|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40340355] Wiem, że to bardzo dobry wynik, ale jak to ma być cukrzyca, to hmmmm [/QUOTE]tylko się ciesz... i nie lekceważ tej cholery ![]() wszystko w porządku! Michał ładnie współpracował, a ja mało na zawał nie zeszłam jak go pani doktor tarmosiła ![]() Cieszę się, że jeszcze jeden neurolog go będzie prowadził (na NFZ) i że obejrzą go też w Poradni Patologii Noworodka - niech go ze wszystkich stron posprawdzają. a chłop i tak mówi, że wrócimy na kontrolę do dzisiejszej pani doktor konkubent oszalł na punkcie synka ![]() piekny prezent. chyba najpiekniejszy nie lękaj się Maleńka dwa razy sprawdzają ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- trzymam kciuki za dobry wynik!
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
w jakiej branży pracujesz?
|
|
#3003 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Raczkowanie
|
Pani - u neurologa zawsze tak wizyta wyglądajak dzidzia mała. ponaciska to tu ta tam i wszystko wiadomo. ja byłam przerażona po wizycie u Pani doktor która badała przed podjęciem rahabilitacji.
mój TŻ dostał recepte od gastrologa. dziś poszłam zapytać ile. informacja z apteki powaliła mnie na kolana- 250zł. jutro jak znajde chwile pojde na oddział i niech co przepisze kobiecina innego bo ja zwarjuje. na kupulke mam wydać tyle kasy? dzizassssssssss bez przesady. ide nyny.szynszyle i pies do kuchni. pozostali juz spią. szynszyle zawsze wieczorem szaleją i skrzeczą dziwnie dlatego dostają co wieczorną eksmisje. a pies dlatego, że potem ładuje się do łóżka młodej albo zacznie se lizac to tu i ówdzie. te zwierzęta. dobranoc kolorowych snów.
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zeberko, sto lat Kochana, wszystkiego co najlepsze i najcudowniejsze Perse, moj ex ginio tez ma na imie Artur Santom, ciesze sie, ze wyniki badan cos pokazaly. Teraz juz bedzie dobrze Anitko, jezeli chodzi o TOXO, to ponoć gorsze niz koty jest np surowe mięso. Ja mam dwa minusy i strasznie sie pilnowałam, zeby nie złapac ... Wika, adopcja adopcją (uważam, ze to bardzo piękne i budujące, ze chcecie stworzyc dom choremu dziecku), ale uważam, ze nie powinnaś zaprzestawac staran!! Measia, WOW ![]() Iza, a kim z zawodu jest Twoj maz, ze taki rozrywany ? Mam nadzieje, ze w koncu uda sie zagrzać gdzies miejsce na stale![]() Laski, nie wiecie moze gdzie mozna kupic biosteron 25mg? ![]() ![]() Albo w ogole moze ktoraś ma wiedzę, w jaki sposob podnieść sobie DHEAs w organiźmie? Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-04-16 o 23:12 |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
witam
zeberko sto lat co do butów ( muszą nie przeszkadzać dziecku w poznawaniu świata , elephanten jest fajny ( pierwsze buty Miko ) najważneijsze w butach jest to, że podeszwa wygina się pod palcami i na boki. Buty trzeba kupić z dzieckiem. Niech Kasia pochodzi w nich, zobaczysz czy jej nie przeszkadzają. kocurek posadziłaś już warzywa? sadziłaś może dynię ? przymierzam się do sadzenia ale nie wiem jak się zabrać do tego ![]() agatek kciuki za wizytę dużo chciałam napisać, ale nie pamiętam co komu Moja siostra w niedzielę urodziła 2 dziecko, jutro jedziemy obejrzeć dobrej nocki
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za życzenia
natalko- ale super, gratulacje ciociu to Staś ma brata czy siostrę? oj coś mi się zdaje, że jak natalka maluszka naogląda się to będziemy mieć kolejną staraczkę z butami w takim razie czekam aż Kata będzie samodzielnie człapać a traz musze jej jakieś przejściowe do wózeczka zakupić
|
#3008 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Biała bułka z serem+jogurt = 73 Pani Dziękuję za porady Za to te pierogi mi do dzisiaj leżą na żołądku Miałam zjeść gołąbki wegetariańskie, ale nie było, więc wzięłam pierogi, a one były polane jakąś cebulką - to dla mojej wątroby nie do przeżycia, miałam wczoraj takie skurcze jelit, a w konsekwencji - całego brzucha, że szok.... No nic, nigdy więcej :/ Za chwilę ogarniam mieszkanie, siebie i mam niemiecki. |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko spóźnione ale najlepsze życzenia Ci składam
Perse super, że się udało trochę wynik podwyższyć. Agatko ![]() Pani za wizytę. Fajnie, że TŻ się tak zaangażowałIza trzymam kciuki za pracę TŻ Dzisiaj idziemy z Oliusiem na basen na zajęcia dla niemowląt. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Wczoraj miałam korepetycje i siostra była z nim na spacerze, to po pół godzinie wróciła, tak jej krzyczał. I już do wieczora nie mógł zasnąć, mimo noszenia jeden wielki krzyk był :/ więc oby się wyspał przed basenem
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie wiem jak takie badanie wygląda. w praktyce serce mi krwawiło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40348808] Biała bułka z serem+jogurt = 73 [/QUOTE]oby stała tendencja!!! ![]() ![]() a to Wasz pierwszy basen? może woda go wyciszy? napisz koniecznie jak mu się podobało
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kąpiele w domu uwielbia, zawsze mamy pochlapane ściany, podłoge i łóżeczko, tak fika. Tyko idziemy na 16.30 a on o tej godz zawsze jest na spacerze i z reguły śpi...Jestem prawie pewna, że u niego krzyk wynika z tego,że nie może zasnąć. Ogólnie ma płytki sen z reguły. Muszę znaleźć sposób by mu pomóc zasnąć
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie noga w okolicach ścięgna Achillesa...i skrzypi gdy poruszam...
(a od tygodnia chodzę pieszo do pracy i nie chcę tego zmieniać...)
|
#3013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy szef poczęstował mnie obiadem, później pojechałam do siostry uczyć Małolatę historii, więc znowu zjadłam obiad - no a u mnie to zawsze apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc zrobiłam sobie kubek rumianku wieczorem i przychodzę na wąteczek, coby o jedzeniu nie myśleć, a tutaj zeberka takie smaczne rzeczy wystawia ![]() ślicznotka Cytat:
A co do badań, to pewnie zawsze są najboleśniejsze dla mamy Cytat:
raz też dostałam kropelki nawilżające do oka, jednorazowego użytku, za 60 zł ![]() Cytat:
co prawda raz się zdarzył, no ale... Małż daleko, widzimy się tylko w weekendy i to ostatnio nie w każdy, więc nawet nie ma jak się starać
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Trzymajcie za Nas mocno bo mam takiego stresa
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
agatko -trzymam mocno!
wika - jest jakaś perspektywa wspólnego mieszkania? Czy żadne nie chce ustąpić i się przeprowadzić. Z tego co kojarzę, to raczej Ty musiałabyś się przenieś, tak?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-17 o 10:12 |
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Izka ![]() za rozmowy Tż!Kocurku ![]() oby cukier wyszedł dobry!!Agatko Przytulam Cię kochana,bo wiem jak bardzo przeżywasz wizytę Wierzę że przyniesiesz z niej same dobre wiadomości!Pani dla tż!Perse za poranny wynik!Natalko dla siostry i maluszka!Wika szczerze współczuję! Nie umiem sobie wyobrazić takiego funkcjonowania. |
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A ja tutaj mam rodziców, czworo rodzeństwa z rodzinami, pracę, którą lubię i mieszkanko, które przez 10 lat remontowałam, upiększałam, więc decyzja jest strasznie trudna Tam musimy kupić mieszkanie, bo Mąż mieszka z Mamą, ja muszę znaleźć pracę, co w moim wieku już nie jest takie proste. Właśnie zaczęliśmy sprawy mieszkaniowe porządkować we Wrocławiu i wpakowaliśmy się w kłopoty z deweloperem. Jutro Mąż ma spotkanie - albo weźmiemy już jedno z gotowych mieszkań, albo będziemy się dalej pałować o zwrot pieniędzy. Pewnie moja przeprowadzka to kwestia najbliższego roku, ale strasznie się tego boję. Jest jeszcze możliwość, ze on przeprowadzi się do mnie - pracę ma zapewnioną w sąsiednim mieście a do Mamy będzie dojeżdzał w weekendy, by coś tam pomóc (przejazdy ma darmowe). Ale już sama nie wiem. Na razie próbujemy wyprostować sprawę z tym mieszkaniem we Wrocławiu, czekam też na referencje Szefa i odpowiedź w sprawie pracy i tak się to ciągnie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() z calych sil
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis w ramach masochizmu poszlam na 8 rano do dentysty, pol gebulki mam dalej znieczulone
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boli mnie cos brzuch, a przestałam już plamić. dziewczyny ile czasu dzwigać nie można ? Zebrowpaski ja bym poszła ztym do lekarza-może jakieś zapalenie . Wika kiedyś byłam ze sobą u lekarza i pytam ile to kosztuje to mi szanowny pan doktor odpwiedział, że on cennikami się niezajmuje. a mąż to mąż- napisali, dali to wziął a mi wręczył. ech. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Kucyku czy link do strony, który Ci posłałam kilka dni temu przydał się?
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam. powodzenia
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
heh, nie taka cukrzyca straszna jak ja maluja...
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Boje się nawet w gogle wpisać co grozi dziecku....chyba lepiej nie wiedzieć? Czułam to w kościach... |
|
|
|
#3026 |
|
Konto usunięte
|
Jak zaczniesz stosować dietkę, to NIE GROZI TO DZIECKU
Tylko spokojnie, da się z tym żyć. Będziemy się wspierać Kocurku Na początek podziel sobie posiłki na mniejsze porcje a więcej razy dziennie i zamień wszystko białe na razowe/pełnoziarniste i koniecznie dużo warzyw. Ech a jednak miałaś przeczucie... Kobieca intuicja jest niezawodna. Zobacz jednak, jak mi szybko udało się to uregulować nawet do za niskich wartości! |
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu za dużo kasy ,a w sumie nie wiedziałabym co z tą wiedzą począć... Jeszcze bardziej bałabym się starać o kolejne dziecko, wiedząc jaką chorobę miało to. Ale dziękuje bardzo A tak w ogóle to witam na wątku i ściskam mocno |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
pracuję w szkole
![]() Cytat:
![]() spokojnie - będzie dobrze - czekamy na informacje ![]() spokojnie - będzie dobrze _________________________ _____ ja już po pracy, ale mam tyle roboty mam, że nie wiem w co ręce włożyć - biorę się za coś
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie googlaj. przy diecie i kontrolach u diabetologa dziecko nie będzie zagrożone. _________ chcę na zakupy jechać, dziecko mi nie chce zasnąć, a mama z nieśpiącym sama nie zostanie. poza tym nie mam żadnego mleka na czarną godzinę, więc trochę kicha. poza tym u nas coraz lepiej. dziś pierwszy raz od porodu walnęłam sobie makijaż przed wyjściem na spacer z dzieckiem
|
||
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Trzymam najmocniej jak sie da ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

no i myślę sobie, że gdyby nasz Jaś się jednak urodził, to pewnie też byłby chory.

Miałam zjeść gołąbki wegetariańskie, ale nie było, więc wzięłam pierogi, a one były polane jakąś cebulką - to dla mojej wątroby nie do przeżycia, miałam wczoraj takie skurcze jelit, a w konsekwencji - całego brzucha, że szok.... No nic, nigdy więcej :/ 

Wierzę że przyniesiesz z niej same dobre wiadomości!
Tam musimy kupić mieszkanie, bo Mąż mieszka z Mamą, ja muszę znaleźć pracę, co w moim wieku już nie jest takie proste. Właśnie zaczęliśmy sprawy mieszkaniowe porządkować we Wrocławiu i wpakowaliśmy się w kłopoty z deweloperem. Jutro Mąż ma spotkanie - albo weźmiemy już jedno z gotowych mieszkań, albo będziemy się dalej pałować o zwrot pieniędzy. Pewnie moja przeprowadzka to kwestia najbliższego roku, ale strasznie się tego boję. Jest jeszcze możliwość, ze on przeprowadzi się do mnie - pracę ma zapewnioną w sąsiednim mieście a do Mamy będzie dojeżdzał w weekendy, by coś tam pomóc (przejazdy ma darmowe). Ale już sama nie wiem. Na razie próbujemy wyprostować sprawę z tym mieszkaniem we Wrocławiu, czekam też na referencje Szefa i odpowiedź w sprawie pracy i tak się to ciągnie