|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
i całkiem nie masz krostek ani podrażnień, gładziutko wszystko? zwłaszcza przy Twoim codziennym goleniu? barwineczek- wosku to ja się boję jak ognia
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
cześć
salviae gratulacje! czekam na relację ![]() jakoś ostatnio nie mam weny do udzielania się, choć czytam na bieżąco. A, zapomniałam - witam się w wątku XIV ![]() W weekend TŻ wyjechał na turniej karciany, a do mnie przyszła siostra. Skoczyłyśmy do IKEI w sobotę i w końcu zakupiłam przewijak i stolik oraz resztę pierdółek: ręczniki z kapturkiem, ochraniacz na łóżko itp. Przewijak sama skręciłam ![]() W ogóle jestem taka zosia samosia z charakteru, a mój M. ma spóźniony zapłon do wszystkich rzeczy domowych. Zanim za coś się zabierze, to ja już bym to z 10 razy zrobiła... No i poza tym ja siedzę w domu. Przedwczoraj zaczęłam myć okna, układać pościele, wczoraj big pranie i prasowanie i dalej mycie okien. Do tego zakupy i spacerki. Wiem, że powinnam się bardziej oszczędzać, ale syndrom wicia gniazda włączył mi się na całego i chcę już być gotowa na maluszka chciałabym zresztą wcześniej urodzić, tak po 10 maja już mogę ![]() W weekend wpadają teściowe, a M. w niedzielę wychodzi i znowu nie ruszymy z odgracaniem pokoju dziecka (bo tam trzymamy wszystkie graty powstałe przy wykańczaniu mieszkania). A jutro chyba jadę do labu na badania, nie wiem jak wytrzymam tyle bez śniadania - moje lab jest na drugim końcu miasta (tam jest przychodnia gdzie przyjmuje mój lekarz), no i ciekawe ile poczekam w kolejce... a tak poza tym to nic szczególnego u mnie
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pearl dawno Cię u nas nie było ![]()
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
skurcze bezbolesne mogą być od dwudziestego któregoś tygodnia ciąży. A takie mocne to od trzydziestego któregoś, u każdej kobiety inaczej. One powodują przegrupowanie mięsni macicy
|
|
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
czytam Was regularnie i czerpie wszelkie informacje ;-) tylko mało się udzielam, ale jestem na bieżąco ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
można się przezwyczaić, wszystko trwa 15min a potem z głowy na 3 tyg i takie delikatne odrastają, że ledwie widoczne. Jednak postanowiłam sobie, że po ciąży pójdę na laser. Czy któraś miała depilację bikini laserem?
|
|
|
|
#637 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet mnie gin pytał, czy to tata taki wysoki (ja mam 162 cm, mąż 190.. i się u niego rodzą dzieciaki raczej 4 kg mam nadzieję, że do tylu nie dobije ).O godzinie zero na pewno bym Was poinformowała - mam cichą nadzieję, że trafimy na położną, u której mamy indywidualne spotkania ze szkoły rodzenia - nie dość, że jest bardzo sympatyczna, to jeszcze wspiera mocno naturalne porody - a to mi się pewnie przyda w chwilach zwątpienia jeszcze jedziemy z mężem na jedno spotkanie, żeby się porządnie nauczył mnie masować w I fazie, pewnie w niedzielę jakoś.Cytat:
dobrze, że mój będzie sam płytkował i panelował - zawsze coś ![]() ja się golę teraz nakładką golącą z depilatora, co prawda zostają takie megakrótkie włoski, ale nie wyglądam jak po przygodzie z tasakiem, ani mnie nic nie gryzie.. I na ślepo, więc może lepiej, że się tam nie widzę obiecuję poprawę przynajmniej raz na dwa dni - tak postanowiłam a jak ze słodyczami się dało (pamiętacie chyba moje ilości nieograniczone
|
||
|
|
|
#638 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Kurteczka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wyszłam z założenia, że teraz mogę sobie jeszcze pozwolić, a potem będzie już tylko zrzucanie, więc lodów nie odmówię ![]() Cytat:
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gra nie warta świeczki
|
|
|
#640 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() GTATULACJE!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę no i wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do mnie tak samo. Dzwoniła do mnie babka z pracy która jest moim marzeniem... Jenny powodzenia z remontem ![]() Kto mi ukradł słonko??
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Wszystkie wagi na świecie powariowaly.
Pierwszy raz od 2 miesięcy się zwazylam i tak: Przed ciążą - 57 25 tydzień - 67 33 tydzień - 63 Że niby co? Ta dieta cukrzycowo - watrobowa mnie wykończy. |
|
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
oba wozki wygladaja super, sa gadzeciarskie, te wszystkie bajery z rozkladaniem, skladaniem, ale jak mnie nic poza tym ![]() tak jak piszesz, spacerowka jest wazniejsza...a ja jakos nie moge sobie wyobrazic roczniaka spiacego w niej na boku. |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak się nie przekona, to trudno, w leżaczku chyba tak samo nie chcą leżeć, myślę, że dla nich to bez różnicy, też mają pasy dookoła ciałka. jak się nie sprawdzi to znajdę inny sposób, ma matkę anty- gadżeciarę i musi się nauczyć z tym żyć a od jakiego momentu Wy zamierzacie używać tych leżaczków? bo jak dziecko będzie siedzieć to w mieszkaniu może też siedzieć w wózku. Opcja leżenia nie jest tak ponętna, bo nie ma kontaktu ze światem, ale już spacerówka chyba spełni taką funkcję. pewnie myślicie, że jestem z kosmosu
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sliczne-okrycie-ka...147960623.html krowe mysle, ze na poczatek dwa Ci starcza. pozniej i tak zaczniemy uzywac zwykle reczniki albo male slodkie szlafroki.
|
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny gdybyś miała chwilkę czasu to dopisz mi proszę wizytę na 10.05
|
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
WItam się porannie
Bardzo lubię was czytać, wasze dyskusje i spory, lektura jest przednia, ale jakbym chciała to rzetelnie robic, to nie mogłabym nic innego robić tylko tu siedzieć Codzienn ie produkujecie takie ilości...ALe dzielnie staram się doczytać dalej, bo ciekawe rzeczy się dzieją...Tak w ogóle oszukałam dziś synka. Wieczorem wypiłam filiżankę meliski, moje dziecię chyba więc też dostało trochę ziółek, bo było spokojne, nie to co zwykle - nocne akrobacje, naciskanie na pęcherz i walenie po żebrach ALeż mi to było potrzebne Teraz sobie dziecię bryka, ale jest dzień, więc jak Bóg przyakazał |
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musze się ogarnąć bo babcia dzwoniła, że przyjedzie, a ja w piżamie jeszcze nie mówiąc jak dom wygląda...
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zmotywujecie sie bardziej niz my, no i latwiej macie, bo mieszkanie jest puste i ekipa moze sobie wejsc na caly dzien i robic demolke. u nas to raczej dlubanie, sprzatanie itd. zeby dalo sie tam nadal mieszkac...ale postanowilismy, ze na razie sypialnia i odpuszczamy reszte.w wakacje zrobimy salon, teraz juz szkoda na niego czasu, a chcemy wreszcie przewiezc graty.
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tutaj link do konkurencji, ceny takie jak dziewczyny mówią, a wzory? o gustach się nie dyskutuje https://www.facebook.com/media/set/?...7799909&type=1
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Wdług tego co mamy na pierwszej stronie to 9 miesiąc rozpoczyna się własnie 35tydzień i 1 dzień
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() swietne wiesci z rana! ekspresowo poszlo buziaki dla mamy i maluszka maly zrobil Ci psikusa, hehe. wybral sobie swoja date
|
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
A i dziewczęta dziękuję za odpowiedzi w sprawie chust
Chyba się jednak kulnę na te warsztaty
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też nie kupuję. Mata + karuzelka do łóżeczka wystarczą.Cytat:
![]() U nas mało, że słonka nie ma to jeszcze pada deszcz. Idę zjeść sałatkę i obejrzeć Magię kłamstwa
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć bardzo dobrze
|
|
#657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za niedługo zobaczymy, czy nasze dzieciaczki też w to pójdą ![]() Cytat:
frustrujące to... mimo, że i tak bym się na małą nie zamieniła, ale - jak to mówi mój brat - niesmak pozostaje ![]() Komiksowa - Twój komentarz ze smalcem na głowie zmobilizował mnie, żeby się wreszcie kopnąć z łóżka pod prysznic bo mnie tu przetrzymuje Taniec ze smokami muszę jakieś nowe książki poszukać ![]() ogarnę mieszkanko, zrobię obiad i po wizycie wieczornej postaram się zameldować |
||
|
|
|
#658 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki są duże a Tobie po ciąży nie zostanie nic! Cytat:
a leżaczka nie wiem od kiedy się używa ale pewnie poczekamy ze 2 tygodnie może dłużej Cytat:
|
|||||
|
|
|
#659 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() : oklaski: Brawa dla dzielnej mamusi i ślicznego chłopczyka.![]() kla ski: Nie mogę doczekać się relacji z porodu i zdjęć kolejnego forumowicza Swoją drogą, teraz pora na jakąś dziewczynkę, chłopakom będzie raźniej w mieszanym towarzystwie |
||||
|
|
|
#660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

chciałabym zresztą wcześniej urodzić, tak po 10 maja już mogę 
Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg 

sorki
za wizytę
za wizytę Twoją i Nuny. Kto tam jeszcze dziś wizytuje? 

pewnie cały czas będa związane i tyle. Sama nie wiem...
Ślub 27. X. 2012

frustrujące to... mimo, że i tak bym się na małą nie zamieniła, ale - jak to mówi mój brat - niesmak pozostaje
kla ski: