Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 12:46   #721
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
wiesz co, nie wiem ile potrzeba te kupiłam na jednej aukcji- używane 9,90 za 21 par
teraz je przeglądam, w super stanie jest 11, reszta trochę okulkowana

więc mamy zapas
Muszę wieczorem podobnej aukcji poszukać Teraz zmykam do sprzątania znowu. Jakoś tak wszystko robię dziś na raty i ze wszystkim jestem w czarnej du.pie.

A na obiad co?
U mnie ziemniaczki, mielone i surówka chyba jakaś ze słoja, bo nie starczy mi czasu żeby przygotować. Chyba , że nabiorę weny i zrobię szybciutką z marchewki i jabłuszka
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:50   #722
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40352656]Ogarnęłam mieszkanie, miałam niemca, teraz tylko ze sobą muszę jeszcze zrobić porządek
[/QUOTE]

Toż Cię ten Niemiec tak wytarmosił?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak zawsze... cicha i piękna jak wiosna
i skromna do tego
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
klopsiku, ja czasami nowe buty rozchodziłam właśnie w domu
nosiłam je godzinę, dwie przez tydzień i było wtedy znacznie lepiej.
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Załóż mokre/wilgotne skarpetki i pochodź po domu trochę - wtedy się rozejdą! babciny sposób
Też miałam pisać o wilgotnych skarpetkach

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Przeczytałam słonecznikiem i pomyślałam- co za wariatka za taką harówkę mi jakiś tam słonecznik proponuje

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Nie byłam jedyna
Ja też tak przeczytałam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Fotyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Internet nawalil i fotki sie nie zaladowaly ale juz naprawiam blad
Brzusie super

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Co Czarownica trzyma w lodówce:
cukinię wielkości ogórka szklarniowego, grubsza nieco w obwodzie i nie tak szpiczasto zakończona... zresztą jak wygląda cukinia to chyba wszyscy wiedzą
ze 20 jaj dorodnych, znajdzie się i kiełbaska Tż, no i jakieś sery i nic szczegolnego
Jak kiełbaska Tż to i cycki mogą być w lodówce

Cytat:
a tu moje zakupki

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Muszę wieczorem podobnej aukcji poszukać Teraz zmykam do sprzątania znowu. Jakoś tak wszystko robię dziś na raty i ze wszystkim jestem w czarnej du.pie.

A na obiad co?
U mnie ziemniaczki, mielone i surówka chyba jakaś ze słoja, bo nie starczy mi czasu żeby przygotować. Chyba , że nabiorę weny i zrobię szybciutką z marchewki i jabłuszka
U mnie dzisiaj ziemniaczki, mielone i mizeria A dla tż bigos Joanny, którym juz się zdążyłam objeść

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:11
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:53   #723
krysiaa2608
Raczkowanie

Właśnie teściowa dzwoniła, że jakaś paczka przyszła - a ja zapomniałam, że na allegro mamy stary adres wpisany do przesyłek ALE to znaczy, że pierwsze ciuszki dla Basi przyszły! Musimy po nie podjechać szybko bo już się doczekać nie mogę!

31.07.2013 Basia!

Edytowane przez krysiaa2608
Czas edycji: 2013-04-17 o 12:54
krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:55   #724
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Fotyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ej, mialy byc ciazowe, a nie z 24t1d PRZED ciaza !

Ok, tu moj balonik z 23t2d (pierwsza fota) i dwie foty z dzis - 28t0d
Śliczny okrąglutki

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
u nas maty niet, za to sprawdzona instalacja (czy nie zwiera gdzieś), jakiś czujnik pod siedzeniem, podpinane 10 razy do komputera i ten błędu nie widzi - już nam się nie chce gmerać I tak kochamnaszą Renię
Też mamy ten problem, kontrolka się na pulpicie świeci, raz po podłączeniu komputera zniknęła na parę dni a później znów się pojawiła i już nie kombinujemy. Elektryk mówi że to jakiś błąd jest w elektryce ale daliśmy spokój

Cytat:
Fajny już bebzolek. A ty chudzinka, że aż Ci żeberka widać

Cytat:
faktycznie wysoko fajny brzuchal ale jeszcze fejsa w klubie poprosimy

a tu moje zakupki
Skarpetunie wymiatają

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:57   #725
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie teściowa dzwoniła, że jakaś paczka przyszła - a ja zapomniałam, że na allegro mamy stary adres wpisany do przesyłek ALE to znaczy, że pierwsze ciuszki dla Basi przyszły! Musimy po nie podjechać szybko bo już się doczekać nie mogę!
nie dziwie Ci się, że nie możesz się doczekać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:05   #726
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry)
Trochę późno się witam, ale w tel explorer mi padł, więc oprócz fejsa nigdzie nie mogę wleźć... na neta.. dzisiaj będę konfiguorwać system jak sie zmobilizuje...:P
No i odwiozłam męża na zajęcia, zrobiłam pranie, zaliczyłam bibliotekę. Zaraz 2 śniadanie i ogladam Bones'a
Ostatnio mam powrót do oglądania filmów (długometrażowych)... w weekend Nietykalni (po raz kolejny, ale jest tak bosko zabawny, ze nie mogłam sobie odpuścić) i Różyczka. Wczoraj Wszystkie odloty Cheyenne z s.penn'em. A w czwartek do kina na Drogówkę.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
własnie tej nocy spałam dobrze, dawno juz tak sie nie czulam dobrze
dobrze, że lepiej

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
śniło mi się że wszystkie rodziłyśmy w jakimś baraku, po kolei brali nas z listy z 1 str wątku i każda miała cc
oj, to ja gdzieś u góry jestem....a na cc to tylko z mega wskazaniem od lekarza... inaczej nikt mnie nie przekona.. wolę już naturalny poród, jak obejrzałam sobie jaki to szok dla dzieciaczka..takie cc. No i większe prawdopodobieństwo schizofrenii... (oczywiście spokojnie dziewczyny.. mówię tu o takim umawianym cc - ze tego i tego dnia o tej godzinie, a nie o takim który zaczyna sie skurczami naturalnie..).

Cytat:
Również trzymam kciuki za wizyty chociaż She pewnie po kolejnych turbulencjach, przeprowadzce nie pójdzie dziś do lekarza
Nie powinnam może była tego komentować, ale jakoś tak nie mogłam inaczej. Jakoś mnie to osłabia!
a ja się nie mogę powstrzymać od uśmiechu na ten komentarz

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Witamy się z Laurką juz z domku i mając ukonczony 29 tydzień
super, że już w domku! i gratulacje tygodni. Nie przemeczaj się kobietko!

Cytat:
Witam sie z rana Slonko juz 3 dzien swieci,nawet kurtka jest zbedna Dzisiaj zaczynam 25 tydzien!
Kontrola u lekarza wyszla super, przytylam 1,5kg przez msc,glukoza,cisnienie itp. wyszly prawidlowo Moj maluszek jest wiekszy i z usg wychodzi porod na 20 lipca ale wszystko moze sie zmienic. Pozdrwiam brzuchatki
gratulację udanej wizyty. A brzuszek juz troszkę widać, chociaż chudzinka.

Cytat:
Tak mnie natchnęłyście Waszymi brzuszkami, że też się pochwalę, a co! 24 tc 1d
a gdzie ten brzuch??

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke bo mamy jestem .
WITAM sie z WAMI i gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy
trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty

Sama dzis zaczynam 24 tydzien
jak wroce od mamy to wrzuce fotke jakie sobie sloski zrobilam jak dzis dokonczymy bo to troche potrwa
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Musze ogarnąć stertę naczyń i ugotować obiad, a taaaak mi się nie chce
Któraś chętna pomóc? W zamian podzielę się słoneczkiem
słonecznik mam, taki do łuskania czarny, nareszcie porządny wypuścili w Auchan.. mniaaam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:06   #727
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry, witam się w 29tyg
Rockyyy cieszę się że u ciebie już lepiej i że już w domku jesteś
karolajn1987 gratuluję zakupów

U mnie dziś trochę smutnawo,bo tż musiał jechać i za tydzień się widzimy dpoiero,a ja się nadal niepokoję tym kłuciem w brzuchu,choć co prawda przeszło ale boję się że znów wróci. Jutro tż ma iść oglądać foteliki/nosidełka i może coś wybierze, dużo rzeczy jest na bierząco organizowana przez jego mamę-głównie ciuszki,ale też pościele,ręczniczki itp-więc to będzie naprawdę spore odciążenie finansowe,bo tak naprawdę nie musimy kupować nic z ubranek Pierwsza wiosenna mucha wleciała do mieszkania i mój kot dostał obsesji na punkcie upolowania jej Chyba niedługo będziemy inwestować w moskitierę na okno. Zastanawiam się nad zakupem mebla w stylu tego: http://rokosmeble.istore.pl/pl/regal...rowa-80cm.html taki regał zamykany z półkami,żeby było wygodnie ubranka dla Garbysi przechowywać,tylko muszę jeszcze poszukać.
Stary 2013-04-17, 13:08   #728
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie wizyty..i gratuluje nowych tyg)
Ja tez.Leniwa jestem wiec sie pod Dotką podpisuje :P
Cytat:
Lenia mam dzisiaj. Zimno mi w domu, ale nie chcę cholerka palić w piecu. Może tak lekko chociaż przepalę. Znikam. Ogarnę ten piec, kurze powycieram, naczynia pomyję i wrócę do was na drugie śniadanko
U mnie w domku 20 st. wiec cieplo.Mam okna potwierane.Ale na noc jeszcze rozpalamy ok.20,21.00.
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki

Tak zamiarowalam wziasc drugiego routera nawet wczoraj jak czekalismy na klucze to sie pytalam tego faceta ze jakbym tak chciala zrobic to gdzie to zglosic bo nie myslalam ze znowu ten ciul odlaczyl kabel. W tej sytuacji drugi router nie pomoze bo oni gniazdko telefoniczne i tak mieliby u siebie a z tamtad wypina kabel ktory idzie do modemu i juz wtedy dupa

Czy my musimy tu mieszkac - raczej nie ma innego wyjscia. Mieszkamy na wsi, tesc ma 6 hektarowe gospodarstwo a my hektar z kawalkiem. On ma wszystko obsadzone sadem jabloniowym a my mamy takie stare drzewa z ktorych dochod byl slaby wiec rodzice moi postawili nam 4 tunele foliowe na kawaleczku tego pola i sadzimy w nich pomidorki. A niestety do sadu potrzebny jest traktor, kosiarka i inne sprzety.

Mozna powiedziec ze mozemy sie wyprowadzic, maz moze pojsc do pracy a sprzety wynajmowac od sasiadow np i postawic chociaz malutki domek dla nas. Ja bym tak chciala ale niestety mam bardzo niezaradnego meza. Tzn jest pracowity ale cale zycie nie byl nauczony myslenia tylko robil to co mu rodzice kaza. Naprawde musialam wiele zrobic zebysmy wyszli na prosta bo on mial oczy zaklejone i jak ja zaczelam pracowac to dopiero sie poprawilo.

Wbrew pozorom nie mam cierpliwosci kochane. Ja to wszystko bardzo przezywam wewnetrznie a ten problem z modemem to pikus w porownaniu do innych sytuacji jakie mialy miejsce. Swego czasu byly klotnie ale to tylko wtedy jak slyszalam jak na mnie najezdzaja albo jak przy mnie bylo gadanie ze np. w niedziele nie powinnismy nigdzie jezdzic tylko myslec co jutro bedziemy robic i takie inne.
podziwiam Cie ze to wytrzymujesz
Cytat:
Rocky super, że już w domku a jak widać lekarze na IP nie są zbyt przyjaźni, mnie też idiota zjechał ale walić ich, nasze sumienie i zdrowie malucha ważniejsze oszczędzaj się teraz
Dokladnie.Po to jest ta IP jak cos sie dzieje a nie mozna sie dac lekarzowi ....bez przesady.Jakbym sie nie odezwala to by moze dalej sie po mnie ,,slizgał" Dobrze ze Tza nie bylo obok mnie bo zrobiłby dymu i naprawde mogla byc niezla jazda.Ale dalam rade sama i sie nie dałam
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziewczyny, które planują zakup fotelika samochodowego, powiedzcie mi- będziecie wozić szkraby z tyłu czy z przodu na miejscu pasażera?
ja ciągle miałam w planie wozić z tyłu małą, jednak ostatnio usłyszałam, że lepiej z przodu, bo dziecko 1) widzi Ciebie i rzadziej płacze 2) Ty widzisz dziecko czy np nie krztusi się itd.

wiem, że jak z przodu to poducha powietrzna musi być wyłączona. teraz sama nie wiem
jak będzie u Was?
Noo my mamy starsze autko i raczej z tyłu.
Stary 2013-04-17, 13:09   #729
Margosia__
Zakorzenienie

Chciałam tylko poinformować, ze Glut się dziś obudził wyjątkowo po 13 a nie przed 18 jak zwykle... He he he chyba pomogło to co Mu rano nagadałam
Albo wpłynęło, że cały dzień siedzę zamiast łazić z psem i sprzątać

W każdym bądź razie, nie martwię się już o niego
(Jak to powiedział mój Tż czemu mówisz o niej on?)

Mały
Stary 2013-04-17, 13:11   #730
Myszolka91
Raczkowanie

chudzinka? Mi sie wydaje ze mam bardzo duzy brzuch jak na 25tydzien, i wlasnie wcinam ciastka a za chwile obiad (zupa pieczarkowa)
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:12   #731
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Mały
Stary 2013-04-17, 13:14   #732
surka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam usg na wizytach... Słuchamy tylko serduszka
To jestem zdziwiona, że chodzisz prywatnie za wszystko płacisz i nie masz usg, wiem, ze twoja pnai dr jest starsza i chodzisz na usg do innego lekarza, ale i tak jakbym płaciła za wizytę to chciałabym dziecko widzieć na każdej

Cytat:

Cytat:
Super

Cytat:
Fajny, mały zgrabny brzusio

Cytat:
a tu moje zakupki
Super po ile ręczniczek ?

Cytat:
A na obiad co?
O ja ju mne też dziś mielone, zaraz lecę je przyrządzać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:17   #733
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dziecko przecież jest automatycznie meldowane tam gdzie matka. Przynajmniej tak mi powiedzieli jak się okazało, że mała jest meldowana u mojego ojca w domu razem ze mną, a nie tu gdzie mieszkamy czyli u męża.
O kurde to Laura bedzie na Sląsku zameldowana?
Cytat:
Ja tylko na chwilke bo mamy jestem .
WITAM sie z WAMI i gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy
trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty

jak wroce od mamy to wrzuce fotke jakie sobie sloski zrobilam jak dzis dokonczymy bo to troche potrwa
Czekamy na foty
Cytat:
A wogóle co nie ubiorę to wyglądam jak klops

:
Marudzisz.Na pewno wygladasz sexy z brzuszkiem i tak powinnas sie czuc Ja wczoraj pojechalam z Tż-em do CH po puder i fajnie bylo z baniakiem na wierzchu spacerowac Fajnie sie z tym czuje
Cytat:
Fotyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ej, mialy byc ciazowe, a nie z 24t1d PRZED ciaza !

A gdzie mordeczka ? ::
Cytat:
Robi się!

I idę do garów.
A mnie sie płyn skończył i czekam az Tz wroci

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Chciałam tylko poinformować, ze Glut się dziś obudził wyjątkowo po 13 a nie przed 18 jak zwykle... He he he chyba pomogło to co Mu rano nagadałam

dla Gluta-słucha mamusi
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To jestem zdziwiona, że chodzisz prywatnie za wszystko płacisz i nie masz usg, wiem, ze twoja pnai dr jest starsza i chodzisz na usg do innego lekarza, ale i tak jakbym płaciła za wizytę to chciałabym dziecko widzieć na każdej

:
A mnie sie wydaje ze Margosia chodzi na nfz ...
Stary 2013-04-17, 13:20   #734
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
O ja ju mne też dziś mielone, zaraz lecę je przyrządzać
Hah, u mnie pulpety w sosie koperkowym! Czy dziś wszystkie brzuchatki mają chęć na mielone?

Idę pichcić!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:20   #735
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Żegnam się na razie, bo muszę zgarnąć rodziców z dworca
I zakupy w Castramie w planie, więc zaszaleję

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:22   #736
czerwony_balonik
Zadomowienie

Z tego co się właśnie dowiedziałam, mama tż szaleje, kupiła 20 śliniaczków Moim zdaniem wystarczą ze 2 czy 3,no ale nic, będziemy mieć na każdy dzień inny
Stary 2013-04-17, 13:24   #737
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

może ze snu zimowego sie budzi?

Cytat:

Super po ile ręczniczek ?
który?
Stary 2013-04-17, 13:24   #738
dzoan
Zakorzenienie

Oliath, Myszolka Bardzo ładne brzuszki macie
Oliath widac różnicę i nadal tak fajnie wysoko..och jak mi się podoba

baloniku gratki za tydzień

Ja już uciekam, bo i tak do rozmowy nie jestem w stanie się włączyć..a niedługo do domu

Miłego dzionka!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:24   #739
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napatrzymy się na siebie po porodzie
Cytat:
A mnie sie wydaje ze Margosia chodzi na nfz ...
Margoś chodzi prywatnie

Mały
Stary 2013-04-17, 13:25   #740
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ślicznie wyglądasz!
Cytat:

a tu moje zakupki
A wśród nich widzę mój kocyk kremowy I dokładnie ten przewijak planuję kupić
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ostatnio mam powrót do oglądania filmów (długometrażowych)... w weekend Nietykalni (po raz kolejny, ale jest tak bosko zabawny, ze nie mogłam sobie odpuścić) i Różyczka. Wczoraj Wszystkie odloty Cheyenne z s.penn'em. A w czwartek do kina na Drogówkę.

słonecznik mam, taki do łuskania czarny, nareszcie porządny wypuścili w Auchan.. mniaaam
SŁONECZKIEM chciałam dzielić
Ale jak bardzo chcecie to słonecznik też mam

Ja i TŻ mamy chyba jakiś gust spaczony, bo jakoś "Nietykalni" nas nie bawił wielce A obejrzeliśmy, bo nam strasznie brat TŻ polecał Na raty go oglądaliśmy, bo z nudów zasypialiśmy
Cytat:
A mnie sie płyn skończył i czekam az Tz wroci
Mój TŻ nie dopuszcza do sytuacji by brakło mi płynu do naczyń. Mam full zapas

No i w domu czyściutko i obiad przygotowany-tylko kuchenkę odpalić

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:26
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:26   #741
magdalennne
Wtajemniczenie

A nie, bo u mnie dzisiaj rybka
Gratuluję tygodni Wasze brzuszki tak fajnie wystają, mój się zrobił cały okrągły... Ale to może dlatego, że kiedyś było go znacznie więcej i ma luzy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:26   #742
enlevee
Zakorzenienie

Rockyyy- cieszę się, że już jesteś z nami. Tego idiotę na IP bardzo dobrze potraktowałaś, a i tak wg mnie łagodnie jak na takie okoliczności !!
Całe szczęście, że wszystko w porządku

Dotka- A po co dajesz na papier do pieczenia? Blaszkę obsyp mąką i siup. Mi nigdy się nic nie kleiło ! No i oczywiście kciuki zaciśnięte były od rana za wizytę, a teraz czekamy na relację!

Oliath- duży masz już ten brzuchalek ale jaki ładny ! Dobrze, że wszystko się wyjaśniło z tym KRD..

A znajomości wszelakich zazdroszczę, nie powiem

Karolajn- Następna wystawa w maju, a potem w czerwcu. Jak w maju zdobędzie znowu Zwycięzcę Młodzieży i ocenę doskonałą, to już w Krk go wystawiamy w klasie otwartej

Katerine2- Kurcze to powiem Ci, że nie za ciekawie. Z tego co piszesz to Ty jesteś motorem napędowym i musisz trzymać rękę na pulsie i trochę kierować Tżtem. Mam nadzieję, że w końcu będzie tak, że nie będziesz się musiała mordować z teściem, który tylko kłody pod nogi rzuca

Myszolka- super brzuszek !

krysia- Ty w ciąży jesteś? ale mikro brzuchol. Kiedyś na wątku to ja byłam z tym mini brzuchem, a teraz?? największy przyrost wagi na wątku- +13 kg, a co

Neni- Też mam zawsze problem z obcierającymi butami, piona !
Jak CI mogły mcflurry nie smakować?

magdalennne- brawo dla Męża ! Widać, że się bardzo angażuje!

No, to tyle co pamiętam bo oczywiście chciałam pocytować, to mi połowę zjadło, a jakże..
Ja dzisiaj pracowity dzień, może nie tak jak Oliath zazwyczaj, ale jak na mnie to dużo o tej porze. Byliśmy z psem na bardzo długim spacerze, odkryliśmy w koncu miejsce, gdzie są bardzo duże łąki i może spokojnie się tam wybiegać bez obaw, że małe dzieci za chwilę wyskoczą i co najważniejsze- bardzo niedaleko nas !
Potem wróciliśmy, zrobiłam psiakowi i Tżtowi śniadanie, odkurzyłam cały dom, zmyłam podłogi, starłam kurze, zrobiłam pranie.. no
W sprawie pensji jeszcze nic nie wiem, muszę mieć przede wszystkim jasne i rzetelne informacje. Z Tżtem rozmawiałam i póki co damy radę, ma mieć dużą wypłatę w czerwcu więc super, ale wyprawka będzie z tego głównie szła, a że wypłata pod koniec miesiąca jest u niego zawsze to lepiej, żeby maluszek się nie pchał więcej niż 3 tygodnie przed terminem bo będzie na podłodze spał
Wizyta o 18:30, do tej pory jeszcze trochę ogarnę dom, na obiad będzie domowa pizza, a Tż pochwalił mnie za wczorajsze ciasteczka. to osiągnięcie, bo on słodkiego raczej nie je na codzień.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:28
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:27   #743
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hah, u mnie pulpety w sosie koperkowym! Czy dziś wszystkie brzuchatki mają chęć na mielone?

Idę pichcić!
E ja mam schabowe)
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
I zakupy w Castramie w planie, więc zaszaleję
Powodzenia
Cytat:
może ze snu zimowego sie budzi?

Mały
Stary 2013-04-17, 13:27   #744
tweedledee
Zakorzenienie

Wróciłam
Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jestem mega, mega, mega (...), mega durna! Ja nie wiem jak to się dzieję, że na liście do sklepu figurują tylko 4 produkty, a wychodzę z 50!!
Obładowałam się jak wielbłąd, nie wiem ile te torby ważyły, ale na pewno nie 5kgNo debilka. Jeszcze akurat w momencie, w którym wychodziłam ze sklepu wyszło piękne słoneczko, niby fajnie, ale upociłam się jak szczur. Dobrze, że mnie brzuch nie zaczął boleć, bo naprawdę odbiłabym się od ściany

A tak na spokojnie to załapałam się w biedrze jeszcze na super odżywkę do paznokci z eveline - tylko8zł i były jakieś resztki lakierów z virtuala (10ml) za jedyne 2zł Oczywiście wylądowały w koszyku.
Aaaa no i w rossmanie jest promocja na płyny do ust z Listerine spore butle za 13zł - jak któraś używa (bo ja namiętnie), to polecam.

Cytat:
Katarine niewesoło masz
Powiem Wam, że pomimo tego, że moi i rodzice TŻ są w miarę normalni (w miarę, bo każdy normalny też ma swoje odchyły i my z TŻ też mamy) to nie wyobrażam sobie mieszkać z jednymi lub drugimi
Nawet jak pojedziemy w odwiedziny na weekend to zawsze cieszymy się jak wracamy do siebie - do domu. Naszego domu, gdzie nikt nie mówi nam co mamy robić i jak żyć.
Ja mieszkanie z "teściami" przerabiałam 2 razy. Pierwszy raz był fantastyczny (ale mama byłego była aniołem nie kobietą, z nikim nigdy takiego kontaktu nie miałam), drugi na tyle koszmarny, że przeprowadziliśmy się w tydzień na swoje I tż do tej pory dostaje jakiegoś amoku, w którym przeżywa, jak mu się teraz fantastycznie mieszka, że blisko, że wygodnie, że duże miasto i sami Ja też jestem bardzo zadowolona, chociaż jest nam bardzo ciężko finansowo.
Cytat:
Oliath laseczko Tobie na serio ta bluzeczka wystarczy do końca ciąży, super bębenek!
Cytat:
Ładny brzusio, wydaje mi się, że podobny do mojego
Cytat:
a tu moje zakupki
Super zakupki
Ja niestety po raz kolejny zostałam przystopowana przez siostrę. Teraz, jak byłam u niej parę dni, zawołała mnie na swój strych pokazując piramidę z kartonów - nie koloryzuję - wszystkie są zapełnione ubrankami wiadomo, że dla dziewczynki przede wszystkim, ale siostra nie ma manii różu, więc ma sporo unisexów. Generalnie nie mogę NIC kupować do ubrania:brzydal :
Przymierzam się tylko do kupienia laktatora, pieluszek tetrowych+flanelowych i wkładek laktacyjnych... neni, sorry, że pytam o to 1000raz ale mogłabyś mi podać stronkę z allegro, z której zamawiałaś?? To był chyba jakiś nick rp77 czy jakoś tak
Stary 2013-04-17, 13:28   #745
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny zgrabnioszek
Cytat:

a tu moje zakupki
Wszystko przeslodkie!!!
Cytat:

E, to się nie zgadza, bo Lilo w brzuszku Oliath dziewczynką jest.
No ja mysle

Fejsa mojego maciez w klubie od wiekow, ja sie nie zmieniam, ewentualnie pieknieje z czasem

Przyszly mi paczusie i musze sie z Wami podzielic babcinym sposobem na uchowanie miekkosci i puszystosci ciuszkow, przede wszystkim welurkowych i polarkowych, co to sie lubia czochrac i kulczyc: OCET spozywczy. Do ostatniego plukania pol szklanki. Nie bac sie zapachu, wietrzeje migiem o ile w ogole go czuc po wyjeciu Plus odkaza
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:29   #746
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Karolajn- Następna wystawa w maju, a potem w czerwcu. Jak w maju zdobędzie znowu Zwycięzcę Młodzieży i ocenę doskonałą, to już w Krk go wystawiamy w klasie otwartej

No, to tyle co pamiętam bo oczywiście chciałam pocytować, to mi połowę zjadło, a jakże..
Ja dzisiaj pracowity dzień, może nie tak jak Oliath zazwyczaj, ale jak na mnie to dużo o tej porze. Byliśmy z psem na bardzo długim spacerze, odkryliśmy w koncu miejsce, gdzie są bardzo duże łąki i może spokojnie się tam wybiegać bez obaw, że małe dzieci za chwilę wyskoczą i co najważniejsze- bardzo niedaleko nas !
Potem wróciliśmy, zrobiłam psiakowi i Tżtowi śniadanie, odkurzyłam cały dom, zmyłam podłogi, starłam kurze, zrobiłam pranie.. no
W sprawie pensji jeszcze nic nie wiem, muszę mieć przede wszystkim jasne i rzetelne informacje. Z Tżtem rozmawiałam i póki co damy radę, ma mieć dużą wypłatę w czerwcu więc super, ale wyprawka będzie z tego głównie szła, a że wypłata pod koniec miesiąca jest u niego zawsze to lepiej, żeby maluszek się nie pchał więcej niż 3 tygodnie przed terminem bo będzie na podłodze spał
a gdzie te wystawy?

jejuuu jak mi tego brakuje uwielbiałam wystawy

a to taka pszczółka robotnica się robisz
ja właśnie zjadłam obiad i nie wiem co potem będę jeść..
Stary 2013-04-17, 13:29   #747
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Idę pichcić!
No teraz to już mam chęć na mielone

U mnie dziś kotleciki z karczku maczane w jajku i bułce+ziemniaki + mizeria.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Miłego dzionka!
Miłego
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:33   #748
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny zdjęcia bebzolków super

karolajn gratulują zakupów, skarpetusie super

czerwony balonik
no to teściowa faktycznie szaleje i gratuluje 29 tc.

Margosia brawa dla Gluta że posłuchał matki i dał znac o sobie wcześnije niż zwykle

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:33   #749
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Wizyta o 18:30, do tej pory jeszcze trochę ogarnę dom, na obiad będzie domowa pizza, a Tż pochwalił mnie za wczorajsze ciasteczka. to osiągnięcie, bo on słodkiego raczej nie je na codzień.
Nawet Glut już ma łóżeczko! o

Mały
Stary 2013-04-17, 13:33   #750
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się właśnie dowiedziałam, mama tż szaleje, kupiła 20 śliniaczków Moim zdaniem wystarczą ze 2 czy 3,no ale nic, będziemy mieć na każdy dzień inny
20. WOW, nieźle. My mamy 3 i już chyba nie dokupię. Jednego będę używać nie do pierwszej plamki (to nastąpi pewnie w pierwszej sekundzie od założenia), ale do masakrycznego uświnienia i wtedy wystarczy, że wypiorę raz w tygodniu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości