|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
czeka was sporo roboty... musielibyście się dobrze zorganizować. ale wszystko jest możliwe! radzę szybko się wziąć za te rury i elektrykę, żeby jak najszybciej tynki można było robić. ty nie powinnaś tynków wdychać, więc dobrze by było, żeby przeschły porządnie nim się wprowadzicie. a najlepiej to żeby przeschły, zdążyły zostać potraktowane gładziami i farbą/tapetą i potem jeszcze się z tydzień powietrzyły ![]() u nas chwilowy kryzys... prawdopodobnie wykończymy jako tako tylko dół na razie i będziemy się (musieli) wprowadzać. wszystkie graty w jednej kupie... dalej nie mam gdzie wić gniazda, no ale trudno. damy radę...
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
![]() u nas 35+1 za tydzień zaczynamy 9 miesiąc |
|
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-jeśli przez 2 godz skurcze co 5 min regularne -jeśli odejdą wody to mozna poczekać 5-6 godz na skurcze i przyjechać jak się zaczną lub po 5 h -jeśli wody mają jakikolwiek odcień zieleni (od lekko seledynowej do mocno zielonej) to jest maksymalny czas 1-2h przyjazdu - jeśli krwotok (ale nie krwawienie w postaci kilku pasm na wkładce tylko taki jak np @) to nie ma nawet minuty na zastanowienie, a jesli mamy daleko to najlepiej odrazu karetkę wezwać |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wizytę
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękujemy za oklaski
![]() Ash no właśnie jak czytałam Twój opis wizyty i zobaczyłam tą wagę to zaczęłam się śmiać sama do siebie, że jakiś dziwny dzień Can fakt Mała dała czadu Aż gin zaczął coś o cesarce przebąkiwać...Kalka, Justi za nowe tygodnie
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
boziu, ale cię zaskoczyło!!!!!!!!! jakie szczęście! pewnie zaraz doczytam co i jak...
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak wzywamy karetkę do krwawienia to trzeba powiedzieć, że kobieta z mocnym krwawieniem w terminie porodu - żeby nas nie olali.
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam ponad 30 minut o ile nie ma korków ![]() zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
być może to była indywidualna odpowiedź co do mojej osoby, tak też mogło być. Krwotok to oczywiste, ważne że wspomniałaś właśnie o tych zielonych wodach. Wiem, że normalnie od 6 h do 12 h po odejściu wód można czekać, ale zapytałam go o to, czy muszę od razu i z typowym dla siebie uśmieszkiem powiedział "od razu" . potem mówił mi co wziąć do szpitala, w którym on pracuje i ja będę rodzić i nagle pyt: "jesteś dziewczyną ogoloną? " nieno mistrz "no, przepraszam, że pytam, byłaś pięć minut temu badana, a ja już nie pamiętam"
|
|
#612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna powiedziała "pni w domu się nie przydadzą,wiec niech pani wezmie" no ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() JAAAAAAARAM SIĘ nowym maluszkiem!!!!!! a teraz lecę do ZUS z tatą... |
||||
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poważnie to wydaje mi się, że oni nie zwracają na to uwagi ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- nie wiem co mu szkodzi, probówka jest tania jak barszcz a Ty sobie sama opłacisz badanie przecież
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
witam się z Wami po dłuuugiej nieobecności
![]() podczytywałam Was czasem, ale miałam jakiś nienajlepszy czas i rzadko odpalałam kompa. Może z tą pogodą się polepszyło, może mi przechodzi depresja przedporodowa ![]() wczoraj zaczęłam 37 tc, dziś mam po 19 wizytę u gina (Małgosia miała dwa tygodnie temu 2500g, więc byle tylko te parę dni dotrwać do początków 38 i już niech się dzieje, co chce )z grubszych rzeczy, to: - większość dla małej już ogarnęliśmy (w końcu kupiliśmy używany jedo fyn 4ds, do końca grudnia na gwarancji); - zaczęliśmy wczoraj ogródkowe wysiewy (nie licząc czekających w domu rozsad); - nic nie mam ogarniętego do naszego mieszkania, które powinno być do odbioru w lipcu-sierpniu (w sensie - powybierania płytek, mebli, przede wszystkim znalezienia kogoś, kto robi dobrze meble kuchenne w okolicach Chorzowa.. - a myślałam, że tak dużo czasu, że przed narodzinami małej będę miała wszystko ogarnięte); - mamy małe zamieszanie związane z planami chrzcinowymi; - teraz kurna, jak nie mogę pracować, to nagle do mnie z kilku miejsc dzwonili, że byłaby taka możliwość, żebym zmieniła pracę na lepszą - toczę się już nieźle plus 14-15 kg, w pasie 106 ![]() to taki chaotyczny skrót ostatnich spraw Gratuluję maluszków pierwszych
|
|
|
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
cześć Humpback Ponoć nie musimy do Ż. brać podkładów na łóżko, wspominały coś na szkole rodzenia? Nie wiem czy kupować. I co mówiły o lewatywie, lekarz mówił, żebym wzięła, cholera, ja nie wiem jak się przemogę. I czy bierzesz ubranka, skoro dają dla dzieciaczka? Mówił, że majtki nie flizelinowe tylko niciane, chyba chodziło mu o takie siateczkowen wielorazowe w odróżnieniu do jednorazowych, coś polecały położne?---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Pearl, w końcu!!! naprawdę długo Cię nie było! Duża jest Twoja Małgosia czy moja córa drobna? wczoraj ważona czyli 35t4 ważyła 2400g, a dwa tygodnie wcześniej 1900 Mam nadzieję, że nas poinformujesz o rozwiązaniu
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, zeby ją przeprać i odświeżyć ![]() Myu też ciekawe więc czekamy na relację ![]() Nie powinna jednak dobić do 4,5kg wg mnie - ale różnie to może być Tzn nie życzę Ci.. Bo to dodatkowy, niepotrzebny stres.Cytat:
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skupia sie na badaniu, a nie na pacjentce
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że chyba nie zwracają...pocieszył mnie, bo raz trafiłam na fotel z takim buszem, że obiecałam sobie, że nigdy więcej ![]() a w temacie się pożalę- strasznie się charatam tamostatnio, po golarce mam takie podrażnienia i chrosty (duże), że dramat :/ macie jakieś sposoby sprawdzone? chyba muszę wrócić do kremu, sprawdzić czy będzie lepiej.
|
|
#621 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mebli - szkoda, że nie mieszkasz bliżej, mam w domu fajnego stolarza Cytat:
no ja na ślepo golarką daję radę jak się spieszę a jak mam czas i ochotę to używam kremu do depilacji z eveline - bardzo polecam, choć śmierdzi spalenizną
|
||
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzwonił do mnie mąż z pracy i zakazał mi rodzic do piątku, bo jutro musi wyjechać
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on w ogóle jest fantastyczny wymieniam mu co wezmę do szpitala, bo mówi, żeby ubranek nie kupować dopóki się dziecko nie narodzi, bo nie wiadomo jakie będą potrzebne, mówię mu, że chyba z konia spadł- że kto się powstrzyma i w ogóle nic nie kupi i mówię, że na pewno rożek muszę wziąć, a on na to, że po co rożek, teraz się dzieci w rożkach nie trzyma, na co oburzona mówię, że jak to, że co, że moje dziecko do 3 miesiąca będzie jak nie w rożku to w kokonie zawinięte non stop, ten się śmieje. Mówię mu, że jak będzie po 11 porodach jak moja rodzicielka to będę słuchać jego rad, a narazie muszę słuchać mamy uśmialiśmy się strasznie, jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
no, jak zakaz to zakaz ![]() zaszantażuj go, co z tego będziesz miała
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam stąd
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też przed ciążą używałam eveline, uważam, że jest the best, ale zaprzestałam, bo mąż się bał, że nie wolno, a ja zamiast sprawdzić czy jest się czego bać, przestawiłam się, głupia, na golarkę. Wracam do kremu.
|
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
na pewno zdam relację
ale dopiero późnym popołudniem lub wieczorem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj jakoś dałam radę, nawet za bardzo się nie pozacinałam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

), wymienić piec, zerwać tapety/sufity/podłogi, położyć panele/kafelki, położyć gładzie/tynk, pomalować/wytapetować, zrobić gdzieniegdzie sufity podwieszane i 2 szafy do zabudowy, umeblować co się da, przywieźć "stare graty" i możemy się wprowadzać 

czeka was sporo roboty... musielibyście się dobrze zorganizować. ale wszystko jest możliwe! radzę szybko się wziąć za te rury i elektrykę, żeby jak najszybciej tynki można było robić. ty nie powinnaś tynków wdychać, więc dobrze by było, żeby przeschły porządnie nim się wprowadzicie. a najlepiej to żeby przeschły, zdążyły zostać potraktowane gładziami i farbą/tapetą i potem jeszcze się z tydzień powietrzyły 

po cholerę im to 

Ogólnie z tego co się dowiedziałam, to przy III stopniu łożyska trzeba po prostu liczyć ruchy dziecka i lekarz powinien monitorować bardziej. Jak Twój lekarz mówi, że spokojnie to trzeba mu zaufać, kiedy następna wizyta?