Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 19:43   #421
salviae
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Co do karmienia piersią z jednej książki, którą czytam:

idę rozpalić w kominku bo jednak zimno jest dalej, szkoda, że w łazience nie mam kominka tam to dopiero ciągnie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-16 o 19:46
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:44   #422
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
" Oczywiście, że wiele karmiących matek tylko udaje, że chcą nakarmić dzieciaka, żeby z głodu nie wrzeszczał!Dla nikogo chyba nie jest ju ż tajemnicą, o co tu tak naprawdę chodzoi: że tylko czekają na okazję, żeby jak pierwsza lepsza pokazać, co mają, wszystkim facetom doopkoła. Najwyraźniej jak człowiek sypia 20 min na dobę, a resztę czasu spędza na sprzątaniu cudzej kupy i od 3 tyg nie miał czasu, żeby sobie umyć włosy to jedyne co mu chodzi po głowie to sex z obcym facetem w publicznym miejscu. Baby nie umieją się powstrzymać."
ciężarówką przez 9 miesięcy - kaz cooke
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:46   #423
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że jutro się zapisze do fryzjera bo końcówki już wołają o ratunek no i już się tak nie układają tak jak powinny.
ja jutro w końcu idę na farbę nie miałam czasu ciągle a włosy wołają o pomstę
Stary 2013-04-16, 19:50   #424
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
odpisałam Ci kiedyś nie wiem ile waży bo mi już lekarz nie mówi- nie mieści się na USG
mnie gin nie podaje dlugosci, bo mala juz dawno nie miesci sie na usg, a wage wylicza sie na podstawie sredniej z pomiarow (glowka, noga brzuszek)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:52   #425
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
can, ja myślę, że barwineczek nie miała na myśli, że trza rodzić naturalnie nawet jak jest już źle... właśnie chodzi o to, żeby bez wskazań nie było jednak tego cięcia, bo jest to operacja.
a wskazania mogą być różne - dla niektórych będzie to już chociażby paniczny strach przed porodem. dla innych waga dziecka powyżej 3,5kg, dla jeszcze innych dopiero powyżej 4,5kg... a w większości przypadków cesarka ma być szybką akcją ratującą życie maluszka.
ja tam będę się zdawać na mojego lekarza... mówił mi ostatnio, że on nie widzi problemu zrobić cesarkę kobiecie, która panicznie się boi. albo jak dziecko zapowiada się na takie powyżej 4kg. za to położne walczą często o ten naturalny poród. więc sobie myślę: pojadę do szpitala, jak już coś się zacznie dziać. będę pod okiem położnych, jakby coś nie teges, to lekarz będzie w pobliżu i tnąć można - zdam się na nich i tyle. wiem, że nikt nie będzie zwlekał w razie wu. ale ja się z góry prosić o operację nie będę
Ja po prostu przeżyłam poród sn z komplikacjami, gdzie było za późno na cc a wiedzieli, ze dziecko jest duże i to zlali... Dlatego skoro lekarz twierdzi, że nawet nie będziemy próbować rodzić sn bo się boi o życie moje i dziecka to "bronienie się rękami i nogami bo natura wie co robi" jakoś mnie nie przekonuje.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:54   #426
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mięsnie Kegla
już zaciskam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:55   #427
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, bawełna bawełnie nie równa. Liczy się gęstość splotu jakość włókna. Za naprawdę wysokiej jakości bawełne to myślę, że 70pln bym dała
dopytam jaka to gestosc splotu dla mnie naprawde konkretna, hehe.

Cytat:
aaaa, diabli - szkoda, że nie mogę pomacać tej pościeli. tak jak Ash pisze, wszystko zależy od materiału. potem dochodzą te detale - ile pracy wkładasz w to wszystko? możesz zrobić bardziej takie bazowe modele i takie wypasione, i oczywiście ceny będą różne. za jakąś w miarę podstawową pościel, bez bajerów, ale z dobrej bawełny, dałabym spokojnie 50-60 zł, a z naszywkami i bajerami, o ile by mi trafiło w wizję łoża księciunia, to spokojnie więcej - tutaj bym się zdała na szyjącą, która by oceniła, ile dodatkowej roboty jej to przysporzyło
dzieki na razie robie rozeznanie, ile mamuski sa w stanie za posciel "z tej polki" zaplacic oczywiscie pozniej bedzie analiza - koszt materialow, robocizna itd. na razie to czysta ciekawosc

Marchewka- tez dostalam tego maila, polecilam znajomej. dostalam za to bajke na dvd :P program jak na innych warsztatach (bezpieczny maluch)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:57   #428
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
" Oczywiście, że wiele karmiących matek tylko udaje, że chcą nakarmić dzieciaka, żeby z głodu nie wrzeszczał!Dla nikogo chyba nie jest ju ż tajemnicą, o co tu tak naprawdę chodzoi: że tylko czekają na okazję, żeby jak pierwsza lepsza pokazać, co mają, wszystkim facetom doopkoła. Najwyraźniej jak człowiek sypia 20 min na dobę, a resztę czasu spędza na sprzątaniu cudzej kupy i od 3 tyg nie miał czasu, żeby sobie umyć włosy to jedyne co mu chodzi po głowie to sex z obcym facetem w publicznym miejscu. Baby nie umieją się powstrzymać."
Stary 2013-04-16, 20:04   #429
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Po 10h maratonie wróciliśmy właśnie do domu, padam ze zmęczenia Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!

Idę coś zjeść i może się odezwę, a jak nie to w nocy jak mąż pojedzie do pracy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:06   #430
xal
Zakorzenienie

Cytat:
z warsztatów Mamo to ja dostałam maila, żebym namówiła koleżanki na warsztaty bo mają mało osób.. Ktoś się doczytał jaki jest program?? bo ja nie mogę znaleźć
Też miałam takiego maila przed warsztatami w katowicach.
Cytat:
mam ochotę go powiesić za jaja i żeby sobie tak dyndał nie wiem ile
Oj, to byś się naszukała. Tam nikt jaj nie ma ...
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie gin nie podaje dlugosci, bo mala juz dawno nie miesci sie na usg, a wage wylicza sie na podstawie sredniej z pomiarow (glowka, noga brzuszek)
U mnie na wydruku pisało, że waga według główka i brzuszek, jakoś nogę pominęli.

Co do pościeli, to ja kupiłam dla dziecka flanelkę, jakoś tak miększa i przyjemniejsza w dotyku mi się wydawała więc nie pomogę bo nie zastanawiałam się nad typową bawełną.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:09   #431
maarchewka
Zakorzenienie

jak tak sobie przypomnę dzisiejszy sen to sobie myśle, ze ten poród to nawet spoko - nic nie boli, po 5 minutach samo wylazi, szkoda tylko ze tak z zaskoczenia i idzieś siuku a tu bach..
tylko miałam problem ze to kot.. a i nie powiedziałam wam, że z pępowiną pojechaliśmy do szpitala i ja się tłumaczylam, że wszystko w porządku już mi krew odeszła więc jest ok tylko mi odetnijcie pępowinę bo głupio tak z nią chodzic..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:10   #432
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu przeżyłam poród sn z komplikacjami, gdzie było za późno na cc a wiedzieli, ze dziecko jest duże i to zlali... Dlatego skoro lekarz twierdzi, że nawet nie będziemy próbować rodzić sn bo się boi o życie moje i dziecka to "bronienie się rękami i nogami bo natura wie co robi" jakoś mnie nie przekonuje.
w sytuacji, gdzie pojawią się komplikacje, na pewno żadna z nas nie będzie się broniła przed cesarką obyśmy tylko wszystkie trafiły na rozsądnych lekarzy, którym będzie zależało na naszym i maluszków zdrowiu, a nie na tym, by spokojnie przeżyć dyżur
Stary 2013-04-16, 20:11   #433
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że też będziesz miała sesję Niech się dziewczyna uczy a Kubuś będzie miał super pamiątkę

Jak to nie chce Ci kupić? Nie dobry!

Ja mam jakiś magiczny wpływ na mężczyzn w moim życiu, bo nigdy mi nic nie odmawiają. Ani tata, ani brat, ani mąż nigdy nie powiedzieli mi "nie" jak coś bardzo chciałam Ale niestety mam za dużo zdrowego rozsądku i nie wykorzystuję za bardzo

No to świetne wieści! Zu już praktycznie gotowa, porodówka pierwsza klasa, żyć nie umierać. A jak szyjka? Zgładza się?

No i jak TŻ?
powiedzial tylko,ze sie skraca tak jak trzea.. niewiem co autor mial na mysli
z tż ok.. hm...randkowo.. po wizycie na porodowce gadalismy raczej tylko o tym..

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O to super, że z Zu wszystko ładnie.Wczoraj jak byłam na porodówce to tam za szybką były noworodki i była taka jedna śliczna dziewczyneczka. Do teraz nie mogę jej zapomnieć
Dobrze,że piszesz, że w Raszei też wszystko ok, bo w razie czego tam się przejadę jak mi nie wyjdzie z moim szpitalem
byłam na Lutyckiej

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, nic się nie zmieniło i termin cc zostaje 22 kwiecień, więc za tydzień będę już z małym , wyciągnął mi pesar- bolało ;( ale w piątek znowu na KTG
będzie dzidzioool

Cytat:
Myślicie ze Inna jeszcze się odezwie kiedys? szkoda ze tak znikła
na gg ma w miare pozytywny opis... mam nadzieje,że wszystko ok...

łeb mnie taaaak boli że padne
jutro znów do ZUS.. taaaaaaak mila pani zadzwonila,ze do teraz jestem w szoku.ze mam mini bledzik w papierach i szybko mam dowozic to ona mi od razu to klpnie i wysle $ a moglaby czekac jeszcze z 2tyg i wtedy dac odmowe L4... kochana, oklaski dla niej wielkie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:11   #434
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

Po 10h maratonie wróciliśmy właśnie do domu, padam ze zmęczenia Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!

ej to super w koncu!!

Xal
a wy już wybraliście imie??

Wojtek
Stary 2013-04-16, 20:14   #435
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...) w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!
ooo!!! no w końcu!!!
to daj znać, jaki macie plan działania, co jest do zrobienia itp... ja strasznie ciekawa, bo termin mamy podobny, a u mnie w domku też jeszcze się dzieje... a przeprowadzić się musimy w ciągu 2 tygodni
dlatego małż postara się skończyć jedną łazieneczkę i dwa pokoje jak najszybciej, żebyśmy mogli zacząć już graty znosić... taaa... dzisiaj kładzie parkiet w sypialni...
Stary 2013-04-16, 20:14   #436
Mysia mysz
Zakorzenienie

laski doradźcie które kolczyki na chrzest?
http://allegro.pl/kolia-kolczyki-zlo...141942376.html
http://allegro.pl/kolczyki-cyrkonie-...153074206.html
http://allegro.pl/kolczyki-cyrkonie-...152539089.html
Stary 2013-04-16, 20:15   #437
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!

Cytat:
jak tak sobie przypomnę dzisiejszy sen to sobie myśle, ze ten poród to nawet spoko - nic nie boli, po 5 minutach samo wylazi, szkoda tylko ze tak z zaskoczenia i idzieś siuku a tu bach..
tylko miałam problem ze to kot.. a i nie powiedziałam wam, że z pępowiną pojechaliśmy do szpitala i ja się tłumaczylam, że wszystko w porządku już mi krew odeszła więc jest ok tylko mi odetnijcie pępowinę bo głupio tak z nią chodzic..

Cytat:
w sytuacji, gdzie pojawią się komplikacje, na pewno żadna z nas nie będzie się broniła przed cesarką obyśmy tylko wszystkie trafiły na rozsądnych lekarzy, którym będzie zależało na naszym i maluszków zdrowiu, a nie na tym, by spokojnie przeżyć dyżur
dokładnie
Stary 2013-04-16, 20:15   #438
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ej to super w koncu!!

Też się cieszę, że w końcu koniec z papierkami i można zacząć konkretnie działać Z tego co widziałam w kalendarzu to bujamy się z załatwianiem papierków/formalności jakoś od 8.02, ponad 2 m-ce czekania itd.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-16, 20:16   #439
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

ze ty masz sily na takie eskapadyyy podziwiam
a Kochana prosze DOPISZ MI WIZYTE NA 22.04 DZIEKIII

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie miesci sie na usg to mala ponad 4500 wazy ... to urodzisz 6 kggg heheheh ło matkooo
Cytat:
dobreeee hehe

ja tak po lebkach nadrabiam , maz miala miec dzisij operacje przesuneli na jutro po poludniu od wczoraj nic nie je i dzisij tez nic nie zjadl masakra wiec dopiero w czwartek wroci do domu ..... wrrrr
lece dalej nadrabiac

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-04-16 o 20:20
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:17   #440
humpback
Zakorzenienie

mi się podobają pierwsze i trzecie
Stary 2013-04-16, 20:18   #441
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ze ty masz sily na takie eskapadyyy podziwiam
a Kochana prosze DOPISZ MI WIZYTE NA 22.04 DZIEKIII
Banka muszę mieć siły wszystko co dzisiaj załatwialiśmy - musiałam być obecna ale chociaż sobie popołudniu poleżałam ok 1h na leżaczku na działce

Wizyta dopisana

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-16, 20:18   #442
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oo, widzę, że ciekawe detale do ciebie jeszcze docierają
kurcze, mnie już dawno nie śnił się poród... czy to znaczy, że jestem zbyt wyluzowana, czy po prostu za dobrze śpię i o wszelkich snach zdążę zapomnieć do pobudki???
Stary 2013-04-16, 20:19   #443
JennyAniolek
Zakorzenienie

Najbardziej podobają mi się 1

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-16, 20:19   #444
maarchewka
Zakorzenienie

czy one się różnią tylko tym oczkiem w środku?? Chyba te ostatnie najbardziej mi się podobają, ale nie wiem czy po prostu zdjęcie nie jest najlepsze.

Wojtek
Stary 2013-04-16, 20:23   #445
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

No to świetnie! Powodzenia z remontem! Mam nadzieję, że raz, dwa się uwiniecie

Happy Hop, hop, gdzie jesteś? Jak tam dzisiejsza wizyta?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:24   #446
maarchewka
Zakorzenienie

a w ogole.. Moja bratowa od 1,5 roku próbuje znaleźć prace w mojej rodzinnej mieścinie.. No i mówi ze wczoraj było ogloszenie, niedawno zamieszczone w internecie, ważne jeszcze spory czas, 2 osoby do zatrudnienia, wszystkie warunki spełnia itp..

Pojechała dzisiaj złożyć papiery i byla tam jej taka znajoma rodziny.. Mówi, że może złożyć papiery, ale nie ma sensu.. od miesiąca już ma dokumenty osob które mają być zatrudnione.. wszystko ustawione.. I tylko co raz przychodzą ludzie papiery składać..

A ostatnio była na rekrutacji, nie pamiętam do natury albo rosmanna coś tego typu.. Mowi ze było okolo 100 chętnych.. kilka etapów.. dostała sie do 15 albo 10..zatrudiali chyba też 2 albo 3 osoby.. no i nie udało się.. można czegos dostać..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-04-16 o 20:25
Stary 2013-04-16, 20:28   #447
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a kebaba łagodnego przy karmieniu nie można?
Nie wiem czy można, ja napewno będę zbijać wagę do moich 52kg więc kebab, słodycze itp odpadną na dłuższy czas ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Jenny jeju Ty to masz siłę, ale fajnie, że już wszystko gotowe i możecie działać z remontem!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:33   #448
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ehh wszędzie tylko słyszę -" nie obcinaj, szkoda by było " ...
łatwo mówić
chciałabym mieć jakoś ładnie obcięte włosy ale niestety one tylko rosną i rosną i nie mogę ich obcinać suuuppperr
Ja do slubu mialam mega dluuuugie prawie po pas, pozniej scielam maksymalnie krotko, tak ze nie dalo sie ich zwiazac.... Teraz mam mniej wiecej po ramiona i moge tylko powiedziec, ze nie zaluje ja ze swoimi strasznie sie meczylam, byly dlugie, geste, ciezkie, udreka w lato
Stary 2013-04-16, 20:35   #449
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się wkurzam jak czytam zero jedynkowe wypowiedzi.
Rodziłaś już kiedyś?
Bo po Twoim poście wnioskuję, ze nie.
Rozumiem, ze jesteś lekarzem ale to nie czyni Cię znawcą tematu.
Gdyby cc było złe to byłoby zakazane a jak wiadomo cc robi się po to, zeby ratować życie matki i dziecka - więc nie wiem w czym to cc jest takie okropne, skoro stosuje się je gdy sn nie idzie "jak po maśle".
Nie ma co przesadzać w zadną stronę.
Lekarzom nie chce się właśnie wykonywać cc - nie tyle im się nie chce co mają odgórny zakaz-to jest operacja, która sporo szpital kosztuje - i muszą się łądnie wytłumaczyć przed NFZ z każdej cc.
Sn poród nie kosztuje nic - więc niech sobie kobieta rodzi i 5 dni...
Ja rodziłam sn a teraz z powodu wagi młodego najprawdopodobniej będę mieć cc.
I nie jest to dla mnie żaden luxus.
Ale ani poród sn ani cc nie jest bezbolesny i po każdym mogą wystapić powikładnia zarówno u matki jak i u dziecka.
A co do natury - to u mnie natura chciała żebym poroniła w 13tyg i gdyby nie leki podtrzymujące ciążę to bym już w ciąży nie była-i tu też matka natura jest nieomylna i mamy się z tym pogodzić, tak?
To samo z kobietami, które dzieci nie mogą mieć i jedynym wyjściem jest in-vitro.. No przecież natura wie lepiej co jest dla nas dobre....
jakbyś zechciała zauważyć ja się wkurzam na media i nagonkę, że jak nie masz cc to na pewno coś się stanie i to wina lekarzy.
Po to człowiek ma rozum żeby się nim kierowac. Są wskazania do cc, są wskazania do poszczególnych leków.
Ale ciągnąć twój wątek to do jakiego stopnia możemy ingerowac w naturę i życie?

Ja nie rodziłam, ale moja mama rodziła sn i miała cc, jak dowiedziała się że przy 3 ciąży ma mieć cc to się tak zawzięła, że sama urodziła i mimo wskazań do cc lekarze pozwolili jej rodzic (było to w szwajcarii gdzie w tym czasie była opieka połoznicza lepsza niż teraz w Polsce)

Tak więc podkreślę co pisałam wcześniej. nie ma idealnych sposobów rodzenia są gorsze i lepsze w danej chwili, ale najważniejsze to trafić na dobrych lekarzy
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:38   #450
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
odpisałam Ci kiedyś nie wiem ile waży bo mi już lekarz nie mówi- nie mieści się na USG

salviae ja mam chyba od 2 tyg bóle jak na okres. Ale bardzo rzadko- nawet nie codziennie. Chociaż za każdym razem wydaje mi się że ból jest silniejszy. Ale samo mija po 1-2 min.

myślę że tak

któraś pytała o kasę z US. Ja zwrotu nie miałam ale TŻ miał i mimo że wpisał nr konta i zawsze miał na konto to teraz dostał poleconym na poczcie nie wiemy czemu tak dziwnie
Jak to nie miesci sie na usg? Nie miesci sie zeby podac cala dlugosc a nie wage wage zawsze da sie okreslic

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
A ja się wkurzam jak czytam zero jedynkowe wypowiedzi.
Rodziłaś już kiedyś?
Bo po Twoim poście wnioskuję, ze nie.
Rozumiem, ze jesteś lekarzem ale to nie czyni Cię znawcą tematu.
Gdyby cc było złe to byłoby zakazane a jak wiadomo cc robi się po to, zeby ratować życie matki i dziecka - więc nie wiem w czym to cc jest takie okropne, skoro stosuje się je gdy sn nie idzie "jak po maśle".
Nie ma co przesadzać w zadną stronę.
Lekarzom nie chce się właśnie wykonywać cc - nie tyle im się nie chce co mają odgórny zakaz-to jest operacja, która sporo szpital kosztuje - i muszą się łądnie wytłumaczyć przed NFZ z każdej cc.
Sn poród nie kosztuje nic - więc niech sobie kobieta rodzi i 5 dni...
Ja rodziłam sn a teraz z powodu wagi młodego najprawdopodobniej będę mieć cc.
I nie jest to dla mnie żaden luxus.
Ale ani poród sn ani cc nie jest bezbolesny i po każdym mogą wystapić powikładnia zarówno u matki jak i u dziecka.
A co do natury - to u mnie natura chciała żebym poroniła w 13tyg i gdyby nie leki podtrzymujące ciążę to bym już w ciąży nie była-i tu też matka natura jest nieomylna i mamy się z tym pogodzić, tak?
To samo z kobietami, które dzieci nie mogą mieć i jedynym wyjściem jest in-vitro.. No przecież natura wie lepiej co jest dla nas dobre....

Ja to Ci się dziwię, ze z nią tyle wytrzymałaś

Czyli będziemy mieć taką samą pościel

Dotarło łóżeczko?
Niby w czwartek ma byc ostatecznie sama nie dalam rady z zamowieniem byl jakis problem z karta, dzwonilam, pytalam w banku i tez nie wiedzieli ocb... ale moj brat mieszka w szkocji wiec zamowil z wysylka do mnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości