|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Dziewczyny ja na pewno będę zainteresowana ciuszkami... no ale musimy jeszcze trochę poczekać aż nasze dzieciątka pokażą co mają między nogami ![]() Agatka-dobry pomysł.;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-16 o 13:14 |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień Kobietki
![]() ilona_0105 Mi też wsio ryba co do półci Ja nie miałabym problemu z bliźniętami. Wręcz przeciwnie mój chłopina marzy o dwójeczce. Ogląda się na ulicy za wózkami z dwojgiem maleństw Jedyne co to bałabym się CC bo to raczej nieuniknione w cięży bliźniaczej.babku Moja Córa będzie miała na imię Aleksandra Natalia ![]() De28 Pytałaś co robię. Otóż: piorę, odkurzam, prasuję, gotuję, piekę ciasta, bułki, chleby, kwiety przesadzam, sporo książek czytam, duuużo spaceruję, duuużo czasu poświęcam na szukanie nowego mieszkania, siedzę w sieci, szukam inf. o ciąży, szukam nowych przepisów, gimnastykuje się, sprzedaje duperele na ebayu, robię zakupy, wieczorem oglądam Teorie Wielkiego Podrywu, rozmawiam z rodziną i wiele wiele innych mniej lub bardziej ciekawych czynności. Nie nudze się ani pięci minut dziennie Czasami pomagam znajomym przy dwólatce i szczerze dziwie Ci się że się nudzisz. Jak ja jestem z E. to zapominam że mam siku zrobić, o nudzie nie ma mowy. Mam nadzieje że żle tego nie odebrałaś Kochana Chyba masz bardzo grzeczne Dziecko ![]() anulka2205 Nie stresuj się ryba91 o ła jakie sny. Łokropne. Ja na szczęście mam same erotyczne ostatnio Noc w noc ![]() Dziś jest bardzo ważny dla Nas dzień. Pierwsza wizyta w przychodzni związana z naszym Maleństwem. GP się dowie że jestem w ciąży i pokiruje mnie dalej (skieruje do położnej i wyśle list w sprawie USG). Podam że jestem w 10 tygodniu (Mam mi tak wyliczyła), ale powiem że miewam nieregularne cykle.
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie jest obowiązkowy...to Wasza decyzja....chyba że jesteście obciążeni jakoś genetycznie jakimiś chorobami....
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja widzę, że każdy się oferuje na ciuszki
no bogato po poznaniu płci na ten temat będziemy gadać !! Moja głowa!! sądzicie że jeżeli od dwóch tygodni dzień w dzień boli mnie głowa, to wina ciąży? czy coś może być nie tak? bo nie wiem co robić.. kilka lat temu leczyłam się na migreny ale gdzieś 1,5 roku temu przeszło zupełnie Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli. a tak poza tym była mowa o zaręczynach,, nie wiem czy ja Wam opowiadałam o swoich.. Byliśmy razem rok już i mieszkaliśmy razem, w kwietniu przed świętami moja mama zaprosiła nas na święta i pojechaliśmy następnego dnia i było wszystko ok, tylko mój obecny mąż dzień w dzień gdzieś wychodził, jeździł i dziwnie się zachowywał.. Poszliśmy na imprezkę i tam poznał taką moją znajomą ( w gruncie rzeczy średnio za nią przepadam ) i ona potem do nas do domu mojej mamy przyjechała i mój mąż siedział z nią sam w pokoju i co wchodziłam to wyłączał laptopa i że niby tylko gadają itd.. no więc ja byłam zazdrosna i zrobiłam mu haje i pytałam się go po co to tak mi okrętnie gadał coś, a że nie umie kłamać to myślałam że mnie zdradza!! i pojechał a ja w płacz i w ogóle nie odbierał ode mnie telefonu, a moja mama się ze mnie śmiała i napisałam mu sms cos typu " mozesz nie wracać, mogłeś mi wcześniej powiedzieć a nie w święta! nie chcę Cię widzieć itd itp. " i chyba 3 gdziny później ( cały czas płakałam ) przyjechał i chciał ze mna gadać ale ja Go cały czas wyzywałam i wtedy powiedział " wiesz co, baby są dziwne. Chciałem poczekać do poniedziałku, ale nie wymyślę nic żeby przekonać Cię że Cię nie zdradzam. Ty masz swoje racje będziesz buczeć całe święta itd.." a ja że ma wyjść z pokoju i jak wymyśli cos sensownego to niech wróci i zabierze rzeczy. i wtedy przyszedł klęknął i "wyjdziesz za mnie" hahaha ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna Ps. kiedy jest drugie genetyczne? bo jest no nie? ;> ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- _Peggy - pasjonujesz się kuchnią? bo ja też no nie tylko ale większosć :P
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jesteśmy obciążeni więc jak wszystko wyjdzie ok do odpuścimy sobie ten test.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Agatka masz rację, dobrze, ze mnie poprawiłaś, co 2 dni HCG sie robi
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
piękna pogoda. 3 godz na dworze byłyśmy. teraz chwila oddechu i jedziemy po męża - zabiera nas na obiad i spacer
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak.. piękna pogoda! te dziewczyny które maja złe humorki niech spojrzą w okno! jest taaaak pięknie! i od razu chce się żyć!! a jeśli chodzi o bete to uważam że nawet po 5 dniach można zrobić i wystarczy wyliczyć % ile powinno przyrosnąć na ten odstęp i już ;d ja tam nie robiłam co dwa dni ;d
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy, ale jak coś ciekawego znajdę/upitraszę to dam znać. Dziś na obiad makaron razowy ze szpinakiem i czosnkiem przewiduje ![]() Stresuje się tą wizytą Dziewczyny (mam o 16.10 mojego czasu). Najprawdopodobniej lekarz jedynie powie gratuluje i pośle "listy" do położnej i do szpitala w sprawie USG. Przeraża mnie że tak na słowo uwierzy że jestem w ciąży. I jeszcze mnie mdli. Z nerwów chyba (przed ciążą mdłości zawsze były oznaką zdenerwowania).
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy troszkę problemów z córką, więc chcę zrobić wszystkie badania, jakie oferuję. I to głównie dlatego tak się denerwuje, pierwszą ciążę byłam cała w skowronkach, ale teraz nie umiem
Ryba nie wiem o co chodzi, ale mnie tez często (no, nie dzień w dzień, ale często jak na mnie) boli głowa, wiąże to z ciążą, ewentualnie brakiem kofeiny, dziś też własnie mam kiepski dzień, a jeszcze mała daje czadu |
|
|
|
#2562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no stres !!! i oczywiście trzymam kciuki ![]() Cytat:
heheCytat:
tak siedze i czytam " w oczekiwaniu na dziecko" przerywając co chwile ale patrze a jeszcze tylko 6,5h w pracy!
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witamy sie I my
) u nas tez pogoda niczego spbie , ale còż z tego jeśli kiblujemy od 14 do 22 w pracy? Dzis mi sie dziwne rzeczy w nocy dzialy .. Obudzilam sie bo mi sie wydawalo ze cos mi sie w brzuchu tak jakby przelało z jednego boku na drugi! Potem długo nie mogłam zasnàć, I czekałam ale niczego sié nie doczekałam. Moze to moja psychika? Bo to juz 17 tydz wiec zaczynam się bardzo wsłuchiwač , żeby nie przegapić niczego .. Pòźniej mi siię śniło że spadlam na brzuch ze schodòw ;( co raz częściej mi sie snia dziwne rzeczy , czym bliżej tego skanu! Boję się że zwariuje do tego czasu , I zastanawiam się czy nie umòwič się prywatnie troche wcześniej. Co myślicie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby nadżerka się sama zagoiła ![]() Ja się czuję dobrze Zresztą jak od początku...to fajnie, że i u Ciebie coraz lepsze samopoczucie ![]() Cytat:
oby dolegliwości ustąpiły ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze byłam leniuszek a teraz to wogóle nic mi się nie chce Cytat:
![]() Ja byłam w piątek u GP - pierwszy raz wogle u irlandzkiego lekarza. Zrobił wywiad, zmierzył ciśnienie i wypełnił papiery - około 13tc mam wezwą mnie na wizytę w szpitalu a koło 15tc na pierwsze usg Wizyta była bezpłatna i trwała z 15 min Ryba dzizas co za sny ![]() niezłe zaręczyny ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty!Trele Oj Ciebie też niezłe sny męczą Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-16 o 14:45 |
||||||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele, tyle czasu już przeczekałaś to może i te "trochę" jeszcze poczekasz?
Nie wiem... a ile u Was kosztuje taka prywatna wizyta? A za mną dziś znowu chodzą lody z Maka..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-16 o 14:55 |
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze troche no ale wiesz, jak nie dasz rady to poszłabym prywatnie.. chyba że b. drogo to wolałabym poczekać i pieniądze później dołożyć na 3d o ile planujesz ![]() Cytat:
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
musiałyscie zacząć z tymi lodami z Maca...
|
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba, ale jak nie masz problemów z ciśnieniem, to jedną kawkę spokojnie możesz pić dziennie, nawet piszą, ze więcej, ale ta jedna to dla mnie taka rozsądna ilość, chyba że kilka zaliczasz... ale bić i tak nie będziemy
![]() Te lody to jakaś chyba wspólna wątkowa zachciewajka
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w miasteczku Maca brak...też lubię Mc Flurry
Dzisiaj mam jagodziankę do herbatki
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj zrobiłyście smaka na mcflurry i poszłam sobie kupić
, więc tą zachcianke mam już za sobą :P. Dzisiaj mam ochotę na coś z kapustą, ale na szczęście mamcia robi gołąbki |
|
|
|
#2571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
baaaardzo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do męża to faceci bardzo często tak myślą, bo po co prędzej? I w ogóle nie pomyślą że przecież nigdy nie wiadomo cyz nie będziemy musiały leżeć żeby donosić do terminu albo czy dzidziuś nie zechce wyskoczyć przed termnem ale to tylko faceci, trzeba im wybaczyć i uświadamiać ![]() nie jest ![]() Cytat:
![]() Natalki to łobuziary ale taaaaaaaaaaakie kochane! love: ale masz energii kochana a im bliżej terminu tym będziemy miały więcej do zrobienia, wyprawka, przygotowania to taki cudowny cas ![]() Cytat:
![]() u nas tez niestandardowo było ![]() u nas tez słonecznie i cudnie ogólnie obie chore jestesmy, zakatarzone masakra powinnam pójśc na L4 chyba chociaż do piątku ![]() ja mam wizyte 25.04 już mnie skręca ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- a Wy dalej o Mc Flurry dzisiaj już sobie daruję ale jutro przyjedzie moja przyjaciółka to się wybierzemy na spacerek do mc dolada i zjem ogromniaste lody pomimo bóku gardła
|
|||||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wizyte 23.04 a USG 24.04 i chyba skręca mnie jeszcze bardziej niż Ciebie
Serio po tej ostatniej wizycie i po tym że nie widziałam maleństwa mam jakiś niepokój ;/ a czas się tak okropnie dłuuuuuuży Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-16 o 16:42 |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta dopiero 5 maja... ja to się naczekam
będzie to USG genetyczne.
|
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Wy wszystkie tak daleko juz jestescie (USG, badania) a ja tak daleko w polu. Dzis o 21 mam byc u lekarza
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę, daj znać po |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
jak będę miała siłę to napiszę dziś, lub jutro. Muszę pilnie jechać po receptę wiec myśle ze na spokojnie bedzie kazał mi sie zapisać na kiedys tam, a dzis tylko da mi receptę.
Czy myślicie, że jak pójdę w maju do niego i poproszę go o tydzien zwolnienia to będzie ok? mamy jedną dużą imprezę firmową i nie chce na niej "obsługiwać" a szef nie zrozumie tego, wiec sobie pomyślałam ze poproszę o tydzien L4 co myślicie? |
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
męczę się z nim trochęHmmm studiuję sobie pedagogikę specjalną Jak obiecałam tak dodaje zdjęcie, 14 tydzień a tak wogóle to poczułam dzisiaj coś dziwnego tak jakby mi się coś przesunęło w brzuchu, jechałam samochodem i nie wiem czy to coś w moim żołądku, czy to bąbelek. Na bąbelka pewnie jeszcze troszkę wcześnie.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-04-16 o 17:27 |
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Też trzymam kciuki i niechby się aż tak nie śpieszył i może powiedział już Ci coś konkretnego
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Ja nie miałabym problemu z bliźniętami. Wręcz przeciwnie mój chłopina marzy o dwójeczce. Ogląda się na ulicy za wózkami z dwojgiem maleństw
Jedyne co to bałabym się CC bo to raczej nieuniknione w cięży bliźniaczej.
Chyba masz bardzo grzeczne Dziecko
Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli.
i napisałam mu sms cos typu " mozesz nie wracać, mogłeś mi wcześniej powiedzieć a nie w święta! nie chcę Cię widzieć itd itp. " i chyba 3 gdziny później ( cały czas płakałam ) przyjechał i chciał ze mna gadać ale ja Go cały czas wyzywałam i wtedy powiedział " wiesz co, baby są dziwne. Chciałem poczekać do poniedziałku, ale nie wymyślę nic żeby przekonać Cię że Cię nie zdradzam. Ty masz swoje racje będziesz buczeć całe święta itd.." a ja że ma wyjść z pokoju i jak wymyśli cos sensownego to niech wróci i zabierze rzeczy. i wtedy przyszedł klęknął i "wyjdziesz za mnie" hahaha
ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna

(przed ciążą mdłości zawsze były oznaką zdenerwowania).

powiedzieli mi ,że do 40 minut będą wyniki ,że będa do mnie dzwonić......już mnie coś trafiało,myślałam ,że oszaleje...
wynik dodatni....... jestem przeszczęśliwa 
i do pracy wzięłam sobie 7 kopytek i słońce wali od samego rana!!! 18 stopni