|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-17 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz wychodzę. Strasznie się stresuje
brrrr ... Ostatnia rozmowa była dawno temu, dlatego tak się denerwuje Macie jakieś patenty na stres?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. Walczę o piękną sylwetkę ... ![]() start: 06.03.2013 Edytowane przez SweetDevil Czas edycji: 2013-04-17 o 09:15 |
|
|
|
|
#1863 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ja też na stres guma do żucia, tylko żeby ze stresu nie zapomnieć jej wypluć |
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko raz poproszono mnie o podanie jednej wady "o której wiem lub o której powiedział mi mój przełożony"
Cóż, no więc powiedziałam zgodnie z prawdą "mój szef czasem mówił że jestem za szybka" -wiem dziwna wada i pani tez się zainteresowała. Nie wiem na czym dokładnie to polega ale jeśli ja i druga osoba dostaniemy to samo zadanie to ja zawsze skończe dużo szybciej pomimo, ze wcale się nie spieszę Dotyczy to w zasadzie wszystkich sfer życia również np gotowania (w czasie gdy tż pokroi cebule ja zdążę pokroić 2 cebule, paprykę i jeszcze zaglądać do garów czy nic się nie przypala ) itd. Dodałam też, że jestem świadoma, że szybkie tempo może sprzyjać błędom dlatego zawsze przed np. wysłaniem raportu, tłumaczenia odkładałam je na bok i po paru minutach jeszcze raz rzucałam okiem aby upewnić się, że wszystko jest w porządku.
|
|
|
#1866 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tajkuna, upiecz ciasto, wyjdź z domu i przedstawiaj się każdemu dając kawałek, a jak już rozdasz to wybierz się w podróż do rajskiej Warszawy. Państwowe - ustawione! Prywatne - biorą swoich! Własne - nigdy w życiu! W miejscu zamieszkania - nie, bo nie ma! To dlaczego nie Eldorado -Warszawa? Zacznij odkładać na bilet i pierwszy miesiąc życia tam (w końcu pokoik można wynająć bardzo tanio jak to tu się podkreśla), znajdź wpierw byle robotę by przetrwać (moja koleżanka zaczynała od maka i "może frytki do tego?", a jak wcześniej wspominałam z powodzeniem pracuje w Londynie w ciekawej branży). Nawet jeśli nie będzie to wstęp do raju to chociaż zniknie Ci 99% powodów do narzekania przez które nie umiesz spiąć tyłka tylko pleciesz tu elaboraty o znajomościach z których wynika, że lepiej podciąć sobie żyły niż szukać pracy, bo przecież i tak się nie znajdzie, co potwierdza Centrum Badania Opinii Społecznej Tajkuna.
Na rynku pracy jest masakrycznie ciężko, więc to tym bardziej nie powód by samemu swoim podejściem sobie sprawę utrudniać.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-04-17 o 09:27 |
|
|
|
|
#1867 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na konkursie w mops jak byłam , to nawet testu nie zrobili. Od razu rozmowy były. A później w uzasadnieniu napisali, że konkurs wygrała Pani , która u nich pracowała( w lipcu kończyła jej się umowa, i od sierpnia dostała nową umowę) , ponieważ ma doświadczenie w pracy w mops. Pytanie jak inni uczestniczy konkursu mogli mieć doświadczenie? Kpiny i tyle. Nie obraź się. Ale wiele osób tutaj pisało i ci potwierdzi, że konkursu w budżetówce są ustawione. Chyba masz gorszy dzień i na forum wylewasz złości Jak tyle razy czytałaś ustawę , to czemu tego konkursu nie wygrałaś, jak wg ciebie od tego zależało wygranie konkursu ? Na wielu konkursach na których byłam, nie było pytań z ustaw , tylko pytania ogólne. Na na ostatnim konkursie w ZUS była pytania o wewnętrzne programy ZUS służące do obsługo różnych rzeczy. W żadnej ustawie tego nie znajdziesz, nawet na stronie ZUS nie ma opisu programów wewnętrznych komputerowych do czego służą, jak wygląda taki program , jak się go obsługuje. Na te pytania odp znali pracownicy, bo na programach pracują. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-17 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
nicRu
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ja też mam takie wrażenie. Tajkunia widzę jeden błąd u Ciebie = patrzysz na innych. Nie na siebie i swoje możliwości. |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dybry!
I jak tam Kobietki samopoczucie? Ja musiałam sobie syrop kupić, bo mi z zatok wszystko spływa i mam kaszel Zaraz śmigam sprzatac trochę, potem znowu zakopię się w kartkach, a po południu lecę na jakieś małe zakupy, może sobie kupię jakieś balerinki, spodnie bym chciała, jakąś bluzeczkę czy coś Kupiłam sobie truuuuuskawki co prawda to jeszcze nie "to" ale i tak chyba wpierdziulę 3 koszyczki
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz Ciebie to nie pamiętam kto pisał, bo Ty to piszesz ciągle. Nie szukam kozła ofiarnego, to prostu Ty chcesz za niego uchodzić
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- gwiazdeczka, ty się uczyłaś języka migowego? |
|
|
|
|
|
#1872 |
|
BAN stały
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=678282&page=85
Tusia, jeśli chodzi o nicru i jej wypowiedzi. Str 85 . Wypowiedź nicru z tamtego wątku "Swoją drogą w drugim wątku o szukaniu pracy dziewczyny naprawdę zapodały mnóstwo fajnych rad, "pokrzyczały" trochę w końcu na siejące deprechę wielkie płaczki i jaki jest efekt? Jedna po bodajże 4 latach szukania w końcu zaskoczyła! Jak widać da się taki wątek pokierować na dobre tory i dać komuś nadzieję "Chodzi o szakal. Już wcześniej, wiedziałam, że jest wątek na wizażu, gdzie dziewczyny rozmawiają na temat dziewczyn z innych wątków. Np wyśmiewały się dziewczyny na tamtym wątku z dziewczyn z wątku depresyjny brak pracy,( np, że pracy nie mają z własnej winy, że jak to można mieć depresje itp, udział w dyskusji również nicru brała) a potem opisały szakal jak to zaskoczyła po 4 latach. Teraz to nie wiadomo na jakim wątku wizażu można pisać, bo cię znajdą i będą na innym wątku cię opisywać. Nie rozumiem po co ktoś pisze na tym wątku, a potem na innym np opowiada, co się tutaj dzieje, kto zaskoczył po 4 latach. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-17 o 09:58 |
|
|
|
|
#1873 | ||
|
maszyna, nie człowiek
|
Przepraszam, wiem, że z mojego posta trudno uczyć kogoś bycia miłym, ale po prostu nie po to jest chyba ten wątek by się wyłącznie zapłakać i załamać, cytat z pierwszego posta:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Naprawdę nie masz zajęć lepszych niż śledzenie ludzi? Nie oceniaj mnie swoimi kategoriami, wiem co to brak pracy (gdy jeszcze byłam w szkole zdarzyło się, że nie miało jej oboje moich rodziców, teraz bezskutecznie szuka pracy mój starszy brat i ja na pół etatu, bo boję się skończyć studia bez doświadczenia), wiem co to depresja z powodu braku pracy, wiem co to zniechęcenie. Ale zrozum to, co mówią Ci inne dziewczyny - Ty się sama nakręcasz, więc jak widzę, że nakręcasz innych to nasuwa mi się jedno pytanie: po kiego?
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-04-17 o 10:01 |
||
|
|
|
|
#1874 |
|
BAN stały
|
Jak wiesz co to jest depresja , to jaki ty i inne dziewczyny miałyście cel w tym, by wyśmiewać się z dziewczyn, które mają depresje i pisały o tym na wątku depresyjny brak pracy ?
Czemu na tym wątku nie cieszyłaś się, że szakal znalazła pracę tylko opisywałaś to na innym wątku? Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-17 o 10:10 |
|
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
No ładnie się rozpisałyście
![]() U mnie po staremu. Zauważyłam, że pojawia się coraz mniej ofert dla mnie, a wydawałoby się, że tendencja powinna być odwrotna. W każdym razie nie tracę nadziei. Jestem w kontakcie z koleżanką, która straciła pracę miesiąc wcześniej niż ja i również nadal szuka. Doświadczenie ma podobne, jedynie wykształcenie troszeczkę inne. W każdym razie podtrzymujemy się wzajemnie na duchu. Teraz, kiedy pogoda się poprawiła, mam więcej energii i zdecydowanie lepsze samopoczucie. Ponadto spędzam więcej czasu na świeżym powietrzu i jeżdżę na rowerze, więc i kg spadają . W niedzielę tak się napracowałam na działce, że jak w poniedziałek kichnęłam to myślałam, że się rozsypie Zakwasy mam do dzisiaj. Nawet Ewka Ch. mnie tak nie poskładała Od dziś biorę się intensywnie za naukę, bo za tydzień egzamin teoretyczny na prawko. Dobrze, że poszłam na ten kurs. Pozwolił mi przetrwać tę straszną zimę i nie zanudzić się na śmierć.
|
|
#1876 |
|
Konto usunięte
|
Chryste - mi to szkoda marnować czas i patrzeć, kto co pisze na innych wątkach
|
|
|
|
|
#1877 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jakbyś przeczytałą dokładnie, to dziewczyny nie śmiały się z czyjejkowliek depresji tylko tego, że postronna dziewczyna sugerująca skorzystanie z pomocy psychologa (i to dziewczynie, której opisy naprawdę budziły niepokój!) zostałą przez was zwyzywana od zakupoholiczek i zoofilek (wtf?), a potem wyśmiewałyście szukając jej postów na wizażu w innych wątkach poprzez cytowanie ich i prześmiewcze bądź chamskie komentowanie. To diametralnie zmienia postać rzeczy. Stąd aluzja do kiszenia się w depresji i problemach (o której była mowa oraz moje wskazanie tego wątku jako wątku, gdzie dziewczyny pokazują, że jednak się udaje, nawet po długim czasie) zamiast podejmowania prób wzięcia się w garść gdy ktoś podaje pomocną dłoń.
|
|
#1878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widzicie haczyk? ![]() Wymagania:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-17 o 10:14 |
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350772]tylko nie wkuwaj na pałę, tłumacz sobie każdą scenkę na logikę widzicie haczyk? ![]() Wymagania:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Od następnych zajęć z hiszpana zaczynam już a2, zawsze to lepiej w cv wygląda |
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350772]tylko nie wkuwaj na pałę, tłumacz sobie każdą scenkę na logikę
widzicie haczyk? ![]() Wymagania:
Nie mam zamiaru wkuwać, zresztą ja nigdy nie potrafiłam uczyć się na pamięć. Ciekawe jakie to potrzeby ma prezes
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zebrałam op*** przez tel. Miałam czas na potwierdzenie spotkania rekr, a ktoś do mnie dzwoni, żebym na przyszłość szybciej odpisywała, bo to są podstawy dobrego wychowania, wtf
od razu zrezygnowałam
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Przyczajenie
|
Podczytuje was dziewczyny regularnie ale nie udzielam sie na forum. Postanowilam ze sie wypowiem, poniewaz widze tutaj przekonanie ze zeby dostac prace trzeba sie wykazac niewyobrazalnymi umiejetnosciami, doswiadczeniem itp co dla wielu graniczy wrecz z cudem.
Ja pochodze z malej miejscowosci, jestem dosc mloda(23 lata), jeszcze nie ukonczylam studiow. Zaczelam pracowac juz jako nastolatka-recepcjonistka, asystentka itp. Kilka miesiecy temu postawnowilam nieco odmienic swoje zycie i przeprowadzic sie do tej "ziemi obiecanej"-Warszawy odleglej od mojego miejsca zamieszkania 400km, Pracy szukalam bardzo krotko, wyslalam z 10 CV, zostalam zaproszona na rozmowe do wielkiej, miedzynarodowej korporacji na stanowisko specjalistyczne(mialam juz wczesniej do czynienia z wymaganymi przez pracodawce zagadnieniami w dosc pobieznej formie ale zawsze), 1 etap, drugi etap i od razu praca, przeprowadzka itp.Super warunki pracy, dobre zarobki, praca rozwijajaca, samodzielna. Bez znajomosci, bez skonczonych studiow, po prostu pokazalam im ze mam potencjal, ze warto we mnie zainwestowac. Na pewno duza role odegrala tutaj biegla znajomosc ang, ale teraz wszyscy sie ucza angielskiego wiec nie uwazam ze to cos bardzo wyrozniajacego. Takze mysle ze dla pracodawcy oprocz oczywistych czynnikow jak wyksztalcenie, doswiadczenie, liczy sie nasza osobowosc, otwartosc, podejscie do swiata i innych oraz motywacja. Chciec to moc!
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40350205]truskawki? o rety, już są?! skąd masz?
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- gwiazdeczka, ty się uczyłaś języka migowego?[/QUOTE] Są są ja kupiłam w Polo Market ![]() Taaak uczyłam się języka migowego, utknęłam na II stopniu bo nie mam kasy na III , a co?
|
|
|
|
|
#1884 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
wiara w siebie owszem, motywacja, osobowość oczywiście ale ja np. dochodzę do wniosku, że jestem za pewna siebie i to jest źle odczytywane.---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- masaż tantryczny ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Tajkuna, nie obraź się, ale nie myślałaś, żeby zostać jakimś śledczym czy detektywem? Ty wszystko o wszystkich wiesz, szpiegujesz po innych wątkach, szukasz co inne dziewczyny gdzie napisały, co więcej - wiesz też wszystko o konkursach i rekrutacjach w Twoim mieście (ja nie twierdzę, że konkursy nie są ustawione, bo w większości sa, no ale...). Sorry, ale bawią mnie niektóre Twoje wypowiedzi...
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Tusia, nooo jest hardcore, ja to jeszcze świeżak jestem z tym miganiem, bo wielu znaków jeszcze nie znam. Kiedyś byłam z babcią w szpitalu i obserwowałam parkę głuchoniemych i próbowałam czytać o czym gadają i potrafiłam wychwycić tylko niektóre słowa tak zapieprzali
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Pokroilam je na pół i posypałam cukrem, bo jednak są troszkę kwaskowate, ale z cukrem już cacy
czekam na te pyszniutkie, ciekawe kiedy będą
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
Moja pierwsza praca na okres wakacji, jeszcze przed studiami - w zakładzie, w którym pracuje moja mama. Wstęp tylko dla dzieci pracowników.
Druga praca jako sprzedawca - właścicielka okazała się znajomą mojej ciotki, więc ta szepnęła o mnie dobre słowo, no i udało się. Trzecia praca, a właściwie staż - pamiętam, kiedy niedoszła teściowa zadzwoniła do mnie z propozycją stażu. Tak naprawdę nikt nawet nie zdążył się dowiedzieć, że kogoś szukają, ponieważ ona od razu mnie poleciła. Uwierzcie mi, że na taki staż w administracji publicznej byłoby mnóstwo chętnych. Ja dodatkowo nie byłam nawet zarejestrowana w PUP, więc wszystko załatwiałam na wariata. Dopiero moja czwarta praca była bez jakichkolwiek znajomości. Poszłam na rozmowę i tyle. Uważam, że jest wiele czynników, które wpływają na znalezienie pracy. Znajomości, ale i szczęście, wykształcenie, umiejętności. U każdego co innego. U mnie były to znajomości, ale też szczęście. Wykształcenie mogę sobie wsadzić w pupę, bo humanistów jest mnóstwo.
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
Od samego początku pokazali jak podchodza do pracownika, szkoda gadać. A na jakie stanowisko miała być rozmowa?
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

może np. że zdarza się, że ogrom pracy Cię stresuje ale potrafisz sobie z tym poradzić i tu... chodzisz na basen, siłownię
?
tylko ustawy wykuć

brrrr ...
ja żuję gumę
Dotyczy to w zasadzie wszystkich sfer życia również np gotowania (w czasie gdy tż pokroi cebule ja zdążę pokroić 2 cebule, paprykę i jeszcze zaglądać do garów czy nic się nie przypala 

co prawda to jeszcze nie "to" ale i tak chyba wpierdziulę 3 koszyczki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)