|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
W sobotę dostała 2 łyżeczki kleiku ryżowego zrobionego na 30 ml wieczornego mleczka, potem w niedziele 3 i wczoraj 4 łyżeczki. A dziś dostała 3 malutkie łyżeczki marchewki. Potem dam Marchewkę z Ziemniakiem, później dynię z ziemniakami itd. Chciałam dawać każde warzywo osobno, ale w słoiczkach ciężko takowe spotkać. Muszę jakiś sklep z żywnością ekologiczną znaleźć, bo nie wyobrażam sobie dawać warzyw pryskanych małej. |
|
|
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubione - tak mi sie obilo o uszy :/ Aeroby czyli co? Bieganie np tak? Ehh, nie cierpie :/ A takie domowe cwiczenia z filmikami to do czego sie zaliczaja?
|
||
|
|
|
#2193 |
|
Konto usunięte
|
Doczytałam :d na raty, czytałam kilka godzin ale dałam radę :hura:
nie cytuję przez to tyle, co pamiętam:Laurko, kuchnia piękna! uwielbiam takie! Nawijko, też lubię do dzisiaj oglądać się w lustrze ![]() Bokeh, niebieska z chustą ja biorę, mieści się spokojnie pielucha i ze 2 tetrówki no i marzy mi się ten słoń torbalski... ![]() Na spacer dzisiaj - ciepluteńko, lekki wiaterek, słonecznie - lato dzisiaj ja krótki rękaw z narzuconą koszulą w kratę - ale było mi za ciepło! Dorka w chuście z długim (za ciepło!), rajtki + legginsy i skarpetki (za ciepło!) i czapeczka bawełniana. Potem w wózku - bodziak, śpiochy, polarek na górę, bez czapeczki jechałyśmy z odkrytą budką, czapeczka na głowę dopiero pod wieczór poszla. Kocyk miałam, dopiero pod wieczór nakryłam.
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pierwsze lepsze co mi w googlach wyskoczyłohttp://www.karate.radom.pl/aeroby.html to zależy jakie filmiki bo areoby to takie, gdzie tętno jest na stałym poziomie ale na tych filmikach co wysylałam link powyżej- treningi Zuzanny to już np intrerwały- czyli skoki tętna, w tym częśc, gdzie osiągasz maksimum swoich możliwości intrwalowo można też biegać, skakać na skakance albo nawet robić przysiady dla przykładu- bieg stalym rytmem, nagle 15 min sprintu, 30 sek dalej normalnego biegu, znowu sprint znowu bieg itp Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-16 o 22:19 |
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie rozszerzanie diety to mozolny proceder, bo jak coś nowego wprowadzasz to znów startujesz od tych 3 malutkich łyżeczek. Mi lekarz mówił, że przez te pierwsze dwa miesiące to nie mówimy o jedzeniu tylko próbowaniu. I tak rzeczywiście jest. A co do smakowania to strasznie się cieszy, z chęcią je, widać że jest przygotowana do jedzenia innych pokarmów niż mleko. Dużo dało to, że w miesiącu poprzednim karmiłam ją (czasem trochę mleczka, trochę wody dawałam jej) łyżeczką którą teraz je. I naprawdę ładnie je, aż się dziwię. Mam nagrany filmik dla was, ale brakuje mi czytnika kart pamięci, który mi się popsuł i nie mogę z karty zgrać. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczytywałam dzisiaj Was na tel przy karmieniu ale wybaczcie nie dam rady cytować .
Blanka nadal chyba przeżywa weekend u dziadków Co ona dzis ze mną wyprawia to się w głowie nie mieści. Jeden wielki ryk i cyrki przy cycku w sensie , że się oddessać nie dała mimo że bekała i ulewała. Piękna pogoda a ja dopiero o 16 na spacer wyszlam bo wcześniej się nie dało jej uspokoić . Ale się zgrzałam . Ja miałam krótki rękaw na to lekka kurtka rozpięta i byłam mokra jak szczur. Blanka body z dlugim bluza, rajstopki i cienkie polspiochy no i czapeczka cienka-było jej w sam raz a myślałam że sie zgrzeje. Oby jutro była grzeczniejsza bo oszaleje . Mam 2 egzaminy w weekend i oczywiście nic nie umiem jeszcze Poczytałam o Waszych mamach i teściowych to witki mi opadły. W sumie to u mnie nie lepiej ale chyba powoli się przyzywczajam . Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: czy któraś z Was miała kiedys problem z wrastającymi paznokciami??? Bo ja własnie mam i powoli to narasta że cięzko mi sie chodzi
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 60min aerobow?! Bede obtluszczona do konca zycia |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego areoby nie dla mnie
wolę 10-15 min interwalów albo 20 min porządnego siłowego a efekty moim zdaniem jeszcze lepsze ale to wszystko kwestia gustu, jedne osoby kochają biegać, jeździć na rowerze,pływać a inne pizgać żelastwem
|
|
|
|
#2200 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
jak wyszłam z domu w południe, to wróciłam dopiero o 17, także młody dotleniony na maksa i cholera buty mnie pogryzły, a stare takie, popękane spody w i w ogóle, a tu takie cyrki; jutro chyba tylko do ogrodu na ławeczkę książkę czytać, bo daleko nie ujdęodwiedziłam też moją babcię dzisiaj i jak się fajnie Fifek do niej śmiał, tak głośno, jak taki duży bobasek już czytam o tych Waszych teściowych i moja to chyba jest z innej planety, bo raczej się nie wtrąca, jak zostaje z małym to robi tak jak jej powiem, także jak na razie jest ok, ale nie chwalę za bardzo, bo mi się popsuje raz tylko mnie wkurzyła do tej pory, bo była u nas i ja młodego na brzuszku kładłam i zaczął się denerwować i popłakiwać, a ta do mnie żebym go tak nie męczyła; to jej mówię, że musi na brzuszku jak najwięcej leżeć, ale jak zaczyna histeryzować to go przecież nie trzymam na siłę, a ona do mnie czy jak ja byłam mała, to moja mama też mnie tak męczyła i że młody jeszcze za mały na takie wygibasy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle, to fajną masz chustę ![]() Cytat:
ale od jakiegoś czasu robi mi się tak, że część palca zaraz obok paznokcie robi się czerwona i obolała, troszkę puchnie i zaczyna się obok płytki paznokciowej zbierać ropa; jak to pościskam i się oczyści, to wszystko wraca do normy, ale też się ciężko chodzi jak taki palec opuchnięty; u rąk też mi się kilka razy tak zrobiło i wszystko po porodzie się zaczęło; pogrzebałam w necie i wyszło mi, że to zanokcica się nazywa (tylko ja mama takie delikatne zmiany, nie taki hardcore jak na necie pokazują) i może to być przez gronkowca, a że ja miałam przeboje z tym ustrojstwem po porodzie, to pewnie to
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
Jak zastoje, dajesz rade? |
||
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Nareszcie doczytalam ale nie cytuję bo i tak mi ciężko jedna ręką na trelefonie pisać.
Jeszcze raz współczuję tesciowych. Ją że sobą na spacer biorę tylko tel i klucze, jak będzie cieplej i pójdę na dłużej to wezmę pewnie torbę od wózka. Młodego wykapalismy dzisiaj wcześniej bo od spaceru nie robił drzemki i bałam się, że jak zaśnie to znów nie dobudze. Powiem wam że jak zasnął po kąpieli o 20 to do 1 spał jak niedźwiedź . Dumna z mojego gałganka jestem, zobaczymy jak będzie dalej. Jutro czeka mnie balkon na spacer nie pójdę bo nie będę miala pomocnika do znoszenia wózka.Co zrobić żeby widzieć zdjęcia przez aplikację? Da się to zrobić? Idę, trzeba spać i korzystać.
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Witam się z rana! Wasze teściowe są the best. Chyba faktycznie powinniśmy na odchowalni założyć wątek z dobrymi radami
![]() Chciałam się pochwalić Udało mi się wczoraj ogarnąć samodzielną kąpiel i usypianie po raz pierwszy. Zawsze był mąż to w razie potrzeby coś podał czy pomógł. Ale wyjechał więc musiałam sama![]() Niunia Zasnela niestety po 2h usypiania ale spala za to 4godz! potem dwie godziny płaczu w nocy bo baczki bolały i sen 2godz. A od 5.40 leży i gada ze mną jak nakręcona.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze w gruncie rzeczy nam tez sprawniej idzie bez pomocy tz. A kladziesz Blanke na brzuszku? W takiej pozycji powinny wyjsc raz dwa przy minimalnym bolu. |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, jak się wszystko dobrze zorganizuje, to idzie całkiem sprawnie.
Jednak mimo wszystko jestem strasznie z siebie dumna![]() W nocy na brzuszku Jej nie kładę, bo ona strasznie tego nie lubi Więc nie chcę Jej męczyć dodatkowo.
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dodac zapomnialam. Badz dumna, jest z czego! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja właśnie młuce śniadanko a za chwilę czas na kawę i ptasie mleczko oh ah cudowny poranek mimo tego że nie śpię od 6ej. Mój mały dziś obudził się wyjątkowo w nocy na jedzenie. Ale to nic zdarza się rzadko więc przeboleje Fewcia- dzielna kobietka z Ciebie
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj wieczorem wygodnie się rozsiadłam, że poczytam sobie co tu na wiażu słychać, bo dziec spał, a tu co? dziec postanowił się obudzić, choć zwykle spał w tych godzinach noi się skończyło, więc nie poczytałam , a dziec wojował do 24 . Potem wreszcie nastąpiło zmęczenie materiału i dopiero o 4 się obudził na jedzenie, potem o 6 noi póki co teraz od 8 śpi, ale myślę, ze to nie potrwa długo. U nas dziś póki co pochmurnie, ale może się rozpogodzi, mam taką nadzieje.
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Poczytałam sobie o Waszych teściowych i mamach, ach te dobre rady
![]() U mnie to wygląda tak: Mieszkam z teściami w domu, oni na dole, my na górze. Mamy oddzielne łazienki i co najwazniejsze kuchnie , inaczej sobie nie wyobrażam. Genaralnie na na teściów nie narzekam, ale ponieważ temat dotyczny głownie teściowych no to ogólnie na teściową nie narzekam, tzn. nasze relacje są ogólnie ok, nawet mogę się pokusić o słowo dobre , aczkolwiek nie jakieś bliskie, raczej jest taki dystans, ale to mi odpowiada. Teściowa raczej się jakoś nie wtrąca do mnie, ale na pewno zauważyłam zmianę, od kiedy pojawiło się w domu dziecko tzn. oczywiście więcej sugestii i tzw. "cennych rad" dotyczących Krzysia. Są to tradycyjne uwagi dotyczące chyba wszystkich teściowych typu: a może by tak dodatkowe skarpetki, albo przykryć jeszcze kocykiem, a może w pokoju macie za chłodno, a może Malemu jeszcze by coś ubrać albo przy takim wietrze to nie idź na spacer itd itp. Aczkolwiek nie jest to jakoś bardzo namolne i upierdliwe, więc pogada pogada a ja i tak robię jak uważam Któraś z Was pisała, że z mamą to się tam jakoś zawsze zestnie czy pokłoci a potem pogodzi itd, a z teściową to tak inaczej. Coś w tym jest, ja w sumie też się jakoś specjalnie z teściową nie kłuce, a jak coś sobie pomyślę to zostawiam to dla siebie. Moi rodzice nie mieszkają blisko nas, więc cennych rad wysłuchuje przez telefon i również dotyczą standardowych rad teściowo - mamowych ,
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh. znowu masa nadrabiania ..
Nawijko, Lady pytałyście co z tym moim źle pozszywanym kroczem.. więc nic powiedziała, że jak po seksie będę krwawić to mi założy opatrunki (nie poszliśmy jeszcze na całość.. zatrzymaliśmy się na 2 palcach a teraz muszę wybrać globulki, więc jeszcze pare dni trzeba poczekać). Dostałam jakiś krem i mam sie nim tam w środku smarować, powinno się poprawić Lady, już trochę ćwiczę rano zaraz po przebudzeniu (jak Zosia ma jeszcze dobry humor ) robię brzuch, a później te 6min treningi Chodakowskiej - robę tyle ile mi dziecko pozwoli, czasem 2 czasem 5 także szału nie ma ale coś działam ![]() nadrabiam dalej.. |
|
|
|
#2215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co? powiedziala, ze bardzo jej przykro, ze tak ja traktuje, ze odrzucam jej pomoc, przeciez jej tylko o dobro dzidziusia chodzi ... no i wez dyskutuj p.s. no tak, jakby Ci nie powiedziala, to bys pewnie zapomniala wziac dziecka spod sklepu. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
a jak wpada bez zapowiedzi, to mowie ze wlasnie wychodzimy z malutkim na spacer bo tak slicznie sloneczno swieci, szkoda zeby w domu siedzial.. jej sie wydaje, ze jak mam male dziecko, to nic tylko czekam az ona przyjdzie do nas ...
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy trzymiesięczniaków-zmieniałyście/zmieniacie smoczek od butelki na taki z większym przepływem?
Wiecie co? Od wczoraj moje dziecko odkryło że ma nos i teraz cały czas robi strita I jak zobaczył (mama mu pokazała) że można się podnosić tak teraz jak jest w łóżku czy bujaczku to próbuje siąść. A że i tak jest w pozycji półleżącej to muszę na niego uważać żeby mi nie fiknął. Rano nie zapowiadało się na ładną pogodę ale widzę że i słońce się odważyło wyjść. Wykorzystam to na spacer koło południa.
|
#2217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko jak ide na dluzszy, albo jade do ch .. ostatnio byla qpka hahaha, a nie powinno jej byc, bo zawsze jest rano juz od ladnych paru tygodniu, wiec dobrze ze mialam caly zestaw przy sobie ![]() i wtedy bez sensu mi brac swoja torebkle .. ostatnio sprobowalam wziac wlasnie mala listonoszke, bo juz czulam sie jak dziad, w ogole nie chce mi sie jakos normalnie ubierac, tylko ciagle to samo .. no i sie odstawilam, do tego torebka malutka na ramie i co ..? i tak w wozku jechala cala droge i tylko mnie wkurzala
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, moja tez nie lubila na brzuszku lezeć ba, zanosila się jak ją kładłam, odkad podnosi wysoko główkę bardzo lubi leżeć sobie w takiej pozycji.
Kurcze, cos pogoda sie psuje;/ Marsii wow ale Leoś opalony ;p btw. Wlasnie jakis krem z filtrem by sie przydał dla dziecia, jaki polecacie? ach, dzis musze isc na uczelnie, dobrze ze na 2h, jutro tez na 2h ;p a w piątek praktyki z dzieciakami
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój nie ma szans, bo go zasłaniał od słońca ..
|
|
#2220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pojedziemy to tesciowa sobie tylko ponosi, pobawi ogólnie jestem zadowolona bo nie slysze zadnych rad. Wczoraj zadzwonila zapytala jak Amelka po szczepieniu itd i pytała o qpki, zeby jak cos pojechac do lekarza prywatnie no ale nie ma sensu, jak cos zrobie jej posiew i tyle. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

oczywiście jak idę tylko na spacer taki 1,5 godzinny.
ale tluszczyk się spala naprawdę szybko

) I ona chodziła i rozsiewała te płoty wszystkim dookoła. Bratu,bratowej,koleżance, córce koleżanki,sąsiadkom aż w końcu sprzedawczyniom ze sklepu. (przecież ja teraz na wioskę nie wyjde bo każdy będzie we mnie widział za małe sutki

Ale tak, mamy 18 stopni, ja jeden długi rękaw i w słońcu myślałam, że się usmażę. A Ewcia miała skarpetki, takie dłuższe, na to spodnie z dresu, bodziak z długim i bluzę z dresu, plus bawełniana czapeczka. I koniec 

potem dwie godziny płaczu w nocy bo baczki bolały i sen 2godz. A od 5.40 leży i gada ze mną jak nakręcona.
Więc nie chcę Jej męczyć dodatkowo.
dzielna kobietka z Ciebie