Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 11:32   #4861
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40352055]Dziwi mnie, że TVN24 prowadzi relację z pogrzebu Margaret Thatcher, czy to na prawdę konieczne?[/QUOTE]
Czemu nie? W telewizji pokazuje się transmisje z ważnych uroczystości, skoro był pogrzeb ofiar Smoleńska i ślub Kate i Williama, to czemu nie pogrzeb Thatcher.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:46   #4862
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Czemu nie? W telewizji pokazuje się transmisje z ważnych uroczystości, skoro był pogrzeb ofiar Smoleńska i ślub Kate i Williama, to czemu nie pogrzeb Thatcher.
jakby nie patrzec dzieki reformom tej pani 2mln polakow ma na chleb :P
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:51   #4863
psotka8
Raczkowanie

Na inny temat - na wydziale jedna dziewczyna zaczęła rozmowę o piątkowych wieczorach, co się robi, gdzie się idzie itd. Na to inna "mój facet akurat był w pracy, to szukałam z kim wyjść, ale jak się jest tyle czasu z chłopakiem to się już nie ma znajomych, normalne". Miałam opad szczęki, to jest normalne czy ze mną coś jest nie tak, że dalej mam znajomych??
psotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:58   #4864
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://www.przekroj.pl/artykul/999748.html?p=1 niedługo nie będzie niegrzecznych, niewychowanych i leniwych dzieci...tylko biedne i chorutkie, bo mają gsg354 i inne psychiczne choroby .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:07   #4865
nicRu
maszyna, nie człowiek

Monika Faustyna, masz rację, bo wielu rodziców woli przypiąć swojemu dziecku łatkę chorego, z wadą rozwojową czy wadą funkcjonowania mózgu niż nad nim popracować, powiedzieć co jest dobre, co jest złe i dlaczego jest złe, że zło ma swoje konsekwencje, jak się uczyć... Co więcej, nawet jak dziecko faktycznie ma problem to tym bardziej trzeba z nim pracować, nie tylko jak mantrę powtarzać nazwę schorzenia...
Stary 2013-04-17, 12:13   #4866
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Monika Faustyna, masz rację, bo wielu rodziców woli przypiąć swojemu dziecku łatkę chorego, z wadą rozwojową czy wadą funkcjonowania mózgu niż nad nim popracować, powiedzieć co jest dobre, co jest złe i dlaczego jest złe, że zło ma swoje konsekwencje, jak się uczyć... Co więcej, nawet jak dziecko faktycznie ma problem to tym bardziej trzeba z nim pracować, nie tylko jak mantrę powtarzać nazwę schorzenia...
No dokładnie. W artykule dobrze zwrócili uwagę, że faktycznych przypadków choroby jest o wieeele mniej. To tak, jak z plagą dysczegokolwiek. Po co z dzieckiem ćwiczyć, nawet do późna, zasady ortografii, czy matematykę...dziecko nie umie, bo pewnie jest chore a ludzie nie mają serca . Kiedy,ś pracowałam przy archiwizacji testów gimnazjalnych i...byłam w szoku, że na klasę 1-5 osób nie miało żadnego dysczegoś .
Stary 2013-04-17, 13:38   #4867
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
No dokładnie. W artykule dobrze zwrócili uwagę, że faktycznych przypadków choroby jest o wieeele mniej. To tak, jak z plagą dysczegokolwiek. Po co z dzieckiem ćwiczyć, nawet do późna, zasady ortografii, czy matematykę...dziecko nie umie, bo pewnie jest chore a ludzie nie mają serca . Kiedy,ś pracowałam przy archiwizacji testów gimnazjalnych i...byłam w szoku, że na klasę 1-5 osób nie miało żadnego dysczegoś .
Bardzo ciekawy artykuł. Mnie aż skręca jak słyszę te wszystkie "dys", dyskalkulia, dysgrafia, dysleksja. Kiedyś tego nie było, leniwe dzieci się goniło do roboty i tyle, a teraz gdzie tam, jak robi błędy to od razu choroba. Mi się wydaje, że gdyby dzieciaki więcej czasu spędzały z książką, a nie z komputerem to już by wiele zmieniło: bogatsze słownictwo, lepsza gramatyka, ortografia, siłą rzeczy czytając coś się zapamiętuje.
Stary 2013-04-17, 13:42   #4868
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez pitahaya Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy artykuł. Mnie aż skręca jak słyszę te wszystkie "dys", dyskalkulia, dysgrafia, dysleksja.

najczestszym powodem pał z kartkowek w liceum jest dys...koteka dzien wczesniej.
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:22   #4869
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40348376]Wszyscy mówiecie o żonie, dzieciach a jeszcze przecież jest inna część rodziny:matka, rodzeństwo. Piszę to bo mój brat mojej mamy zginął w górach gdy ona miała 17 lat. Musiała wszystko sama załatwiać bo jej matka kompletnie się załamała i nie była wstanie nic zrobić. Do tej pory widzę, że w jakimś stopniu to przeżywa. Stwierdziła, że nigdy nie pojedzie w Tatry, nienawidzi tych gór.[/QUOTE]

Podejrzewam, że aż tyle osób skupia się tylko na partnerze i dzieciach, bo na to człowiek ma wpływ. On decyduje, czy się z kimś wiąże i on decyduje, czy ma dzieci. Za to nie ma się wpływu na to, czy przychodzi się na świat oraz nie ma się wpływu na to, czy (i jakich) ma się rodziców i czy ma się rodzeństwo.
Gdyby patrzeć na sprawę również pod kątem tego, że ktoś ma rodzeństwo i rodziców, to można by uznać, że właściwie nikt nie ma prawa uprawiać ryzykownego sportu, bo właściwie każdy ma w otoczeniu kogoś, kto by przeżył jego śmierć. Jak nie rodziców czy rodzeństwo, to chociaż dziadków, kuzynów czy siódme wody po kisielu.

Niemniej zdaję sobie sprawę z tego, że dla rodziców i rodzeństwa śmierć kogoś bliskiego również jest traumatyczna. A sportów ekstremalnych nie polecam nikomu.

Cytat:
Napisane przez psotka8 Pokaż wiadomość
Na inny temat - na wydziale jedna dziewczyna zaczęła rozmowę o piątkowych wieczorach, co się robi, gdzie się idzie itd. Na to inna "mój facet akurat był w pracy, to szukałam z kim wyjść, ale jak się jest tyle czasu z chłopakiem to się już nie ma znajomych, normalne". Miałam opad szczęki, to jest normalne czy ze mną coś jest nie tak, że dalej mam znajomych??
Też bym zbierała szczękę z podłogi. Chociaż już się spotykałam z podobnym poglądem na Wizażu

Cytat:
http://www.przekroj.pl/artykul/999748.html?p=1 niedługo nie będzie niegrzecznych, niewychowanych i leniwych dzieci...tylko biedne i chorutkie, bo mają gsg354 i inne psychiczne choroby .
Mnie w artykule najpierw zastanowił zapis „DSM-5”. Zawsze myślałam, że to ICD ma numery pisane liczbami arabskimi, a DSM rzymskimi…

Cytat:
Napisane przez pitahaya Pokaż wiadomość
Mnie aż skręca jak słyszę te wszystkie "dys", dyskalkulia, dysgrafia, dysleksja. Kiedyś tego nie było, leniwe dzieci się goniło do roboty i tyle, a teraz gdzie tam, jak robi błędy to od razu choroba.
Uważasz, że dysleksja nie istnieje, a osoby, które mają ją stwierdzoną są po prostu leniwe?

Cytat:
Mi się wydaje, że gdyby dzieciaki więcej czasu spędzały z książką, a nie z komputerem to już by wiele zmieniło: bogatsze słownictwo, lepsza gramatyka, ortografia, siłą rzeczy czytając coś się zapamiętuje.
Wszystko jeszcze zależy od tego, jak się korzysta z komputera i jakie książki się czyta. Obecnie rzadko które wydawnictwo dba o dobrego tłumacza, dobry skład tekstu czy poprawność językową. Nie mówiąc już o tym, że poziom językowy niektórych bardzo poczytnych autorów książek pozostawia wiele do życzenia…

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2013-04-17 o 14:23
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:58   #4870
Suvia
Zakorzenienie

Narzekań an NFZ ciąg dalszy. Mamie ciachnęli zaćmę, oczywiste jest, ze muszą być kontrole. I niespodzianka, niespodzianka - albo czekasz u nas 3 miesiące (!) na okulistę na NFZ, albo idziesz prywatnie... najlepiej do lekarza, który operował. Kasa leci jak złoto. Wszystkie starsze panie wolą iść do "ich pana dochtora", czyli tego który ciachał. Pan ciachający ochoczo korzysta, sam na oddziale reklamuje taką możliwość, zapisuje pacjentów w kajeciku. A na koniec kasuje 100 złotych za zajrzenie w oko i przepisanie recepty na kropelki. Złota robota

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2013-04-17 o 15:00
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:13   #4871
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Wszystko wszystkim, ale trzeba pamietac, ze istnieja dzieci, ktorym dobra diagnoza psychologiczna ratuje zycie.
Jestem przeciwnikiem szukania przyczyn zachowania dziecka w zaburzeniach, bez spojrzenia na inne przyczyny.

BTW jesli masz dziecko zdrowe, ktorego zachowanie od normy nie odbiega to latwo tak komentowac w ten sposob.
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Narzekań an NFZ ciąg dalszy. Mamie ciachnęli zaćmę, oczywiste jest, ze muszą być kontrole. I niespodzianka, niespodzianka - albo czekasz u nas 3 miesiące (!) na okulistę na NFZ, albo idziesz prywatnie... najlepiej do lekarza, który operował. Kasa leci jak złoto. Wszystkie starsze panie wolą iść do "ich pana dochtora", czyli tego który ciachał. Pan ciachający ochoczo korzysta, sam na oddziale reklamuje taką możliwość, zapisuje pacjentów w kajeciku. A na koniec kasuje 100 złotych za zajrzenie w oko i przepisanie recepty na kropelki. Złota robota
Wspolczuje bardzo. Te kolejki do specjalisty... masakra.
Stary 2013-04-17, 15:17   #4872
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
3 miesiące to niewiele jak na Polskę, spróbuj sie zarejestrować do endokrynologa 8-14 miesięcy.
A zajrzenie w oko to pikuś, trzeba wiedzieć czego szukać i za to ta stawka!
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:41   #4873
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Swego czasu zszokowała mnie jedna wizazanka, która żyje w takiej symbiozie ze swoim narzeczonym i razem są samowystarczalni do tego stopnia, że nawet wieczór panieński/kawalerski spędzili w swoim własnym towarzystwie. Dziwi mnie to, bo teoretycznie każdy ma jakieś znajome i jakieś koleżanki.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:59   #4874
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
3 miesiące to niewiele jak na Polskę, spróbuj sie zarejestrować do endokrynologa 8-14 miesięcy.
odnośnie tych kolejek tak mi się przypomniało..

Dzwoni facet do publicznej przychodni:
- Dzień dobry, na kiedy mogę się zapisać do okulisty?
- Za cztery lata.
- Ale za cztery lata rano czy po południu?
- Panie, przecież to za cztery lata, dlaczego już teraz chce Pan wiedzieć czy to będzie rano czy po południu?
- No bo za cztery lata rano mam wizytę u ortopedy.

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 16:39   #4875
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Wszystko wszystkim, ale trzeba pamietac, ze istnieja dzieci, ktorym dobra diagnoza psychologiczna ratuje zycie.
Jestem przeciwnikiem szukania przyczyn zachowania dziecka w zaburzeniach, bez spojrzenia na inne przyczyny.

BTW jesli masz dziecko zdrowe, ktorego zachowanie od normy nie odbiega to latwo tak komentowac w ten sposob.

Wspolczuje bardzo. Te kolejki do specjalisty... masakra.
Chyba nie zrozumiałaś mojego zdziwienia. Jeśli zauważę problem to wiadomo, że z dzieckiem pójdę do specjalisty. Logiczne chyba? Tu chodzi o rodziców, którzy zamiast wgłębić się w zachowanie dziecka, czy oni jakichś błędów nie popełnili, czy może dziecko odreagowuje brak kontaktu z którymś z rodziców itd., albo mu się nie chce uczyć, czy inne tego typu zachowania, to od razu, że na bank ma dys cośtam albo inną chorobę.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
odnośnie tych kolejek tak mi się przypomniało..

Dzwoni facet do publicznej przychodni:
- Dzień dobry, na kiedy mogę się zapisać do okulisty?
- Za cztery lata.
- Ale za cztery lata rano czy po południu?
- Panie, przecież to za cztery lata, dlaczego już teraz chce Pan wiedzieć czy to będzie rano czy po południu?
- No bo za cztery lata rano mam wizytę u ortopedy.

O mamo . Za 4 lata to on może nie potrzebować żadnego lekarza .
Stary 2013-04-17, 16:52   #4876
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie zrozumiałaś mojego zdziwienia. Jeśli zauważę problem to wiadomo, że z dzieckiem pójdę do specjalisty. Logiczne chyba? Tu chodzi o rodziców, którzy zamiast wgłębić się w zachowanie dziecka, czy oni jakichś błędów nie popełnili, czy może dziecko odreagowuje brak kontaktu z którymś z rodziców itd., albo mu się nie chce uczyć, czy inne tego typu zachowania, to od razu, że na bank ma dys cośtam albo inną chorobę.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

niech jeszcze zrobią zapisy w domach pogrzebowych
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:12   #4877
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaobserwowałam dziwną tendencje na moim wydziale. Otóż wszyscy, którzy mają jakiś gadżet z nazwą chyba najbardziej znanej firmy w branży, obnoszą się z tym tak żeby wszyscy widzieli i myślą, że są tacy fajni przez to.
A ja w drugą stronę, zauważyłam nadmierne przewrażliwienie na punkcie tej firmy oraz nagonkę i wyjęcie telefonu owej marki z powodu zrobienia zdjęcia, wysłania smsa czy sfilmowania czegoś wywołuje fale oburzenia jakobym się z nim obnosiła czy lansowała. Nic mnie tak nie wkurza, żeby nie powiedzieć dobitniej, jak to. Już nie można korzystać z ich produktów bo jeszcze ktoś pomyśli że czuję się fajnie bo mam znaczek z tyłu telefonu. No błagam

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:31   #4878
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
to miejsce w kolejce się zwolni

mój tata był ostatnio u ortopedy, operacja - termin na styczeń. Zdziwił się to mu wytłumaczyli, że jakby przyszedł za dwa tygodnie to byłby zapisany na lipiec. Oczywiście nie ten najbliższy

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:50   #4879
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

No ale taka jest prawda. Rodzice często swój brak konsekwencji, starań tłumaczą "chorobą" dziecka. I nie, nie jest tak, że uważam, że te zaburzenia nie istnieją.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Swego czasu zszokowała mnie jedna wizazanka, która żyje w takiej symbiozie ze swoim narzeczonym i razem są samowystarczalni do tego stopnia, że nawet wieczór panieński/kawalerski spędzili w swoim własnym towarzystwie. Dziwi mnie to, bo teoretycznie każdy ma jakieś znajome i jakieś koleżanki.
Akurat to mnie nie dziwi. Trochę dziwi mnie za to idea wieczorków kawalerskich.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:14   #4880
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
:
Akurat to mnie nie dziwi. Trochę dziwi mnie za to idea wieczorków kawalerskich.
Moim zdaniem idea jest z gruntu sympatyczna, ot spędzić miły wieczór "przy herbatce" ze kolegami/koleżankami. Można sobie pogawędzić o babskich czy innych sprawach.
Tylko, że nie wiadomo dlaczego taka imprezka jest dla niektórych okazją do wynaturzeń. Tak jakby obowiązkowy był szał ciał i hektolitry wódy. Ale podobno jacy znajomi taka zabawa.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Stary 2013-04-17, 18:18   #4881
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ale nawet mnie nie chodzi o stawkę, bo to jest dobry specjalista i jakby mi ktoś rzucił o wiele więcej niż 100 zl to też bym zapłaciła (jakbym miała nagłą fantazję pójść prywatnie i jakby mnie bylo na to stać). Mnie chodzi o to, że operacja na NFZ, a potem rusza machina nabijania sobie kiesy za wizyty prywatnie, bo oficjalnie jesteś ubezpieczona, a nieoficjalnie.... no wiadomo. Wszystko jest fajnie, ale nie daj borze naprawdę zachorować. Właśnie czekam sobie na wynik biopsji i już nie boje się samego wyniku, tylko zastanawiam się czy mnie w ogóle stać na poważniejszą chorobę

~ Hank Moody
Stary 2013-04-17, 18:24   #4882
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Moim zdaniem idea jest z gruntu sympatyczna, ot spędzić miły wieczór "przy herbatce" ze kolegami/koleżankami. Można sobie pogawędzić o babskich czy innych sprawach.
Tylko, że nie wiadomo dlaczego taka imprezka jest dla niektórych okazją do wynaturzeń. Tak jakby obowiązkowy był szał ciał i hektolitry wódy. Ale podobno jacy znajomi taka zabawa.
No wiesz, gdyby chodziło o normalne spotkanie z kolegami/koleżankami to w sumie nawet nie wiem czemu nazywać je "kawalerskim"/"panieńskim", co po ślubie tak już się nie można spotkać?

Stary 2013-04-17, 18:30   #4883
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Trochę dziwi mnie za to idea wieczorków kawalerskich.
Mnie też dziwi idea wieczorków kawalerskich/panieńskich. Dziwi mnie też selekcjonowanie gości po płci biologicznej.
Stary 2013-04-17, 18:35   #4884
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, gdyby chodziło o normalne spotkanie z kolegami/koleżankami to w sumie nawet nie wiem czemu nazywać je "kawalerskim"/"panieńskim", co po ślubie tak już się nie można spotkać?
Jest okazja do spotkania, więc dlaczego nie skorzystać? Przed ślubem są inne emocje no i mogą spotkać się dziewczyny "z różnych parafii", czyli koleżanki panny młodej z pracy, ze szkoły, ze studiów, kuzynki, sąsiadki itp. Zwykle jednak jak nie ma okazji to trudniej skrzyknąć takie mieszane towarzystwo. W każdym razie ja tak rozumiem mniej lub bardziej kameralny wieczór panieński.

Stary 2013-04-17, 19:15   #4885
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
i dysmózgie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
O właśnie, dziwi mnie jaranie się tą całą Kate. Normalna babka, w sumie wygląda na więcej lat niż ma, ubrana też bez szału- no ok, różne zasady jej nie pozwalają poszaleć, ale widać wiele kobiet tu i ówdzie w zestawie prosta sukienka+delikatna biżuteria+szpilki.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Normalne i nienormalne. Bo czasem są takie 'koleżanki' że im nie pasuje, że osoba x nie jest na ich wieczne zawołanie, tylko dzieli swój czas między faceta a tą osobę. Albo uważają, że zajęta to już tak nie będzie umiała imprezować i bla bla bla.

A jak ktoś olewa nagle wszystkich, bo znalazł swojego misiaczka to dobre ani zdrowe to nie jest.
Inna jeszcze sprawa, że jak się ma więcej czasu zajętego i ma osobę bliską (facet, jakaś kumpela na której można polegać) to się rezygnuje ze znajomości-zapychaczy, które by trwały w innych warunkach, bo niektórzy uważają, że lepiej mieć znajomości jakiekolwiek niż żadne.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 19:34   #4886
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

A jak ktoś olewa nagle wszystkich, bo znalazł swojego misiaczka to dobre ani zdrowe to nie jest.
Inna jeszcze sprawa, że jak się ma więcej czasu zajętego i ma osobę bliską (facet, jakaś kumpela na której można polegać) to się rezygnuje ze znajomości-zapychaczy, które by trwały w innych warunkach, bo niektórzy uważają, że lepiej mieć znajomości jakiekolwiek niż żadne.
Ja w ogóle nie rozumiem utrzymywania takich znajomości, ale co kto lubi.
Na przykładzie mojego znajomego: mnie dziwi takie kolegowanie się z osobami, których się tak na prawdę nie lubi, bo są obłudne i jak pójdziesz do łazienki to obrobią Ci dupę. Po co to?

Stary 2013-04-17, 19:42   #4887
Suvia
Zakorzenienie

Jesu, kolejne wybory do samorządu na moim wydziale. Nawet na tym etapie odbywa się to standardowo. Wymuskane gogusie w firmowych sweterkach, stylizujący się na kogoś kim nie są. I dużo słów:

Jedyne co mogę obiecać (!) to to, że będę sumiennie pracował na rzecz naszej społeczności akademickiej, że dołożę wszelkich starań, aby godnie strzec Waszych interesów i że zrobię wszystko co w mojej mocy, aby zmienić naszą rzeczywistość na lepszą.

Czytaj:

Dajcie mi ten stołek, żebym miał se co wpisać w CV. A potem odpiórkujcie się ode mnie oraz pomidor

~ Hank Moody
Stary 2013-04-17, 21:04   #4888
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nawet mnie nie chodzi o stawkę, bo to jest dobry specjalista i jakby mi ktoś rzucił o wiele więcej niż 100 zl to też bym zapłaciła (jakbym miała nagłą fantazję pójść prywatnie i jakby mnie bylo na to stać). Mnie chodzi o to, że operacja na NFZ, a potem rusza machina nabijania sobie kiesy za wizyty prywatnie, bo oficjalnie jesteś ubezpieczona, a nieoficjalnie.... no wiadomo. Wszystko jest fajnie, ale nie daj borze naprawdę zachorować. Właśnie czekam sobie na wynik biopsji i już nie boje się samego wyniku, tylko zastanawiam się czy mnie w ogóle stać na poważniejszą chorobę
NFZ ma w d... czy pójdziesz prywatnie czy wcale. Dla nich jesteś dobrym człowiekiem jak nie potrzebujesz od nich wsparcia finansowego czyli: jak jesteś zdrowa, leczysz się prywatnie, nie leczysz wcale lub nie żyjesz.
Tu jest Polska tu logiki brak i brak sensownej opieki logicznie rozplanowanej i opłaconej z naszych składek.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie też dziwi idea wieczorków kawalerskich/panieńskich. Dziwi mnie też selekcjonowanie gości po płci biologicznej.
Cóz bo panom głupio by było iść z partnerkami do klubu ze striptizem.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 21:13   #4889
MoniaS93
Rozeznanie

Wieczory kawalerskie i panieńskie to dziwaczna sprawa :P

Moim zdaniem kiczowata i naprawdę wieśniacka jest ta popularna wizja takich wieczorków typu klub ze striptizem, jakieś torty z lukrowanymi penisami (....), hasła 'ostatnie dni wolności' , bieganie po klubach - przyszła panna młoda w jakimś pseudowelonie itp. blehhh. Dla mnie to kicz na maxa.

Sama swój wieczór panieński widzę po prostu jako imprezę w domu z najbliższymi koleżankami, wspólne jedzenie, picie, oglądanie zdjęć, filmików, słuchanie muzyki...po prostu małe wspominanie i podsumowanie tego co było do tej pory
Stary 2013-04-17, 21:43   #4890
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

A ja miałam panieński w knajpie. Świadkowa zgadała się ze szwagierkami i moimi koleżankami i zamówiły stolik, jedzenie, picie i alko. Do tego zrobiły mi listę z zagadkami i jakimiś zadaniami. Fajnie się bawiłyśmy . Kacyk był, ale co tam. Może i kicz i tandeta...ale czasem takie kicz party fajnie robi. Żadnych gołych facetów i penisów z lukru nie było... ale członkowe słomki...tak .

Oglądam Tap Madl i wnerwia mnie ta Ania Piechowiak - tu nie ćwiczy, bo brzuszek a tam aktorstwa nie, bo ĄĘ jestę królewną....nie znoszę takiego zachowania.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-04-17 o 21:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości