Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 09:05   #1861
tajkuna
BAN stały

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Zawsze trzeba tak mówić o wadach, aby wydawały się nieszkodliwe, te co wymieniłaś odpadają. hmm kiedyś pisałam np. o językach obcych, u mnie to nadal minus może np. że zdarza się, że ogrom pracy Cię stresuje ale potrafisz sobie z tym poradzić i tu... chodzisz na basen, siłownię ?

--------
Porównałam sobie dziś oferty ZUSU z Rzeszowa i Wrocławia. U mnie jak na lekarstwo, Rzeszów czy Jasło od groma, także Tajkuna masz pełno ofert tylko ustawy wykuć

a i muszę się wyżalić, nie idę na rozmowę czwartkową (asystent biura), nie mogę mieć znowu w CV pracy na kilka miesięcy
Przeciez do ZUS zatrudniają samych swoich. Dopiero w tamten czwartek byłam na konkursie w ZUS i o nim tutaj pisałam. Na konkurs przyszli pracownicy ZUS. Konkurs był robiony pod nich. Jeden chłopak miesiąc temu skończył staż, od miesiąca już pracuje w ZUS, a na konkurs musiał przyjść, bo pod niego i i inne dwie osoby - stażystki był robiony. Słyszałam na korytarzu jego rozmowę ze stażystkami. Dość głośno dyskutowali. Musieli zrobić konkurs by było wszystko zgodne z procedurami. W tamtym roku też byłam na konkursie w ZUS i to samo było. ZUS to jedna wielkie kpiny. Mama mojej koleżanki robi w ZUS i nie jest w stanie córce swojej pracy załatwić. Córka po studiach robi na pół etatu w sklepie za grosze -połowę najniższej krajowej. Mama tej koleżanki mówi, że, dyrektorka zatrudnia samych swoich protegowanych, z rodziny, dzieci swoich bliskich znajomych. W państwówce trzeba mieć szerokie plecy. Nawet pytania na konkursach nie są z ustaw wymaganych do konkursu. Ostatnio było na konkursie jedno pytanie, na które odp można było tylko w rozporządzeniu znaleźć. Na konkursy do ZUS nie zamierzam już chodzić, bo to kpiny i nic po za tym.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:07
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:14   #1862
SweetDevil
Raczkowanie

GG do SweetDevil

Zaraz wychodzę. Strasznie się stresuje brrrr ...
Ostatnia rozmowa była dawno temu, dlatego tak się denerwuje
Macie jakieś patenty na stres?

Walczę o piękną sylwetkę ...
start: 06.03.2013

Edytowane przez SweetDevil
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:15
SweetDevil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:17   #1863
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetDevil Pokaż wiadomość
Zaraz wychodzę. Strasznie się stresuje brrrr ...
Ostatnia rozmowa była dawno temu, dlatego tak się denerwuje
Macie jakieś patenty na stres?
relax ja żuję gumę
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:21   #1864
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Przeciez do ZUS zatrudniają samych swoich. Dopiero w tamten czwartek byłam na konkursie w ZUS i o nim tutaj pisałam. Na konkurs przyszli pracownicy ZUS. Konkurs był robiony pod nich. Jeden chłopak miesiąc temu skończył staż, od miesiąca już pracuje w ZUS, a na konkurs musiał przyjść, bo pod niego i i inne dwie osoby - stażystki był robiony. Słyszałam na korytarzu jego rozmowę ze stażystkami. Dość głośno dyskutowali. Musieli zrobić konkurs by było wszystko zgodne z procedurami. W tamtym roku też byłam na konkursie w ZUS i to samo było. ZUS to jedna wielkie kpiny. Mama mojej koleżanki robi w ZUS i nie jest w stanie córce swojej pracy załatwić. Córka po studiach robi na pół etatu w sklepie za grosze -połowę najniższej krajowej. Mama tej koleżanki mówi, że, dyrektorka zatrudnia samych swoich protegowanych, z rodziny, dzieci swoich bliskich znajomych. W państwówce trzeba mieć szerokie plecy. Nawet pytania na konkursach nie są z ustaw wymaganych do konkursu. Ostatnio było na konkursie jedno pytanie, na które odp można było tylko w rozporządzeniu znaleźć. Na konkursy do ZUS nie zamierzam już chodzić, bo to kpiny i nic po za tym.
Wiesz co Tajkuna, na analizowanie kto gdzie "robi", kto kogo zna, to Ty chyba poświęcasz więcej czasu niż na poczytanie tych ustaw. Też byłam na konkursie w budżetówce, miałam 5 aktów prawnych, a nie 1 jak Ty-uczyłam się cały weekend i potem jeszcze 2 dni, na wypadek gdyby się nie udało zadałam sobie pytanie: Czy może jednak mogłam więcej razy przeczytać i mam w związku z tym do siebie pretensje? Nie. Jak napisałaś, że 2 razy przeczytałaś tę 1 ustawę, to myślałam, że z krzesła spadnę. U Ciebie poczucie pracy po znajomości jest tak silnie zakorzenione, że chyba dlatego w ogóle się nie starasz. Zawsze łatwiej po takim konkursie powiedzieć, po co w ogóle coś czytałam, jak ten co tak wyglądał/do tego ktoś się uśmiechnął na pewno ma tę pracę załatwioną.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ja też na stres guma do żucia, tylko żeby ze stresu nie zapomnieć jej wypluć
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:22   #1865
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokosowa_nutella Pokaż wiadomość
jakie 3 wady podajecie przeważnie ? :P
Tylko raz poproszono mnie o podanie jednej wady "o której wiem lub o której powiedział mi mój przełożony"
Cóż, no więc powiedziałam zgodnie z prawdą "mój szef czasem mówił że jestem za szybka" -wiem dziwna wada i pani tez się zainteresowała. Nie wiem na czym dokładnie to polega ale jeśli ja i druga osoba dostaniemy to samo zadanie to ja zawsze skończe dużo szybciej pomimo, ze wcale się nie spieszę Dotyczy to w zasadzie wszystkich sfer życia również np gotowania (w czasie gdy tż pokroi cebule ja zdążę pokroić 2 cebule, paprykę i jeszcze zaglądać do garów czy nic się nie przypala ) itd.
Dodałam też, że jestem świadoma, że szybkie tempo może sprzyjać błędom dlatego zawsze przed np. wysłaniem raportu, tłumaczenia odkładałam je na bok i po paru minutach jeszcze raz rzucałam okiem aby upewnić się, że wszystko jest w porządku.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:26   #1866
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tajkuna, upiecz ciasto, wyjdź z domu i przedstawiaj się każdemu dając kawałek, a jak już rozdasz to wybierz się w podróż do rajskiej Warszawy. Państwowe - ustawione! Prywatne - biorą swoich! Własne - nigdy w życiu! W miejscu zamieszkania - nie, bo nie ma! To dlaczego nie Eldorado -Warszawa? Zacznij odkładać na bilet i pierwszy miesiąc życia tam (w końcu pokoik można wynająć bardzo tanio jak to tu się podkreśla), znajdź wpierw byle robotę by przetrwać (moja koleżanka zaczynała od maka i "może frytki do tego?", a jak wcześniej wspominałam z powodzeniem pracuje w Londynie w ciekawej branży). Nawet jeśli nie będzie to wstęp do raju to chociaż zniknie Ci 99% powodów do narzekania przez które nie umiesz spiąć tyłka tylko pleciesz tu elaboraty o znajomościach z których wynika, że lepiej podciąć sobie żyły niż szukać pracy, bo przecież i tak się nie znajdzie, co potwierdza Centrum Badania Opinii Społecznej Tajkuna.

Na rynku pracy jest masakrycznie ciężko, więc to tym bardziej nie powód by samemu swoim podejściem sobie sprawę utrudniać.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:27
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:33   #1867
tajkuna
BAN stały

Red face Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Wiesz co Tajkuna, na analizowanie kto gdzie "robi", kto kogo zna, to Ty chyba poświęcasz więcej czasu niż na poczytanie tych ustaw. Też byłam na konkursie w budżetówce, miałam 5 aktów prawnych, a nie 1 jak Ty-uczyłam się cały weekend i potem jeszcze 2 dni, na wypadek gdyby się nie udało zadałam sobie pytanie: Czy może jednak mogłam więcej razy przeczytać i mam w związku z tym do siebie pretensje? Nie. Jak napisałaś, że 2 razy przeczytałaś tę 1 ustawę, to myślałam, że z krzesła spadnę. U Ciebie poczucie pracy po znajomości jest tak silnie zakorzenione, że chyba dlatego w ogóle się nie starasz. Zawsze łatwiej po takim konkursie powiedzieć, po co w ogóle coś czytałam, jak ten co tak wyglądał/do tego ktoś się uśmiechnął na pewno ma tę pracę załatwioną.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

A jak niby chcesz konkursach wygrać z pracownikami ZUS, bo nie rozumiem ? Nawet pracownicy ZUS konkurs słabo napisali. Przecież alfa i omega nie wygra z pracownikami, którzy tam robią i pod nich konkurs jest pisany. Oprócz testu, który nie zawsze jest jest jeszcze rozmowa. Rozmowy nigdy nie wygrasz z pracownikami. Bo niby jak.
Na konkursie w mops jak byłam , to nawet testu nie zrobili. Od razu rozmowy były. A później w uzasadnieniu napisali, że konkurs wygrała Pani , która u nich pracowała( w lipcu kończyła jej się umowa, i od sierpnia dostała nową umowę) , ponieważ ma doświadczenie w pracy w mops. Pytanie jak inni uczestniczy konkursu mogli mieć doświadczenie? Kpiny i tyle.
Nie obraź się. Ale wiele osób tutaj pisało i ci potwierdzi, że konkursu w budżetówce są ustawione. Chyba masz gorszy dzień i na forum wylewasz złości
Jak tyle razy czytałaś ustawę , to czemu tego konkursu nie wygrałaś, jak wg ciebie od tego zależało wygranie konkursu ?
Na wielu konkursach na których byłam, nie było pytań z ustaw , tylko pytania ogólne. Na na ostatnim konkursie w ZUS była pytania o wewnętrzne programy ZUS służące do obsługo różnych rzeczy. W żadnej ustawie tego nie znajdziesz, nawet na stronie ZUS nie ma opisu programów wewnętrznych komputerowych do czego służą, jak wygląda taki program , jak się go obsługuje. Na te pytania odp znali pracownicy, bo na programach pracują.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:38
Stary 2013-04-17, 09:36   #1868
Konto usunięte

nicRu

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Wiesz co Tajkuna, na analizowanie kto gdzie "robi", kto kogo zna, to Ty chyba poświęcasz więcej czasu niż na poczytanie tych ustaw.
ja też mam takie wrażenie. Tajkunia widzę jeden błąd u Ciebie = patrzysz na innych. Nie na siebie i swoje możliwości.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:36   #1869
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dziń dybry!

I jak tam Kobietki samopoczucie?

Ja musiałam sobie syrop kupić, bo mi z zatok wszystko spływa i mam kaszel
Zaraz śmigam sprzatac trochę, potem znowu zakopię się w kartkach, a po południu lecę na jakieś małe zakupy, może sobie kupię jakieś balerinki, spodnie bym chciała, jakąś bluzeczkę czy coś

Kupiłam sobie truuuuuskawki co prawda to jeszcze nie "to" ale i tak chyba wpierdziulę 3 koszyczki

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:39   #1870
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Nie obraź się. Ale wiele osób tutaj pisało i ci potwierdzi, że konkursu w budżetówce są ustawione. Chyba masz gorszy i szukasz kozła ofiarnego dziś
Oprócz Ciebie to nie pamiętam kto pisał, bo Ty to piszesz ciągle. Nie szukam kozła ofiarnego, to prostu Ty chcesz za niego uchodzić
Stary 2013-04-17, 09:42   #1871
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie truuuuuskawki co prawda to jeszcze nie "to" ale i tak chyba wpierdziulę 3 koszyczki
truskawki? o rety, już są?! skąd masz?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Dziń dybry!
gwiazdeczka, ty się uczyłaś języka migowego?
Stary 2013-04-17, 09:54   #1872
tajkuna
BAN stały

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=678282&page=85
Tusia, jeśli chodzi o nicru i jej wypowiedzi. Str 85 .
Wypowiedź nicru z tamtego wątku
"Swoją drogą w drugim wątku o szukaniu pracy dziewczyny naprawdę zapodały mnóstwo fajnych rad, "pokrzyczały" trochę w końcu na siejące deprechę wielkie płaczki i jaki jest efekt? Jedna po bodajże 4 latach szukania w końcu zaskoczyła! Jak widać da się taki wątek pokierować na dobre tory i dać komuś nadzieję "
Chodzi o szakal.
Już wcześniej, wiedziałam, że jest wątek na wizażu, gdzie dziewczyny rozmawiają na temat dziewczyn z innych wątków. Np wyśmiewały się dziewczyny na tamtym wątku z dziewczyn z wątku depresyjny brak pracy,( np, że pracy nie mają z własnej winy, że jak to można mieć depresje itp, udział w dyskusji również nicru brała) a potem opisały szakal jak to zaskoczyła po 4 latach. Teraz to nie wiadomo na jakim wątku wizażu można pisać, bo cię znajdą i będą na innym wątku cię opisywać. Nie rozumiem po co ktoś pisze na tym wątku, a potem na innym np opowiada, co się tutaj dzieje, kto zaskoczył po 4 latach.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:58
Stary 2013-04-17, 10:00   #1873
nicRu
maszyna, nie człowiek

Przepraszam, wiem, że z mojego posta trudno uczyć kogoś bycia miłym, ale po prostu nie po to jest chyba ten wątek by się wyłącznie zapłakać i załamać, cytat z pierwszego posta:

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Za namową pewnych osób i pod wpływem pewnego wątku zakładam ten.
Jest tu miejsce dla osób bezrobotnych,które chętnie poszukają rad i sposobów na znalezienie pracy; jest tu miejsce dla osób pracujących,które udzielą cennych rad, a czasem konstruktywnej krytyki

NIE MA tu miejsca dla osób,które uważają,że praca jest tylko po znajomości,że wszystko jest ustawione,że nie ma potrzeby zwiększać swoich kwalifikacji itp.,bo pracy i tak się nie dostanie

Jako pozytywny przykład na rozpoczęcie wątku: spotkałam znajomego z pracy w call center.Chłopak po studiach zdecydował się iść na kurs spawania,dostał 2 tygodnie po ukończeniu kursu pracę (na normalną umowę),jest zadowolony,ponieważ dobrze zarabia.Nie bał się działać i zmienić swojego życia

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=1064

link z innego wątku dot. CV-może się przydać

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=678282&page=85
Tusia, jeśli chodzi o nicru i jej wypowiedzi. Str 85 .
Wypowiedź nicru z tamtego wątku
"Swoją drogą w drugim wątku o szukaniu pracy dziewczyny naprawdę zapodały mnóstwo fajnych rad, "pokrzyczały" trochę w końcu na siejące deprechę wielkie płaczki i jaki jest efekt? Jedna po bodajże 4 latach szukania w końcu zaskoczyła! Jak widać da się taki wątek pokierować na dobre tory i dać komuś nadzieję "
Chodzi o szakal.
Już wcześniej, wiedziałam, że jest wątek na wizażu, gdzie dziewczyny rozmawiają na temat dziewczyn z innych wątków. Np wyśmiewały się dziewczyny na tamtym wątku z dziewczyn z wątku depresyjny brak pracy,( np, że pracy nie mają z własnej winy, że jak to można mieć depresje itp, udział w dyskusji również nicru brała) a potem opisały szakal jak to zaskoczyła po 4 latach. Teraz to nie wiadomo na jakim wątku wizażu można pisać, bo cię znajdą i będą na innym wątku cię opisywać. Nie rozumiem po co ktoś pisze na tym wątku, a potem na innym np opowiada, co się tutaj dzieje, kto zaskoczył po 4 latach.
O Jezu, nie mogę ucieszyć się ze szczęścia Szakal na innym wątku? Bo dla mnie jej historia to znak, że jednak jest szansa, da się i warto walczyć, mogę więcej nie bronić wątków jak ten i nie pisać, ze nie służą wyłącznie pielęgnowaniu depresji (bo tak takie wątki są widziane) i kiszeniu się w problemach zamiast brania się w garść gdy nadarza się ku temu okazja, że historie z nich mają fajne i pozytywne zakończenia.
Naprawdę nie masz zajęć lepszych niż śledzenie ludzi?

Nie oceniaj mnie swoimi kategoriami, wiem co to brak pracy (gdy jeszcze byłam w szkole zdarzyło się, że nie miało jej oboje moich rodziców, teraz bezskutecznie szuka pracy mój starszy brat i ja na pół etatu, bo boję się skończyć studia bez doświadczenia), wiem co to depresja z powodu braku pracy, wiem co to zniechęcenie. Ale zrozum to, co mówią Ci inne dziewczyny - Ty się sama nakręcasz, więc jak widzę, że nakręcasz innych to nasuwa mi się jedno pytanie: po kiego?

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:01
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 10:04   #1874
tajkuna
BAN stały

Jak wiesz co to jest depresja , to jaki ty i inne dziewczyny miałyście cel w tym, by wyśmiewać się z dziewczyn, które mają depresje i pisały o tym na wątku depresyjny brak pracy ?
Czemu na tym wątku nie cieszyłaś się, że szakal znalazła pracę tylko opisywałaś to na innym wątku?

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:10
Stary 2013-04-17, 10:06   #1875
pulinaj
Rozeznanie

No ładnie się rozpisałyście

U mnie po staremu. Zauważyłam, że pojawia się coraz mniej ofert dla mnie, a wydawałoby się, że tendencja powinna być odwrotna. W każdym razie nie tracę nadziei. Jestem w kontakcie z koleżanką, która straciła pracę miesiąc wcześniej niż ja i również nadal szuka. Doświadczenie ma podobne, jedynie wykształcenie troszeczkę inne. W każdym razie podtrzymujemy się wzajemnie na duchu.

Teraz, kiedy pogoda się poprawiła, mam więcej energii i zdecydowanie lepsze samopoczucie. Ponadto spędzam więcej czasu na świeżym powietrzu i jeżdżę na rowerze, więc i kg spadają . W niedzielę tak się napracowałam na działce, że jak w poniedziałek kichnęłam to myślałam, że się rozsypie Zakwasy mam do dzisiaj. Nawet Ewka Ch. mnie tak nie poskładała

Od dziś biorę się intensywnie za naukę, bo za tydzień egzamin teoretyczny na prawko. Dobrze, że poszłam na ten kurs. Pozwolił mi przetrwać tę straszną zimę i nie zanudzić się na śmierć.
Stary 2013-04-17, 10:11   #1876
Konto usunięte

Chryste - mi to szkoda marnować czas i patrzeć, kto co pisze na innych wątkach
Stary 2013-04-17, 10:12   #1877
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Jak wiesz co to jest depresja , to jaki ty i inne dziewczyny miałyście cel w tym, by wyśmiewać się z dziewczyn, które mają depresje i pisały o tym na wątku depresyjny brak pracy ?
Jakbyś przeczytałą dokładnie, to dziewczyny nie śmiały się z czyjejkowliek depresji tylko tego, że postronna dziewczyna sugerująca skorzystanie z pomocy psychologa (i to dziewczynie, której opisy naprawdę budziły niepokój!) zostałą przez was zwyzywana od zakupoholiczek i zoofilek (wtf?), a potem wyśmiewałyście szukając jej postów na wizażu w innych wątkach poprzez cytowanie ich i prześmiewcze bądź chamskie komentowanie. To diametralnie zmienia postać rzeczy. Stąd aluzja do kiszenia się w depresji i problemach (o której była mowa oraz moje wskazanie tego wątku jako wątku, gdzie dziewczyny pokazują, że jednak się udaje, nawet po długim czasie) zamiast podejmowania prób wzięcia się w garść gdy ktoś podaje pomocną dłoń.
Stary 2013-04-17, 10:12   #1878
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość

Od dziś biorę się intensywnie za naukę, bo za tydzień egzamin teoretyczny na prawko. Dobrze, że poszłam na ten kurs. Pozwolił mi przetrwać tę straszną zimę i nie zanudzić się na śmierć.
tylko nie wkuwaj na pałę, tłumacz sobie każdą scenkę na logikę

widzicie haczyk?
Wymagania:
  • zdolności organizacyjne
  • dyspozycyjność w dni robocze 8h oraz nadgodziny
  • zdolność do pracy samodzielnej i zespołowej
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office i Internetu
  • gotowość do układu oraz dbania o potrzeby prezesa

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:14
Stary 2013-04-17, 10:18   #1879
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:

podejście

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350772]tylko nie wkuwaj na pałę, tłumacz sobie każdą scenkę na logikę

widzicie haczyk?
Wymagania:
[/QUOTE]

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Od następnych zajęć z hiszpana zaczynam już a2, zawsze to lepiej w cv wygląda
Stary 2013-04-17, 10:21   #1880
pulinaj
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350772]tylko nie wkuwaj na pałę, tłumacz sobie każdą scenkę na logikę

widzicie haczyk?
Wymagania:
[/QUOTE]

Nie mam zamiaru wkuwać, zresztą ja nigdy nie potrafiłam uczyć się na pamięć.

Ciekawe jakie to potrzeby ma prezes
Stary 2013-04-17, 10:22   #1881
Wicked_Girl
Zadomowienie

Właśnie zebrałam op*** przez tel. Miałam czas na potwierdzenie spotkania rekr, a ktoś do mnie dzwoni, żebym na przyszłość szybciej odpisywała, bo to są podstawy dobrego wychowania, wtf od razu zrezygnowałam
Stary 2013-04-17, 10:28   #1882
katee111
Przyczajenie

Podczytuje was dziewczyny regularnie ale nie udzielam sie na forum. Postanowilam ze sie wypowiem, poniewaz widze tutaj przekonanie ze zeby dostac prace trzeba sie wykazac niewyobrazalnymi umiejetnosciami, doswiadczeniem itp co dla wielu graniczy wrecz z cudem.
Ja pochodze z malej miejscowosci, jestem dosc mloda(23 lata), jeszcze nie ukonczylam studiow. Zaczelam pracowac juz jako nastolatka-recepcjonistka, asystentka itp.
Kilka miesiecy temu postawnowilam nieco odmienic swoje zycie i przeprowadzic sie do tej "ziemi obiecanej"-Warszawy odleglej od mojego miejsca zamieszkania 400km, Pracy szukalam bardzo krotko, wyslalam z 10 CV, zostalam zaproszona na rozmowe do wielkiej, miedzynarodowej korporacji na stanowisko specjalistyczne(mialam juz wczesniej do czynienia z wymaganymi przez pracodawce zagadnieniami w dosc pobieznej formie ale zawsze), 1 etap, drugi etap i od razu praca, przeprowadzka itp.Super warunki pracy, dobre zarobki, praca rozwijajaca, samodzielna. Bez znajomosci, bez skonczonych studiow, po prostu pokazalam im ze mam potencjal, ze warto we mnie zainwestowac. Na pewno duza role odegrala tutaj biegla znajomosc ang, ale teraz wszyscy sie ucza angielskiego wiec nie uwazam ze to cos bardzo wyrozniajacego. Takze mysle ze dla pracodawcy oprocz oczywistych czynnikow jak wyksztalcenie, doswiadczenie, liczy sie nasza osobowosc, otwartosc, podejscie do swiata i innych oraz motywacja. Chciec to moc!
katee111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 10:33   #1883
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350205]truskawki? o rety, już są?! skąd masz?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

gwiazdeczka, ty się uczyłaś języka migowego?[/QUOTE]
Są są ja kupiłam w Polo Market

Taaak uczyłam się języka migowego, utknęłam na II stopniu bo nie mam kasy na III , a co?

Wymiana
Stary 2013-04-17, 10:43   #1884
Konto usunięte

Cytat:
Taaak uczyłam się języka migowego, utknęłam na II stopniu bo nie mam kasy na III , a co?
wczoraj poznałam takie środowisko i jestem godna podziwu dla migaczy

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez katee111 Pokaż wiadomość
Podczytuje was dziewczyny regularnie ale nie udzielam sie na forum. Postanowilam ze sie wypowiem, poniewaz widze tutaj przekonanie ze zeby dostac prace trzeba sie wykazac niewyobrazalnymi umiejetnosciami, doswiadczeniem itp co dla wielu graniczy wrecz z cudem.
Ja pochodze z malej miejscowosci, jestem dosc mloda(23 lata), jeszcze nie ukonczylam studiow. Zaczelam pracowac juz jako nastolatka-recepcjonistka, asystentka itp.
Kilka miesiecy temu postawnowilam nieco odmienic swoje zycie i przeprowadzic sie do tej "ziemi obiecanej"-Warszawy odleglej od mojego miejsca zamieszkania 400km, Pracy szukalam bardzo krotko, wyslalam z 10 CV, zostalam zaproszona na rozmowe do wielkiej, miedzynarodowej korporacji na stanowisko specjalistyczne(mialam juz wczesniej do czynienia z wymaganymi przez pracodawce zagadnieniami w dosc pobieznej formie ale zawsze), 1 etap, drugi etap i od razu praca, przeprowadzka itp.Super warunki pracy, dobre zarobki, praca rozwijajaca, samodzielna. Bez znajomosci, bez skonczonych studiow, po prostu pokazalam im ze mam potencjal, ze warto we mnie zainwestowac. Na pewno duza role odegrala tutaj biegla znajomosc ang, ale teraz wszyscy sie ucza angielskiego wiec nie uwazam ze to cos bardzo wyrozniajacego. Takze mysle ze dla pracodawcy oprocz oczywistych czynnikow jak wyksztalcenie, doswiadczenie, liczy sie nasza osobowosc, otwartosc, podejscie do swiata i innych oraz motywacja. Chciec to moc!
na pewno biegły angielski miał tu bardzo duże znaczenie choć widzisz, ja miałam 12 rozmów i tylko raz mnie o ang pytano a pracy dalej nie mam, a doświadczenie dość spore wiara w siebie owszem, motywacja, osobowość oczywiście ale ja np. dochodzę do wniosku, że jestem za pewna siebie i to jest źle odczytywane.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Właśnie zebrałam op*** przez tel. Miałam czas na potwierdzenie spotkania rekr, a ktoś do mnie dzwoni, żebym na przyszłość szybciej odpisywała, bo to są podstawy dobrego wychowania, wtf od razu zrezygnowałam
co?! a może nie mogłaś odpisać?! no idioci! ja też zebrałam jedno miesiąc temu

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Ciekawe jakie to potrzeby ma prezes
masaż tantryczny

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Od następnych zajęć z hiszpana zaczynam już a2, zawsze to lepiej w cv wygląda
super!!! ja wracam do nauki jak tylko znajdę robotę
Stary 2013-04-17, 10:59   #1885
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Tajkuna, nie obraź się, ale nie myślałaś, żeby zostać jakimś śledczym czy detektywem? Ty wszystko o wszystkich wiesz, szpiegujesz po innych wątkach, szukasz co inne dziewczyny gdzie napisały, co więcej - wiesz też wszystko o konkursach i rekrutacjach w Twoim mieście (ja nie twierdzę, że konkursy nie są ustawione, bo w większości sa, no ale...). Sorry, ale bawią mnie niektóre Twoje wypowiedzi...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Tusia, nooo jest hardcore, ja to jeszcze świeżak jestem z tym miganiem, bo wielu znaków jeszcze nie znam. Kiedyś byłam z babcią w szpitalu i obserwowałam parkę głuchoniemych i próbowałam czytać o czym gadają i potrafiłam wychwycić tylko niektóre słowa tak zapieprzali

Wymiana
Stary 2013-04-17, 11:08   #1886
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Dziń dybry!

I jak tam Kobietki samopoczucie?
Kupiłam sobie co prawda to jeszcze nie "to" ale i tak chyba wpierdziulę 3 koszyczki
ale mi smaka zrobiłaś
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 11:11   #1887
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
ale mi smaka zrobiłaś
Pokroilam je na pół i posypałam cukrem, bo jednak są troszkę kwaskowate, ale z cukrem już cacy czekam na te pyszniutkie, ciekawe kiedy będą

Wymiana
Stary 2013-04-17, 11:14   #1888
pulinaj
Rozeznanie

Moja pierwsza praca na okres wakacji, jeszcze przed studiami - w zakładzie, w którym pracuje moja mama. Wstęp tylko dla dzieci pracowników.
Druga praca jako sprzedawca - właścicielka okazała się znajomą mojej ciotki, więc ta szepnęła o mnie dobre słowo, no i udało się.
Trzecia praca, a właściwie staż - pamiętam, kiedy niedoszła teściowa zadzwoniła do mnie z propozycją stażu. Tak naprawdę nikt nawet nie zdążył się dowiedzieć, że kogoś szukają, ponieważ ona od razu mnie poleciła. Uwierzcie mi, że na taki staż w administracji publicznej byłoby mnóstwo chętnych. Ja dodatkowo nie byłam nawet zarejestrowana w PUP, więc wszystko załatwiałam na wariata.
Dopiero moja czwarta praca była bez jakichkolwiek znajomości. Poszłam na rozmowę i tyle.

Uważam, że jest wiele czynników, które wpływają na znalezienie pracy. Znajomości, ale i szczęście, wykształcenie, umiejętności. U każdego co innego. U mnie były to znajomości, ale też szczęście. Wykształcenie mogę sobie wsadzić w pupę, bo humanistów jest mnóstwo.
Stary 2013-04-17, 11:18   #1889
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Od samego początku pokazali jak podchodza do pracownika, szkoda gadać. A na jakie stanowisko miała być rozmowa?
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 11:25   #1890
Konto usunięte

Cytat:
Uważam, że jest wiele czynników, które wpływają na znalezienie pracy. Znajomości, ale i szczęście, wykształcenie, umiejętności. U każdego co innego. U mnie były to znajomości, ale też szczęście. Wykształcenie mogę sobie wsadzić w pupę, bo humanistów jest mnóstwo.
piątka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości