|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Życzę powodzenia
Może będziesz prawdziwą twardzielką i dasz radę
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się ![]() aaa,wiecie,że do szpitala mam zabrac WSZYSTKIE wyniki badan jakie mialam robione w ciazy? nawet mocz/morfo z sierpnia... ![]() musze chyba wziac na to osobna walizke aa,moj gin nie zrobi mi paciora.jak spytalam czy zrobi pwiedzial "a ma pani objawy? jakakolwiek infekcje?dziwne uplawy? cokolwiek,jakies podejrzenie?" no i stanelo na tym,że jak nie ma nawet najmniejszej infkcji to nie robi ![]() niby ok,logiczne no ale |
|
|
|
|
#484 |
|
siedzę i myślę
|
Też spadam
Dobranoc
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz sprawdzic w swojej przychodni w rejonie. bo juz w innej nie...albo w takich ogolnych poradniach, szpitalach itd. aaa i w oddziale nfz.
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki jego argumentacji na pewno dostaniesz antybiotyk
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mysle czy samej nie zrobic,ale ciekawe jak to wyglada z $.. i co,na wizyte prywatnie bo to wymazz a nie labo.. eeh |
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to troche tak jakby Ci na różyczkę nie zrobić (chociaz moja nie zrobiła |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
esteśmy po wizycie i trochę mam mętlik w głowie.
Zacznijmy od tego, że Kijanka pozostała chłopcem. Wyniki pomiarów w normie, bo w zależności od mierzonego obszaru wahają się od 29,3tc do 30,4 tc ( a jestem w 29,6 tc) więc ostatnie info podczas badania kontrolnego, że młodszy o tydzień się zdezaktualizowało. Mały waży 1464 +/- 98 gram więc o ile się orientuję to absolutnie przeciętna dla 30 tc. Wszelkie przepływy podobno są w normie i ilość wód płodowych też ok. Mały leży cały czas głową w dół. Ale....ale....mając prawie 30 tc mam już III stopień dojrzałości łożyska i nie wiem co o tym myśleć. Lekarz powiedział, że spokojnie, że jest ok, nie mniej próbując znaleść coś w netcie ( niestety nie mogę znaleść żadnego medycznego artykułu) znajduję tylko wypowiedzi spanikowanych kobiet, które nawet w 32tc czy 34 tc martwią się tym, że już jest III stopień...i co ja mam myśleć?
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest tego az tak duzo...a mam nie tylko papierki od gina.a paciorkowiec...szok! przeciez te bakterie sa tez bezobjawowe. i co teraz? moze idz do innego lekarza. przeciez Ty sobie za to zaplacisz, wiec dlaczego nie moze pobrac wymazu? ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś coś czytałam ze te stopnie stopniu nie równe, bo nie ma jasnych skal i trochę tak na oko lekarze to przypisują, ale może mi się coś pomyliło?? |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, a ktoras z nas miala robione to badanie z refundacja? moj gin pobral probke i kazal zaniesc do laboratorium. tam juz sama placilam i odbieralam wynik.
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal w dwupaku
![]() Dzisiaj pierwszy raz wypiłam herbatkę z liści malin... nie jest jakaś tragiczna w smaku. Ból kręgosłupa jak w czasie okresu, tylko że wtedy to łykam po kilka razy dziennie tabletki a teraz wolę nie, żeby być świadoma jakby co. Szukam info czy po wypadnieciu czopa można się kochać i wszędzie są sprzeczne informacje...
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- w płocku kosztuje 40zł |
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Będę ci kibicować, ale wiesz, zachcianki ciążowe to nie zwykla dieta
![]() Cytat:
A na różyczkę też nie miałam badań.
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc Dziewuszki
|
|
|
|
#499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Razem z Wiktorkiem cieszymy się, że Wam się podobały ciuszki
![]() Oczywiście kupione w lumpku,wczoraj była dostawa więc dzisiejsza cena wynosiła 50zł za kg ![]() za wszystko zapłaciłam 14zł ![]() Cytat:
mam długie gęste włosy, nigdy nie farbowane (no nie licząc jednego incydentu z pasemkami, jeszcze na studiach) wszystkim się podobają, ale ja sama czasem mam już ich dość. Często mam napady, że chciałabym coś z nimi zrobić, fajnie obciąć czy pofarbować.. ale zdrowy rozsądek zwycięża i tak się bujam z tymi samymi włosami przez trzecią dekadę ![]() najlepsze w tej marynarce jest to, że jest baaardzo malusia. Wiktorek już w pierwszych miesiącach będzie mógł w niej śmigać. A takie fajniejsze ciuszki to przeważnie tak na 3miesieczne dzieci dopiero można znaleźć Cytat:
![]() w dniu dostawy cena to 60zł/kg, ale już na drugi dzień 50zł/kg Cytat:
![]() choć bardzo podobają mi się takie krótkie fryzurki ![]() Cytat:
Cytat:
Zarówno sn jak i cc mają swoje zalety i wady. Medycyna jest po to żeby pomagać, ułatwiać życie.. warto korzystać z możliwości jakie nam daje. Bardzo chciałabym urodzić sn, ale nie wiem jak to będzie. Jeśli dzieciątku lub mi miałoby coś zagrażać to nie chcę nawet ryzykować.. ![]() no właśnie, dzięki za link bo mimo, że wcześniej widziałam tą pościel to nie wiem czy znowu bym na nią trafiła
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-16 o 22:35 |
|||||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po cholerę im to ![]() a co do paciora - koleżanka nie miała objawów a gada wyhodowała, więęęc dziwny lekarz... dobranoc |
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tym wszystkim o to właśnie chodzi.... ![]() my też oglądamy... |
||
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Axella, coś twój gin miał gorszy dzień chyba
![]() Ja wszystkich badań to nawet nie mam, te cykliczne - mofro i mocz wywałałam na bieżąco ![]() A GBS to już Ci dziewczyny odpowiedziały. Widzisz się z nim w pt? To przyciśnij o to badanie jeszcze raz. A w razie czego, myślę, że można to pobrać normalnie w labie, tylko pobierze Ci położna, a nie lekarz. Czasem tak cytologie, posiew z szyjki robią. |
|
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlosy odrastaja i to szybko takze luzik
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ----- A ja życzę kolorowych snów i uciekam dalej leżeć...
|
|
#505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak Ci sie zechce sprawdzic to daj znac ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, dobre informacje..tylko z tym łożyskiem mogłoby być lepiej ![]() ale myślę, że nie ma co się zamartwiać, gin wie co robi i jeśli twierdzi, że jest ok to jest ok ![]() w necie nie ma co czytać, bo słyszałam że są różne skale oceniania łożysk, każdy lekarz robi to inaczej i stopień stopniu nie jest równy ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- kurde oglądam wózki i świra dostaję... im więcej ich oglądam tym bardziej jestem w czarnej doopie znalazłam fajny używany, kolorek ma śliczny no i w zestaw bardzo bogady, z fotelikiem, parasolką, torną, kocykiem, ze śpiworkami.... ![]() cena kup teraz 1350zł, sporo jak za używkę.. ale taki zestaw to chyba warto ![]() http://allegro.pl/najbogatsza-wersja...177973249.html ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- kurcze, ale spacerówka w tym modelu chyba taka kiepskawa.. a przecież nam potrzebna porządna na zimę
|
|
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kupowalyscie okrycia kapielowe na allegro? Macie moze jakies sprawdzone? Ja sprawdzilam ze mam tylko taki 76x76 z babyone i chcialam dokupic ze 2 wieksze 100x100.. Ogolnie wydaje mi sie, ze dosc droga sie cenia za takie reczniczki
|
#508 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy wymienić drzwi wejściowe, zrobić na nowo elektrykę, pociągnąć na nowo rurki z wodą (bo to co tam teraz jest to porażka ), wymienić piec, zerwać tapety/sufity/podłogi, położyć panele/kafelki, położyć gładzie/tynk, pomalować/wytapetować, zrobić gdzieniegdzie sufity podwieszane i 2 szafy do zabudowy, umeblować co się da, przywieźć "stare graty" i możemy się wprowadzać ![]() Zostało nam 7 tygodni do tp... Mam nadzieję, że uda nam się przeprowadzić przed narodzinami ![]() Póki co czekamy na drzwi, od jutra bierzemy się za zdzieranie ścian i czekamy na spotkanie z gościem od wymiany pieca. Na pewno będziemy robić sobie dokumentację foto, więc jakbyś była ciekawa to mogę Ci potem podesłać linka do galerii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będziesz rodzić sn czy cc ?? Oby Ci szybko zleciał czas do 10.05 ![]() Cytat:
za chustę i przepowiadacze![]() Ja bym chciała chustę, a mąż nosidło. Póki co jeszcze na nic się nie zdecydowaliśmy ![]() Cytat:
ale też odp ![]() My adaptery mieliśmy w cenie, a bazę mimo, że nada się tylko do jednego fotelika musieliśmy kupić ze względu na auto. ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
Kupiłam 1 w Ori, bo akurat były na promocji - ma chyba 100x100, a drugie na jakieś wyprzedaży w 5.10.15 ale nie pamiętam wymiaru. |
|||||||
|
|
|
#509 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wizyty dopisane, mam nadzieję że żadnej nie pominęłam
![]() A swoją drogą to sporo Was wizytuje 22.04 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ![]() Cytat:
![]() Tam gdzie chcę rodzić jest bezpłatne, ale wymagana jest konsultacja u anestezjologa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też ![]() Śliczne ![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- Ash, Axella, Magiusa, Paulina cieszę się, że na wizytach wszystko ok ![]() Magiusa postaraj się nie przejmować tym łożyskiem, jeśli lekarz mówi że wszystko jest ok to na pewno tak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Dobranoc |
||||||||||||
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Może będziesz prawdziwą twardzielką i dasz radę

ciesz się 

07.07.2012 

ja juz nie mam cierpliwości,weny,siły na tę ciążę 

zostało tylko 5 tygodni