Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 21:31   #3001
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Poza tym ZUS mnie ściga.. podobno mam 1 dniowa przerwę w zwolnieniu...
ta instytucja zawsze podnosi mi ciśnienie...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40340355]
Wiem, że to bardzo dobry wynik, ale jak to ma być cukrzyca, to hmmmm [/QUOTE]tylko się ciesz... i nie lekceważ tej cholery

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Pani
Byliście dziś u neuro z Michasiem

wszystko w porządku! Michał ładnie współpracował, a ja mało na zawał nie zeszłam jak go pani doktor tarmosiła
Cieszę się, że jeszcze jeden neurolog go będzie prowadził (na NFZ) i że obejrzą go też w Poradni Patologii Noworodka - niech go ze wszystkich stron posprawdzają. a chłop i tak mówi, że wrócimy na kontrolę do dzisiejszej pani doktor konkubent oszalł na punkcie synka niezmiernie mnie to wzrusza... moj nałogowy pracus dzis i wczoraj wział urlop by byc z nami u lekarzy... dla mnie szok

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia - dzisiaj
piekny prezent. chyba najpiekniejszy

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Właśnie tego się najbardziej boję - że złapię to dziadostwo w ciąży
nie lękaj się Maleńka dwa razy sprawdzają

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
jutro na glukozę..... bleeee
trzymam kciuki za dobry wynik!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:38   #3002
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Chyba jednak zdecydujemy się z Mężem na adopcję, jest do adopcji taki 2-letni chłopczyk Jaś z zespołem downa. Mąż się trochę boi, że gdy nas zabraknie to jak on sobie sam poradzi, ale w sumie w tym domu dziecka tez nie ma jakiś dużych szans no i myślę sobie, że gdyby nasz Jaś się jednak urodził, to pewnie też byłby chory.
poważna decyzja...
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
____
ja właśnie po szkoleniu wróciłam do domu - a poza tym masakra jakaś co się w tej pracy dzieje obłuda wszędzie
w jakiej branży pracujesz?
Stary 2013-04-16, 22:00   #3003
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
konkubent oszalł na punkcie synka niezmiernie mnie to wzrusza... moj nałogowy pracus dzis i wczoraj wział urlop by byc z nami u lekarzy... dla mnie szok
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:25   #3004
joanna1978
Raczkowanie

Pani - u neurologa zawsze tak wizyta wyglądajak dzidzia mała. ponaciska to tu ta tam i wszystko wiadomo. ja byłam przerażona po wizycie u Pani doktor która badała przed podjęciem rahabilitacji.

mój TŻ dostał recepte od gastrologa. dziś poszłam zapytać ile. informacja z apteki powaliła mnie na kolana- 250zł. jutro jak znajde chwile pojde na oddział i niech co przepisze kobiecina innego bo ja zwarjuje. na kupulke mam wydać tyle kasy? dzizassssssssss bez przesady.

ide nyny.szynszyle i pies do kuchni. pozostali juz spią. szynszyle zawsze wieczorem szaleją i skrzeczą dziwnie dlatego dostają co wieczorną eksmisje. a pies dlatego, że potem ładuje się do łóżka młodej albo zacznie se lizac to tu i ówdzie. te zwierzęta.
dobranoc kolorowych snów.
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 23:11   #3005
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej

Zeberko, sto lat Kochana, wszystkiego co najlepsze i najcudowniejsze

Perse, moj ex ginio tez ma na imie Artur

Santom, ciesze sie, ze wyniki badan cos pokazaly. Teraz juz bedzie dobrze

Anitko, jezeli chodzi o TOXO, to ponoć gorsze niz koty jest np surowe mięso. Ja mam dwa minusy i strasznie sie pilnowałam, zeby nie złapac ...

Wika, adopcja adopcją (uważam, ze to bardzo piękne i budujące, ze chcecie stworzyc dom choremu dziecku), ale uważam, ze nie powinnaś zaprzestawac staran!!

Measia, WOW

Iza, a kim z zawodu jest Twoj maz, ze taki rozrywany ? Mam nadzieje, ze w koncu uda sie zagrzać gdzies miejsce na stale

Laski, nie wiecie moze gdzie mozna kupic biosteron 25mg?

Albo w ogole moze ktoraś ma wiedzę, w jaki sposob podnieść sobie DHEAs w organiźmie?

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-04-16 o 23:12
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 23:24   #3006
natalia_23
Zakorzenienie

witam

zeberko sto lat
co do butów ( muszą nie przeszkadzać dziecku w poznawaniu świata , elephanten jest fajny ( pierwsze buty Miko ) najważneijsze w butach jest to, że podeszwa wygina się pod palcami i na boki. Buty trzeba kupić z dzieckiem. Niech Kasia pochodzi w nich, zobaczysz czy jej nie przeszkadzają.

kocurek
posadziłaś już warzywa? sadziłaś może dynię ? przymierzam się do sadzenia ale nie wiem jak się zabrać do tego

agatek kciuki za wizytę

dużo chciałam napisać, ale nie pamiętam co komu

Moja siostra w niedzielę urodziła 2 dziecko, jutro jedziemy obejrzeć

dobrej nocki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 07:45   #3007
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za życzenia

natalko- ale super, gratulacje ciociu
to Staś ma brata czy siostrę?
oj coś mi się zdaje, że jak natalka maluszka naogląda się to będziemy mieć kolejną staraczkę

z butami w takim razie czekam aż Kata będzie samodzielnie człapać a traz musze jej jakieś przejściowe do wózeczka zakupić

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 07:54   #3008
Konto usunięte

Hej!

Biała bułka z serem+jogurt = 73
Pani Dziękuję za porady

Za to te pierogi mi do dzisiaj leżą na żołądku Miałam zjeść gołąbki wegetariańskie, ale nie było, więc wzięłam pierogi, a one były polane jakąś cebulką - to dla mojej wątroby nie do przeżycia, miałam wczoraj takie skurcze jelit, a w konsekwencji - całego brzucha, że szok.... No nic, nigdy więcej :/

Za chwilę ogarniam mieszkanie, siebie i mam niemiecki.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:37   #3009
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko spóźnione ale najlepsze życzenia Ci składam jak najmniej stresów i dużo czasu spędzanego wspólnie z rodzinką

Perse super, że się udało trochę wynik podwyższyć.

Agatko

Pani za wizytę. Fajnie, że TŻ się tak zaangażował

Iza trzymam kciuki za pracę TŻ

Dzisiaj idziemy z Oliusiem na basen na zajęcia dla niemowląt. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Wczoraj miałam korepetycje i siostra była z nim na spacerze, to po pół godzinie wróciła, tak jej krzyczał. I już do wieczora nie mógł zasnąć, mimo noszenia jeden wielki krzyk był :/ więc oby się wyspał przed basenem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:14   #3010
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
Pani - u neurologa zawsze tak wizyta wyglądajak dzidzia mała. ponaciska to tu ta tam i wszystko wiadomo.
teoretycznie wiem jak takie badanie wygląda. w praktyce serce mi krwawiło

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Moja siostra w niedzielę urodziła 2 dziecko, jutro jedziemy obejrzeć
ciekawe jak Mikołaj zareaguje na Maluszka

Cytat:
oj coś mi się zdaje, że jak natalka maluszka naogląda się to będziemy mieć kolejną staraczkę
też mam takie wizje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40348808]

Biała bułka z serem+jogurt = 73
[/QUOTE]oby stała tendencja!!!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
więc oby się wyspał przed basenem
a to Wasz pierwszy basen? może woda go wyciszy? napisz koniecznie jak mu się podobało

Stary 2013-04-17, 09:23   #3011
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
a to Wasz pierwszy basen? może woda go wyciszy? napisz koniecznie jak mu się podobało
pierwszy kąpiele w domu uwielbia, zawsze mamy pochlapane ściany, podłoge i łóżeczko, tak fika. Tyko idziemy na 16.30 a on o tej godz zawsze jest na spacerze i z reguły śpi...
Jestem prawie pewna, że u niego krzyk wynika z tego,że nie może zasnąć. Ogólnie ma płytki sen z reguły. Muszę znaleźć sposób by mu pomóc zasnąć

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:30   #3012
zebrawpaski
Zakorzenienie

boli mnie noga w okolicach ścięgna Achillesa...i skrzypi gdy poruszam...
(a od tygodnia chodzę pieszo do pracy i nie chcę tego zmieniać...)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-04-17, 09:42   #3013
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za życzenia- nie mam ciasta- ale mam trochę swojszczyzny
Proszę się częstować
zeberko, jak to wczoraj zobaczyłam, to od razu gorączkowe myśli w głowie - czy mam coś takiego w lodówce?? W pracy szef poczęstował mnie obiadem, później pojechałam do siostry uczyć Małolatę historii, więc znowu zjadłam obiad - no a u mnie to zawsze apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc zrobiłam sobie kubek rumianku wieczorem i przychodzę na wąteczek, coby o jedzeniu nie myśleć, a tutaj zeberka takie smaczne rzeczy wystawia

Cytat:
Kasia - dzisiaj
ślicznotka

Cytat:

wszystko w porządku! Michał ładnie współpracował, a ja mało na zawał nie zeszłam jak go pani doktor tarmosiła
Cieszę się, że jeszcze jeden neurolog go będzie prowadził (na NFZ) i że obejrzą go też w Poradni Patologii Noworodka - niech go ze wszystkich stron posprawdzają. a chłop i tak mówi, że wrócimy na kontrolę do dzisiejszej pani doktor konkubent oszalł na punkcie synka niezmiernie mnie to wzrusza... moj nałogowy pracus dzis i wczoraj wział urlop by byc z nami u lekarzy... dla mnie szok
super, ze tak ładnie się wczuwa A co do badań, to pewnie zawsze są najboleśniejsze dla mamy

Cytat:
mój TŻ dostał recepte od gastrologa. dziś poszłam zapytać ile. informacja z apteki powaliła mnie na kolana- 250zł. jutro jak znajde chwile pojde na oddział i niech co przepisze kobiecina innego bo ja zwarjuje. na kupulke mam wydać tyle kasy? dzizassssssssss bez przesady.
Ja juz u lekarza zawsze pytam, ile lek kosztuje i przeważnie proszę o tańszy zamiennik raz też dostałam kropelki nawilżające do oka, jednorazowego użytku, za 60 zł

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej

Wika, adopcja adopcją (uważam, ze to bardzo piękne i budujące, ze chcecie stworzyc dom choremu dziecku), ale uważam, ze nie powinnaś zaprzestawac staran!!
elizko, masz rację, ale przy naszej częstotliwości przytulania, dzidzia to musiałby być prawdziwy cud co prawda raz się zdarzył, no ale... Małż daleko, widzimy się tylko w weekendy i to ostatnio nie w każdy, więc nawet nie ma jak się starać
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:02   #3014
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam

Trzymajcie za Nas mocno bo mam takiego stresa

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:11   #3015
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko -trzymam mocno!

wika - jest jakaś perspektywa wspólnego mieszkania? Czy żadne nie chce ustąpić i się przeprowadzić. Z tego co kojarzę, to raczej Ty musiałabyś się przenieś, tak?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:12
Stary 2013-04-17, 10:25   #3016
anitaxas
Zadomowienie

Witam

Izka za rozmowy Tż!

Kocurku oby cukier wyszedł dobry!!

Agatko Przytulam Cię kochana,bo wiem jak bardzo przeżywasz wizytę Wierzę że przyniesiesz z niej same dobre wiadomości!

Pani dla tż!

Perse za poranny wynik!

Natalko dla siostry i maluszka!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
elizko, masz rację, ale przy naszej częstotliwości przytulania, dzidzia to musiałby być prawdziwy cud co prawda raz się zdarzył, no ale... Małż daleko, widzimy się tylko w weekendy i to ostatnio nie w każdy, więc nawet nie ma jak się starać
Wika szczerze współczuję! Nie umiem sobie wyobrazić takiego funkcjonowania.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:36   #3017
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam

Cytat:
wika - jest jakaś perspektywa wspólnego mieszkania? Czy żadne nie chce ustąpić i się przeprowadzić. Z tego co kojarzę, to raczej Ty musiałabyś się przenieś, tak?
No raczej ja, bo trzeba się Mamą Męża zaopiekować. On nie ma rodzeństwa a Mama chora - co prawda nie wymaga jeszcze opieki, ale zakupów już nie zrobi, nie posprząta. Z czasem pewnie będzie coraz gorzej. Już teraz zdarza się, że np. na pogotowie trzeba z nią jechać itp.
A ja tutaj mam rodziców, czworo rodzeństwa z rodzinami, pracę, którą lubię i mieszkanko, które przez 10 lat remontowałam, upiększałam, więc decyzja jest strasznie trudna Tam musimy kupić mieszkanie, bo Mąż mieszka z Mamą, ja muszę znaleźć pracę, co w moim wieku już nie jest takie proste. Właśnie zaczęliśmy sprawy mieszkaniowe porządkować we Wrocławiu i wpakowaliśmy się w kłopoty z deweloperem. Jutro Mąż ma spotkanie - albo weźmiemy już jedno z gotowych mieszkań, albo będziemy się dalej pałować o zwrot pieniędzy. Pewnie moja przeprowadzka to kwestia najbliższego roku, ale strasznie się tego boję. Jest jeszcze możliwość, ze on przeprowadzi się do mnie - pracę ma zapewnioną w sąsiednim mieście a do Mamy będzie dojeżdzał w weekendy, by coś tam pomóc (przejazdy ma darmowe). Ale już sama nie wiem. Na razie próbujemy wyprostować sprawę z tym mieszkaniem we Wrocławiu, czekam też na referencje Szefa i odpowiedź w sprawie pracy i tak się to ciągnie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:45   #3018
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy kąpiele w domu uwielbia, zawsze mamy pochlapane ściany, podłoge i łóżeczko, tak fika.
o to duze emocje! po bedzie spal jak zabity - tak duza wanienka

Cytat:
boli mnie noga w okolicach ścięgna Achillesa...i skrzypi gdy poruszam...
ze sciegnem nie ma zartow. nie przeciazaj tej nogi

Cytat:
z calych sil

Stary 2013-04-17, 11:48   #3019
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja dzis w ramach masochizmu poszlam na 8 rano do dentysty, pol gebulki mam dalej znieczulone
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:58   #3020
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

trzymam z całych sił!!
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:29   #3021
joanna1978
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja dzis w ramach masochizmu poszlam na 8 rano do dentysty, pol gebulki mam dalej znieczulone
ja dzis z Paulina ide borawać juz 6 a ma 9 lat.masakra. byłam dziś w szpitalu ustalic sobie pobyt w szpitalu, żeby mi badania porobic i dostałam na 21 sierpnia. fajnie co.
boli mnie cos brzuch, a przestałam już plamić. dziewczyny ile czasu dzwigać nie można ?

Zebrowpaski ja bym poszła ztym do lekarza-może jakieś zapalenie .

Wika kiedyś byłam ze sobą u lekarza i pytam ile to kosztuje to mi szanowny pan doktor odpwiedział, że on cennikami się niezajmuje. a mąż to mąż- napisali, dali to wziął a mi wręczył. ech.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Kucyku czy link do strony, który Ci posłałam kilka dni temu przydał się?
Stary 2013-04-17, 13:31   #3022
kooocur
Zakorzenienie

No i

Cukier na czczo : 96
po 2 h :157

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:32   #3023
joanna1978
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Trzymam. powodzenia
Stary 2013-04-17, 13:36   #3024
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
heh, nie taka cukrzyca straszna jak ja maluja...

Stary 2013-04-17, 13:55   #3025
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
heh, nie taka cukrzyca straszna jak ja maluja...

Boje się nawet w gogle wpisać co grozi dziecku....chyba lepiej nie wiedzieć?

Czułam to w kościach...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:19   #3026
Konto usunięte

Cytat:
No i

Jak zaczniesz stosować dietkę, to NIE GROZI TO DZIECKU Tylko spokojnie, da się z tym żyć.

Będziemy się wspierać Kocurku

Na początek podziel sobie posiłki na mniejsze porcje a więcej razy dziennie i zamień wszystko białe na razowe/pełnoziarniste i koniecznie dużo warzyw.

Ech a jednak miałaś przeczucie... Kobieca intuicja jest niezawodna.

Zobacz jednak, jak mi szybko udało się to uregulować nawet do za niskich wartości!
Stary 2013-04-17, 14:48   #3027
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Kucyku czy link do strony, który Ci posłałam kilka dni temu przydał się?
Wszystko poczytałam na tej stronie, ale na te badania nie zdecydujemy się
Po prostu za dużo kasy ,a w sumie nie wiedziałabym co z tą wiedzą począć... Jeszcze bardziej bałabym się starać o kolejne dziecko, wiedząc jaką chorobę miało to. Ale dziękuje bardzo

A tak w ogóle to witam na wątku i ściskam mocno
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:54   #3028
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
w jakiej branży pracujesz?
pracuję w szkole

Cytat:
konkubent oszalł na punkcie synka niezmiernie mnie to wzrusza... moj nałogowy pracus dzis i wczoraj wział urlop by byc z nami u lekarzy... dla mnie szok
suuuper

Cytat:
Witam

spokojnie - będzie dobrze - czekamy na informacje

Cytat:
spokojnie - będzie dobrze
_________________________ _____
ja już po pracy, ale mam tyle roboty mam, że nie wiem w co ręce włożyć - biorę się za coś

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:15   #3029
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
pierwszy kąpiele w domu uwielbia, zawsze mamy pochlapane ściany, podłoge i łóżeczko, tak fika. Tyko idziemy na 16.30 a on o tej godz zawsze jest na spacerze i z reguły śpi...
Jestem prawie pewna, że u niego krzyk wynika z tego,że nie może zasnąć. Ogólnie ma płytki sen z reguły. Muszę znaleźć sposób by mu pomóc zasnąć
żeby mój tak lubił kąpiele.. a on tylko krzyczy w wanience

Cytat:
No i

Cytat:
Boje się nawet w gogle wpisać co grozi dziecku....chyba lepiej nie wiedzieć?

Czułam to w kościach...

nie googlaj. przy diecie i kontrolach u diabetologa dziecko nie będzie zagrożone.

_________

chcę na zakupy jechać, dziecko mi nie chce zasnąć, a mama z nieśpiącym sama nie zostanie. poza tym nie mam żadnego mleka na czarną godzinę, więc trochę kicha.
poza tym u nas coraz lepiej. dziś pierwszy raz od porodu walnęłam sobie makijaż przed wyjściem na spacer z dzieckiem
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:20   #3030
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Witam

Trzymam najmocniej jak sie da
Cytat:
byłam dziś w szpitalu ustalic sobie pobyt w szpitalu, żeby mi badania porobic i dostałam na 21 sierpnia. fajnie co.
Masakra

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości