|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
dla dzielnych mam za porody
|
|
|
|
|
#2823 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czyzby lekarka miala jakas umowe z producentem emolium? ![]() trzymam mocno kciuki, by cholerstwo zeszlo i by terapia pomogla ![]() Cytat:
![]() w kazdym razie nie zaszkodzi na pewno Cytat:
![]() niektore z Was tak fajnie pisza, ze moglybyscie ksiazki pisac ![]() jeszcze raz GRATULACJE! ![]() dlugi mialas ten porod .. zaczynam sie stresowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Twoj porod do latwych zapewne nie nalezal ![]() wypoczwaj jak najwiecej
|
|
|
#2824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Raczkowanie
|
No ja mam nadzieję, że się do 24 wszystkie nie rozpakujecie
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
ja mam termin na 24
wątpię, że się uda ale trzymam kciuki za nas wszystkie nierozpakowane...
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eh, dziewczynki już 3 raz lecę do WC bo mnie tak męczy a nie jadłam nic takiego co mogłoby mi zaszkodzić
|
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no a te nożyczki Cytat:
![]() Cytat:
)))
|
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
przedstawiam Wam mojego synka Wojtusia
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-04-16 o 14:42 |
|
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- jakie cudeńko, nie mogę się doczekać Michasia
|
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny podczytuję Was troszkę.... ja rodzę w maju, choć chciałabym już teraz
![]() zobaczyłam fotkę Wojtusia i nie mogłam się powstrzymać, żeby nie skomentować ![]() jest śliczny ![]() też czekam na Wojtusia z niecierpliwością
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że już w domku aż zazdroszczę
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nadrobiłam, uff.
Gratuluje wszystkim nowym mamusią !!! U nas w porządku, mały zczaił co to raczki i wie że przy cycusiu najlepiej, nawet w nocy co godzine śpi w łóżeczku ale szybko chce sie przytulać jak go odkładam. Waży już 3300 ![]() No i dalej problem z piersiami, jako takiego nawału nie mam ale mały mi sie krztusi, strasznie tryska pokarm, wcześniej odciągam ale to prawie nic nie daje. Leci bardzo a on nie nadąża łykać, mam kapturki z aventu ale one mają 3 wielkie dziury także nie pomagają, wiecie czy są może nakładki na sutki z jedną dziurką ??? |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Musiulka ... Moderna ... Maluda
Oj tam zobaczycie szybko minie czas oczekiwania ... Juz niebawem dzieciaczki beda z wami. Qrwa mnie roznosi ...!! Wyszlabym na spacer a tu dup.a blada Leje ... Ehhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2838 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() przepraszam chwilę mnie nie było, ale urwanie głowy ... jak zawsze przy maluchu ![]() LiwkaO - KCIUKI ZA MAŁĄ!!! Nyaa - suuuper opis porodu u nas dziś SŁOŃCE boże jak zobaczę jeszcze raz śnieg to będę wyła do okna!!! dziś zaszalałyśmy i wietrzymy się balkonowo przez - UWAGA - 1h i teraz 1,5h!!! ![]() szukam od rana ciuszków na chrzest i ni jak mi to nie idzie nic nie ma sensownego a nie dam 150zł na 40minut mszy za to wypatrzyłam nianie cyfrowa philipsa 477 - za 100zł w tym przesyłka więc jest fajnie ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() mamy ten model -> http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...9-up2751-1.htm Cytat:
ale ja musiałam ściągnąc z drugiej bo zaczeły po nocy pojawiać się zgrubienia... a tyle dziewczyny tutaj ostrzegają żeby nie 'przedobrzyć' ... Cytat:
za pokonanie kryzysu!!!Cytat:
Cytat:
![]() jest super, duże zabawki, super melodie i kolorwa, zobaczymy czy się Ali spodoba bo na razie to wpartuje się w okna i w mame ![]() Cytat:
Zapisuj sobie ich teksty - SĄ BOSKIE!!! ![]() co do pieluchy - WOW!!!ja bym padła na zawała czy przypadkiem pupy nie odparzyło ... ![]() Cytat:
za akcję!!! wszystkim dziewczynom - POWODZENIA i trzymamy kciuki za rozwiązanie i akcje!!! ![]() oraz GRATULACJE wszystkim rozpakowanym!!!
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-16 o 17:25 |
|||||||
|
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
ale kochana czuprynka!!!
Kasia, mała jestem u góry - mały cycki, brzucha nie ma, ramionka wątłe... a na dole... 2 rozmiary więcej - dzisiaj jak na siebie w witrynie sklepowej zerknęłam to byłam w szoku - tak jakby szły mnie dwie na dole, a u góry połowa
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2841 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super że wszystko dobrzePani kochana a przypomnij bo chyba przeoczyłam czemu mieliście usg główki? Cytat:
![]() No cóż nie wszystkie dzieci są grzeczne w takiej chwili. A w nocy chociaż ładnie śpi? Cytat:
każda mama byłaby szczęśliwaCytat:
Cytat:
raz jeszcze i gratulacjeopis świetny nieco przeszłaś ale dla Tż też zachował się rewelacyjnieNo a za te tępe nożyczki to po prostuCytat:
gratki raz jeszcze, duży chłopiec, dochodźcie do siebieSłodziak Cytat:
![]() A nakładki z Canpol Babies są z jedną dziurką tylko kształt mają inny niż te z aventu, u mnie się nie sprawdziły ale może u Ciebie tak a były tańsze niż te z aventu... U nas po pierwszym werandowaniu ![]() I po wizycie położnej środowiskowej, no ale cóż nie wiele z tej wizyty wyniosłam, ale wiedziałam że przyjedzie zobaczy dziecko wypełni papiery i tyle Dziewczyny kochane mam pytanie, czy wasze dzieci jak jedzą z piersi to zawsze słychać takie miarowe przełykanie? Bo jak słyszę to wiem że jje ale jak tylko ciągnie to nie wiem czy jje czy nie chociaż w nakładce jest mleko to chyba zjada
|
||||||||
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _______ Jakuba boli brzuszek pewnie przeze mnie, tylko nie mam pojęcia co mogłam zjeść, co mogło mu zaszkodzić. całą noc marudził, krzywił się, prężył, krzyczał i płakał przez sen, w końcu ten płacz go wybudzał i tak do tej południa. biedy jest zmęczony, oczy same mu lecą, przysypia a zaraz znowu to samo w południe się uspokoił, przespał cały spacer, potem zrobił kupę, najadł się, w końcu usnął, ale nie wiem co dalej. mama już mi wmawia, że to przez nabiał i powinnam odstawić eeh.. |
|
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja je wybrałam na podstawie opinii wizaż'owych ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
a jak je - je to słychać jak przełyka tak ewidentnie ale tak to lubi sobie po prostu 'pocumkać' Cytat:
Alicję pręży i chce sobie popurkać ale sama nie wie jak i tak się bidula męczy... kładę ją wtedy na brzuszku albo na piłce do pilates ...
|
|||
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kładłam na brzuszku na łóżku, na brzuszku na sobie, przykładałam ciepłą pieluszkę do brzucha, nic nie pomagało
|
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
Cytat:
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Mariolci: przesłodki ten Twój synek
![]() Dragusia: Może papieżem nie będzie ale za to ja bym stawiała na organistę Całą mszę w końcu śpiewał he he ![]() Moja Kinia przez te bolące bąki prawie dziś w dzień nie spała, a miała zwyczaj dużo spać w dzień... Głowa mi pęka. |
|
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzis musze odciac sznureczki po bokach bo miałam na cc szwy rozpuszczalne i nie wiem w którym miejscu dokladnie to zrobic, czy te sznureczki naciagnac i wtedy uciac zeby koncówki wpadły tak jakby do środka rany, czy uciac przy samej skórze. Może ktoras z Was wie jak to powinno wyglądać?
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
A ja już nie wiem co ze sobą zrobić siedzę nie wygodnie mi leże też mi nie wygodnie chodzę też mi nie wygodnie
SYNEK PROSZĘ WYJDŹ JUŻ Z MAMUSI ![]() ![]()
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze muzyczka to już wogole uwielbia co do drugiego to ja myslalam zacząć po 5 tyg ale akurat za tydzien czyli właśnie po 5 tyg ide na kontrole to wezme te tabsy i zapytam co i jak.. ale po 6 tygodniach to juz raczej spokojnie tym bardziej że CC było Cytat:
a ja myślałam że po CC będzie.. normalnie..
|
||
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te sznureczki dłuższe to potrzebne będą, przynajmniej u mnie to tak wyglądało, że miałam rozpuszczalne a taki właśnie dłuższy sznureczek nie był rozpuszczalny i to jego miałam usuwanego |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

dla dzielnych mam za porody 

Walczę cały czas o to, żeby nie dokarmiać, więc Młody prawie cały czas na cycu wisi.

a nie jadłam nic takiego co mogłoby mi zaszkodzić 

pewnie przeze mnie, tylko nie mam pojęcia co mogłam zjeść, co mogło mu zaszkodzić. całą noc marudził, krzywił się, prężył, krzyczał i płakał przez sen, w końcu ten płacz go wybudzał i tak do tej południa. biedy jest zmęczony, oczy same mu lecą, przysypia a zaraz znowu to samo
a ja myślałam że po CC będzie.. normalnie..