|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() No fakt obijam się trochę, ale postaram się udzielać częściej
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się okaże że na dniach urodzisz |
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Ashy a chcesz już rodzić? ja dalej przepowiadaczy nie mam |
|
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
salvie GRATULACJE
|
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
|
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
czas wstać i się ogarnąć, przez tego kompa to nic człowiek nie zrobi, a tu pranie, sprzątanie, gary do umycia i torba do dopakowania
|
|
|
|
#579 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu klucze Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj się, głowa do góry, na pewno znajdzie się pomoc ![]() Cytat:
wczoraj nadrabiałam lekturę forum po wizycie, ale padłam zanim cokolwiek napisałam.Córa rośnie, waży 2400 g, jednak gdyby się teraz urodziła (pytałam) trafiła by do inkubatora i mogłaby mieć problemy z oddychaniem. Ale urodzi się później Ja obstawiam połowę maja Szyjka się skróciła w ostatnie 2 tygodnie 0,5 mm, króciutka już jest, marne 2 cm. Ale zamknięta. Moja waga 66 kg, co daje 13 kg na plusie. Jeszcze jedziemy z luteiną, magnezem i fenoterolem, w następnym czwartek mam umówione KTG (koszt 30 zł) i po zapisie zdecyduje lekarz co dalej. Pobrał mi wymaz na paciorkowca (30 zł). W poniedziałek po południu odczułam mega zmęczenie, myślałam, że może odsypiam weekend, ślub etc. Miałam iść do dentysty na 17, ale normalnie czułam się jak dętka i odwołałam, a padłam spać o 20:30 Normalnie nie zasypiam przed 1 a.m.... Wczoraj znowu w samo południe mnie zmogło, zdążyłam ustawić budzik, żeby wizyty nie przespać Zapytałam więc lekarza o ten nagły spadek energii i przypływ senności, ale on podejrzewa przesilenie wiosenne i reakcję na podwyższone temperatury w tych dniach na zewnątrz. Zaproponował, żebym zrobiła sobie w dwie godziny po śniadaniu badanie na glukozę na czczo (bez przyznawania się, że coś jadłam) i chyba zrobię, bo i tak na morfologię muszę się wybrać. Od wczoraj mam zgagę, nie wiem czy to nie lody jedzone o 20 p.m, ech, a dziś planuję makaron z truskawkami na obiad, nie wiem czy sobie bata nie ukręcę tym cheche.... Dziś przyjeżdża łóżeczko, mam obejrzeć w jakim jest stanie i jeśli zostanie, skręcimy i wstawimy do sypialni to chyba się popłaczę. Och, i zawisną literki przy nim i w ogóle, it's so real Mam od brata wanienkę, przewijak i matę do zabawy na późniejsze miesiące (nie wiem czy będę używać, bo jest taka kolorowa, nie podoba mi się, a w ogóle macie jakiś pomysł jak ją wyprać?) i jeszcze dostaliśmy krzesełko do karmienia, ale takie kosmiczne i wielkie (brat chciał ewidentnie odgracić dom ), nie wiem co z nim zrobić teraz, a i brzydkie jak noc o takie http://nokautimg1.pl/p-89-94-89947a6...e-czerwony.jpg gdzieś wyczytałam, że od 3 miesiąca można dziecko w takim siadać, ale ja bym się bała, maluchy przecież siadają kolo 6 miesiąca conie?Cytat:
Bardzo się cieszę Waszym szczęściem!!! Serdecznie gratuluję i dużo dużo zdrówka dla mamy i synka!!! ![]()
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
chwalę się moim zakupem
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...154962437.html słodko wygląda ma takie fajne intensywne kolory |
|
|
|
#581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem za
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo słodki ![]() my nie kupujemy leżaczka, nie widzę potrzeby ani zastosowania dla niego ![]() jak będę chciała Małą mieć w kuchni przy lepieniu pierogów ( Auta nie mamy, to niech się chociaż na coś przyda
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
salviae wow! gratuluję. Ciekawa jestem czy cc, bo tak szybko.
Wyspałaś się choć troszkę? |
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
|
|
|
|
#586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Dzień dobry |
|||||
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubię tego urządzenia
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ta kubełkowa wersja spacerowa - jak ci dziecko zaśnie na spacerze, to na płasko nie rozłożysz. to chyba niefajne
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale umówiłam się już do kosmetyczki, bo do porodu pasowałoby się ogarnąć
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- jak odejdą wody - skurcze regularne co 10 min przez godzinę co lekarz to opinia? a gdzieś pisali W oczekiwaniu na dziecko, że jest przypadek, że trzeba jechać nawet jeśli nie są regularne, ale spełniają jakiś (i tu nie pamiętam jaki) jeszcze warunek...może chodziło właśnie o bolesne? Spróbuję znaleźć. Kurde, łóżeczko Ci potrzebne Ash i to JUŻ ![]() Fenoterol mój lekarz mówił, że będziem odstawiać po troszku. A miałam się jeszcze Ciebie zapytać odnośnie wczorajszej wizyty, masz badanie HBS i kiłę drugi raz, czy nie robiłaś na początku ciąży? mój nie ma w planach chyba tego- miałam na początku. Pakuj się i informuj nas na bieżąco, czego tam Ci brak w tej torbie? edit: nie ródź jeszcze, jakoś myślałam, że kończysz teraz 37 t.
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-17 o 09:36 |
|
|
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie, że się tak ładnie rozwija ![]() A co do wagi ![]() Cytat:
Za tydzień! Ale jeszcze nie teraz! Chcę podopinać ostatnie rzeczy, a i dla małej lepiej byłoby urodzić się w skończonym 37tc No i to przeziębienie mnie wykańcza a poród by je jeszcze pewnie pogorszył bo to straszny wysiłek i co, wisiałabym z glutem nad dzieckiem... Masakra jakaś... Więc chcę, ale niech da mi jeszcze tydzień.Liczę i liczę te skurcze i ok, nie są regularne. Ale nie odpuszczają Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-17 o 09:36 |
|||
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"mały wypierdek torbowy" !!! nieno Cloche
|
|
#596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jutro mam wizytę to się dowiem Cytat:
![]() Cytat:
Nie liubię tylko po remoncie sprzątać Cytat:
za wizytę.Matę wyszoruj gąbką lub szczoteczką i wyrzuć na balkon żeby wyschła a co do krzesełka to dla 3 miesięcznego dziecka to jednak nie jest dobry pomysł. Większość dzieci siedzi stabilnie dopiero ok 6 mca...
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję Can masz rację, może szarym mydłem, żeby nie uczuliło, ale doczyściło, albo takim do odplamiania z naturalnych składników. Szkoda mi płynu do prania dzieciaczkowego.
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
hej !
![]() przed chwilą odpaliłam kompa a tu patrzę takie informacje ! salviae- wielkie gratulacje !! dzisiaj o 15:20 wizytuję ciekawe czy się czegoś nowego dowiem
|
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
ASH
no to już blisko ![]() A my dziś 37 +1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

za wizytę Twoją i Nuny. Kto tam jeszcze dziś wizytuje? 

sorki
za wizytę

Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem! 
Ja obstawiam połowę maja
Normalnie nie zasypiam przed 1 a.m.... Wczoraj znowu w samo południe mnie zmogło, zdążyłam ustawić budzik, żeby wizyty nie przespać
Mam od brata wanienkę, przewijak i matę do zabawy na późniejsze miesiące (nie wiem czy będę używać, bo jest taka kolorowa, nie podoba mi się, a w ogóle macie jakiś pomysł jak ją wyprać?) i jeszcze dostaliśmy krzesełko do karmienia, ale takie kosmiczne i wielkie (brat chciał ewidentnie odgracić dom
), nie wiem co z nim zrobić teraz, a i brzydkie jak noc