|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ja rozmawiałam z ginem odnośnie różnych bólów w podbrzuszu i powiedział, że na tym etapie ciąży mogą się pojawić. Zbadał mnie i zrobił USG szyjki macicy żeby sprawdzić czy bóle nie wywołują/ nie są spowodowane (nie pamietam) skracaniem się szyjki macicy i czy szyjka jest zamknięta.
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jakoś nigdy mi się dziewczęce rzeczy na oko nie rzucały, ale byłam wczoraj z małym po polar w Decathlon i to coś poniżej oglądałam w rozmiarze na 6 miesięcy - maleńkie cudo!
http://www.decathlon.pl/madina-smile...d_8215866.html |
|
|
|
#483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie tak dawno wszystkie ważyły 300-400g. Aż mi się łezka w oku zakręciła ![]() Cytat:
A ty się nie zamartwiaj na zapas.Uciekam spać Dobranoc brzuchatki wszystkie
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha tez mam taki maly stroj dla Lilo, mniejszy nawet, bo rozmiar 62 jutro sfocę i wrzucę dostalam w gratisie do przewijaczka kupionego od jednej super dziewoi na All
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dziś znów kuło w okolicy pępka tyle że mniej boleśnie niż wczoraj,już sama nie wiem co zrobić czy dzwonić do gina,cz czekąć aż przejdzie. Cytałam że takie kłucie może być częstą dolegliwością w ciąży.
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Enlevee
wklejam link do komentarza może Ci się przyda. Na razie próbuję odczytać z Twoich wiadomości cały stan sprawy. Jak chcesz to napisz mi na priva po krótce w czym jest problem. Postaram się pomóc. http://www.zus.pl/files/Komentarz%20...iec%202012.pdf |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc wszystkim
Kolorowych snów
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Pisalam wam dzis ze mam problem z netem..przyjechal facet zeby naprawic i akurat maz byl w domu i tesc z pola wrocil z kluczami od mieszkania. Maz poszedl do niego zeby otworzyl dom bo potrzebny dostep do routera a ten do niego z geba ze takich rzeczy sie teraz nie zalatwia bo robota jest ale wkoncu dal klucze i wiecie co sie okazalo? Nie bylo zadnego problemu z konfiguracja tylko ten debil wypial kabel z gniazdka sieciowego
Boli mnie to ze Mateusz mimo ze to wnuczek to jest dla dziadka niezauwazalny chociaz nauczylam go szacunku do niego no bo to wkoncu dziadek ale niestety musialam tez wytlumaczyc niuniowi zeby sie nie narzucal bo jak cos sie go pyta to on udaje ze go nie slyszy albo drze kopare. Ja juz nie wiem jak postepowac bo co bym nie zrobila to i tak zle - obralam taktyke nie spotykania sie z tesciem - jak on na podworku to ja w domu jak go nie ma to ja wychodze. Przepraszam ale musialam sie tak po krotce wyzalic. za udane wizyty i dobranoc.
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Katerine przykre takie zachowanie, ale za to Ty swoim pokazujesz klasę i ogromną cierpliwość
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Zmykam śpiulkać :hej: |
|
|
|
#493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego zamówiłam tez jakis z Dax, bo któraś z Was mi polecala. Narazie tamte rozstepy jakoś mi znikły. Mam nadzieje, wiecej ich nie bedzie ![]() Co do balsamow do ciała to nie używam nic co by miało propylparaben lub methylparaben , do tego Garnier ma słabe składy. Ziaja uwielbiam tez za cenę,ale składy tez maja kiepskie, choć juz widać, ze sie pociągają. Unikam tez wszystkiego teraz w ciazy co ma niacynamide i filtry do ciała i twarzy musza byc mineralne bez chemiczne ![]() Tak polecają specjalistki na biochemii ciazowej na Wizaz i ogolnie ![]() Ja z reszta lubie naturalne kosmetyki. Często nie pachną moze swietnie,ale mi to nie przeszkadza. Ostatnio nalozylam sobie maseczek Ziaja różana z nicaynamidem i parabenami i miałam bardzo podrazniona skórę. Burak i ciapki ![]() Lubie te stronę www.iherb.com jest wiele fajnych naturalnych rzeczy i wysyłają do Pl. Na Wizazu jest o tym cały wątek ![]() Cytat:
![]() Od początku ciazy tak mam, ze mi sie chce mega spać i to muszę na bank te 8h pospac, a zazwyczaj śpię z 10-12h , a pic to bym studnie wychalala i dalej moge pic np.wlasnie wychalalm 750ml sok z brzozy z zurawina , a jeszcze pilam dzis herbatę 500ml i jeszcze w międzyczasie mineralke. Zanim pójdę spać to pewnie jeszcze litra wciagne ![]() Lody pistacjowe ofc Ja śpię w samej koszulce bez majtek. Szczerze mam gdzieś, ze moje dupsko często jest za łóżkiem odkryte. Tak wygodnie memu dziecku. Rozbieramame do rosolu często po domu chodzę w samej koszulce i majtkach bo w spodniach zaraz mnie wszystko denerwuje ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Jak mozna byc takim wrednym ![]() Współczuje i podziwiam ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-17 o 05:41 |
|||||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzien dobry
Od dzis u mnie 29 tc ![]() Witam sie i lece szykowac, bo maz ma mnie podrzucic do KRD skoro swit. Koniec swiata i miasta, komary tam zawracaja, jak to sie obrazowo mowi ![]() Kciuki za wizytki, gratki za tygodnie/miesiace! Nie spamowac za duzo z rana
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ależ się wzruszyłam ![]() Dobra zostały mi tylko 4 strony z wczoraj Plus kilka z dzisiaj zanim wrócę z sierścią ![]() Więc tylko napiszę Dzień Doberek ![]() I trzymam kciuki za wizyty i badania ![]() Oraz za rozpoczęte nowe tygodnie...W końcu dziś środa
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie widziałam narodzin na żywo i zazdraszczam. Ze wsi u dziadków to tylko pamietam zarzniecie cielaka i świni oraz mojego przyjaciela białego koguta ,ktorego z reszta potem zjadlam w rosole bo jako dziecko jadłam mięso. Przez to do dzis boje sie panicznie ptaków i mam ornitofobie ![]() Mięso przestałam jeść jak weszłam w 1kl LO do domu i zobaczyłam wielki swinski łeb w misce :/ Jadłam tylko ryby i je lowilam nawet i obieralam i mam do dzis wyrzuty sumienia z tego powodu choć i tak zjadlam pózniej ryby. Pochodzę z rodziny leśniczych/myśliwych wiec i dzikie zwierzęta zabite widziałam. U babci cały dom był obwieszony wypchanymi zwierzętami Najbardziej porażające była malutka sarenka siedząca na szafie.Od ok.3lat nie jem mięsa i czuje sie lepiej, zdrowiej i czuje sie wolna jakby. Wcześniej podjadalam ryby, a odkąd jestem w ciazy dziecko zmusiło mnie do całkowitego wegetarianizmu bo na widok mięsa wymiotuje, a ryba jedzie mi swatem na kilometr. Moj Tz od jakiegoś czasu ograniczył mięso do min.tzn.je je tylko od święta i mowi, ze sie nigdy tak swietnie nie czuł , a on mnie strasznie atakował i krytykował za to, ze ja mięsa nie jem ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Gratki ![]() Oliath - śliczny przewijaczek stworzylas
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-17 o 06:50 |
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko, że Ty po mega przyroście nadal nie masz brzuszka
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-17 o 07:47 |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
WAŻNE:
Przy poruszaniu tematu LODÓW, bardzo proszę o zachowanie szczególnej ostrożności w wypowiedziach. Na wątku są Brzuchatki na diecie cukrzycowej i antyseksualnej. Takie pisanie o lodach działa na wyobraźnie i co niektóre stają się bardziej nerwowe, co źle wpływa na dziecko i otoczenie! dziękuję za uwagę No a teraz DZIEŃ DOBRY! U mnie ma ponoć padać dzisiaj, może dlatego w nocy bolały mnie wszystkie mięśnie (wszystkie). Normalnie jakbym jakąś grypę miała, albo wczoraj przeorała największe pole. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Mela, ja wiem co to konie fryzyjskie, ale wczoraj w wieczornym zmuleniu wyszło mi fryzjerskie i się zastanawiałam co to takiego Idzia, za małe pół godzinki dostanę się do wózka i pomierzę. Muszę się do niego dokopać, bo stoi w takim bezpiecznym miejscu już na czas ewentualnego remontu. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Margosia, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie chłodno, tyle że deszczowo, ale chyba jużwolę to niż ten wczorajszy upał ![]() Oliath, no mało, mało, co raz szybciej z tej górki lecimy. Ale spokojnie, bez paniki, Ty bardziej ode mnie przygotowana. Niby wcześniej rodzisz, ale mnie coś od dłuższego czasu chodzi po głowie, że szybciej urodzę niż termin
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-04-17 o 07:38 |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jak widać po Twoim rosnącym brzuszku, są ptaki, których się nie boisz... Więc chyba nie jest tak źle
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Pochmurno dzisiaj. Nie wiedziałam, że zapowiadają deszcz, ale i tak zaplanowałam sobie remanent w swojej szafie. A do tego zadzwonił mój brat, że on do pracy, a bratowa musi do lekarza i potrzebują mojej pomocy, żebym zajęła się małym miesięcznym Kacperkiem
|
|
#501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Pochmurno dziś. Chyba zacznie zaraz padać, ale mam dziś sporo sprzątania i prasowanie, więc przynajmniej tym się zajmę
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że teraz z sensem, to napisałam.![]() Cytat:
Niech rośnie zdrowo ! ![]() Cytat:
A jak rodzice mojego Michasia będą traktować jak obcego intruza ?! Nieeeee!!![]()
|
|||
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje tygodnia![]() No i trzymam kciuki za wizytę w KRD. Nie denerwuj sie tam zbytnio.... Dzień dobry mamusie i dzidziusie Spalam dzisiaj z gołym tyłkiem i kataru sie nabawilam Idę smazyc naleśniki na śniadanie bo pieczywa brak
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na diecie antyseksualnej ale lody mi wolno :P:u nas po wczorajszym porannym -1 - dziś +7 |
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie czytałam rozbudowanego maila od mojej bratowej, że jej gina po badaniu wyczuła, że po lewej stronie 'coś' rośnie Więc wstępnie potwierdzona ciąża (robiła też 3-4 testy domowe + krwi) Mam nadzieję, że będą się już wtedy chwalić kijanką z pykającym serduszkiem Ależ nowinka ![]() A ja po nocy troszkę zmęczona i niedospana, ale jak już się rozkręciłam, to jest ok. Trochę mnie wczoraj podminowały smsy od koleżanki planistki, która poinformowała mnie, że zwolnienie ma przedłużone do 22 kwietnia, no ale nie z tego powodu, ze jej nie będzie (bo w koncu skręcona kostka).. tylko w jaki sposób przekazała mi swoje obowiązki.. ani nie było proszę, ani przepraszam (poza jednym 'sorry.. w maju dam Ci już luzy'..kurde sama je sobie dam poprzez L4), tylko zrób, jesteś zmuszona, musisz, daj.. zupełnie nic nie przygotowała, nie wydrukowała, nie poprzepisywała i muszę się jeszcze domyślać co i jak, bo nie wpadła i na to, żeby mnie oświecić w tych swoich sprawach. Poczułam się jakby mnie za asystentkę miała..a ja kurde nic z tego tytułu nie dostaję, że skaczę po 3 stanowiskach i wkur mnie jak inna równoległa mi osoba uważa, że to mój 'obowiązek', a nie koleżeńska przysługa w zastępstwie. Jakbym wiedziała, że moje stanowisko jest problemowe i mój brak może innym utrudnić pracę, to byłabym w wielu sprawach na bieżąco, a nie zostawiała na ostatnią chwilę..bo wtedy nagle znikam i ktoś jest w czarnej d....e..i nie dość, że musi nadrabiać, to czego z lenistwa wcześnie nie zrobiłam, to jeszcze dochodzą bieżące sprawy..a ja mam jeszcze też swoje stanowisko! wrrrrrrrrrrr............ No..wyżaliłam się.. lżej mi Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-04-17 o 07:50 |
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez roxi1980
jak widać po Twoim rosnącym brzuszku, są ptaki, których się nie boisz... Więc chyba nie jest tak źle ![]() ------- no ja naprawdę mam cośz myśleniem, dopiero zajarzyłam o co biega a swoją drogą piszesz -1 a dziś +7 to se myślę w jakim tempie Ty tyjesz kurcze za dużo myśli biega po głowie |
|
|
|
#507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Asiunia
i wszystkiego NajCytat:
Cytat:
Ależ masz Klocuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wiesz, po porodzie będziemy się zastanawiały co zrobić z tą masą wolnego czasu jak one sobie będą tylko spały Cytat:
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz takie wyrośnięte przeszkadza w schylaniu się
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Cytat:
![]() Przez Was dostaję delirki, jak przechodzę obok McD Ja ogarniam mieszkanie, siebie i potem niemiecki. Potem lenistwo, a potem jadę się spotkać z TŻ i siostrą w takim fajnym miejscu. |
|
|
|
|
#510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na starość to się ciepłe skarpety do spania ubiera a nie gołym tyłkiem świeci Cytat:
![]() A z końmi fryzjerskimi to miałam tylko jedno skojarzenie Chyba wypaczyłyście mi psychikę ![]() Dobra idę budzić Wojciecha do przedszkola i męża do pracy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

Ja mam dopiero wizytę w maju.

Gimnastyczka mi rośnie
A nie tak dawno wszystkie ważyły 300-400g. Aż mi się łezka w oku zakręciła 
jutro sfocę i wrzucę
dostalam w gratisie do przewijaczka kupionego od jednej super dziewoi na All 

pistacjowe ofc 

Więc chyba nie jest tak źle ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)