|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Ale jakoś mi nie przeszkadza, ze jest spokojny i ułożony
|
|
#752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Cytat:
dzis tylkop wypralam, choc nie powiesilam jeszcze, zaliczylam KRD/MPK, lumpki, ugotowalam krupnik i zrobilam jakies przelewy. Masakra, ide podlogi myc ![]() Cytat:
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie frytki z piekarnika i kotlety mielone
![]() Ide naszykowac obiad i leżec.Poogladam Tv O 16 ide na spacer z kaukaziątkiem i po Tz-a na przystanek.
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie i męża był śmieszny, miły film do zobaczenia.
|
|
#755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ahaaa
Cytat:
![]() Cytat:
Laura nie ma ale jej tata obiecał w przyszłym miesiacu ![]() Cytat:
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero seksapilu![]() No tak, podałaś teraz przykład typowego leniwca ![]() Ja dzisiaj jestem bez obiadu - tż wróci grubo po 20, to nie ma sensu zrobię za to sałatkę z tortellini to obydwoje skorzystamy
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że jesteś ![]() Cytat:
![]() Ja Ci powiem, że ja wystawy uznawałam zawsze za głupotę i wydawanie zbędnie pieniędzy, bo i tak to jest kółko wzajemnej adoracji. Inna kwestia, że myślałam tak, bo taki jest pogląd moich rodziców. Natomiast Tż i jego ojciec przekonali mnie trochę do tego i już widzę, że ta kupa kasy, którą władowaliśmy w tego psa do tej pory może się chociaż częściowo zwrócić. Jest to na tyle rzadka rasa w Polsce, że on przywieziony zza granicy jest tak jakby świeżą krwią, której brakowało ewidentnie. Teraz jestem dumna z każdego jego występu i chociaż uważam, że pies jest przede wszystkim do kochania zaczynam się przekonywać, że w tym przypadku również może zrobić dużo dobrego na tych wystawach i skopać tyłki championom będąc na swojej 1 i 2 wystawie w życiu ![]() To najwyżej mojego będę Ci na noc podrzucać ![]() Cytat:
![]() Ciesz się, że będziesz miała tyle ciuszków, to niesamowita oszczędność ![]() A właśnie, zapomniałam Wam napisać.. Jak byliśmy z Tżtem i psem na spacerze mówię do Tżta: "Ciekawe ile on już waży" (w domyśle o dzisiejszej wizycie) a Tż: myślę, że tak 55 kg ![]() Ja: ![]() Tż: aaaa, dziecko. Myślałem, że pies
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszalałaś ![]() Fajnie, że humor lepszy Aleeee hola hola-jaki największy przyrost wagi- ja też mam +13kg Noo ten 13 kilogram to taki jeszcze nieustabilizowany, bo raz jest a raz go nie ma, ale pracuję nad tym Cytat:
![]() Mówi, że tu ma swój azyl ![]() Super, że tyle ciuszków masz Ja też mam już wyprawkę ciuszkową z głowyA zakupy robiłam tu: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926 http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=14918399 Cytat:
|
|||
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też bezłóżeczkowi póki co - i to niby normalne, bo jest wcześnie, ale jak szłam do klepu, to olśniło mnie ile będziemy musieli oddać zusowi w lipcu także nie dość, że powinnam do czerwca ogarnąć całą wyprawkę, to jeszcze muszę odłożyć na zus![]() W związku z tym nie ma na co czekać, trzeba kupować
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Neni- spokojnie, u mnie leci 14 właśnie w trakcie, że raz jest połowa, a raz jej nie ma, ale przyjmuję, że jej nie ma
Chociaż tyle, że zauważyłam mniejszą ochotę na jedzenie wszystkiego (chociaż jeden lodzik dziennie i tak musi być- nie, nie o Tżcie piszę
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Co nie?
Cytat:
Ahh doczytałam |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle marzę, że stanę się prawdziwą perfekcyjną panią domu i będzie taki błysk, że będziemy z podłogi jeść.. ale jakoś mi nie wychodzi. Nienawidzę zmywać moich podłóg, bo to są deski ciemne, na których widać po jednym przejściu się psa szare plamy po błocie z pola. Łudzę się, że jak Malec się urodzi i będę cały czas w domu siedzieć to z nudów będę sprzątać non stop, ale zderzam się z rzeczywistością jak dociera do mnie, że teraz też non stop siedzę w domu bez Dzidziola i jakoś mi nie wychodzi
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Suuuper, dzięki neni
A napisz no mi, bo moge nie doczytać za przesyłkę płaci się raz?
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Powiem Ci, że ja miałam podobne podejście, ale jak zobaczyłam że psu się podoba i z reguły zajmujemy 1 miejsce to i mnie się spodobało. Poza tym poznałam fajnych ludzi, z którymi do tej pory utrzymujemy kontakt ![]() Ja z resztą jestem wielkim przeciwnikiem rozmnażania bez uprawnień, bo jednak hodowcy wkładają dużo pracy, serca i pieniędzy w wystawy i zdobycie uprawnień, a dodatkowo po coś są te rodowody i selekcja. Ja mimo, że moje futro ma Ch.Pl i uprawnienia suki hodowlanej to małych mieć nie będzie i jest ciachnięta ![]()
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
O masakra ale mam stron do nadrabiania
![]() Jak wyszłam przed 1o na miasto tak wróciłam teraz. Jest cuuuuunie Cieplutko, słoneczko, ludzie chodzą uśmiechnięci. Byłam w plaszczyku wiosennym i WIDAĆ przez niego ze jestem w ciazy bo kilka osób mnie zagadnelo![]() Idę nadrabiac w towarzystwie lodów brzoskwiniowych
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rety jak mi się dzieć rozszalał Kot miauczy pod drzwiami, dziecko szaleje- taka radość, że Pancio domu zaraz wraca |
||
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
![]() Ja przeciwniczką jestem rozmnażania psów w przypadku ras, które jednak mają predyspozycje do bycia agresywnymi. Rasa naszego akurat na tej liście się znajduje (oczywiście ta lista też jest zrobiona 3 po 3, bo części ras też na niej nie ma, ale ok) i o ile w przypadku innych ras nie ma to większego znaczenia dla mnie, bo zawsze miałam psy nierodowodowe i zazwyczaj kundelki to w tym przypadku jest to uzasadnione. Oczywiście psem agresywnym może być nawet ratlerek, bo zależy to w dużej mierze od właściciela i wychowania, ale jednak pewnych genów nie powinno się mieszać bez pewności, że jest to pies właściwy. Tak samo w przypadku słuchu z racji tego, że jest cały biały i ma jedynie plamki pigmentowe na skórze jest dużo większe ryzyko, że taki pies jest głuchy. Oczywiście on ma wszelkie badania, rodowód itp ale nie odważyłabym się kupić psa tej rasy bez tych wszystkich rzeczy. Chcieliśmy go wysłać na tresurę na psa obronnego, ale zrezygnowaliśmy z tego ze względu na to, że one już i tak mają pewien stopień obronny w sobie, a zniszczylibyśmy psu psychikę gdyby wybudziła się jego naturalna agresja. Zresztą własnie ta rasa nie powinna na takie szkolenie chodzić co się właśnie dowiedzieliśmy. Ostatnio będąc u weterynarza zaczął machać rękami i głośno mówić coś do mojej mamy- pies MOMENTALNIE zaczął warczeć, mimo, że jest to ostoja spokoju na codzień. Jest bardzo dobrym psem i towarzyszem dla dzieci i bliskich, obrońcą rodziny. A największym to jest dla mnie przyjacielem przede wszystkim ![]() Uhhhh, ale się napociłam jak to pisałam ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy
Cytat:
Wkurza mnie za to ( napiszę na podstawie mojej rasy), że ktoś chce kupić shih tzu, ale nie da za psa 1000zl tylko 300, bo go nie stać. Te psy są towarzyskie, bez agresji i kochają wszystkich, z wlosem, który powinien być delikatny i lejacy. I na ulicy rozwalaja mnie ludzie, którzy mówią ze ich pies jest szczekliwy ( a przecież tez ma shih tzu, co z tego ze jedno z rodziców jest yorkiem
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinny. Ocet zawsze wlawalam po farbowaniu tkanin np. - zeby kolor utrwalic wlasnie
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek!
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek!
Cytat:
![]() ja mimo, że psa mam z papierami to niestety choroby nas nie ominęły, bo kilka razy musiałam jeździć do Wro do kliniki na holter, bo miała bardzo poważne problemy z sercem, leki sprowadzane zza granicy, co już kilkakrotnie przerosło mi koszt zakupu psa. Ale kocham ją ogromnie i ostatnią kasę bym na nią wydała ![]() uff odkurzyłam pokój! i się zmęczyłam
|
|
|
#773 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, przerabialiśmy dzisiaj MEGA TRUDNĄ pozycję słownikową Jakieś davon, masakra, muszę to przećwiczyć jeszcze Cytat:
U mnie dochodzi obiad (po niemcu:P), brązowy ryż, pulpeciki z soczewicy i płatków owsianych i surówka z jabłka i selera ![]() A co do zakupów: w celu uniknięcia zakupu niepotrzebnych rzeczy, na zakupy wysyła się TŻa Chyba, że tylko mój jest taki, że kupi tylko i wyłącznie to, co na liście i dokładnie to, co na liście zresztą
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-04-17 o 14:29 |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka jest prawda- że pieniądze wydane czy małe czy duże czy nawet żadne pieniądze nigdy nie oddadzą miłości i czasu jaką ktoś jest w stanie temu psu dać. Bo choćby ktoś dał niewiadomo jaką sumę za psa może być 100 razy gorszym właścicielem od osoby, która by za takiego psa mogła dać symboliczną złotówkę. za odkurzenie, następnym razem zapraszam do mnie, bo dzisiaj już wyczyszczone
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40355488]
Tak, przerabialiśmy dzisiaj MEGA TRUDNĄ pozycję słownikową Jakieś davon, masakra, muszę to przećwiczyć jeszcze Lakiery z Virtuala są genialne!!!! Mam kilka buteleczek, świetne. U mnie dochodzi obiad (po niemcu:P), brązowy ryż, pulpeciki z soczewicy i płatków owsianych i surówka z jabłka i selera ![]() A co do zakupów: w celu uniknięcia zakupu niepotrzebnych rzeczy, na zakupy wysyła się TŻa Chyba, że tylko mój jest taki, że kupi tylko i wyłącznie to, co na liście i dokładnie to, co na liście zresztą [/QUOTE]ja oczywiście nie w temacie, tylko skojarzyła mi się nazwa - davon - bo tak wołam na tż czasem ![]() Co do lakieru, to zauważyłam, super krycie przy 1 warstwie - a to ciemnofiolety kolor ![]() Zakupy u nas nie są taka prosta sprawą, zwłaszcza, że tż ostatnio nie ma całymi dniami, a lodówka świeci pustkami ![]() Chociaż głównie chodzi o to, żeby się przejść trochę i dotlenić, bo tak to kiszę się w domu stale, a jakoś nie lubię sama spacerować, głupio mi
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta piękne brzuszki macie
u mnie przez chmury przebija się słonko i na zewnątrz 20 stopni, ale jaki ból, jak jeszcze mnie trzyma choroba, dalej mam zawalony nos i trochę kaszlę ... eh nawet wyjść nie można, a tak pięknie na zewnątrz teściowa podrzuciła mi swojską kiełbaskę, pyszna jest się zastanawiam co na obiad robić i nie wiem, coś muszę jeść, tż wraca o 23 |
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i neni zięki za informację, mam nadzieję, że więcej pytać nie będę
![]() A tak poza tym, chodzi za mną leczo zobaczyłam dzisiaj w biedronce cukinie - młódki malutkie, ale chyba zrobię w tygodniu
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie tylko uważam, że nie powinny być rozmnażane i wciskane ludziom, którzy wiedzy nie mają, że kupują psa rasowego. a u mnie jeszcze dużo do sprzątania :P nie chcesz wpaść?
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im szybciej wyzdrowiejesz tym szybciej będziesz śmigać po słoneczku ![]() Cytat:
![]() Odnośnie sprzątania.. nie, dzięki, chyba się nie skuszę
|
||
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałąm, ze 1 to rećzniczek,m ael dawaj cenę każdego ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40355488] A co do zakupów: w celu uniknięcia zakupu niepotrzebnych rzeczy, na zakupy wysyła się TŻa Chyba, że tylko mój jest taki, że kupi tylko i wyłącznie to, co na liście i dokładnie to, co na liście zresztą [/QUOTE]Mój tż też nie wykroczy poza listę, czasami jak jest w trakcie zakupów i zadzownię do niego, żeby jeszcze coś tam dodatkowego wziął to i tak zapomni , a jak się pytam czemu nie wziął to mówi, nie było na liście i pewnie mi wyleciało z głowy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

A obejrzeliśmy, bo nam strasznie brat TŻ polecał
Na raty go oglądaliśmy, bo z nudów zasypialiśmy 

Ja nie wiem jak to się dzieję, że na liście do sklepu figurują tylko 4 produkty, a wychodzę z 50!!
No debilka. Jeszcze akurat w momencie, w którym wychodziłam ze sklepu wyszło piękne słoneczko, niby fajnie, ale upociłam się jak szczur. Dobrze, że mnie brzuch nie zaczął boleć, bo naprawdę odbiłabym się od ściany
to obydwoje skorzystamy
Plus odkaza
uwielbiałam wystawy