|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cześć laseczki
![]() Ja się melduję, że jestem z powrotem, cobyście mnie z listy nie usunęły ![]() Na nadrobienie oczywiście nie mam szans, ale mogę spróbować być na bieżąco
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Asiunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, ciesze się, ze się wszystko ładnie udało
Neni ale masz ślicznego synka Anulka_p gratuluje wygrania aukcji z wózkiem coś mój łobuz mało dzisiaj się rusza i sie martwię. Zawsze jak kopał to cala seria szła kopniaków, teraz od czasu do czasu jeden kopniak i to wszystko. Jestem w 26 tc chyba jeszcze nie muszę mieć regularnych ruchów nie?
|
#423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ten brzuszek?
Chyba wstawiłaś z 14 tygodnia :PCytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego! Cytat:
|
|||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez jest mega leniwcem....
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz w brzuszku dużego synkaEnlevve mam nadzieję, ze jeszcze wszystko pójdzie po twojej myśli z kasą, tysiąc zł różnicy to bardzo dużo niestety i może znacznie wpłynąć na wasze życie ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- a Twój tylko dzisiaj leniwy czy zawsze mało kopie?
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiunia wszystkiego naj na nowej drodze zycia. czekam na fotorelacje Adriana brawa za wizyte. No i chlopak na medal ci w brzuszku rosnie ![]() Dziec usypia, ja zdazylam wsunac 2 kiwi maly sie rozkopal z tej radosci
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
madi
![]() Sarna: wspolczuje,mam nadzieje ze nie będzie mocno dokuczac Envl: 3mam kciuki,zrób jak oliath radzi,bo mój maz też kreci nosem ze coś tu nie halo..a tam dokładnie ci napiszą.. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Adriana: gratki za wizytę ) ładnie maleństwo rosnie
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie.
Do takiego standardowego łóżeczka 120 na 60 to pościel 90x120 czy może taka trochę większa 100x135?? Jaką kupujecie?? Teściowa mi poradziła że większa lepsza bo można bardziej "opatulić" malucha i jak większy to się tak nie rozkopie. Nie wiem teraz
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 140na100 i posicel kupie 135 na100 mam andzieje ze sie zmiesci. wklad dostalismy od babci wiec szkoda kasy, zebym kupowala mniejsza
|
|
|
|
#430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednego dnia kopie cały dzień, a drugiego da łaskawca znać i tyle go widzieli I u mnie jest na odwrót niż u Oliath - im więcej chodzę, tym więcej on śpi, nawet jak już usiądę. A jak ja leżakuję cały dzień, to on szaleje. |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokopie ciut rano, jak jestem w pracy....potem spokoj co jakis czas leciutko i teraz też mógłby szaleć to tak co jakis czas plumknie...leniuszek jeden....czasem sie martwię, ale nie chce się wkręcać...może wdał sie w Margosiowego Glutka
|
|
|
|
|
#433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że co dup.y pracodawca, to wykorzysta możliwości jakie daje mu państwo, tzn. oskubanie pracownicy ile się da.. beznadzieja.. jaki malutki ![]() Cytat:
Cytat:
A zdjęcia super.. siusiak też niczego sobie ![]() Cytat:
super, ze wszystko piękne wyszło.. czekamy na fotki ![]() Cytat:
za wizytę..niezły ciężarek już
|
|||||||
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję udanych wizyt
No i wielkie gratulacje dla świeżo upieczonej żony!![]() ![]() Jakie ładne zdjęcia 3d/4d! My mieliśmy iść, nawet jakiś czas temu w jednym szpitalu robili za "symboliczne' 50 złotych i byliśmy zdecydowani, ale okazało się, że już tego nie robią A w innych miejscach to wiadomo - ceny kosmiczne ), więc dla nas takie usg w tej chwili to troszkę dużo pod względem finansowym, więc tym bardziej zazdroszczę!
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i uciekam do łóżka.. zmęczona jestem i jeszcze mąż mi zepsuł humor..wypnę się na niego zadem i niech sobie sam siedzi..
Dobranoc Kochane |
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam dziś (znowu) w Mc, musiałam sobie odbić te słabe mcflurry magnum gold i kupiłam dla odmiany mcflurry z posypką chałwa królewska+ polewa czekolada. i powiem Wam, że dla miłośników chałwy to gorąco polecam- mega smaczne tweedledee- byłaś w tym berlinie na kebabie? polecasz jakieś fajne miejsce?
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Dobra,dobra
My oboje
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
KOCHAM TE LODY!
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam poprzednie strony i padam juz. Idę spać dziewczyny
![]() Dobranoc Ps.Neni Śliczny synus
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-04-16 o 21:31 |
|
|
|
#441 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40342818]enlevee znalazłam coś takiego... " do wyliczenia podstawy wynagrodzenia w czasie zwolnienia w okresie ciąży bierze się średnią z ostatnich 12mcy łącznie z premiami. na podstawie art. 36 ust.1 ustawy z 25.06.1999 o świadczeniach pieniężnych z ubezp społ w razie choroby i macierzyństwa - cyt. " podstawę wymiaru zasiłku chorob przysługującego ubezp będącemu pracownikiem stanowi PRZECIĘTNE MIESIECZNE wynagrodzenie wypłacone za okres 12 mcy kalendarzowych, poprzedzających mc, w którym powstała niezdolność do pracy" ale UWAGA!!! ważne są też wcześniejsze zwolnienia, nawet te kilkudniowe, np.: na badania itp., bo zgodnie z treścią art. 43 w/w ustawy cyt: " podstawy wymiaru zasiłku nie ustala się na nowo, jeżeli między okresami pobierania zasiłków zarówno tego samego rodzaju jak i innego rodzaju nie było przerwy, albo przerwa była krótsza niż 3 mce kalendarzowe" co w praktyce oznacza, ze jeżeli przykładowo żona chorowała: 18,04-21,04 i potem np. 28,06-30,06 i następnie np. 29,09-1,10 , to podstwę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi wynagrodzenie za okres od 1,04,2006 do 31,03,2007"[/QUOTE] No i myślę, że o to poszło.. bo akurat mam taką pracę, gdzie ten raz na 3 msc w zeszłym roku byłam na L4 chociażby na pare dni ze względu na to, że praca doprowadziła mnie do takiego stanu.. To chyba pozamiatane z tego co czytam, bo wysokie premie miałam własnie w 2012 roku. Na zwolnienie poszłam na początku lutego.. Boze.. Dalej nie dostałam uzasadnienia z firmy i jutro bede tam dzwonic zeby mi przyslali juz oficjalne pismo bo to jest jakas kpina po prostu zebym sie o to prosila nie wiadomo ile czasu.. Cóż, jak sie okaze na ich no to bedzie bardzo ciężko, tylko tyle powiem. Tak strasznie sie tym zdenerwowałam, ze od razu mi sie chce wymiotować i mam odruch wstretu do jedzenia. Zawsze tak miałam i jak widać w ciąży się to nie zmieniło co i moze wyjdzie dobre dla mojej wagi, ale na pewno nie dla maluszka, wiec musze cos w siebie wmusić.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi strasznie, no ale cóż- jak widać nie należy doceniać swojego pracodawcy do momentu, aż jesteś w takiej sytuacji jak ja. Robię kruche ciasteczka z lukrem Tżtowi, a sama nic nie zjem coś tak czuję, mimo, że jeszcze rano rzuciłabym się na nie jak dziki osioł. Jestem rozgoryczona, zła, smutna, dobita, rycząca i wszystko co złe
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-04-16 o 21:32 |
|||||
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
5, 90 zł
Cytat:
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że łatwo pisać, bo tutaj chodzi o pieniądze, ale postaraj się choć troszkę wrzucić na luz, zjedz coś, wypij herbatę, posłuchaj muzyki. odpocznij od tego myślenia.
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, patrząc na opinie nt. limitki a macu, chyba sie w ogóle nie skuszę
Ale chałwowych chętnie bym spróbowała, bo samą chałwę ubóstwiam, wcześniej ich nie brałam, bo bałam się smaku wolę robić chałwowe sama w domu![]() lachryma niestety (albo i stety) kochana nie ![]() Chociaż oczywiście w samym mieście od kebab barów aż się roi, od razu w witrynach widać maszyny z nabitym mięsem wołowym (w ogóle jakieś ogromne ilości tego mięsa, w polsce tak nabitego "rożna" nie widziałam ), większość wyglądała przyzwoicie i pewnie gdyby nie gonił nas czas i nerwy gdzieś byśmy się zastołowali...W ogóle cały ten wyjazd był strasznie męczący fizyczno-psychicznie, bo mieliśmy koszmarne momentami przygody, oczywiście większość atrakcji zapewnił mi tż Także kocham fakt, że siedzę już bezpieczna w domu. I w ogóle w polsce---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ja raz spróbowałam od tż mcflurry'ów z polewa truskawkową (wziął bez posypki) i byłamw szoku, bo smakowała... truskawkowo Także ja polecam
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40345131]Mój też ma takie dni
Jednego dnia kopie cały dzień, a drugiego da łaskawca znać i tyle go widzieli I u mnie jest na odwrót niż u Oliath - im więcej chodzę, tym więcej on śpi, nawet jak już usiądę. A jak ja leżakuję cały dzień, to on szaleje.[/QUOTE] dzięki, pocieszyłaś mnie tym, ze Ty też tak masz Cytat:
Cytat:
idę zaraz się myć, mąż mnie denerwuje coś dzisiaj, czasami jak coś powie to masakra. Dostałam dzisiaj od koleżanki która już rodziła 4 pary majtek jednorazowych a od drugiej zestaw dla bobasa do obcinania pazurków. Zaraz postaram się też wrzucić fotki z moich łupów z lumpka z ostatniego tygodnia
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam jakie sa te konie fryzjerskie co to u Asiuni na slubie byly
Chyba czas spac bo mi sie w glowce pier....li jak to Tż mawia ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

jak boli to coś przeciwbólowego i opaski uciskowe na kolano na 1 godzinkę zeby odciażyć staw kolanowy

12.06.2010

czemu wszystko się pieprzy jak teraz ma być spokojny okres i czas radości? 
), więc dla nas takie usg w tej chwili to troszkę dużo pod względem finansowym, więc tym bardziej zazdroszczę!