powie gratuluje i pośle "listy" do położnej i do szpitala w sprawie USG. Przeraża mnie że tak na słowo uwierzy że jestem w ciąży.
I jeszcze mnie mdli. Z nerwów chyba (przed ciążą mdłości zawsze były oznaką zdenerwowania).
Wszystko będzie ok, nawet jak pośle tylko "listy" w sprawie USG to i tak ważne bo szybciej zobaczysz bąbla no stres !!! i oczywiście trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nie ma obowiązku co dwa dni ale najlapiej w parzyste dni robić....tzn w odstepie czasu....bo lepiej wyliczyć...
lepiej i prościej hehe
Cytat:
Mamy troszkę problemów z córką, więc chcę zrobić wszystkie badania, jakie oferuję. I to głównie dlatego tak się denerwuje, pierwszą ciążę byłam cała w skowronkach, ale teraz nie umiem

Ryba nie wiem o co chodzi, ale mnie tez często (no, nie dzień w dzień, ale często jak na mnie) boli głowa, wiąże to z ciążą, ewentualnie brakiem kofeiny, dziś też własnie mam kiepski dzień, a jeszcze mała daje czadu
Ehh.. no cóż może i to urok ciąży i braku kofeiny, ale ja bez niej ostatnio nie daje rady! naprawdę. I wiem że należy mi się porządne lanie za to.. ale nie bijcie

tak siedze i czytam " w oczekiwaniu na dziecko" przerywając co chwile ale patrze a jeszcze tylko 6,5h w pracy!
Stary 2013-04-16, 14:33   #2563
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witamy sie I my ) u nas tez pogoda niczego spbie , ale còż z tego jeśli kiblujemy od 14 do 22 w pracy? Dzis mi sie dziwne rzeczy w nocy dzialy .. Obudzilam sie bo mi sie wydawalo ze cos mi sie w brzuchu tak jakby przelało z jednego boku na drugi! Potem długo nie mogłam zasnàć, I czekałam ale niczego sié nie doczekałam. Moze to moja psychika? Bo to juz 17 tydz wiec zaczynam się bardzo wsłuchiwač , żeby nie przegapić niczego .. Pòźniej mi siię śniło że spadlam na brzuch ze schodòw ;( co raz częściej mi sie snia dziwne rzeczy , czym bliżej tego skanu! Boję się że zwariuje do tego czasu , I zastanawiam się czy nie umòwič się prywatnie troche wcześniej. Co myślicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:41   #2564
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witajcie
wreszcie mam wyniki......chociaż jak byłam o 16 okazało się że wszystkie wyniki są oprócz mojego powiedzieli mi ,że do 40 minut będą wyniki ,że będa do mnie dzwonić......już mnie coś trafiało,myślałam ,że oszaleje... około 18 nareszcie wynik...... beta hcg 585 wynik dodatni....... jestem przeszczęśliwa :
wiedziałam, że będzie ładny wynik - Gratulacje

Cytat:
A my też po wizycie- maluszek ma równiutkie 5 cm i jest śliczny A skakał tak na usg, ze się aż ginek śmiał do ekranu, ze Małysz rośnie. Tylko dostałam jednak żelazo, bo gin stwierdził, ze morfologia kiepska wydawało mi się, ze z identycznymi wynikami Tobie Ktosiula powiedział, ze spoko, nie wiadomo kogo słuchac, no ale jak ten mnie prowadzi to będę grzecznie łykać, bo mówił, że jak teraz tak, to będzie się pogarszać hemoglobina. Boje się teraz tylko zaparć przy tym żelazie
piękne wieści, no i kciuki trzymam żeby zaparcia Cię ominęły

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byłam rano na wizycie. Wszystko jest w porządku, mam malutką nadżerkę, ale póki co nie będzie jej ruszać, może sama się zagoi Wyniki wyszły dobre. Waga póki co piórkowa Hemoglobinę mam 12,9, mogłaby być wyższa, bo pewnie spadnie. Wiem, że na podwyższenie można kupić buraka w tabletkach, siostra brała i jej podniósł Kolejna wizyta 20 maja.

Teraz powiedziała, że poród może być 5 listopada, wcześniej mówiła, że 6 Wszystko ustali tak czy inaczej po USG. Nie mogę się już doczekać

Jak się czujecie? Nadal macie mdłości, czy już mniej? Ja rano wymiotowałam, ale chyba powoli zaczynam czuć się lepiej. Dokucza mi tylko ogromna senność, drzemka w ciągu dnia musi być
Cieszę się, że wyniki dobre i wizyta udana
Oby nadżerka się sama zagoiła

Ja się czuję dobrze Zresztą jak od początku...to fajnie, że i u Ciebie coraz lepsze samopoczucie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Witam, dołączam się do wątku.
U nas 8tydzień i 2/3 dzień, dziś byliśmy na usg i pięknie było widać jak bije serduszko maleństwa
Z dolegliwości męczą mnie mdłości, niestrawność i powrót bóli podbrzusza, miejmy nadzieję że szybko miną i będę mogła na spokojnie przechodzić ciążę.
Czy też tak macie, że nie macie ochoty nic jeść, a jak już coś przełkniecie to zaczyna się masakra?
Kolejna wizyta za 3-4 tyg
Witaj i Gratulacje
oby dolegliwości ustąpiły

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
To ja sie podziele moja energia Uwaga,moj wczorajszy dzien:
Umylam swoje i auto tzeta i odkurzylam oba
umylam wszystkie okna,bagatela 21 sztuk
skosilam 600 m2 trawy,rozsypalam wapno
rozsypalam nawoz
posialam rosliny na warzywniaku poprzykrywalam folia
zrobilam obiad
posprzatalam chalupe
pomoglam tzetowi przy montowaniu dalszej czesci pergoli
powalczylam z chwastami
zrobilam zakupy
bylam z malym na placu zabaw
posprzatalam w akwarium
wyczesalam moje persy
No i jeszcze pare rzeczy by sie znalazlo.
Jestem w 11 tygodniu i mdlosci mniejsze,najgorzej jest rano.Ale duzo ruchu naprawde pomaga.
WOW!!! imponująca lista
Ja zawsze byłam leniuszek a teraz to wogóle nic mi się nie chce

Cytat:
Nie stresuj się
Ja byłam w piątek u GP - pierwszy raz wogle u irlandzkiego lekarza. Zrobił wywiad, zmierzył ciśnienie i wypełnił papiery - około 13tc mam wezwą mnie na wizytę w szpitalu a koło 15tc na pierwsze usg Wizyta była bezpłatna i trwała z 15 min

Ryba dzizas co za sny
niezłe zaręczyny

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Trele Oj Ciebie też niezłe sny męczą ale to podobno normalne w ciąży...

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-16 o 14:45
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:54   #2565
Dzastin08
Wtajemniczenie

Trele, tyle czasu już przeczekałaś to może i te "trochę" jeszcze poczekasz?
Nie wiem... a ile u Was kosztuje taka prywatna wizyta?

A za mną dziś znowu chodzą lody z Maka..

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-16 o 14:55
Stary 2013-04-16, 15:06   #2566
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Witamy sie I my ) u nas tez pogoda niczego spbie , ale còż z tego jeśli kiblujemy od 14 do 22 w pracy? Dzis mi sie dziwne rzeczy w nocy dzialy .. Obudzilam sie bo mi sie wydawalo ze cos mi sie w brzuchu tak jakby przelało z jednego boku na drugi! Potem długo nie mogłam zasnàć, I czekałam ale niczego sié nie doczekałam. Moze to moja psychika? Bo to juz 17 tydz wiec zaczynam się bardzo wsłuchiwač , żeby nie przegapić niczego .. Pòźniej mi siię śniło że spadlam na brzuch ze schodòw ;( co raz częściej mi sie snia dziwne rzeczy , czym bliżej tego skanu! Boję się że zwariuje do tego czasu , I zastanawiam się czy nie umòwič się prywatnie troche wcześniej. Co myślicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Straszne sny. A w nocy to może dzidziol się przeturlał na inny bok jak tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze troche no ale wiesz, jak nie dasz rady to poszłabym prywatnie.. chyba że b. drogo to wolałabym poczekać i pieniądze później dołożyć na 3d o ile planujesz

Cytat:
Trele, tyle czasu już przeczekałaś to może i te "trochę" jeszcze poczekasz?
Nie wiem... a ile u Was kosztuje taka prywatna wizyta?

A za mną dziś znowu chodzą lody z Maka..
lody z MACA...
Stary 2013-04-16, 16:06   #2567
Antibia86
Rozeznanie

musiałyscie zacząć z tymi lodami z Maca...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:18   #2568
anulka2205
Wtajemniczenie

Ryba, ale jak nie masz problemów z ciśnieniem, to jedną kawkę spokojnie możesz pić dziennie, nawet piszą, ze więcej, ale ta jedna to dla mnie taka rozsądna ilość, chyba że kilka zaliczasz... ale bić i tak nie będziemy

Te lody to jakaś chyba wspólna wątkowa zachciewajka

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-16, 16:22   #2569
paulinaizabela
Zakorzenienie

U mnie w miasteczku Maca brak...też lubię Mc Flurry
Dzisiaj mam jagodziankę do herbatki
Stary 2013-04-16, 16:33   #2570
domii29
Zakorzenienie

Mi wczoraj zrobiłyście smaka na mcflurry i poszłam sobie kupić , więc tą zachcianke mam już za sobą :P. Dzisiaj mam ochotę na coś z kapustą, ale na szczęście mamcia robi gołąbki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:36   #2571
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Acelinka to masz wesoło z córcią
baaaardzo
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej
Przepraszam Was że tak mało się ostatnio udzielam ale jakoś tak nie mam weny, zmęczona przychodzę z pracy. Teraz mam tydzień wolnego ale chodzę na praktyki, bo muszę zrobić.
Dzisiaj byliśmy na wizycie- USG genetyczne, wszystko jest w jak najlepszym porządku, bąbelek ma ponad 6,5 cm, machał do nas swoimi pięknymi paluszkami mąż się zakochał w biciu serduszka, a było kilka razy płci pan doktor nie mógł nam niestety nawet spróbować powiedzieć bo nasz maluszek jest od najmniejszego uparty ( po mamusi i tatusiu też) i większość badania leżał sobie na boczku odwrócony do nas tyłeczkiem Pan doktor go bujał, zaczepiał, mówił do niego ale bąbelek miał go gdzieś
Teraz 18 kwietnia wizyta u mojego gina ale to w sumie taka formalność, pewnie mi powie żebym jakieś witaminy zaczęła już łykać, USG nie będzie robił bo po co.
A jak tam inne dzisiejsze wizyty??
cudnie!
Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witajcie
wreszcie mam wyniki......chociaż jak byłam o 16 okazało się że wszystkie wyniki są oprócz mojego powiedzieli mi ,że do 40 minut będą wyniki ,że będa do mnie dzwonić......już mnie coś trafiało,myślałam ,że oszaleje... około 18 nareszcie wynik...... beta hcg 585 wynik dodatni....... jestem przeszczęśliwa
gratulacjeeee!
Cytat:
Wiecie co mi się śniło wczoraj ... że pokłóciłam się z siostrą ( obecnie jest w belgii i nie widziałyśmy się jakieś pół roku ) i ona zaczęła mnie kopać po brzuchu i powiedziała " już nie bedziesz gwiazdą domu bo dziecko, właśnie straciłaś swjego bachora" Wiecie co, godzinę płakałam jak się obudziłam, potem obudziłam płaczem męża bo nie umiałam się opanować, to było straszne!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mogłam dojść do siebie po tym śnie, strasznie!!! jak sobie przypomne ten sen to znów mam oczy ząłzawione

a dzisiaj śniło mi się że tygrys mnie pogryzł i byłam uwięziona na takim placu i on mnie cały czas podgryzał i w końcu odgryzł mi rękę

No a dzisiaj miałam straszna noc. Zasnęłam o 22:30 obudziłam się o 01:42 poszłam się załatwić, potem obudziłam się punkt 3, potem 5 a potem o 6 i już nie spałam w ogóle.

A tak poza tym to pokłóciłam się wczoraj z męzem ale już wszystko gra. On stwierdził że dopier w OSTATNIM miesiącu mam kupować ciuszki jak będę wiedziała ile dziecko mniej więcej mierzy. OSZALAŁ. no i o to się pokłociliśmy ale już jest ok

i zjadłam wczoraj kopytka i modrą kapuchę i do pracy wzięłam sobie 7 kopytek i słońce wali od samego rana!!! 18 stopni [COLOR="Silver"]
ojojć ale sny

a co do męża to faceci bardzo często tak myślą, bo po co prędzej? I w ogóle nie pomyślą że przecież nigdy nie wiadomo cyz nie będziemy musiały leżeć żeby donosić do terminu albo czy dzidziuś nie zechce wyskoczyć przed termnem ale to tylko faceci, trzeba im wybaczyć i uświadamiać
Cytat:
nie jest
Cytat:
Witam w ten piękny słoneczny dzień Kobietki

ilona_0105 Mi też wsio ryba co do półci Chcę tylko by było zdrowe i miało małą czaszkę po Tatusiu U mnie też bardzo duże szanse na bliźnięta W najbliżeszej rodzinie dwie parki u jednej cioci, u TZa też są trojaczki Ja nie miałabym problemu z bliźniętami. Wręcz przeciwnie mój chłopina marzy o dwójeczce. Ogląda się na ulicy za wózkami z dwojgiem maleństw Jedyne co to bałabym się CC bo to raczej nieuniknione w cięży bliźniaczej.

babku Moja Córa będzie miała na imię Aleksandra Natalia A Synuś? Pojęcia nie mam. Marzyliśmy z TŻ o Szymonie, ale pojawił się w styczniu w dalszej rodzini (konkretnie u szwagierki mojej Siostry) i nie wiem czy hmm wypada. Możliwe że dzieciaczki będą się widywać

De28 Pytałaś co robię. Otóż: piorę, odkurzam, prasuję, gotuję, piekę ciasta, bułki, chleby, kwiety przesadzam, sporo książek czytam, duuużo spaceruję, duuużo czasu poświęcam na szukanie nowego mieszkania, siedzę w sieci, szukam inf. o ciąży, szukam nowych przepisów, gimnastykuje się, sprzedaje duperele na ebayu, robię zakupy, wieczorem oglądam Teorie Wielkiego Podrywu, rozmawiam z rodziną i wiele wiele innych mniej lub bardziej ciekawych czynności. Nie nudze się ani pięci minut dziennie
Czasami pomagam znajomym przy dwólatce i szczerze dziwie Ci się że się nudzisz. Jak ja jestem z E. to zapominam że mam siku zrobić, o nudzie nie ma mowy. Mam nadzieje że żle tego nie odebrałaś Kochana Chyba masz bardzo grzeczne Dziecko

Dziś jest bardzo ważny dla Nas dzień. Pierwsza wizyta w przychodzni związana z naszym Maleństwem. GP się dowie że jestem w ciąży i pokiruje mnie dalej (skieruje do położnej i wyśle list w sprawie USG). Podam że jestem w 10 tygodniu (Mam mi tak wyliczyła), ale powiem że miewam nieregularne cykle.

Natalki to łobuziary ale taaaaaaaaaaakie kochane! love:
ale masz energii kochana a im bliżej terminu tym będziemy miały więcej do zrobienia, wyprawka, przygotowania to taki cudowny cas straszliwie mi szkoda że iminie mnie teraz wybieranie mnóstwa rzeczy bo przecież prawie wszystko w domu już jest
Cytat:

to wesołę zaręczyny
u nas tez niestandardowo było

u nas tez słonecznie i cudnie byłam z natalcią na placu zabaw i spacerku teraz leniuchujemy ogólnie obie chore jestesmy, zakatarzone masakra powinnam pójśc na L4 chyba chociaż do piątku

ja mam wizyte 25.04 już mnie skręca

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

a Wy dalej o Mc Flurry dzisiaj już sobie daruję ale jutro przyjedzie moja przyjaciółka to się wybierzemy na spacerek do mc dolada i zjem ogromniaste lody pomimo bóku gardła
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:40   #2572
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja mam wizyte 25.04 już mnie skręca
ja mam wizyte 23.04 a USG 24.04 i chyba skręca mnie jeszcze bardziej niż Ciebie .
Serio po tej ostatniej wizycie i po tym że nie widziałam maleństwa mam jakiś niepokój ;/ a czas się tak okropnie dłuuuuuuży

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-16 o 16:42
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 16:47   #2573
paulinaizabela
Zakorzenienie

Moja wizyta dopiero 5 maja... ja to się naczekam będzie to USG genetyczne.
Stary 2013-04-16, 17:00   #2574
00anulka00
Zadomowienie

Wy wszystkie tak daleko juz jestescie (USG, badania) a ja tak daleko w polu. Dzis o 21 mam byc u lekarza
Stary 2013-04-16, 17:02   #2575
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Wy wszystkie tak daleko juz jestescie (USG, badania) a ja tak daleko w polu. Dzis o 21 mam byc u lekarza
Każda zaczyna tak samo
za wizytę, daj znać po
Stary 2013-04-16, 17:18   #2576
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
za wizytę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:24   #2577
00anulka00
Zadomowienie

jak będę miała siłę to napiszę dziś, lub jutro. Muszę pilnie jechać po receptę wiec myśle ze na spokojnie bedzie kazał mi sie zapisać na kiedys tam, a dzis tylko da mi receptę.

Czy myślicie, że jak pójdę w maju do niego i poproszę go o tydzien zwolnienia to będzie ok?
mamy jedną dużą imprezę firmową i nie chce na niej "obsługiwać" a szef nie zrozumie tego, wiec sobie pomyślałam ze poproszę o tydzien L4
co myślicie?
Stary 2013-04-16, 17:25   #2578
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Na którym jesteś roku? Widzę, że jestes moja równolatką, to pewnie teraz licencjat?
Tak teraz licencjat męczę się z nim trochę

Cytat:

gdzieś mi usunęło -

Maomami - co studiujesz ?
Hmmm studiuję sobie pedagogikę specjalną

Jak obiecałam tak dodaje zdjęcie, 14 tydzień a tak wogóle to poczułam dzisiaj coś dziwnego tak jakby mi się coś przesunęło w brzuchu, jechałam samochodem i nie wiem czy to coś w moim żołądku, czy to bąbelek. Na bąbelka pewnie jeszcze troszkę wcześnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0028.jpg (60,0 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-04-16 o 17:27
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:27   #2579
anulka2205
Wtajemniczenie

Też trzymam kciuki i niechby się aż tak nie śpieszył i może powiedział już Ci coś konkretnego A ze zwolnieniem to pomysł jak najbardziej dobry, jeszcze si,ę nie spotkałam, zeby nie chcieli wystawić, częściej sami pytają czy się już przypadkiem nie chce

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-16, 17:32   #2580
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Tak teraz licencjat męczę się z nim trochę
Planujesz później kontynuować studia czy zostajesz z dzieckiem w domu?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości