Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 20:39   #451
szczesliwa25
Rozeznanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

nawet Was nie gonię, a gdzie tam..

lonly - piękne te pierwsze ogrodniczki/śpioszki - nie wiem jak to nazwać
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:40   #452
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja do slubu mialam mega dluuuugie prawie po pas, pozniej scielam maksymalnie krotko, tak ze nie dalo sie ich zwiazac.... Teraz mam mniej wiecej po ramiona i moge tylko powiedziec, ze nie zaluje ja ze swoimi strasznie sie meczylam, byly dlugie, geste, ciezkie, udreka w lato
hmm myślę, że u mnie też przyjdzie na to czas całe życie miałam długie włosy ,więc chciałabym coś zmienić

===
hehe przed chwilą Mały tak kopnął w okolice żeber , że aż to usłyszałam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:40   #453
Kamciatka
Rozeznanie

WItam się i ja
Niestety dziś nie mam siły nadrabiać, całą noc nie spałam, bo.... nie mogłam zasnąć. A wiec chyba kolejna dolegliwość ciążowa- bezssenność
Mam dość i teraz nad strachem przeważa chęć rozwiazania się, bo naprawdę mi starczy.
Piję dzis melisę i mam nadzieje że pomoze, bo to mega trudne chodzić zmęczonym jak pies, ale nie móc usnąc
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:40   #454
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A w domu już coś gotowe??
Mam nadzieję

Łóżeczka rozstawione, przewijak też, były małe problemy z karniszem ale do końca tyg wszystko powinno być tip top. Ciuszki pierze moja mama, kosmetyki zamówione....uff...
To już naprawde niedługo
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:40   #455
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Co do pościeli, to ja kupiłam dla dziecka flanelkę, jakoś tak miększa i przyjemniejsza w dotyku mi się wydawała więc nie pomogę bo nie zastanawiałam się nad typową bawełną.
Też się skłaniam do flaneli, ale coś dzisiaj teściowa mówiła, że nam pościel kupi wiec nie wiem jak to będzie.

Mi sie najbardziej podobaja 1 ale dla małej dziewczynki to chyba 3 najlepsze.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a w ogole.. Moja bratowa od 1,5 roku próbuje znaleźć prace w mojej rodzinnej mieścinie.. No i mówi ze wczoraj było ogloszenie, niedawno zamieszczone w internecie, ważne jeszcze spory czas, 2 osoby do zatrudnienia, wszystkie warunki spełnia itp..

Pojechała dzisiaj złożyć papiery i byla tam jej taka znajoma rodziny.. Mówi, że może złożyć papiery, ale nie ma sensu.. od miesiąca już ma dokumenty osob które mają być zatrudnione.. wszystko ustawione.. I tylko co raz przychodzą ludzie papiery składać..

A ostatnio była na rekrutacji, nie pamiętam do natury albo rosmanna coś tego typu.. Mowi ze było okolo 100 chętnych.. kilka etapów.. dostała sie do 15 albo 10..zatrudiali chyba też 2 albo 3 osoby.. no i nie udało się.. można czegos dostać..
U mnie jest to samo...mnie wysłali z up do urzedu miasta na rozmowę o staż i jak ona wyglądała: ani jednego pytania mi nie zadały poza tym czy jako magister chcę się w papierki bawić. Powiedziały, że jedni miejsce jest i że chciały tylko zobaczyć kandydatki. Nie wiem niby jak takie zobaczenie miało im pomóc.
Była tam też moja koleżanka z klasy. My obie ubrane elegancko, i dwie laski jedna w jeansach i koszulce, a druga w panterce. Wiem, że mojej koleżanki też nie wzieli...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:41   #456
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Przeleciałam Was tylko tak na szybkiego
Witam się w nowym wątku, fajny tytuł

Ja mam takie skurcze przepony własnie tak mi na górze twardnieje brzuch a na dole jest normalnie miękki. Czasem te skurcze są naprawdę bolesne. Też na poczatku nie wiedziałam co mi sie dzieje dopiero w piatek gin mnie oświecił. Powiedział mi ze jeszcze takie skurcze pewnie będę miała bo macica jest wysoko, dopiero jak brzuch zacznie się obniżać to powinnam poczuc ulgę
Mi juz brzunio opadl, no i dla mnie te niby skurcze nie sa bolesne wiec sama juz nie wiem co to, kazda troche insczej wszystko odczuwa
Stary 2013-04-16, 20:45   #457
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
WItam się i ja
Niestety dziś nie mam siły nadrabiać, całą noc nie spałam, bo.... nie mogłam zasnąć. A wiec chyba kolejna dolegliwość ciążowa- bezssenność
Mam dość i teraz nad strachem przeważa chęć rozwiazania się, bo naprawdę mi starczy.
Piję dzis melisę i mam nadzieje że pomoze, bo to mega trudne chodzić zmęczonym jak pies, ale nie móc usnąc
Witamy w klubie
Ja tak mam od stycznia. Codziennie przerwa w spaniu przynajmniej kilka godzin. Czasami nie śpię całą noc...

Maarchewka ja byłam raz na rozmowie w urzędzie miasta. Nigdy więcej. Nawet nie próbowali ukrywać że już kogoś mają upatrzonego...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:46   #458
banka26
Zakorzenienie

sliczne mysle ze kolo 50-60zl
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam moje dzisiejsze łupy
u mnie tez nie ma takich fajnychhhh rzeczyy
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
media wywierają chorą presję!!!!!!! z racji zawodu mogę miec cc na żądanie kiedy chce, ale jak się bronię rękami i nogami przed tym. To jest operacja, oni otwierają brzuch, rozrywają macicę, zakażenia, zrosty, słabe gojenie to tylko niektóre z powikłań.
Z racji podejrzewanej wielkości bobasa beda mnie namawiac na cc ale ja się będe bronić rękami i nogami. Gdyby natura uważała, ze jest inny sposób, lepszy na rodzenie dzieci to by tak właśnie zaplanowała. Lekarzowi też jest wygodniej zejść po śniadanku na blok i w ciągu 15 min mieć z głowy kobietę, niż czekać całą noc aż urodzi.
Nie rozumiem nagonki mediów, ale już nie raz się przekonałam, że nie należy im ufać. Murarzom nikt nie mówi jak mają domy stawiać, ani sędziom jak orzekać. Oczywiście w każdej branży są partacze, wśród lekarzy też i to ich należy się wystrzegać

no wkurzyłam się, naprawdę się wkurzyłam
ja tez nie chce cc tez uwazam ze to normalna operacja , i te powiklania po i wogole znieczulenie w kregosluupp - boje sie tego , chce rodzic sn ale jezeli pojade do szpitala i sie okaze ze duze dziecko ze nie chca ryzykowac , lub cisnienie za wysokie to ja tym bardziej nie bede chciala ryzykowac i bronic sie az tak przed cc nie bede
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:53   #459
Veronic
Wtajemniczenie

jak mi Mały napiera na pęcherz. masakra
dobra lecę, muszę się ogarnąć w łazience

dobrej nocki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:54   #460
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Xal
a wy już wybraliście imie??
Jeszcze myślę, chyba jak zobaczę małą to zdecyduję
Jak nie przeszkadza ci niska próba złota to te pierwsze.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:57   #461
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja po prostu przeżyłam poród sn z komplikacjami, gdzie było za późno na cc a wiedzieli, ze dziecko jest duże i to zlali... Dlatego skoro lekarz twierdzi, że nawet nie będziemy próbować rodzić sn bo się boi o życie moje i dziecka to "bronienie się rękami i nogami bo natura wie co robi" jakoś mnie nie przekonuje.
u mnie nie ma zagrożenia dlatego się bronię
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:59   #462
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nie miesci sie na usg to mala ponad 4500 wazy ... to urodzisz 6 kggg heheheh ło matkooo
o wzrost, dlugosc mi chodzilo wage gin wylicza. a pisalam, bo Sharp mowi, ze jej gin wagi nie podaje, bo sie maluch na usg nie miesci
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:59   #463
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a nie zmieniałaś np. płynu do intymnej? może to jakieś podrażnienie?
Płynu nie zmieniałam, ale ostatnio ogólnie wszystko mnie swędziało i podejrzewam o to żel z Tesco... niby się nim nie myłam w miejscach intymnych, ale może przy spłukiwaniu doleciało i podrażniło

Cytat:
Co do karmienia piersią z jednej książki, którą czytam:
" Oczywiście, że wiele karmiących matek tylko udaje, że chcą nakarmić dzieciaka, żeby z głodu nie wrzeszczał!Dla nikogo chyba nie jest ju ż tajemnicą, o co tu tak naprawdę chodzoi: że tylko czekają na okazję, żeby jak pierwsza lepsza pokazać, co mają, wszystkim facetom doopkoła. Najwyraźniej jak człowiek sypia 20 min na dobę, a resztę czasu spędza na sprzątaniu cudzej kupy i od 3 tyg nie miał czasu, żeby sobie umyć włosy to jedyne co mu chodzi po głowie to sex z obcym facetem w publicznym miejscu. Baby nie umieją się powstrzymać."
ciężarówką przez 9 miesięcy - kaz cooke

Padam na ryjek. Poprałam, umyłam wózek i fotelik, poodkurzałam, pozmywałam naczynia... nie zdążyłam posprzątać łazienki, ale nie dam już rady

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:01
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:59   #464
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też się skłaniam do flaneli, ale coś dzisiaj teściowa mówiła, że nam pościel kupi wiec nie wiem jak to będzie.
zdecydowanie wolę bawełnę, pod warunkiem, że nie będzie mocno krochmalona, ale każdy lubi co innego
Stary 2013-04-16, 21:00   #465
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Banka muszę mieć siły wszystko co dzisiaj załatwialiśmy - musiałam być obecna ale chociaż sobie popołudniu poleżałam ok 1h na leżaczku na działce

Wizyta dopisana
dzieki
no tak jak mus to musss
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:01   #466
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślałam, że jestem najedzona dopóki mąż nie przyniósl ciasteczek ...
mój mi przyniósł lody o smaku cafe latte- są genialne
Stary 2013-04-16, 21:03   #467
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Marcheweczko i jak sprawdzalas fotelik?
Stary 2013-04-16, 21:03   #468
diabli
Zakorzenienie

a mnie sie zadne nie podobaja wole zwykle proste wzory, bez diamencikow i cudow. a poza tym chyba nie chce dziecku uszu przekluwac przejrzalam na allegro 2 strony i nic mi sie nie podoba wiec chyba kiepski ze mnie doradca.

ale z tych 3 to chyba trzecie.
Stary 2013-04-16, 21:04   #469
niunka045
Zadomowienie

Od dziś dieta!!! zero słodyczy owoce owoce owoce i już nie będę pić gazowanego

Siostra mojej przyjaciółki będzie robić mi sesję muszę się ogarnąć
Nie mam pojęcia co bym mogła na taką sesje założyć
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:04   #470
diabli
Zakorzenienie

Jenny - za klucze! wspaniale wiesci. teraz szybki remont i mozecie wic swoje gniazdko.
Stary 2013-04-16, 21:05   #471
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Co do karmienia piersią z jednej książki, którą czytam:
" Oczywiście, że wiele karmiących matek tylko udaje, że chcą nakarmić dzieciaka, żeby z głodu nie wrzeszczał!Dla nikogo chyba nie jest ju ż tajemnicą, o co tu tak naprawdę chodzoi: że tylko czekają na okazję, żeby jak pierwsza lepsza pokazać, co mają, wszystkim facetom doopkoła. Najwyraźniej jak człowiek sypia 20 min na dobę, a resztę czasu spędza na sprzątaniu cudzej kupy i od 3 tyg nie miał czasu, żeby sobie umyć włosy to jedyne co mu chodzi po głowie to sex z obcym facetem w publicznym miejscu. Baby nie umieją się powstrzymać."
ciężarówką przez 9 miesięcy - kaz cooke

Ja się wzięłam za porządki w półkach w salonie i mam dwie reklamówki pierdół do wywalenia ale z nas chomiki
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie gin nie podaje dlugosci, bo mala juz dawno nie miesci sie na usg, a wage wylicza sie na podstawie sredniej z pomiarow (glowka, noga brzuszek)
dokładnie, nam też Młody się nie mieści ale przecież po to jest głowica aby gin mógł posprawdzać wszytko i podać wymiary

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:07
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:06   #472
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój mi przyniósł lody o smaku cafe latte- są genialne
Lody mialam rano.
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Do kiedy? Do jutra czy do czwartku?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:08   #473
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Lody mialam rano.
Do kiedy? Do jutra czy do czwartku?
no wiesz wogóle we mnie nie wierzysz
Stary 2013-04-16, 21:08   #474
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Też tak gadałam- " od kwietnia zero słodyczy! "

Lonely ciuszki przesłodkie W tamtym tygodniu też Tośka obkupiłam, ale już nie chciało mi się robić zdjęć Z fajniejszych ciuszków jeden pajacyk miał napis : " My mummy is yummy"

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:12
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:10   #475
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
czy one się różnią tylko tym oczkiem w środku?? Chyba te ostatnie najbardziej mi się podobają, ale nie wiem czy po prostu zdjęcie nie jest najlepsze.
chyba tylko oczkiem sie różnią
Stary 2013-04-16, 21:12   #476
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Marcheweczko i jak sprawdzalas fotelik?
w koncu mi sie nie chciało dupki ruszyc.. strasznie się rozleniwiłam nei mam co robić, ale nic mi sie robić nie chce..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:13   #477
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Ja się wzięłam za porządki w półkach w salonie i mam dwie reklamówki pierdół do wywalenia ale z nas chomiki
dokładnie, nam też Młody się nie mieści ale przecież po to jest głowica aby gin mógł posprawdzać wszytko i podać wymiary
nie przejmuj się chyba u każdego jest mnóstwo rzeczy do wyrzucenia
Stary 2013-04-16, 21:16   #478
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ból głowy+ciąża=naprawdę nie wiem czemu ciągle mnoże te same liczby z róznym efektem

ale panie w ZUSie i poprawią jakby co

padam na ryj czekam tylko na kaske i chcę rodzić ja juz nie mam cierpliwości,weny,siły na tę ciążę

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

mozna samemu w necie sprawdzic czy w EWUŚu wyskakuje sie jako ubezpieczony?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:16   #479
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
w koncu mi sie nie chciało dupki ruszyc.. strasznie się rozleniwiłam nei mam co robić, ale nic mi sie robić nie chce..
Ja ostatnio mam motorek w dupce. Ciągle sprzątam i piorę... i narzekam, że nie mogę posprzątać tak idealnie jak bym chciała bo za szybko się męczę Ostatnio mąż się ze mnie śmiał, bo powiedziałam, że nie mogę się doczekać, aż urodzę bo będę mogła wreszcie dokładnie posprzątać
Stary 2013-04-16, 21:17   #480
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Też tak gadałam- " od kwietnia zero słodyczy! "

Lonely ciuszki przesłodkie W tamtym tygodniu też Tośka obkupiłam, ale już nie chciało mi się robić zdjęć Z fajniejszych ciuszków jeden pajacyk miał napis : " My mummy is yummy"
wogóle we mnie nie wierzycie
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ból głowy+ciąża=naprawdę nie wiem czemu ciągle mnoże te same liczby z róznym efektem

ale panie w ZUSie i poprawią jakby co

padam na ryj czekam tylko na kaske i chcę rodzić ja juz nie mam cierpliwości,weny,siły na tę ciążę

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

mozna samemu w necie sprawdzic czy w EWUŚu wyskakuje sie jako ubezpieczony?
Ty Kochana już na końcu jesteś, ja już też wymiękam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości