|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Z racji takiej że termin porodu mam na 16 października to nie chcę zaczynać magisterki bo wiadomo że nie będę rześka 2 tygodnie po porodzie. Zresztą są rzeczy ważne i ważniejsze, więc mam zamiar zrobić sobie rok przerwy. Po za tym tą uczelnią na której studiuje jestem zmęczona, z roku na rok coraz gorsza organizacja i ogólnie teraz się już męczę.
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że nie będzie z tym problemu... w razie jakby nie chciał dać to ponarzekaj, że plecy Cię bolą albo brzuch Cytat:
|
||
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy co studiujesz, ja studiuję zaocznie, a w tym roku przez praktyki musiałam brać prawie co piątek wolne w pracy ;/ miałam nawet w czwartki. Dlatego też między innymi mam póki co dość, całe szczęście że mam bardzo wyrozumiałych pracodawców. Ja np wiem że jeżeli wzięłabym dziekankę, to nie wiem czy bym się zmusiła do powrotu. Przemyśl sobie wszystkie za i przeciw i wybierz najlepszą dla Ciebie możliwość, dla Ciebie i maluszka.
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula a dziadkowie na miejscu? Jedni i drudzy? Jakbyś dała radę uciągnąć to ja bym szła za ciosem, potem to się baaaaaaaaaardzo może nie chcieć
|
|
|
|
#2586 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ogólnie przez 6 lat pracy mialam tylko 1 raz L4 i to po szpitalu, wiec nie chce go jakos mocno naciągać.... wiem, ze to głupio brzmi, ale mi cięzko wytrzymać cały dzien na szpilkach i jeszcze ten stres Cytat:
|
|||
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice są niby na miejscu, ale obydwoje pracują od 7 do 15. Teściowie prowadzą swoją firmę ale 80 km od Krakowa. Część mojej rodziny angażuje do opieki nad dziećmi swoich dziadków (czyli pradziadków swoich pociech) ale moim zdaniem to są już też ludzie, którzy potrzebują odpoczynku i nie należy wykorzystywać ich wolnego czasu za bardzo. Ja bym chciała skończyć przynajmniej ten licencjat, później jak dziecko będzie starsze to może już będzie łatwiej z magisterką. |
|
|
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce wziąć L4 na ten tydzień gdzie długi majowy weekend wypada i tak pewnie będzie mało dzieci i grupy łączone ![]() Cytat:
Cytat:
ja natalcie rodziłam pod koniec sierpnia, 1 października byłam juz na uczelni, laktator w torebce, na każdej przerwie odciąganie, w domu mleko pomrożone i jakoś dało rade cały rok mykać na zjazdy ![]() Teraz też planuje kontyunować tą moją szkołe, chociaż parcia nie mam ale jak już jestem tak daleko to fajnie byłoby ją skończyć
|
|||
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania a gin powiedział że muszę skonsultować to z kardio i nawet wypisał mi ze na CITO potrzebuje wizyty ale wszędzie to olali Cytat:
za wizyte!
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy, czy się powtórzy czy nie.
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kontroluj to ciśnienie
|
||
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba
dla służby zdrowia, w głowie się nie mieści, żeby tyle czekać jak konsultacja potrzeba od razu Miejmy nadzieję, ze wszystko jest ok, skoro się dobrze czujesz to najważniejsze |
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, aleście się rozpisały
![]() ale starałam się nadrobić ![]() Ja wczoraj i dzisiaj miałam w pracy inwenturę, padam na twarz, jestem głodna ale sama nie wiem na co mam ochotę Jutro idę w końcu na te badania krwi, bo nawet nie miałam kiedy...Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza
![]() Wyliczył mi termin porodu na 14.11.2013 ![]() Gratulacje, miła gadka, kilka ogólnych pytań (typu czy palę, jak się czuje) Dostałam kilka ulotek, reklamy i saszetkę kawy rozpuszczalnej ![]() A teraz poczytam co tam u Was się działo
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
ehh ja to na dzisiaj mam dość wszystkiego
![]() bylam rano na zakupach, przesadzilam kwiaty, umyłam podłogi i resztkami sił poszłam na kebaba bo od 9 rano nic nie jadłam i w 3 miejscach nigdzie nie można bylo kartą płacic a nie mialam nic gotówki ze sobą ![]() no poprostu sie rozpłakałam ;(
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
acelinka Mi strasznie podoba się Natalia, ale Ola bardziej
Połączenie Aleksandra Natalia Kxxx według mnie świetnie brzmi. No nie wiem... jeszcze kilka imion chodzi mi po głowie (małż dzisiaj coś tam wspomniał o Sarze ) ale się zobbaczy. Mamy jeszcze duuużo czasu na decyzję maomami Oj ![]() Ja mam taką oponę że od razu wyglądam jak w piątym miesiącu anulka2205 no może nie każą ale sugerują że wypicie kubka kawuszki nie zaszkodzi Ja i tak nie wypije, ale miły gest Coś bym zjadła, ale nie wiem co ![]() Mamaronik miał być, ale coś mi chyba niepodejdzie
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też właśnie jestem w szoku że tak szybko..... ale u mnie z usg wynikało że większy jest niż powinien, tzn gdzieś 6 dni do przodu ![]() Nadrobić Was to ola boga ![]() Gratulację dla wszystkich nowych mamusiek ![]() Ja jutro mam wizytę u genetyka ale jestem spokojna i się nie martwie dodatkowo wczoraj kupiliśmy wózek zamiast 1700 to zapłaciliśmy 650 (gondolka/spacerówka/fotelik) a i odkąd wiemy że będzie chłopiec zaszalałam w sklepie i kupiłam kilka body, pajacyków, ogrodniczki i jeansy cudownie się robi takie zakupki
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Zażywam kwas foliowy 800 tzw. folio forte który jest z witamina B12 i jodem. Lekarz dał mi witaminy w których również jest kwas foliowy w dawce 400 to razem 1200 i tak sie zastanawiam czy to nie za dużo?
|
|
|
|
#2603 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jak będziecie tyle produkować to wylecę z obiegu :P
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kawe Ci dali hehhhe. Ja popijam sobie kawkę rozpuszczalną raz dziennie, tak mi jakoś wtedy miło i przyjemnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wózek i ciuszki - już się nie mogę doczekać tego kupowania. Tylko przerażają mnie ceny.Trzymam kciuki za wizytę! A w brzuszku to może faktycznie bąbel grasuje! Maomami ale brzuszek! Piękny! Od razu widać, że ciążowy. Zazdraszczam ![]() Padam na głowę, idę pod prysznic i będę leżeć odłogiem. Do jutra!
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie kilka dni, bo byłam nie do życia, wracam do świata zywych na kilka minut a tu takie zaległości
![]() wszystkim gratuluje udanych wizyt moja dopiero 23 kwietnia i juz doczekać się nie mogę ![]() u mnie dolegliwości ciążowe nie odpuszczają no to się pożaliłam idę teraz nadrabiać zaległości w czytaniu ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
albo zdobądź do niego numer i zadzwoń z zapytaniem
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja mam wizyte dopiero 10 maja , czyli bede czekala najdluzej z Was ;( Peggy - ta kawa bezkofeinowa pewnie , taka szpecjalna dla ciężaròwek ? Się śmiejecie , mi lekarz lowiedział że Wskazane jest picie pòł lampki wina tygodniowo ;D oczywiscie nie praktykuje ;D Maomami - piękny brzusio , po mnie juz wszyscy widza , a moja wlasna mama sie pyta czy jestem pewna ze tam mieszka jedno dziecko ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maomami- piękny brzuszek! A ja sobie strzeliłam drzemkę popołudniową i od razu mi lepiej ![]() Wracając do Mc Flurry to za mną one chodzą prawie codziennie podobnie jak kapusta kiszona
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
body/pajacyki w uniwersalnych kolorach kupiłam, tak samo jak wózek a najwyżej reszta poczeka albo komuś oddam wkońcu całego sklepu JESZCZE nie wykupiłam choć miałoby się ochotę kupić wszystko ![]() trele pokaż swój brzuch :P ehhh też mi smaka na lody zrobiłyście :P ale pocieszam się pepsi mężuś mi dziś kupił 0,5l
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Trele_Morele A wiesz ze dopiero sprawdziłam. Douwe Egberts decafe. Faktycznie bezkofeinowa. Tak czy siak nie ruszam. Jestem straszną kawoszką i nie chcę pobudzać apetytu
![]() Ja pewnie równie późno będę mieć kolejne wizyty ![]() ktosiula mnie jakoś od kawy puki co. Powiedziałam sobie niezdrowe, no i nie ruszam. Senna chodze masakrycznie (mam niskie ciśnienie), ale czego się nie robi dla dziecka ![]() Ogónie jakoś tak.. nie chce mi się wybitnie niezdrowych rzeczy. Nie wiem czy poprostu mi się smak zmienił, czy włączyła się odpowiedzialność za Dzieciątko. W ogóle nie ciągnie mnie do coli, chipsów czy kupnych słodyczy (szarlotka owszem, owszem Pewnie jeszcze przyjdzie taki czas że będe ślinić na widok chipsów, ale mam nadzieje że dam radę Jak czytam o Waszych zachciankach na lody to ciut mnie... mdli
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-04-16 o 21:50 |
|
|
|
#2609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem dopiero w 4-6 tygodniu tak mi wyszło na becie....więc przed nami jeszcze długa droga pochwal się nam wózeczkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Dokładnie Trele czekamy teraz na twój brzuszek |
||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
magalska- ja bym się bała na 100% uwierzyć w 14tyg, ciekawa jestem czy mi za dwa tygodnie powie coś
No ale skro częściowo jest uniwersalna to nie ma problemu Trele pokazuj brzuchol! ania- ja myslę że dawka 1200 jest spora, ale podobno kwasu foliowego nie da się przedawkować.. więc w sumie nie wiem a ja właśnie jestem na hacjendzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania
za wizyte!
kontroluj to ciśnienie

Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli.
i pytałam się go po co to tak mi okrętnie gadał coś, a że nie umie kłamać to myślałam że mnie zdradza!! i pojechał a ja w płacz i w ogóle nie odbierał ode mnie telefonu, a moja mama się ze mnie śmiała
ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna

Ślub 25.08.2012