![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
W sobotę dostała 2 łyżeczki kleiku ryżowego zrobionego na 30 ml wieczornego mleczka, potem w niedziele 3 i wczoraj 4 łyżeczki. A dziś dostała 3 malutkie łyżeczki marchewki. Potem dam Marchewkę z Ziemniakiem, później dynię z ziemniakami itd. Chciałam dawać każde warzywo osobno, ale w słoiczkach ciężko takowe spotkać. Muszę jakiś sklep z żywnością ekologiczną znaleźć, bo nie wyobrażam sobie dawać warzyw pryskanych małej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubione - tak mi sie obilo o uszy :/ Aeroby czyli co? Bieganie np tak? Ehh, nie cierpie :/ A takie domowe cwiczenia z filmikami to do czego sie zaliczaja? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Konto usunięte
|
Doczytałam :d na raty, czytałam kilka godzin ale dałam radę :hura:
nie cytuję przez to ![]() Laurko, kuchnia piękna! uwielbiam takie! Nawijko, też lubię do dzisiaj oglądać się w lustrze ![]() Bokeh, niebieska ![]() ![]() ![]() ![]() Na spacer dzisiaj - ciepluteńko, lekki wiaterek, słonecznie - lato ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.karate.radom.pl/aeroby.html to zależy jakie filmiki bo areoby to takie, gdzie tętno jest na stałym poziomie ale na tych filmikach co wysylałam link powyżej- treningi Zuzanny to już np intrerwały- czyli skoki tętna, w tym częśc, gdzie osiągasz maksimum swoich możliwości intrwalowo można też biegać, skakać na skakance albo nawet robić przysiady dla przykładu- bieg stalym rytmem, nagle 15 min sprintu, 30 sek dalej normalnego biegu, znowu sprint znowu bieg itp Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-16 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie rozszerzanie diety to mozolny proceder, bo jak coś nowego wprowadzasz to znów startujesz od tych 3 malutkich łyżeczek. Mi lekarz mówił, że przez te pierwsze dwa miesiące to nie mówimy o jedzeniu tylko próbowaniu. I tak rzeczywiście jest. A co do smakowania to strasznie się cieszy, z chęcią je, widać że jest przygotowana do jedzenia innych pokarmów niż mleko. Dużo dało to, że w miesiącu poprzednim karmiłam ją (czasem trochę mleczka, trochę wody dawałam jej) łyżeczką którą teraz je. I naprawdę ładnie je, aż się dziwię. Mam nagrany filmik dla was, ale brakuje mi czytnika kart pamięci, który mi się popsuł i nie mogę z karty zgrać. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Wtajemniczenie
|
Poczytywałam dzisiaj Was na tel przy karmieniu ale wybaczcie nie dam rady cytować .
Blanka nadal chyba przeżywa weekend u dziadków ![]() ![]() Co ona dzis ze mną wyprawia to się w głowie nie mieści. Jeden wielki ryk i cyrki przy cycku w sensie , że się oddessać nie dała mimo że bekała i ulewała. Piękna pogoda a ja dopiero o 16 na spacer wyszlam bo wcześniej się nie dało jej uspokoić . Ale się zgrzałam . Ja miałam krótki rękaw na to lekka kurtka rozpięta i byłam mokra jak szczur. Blanka body z dlugim bluza, rajstopki i cienkie polspiochy no i czapeczka cienka-było jej w sam raz a myślałam że sie zgrzeje. Oby jutro była grzeczniejsza bo oszaleje . Mam 2 egzaminy w weekend i oczywiście nic nie umiem jeszcze ![]() Poczytałam o Waszych mamach i teściowych to witki mi opadły. W sumie to u mnie nie lepiej ale chyba powoli się przyzywczajam . Dziewczyny mam pytanie z innej beczki: czy któraś z Was miała kiedys problem z wrastającymi paznokciami??? Bo ja własnie mam i powoli to narasta że cięzko mi sie chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 60min aerobow?! Bede obtluszczona do konca zycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
dlatego areoby nie dla mnie
![]() wolę 10-15 min interwalów albo 20 min porządnego siłowego a efekty moim zdaniem jeszcze lepsze ale to wszystko kwestia gustu, jedne osoby kochają biegać, jeździć na rowerze,pływać a inne pizgać żelastwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() jak wyszłam z domu w południe, to wróciłam dopiero o 17, także młody dotleniony na maksa ![]() odwiedziłam też moją babcię dzisiaj i jak się fajnie Fifek do niej śmiał, tak głośno, jak taki duży bobasek już ![]() czytam o tych Waszych teściowych i moja to chyba jest z innej planety, bo raczej się nie wtrąca, jak zostaje z małym to robi tak jak jej powiem, także jak na razie jest ok, ale nie chwalę za bardzo, bo mi się popsuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle, to fajną masz chustę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2201 | ||
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
Jak zastoje, dajesz rade? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Nareszcie doczytalam ale nie cytuję bo i tak mi ciężko jedna ręką na trelefonie pisać.
Jeszcze raz współczuję tesciowych. Ją że sobą na spacer biorę tylko tel i klucze, jak będzie cieplej i pójdę na dłużej to wezmę pewnie torbę od wózka. Młodego wykapalismy dzisiaj wcześniej bo od spaceru nie robił drzemki i bałam się, że jak zaśnie to znów nie dobudze. Powiem wam że jak zasnął po kąpieli o 20 to do 1 spał jak niedźwiedź ![]() Co zrobić żeby widzieć zdjęcia przez aplikację? Da się to zrobić? Idę, trzeba spać i korzystać.
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Witam się z rana! Wasze teściowe są the best. Chyba faktycznie powinniśmy na odchowalni założyć wątek z dobrymi radami
![]() Chciałam się pochwalić ![]() ![]() Niunia Zasnela niestety po 2h usypiania ale spala za to 4godz! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze w gruncie rzeczy nam tez sprawniej idzie bez pomocy tz. A kladziesz Blanke na brzuszku? W takiej pozycji powinny wyjsc raz dwa przy minimalnym bolu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
fakt, jak się wszystko dobrze zorganizuje, to idzie całkiem sprawnie.
![]() ![]() W nocy na brzuszku Jej nie kładę, bo ona strasznie tego nie lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dodac zapomnialam. Badz dumna, jest z czego! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja właśnie młuce śniadanko a za chwilę czas na kawę i ptasie mleczko ![]() Mój mały dziś obudził się wyjątkowo w nocy na jedzenie. Ale to nic zdarza się rzadko więc przeboleje ![]() Fewcia- ![]() ![]()
#2211 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() U nas dziś póki co pochmurnie, ale może się rozpogodzi, mam taką nadzieje.
#2212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
Poczytałam sobie o Waszych teściowych i mamach, ach te dobre rady
![]() U mnie to wygląda tak: Mieszkam z teściami w domu, oni na dole, my na górze. Mamy oddzielne łazienki i co najwazniejsze kuchnie ![]() Genaralnie na na teściów nie narzekam, ale ponieważ temat dotyczny głownie teściowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Któraś z Was pisała, że z mamą to się tam jakoś zawsze zestnie czy pokłoci a potem pogodzi itd, a z teściową to tak inaczej. Coś w tym jest, ja w sumie też się jakoś specjalnie z teściową nie kłuce, a jak coś sobie pomyślę to zostawiam to dla siebie. Moi rodzice nie mieszkają blisko nas, więc cennych rad wysłuchuje przez telefon ![]() ![]()
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Ehh. znowu masa nadrabiania ..
Nawijko, Lady pytałyście co z tym moim źle pozszywanym kroczem.. więc nic ![]() ![]() ![]() ![]() Lady, już trochę ćwiczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nadrabiam dalej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co? powiedziala, ze bardzo jej przykro, ze tak ja traktuje, ze odrzucam jej pomoc, przeciez jej tylko o dobro dzidziusia chodzi ... no i wez dyskutuj p.s. no tak, jakby Ci nie powiedziala, to bys pewnie zapomniala wziac dziecka spod sklepu. ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
a jak wpada bez zapowiedzi, to mowie ze wlasnie wychodzimy z malutkim na spacer bo tak slicznie sloneczno swieci, szkoda zeby w domu siedzial.. jej sie wydaje, ze jak mam male dziecko, to nic tylko czekam az ona przyjdzie do nas ...
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Mamy trzymiesięczniaków-zmieniałyście/zmieniacie smoczek od butelki na taki z większym przepływem?
Wiecie co? Od wczoraj moje dziecko odkryło że ma nos i teraz cały czas robi strita ![]() I jak zobaczył (mama mu pokazała) że można się podnosić tak teraz jak jest w łóżku czy bujaczku to próbuje siąść. A że i tak jest w pozycji półleżącej to muszę na niego uważać żeby mi nie fiknął. Rano nie zapowiadało się na ładną pogodę ale widzę że i słońce się odważyło wyjść. Wykorzystam to na spacer koło południa.
#2217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko jak ide na dluzszy, albo jade do ch .. ostatnio byla qpka ![]() ![]() i wtedy bez sensu mi brac swoja torebkle .. ostatnio sprobowalam wziac wlasnie mala listonoszke, bo juz czulam sie jak dziad, w ogole nie chce mi sie jakos normalnie ubierac, tylko ciagle to samo .. no i sie odstawilam, do tego torebka malutka na ramie i co ..? i tak w wozku jechala cala droge i tylko mnie wkurzala ![]()
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, moja tez nie lubila na brzuszku lezeć ba, zanosila się jak ją kładłam, odkad podnosi wysoko główkę bardzo lubi leżeć sobie w takiej pozycji.
Kurcze, cos pogoda sie psuje;/ Marsii wow ![]() btw. Wlasnie jakis krem z filtrem by sie przydał dla dziecia, jaki polecacie? ach, dzis musze isc na uczelnie, dobrze ze na 2h, jutro tez na 2h ;p a w piątek praktyki z dzieciakami ![]()
![]() |
#2219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.