Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 21:18   #481
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
wogóle we mnie nie wierzycie
Życzę powodzenia Może będziesz prawdziwą twardzielką i dasz radę
Stary 2013-04-16, 21:21   #482
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Życzę powodzenia Może będziesz prawdziwą twardzielką i dasz radę
Kochana
Lecę spaćku bo już mnie an czekoladę ciśnie Dobrej nocki Kochane
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:21   #483
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
wogóle we mnie nie wierzycie

Ty Kochana już na końcu jesteś, ja już też wymiękam
ale nie spasłaś się jak ja ciesz się

aaa,wiecie,że do szpitala mam zabrac WSZYSTKIE wyniki badan jakie mialam robione w ciazy? nawet mocz/morfo z sierpnia...
musze chyba wziac na to osobna walizke

aa,moj gin nie zrobi mi paciora.jak spytalam czy zrobi pwiedzial "a ma pani objawy? jakakolwiek infekcje?dziwne uplawy? cokolwiek,jakies podejrzenie?" no i stanelo na tym,że jak nie ma nawet najmniejszej infkcji to nie robi
niby ok,logiczne no ale

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:22   #484
karolina2121
siedzę i myślę

Też spadam Dostałam cebularza i wraz z nim idę oglądać Chłopca w pasiastej piżamie.

Dobranoc
Stary 2013-04-16, 21:23   #485
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mozna samemu w necie sprawdzic czy w EWUŚu wyskakuje sie jako ubezpieczony?
nie sadze mozesz sprawdzic w swojej przychodni w rejonie. bo juz w innej nie...albo w takich ogolnych poradniach, szpitalach itd. aaa i w oddziale nfz.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:23   #486
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

aaa,wiecie,że do szpitala mam zabrac WSZYSTKIE wyniki badan jakie mialam robione w ciazy? nawet mocz/morfo z sierpnia...

aa,moj gin nie zrobi mi paciora.jak spytalam czy zrobi pwiedzial "a ma pani objawy? jakakolwiek infekcje?dziwne uplawy? cokolwiek,jakies podejrzenie?" no i stanelo na tym,że jak nie ma nawet najmniejszej infkcji to nie robi
niby ok,logiczne no ale
u mnie też chcą wszystkie
dzięki jego argumentacji na pewno dostaniesz antybiotyk
Stary 2013-04-16, 21:24   #487
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie sadze mozesz sprawdzic w swojej przychodni w rejonie. bo juz w innej nie...albo w takich ogolnych poradniach, szpitalach itd. aaa i w oddziale nfz.
lipa

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u mnie też chcą wszystkie
dzięki jego argumentacji na pewno dostaniesz antybiotyk
no mysle czy samej nie zrobic,ale ciekawe jak to wyglada z $.. i co,na wizyte prywatnie bo to wymazz a nie labo.. eeh

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-16, 21:24   #488
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

niby ok,logiczne no ale
kurcze ale jak to jest w obowiązkowych badaniach w ciąży to powinien zrobić..
to troche tak jakby Ci na różyczkę nie zrobić (chociaz moja nie zrobiła ) nie zrobię pani bo pani krost nie ma.. trochę dziwne tlumaczenie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:26   #489
Magiusa
Zakorzenienie

esteśmy po wizycie i trochę mam mętlik w głowie.
Zacznijmy od tego, że Kijanka pozostała chłopcem. Wyniki pomiarów w normie, bo w zależności od mierzonego obszaru wahają się od 29,3tc do 30,4 tc ( a jestem w 29,6 tc) więc ostatnie info podczas badania kontrolnego, że młodszy o tydzień się zdezaktualizowało.
Mały waży 1464 +/- 98 gram więc o ile się orientuję to absolutnie przeciętna dla 30 tc.
Wszelkie przepływy podobno są w normie i ilość wód płodowych też ok. Mały leży cały czas głową w dół.

Ale....ale....mając prawie 30 tc mam już III stopień dojrzałości łożyska i nie wiem co o tym myśleć. Lekarz powiedział, że spokojnie, że jest ok, nie mniej próbując znaleść coś w netcie ( niestety nie mogę znaleść żadnego medycznego artykułu) znajduję tylko wypowiedzi spanikowanych kobiet, które nawet w 32tc czy 34 tc martwią się tym, że już jest III stopień...i co ja mam myśleć?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:27   #490
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

niby ok,logiczne no ale
ja jakos od poczatku ciazy nosze wszystkie wyniki przy sobie razem z karta ciazy nie jest tego az tak duzo...a mam nie tylko papierki od gina.

a paciorkowiec...szok! przeciez te bakterie sa tez bezobjawowe. i co teraz? moze idz do innego lekarza. przeciez Ty sobie za to zaplacisz, wiec dlaczego nie moze pobrac wymazu?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Też spadam Dostałam cebularza i wraz z nim idę oglądać Chłopca w pasiastej piżamie.

Dobranoc
DZIEKI!!! przegapilabym, a chcialam ogladac
Stary 2013-04-16, 21:28   #491
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zacznijmy od tego, że Kijanka pozostała chłopcem. Wyniki pomiarów w normie, bo w zależności od mierzonego obszaru wahają się od 29,3tc do 30,4 tc ( a jestem w 29,6 tc) więc ostatnie info podczas badania kontrolnego, że młodszy o tydzień się zdezaktualizowało.
Mały waży 1464 +/- 98 gram więc o ile się orientuję to absolutnie przeciętna dla 30 tc.
Wszelkie przepływy podobno są w normie i ilość wód płodowych też ok. Mały leży cały czas głową w dół.

Ale....ale....mając prawie 30 tc mam już III stopień dojrzałości łożyska i nie wiem co o tym myśleć. Lekarz powiedział, że spokojnie, że jest ok, nie mniej próbując znaleść coś w netcie ( niestety nie mogę znaleść żadnego medycznego artykułu) znajduję tylko wypowiedzi spanikowanych kobiet, które nawet w 32tc czy 34 tc martwią się tym, że już jest III stopień...i co ja mam myśleć?
chyba Ci pozostaje słuchać lekarza.. jak mówi, że ok to chyba ok.. Myśle, ze by nie ryzykował..
Kiedyś coś czytałam ze te stopnie stopniu nie równe, bo nie ma jasnych skal i trochę tak na oko lekarze to przypisują, ale może mi się coś pomyliło??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:29   #492
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no mysle czy samej nie zrobic,ale ciekawe jak to wyglada z $.. i co,na wizyte prywatnie bo to wymazz a nie labo.. eeh
hmm, a ktoras z nas miala robione to badanie z refundacja? moj gin pobral probke i kazal zaniesc do laboratorium. tam juz sama placilam i odbieralam wynik.
Stary 2013-04-16, 21:29   #493
gold-fish
Zakorzenienie

Nadal w dwupaku
Dzisiaj pierwszy raz wypiłam herbatkę z liści malin... nie jest jakaś tragiczna w smaku. Ból kręgosłupa jak w czasie okresu, tylko że wtedy to łykam po kilka razy dziennie tabletki a teraz wolę nie, żeby być świadoma jakby co.
Szukam info czy po wypadnieciu czopa można się kochać i wszędzie są sprzeczne informacje...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:31   #494
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ból głowy+ciąża=naprawdę nie wiem czemu ciągle mnoże te same liczby z róznym efektem

ale panie w ZUSie i poprawią jakby co

padam na ryj czekam tylko na kaske i chcę rodzić ja juz nie mam cierpliwości,weny,siły na tę ciążę

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

mozna samemu w necie sprawdzic czy w EWUŚu wyskakuje sie jako ubezpieczony?
rozumiem Cie jak nikt inny, też marzę żeby Bobiczek się ewakułował
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:32   #495
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hmm, a ktoras z nas miala robione to badanie z refundacja? moj gin pobral probke i kazal zaniesc do laboratorium. tam juz sama placilam i odbieralam wynik.
no właśnie. w pt go przycisnę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-16, 21:34   #496
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

niby ok,logiczne no ale
przecież wszystkie badania są zapisywane w karcie ciąży

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
lipa

w płocku kosztuje 40zł
Stary 2013-04-16, 21:45   #497
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz wogóle we mnie nie wierzysz
Będę ci kibicować, ale wiesz, zachcianki ciążowe to nie zwykla dieta
Cytat:
niby ok,logiczne no ale
Ten twój gin czasami dziwny. U mnie w szpitalu wynik GBS wymagany bo tego się nie hoduje w minutę tylko chyba 4 dni potrzeba.
A na różyczkę też nie miałam badań.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:55   #498
barwineczek
Wtajemniczenie

dobranoc Dziewuszki
Stary 2013-04-16, 22:04   #499
lonely_lady
Zakorzenienie

Razem z Wiktorkiem cieszymy się, że Wam się podobały ciuszki
Oczywiście kupione w lumpku,wczoraj była dostawa więc dzisiejsza cena wynosiła 50zł za kg
za wszystko zapłaciłam 14zł

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ehh wszędzie tylko słyszę -" nie obcinaj, szkoda by było " ...
łatwo mówić
chciałabym mieć jakoś ładnie obcięte włosy ale niestety one tylko rosną i rosną i nie mogę ich obcinać suuuppperr
doskonale Cię rozumiem.. ja też ciągle to słyszę i mnie to denerwuje..
mam długie gęste włosy, nigdy nie farbowane (no nie licząc jednego incydentu z pasemkami, jeszcze na studiach)
wszystkim się podobają, ale ja sama czasem mam już ich dość.
Często mam napady, że chciałabym coś z nimi zrobić, fajnie obciąć czy pofarbować..
ale zdrowy rozsądek zwycięża i tak się bujam z tymi samymi włosami przez trzecią dekadę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
lonely jaka marynarka i jaka koszula. Cudeńka
najlepsze w tej marynarce jest to, że jest baaardzo malusia. Wiktorek już w pierwszych miesiącach będzie mógł w niej śmigać. A takie fajniejsze ciuszki to przeważnie tak na 3miesieczne dzieci dopiero można znaleźć

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
super łowy, ja dzisiaj byłam w lumpku i masakra, ubrania takie na wagę niemal wszystkie poplamione i z dziurami, nawet na szmaty do podłogi bym tego nie wzięła...
ja chodzę do tego jednego lumpka, tam też wszystko jest na wagę. Ale ciuszki są super i sporo nowiutkich
w dniu dostawy cena to 60zł/kg, ale już na drugi dzień 50zł/kg

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja odkąd obcięłam włosy w szkole to już nie miałam ochoty ich zapuszczać po raz kolejny zwyciężyło u mnie lenistwo i zmysł praktyczny
pewnie jakbym się odważyła i obcięła to tak bym się przyzwyczaiła do tej wygody, że już bym nie zapuściła.. ale na razie odwagi mi brak
choć bardzo podobają mi się takie krótkie fryzurki

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
lonely super zakupy!!! Co do rodzinki i tematu tabu o cc - nie przejmuj się, wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim, co będzie to ma być!
tak robiłam.. ale to już denerwujące i mimo, że wypieram złe myśli to ten strach czasem zaczyna mi się udzielać

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja się wkurzam jak czytam zero jedynkowe wypowiedzi.
Rodziłaś już kiedyś?
Bo po Twoim poście wnioskuję, ze nie.
Rozumiem, ze jesteś lekarzem ale to nie czyni Cię znawcą tematu.
Gdyby cc było złe to byłoby zakazane a jak wiadomo cc robi się po to, zeby ratować życie matki i dziecka - więc nie wiem w czym to cc jest takie okropne, skoro stosuje się je gdy sn nie idzie "jak po maśle".
Nie ma co przesadzać w zadną stronę.
Lekarzom nie chce się właśnie wykonywać cc - nie tyle im się nie chce co mają odgórny zakaz-to jest operacja, która sporo szpital kosztuje - i muszą się łądnie wytłumaczyć przed NFZ z każdej cc.
Sn poród nie kosztuje nic - więc niech sobie kobieta rodzi i 5 dni...
Ja rodziłam sn a teraz z powodu wagi młodego najprawdopodobniej będę mieć cc.
I nie jest to dla mnie żaden luxus.
Ale ani poród sn ani cc nie jest bezbolesny i po każdym mogą wystapić powikładnia zarówno u matki jak i u dziecka.
Masz rację.. kolejny raz kłania się moja teoria.. najważniejszy jest złoty środek.. Nie można przeginać a ni w jedną ani w drugą stronę
Zarówno sn jak i cc mają swoje zalety i wady.
Medycyna jest po to żeby pomagać, ułatwiać życie.. warto korzystać z możliwości jakie nam daje. Bardzo chciałabym urodzić sn, ale nie wiem jak to będzie. Jeśli dzieciątku lub mi miałoby coś zagrażać to nie chcę nawet ryzykować..

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Czyli będziemy mieć taką samą pościel
no właśnie, dzięki za link
bo mimo, że wcześniej widziałam tą pościel to nie wiem czy znowu bym na nią trafiła

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-04-16 o 22:35
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:07   #500
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

niby ok,logiczne no ale
Wszystkie? po cholerę im to

a co do paciora - koleżanka nie miała objawów a gada wyhodowała, więęęc dziwny lekarz...

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:19   #501
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

Po 10h maratonie wróciliśmy właśnie do domu, padam ze zmęczenia Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!

Idę coś zjeść i może się odezwę, a jak nie to w nocy jak mąż pojedzie do pracy
super

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w sytuacji, gdzie pojawią się komplikacje, na pewno żadna z nas nie będzie się broniła przed cesarką obyśmy tylko wszystkie trafiły na rozsądnych lekarzy, którym będzie zależało na naszym i maluszków zdrowiu, a nie na tym, by spokojnie przeżyć dyżur
dokłądnie
w tym wszystkim o to właśnie chodzi....

Cytat:

Dobranoc
my też oglądamy...

Stary 2013-04-16, 22:28   #502
Ashyshqa
Zakorzenienie

Axella, coś twój gin miał gorszy dzień chyba
Ja wszystkich badań to nawet nie mam, te cykliczne - mofro i mocz wywałałam na bieżąco
A GBS to już Ci dziewczyny odpowiedziały. Widzisz się z nim w pt? To przyciśnij o to badanie jeszcze raz.
A w razie czego, myślę, że można to pobrać normalnie w labie, tylko pobierze Ci położna, a nie lekarz. Czasem tak cytologie, posiew z szyjki robią.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:57   #503
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hmm myślę, że u mnie też przyjdzie na to czas całe życie miałam długie włosy ,więc chciałabym coś zmienić

===
hehe przed chwilą Mały tak kopnął w okolice żeber , że aż to usłyszałam
Ja tez potrzebowalam zmiany wlasnie wlosy odrastaja i to szybko takze luzik
Stary 2013-04-16, 22:57   #504
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

Po 10h maratonie wróciliśmy właśnie do domu, padam ze zmęczenia Ale załatwiliśmy kilka ważnych spraw, w tym w końcu mamy klucze i od jutra zaczynamy działać z remontem!
Ale super informacja!

-----

A ja życzę kolorowych snów i uciekam dalej leżeć...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 23:08   #505
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
w koncu mi sie nie chciało dupki ruszyc.. strasznie się rozleniwiłam nei mam co robić, ale nic mi sie robić nie chce..
Kurcze, a ja wlasnie ciagle mam cos do roboty, caly jutrzejszy dzien juz mam zaplanowany, i jeszcze jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu takze raj
Ale jak Ci sie zechce sprawdzic to daj znac

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:

Dobranoc
Super film
Stary 2013-04-16, 23:27   #506
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

za wizytę, dobre informacje..
tylko z tym łożyskiem mogłoby być lepiej
ale myślę, że nie ma co się zamartwiać, gin wie co robi i jeśli twierdzi, że jest ok to jest ok
w necie nie ma co czytać, bo słyszałam że są różne skale oceniania łożysk, każdy lekarz robi to inaczej i stopień stopniu nie jest równy

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

kurde oglądam wózki i świra dostaję...
im więcej ich oglądam tym bardziej jestem w czarnej doopie

znalazłam fajny używany, kolorek ma śliczny
no i w zestaw bardzo bogady, z fotelikiem, parasolką, torną, kocykiem, ze śpiworkami....
cena kup teraz 1350zł, sporo jak za używkę.. ale taki zestaw to chyba warto
http://allegro.pl/najbogatsza-wersja...177973249.html

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

kurcze, ale spacerówka w tym modelu chyba taka kiepskawa.. a przecież nam potrzebna porządna na zimę

Stary 2013-04-16, 23:28   #507
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziewczyny kupowalyscie okrycia kapielowe na allegro? Macie moze jakies sprawdzone? Ja sprawdzilam ze mam tylko taki 76x76 z babyone i chcialam dokupic ze 2 wieksze 100x100.. Ogolnie wydaje mi sie, ze dosc droga sie cenia za takie reczniczki
Stary 2013-04-17, 01:56   #508
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ooo!!! no w końcu!!!
to daj znać, jaki macie plan działania, co jest do zrobienia itp... ja strasznie ciekawa, bo termin mamy podobny, a u mnie w domku też jeszcze się dzieje... a przeprowadzić się musimy w ciągu 2 tygodni
dlatego małż postara się skończyć jedną łazieneczkę i dwa pokoje jak najszybciej, żebyśmy mogli zacząć już graty znosić... taaa... dzisiaj kładzie parkiet w sypialni...
Cloche mieszkanie jest do generalnego remontu

Musimy wymienić drzwi wejściowe, zrobić na nowo elektrykę, pociągnąć na nowo rurki z wodą (bo to co tam teraz jest to porażka ), wymienić piec, zerwać tapety/sufity/podłogi, położyć panele/kafelki, położyć gładzie/tynk, pomalować/wytapetować, zrobić gdzieniegdzie sufity podwieszane i 2 szafy do zabudowy, umeblować co się da, przywieźć "stare graty" i możemy się wprowadzać

Zostało nam 7 tygodni do tp... Mam nadzieję, że uda nam się przeprowadzić przed narodzinami

Póki co czekamy na drzwi, od jutra bierzemy się za zdzieranie ścian i czekamy na spotkanie z gościem od wymiany pieca.

Na pewno będziemy robić sobie dokumentację foto, więc jakbyś była ciekawa to mogę Ci potem podesłać linka do galerii

Cytat:
kurcze, mnie już dawno nie śnił się poród... czy to znaczy, że jestem zbyt wyluzowana, czy po prostu za dobrze śpię i o wszelkich snach zdążę zapomnieć do pobudki???
Mi się jeszcze w ogóle nie śnił poród, a bynajmniej nie pamiętam

Cytat:
Ale laski miałam sen... wow

Wychodziłam z sypialni, nagle poczułam jak mi się brzuch obniżył zupelnie i miałam w brzuchu takie mega ruszające się coś. Nagle to coś zaczęło mi dołem wychodzić, wiec usiadłam na podlodze i zaczęłam krzyczeć ze rodze. Na podłodze była już kalurza krwi.. A po 5 minutach urodziłam ... kota.. Poklepałam go po pleckach i zaczął plakać.. A potem się nim opiekowalam..
Co za sen, padłam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ponadrabiam resztę za chwilę a tymczasem super niusy ze szpitala.
Po 1 - mogę wstawać do łazienki itp na razie bez spacerów ale w końcu mogę! Pęcherz wpukla się tak samo od 3 tyg więc mnie uwolnoli trochę od łóżka...
Po 2 - rozwiążą mnie najpóźniej 10.05. Wtedy jest 37 tydzień skończony a z cholestaza nie trzymają dłużej... Jeśli dotrwam;-)
Po 3 - nowa współlokatorka spoko. Ma fajne imię - Maja
Po 4 - jutro albo pojutrze ma przyjść do mnie na konsultacje chirurg obejrzeć wątrobę ale już straciłam nadzieje że ktoś mi tu coś nowego powie...
Super!
Będziesz rodzić sn czy cc ?? Oby Ci szybko zleciał czas do 10.05

Cytat:
Witam się w nowym wątku! Zakupiłam chustę do noszenia Koleżanka poleciła mi Hoppediz NAIROBI cienka akurat na lato Zobaczymy jak się będzie nosiło. U nas dzisiaj 21 dni do porodu, mam już przepowiadacze
za chustę i przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aaaa no i dziś kończymy 35 tydzień zostało tylko 5 tygodni 35 dni

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
a co jest lepsze chusta czy nosidełko?
Ja bym chciała chustę, a mąż nosidło. Póki co jeszcze na nic się nie zdecydowaliśmy

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Marchi czy Wy kupowaliscie adaptery do mutsy czy mieliscie w zestawie? Ja chyba jednak zamowie moze nawet dzisvtego cybexa atona 2 bez bazy bo z tego co patrzylam to ma tyle samo pkt co z baza
Pytanie nie do mnie ale też odp
My adaptery mieliśmy w cenie, a bazę mimo, że nada się tylko do jednego fotelika musieliśmy kupić ze względu na auto.

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny kupowalyscie okrycia kapielowe na allegro? Macie moze jakies sprawdzone? Ja sprawdzilam ze mam tylko taki 76x76 z babyone i chcialam dokupic ze 2 wieksze 100x100.. Ogolnie wydaje mi sie, ze dosc droga sie cenia za takie reczniczki

Kupiłam 1 w Ori, bo akurat były na promocji - ma chyba 100x100, a drugie na jakieś wyprzedaży w 5.10.15 ale nie pamiętam wymiaru.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 02:32   #509
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny proszę o wpisanie mojej wizyty 22.04 dzięki
Wizyty dopisane, mam nadzieję że żadnej nie pominęłam
A swoją drogą to sporo Was wizytuje 22.04

Cytat:
Nie wiem moze sie przyzwyczaje, bo w koncu to 400stowy w kieszeni i ta baza do cybexa atona pasuje tylko do pierwszego fotelika czyli 13kg pozniej juz nie, gdyby baza podnosila w tym wypadku bezpieczenstwo to ok, ale jesli jest tyle samo* to sie zastanawiam czy jest sens..
Musicie też sprawdzić siedzenia w aucie/autach, którymi będzie najczęściej przewożony maluszek. Jeśli siedzenia są na prosto to baza nie będzie potrzebna, ale jeśli schodzą w dół to warto się zastanowić...

Cytat:
Ooo K. będzie prowadzić jeden wykład

Cytat:
a tak wogóle to wiem czy już się chwaliłam ale bierzemy ślub kościelny tylko nie wiem jeszcze kiedy bo chciałabym się doprowadzić do ładu
TŻ sam zaproponował

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Na obiadek pierogi ruskie. Komuś podać??
Ja

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie że już w ogóle nie mam krwawienia/plamienia od niedzieli? zastanawiam się czy to dobrze, bo mówili że przy cesarce powinno być tak jak przy sn czyli z 3-4 tyg .... a u mnie już zero .... jutro będzie ta położna to zapytam ale mam nadzieję że wszystko ok ...
Oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
znieczulenie jest płatne? u nas w ogóle nie znieczulają
Tam gdzie chcę rodzić jest bezpłatne, ale wymagana jest konsultacja u anestezjologa.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, nic się nie zmieniło i termin cc zostaje 22 kwiecień, więc za tydzień będę już z małym , wyciągnął mi pesar- bolało ;( ale w piątek znowu na KTG

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to świetnie! Powodzenia z remontem! Mam nadzieję, że raz, dwa się uwiniecie
Cytat:

Jenny jeju Ty to masz siłę, ale fajnie, że już wszystko gotowe i możecie działać z remontem!
Cytat:
Jenny - za klucze! wspaniale wiesci. teraz szybki remont i mozecie wic swoje gniazdko.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ale super informacja!

Cytat:
diabli ja czekam na kocyki
Ja też

Cytat:
Wrzucam Wam moje dzisiejsze łupy
Śliczne

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

Ash, Axella, Magiusa, Paulina cieszę się, że na wizytach wszystko ok

Magiusa postaraj się nie przejmować tym łożyskiem, jeśli lekarz mówi że wszystko jest ok to na pewno tak jest

Cytat:
Wczoraj uczciłam piękną pogodę i zrobiłam 6 prań
mam już wszystkie Wiktorkowe rzeczy poprane

Cytat:
Ładna pościel

Cytat:
dziewczyny, szybka ankieta. ile bylybyscie w stanie zaplacic za komplet poscieli dzieciecej, powiedzmy takiej jak na razie zaprezentowalam na fb zestaw dwuczesciowy na poczatek.
50-60 zł

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Łóżeczka rozstawione, przewijak też, były małe problemy z karniszem ale do końca tyg wszystko powinno być tip top. Ciuszki pierze moja mama, kosmetyki zamówione....uff...
To już naprawde niedługo

---
Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 02:44   #510
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości