Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 21:00   #421
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cześć laseczki
Ja się melduję, że jestem z powrotem, cobyście mnie z listy nie usunęły
Na nadrobienie oczywiście nie mam szans, ale mogę spróbować być na bieżąco
Stary 2013-04-16, 21:01   #422
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Asiunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, ciesze się, ze się wszystko ładnie udało czekamy na zdjecia

Neni ale masz ślicznego synka zdjęcia rewelacja

Anulka_p gratuluje wygrania aukcji z wózkiem

coś mój łobuz mało dzisiaj się rusza i sie martwię. Zawsze jak kopał to cala seria szła kopniaków, teraz od czasu do czasu jeden kopniak i to wszystko. Jestem w 26 tc chyba jeszcze nie muszę mieć regularnych ruchów nie?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:04   #423
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A to mój brzuszwek z zeszłego tygonia 24 tc. 1 d.
Gdzie ten brzuszek? Chyba wstawiłaś z 14 tygodnia :P

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No my po wizycie. Mały jest cały i zdrowy, wszystko ma, a najbardziej ma rączki przy buzi
śliczne zdjęcia!
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.
A więc jestem już mężatką. Wszystko wyszło pięknie i cudownie. Pogoda dopisała. Na ślubie grał kwartet smyczkowy, pojechaliśmy karetą z parą koni fryzyjskich. Wesele prawie do 6:00 rano, poprawiny od 14:00. Wytańczyłam się i wybawiłam. Goście bardzo zadowoleni z orkiestry i jedzonka. Jedzenie było przepyszne.
Wszystko super.
Zdjęcia i film będę miała za jakieś dwa miesiące, ale mam nadzieję, że brat niebawem mi prześle te które zrobił telefonem i wtedy będę mogła pokazać je Wam.

W sobotę przed ślubem spałam do 3 w nocy, emocje nie dały mi spać, a po weselu spałam półsnem jakieś niecałe 3 godzinki...
Do oczepin miałam kryzys, bo myślałam, ze padnę ze zmęczenia, ale później bawiłam się bardzo dobrze.
Nie wiem czy troszkę nie przesadziłam z tańcami i za bardzo się przemęczyłam, bo dzisiaj bardzo boli mnie brzuszek... Ale zaraz kładę się spać i będę wypoczywać.
Buziaczki
Brawo Pani Asiu Wszystkiego dobrego!
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Asiunia
A ja kobietki wróciłąm od reumatologa i jak narazie nic nie mozna z tym robić bo jestem w ciąży i wyniki szaleją prześwietlenia tez nie można pozostae tylko czekać jak boli to coś przeciwbólowego i opaski uciskowe na kolano na 1 godzinkę zeby odciażyć staw kolanowy

wczoraj o 21 już spałam dziś mnie już też bierze spanie
Sarna, a co Ci w to kolano dokładniej? Może kinesiotaping by pomógł u rehabilitanta? Na studiach mi mówili, że rewelacyjna sprawa dla kobiet w ciąży.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:04   #424
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

coś mój łobuz mało dzisiaj się rusza i sie martwię. Zawsze jak kopał to cala seria szła kopniaków, teraz od czasu do czasu jeden kopniak i to wszystko. Jestem w 26 tc chyba jeszcze nie muszę mieć regularnych ruchów nie?
mój tez jest mega leniwcem....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:06   #425
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość

My już po wizycie. Wszystkie wyniki w porządku. Glukoza 84 i 113
Mój klocuszek kochany waży już 1150 gr i lekarz mówi że kawał chłopa mi tam rośnie Ale, żebym się nie przerażała bo dzidzie skokowo rosną To się nie przerażam

Zapomniałam, ja już 9 kg na plusie
Młody w matkę poszedł z tą wagą
brawo za udaną wizytę ale masz w brzuszku dużego synka

Enlevve mam nadzieję, ze jeszcze wszystko pójdzie po twojej myśli z kasą, tysiąc zł różnicy to bardzo dużo niestety i może znacznie wpłynąć na wasze życie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
mój tez jest mega leniwcem....
a Twój tylko dzisiaj leniwy czy zawsze mało kopie?

Łukaszek
Stary 2013-04-16, 21:06   #426
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wiem, że z pasami, ale gdyby załóżmy nie przypinać dziecka to jakos tak mi sie wydaje ze duza luka. W tradycyjnych wozkach jest ten podzielnik.
aha. Wiesz ja jakos na to nie zwrocilam uwagi i szczerze mnie to jakos nie przeszkadza jak na razie w uzytkowaniu. Ale masz racje afktycznie w tradycyjnych one sa jakos zaczepione o ten przedni palak.

Asiunia wszystkiego naj na nowej drodze zycia. czekam na fotorelacje

Adriana brawa za wizyte. No i chlopak na medal ci w brzuszku rosnie

Dziec usypia, ja zdazylam wsunac 2 kiwi maly sie rozkopal z tej radosci

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:09   #427
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

madi

Sarna: wspolczuje,mam nadzieje ze nie będzie mocno dokuczac
Envl: 3mam kciuki,zrób jak oliath radzi,bo mój maz też kreci nosem ze coś tu nie halo..a tam dokładnie ci napiszą..

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Adriana: gratki za wizytę) ładnie maleństwo rosnie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:09   #428
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Mam pytanie.
Do takiego standardowego łóżeczka 120 na 60 to pościel 90x120 czy może taka trochę większa 100x135?? Jaką kupujecie?? Teściowa mi poradziła że większa lepsza bo można bardziej "opatulić" malucha i jak większy to się tak nie rozkopie. Nie wiem teraz

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:14   #429
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja mam 140na100 i posicel kupie 135 na100 mam andzieje ze sie zmiesci. wklad dostalismy od babci wiec szkoda kasy, zebym kupowala mniejsza

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:14   #430
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Mój też ma takie dni
Jednego dnia kopie cały dzień, a drugiego da łaskawca znać i tyle go widzieli
I u mnie jest na odwrót niż u Oliath - im więcej chodzę, tym więcej on śpi, nawet jak już usiądę. A jak ja leżakuję cały dzień, to on szaleje.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:14   #431
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Mam pytanie.
Do takiego standardowego łóżeczka 120 na 60 to pościel 90x120 czy może taka trochę większa 100x135?? Jaką kupujecie?? Teściowa mi poradziła że większa lepsza bo można bardziej "opatulić" malucha i jak większy to się tak nie rozkopie. Nie wiem teraz
ja mam o ile sie nie myle ta wieksza

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-04-16, 21:14   #432
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za udaną wizytę ale masz w brzuszku dużego synka

Enlevve mam nadzieję, ze jeszcze wszystko pójdzie po twojej myśli z kasą, tysiąc zł różnicy to bardzo dużo niestety i może znacznie wpłynąć na wasze życie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

a Twój tylko dzisiaj leniwy czy zawsze mało kopie?
zawsze leniwy....
Pokopie ciut rano, jak jestem w pracy....potem spokoj co jakis czas leciutko i teraz też mógłby szaleć to tak co jakis czas plumknie...leniuszek jeden....czasem sie martwię, ale nie chce się wkręcać...może wdał sie w Margosiowego Glutka

28.07.2013r.
Stary 2013-04-16, 21:17   #433
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wylicytowałam wózek używany, o taki jak poniżej na zdjęciu 3 in 1 Za 450 zł. Do tego przesyłka i będę go miała w domku za 540 zł.
bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny, ale dzisiaj będę mało się udzielać. Mam wk*rw jak 150, ryczę cały czas od godziny. najprawdopodobniej moja firma próbuje mnie zrobić na szaro, a ja się tak dla nich poświęcałam. Soboty, świątki, nadgodziny.. wszystko a oni teraz chcą mnie wyrolować. Czekam na oficjalną odpowiedź i musimy się z Tżtem tym porządnie zająć i ewentualnie szukać rozwiązań, które dadzą nam szanse na przetrwanie czemu wszystko się pieprzy jak teraz ma być spokojny okres i czas radości?
Cytat:
ok, dobra.. pal licho tą podstawę, bo ona az tak bardzo to mi się nie zmieniła, chociaz i tak troche.. i tu sie moge zgodzić, że założmy nie miałam 3 msc przepracowanych bez przerwy to mam jak miałam.. ale tu sie rozchodzi o jakis dobry tysiac z premii, który mi wychodził na przestrzeni jednego roku.. to wszystko opodatkowane i w ogóle.
Będę walczyć, ale tak mnie brzuch zaczął bolec z tego wszystkiego, ze az martwic sie zaczęłam.
Po prostu dziewczyny gdzie by nie patrzec.. to w tym panstwie chca tak strasznie człowieka sponiewierac psychicznie, zeby czul sie jak g*wno.. nie opłaca sie nic legalnie bo guzik sie z tego ma. Człowiek musi kombinowac, zeby cos z tego miec, a to powinno mu przysługiwac normalnie. K*rwa jak mi tego nie wliczaja to w takim razie niech oddadza 30% z kazdej pensji ktora mi oddali do ZUSu
Nie wiem, nie znam się, ale jak dla mnie oszustwem jest to, że co firma to inne zasady naliczania istnieją i że jakiś regulamin z koziej d..y może wykluczać ogólne prawo.. nie rozumiem dlaczego mając opodatkowane premie, tak samo jak i podstawę wypłaty, mogą być one nie uwzględniane w wyliczeniu średniej.
Wiadomo, że co dup.y pracodawca, to wykorzysta możliwości jakie daje mu państwo, tzn. oskubanie pracownicy ile się da.. beznadzieja..

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A to mój brzuszwek z zeszłego tygonia 24 tc. 1 d.
jaki malutki

Cytat:
No my po wizycie. Mały jest cały i zdrowy, wszystko ma, a najbardziej ma rączki przy buzi
Cytat:
Neni!!!
Ale super foty!!!!
Na pierwszym buźka cała Ty!
tak mi sie wydaje
i to z ziewaniem zawsze mi się też podoba super
To samo pomyślałam, że na pierwszym cała Neni A zdjęcia super.. siusiak też niczego sobie

Cytat:
Cześć Kochane.
A więc jestem już mężatką. Wszystko wyszło pięknie i cudownie. Pogoda dopisała. Na ślubie grał kwartet smyczkowy, pojechaliśmy karetą z parą koni fryzyjskich. Wesele prawie do 6:00 rano, poprawiny od 14:00. Wytańczyłam się i wybawiłam. Goście bardzo zadowoleni z orkiestry i jedzonka. Jedzenie było przepyszne.
Wszystko super.
Zdjęcia i film będę miała za jakieś dwa miesiące, ale mam nadzieję, że brat niebawem mi prześle te które zrobił telefonem i wtedy będę mogła pokazać je Wam.

W sobotę przed ślubem spałam do 3 w nocy, emocje nie dały mi spać, a po weselu spałam półsnem jakieś niecałe 3 godzinki...
Do oczepin miałam kryzys, bo myślałam, ze padnę ze zmęczenia, ale później bawiłam się bardzo dobrze.
Nie wiem czy troszkę nie przesadziłam z tańcami i za bardzo się przemęczyłam, bo dzisiaj bardzo boli mnie brzuszek... Ale zaraz kładę się spać i będę wypoczywać.
Buziaczki
super, ze wszystko piękne wyszło.. czekamy na fotki

Cytat:
Mój klocuszek kochany waży już 1150 gr i lekarz mówi że kawał chłopa mi tam rośnie Ale, żebym się nie przerażała bo dzidzie skokowo rosną To się nie przerażam

za wizytę..niezły ciężarek już dzidziol..nie Ty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:18   #434
krysiaa2608
Raczkowanie

gratuluję udanych wizyt No i wielkie gratulacje dla świeżo upieczonej żony!

Jakie ładne zdjęcia 3d/4d! My mieliśmy iść, nawet jakiś czas temu w jednym szpitalu robili za "symboliczne' 50 złotych i byliśmy zdecydowani, ale okazało się, że już tego nie robią A w innych miejscach to wiadomo - ceny kosmiczne A My świeżo po przeprowadzce, która wyszła nagle - w ciągu tygodnia okazało się, że wyprowadzamy się z 4-pokojowego mieszkania i wynajmiemy kawalerkę (tak się kończy mieszkanie z teściową ), więc dla nas takie usg w tej chwili to troszkę dużo pod względem finansowym, więc tym bardziej zazdroszczę!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:20   #435
dzoan
Zakorzenienie

Nadrobiłam i uciekam do łóżka.. zmęczona jestem i jeszcze mąż mi zepsuł humor..wypnę się na niego zadem i niech sobie sam siedzi..

Dobranoc Kochane

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:24   #436
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
super fotki

byłam dziś (znowu) w Mc, musiałam sobie odbić te słabe mcflurry magnum gold i kupiłam dla odmiany mcflurry z posypką chałwa królewska+ polewa czekolada. i powiem Wam, że dla miłośników chałwy to gorąco polecam- mega smaczne

tweedledee- byłaś w tym berlinie na kebabie? polecasz jakieś fajne miejsce?
Stary 2013-04-16, 21:26   #437
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ile kosztuja te mcflurry

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:27   #438
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

za wizytę..niezły ciężarek już dzidziol..nie Ty
Dobra,dobra My oboje Nieodrodny synek mamusi

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:28   #439
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
byłam dziś (znowu) w Mc, musiałam sobie odbić te słabe mcflurry magnum gold i kupiłam dla odmiany mcflurry z posypką chałwa królewska+ polewa czekolada. i powiem Wam, że dla miłośników chałwy to gorąco polecam- mega smaczne

KOCHAM TE LODY! Tylko zamiast polewy czekoladowej do mnie i do Małej przemawia chałwa z polewą truskawkową!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:29   #440
misiaczka555
Wtajemniczenie

Nadrobilam poprzednie strony i padam juz. Idę spać dziewczyny
Dobranoc

Ps.Neni Śliczny synus mamusia pewnie dumna co?

MAJA🍼

23.08.2013

Edytowane przez misiaczka555
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:31
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:31   #441
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny mały Kubuś zakochałam się

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40342818]enlevee znalazłam coś takiego...
"
do wyliczenia podstawy wynagrodzenia w czasie zwolnienia w okresie ciąży bierze się średnią z ostatnich 12mcy łącznie z premiami.
na podstawie art. 36 ust.1 ustawy z 25.06.1999 o świadczeniach pieniężnych z ubezp społ w razie choroby i macierzyństwa - cyt. " podstawę wymiaru zasiłku chorob przysługującego ubezp będącemu pracownikiem stanowi PRZECIĘTNE MIESIECZNE wynagrodzenie wypłacone za okres 12 mcy kalendarzowych, poprzedzających mc, w którym powstała niezdolność do pracy"
ale UWAGA!!! ważne są też wcześniejsze zwolnienia, nawet te kilkudniowe, np.: na badania itp., bo zgodnie z treścią art. 43 w/w ustawy cyt: " podstawy wymiaru zasiłku nie ustala się na nowo, jeżeli między okresami pobierania zasiłków zarówno tego samego rodzaju jak i innego rodzaju nie było przerwy, albo przerwa była krótsza niż 3 mce kalendarzowe"
co w praktyce oznacza, ze jeżeli przykładowo żona chorowała: 18,04-21,04 i potem np. 28,06-30,06 i następnie np. 29,09-1,10 , to podstwę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi wynagrodzenie za okres od 1,04,2006 do 31,03,2007"[/QUOTE]

No i myślę, że o to poszło.. bo akurat mam taką pracę, gdzie ten raz na 3 msc w zeszłym roku byłam na L4 chociażby na pare dni ze względu na to, że praca doprowadziła mnie do takiego stanu.. To chyba pozamiatane z tego co czytam, bo wysokie premie miałam własnie w 2012 roku. Na zwolnienie poszłam na początku lutego.. Boze..
Dalej nie dostałam uzasadnienia z firmy i jutro bede tam dzwonic zeby mi przyslali juz oficjalne pismo bo to jest jakas kpina po prostu zebym sie o to prosila nie wiadomo ile czasu.. Cóż, jak sie okaze na ich no to bedzie bardzo ciężko, tylko tyle powiem. Tak strasznie sie tym zdenerwowałam, ze od razu mi sie chce wymiotować i mam odruch wstretu do jedzenia. Zawsze tak miałam i jak widać w ciąży się to nie zmieniło co i moze wyjdzie dobre dla mojej wagi, ale na pewno nie dla maluszka, wiec musze cos w siebie wmusić.

Cytat:
Cześć Kochane.
Wszystko super.

Buziaczki
Gratuluję ślubu i życzę szczęścia na nowej drodze życia ! Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak to sobie wyśniłaś !

Cytat:

Adriana, super, że z Malenstwem wszystko w porządku ! Mały ciężarek z Niego

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Ja się melduję, że jestem z powrotem, cobyście mnie z listy nie usunęły
Na nadrobienie oczywiście nie mam szans, ale mogę spróbować być na bieżąco
Czzzeeeeeeść kochana, dawno Cię nie widziałam!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dla mnie oszustwem jest to, że co firma to inne zasady naliczania istnieją i że jakiś regulamin z koziej d..y może wykluczać ogólne prawo.. nie rozumiem dlaczego mając opodatkowane premie, tak samo jak i podstawę wypłaty, mogą być one nie uwzględniane w wyliczeniu średniej.
Wiadomo, że co dup.y pracodawca, to wykorzysta możliwości jakie daje mu państwo, tzn. oskubanie pracownicy ile się da.. beznadzieja..
Dla mnie ogólnie oszustwem jest ZUS, te wszystkie regulaminy firmowe itp itd.. pracownik oddaje 30% pensji z premii co miesiąc, a potem jest w czarnej d*pie bo ktoś sobie coś wymyślił. A uwierzcie, byłam pracownikiem, którego nie trzeba było prosic specjalnie o przyjscie na cały dzien nadgodzin, na zostanie często po 10h, o zrobienie czegoś nadprogramowego. Dla mnie to jest świństwo, że teraz muszę się uganiać za czymś, co mi się należy, ale ktoś tam kiedyś inaczej wymyślił i teraz w ogóle odpowiedź zajmuje im nie wiadomo ile czasu.
Przykro mi strasznie, no ale cóż- jak widać nie należy doceniać swojego pracodawcy do momentu, aż jesteś w takiej sytuacji jak ja.

Robię kruche ciasteczka z lukrem Tżtowi, a sama nic nie zjem coś tak czuję, mimo, że jeszcze rano rzuciłabym się na nie jak dziki osioł.
Jestem rozgoryczona, zła, smutna, dobita, rycząca i wszystko co złe przepraszam za to nudzenie i dziękuję za wszystkie miłe słowa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:32
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:32   #442
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ile kosztuja te mcflurry
5, 90 zł

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
KOCHAM TE LODY! Tylko zamiast polewy czekoladowej do mnie i do Małej przemawia chałwa z polewą truskawkową!
następnym razem będzie z truskawkową
Stary 2013-04-16, 21:33   #443
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
ja tez kocham - narobilyscie mi ochoty, ze jutro az podjade po nie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-04-16, 21:36   #444
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Tak strasznie sie tym zdenerwowałam, ze od razu mi sie chce wymiotować i mam odruch wstretu do jedzenia. Zawsze tak miałam i jak widać w ciąży się to nie zmieniło co i moze wyjdzie dobre dla mojej wagi, ale na pewno nie dla maluszka, wiec musze cos w siebie wmusić.
ja wiem, że łatwo pisać, bo tutaj chodzi o pieniądze, ale postaraj się choć troszkę wrzucić na luz, zjedz coś, wypij herbatę, posłuchaj muzyki. odpocznij od tego myślenia.
Stary 2013-04-16, 21:38   #445
tweedledee
Zakorzenienie

Kurcze, patrząc na opinie nt. limitki a macu, chyba sie w ogóle nie skuszę Ale chałwowych chętnie bym spróbowała, bo samą chałwę ubóstwiam, wcześniej ich nie brałam, bo bałam się smaku wolę robić chałwowe sama w domu

lachryma niestety (albo i stety) kochana nie
Chociaż oczywiście w samym mieście od kebab barów aż się roi, od razu w witrynach widać maszyny z nabitym mięsem wołowym (w ogóle jakieś ogromne ilości tego mięsa, w polsce tak nabitego "rożna" nie widziałam ), większość wyglądała przyzwoicie i pewnie gdyby nie gonił nas czas i nerwy gdzieś byśmy się zastołowali...

W ogóle cały ten wyjazd był strasznie męczący fizyczno-psychicznie, bo mieliśmy koszmarne momentami przygody, oczywiście większość atrakcji zapewnił mi tż Także kocham fakt, że siedzę już bezpieczna w domu. I w ogóle w polsce

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
5, 90 zł

następnym razem będzie z truskawkową
Ja raz spróbowałam od tż mcflurry'ów z polewa truskawkową (wziął bez posypki) i byłamw szoku, bo smakowała... truskawkowo Także ja polecam
Stary 2013-04-16, 21:38   #446
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Robię kruche ciasteczka z lukrem Tżtowi, a sama nic nie zjem coś tak czuję, mimo, że jeszcze rano rzuciłabym się na nie jak dziki osioł.
Jestem rozgoryczona, zła, smutna, dobita, rycząca i wszystko co złe przepraszam za to nudzenie i dziękuję za wszystkie miłe słowa

28.07.2013r.
Stary 2013-04-16, 21:40   #447
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40345131]Mój też ma takie dni
Jednego dnia kopie cały dzień, a drugiego da łaskawca znać i tyle go widzieli
I u mnie jest na odwrót niż u Oliath - im więcej chodzę, tym więcej on śpi, nawet jak już usiądę. A jak ja leżakuję cały dzień, to on szaleje.[/QUOTE]
dzięki, pocieszyłaś mnie tym, ze Ty też tak masz mój tak jak Twój im więcej chodzę tym mniej on się rusza a jak odpoczywam to szaleje
Cytat:
zawsze leniwy....
Pokopie ciut rano, jak jestem w pracy....potem spokoj co jakis czas leciutko i teraz też mógłby szaleć to tak co jakis czas plumknie...leniuszek jeden....czasem sie martwię, ale nie chce się wkręcać...może wdał sie w Margosiowego Glutka
jak tak jest zawsze to myślę, ze nie masz powodów do zmartwień, taka jego natura
Cytat:

przytulam kochana, mi tez na twoim miejscu było by bardzo źle, oby wszystko jednak dobrze się skonczyło

idę zaraz się myć, mąż mnie denerwuje coś dzisiaj, czasami jak coś powie to masakra. Dostałam dzisiaj od koleżanki która już rodziła 4 pary majtek jednorazowych a od drugiej zestaw dla bobasa do obcinania pazurków. Zaraz postaram się też wrzucić fotki z moich łupów z lumpka z ostatniego tygodnia

Łukaszek
Stary 2013-04-16, 21:41   #448
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Chociaż oczywiście w samym mieście od kebab barów aż się roi, od razu w witrynach widać maszyny z nabitym mięsem wołowym (w ogóle jakieś ogromne ilości tego mięsa, w polsce tak nabitego "rożna" nie widziałam ), większość wyglądała przyzwoicie i pewnie gdyby nie gonił nas czas i nerwy gdzieś byśmy się zastołowali...
my pewnie spróbujemy, znaczy mąż. kupimy gdziekolwiek w ciemno w takim razie
Stary 2013-04-16, 21:41   #449
czarownica1
Zakorzenienie

A ja sie zastanawiam jakie sa te konie fryzjerskie co to u Asiuni na slubie byly
Chyba czas spac bo mi sie w glowce pier....li jak to Tż mawia
Dobranoc!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:45   #450
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jakie sa te konie fryzjerskie co to u Asiuni na slubie byly
Chyba czas spac bo mi sie w glowce pier....li jak to Tż mawia
Dobranoc!
moj mozg ogarnał...ze pewnie jakies z pieknymi kitami

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości