MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 17:26   #2731
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
o o to o to.. Moderna ładnie wyjaśniła
No dokładnie.Zawsze się gubiłam w tych tygodniach:-P a jak tam u Ciebie?rodzisz?:-D
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 17:50   #2732
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
No dokładnie.Zawsze się gubiłam w tych tygodniach:-P a jak tam u Ciebie?rodzisz?:-D
ja bym chciała ale trzeba nam czekać
mam nadzieję, że 18tego się ruszy

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:04   #2733
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja bym chciała ale trzeba nam czekać
mam nadzieję, że 18tego się ruszy
Czemu akurat 18stegoo?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:32   #2734
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jaki masz ten leżaczek? szukam czegoś dla takiego malucha. mamy co prawda jakiś pożyczony, ale nie nadaje się dla tak małego dziecka bo nie ma pozycji leżącej. do tej pory lulałam trochę w wózku, ale nie widzi mi się teraz po każdym spacerze szorować kół, żeby móc jeździć po pokoju.

________

zostaliśmy sami. mąż po 2-tyg urlopie poszedł dziś do pracy.

jeszcze jedno pytanie.jakie polecacie karuzele nad łóżeczko? na co zwracać uwagę szukając jakiejś? wiem, że były już pokazywane na forum różne, ale do tej pory nie zwracałam na nie uwagi bo nie brałam pod uwagę takiego zakupu.
Mój mąż też od dziś pracuje
Leżaczek mam z FP http://allegro.pl/fisher-price-lezac...154661202.html i wbrew pozorom dziecko leży tak jak na rękach główka troche w górze, nogi troche w górze, a oparcie jest troszke regulowane, na dodatek daje małą podusie bo i tak narazie nie używam i na niej sobie leży żeby mieć prościej, czasami jeszcze rozkładam becik, ma fajne te nóżki bo wystarczy leciutko ruszać stopą a on się cały buja i ja moge spokojnie zjeść czy poczytać forum
karuzele też mam z FP i mały ją uwielbia patrzeć na nią i zasypiać przy niej, jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/fisher-price-karuz...152281158.html

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:35   #2735
misiulka06
Rozeznanie

coś mnie pobolewa trochę podbrzusze
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:48   #2736
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
a na zdjęciu nasza Niunia po kąpieli

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
my po wizycie mala szaleje wazy juz 2370g takze jak tak dalej pojdzie to bedzie 2,5 kg w dniu wypisu

dzis jak przyszlismy to nie spala i sie darla ze jesc chce czadowa byla

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
A mojej Julce znowu pipka boli przy sikaniu jadą z mężem na pogotowie do lekarza
biedna co chwile ten pecherz
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Oliwcia wazy 3350 i mierzy 56cm. Urodzona sn,póki co uczymy się instrukcji obsługi i łapania chcą.co nie jest latwe

Cytat:
zeby nie bylo ze jestem goloslowna. zdjecie Niuni wsuwajacej butle. prosze spojrzec na raczki - az jej paluszki zbielaly bo mysli ze zabiora butle
a na drugim zdjeciu - zabawy z tata

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy podajecie witaminy? Przed czy po jedzeniu?
a to jakas roznica? ja daje jak mi sie przypomni ale popoludniu lub wieczorem

chwilowo mam wolne bo tz poszedl z malym na spacer. eh ale nie nadrobie was

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:50   #2737
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Nie dziękuję Najbardziej dobija mnie to, że zaczną mi wywoływać, zacznę rodzić w nocy i będę bez TŻta
Kochana ale nie koniecznie będzie tak że wywołają Ci i hop siup urodzisz.. bardziej możliwe ze jak w dzien zaczną wywoływać to własnie w nocy zaczniesz rodzić.. chociaż życzę Ci żeby to było takie hop siup

tak sobie myśle że tyle się naględziłam że limit szybkich porodów wyczerpany i mi się trafi długi.. i ciągle mówiłam że najgorsze to się meczyć dobe a i tak skonczyć cesarką no i.. wykrakałam sobie heh

Dziewczyny jak poznajecie że cyc jest już zjedzony? Bo mój jak się robi flak to mały zaczyna grymasić i zaczęłam mu wtedy podawać drugiego i je że mu się uszy trzęsą.. i tak od wczoraj karmie dwoma piersiami przy jednym karmieniu to dobrze? nie wiem jak poznać że wypił prawie wszystko bo wszystkiego sie nie da to wiem

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-04-15 o 18:53
Stary 2013-04-15, 18:55   #2738
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak poznajecie że cyc jest już zjedzony? Bo mój jak się robi flak to mały zaczyna grymasić i zaczęłam mu wtedy podawać drugiego i je że mu się uszy trzęsą.. i tak od wczoraj karmie dwoma piersiami przy jednym karmieniu to dobrze? nie wiem jak poznać że wypił prawie wszystko bo wszystkiego sie nie da to wiem
Też dzisiaj dokładnie to odkryłam. Jak zje to pierś jest mega miękka dziecko się odsysa i wkurza, a z drugiej wcina

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:59   #2739
klementyna1
Zakorzenienie

edit zdublowało mi posta

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-04-15 o 21:13
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 18:59   #2740
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a to jakas roznica? ja daje jak mi sie przypomni ale popoludniu lub wieczorem
Podobno daje się przed jedzeniem bo lepiej się wchłania, ale pora dnia nie ma różnicy chociaż mówią że wit D nie powinno się dawac przed wyjsciem na słońce.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Też dzisiaj dokładnie to odkryłam. Jak zje to pierś jest mega miękka dziecko się odsysa i wkurza, a z drugiej wcina
Dokładnie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-04-15, 19:05   #2741
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Pokaż kieckę na chrzciny !!!!
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
pokaz się nam to ocenimy
Pokaże jutro bo dzisiaj już nie mam jak.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:14   #2742
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym, że flak, to jak naciśniesz to mało mleka leci. Jak jeszcze pełen, to mleko będzie tryskało.

Ja też karmię dwoma, jeśli dziecko zaczyna w czasie jedzenia szarpać się i tarmosić. Z reguły mniej zje z drugiego, to później od niego zaczynam następne karmienie. Ale że ja nie pamiętam nigdy, który to był, to przy następnym karmieniu się macam i wybieram twardszą pierś.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pokaże jutro bo dzisiaj już nie mam jak.
Mogłaś milczeniem pominąć ten rozmiar 36 Naprawdę.

Ja ledwo się wcisnęłam w stare jeansy, które dawno temu miałam wyrzucić, bo wielgaśne takie były i nie nosiłam ich latami...

Słuchajcie, a poza tłuszczykiem, nie macie wrażenia, że biodra są mega szersze? Jak wcisnąć je w coś? Czytałyście, kiedy biodra nieco się zwężają?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:32   #2743
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak u Ciebie czasem się uda czasem wcale, także jeszcze długa droga przed nami. Młody się zdecydowanie szybciej męczy bezpośrednio przy cycu, ale nawet jak czasem się złości to nie ma takich awantur i męczenia wzajemnego jak w pierwszych dniach po porodzie, kiedy jeszcze nie używałam nakładek więc jakiś minimalny postęp jest.
My dzis 2 razy do pełnej piersi przystawilismy za pierwszym razem- duma mnie rozpierała Damy radę
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z Filipkiem z 2 już dzisiaj spacerku, pogoda piękna
a zapowiadają coraz cieplej...

Wiecie co kupiłam sobie sukienkę na chrzciny, nieskromnie pochwalę się że w rozmiarze 36 ale mam taki dylemat bo po lepszym przymierzeniu w domu nie wiem czy nie jest za krótka do kościoła, jest tak z 15cm nad kolanem, bardziej mini niz w kolano...
Ja kupiłam wczoraj,ale niestety z 38 urosłam do 42...A w weekend upiekłam szarlotke i to mnie gubi...prawie cała zjadłam, bo nic innego, co mogę słodkiego w domu nie było.....

Cytat:
Ko
Ja tak jak chocoblue dzis odkryłam, ze jak sie napijje z 10minut intensywnie to sie drze i wypluwa piers i tak za kazdym razem...myslalam, ze to brak nakladek, ale z kapturkami bylo to samo...przystawilam do drygiej piersi i ssał 10min non stop...i tak kilka razy wczoraj i dzis...czyli chyba zloscil sie, bo nic nie leciało, ale jak ja nacisnelam brodawke to kilka kropli wycieklo...wiec juz nie wiem. od 2 dni wydaje mi sie, ze mam mniej mleka, ale to moze ten słynny kryzys laktacyjny w 6 tygodniu...Mam nadzieeje, ze minie szybko i nie zaglodze malego...wracajac do pyt. ja tez nie wiem kiedy piers jest juz pusta;/ z moich zawsze cos kapie po stymulacji, ale maly nie zawsze chce ssać po kilku minutach jedzenia....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:34   #2744
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja od dziś postaram sie czytac regularnie i nadrobic z grubsza chociaz porody . Nie odzywałam sie długo ponieważ mieliśmy przeprowadzke, brak neta a na dodatek trafiłam do szpitala na 4 dni , i w sobote wielkanocną wyszlam a potem 8 kwietnia znowu byłam w szpitalu

I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm

my jestesmy już w domku od 3 dni, jest ciezko, szczególnie mi po cesarce , ale już od wczoraj zaczynam wszytsko robic w miare normalnie.
Gratulacje dla wszytskich mamuś, bede od dziś zagladac tu znowu także starsznie sie ciesze ze wszystko powoli wraca do normy
mariolci GRATULUJE serdeczne !!!!! Teraz czekamy na fotke no i duzo zdrowkai szczeslwego poznawania siebie

PYTANIE z serii glupie:
Od wczoraj co chwile drga mi piers tak jakby ktos wmontowal mi w nia jakies wibracje wykancza mnie to uczucie takie drazniace miala ktoras z Was cos takiego:confuse d:
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:39   #2745
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!
boskie!!!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
dzięki niej w sumie poprawiłam sobie wyniki badań (anemia) pokrzywową herbatą szybciej niz tabsami....
dziś zakupiłam pokrzywę... heh... kiedyś włosy nia płukałam a teraz ją piję.. dzieki Kochana

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
To chyba dość pożądane wśród ciężarnych danie, bo oprócz mnie w knajpie były jeszcze dwie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Roszkowi jeszcze nie zamontowałam ale wypróbowana na Kubie i Nince . No za radą dziewczynyn z forum -przerobiona na prąd -więc koniec z bateriami !
a kiedy bedziesz montować?

Cytat:
I tak 8 kwietnia , godz. 9.55 przyszedł na świat mój synek Wojtuś przez cc, 3.800 kg i 55 cm

My po USG główki. jest OK!
jaki kamlot z serca...
a lekarz stwierdził, że mały jeszcze zółtawy. I tylko padło:" Na piersi??? aha, to dlatego dłużej trwa".

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:46   #2746
kmagg81
Raczkowanie

Dziewczyny strasznie mi twardnieje brzuch, mam takie wrażenie że zaraz mi go rozerwie, szczególnie u góry Miałyście tak ?? to jakaś oznaka??

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-04-15 o 19:48
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:54   #2747
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie mi twardnieje brzuch, mam takie wrażenie że zaraz mi go rozerwie, szczególnie u góry Miałyście tak ?? to jakaś oznaka??
Właśnie chcialam napisac to samo. Polozylam sie z nogami lekko podniesionymi do gory i troche lepiej. Ale Ty kochana jestes w terminie przede mna wiec nasluchuj czy to nie skurcze.
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:57   #2748
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie chcialam napisac to samo. Polozylam sie z nogami lekko podniesionymi do gory i troche lepiej. Ale Ty kochana jestes w terminie przede mna wiec nasluchuj czy to nie skurcze.
no cały dzien miałam co jakiś czas takie bóle w dole brzucha promieniujące na krzyże, a teraz to twardnienie - normalnie momentami mam brzuch twardy jak skała

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 19:59   #2749
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

strippi zdrówka dla Julki ! Bidna znowu ten pęcherz.. eh
Mi się wydaje, że to w jej psychice siedzi, bo ostatnio byliśmy na rowerze i się obtarła i teraz boi się robić siku.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
ja mam ELEKTRYCZNY AVANTA - i bogu za niego dziękuje!
jak Mała nic nie podjada to z jednej piersi ściągne nawet i 130ml...
a tak odciągam zawsze w nocy bo kamienie... a przez dzień Alicja się 'wyrabia' i nie ma problemu...
mój laktator jest elektryczny z możliwością przełączenia na ręczny, no ale ja elek. ściągam 100ml w max 3-5 minut...

KCIUKI ZA JULĘ!!!
to też ładnie odciągasz
i kurcze zazdroszczę tego elektrycznego
chyba sobie go kupię

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wchodze tylko na chwilke sie zameldowac jestesmy juz razem z Jasiem. Moj synek przyszedl na swiat po ponad dobie od trafienia do szpitala, mielismy wszystko, balonik, oksy, przebijanie, a i tak skonczone cc ... ale jest caly zdrowy i piekny Ja czuje sie naprawde dobrze jak na cesarke- pewnie dlatego, ze u nas daja odpoczac tylko przez pierwsze 12 h a potem czlowiek sam przy dziecku Jak na razie maly w kratke, z kazda godzina inny, laktacja w toku. Dam znac jak wyjdziemy, ale to dopiero w sordku tygodnia chyba ... Alez jestem zakochana w moim robaczku Buziaki i kciuki za reszte, gratulacje dla rozpakowanych.

Aha i trzymajcie kciuki za nocke - 1 byla mega, druga mega ale tragedia, a ta dzisiejsza??? Hmmm - wiec trzymajcie kciuki Z gory dziekujemy
super kochana

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Pochwale się, że zakupiłam huśtawkę...za namową Strippi:P http://allegro.pl/fisher-price-husta...140532737.html troszkę kosztuje, no ale przyda się jeszcze za pewne nie raz - nie tylko dla Miśki
świetna
u nas super się sprawdza, bo np jak karmię i mały przysypia to odkładam do huśtawki i ona go ładnie ukołysa, że już się nie przebudzi.

Cytat:
Zapomniałam napisac...Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego...najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostała też jakiś plam?? skupisk krostek?? na szyji i z tyłu na główce i za uszami. Na pewno nie były to potówki. Pojechałam aż na pogotowie z nią bo się wystraszyłam. Pediatra też nie wiedziała za bardzo co to za wysypka i po czym. Dała maść robioną w aptece z wit. A i E. Smaruje ale sama nie wiem czy coś pomaga;/ tak się zastanawiam, że to chyba ta ciemieniucha zeszła na uszy i szyję bo ponoć to możliwe. Ja to się mam po prostu...jak coś nie tak ze mną to teraz z Miśką!!!
kochana zrób tak ( i dla dziewczyn na walkę z ciemieniuchą !!)
kup emolium do kąpieli
nalej sobie na dłonie i wmasuj w główkę Miśki i nałóż czapeczkę, tak niech będzie 15min
potem wykąp ją w emolium i umyj główkę
po kąpieli ubierz czapeczkę (inną niż przed) i poczekaj aż wyschnie główka, jak wyschnie dokładnie wyczesz, u nas po 3 razach przeszło! POLECAM, nam poleciła Pani z apteki!
Tylko, że trzeba kąpać codziennie i powtarzać.
U nas ciemnieniucha pojawiła się na brwiach :/ i jeszcze trochę mamy:/ bo tu gorzej się leczy.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam po kilku dniach nieobecności ale przygotowanie jedzonka na chrzciny trochę zajeło
Ogólnie chrzciny super. Karolek jako jedyny(były 3 dzieci do chrztu) przespał całą msze a na polewaniu głowy tylko sie skrzywił. Po kościele też pospał a później zaczął się gościć
Było 17 osób+ 3 dzieci a tyle jedzenia jeszcze zostało a ja sie bałam zeby nie zabrakło
za chrzciny

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie

będzie dobrze

My mamy mało czasu na neta, dziś Michaś był prawie 5 godz na dworze najpierw z moją mamą 3 godzinki, a potem ja z nim byłam wieczorem
Wczoraj też całą rodzinką byliśmy ponad 3 godziny, aż mi bluzka przeciekła i płaszcz!! I szłam z takimi mokrymi plamami na cyckach możecie to sobie wyobrazić
Stary 2013-04-15, 20:10   #2750
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana zrób tak ( i dla dziewczyn na walkę z ciemieniuchą !!)
kup emolium do kąpieli
nalej sobie na dłonie i wmasuj w główkę Miśki i nałóż czapeczkę, tak niech będzie 15min
potem wykąp ją w emolium i umyj główkę
po kąpieli ubierz czapeczkę (inną niż przed) i poczekaj aż wyschnie główka, jak wyschnie dokładnie wyczesz, u nas po 3 razach przeszło! POLECAM, nam poleciła Pani z apteki!
Tylko, że trzeba kąpać codziennie i powtarzać.
U nas ciemnieniucha pojawiła się na brwiach :/ i jeszcze trochę mamy:/ bo tu gorzej się leczy.
dzieki kochana!!!! umowilam sie jutro do dermatologa bo te krostki na szyi i za uszami mnie niepokoja. Ale kupie na pewno jutro emolium.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 20:10   #2751
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello
Dzień pełen wrażeń
Dwa razy robili mi USG. Wyszły nieprawidłowe przepływy obu tętnic macicznych, więc niby niedobrze. W sensie, że na razie nic się nie dzieje, ale "może się dziać". Wpływu na dziecko to na razie nie ma na szczęście. I chyba nie miało też do tej pory, bo moje Szczęście zostało ocenione na... 39/40 tc!!!
Także Synuś donoszony, zdrowy i duży
W związku z czym - ciachają mnie na dniach
Bo "nie ma co czekać, skoro Krzyś ma takie wymiary", żeby nic te przepływy nie pogorszyły.
Jutro będzie decyzja

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie uzywam soli - tak normalnie .w domu nawet nie mam szczypty ....

O, a czym doprawiasz np. ryż czy ziemniaki?

co do tych bioderek - ja tez tak czytałam

info o bioderkach znalazłam w " pierwsze 2 lata zycia dziecka -przewodniku dla rodziców " autorzy to głównie sami doktorzy hab. a księzczka ma logo szpitala i dostałam ją "na wychodne" ze szpitala.
" Czy zakładanie niemowleciu szer.i grubej warstwy kilku pieluch chroni jego stawy biodrowe przed dysplazją i zwichnieciem?

Nie zakładaj profilaktycznie swojemu maluchowi szer.i grubej warstwy kilku pieluch .

*Mimo powszechnej ,obiegowe opinii o korzyściach wynikajacych z takiego postepowania, nie ma zadnych naukowych dowodów na jego skutecznosc i bezpieczenstwo , dlatego wiele towarzystw naukowych na swiecie odradza takie postepowanie.
* Jeżeli u Twojego dziecka stwierdzono dysplazję stawu biodrowego ,konieczne jest skuteczne leczenie ortopedyczne .Jeśli natomiast staw jest zupełnie zdrowy ,szerokie zakładanie kilku pieluch jest zbędne- nie tylko stwarzaniepotrzebny kłopot rodzicom ,ale takze jest niewygodne dla dziecka .
* Nieprawidłowo załozona ,zbyt szeroka i gruba warstwa pieluch moze ponadto ograniczac ruchy nóżek i tworzyc niebezpieczny mechanizm dżwignii ,który uszkodzi staw biodrowy małego dziecka . "

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ojjj to znaczy, ze zostajesz w szpitalu jeszcze 2-3 tygodnie?
kciuki
No wychodzi na to, że nie

Teraz podoczytuję
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 20:10   #2752
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

A możesz ten lek pomieszać z jakimś sokiem?
Zdrowia dla Julki!
no właśnie zmieszałam z jagodami i sokiem ze słoika i zjadła

Cytat:
hej dziewczyny
ja od dziś postaram sie czytac regularnie i nadrobic z grubsza chociaz porody . Nie odzywałam sie długo ponieważ mieliśmy przeprowadzke, brak neta a na dodatek trafiłam do szpitala na 4 dni , i w sobote wielkanocną wyszlam a potem 8 kwietnia znowu byłam w szpitalu

my jestesmy już w domku od 3 dni, jest ciezko, szczególnie mi po cesarce , ale już od wczoraj zaczynam wszytsko robic w miare normalnie.
Gratulacje dla wszytskich mamuś, bede od dziś zagladac tu znowu także starsznie sie ciesze ze wszystko powoli wraca do normy
wielkie gratulacje
Stary 2013-04-15, 20:26   #2753
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a poza tłuszczykiem, nie macie wrażenia, że biodra są mega szersze? Jak wcisnąć je w coś? Czytałyście, kiedy biodra nieco się zwężają?
ja ma wrażenie ,że cała się poszerzyłam ......
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
PYTANIE z serii glupie:
Od wczoraj co chwile drga mi piers tak jakby ktos wmontowal mi w nia jakies wibracje wykancza mnie to uczucie takie drazniace miala ktoras z Was cos takiego:confuse d:
piersi na baterie ??? tylko to mi przychodzi do głowy .....
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a kiedy bedziesz montować?

jaki kamlot z serca...
a lekarz stwierdził, że mały jeszcze zółtawy. I tylko padło:" Na piersi??? aha, to dlatego dłużej trwa".
co do karuzeli - to nie wiem .Jak na razie Roszek to cielaczek i oprócz biało -czarnej tapety najbardziej potrzebuje mamy - wtuli się we mnie i nic innego może nie istnieć ..... poza tym nie mam jak narazie potrzeby usypiania , bujania go , uspakajania bo jest spokojny - i ogółem dużo śpi .... poczekam nie chcę wszytkich fantów na raz wykorzystywać ....

za usg

Tasia - co do pytania o ziemniaki czy ryż - najwięcej u nas idzie kasz,ryżów ,makaronów - i do głowy mi nie przychodzi dodawać soli ... nie jesteśmy przyzwyczajeni ,jest niezdrowa (zapotrzebowanie i tak uzupełnia sie np.jedząc żółty ser i inne produkty w których często jest ukryta) , do tego zatrzymuje wodę itp tż byłby niezadowolony bo dba o dietkę na rzeżbę i masę a tu sól niewskazana ....
a ziemniaki nieczęsto jemy - gotowane tylko na lato - jak są młode i też bez soli .a tak to pieczone (w piekarniku ) z ziołami .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-04-15 o 20:28
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 20:43   #2754
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wchodze tylko na chwilke sie zameldowac jestesmy juz razem z Jasiem. Moj synek przyszedl na swiat po ponad dobie od trafienia do szpitala, mielismy wszystko, balonik, oksy, przebijanie, a i tak skonczone cc ... ale jest caly zdrowy i piekny Ja czuje sie naprawde dobrze jak na cesarke- pewnie dlatego, ze u nas daja odpoczac tylko przez pierwsze 12 h a potem czlowiek sam przy dziecku Jak na razie maly w kratke, z kazda godzina inny, laktacja w toku. Dam znac jak wyjdziemy, ale to dopiero w sordku tygodnia chyba ... Alez jestem zakochana w moim robaczku Buziaki i kciuki za reszte, gratulacje dla rozpakowanych.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanie.jakie polecacie karuzele nad łóżeczko? na co zwracać uwagę szukając jakiejś? wiem, że były już pokazywane na forum różne, ale do tej pory nie zwracałam na nie uwagi bo nie brałam pod uwagę takiego zakupu.
ja mam te słynne misie ale mały nie zainteresowany. ja bym wolala cos nie pluszowego i bardziej intensywne kolory i wiecej niz 3 misie

Cytat:
Zapomniałam napisac...Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego...najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostała też jakiś plam?? skupisk krostek?? na szyji i z tyłu na główce i za uszami. Na pewno nie były to potówki. Pojechałam aż na pogotowie z nią bo się wystraszyłam. Pediatra też nie wiedziała za bardzo co to za wysypka i po czym. Dała maść robioną w aptece z wit. A i E. Smaruje ale sama nie wiem czy coś pomaga;/ tak się zastanawiam, że to chyba ta ciemieniucha zeszła na uszy i szyję bo ponoć to możliwe. Ja to się mam po prostu...jak coś nie tak ze mną to teraz z Miśką!!!
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Zgadzam się! Na tej porodówce to wszyscy wszędzie ci zaglądają, obmacują, wpychają, patrzą... Po 3 dobach mogłabym tam nago chodzić, na jedno by wyszło
u mnie na po porodowej przy prysznicach nawet zaslon nie bylo

Cytat:
Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy.
Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!

no juz prawie prawie nadrobilam

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:

Cytat:
Podobno daje się przed jedzeniem bo lepiej się wchłania, ale pora dnia nie ma różnicy chociaż mówią że wit D nie powinno się dawac przed wyjsciem na słońce.
o dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jaki kamlot z serca...

Cytat:
Wczoraj też całą rodzinką byliśmy ponad 3 godziny, aż mi bluzka przeciekła i płaszcz!! I szłam z takimi mokrymi plamami na cyckach możecie to sobie wyobrazić

nadrobilam

my tez po chrzecie i stwierdzam ze mały jednak papiezem nie bedzie
nie lubi kościoła. w sobote bylismy na mszy to się buntował, zwlaszcza na kazaniu musialo mu sie nie podobac, a w niedziele na chrzcie tez sie buntowal i robil koncert, chwilowa ulga bylo polanie woda a potem dalej koncert. wiec jednak papiezem nie zostanie. no coz
a i dziewczyny ktore sie martwia ze ich dzieciaczki w dzien nie spia 3-5godz heh moj maly nie spi CAŁY DZIEŃ

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 20:49   #2755
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Czemu akurat 18stegoo?
bo mam wizytę w szpitalu i możliwe że tam zostanę

Cytat:
ja miałam wczoraj.. plus bóle krzyża i podbrzusza.. męczyłam się w nocy i nic

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:07   #2756
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Dzień pełen wrażeń
Dwa razy robili mi USG. Wyszły nieprawidłowe przepływy obu tętnic macicznych, więc niby niedobrze. W sensie, że na razie nic się nie dzieje, ale "może się dziać". Wpływu na dziecko to na razie nie ma na szczęście. I chyba nie miało też do tej pory, bo moje Szczęście zostało ocenione na... 39/40 tc!!!
Także Synuś donoszony, zdrowy i duży
W związku z czym - ciachają mnie na dniach
Bo "nie ma co czekać, skoro Krzyś ma takie wymiary", żeby nic te przepływy nie pogorszyły.
Jutro będzie decyzja

No wychodzi na to, że nie

Teraz podoczytuję
jak zle przeplywy nie maja wplywu na dziecko????? mnie od razu leki podawali i byla mowa ze jak sie nic nie poprawi po nich to od razu po noz.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:07   #2757
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Cytat:

ooooo cos sie dziac zaczyna

za rozwoj

hej hej .. powiem przeczytalam tylko ost storne ... jak bede miala czas zerkne do wczesniejszych

ale musze sie wam pochwalic

wrocilam do domku - zjadlam - mlody tez, ululalam
i zaczelam sciagac .. tym nowym
i tak se sciagam ... i sciagam ... po godz mlody sie przebudzil - ja w tym czasie uciaglam uwaga az 40ml ahaha ... no ale 2dni nic nie sciagalam, wiec pewne musze dzien poczekac az mi sie kanaliki udroznia.
no ale mlody sie budzi ... i ustka w dziubek i zaczyna pojekiwac aaa ja se mysle aa cyca dostaniesz .. sprobuje ci dac - na szybko pociagalam ze 4 razy suta lakataotrem
i DALAM .............. MLODY CHWYCIL BEZ PROBLEMU
i ssal mi lewa ok 10 minut i usnol dalej

jestem tak szczesliwa ze gory moge przenosic
pozytwnie sie nasatwilam
i wierze ze bedzie lepiej .. i jak bedzie wiecej mleka
mlody bez problemu najje sie z cyca

to tyle chcialam sie wam pochwalic

eh idem sie plumkac poki Milus spi

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:17   #2758
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
jak zle przeplywy nie maja wplywu na dziecko????? mnie od razu leki podawali i byla mowa ze jak sie nic nie poprawi po nich to od razu po noz.
Nie no, w ogóle to oczywiście, że mają wpływ. Ale chodzi o to, że mam komplet innych badań, kontrolują mi wszystko i na razie jest ok, więc DO TEj PORY nie było złego wpływu na dziecko On się rozwija prawidłowo, więc można by było jeszcze kilka dni (z tydzień, żeby skończyć 38 tyg) poczekać z rozwiązywaniem, monitorując nas oczywiście cały czas. Ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, więc będą ciąć szybciej.
A przepływy krwi w pępowinie i innych częściach (nie pamiętam, co tam jeszcze badali) są OK. Tylko te maciczne nie za bardzo.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 21:18   #2759
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

A możesz ten lek pomieszać z jakimś sokiem?
Zdrowia dla Julki!
no właśnie zmieszałam z jagodami i sokiem ze słoika i zjadła

Cytat:
hej dziewczyny

wielkie gratulacje
Stary 2013-04-15, 21:22   #2760
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Właśnie czuję takie jakieś dziwne kłucie w okolicy dolnej partii brzucha.
pojawia się i znika co to znaczy ?

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości