Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 08:16   #2221
fifania
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny pomóżcie,czy któraś tak ma- mój mały od jakiegoś czasu ma w nocy krytyczną godz a mianowicie 4. Wtedy niby śpi ale zaczyna się normalnie rzucać jak ryba bez wody i nie ma bata go ululać. Wczoraj pobił samego siebie bo już zasnąć nie mógł o 20ej- tak się kręcił,kopał,machał- oczywiście z zamkniętymi oczami i tak do 5.30- otem padł.
Zastanawiam się czy ciemieniucha swędzi bo musiałam mu rękawiczki założyć bo tak biedny po głowie się drapał.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:17   #2222
mala_19kw
Zakorzenienie

Blogerko-to u mnie ta pomoc chyba jeszcze gorzej wyglądała. Czemu mnie to nie dziwi
A wyglądała w ten sposób że sterta garów stała na stole. Ja siedziałam przy małym jak nie spał a gary czekały na swoją kolej. Przychodziła mama i UWAGA!POMAGAŁA siadała obok mnie gapiąc się na małego mimo że i tak przecież ja przy nim byłam. Bywało nawet że śniadanie jadłam o 12 bo nikt nie przyszedł zająć się małym. A jeśli już... Doszło do jakiejkolwiek pomocy to może śmiało stwierdzić że była mi ona zbędna. Ciężko się domyśleć że jak człowiek siedzi kilka godzin pod rząd przy dziecku to ma prawo być głodny. Ma prawo chcieć mu się załatwić sprawy fizjologiczne. Ale po co o tym pomyśleć,lepiej usiąść i pilnować mnie i dziecka jednocześnie
I naprawdę mogę śmiało powiedzieć że jak jestem sama w domu to lepiej sobie radzę. Zjem,załatwie co trzeba,zdąrze sprzątnąć i nawet się ponudzić. A jak oni są to jestem jakaś skrępowana.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:37   #2223
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
Kubus wstap 4.40 i do 8 hulaj dusza. od 8 mega zmeczenie i sennosc wylazla i spi...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny który kolor ? http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...dny_beige.html lub http://deezee.pl/torebki/torebki_do_...ight_blue.html może bym sobie kupiła tylko mało co wychodze w sumie...
niebieska

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O Boże! Illusion-nie dość że pół wsi wie że mam za małe sutki do karmienia to i jeszcze twój mąż?
Jestem spalona już wszędzie

Widzicie jak macie ze mną wesoło? Gdzie drugą taką znajdziecie?

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Pochwale się dzisiaj Kubuś kończy 3 miesiące, a rano wstał i ma wgrany nowy soft. Spal mu od wczoraj od 16 aż do 6 rano tlko z przerwami na karmienie, a dzisiaj obudził się inny dzieciak. Chwyta zabawki 2raczkami, ogląda wsYstko,nie palcze przy przewijaniu a się żali i gada coś po swojemu. Mam nowe dziecko. Byliśmy też na spacerze trochę wiało i momentami bałam się zeby o nie przewialo.
.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aha...chyba nie bede robić dekoloryzacji włosów tylko stopniowo je rozjaśnie pasemkami jutro chyba pójdę do fryzjera rano...o ile sie uda.
ja tam robie wlasnie. mialam siemny braz+swoje odrosty z polowy ciazy. chce przejsc na blond i zaczelam wlasnie od blond pasemek. narazie mam takie raczej siwe te kłaki ale nastepnym razem bedzie juz lepiej. mam taka nadzieje tylko zastanawiam sie czy se perdyknac na koniec blond po calosci czy jednak zostac przy balejazu...

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moją też dziś trochę zaczerwieniło, pomimo tego że była posmarowana,wyszłyśmy przed 15 i starałam się słońce zasłaniać tetrówką.
a czym smarujecie buxki w takie slonce? mam nivea na kazda pogode. dobry bedzie?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić Udało mi się wczoraj ogarnąć samodzielną kąpiel i usypianie po raz pierwszy. Zawsze był mąż to w razie potrzeby coś podał czy pomógł. Ale wyjechał więc musiałam sama
Niunia Zasnela niestety po 2h usypiania ale spala za to 4godz! potem dwie godziny płaczu w nocy bo baczki bolały i sen 2godz. A od 5.40 leży i gada ze mną jak nakręcona.
.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Mamy trzymiesięczniaków-zmieniałyście/zmieniacie smoczek od butelki na taki z większym przepływem?
moj za tydz konczy 4 miesiac a jeszcze nie zmienilam mam juz dawno kupione te smoczki ale jakos nie podrodze mi zawsze zeby je wyparzyc ale ja podaje butle z mm raz dziennie, czasem 2 razy ale to rzadko + czasem herbatka...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie,czy któraś tak ma- mój mały od jakiegoś czasu ma w nocy krytyczną godz a mianowicie 4. Wtedy niby śpi ale zaczyna się normalnie rzucać jak ryba bez wody i nie ma bata go ululać. Wczoraj pobił samego siebie bo już zasnąć nie mógł o 20ej- tak się kręcił,kopał,machał- oczywiście z zamkniętymi oczami i tak do 5.30- otem padł.
Zastanawiam się czy ciemieniucha swędzi bo musiałam mu rękawiczki założyć bo tak biedny po głowie się drapał.
moj tak mial, tez wlasnie w okolicach 4 godz. budzil sie na cyca, zjadl, i wscikansko wtedy zazwyczaj tez robil qpke. dziewczyny pisaly ze taka ranna godz sprzyja pracy jelit czy jakos tak i ze wtedy dzieci maja prawo byc takie wlasnie jak opisujesz. moj tak mial moze ze 2 tyg, potem to przeszlo.
ale nie zauwazylam zeby drapal sie po glowce, u mnie to ewidentie zwiazane bylo z qpka i bonczurami

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No zaczełam, ale dopiero w sobotę. Mała miała jakieś plamki na buźce i chciałam zaczekać, żeby wyczaić ewentualne alergie.
W sobotę dostała 2 łyżeczki kleiku ryżowego zrobionego na 30 ml wieczornego mleczka, potem w niedziele 3 i wczoraj 4 łyżeczki.
A dziś dostała 3 malutkie łyżeczki marchewki. Potem dam Marchewkę z Ziemniakiem, później dynię z ziemniakami itd.
Chciałam dawać każde warzywo osobno, ale w słoiczkach ciężko takowe spotkać. Muszę jakiś sklep z żywnością ekologiczną znaleźć, bo nie wyobrażam sobie dawać warzyw pryskanych małej.
a ten kleik to kupny tak? i jego sie jakos tam rozrabia z mlekiem? sory za badziewne pytania ale ja zieeeluna jestem w tej kwestii i po raz miliardowy powtarzam ze jakos mnie to przeraza wszystko
a z jakiej firmy masz sloiczki?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

No wlasnie i chyba ogólnie czas zmienić smoczka? pamiętam jak mój chrzesniak sobie wsadzil calego smoczka do buzi ....o matko ale miałam panike, akurat siostra poszła do sklepu po nowego monia.
ja smoczka tego zwyklego zmienilam. ale maly uzywa smoczka moze z raz na tydz albo i rzadziej takim sposobem mam jeden nowka sztuka nie smigana 0-3 bo kupilam 2 w komplecie. dobrze ze tylko jeden zestaw kupilam
teraz tez mam 2 w zestawie i tez pewnie mi jeden zostanie...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

ah, zapomnialam sie "pochwalic"
kupilam wkoncu to nosidelko bo czailam sie na nie prawie z miesiac ale w koncu sie zdecydowalam
i wybralam jednak turkusowe bo poczatkowo chcialam jasny beż ale stwierdzilam ze bedzie szybko sie brudzil a do prania raczej latwe to nie bedzie....

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

eloooooooooooooo, jest ktos w ogole na forum?
bo mam wrazenie ze gadam sama do siebie

ale mi wyszedl dlugaaaaaaaaaaaaaaaasny wpis

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:45   #2224
Debrah
Zakorzenienie

Ja jestem, bry dzień!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:47   #2225
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja jestem, bry dzień!

Stary 2013-04-17, 08:49   #2226
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Pstryniu, blondi bedziesz? wowowwowww ja tez chcem!!! I chyba zrobiem!!!!!

Fewciu gratelejszyn za kapiel!

Moj maluszek spal dzisiaj prawie 4godz pod rzad! Pewnie spalby dluzej, ale ja sie obudzilam przerazona czy dycha (nakryty byl kolderko-rozkiem po sam czubek glowki) zaczelam sprawdzac no i juz zaczal marudzic, poszlam do wc a ten zaczal sie dusiccale szczescie maz sie przebudzil wiec go odklepal, ale bylo juz po spaniupotem zasnac nie mogl-co sie okazalo dalam mu pustego cyca a no niestety z takiego najesc sie nie da i jak dalam drugiego to spal dalej do 6.30maz z nim jak zwykle pogadal i jak zawsze drzemke machnie sobie od 8.30 do 9.40 tak dzisiaj od 7.30 do 9.40 takze wyspalam sie !

Badziu o wow, jak tak w ogole mozna??? a nie czulas nic wczesniej?
Ja wczoraj pobiegalam 20min a potem skalpeldzisiaj tez bym chciala.

Dziolszki dzisiaj z Pietraszkiem mamy szczepienie takze poprosimy kciukasy.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:50   #2227
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja tam robie wlasnie. mialam siemny braz+swoje odrosty z polowy ciazy. chce przejsc na blond i zaczelam wlasnie od blond pasemek. narazie mam takie raczej siwe te kłaki ale nastepnym razem bedzie juz lepiej. mam taka nadzieje tylko zastanawiam sie czy se perdyknac na koniec blond po calosci czy jednak zostac przy balejazu...

a czym smarujecie buxki w takie slonce? mam nivea na kazda pogode. dobry bedzie?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------
--------

moj tak mial, tez wlasnie w okolicach 4 godz. budzil sie na cyca, zjadl, i wscikansko wtedy zazwyczaj tez robil qpke. dziewczyny pisaly ze taka ranna godz sprzyja pracy jelit czy jakos tak i ze wtedy dzieci maja prawo byc takie wlasnie jak opisujesz. moj tak mial moze ze 2 tyg, potem to przeszlo.
ale nie zauwazylam zeby drapal sie po glowce, u mnie to ewidentie zwiazane bylo z qpka i bonczurami

a ten kleik to kupny tak? i jego sie jakos tam rozrabia z mlekiem? sory za badziewne pytania ale ja zieeeluna jestem w tej kwestii i po raz miliardowy powtarzam ze jakos mnie to przeraza wszystko
a z jakiej firmy masz sloiczki?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

eloooooooooooooo, jest ktos w ogole na forum?
bo mam wrazenie ze gadam sama do siebie

ale mi wyszedl dlugaaaaaaaaaaaaaaaasny wpis
jeju mnie tez przeraża to wprowadzanie nowych produktów... wczoraj lekarka mi mowila ze juz po 4 msc moge zacząć rozszerzać diete, ale ja raczej poczekam do 6.

co do smoczków, tym razem kupie jakies kolorowy bo ten co mam przezroczysty wrrrrrrr ciągle go szukac musze;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-17 o 08:52
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 08:50   #2228
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Ja tez jestem, ale na uczelni :P

U nas noc tez fajna, maly budzil sie kolejno co 4, 3 i 3h, nie cudowal przy cycu, obylo sie bez mm, takze super

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:55   #2229
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

U nas noc tez fajna, maly budzil sie kolejno co 4, 3 i 3h, nie cudowal przy cycu, obylo sie bez mm, takze super

ja tez lece na uczelnie na 12 mam aaaaaaaaaaaaafuj ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-17, 08:57   #2230
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cześć laski. Ja też jestem
Cytat:
O Boże! Illusion-nie dość że pół wsi wie że mam za małe sutki do karmienia to i jeszcze twój mąż?
Jestem spalona już wszędzie

Widzicie jak macie ze mną wesoło? Gdzie drugą taką znajdziecie?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Illusion przyznaj sie a nie na dziecko zrzucasz

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Byliśmy też na spacerze trochę wiało i momentami bałam się zeby o nie przewialo.
No właśnie, wiało u nas wczoraj mimo że słońce piękne i taka dziwna ta pogoda była. A jak dzisiaj ubierasz na spacer. Chyba bardzo ciepło dzisiaj tylko nie wiem jak z wiatrem.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:57   #2231
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Brawo za nocke!

lady trzymam
pstryczku tez jestem

Zrobcie cos prosze, zeby mi sie chcialo tak, jak mi sie nie chce. To tlumaczenie mnie wykonczy...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 09:02   #2232
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Brawo za nocke!

lady trzymam
pstryczku tez jestem

Zrobcie cos prosze, zeby mi sie chcialo tak, jak mi sie nie chce. To tlumaczenie mnie wykonczy...
o wlasnie mialam Cię pytać, jadłaś tę rybę taką....... fugu? ona chyba jest specjalnością w Japonii ale niebezpieczną ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-17, 09:04   #2233
LadyWhisper
Zakorzenienie

meneq Pietraszko dziękuje do tej 15 chyba jajko z nerwów zniosę

u nas dzisiaj ciepło ale pada chciałam Małego wynieść na chustospacer przed szczepieniem ale chyba sobie darujemy

Stary 2013-04-17, 09:04   #2234
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Fewciu gratelejszyn za kapiel!

Moj maluszek spal dzisiaj prawie 4godz pod rzad! Pewnie spalby dluzej, ale ja sie obudzilam przerazona czy dycha (nakryty byl kolderko-rozkiem po sam czubek glowki) zaczelam sprawdzac no i juz zaczal marudzic, poszlam do wc a ten zaczal sie dusiccale szczescie maz sie przebudzil wiec go odklepal, ale bylo juz po spaniupotem zasnac nie mogl-co sie okazalo dalam mu pustego cyca a no niestety z takiego najesc sie nie da i jak dalam drugiego to spal dalej do 6.30maz z nim jak zwykle pogadal i jak zawsze drzemke machnie sobie od 8.30 do 9.40 tak dzisiaj od 7.30 do 9.40 takze wyspalam sie !

Badziu o wow, jak tak w ogole mozna??? a nie czulas nic wczesniej?
Ja wczoraj pobiegalam 20min a potem skalpeldzisiaj tez bym chciala.

Cytat:

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:08   #2235
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja też jestem PSTRYNIU-Poka nosidełko
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 09:09   #2236
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
o wlasnie mialam Cię pytać, jadłaś tę rybę taką....... fugu? ona chyba jest specjalnością w Japonii ale niebezpieczną ;p
Jadlam, nie raz. W zaleznosci od sposobu podania skala smaku siega od bardzo sredniego do naprawde mniam mniam, palce lizac. Owszem jest niebezpieczna, ale zeby moc ja serwowac trzeba miec specjalny certyfikat, wiec bez obaw mozna jesc.
Stary 2013-04-17, 09:09   #2237
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurczę, tak sobie myślę, na lato lepsiejsze półśpiochy ze stópkami czy bez? durne pytanie, ale help me

Stary 2013-04-17, 09:10   #2238
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Też się denerwowałam bardzo a okazało się że w porównaniu do pierwszego szczepienia to niebo a ziemia. Tylko chwilkę popłakał po wkłuciach i szybciutko się uspokajał. A przy pierwszych to histeria była aż się zanosił i powietrza nie mógł złapać. Pewnie u was tak samo będzie. Już duży dzielny chłopak
Cytat:
nieźle Cię wkopał mąż, współczuję, też by mi się nie chciało.
Stary 2013-04-17, 09:12   #2239
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, tak sobie myślę, na lato lepsiejsze półśpiochy ze stópkami czy bez? durne pytanie, ale help me
Stawiam na bez

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Też się denerwowałam bardzo a okazało się że w porównaniu do pierwszego szczepienia to niebo a ziemia. Tylko chwilkę popłakał po wkłuciach i szybciutko się uspokajał. A przy pierwszych to histeria była aż się zanosił i powietrza nie mógł złapać. Pewnie u was tak samo będzie. Już duży dzielny chłopak

nieźle Cię wkopał mąż, współczuję, też by mi się nie chciało.
A najlepsze jest jak wieczorami z troska pyta sie, jak mi idzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 09:13   #2240
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tam humor dzisiaj? Liczę na kolejne powody do głośnego śmiechu. Obiecuję że mężowi już czytać nie będę
Stary 2013-04-17, 09:17   #2241
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady, półśpiochy bez stópek, znaczy się legginsy zwykłe? :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:21   #2242
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jak tam humor dzisiaj? Liczę na kolejne powody do głośnego śmiechu. Obiecuję że mężowi już czytać nie będę
Humor odpowiedni także z pewnością dzisiaj wam dostarcze kolejną dawkę śmiechu
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 09:36   #2243
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Jejku, jak ja kocham tego mojego brzdaca!!!!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrr
czy za zacalowywanie wbrew woli mozna pojsc siedziec?

kurcze, ten moj jak zje i sie wyspi to jest taki mega slodziak potem ze szok. przy porannym myciu tak sie smial na glos razem ze mna, ehhh a teraz gduka z karuzelka

Cytat:

kciuki zacisniete
tak, chce sie farbnac na blond bo raz ze juz dluuugo bylam ciemna , bedzie z 10 lat a dwa to na starosc chce sie odmlodzic

Cytat:

.
dla synusia! no widzisz, coraz lepeij wam te nocki wychodza

Cytat:
Brawo za nocke!

lady trzymam
pstryczku tez jestem

kurcze, a jakbys tak przeslala kazdej z nas po kawalku, my cyk-cyk w tlumacza, potem ty to wszystko do kupy i by bylo po sprawie

Cytat:
o mamunciu! mi sie teraz wszystko co japonskie kojarzy z fuka fuka :hahaha

Cytat:
http://www.manduca.pl/manduca_newstyle_ocean.html

Stary 2013-04-17, 09:40   #2244
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajuś, coś takiego
http://allegro.pl/kolorowe-spodenki-...148969526.html

Stary 2013-04-17, 09:40   #2245
BlackSanctum
Zakorzenienie

Badzia, przewalone z tym kroczem. Lekarze to czasem są konowały jednak. :/
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:49   #2246
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, jak ja kocham tego mojego brzdaca!!!!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrr
czy za zacalowywanie wbrew woli mozna pojsc siedziec?

kurcze, ten moj jak zje i sie wyspi to jest taki mega slodziak potem ze szok. przy porannym myciu tak sie smial na glos razem ze mna, ehhh a teraz gduka z karuzelka

kciuki zacisniete
tak, chce sie farbnac na blond bo raz ze juz dluuugo bylam ciemna , bedzie z 10 lat a dwa to na starosc chce sie odmlodzic

dla synusia! no widzisz, coraz lepeij wam te nocki wychodza

kurcze, a jakbys tak przeslala kazdej z nas po kawalku, my cyk-cyk w tlumacza, potem ty to wszystko do kupy i by bylo po sprawie

o mamunciu! mi sie teraz wszystko co japonskie kojarzy z fuka fuka :hahaha

http://www.manduca.pl/manduca_newstyle_ocean.html
Kochana jestes, gdyby tylko sie tak dalo... A tam kupa nazwisk, ktorych musze szukac, nieistniejace instytucje, i lakoniczny styl, ze wlasciwie trudno sie domyslec, co autor mial na mysli...

A no wlasnie. Rozczarowaly mnie te cukierki. Taki troche jak gumy rozpuszczalne maomam, a to mi zupelnie nie pasuje jako fuka fuka.
Jeszcze jakby w smaku dobre byly, a i tu nie jest porywajaco...
Stary 2013-04-17, 10:00   #2247
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczynki, ponawiam pytansko odnosnie kremow na slonce. jakie stosujecie?

Stary 2013-04-17, 10:07   #2248
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryczku-i dałaś za nie 500zł?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 10:09   #2249
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci nie pomoge raczej...
Uzywam dwoch: spf 35 pa+++ krem nawilzajacy i spf 38 pa+++ mleczko, marki lokalne. Oba z filtrami fizycznymi.

Robie sobie przerwe od tlumaczenia, minimum do jutra rana ;-)))

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:10
Stary 2013-04-17, 10:17   #2250
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry kochane,
muszę Wam się wyżalić ale chyba mam kryzys z karmieniem piersią i pierwszy raz w życiu mam dość
wiecie,że jestem zwolenniczką naturalnego karmienia Samuel wychowany na cycku i to przez dwa lata dlatego małego teź chcialam karmić bo widziałam korzyści ale teraz po prostu się gotuje, nie wiem kurde czy ja już się robie stara???
od początku miałam trudności z karmieniem po cc, potem kryzys, potem mały slabo przybierał przez ulewanie a teraz ja się kiepsko do tego czuje często jest mi słabo, robią mi się jakieś zmiany na powiekach- coś jak jęczmień, lekarka powiedziała,że to przez osłabienie organizmu, wyniki mam takie se. Dziś rano obudziłam się w takich trzęsiawkach- kiedyś się tak czułam po badaniu na glukoze w ciąży nie mogłam dojść do kuchni, kręciło mi się we łbie a ręcę trzęsły jak u pijaka
zjadłam szybko kaloryczny posiłek i po ok godzinie wróciło wszystko do normy
kcal dobijam, nie głodzę się ale czuję,że organizm ma dość i ja sama się tym wszystkim irytuje

jest jeszcze jedna rzecz, mam nadzieję,że nie zrozumiecie tego źle, ale czuję się taka uwiązana przez to karmienie, do tego stopnia,że sprawia mi to ból fizyczny- powinnam jeszcze głowę leczyć
a potem jak Leonard wtula się w mojego cycka i przełyka z rozkoszą mleczko to mi się chce płakać,że jestem taką egoistką

dzięki za wysłuchanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

czytam o tych Waszych teściowych i moja to chyba jest z innej planety, bo raczej się nie wtrąca, jak zostaje z małym to robi tak jak jej powiem, także jak na razie jest ok, ale nie chwalę za bardzo, bo mi się popsuje raz tylko mnie wkurzyła do tej pory, bo była u nas i ja młodego na brzuszku kładłam i zaczął się denerwować i popłakiwać, a ta do mnie żebym go tak nie męczyła; to jej mówię, że musi na brzuszku jak najwięcej leżeć, ale jak zaczyna histeryzować to go przecież nie trzymam na siłę, a ona do mnie czy jak ja byłam mała, to moja mama też mnie tak męczyła i że młody jeszcze za mały na takie wygibasy
hehe ja na swoją też nie mogę narzekać, bo zajmuje się małym i kocha go straaaasznie, nic się nie wtrąca, raz mnie tylko zagotowała jak usypialam małego a on płakał ale nic takiego w sumie nie powiedziała
za to pewnie wszystkie pamiętają jakie miałam przeboje z nią w ciąży jak przejściowo mieszkaliśmy razem- nikt mnie nigdy w życiu do takich nerwow nie doprawdził jak on i wtedy nawet jej wykrzyczałam,że jej nienawidzę
wyobraźcie sobie,że od dnia przeprowadzki to zupełni inny człowiek a i tak wyszło na moje bo całkiem niedawno wróciła do tego tematu i chwilkę gadałyśmy o naszych charakterkach

Cytat:

Wiecie co? Od wczoraj moje dziecko odkryło że ma nos i teraz cały czas robi strita wasze też tak cudują?

mój odkrył stópki

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ładnie się opalił mój nie ma szans, bo go zasłaniał od słońca ..
no widzisz a mój uwielbia zasypiać jak mu słoneczko po oczkach świeci- ostatnio jak odwracałam wózek to płakał a jak do słoneczka to usypiał

Cytat:
jeju mnie tez przeraża to wprowadzanie nowych produktów... wczoraj lekarka mi mowila ze juz po 4 msc moge zacząć rozszerzać diete, ale ja raczej poczekam do 6.
mnie teź troszkę przeraża ale jeśli nie ma powodów ku rozszerzaniu diety to dzieci kp powinny zacząć probować po skończeniu 6 miesiąca
tutaj znalazłam taki test:
https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ykul,6833.html
ninagg kiedyś coś fajnego wklejała ale kurde nie mogę tego znależć

a raczej będę czekać do tego czasu
a tak wogole to mój Sammy zaczął jeść jak miał 7 skubaniec nie chciał nic poza cyckiem

Meneq żartujesz,że cukierki niedobre? my na naszego Leo mowimy fuka fuka
a Samuel ostatnio narysował jego portret i podpisał wielkimi literami FUKACZ
Cytat:
najlepiej jest używać filtra i to wysokiego, ja miałam jeszcze probki vichy dla dzieci , teraz kupiłam babydream 50 w żóltym opakowaniu ale boję się,że jest niestabilny i w necie zamówiłam mustele z filtrem też 50

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-04-17 o 10:21
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości