Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 17:03   #991
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

a i oczywiście jestem cała zapuchnięta.. Nogi mnie bolą w stawach jak chodzę, palców u rąk prawie nie zginam.. W nocy ściągałam obrączkę - a chodzę w tej męża 2 rozmiary większej.. myślałam, że już nie ściągnę.. Oczywiscie zębami ją sciągałam bo rękami nie dawłam rady.. i już jej nie będę zakładać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:07   #992
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

może któraś jest zainteresowana http://allegro.pl/body-5szt-kaftanik...171171754.html

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:16   #993
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Pawie ja mam dokladnie takie same lozeczko i jestem z niego mega zadowolona, poczatkowo chcial dokupic jeszcze tradycyjne lozeczko a to miec do dziadkow i na wyjazdy ale jest tak fajne ze zostanie jako stale
a dokupowałaś już jakiś solidniejszy materacyk? my mamy znajomych, którzy znają kogoś kto ma fabrykę materacy i jeśli nie uda nam się tam zamówić, to zamawiam z neta

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Super wygląda
cieszę się, że się podoba
Stary 2013-04-17, 17:18   #994
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
na pewno to kwestia przyzwyczajenia... ale te pęsety w philipsie jakieś takie delikatniejsze. oni robią takie "talerzyki", które się zaciskają i rozłażą... nie są takie ostre jak w braunie. bo braun może nawet złapać skórę w te swoje szpony - jak np. mam gęsią skórkę, to mnie braun czasem podszczypuje z philipsem tego problemu nie było... aaale - druga strona medalu: przez tą ostrość pęset braun może łapać też mniejsze włoski. tylko jak pisałam wcześniej, trzeba się najeździć po tym samym miejscu sporo...
ja mam jakiś uraz do firmy philips, więc jak się kiedyś zdecyduję to na brauna i lepiej byśmy się polubili

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.

taki kombinezon to wg. mnie na ok pięć stopni, mam nadzieję, że już takie temperatury nie wrócą

Cytat:
ja miałam spaghetti bolognese z wołowiny. oczywiście żadne gotowce, tylko prawdziwe pomidory marcheweczka (widziałam, że włosi dodają właśnie utartej marchewy trochę do sosu - dobre!), tylko szkoda że ziół nie miałam świeżych. ale i tak pycha no i parmezan do posypania.
smacznie też dodaję marchewki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jakoś w tamtym momencie nie skojarzyłam, że Ty przecież już rodziłaś

Dowiedz się od którego tygodnia możesz u siebie rodzić. U nas to od 34tc, więc moze u Ciebie też. W razie czego niech Cię wiezie karetka
A co do skurczów, to wcześniej też pomagało leżenie zazwyczaj, a teraz wcale. Czy leżę, czy siedzę czy coś robię, wciąż mnie męczą Dobrze, że nie bolą....

Ja dziś przekombinowałam masakrycznie Zrobiłam rano pastę z makreli (z ogórkiem kiszonym, jajkiem, cebulą i papryką) i na obiad wciąż miałam ochotę na tę makrelę, więc napakowałam ją do makaronu - muszelek dużych (zostały mi po imprezie) i zapiekłam pod pomidorami, bazylią i żółtym serem Wiem, wiem, totalnie nie cukrzycowe danie, ale luzik, zdarza mi się coś takiego raz na ruski rok. A było mega pyszne!

To jest świetna myśl! Myślę, że coś takiego właśnie u Ciebie zamówię w swoim czasie

Ogórki pewnie się do zgagi przyczyniają, ale nie doszłaś jeszcze do wniosku, że co byś nie zjadła to zgaga i tak będzie? Ja już mam ją po wszystkim, więc mam to gdzieś A ogórki kiszone jem codziennie

Nowoczesny dizajn kosztuje
Ty i ta Twoja makrela ))))
co do zgagi, to właśnie nie jest tak jak piszesz zdarza mi się teraz raz na tydzień i rzadziej...

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Powiem wam,że wciagu dosłownie 3-4 dni to tak mój stan fizyczny się popsuł,że to tragednia, chodzić niemoge bo boli podbrzusze i rwie w pachwinie, siedzieć to już absolutnie bo oddychać niemoge bo mam taki ucis z żebrach że szok, od leżenia na boku już mnie kości miednicy i biodra bolą.....

a macie może tak,że nagle czujecie w środku jakby ktoś wam szyjke ścisnął palcami aż was zgina wpół, a ból zaraz przechodzi???? bo ja coś tak mam czasem, i niewiem czy to mała może główka mi narusza szyjke czy co?? bo cześto czuje jak się wierci niemiłosiernie na dole i boli szyjka wówczas

nie wiem jak wyczuć szyjkę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zjadłam właśnie zapiekankę z łososiem pycha
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...m/przepis.html
o, dzięki, z nieba mi spadłaś, właśnie myślę jak tu łososia wykorzystać

Cytat:
nigdy tak nie twierdziłam... w sumie wiele mięs raczej duszę albo piekę, ale np. jak robię steka, to najpierw patelnia na chwilę, a dopiero potem stek sobie dochodzi w piecu w 80-90 stopniach... albo jak kuraka robię w szybkowarze, to też obsmażonego najpierw
czego nie robię, to np. smażenie ryb na olejach głównie z omega-6 (słonecznikowy np.), bo się kłócą z omega-3 z rybki. w ogóle w smaku jakoś tak pokochałam oliwę z oliwek, że często na niej smażę nawet popcorn wolę na oliwie - serio!
wiem, że nie twierdziłaś, sama wydedukowałam
ja też uwielbiam smak oliwy i też długo smażyłam, teraz staram się mniej, bo wiem, że traci wartości pod wpływem temp. dla mnie chleb (biały) z kilkoma kroplami oliwy (greckiej, a jakże) to całe danie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
super myślenie i plan..
dokładnie tak powinno byc...

ja "spinam" wykałaczkami..albo w trzch miejscach wiąże niteczką..i też robie roladki mięsne z ogórkiem kiszonym i boczkiem ale ..wędzonym bez wcześniejszego smażenia go...

dopiero jak pogrubiłaś moją wypowiedź zauważyłam coś strasznego- napisałam karmić piersiom
teoria, teorią- zobaczymy jak uda się z presją dokarmiania mm wszechobecną w szpitalu.

wykałaczki, wiadomo
Stary 2013-04-17, 17:27   #995
maarchewka
Zakorzenienie

Co do paciora to nie wiem skad mi go ginka pobrala.. Wsadziła wziernik czy co ona tam wsadza jak zwykle i za chwile powiedziała, że pobrała też na paciora.. nawet nie poczułam jakiegoś dodatkowego gmyrania niż zazwyczaj

Wojtek
Stary 2013-04-17, 17:30   #996
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no u nas kaktus przetrwał a kota się nie zdążyliśmy dorobić jeszcze
Kaktusa zalałam i to bardzo szybko
Ale moje storczyki jeszcze dają radę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:31   #997
happy blue
Zadomowienie

ciekawostka odnośnie karmienia piersią "Mleko matki jest tak dobrze przyswajane przez niemowlęta że u niektórych niemowląt jest przyswajane niemal w całości i niemowlę poniżej 6 miesiąca życia będące tylko na piersi wypróżnia się co kilka czy nawet kilkanaście dni i nie jest to oznaką żadnego zaburzenia. To jest bardzo wygodne i jest przyjemny bonusem tej metody karmienia."
Stary 2013-04-17, 17:36   #998
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash, nie rozdwajaj sie jeszcze Sofcia jeszcze z tydzien, dwa moglaby sobie w brzuchu posiedziec. no chyba, ze to ona ma byc pierwsza laska wsrod naszych malych mezczyzn?

czy ktoras jeszcze nie miala ani jednego skurczu, albo nie wie, ze to one?
ja dopiero jak pomacałam brzuch Ash to zdałam sobie sprawę ze mi też macica się stawia tylko nie specjalnie się tym przejęłam

Oprócz tego, że czasami jak dotknę brzucha to czuje swoją kłodę w środku dokładnie gdzie jest, a czasami czuje, że cały brzuch to jedna wielka kłoda to nie mam żadnych innych skurczy

ale dopiero jak pomacam, bo tak zebym to bez macania czuła to nie..

Wojtek
Stary 2013-04-17, 17:38   #999
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kaktusa zalałam i to bardzo szybko
Ale moje storczyki jeszcze dają radę
no to ja w ogóle kaktusa nie podlewam - robi to mąż jak akurat sobie przypomni (czyli najczęściej jak mu się woda skończy w żelazku przy prasowaniu) nasz kaktus prędzej uschnie, niż zostanie zalany
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:43   #1000
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jeszcze mi się coś przypomniało ... nakupowaliśmy multum różnych ciuszków, body, śpiochów itp, a jedyne co używamy, to pajacyki i pierzemy je na okrągło - najwygodniej odpiąć od dołu do zmiany pieluchy a na mojej liście wyprawkowej ich prawie nie było, bo uznałam że mało praktyczne - może ta informacja się przyda którejś z Was
aaaa i ta położna powiedziała że przy karmieniu śmiało można pić kawę, ale najlepiej słabą (ja piję 3w1 i to z mlekiem więc mogę sobie pozwolić ) i nawet wino tylko że winko najlepiej nalać sobie lampkę i sączyć sobie cały dzień a nie naraz, ale i tak bardzo fajnie. no i ogólnie jeść wszystko ale z umiarem, i obserwować reakcje dziecka. tylko czekolady nie jeść więcej niż pasek dziennie i ostrych przypraw.

można od razu przystawiać, ale możesz nie mieć pokarmu - u mnie się pojawił po 4 dniach dopiero

cycem nie, bo mam strasznie maleńkie sutki i się okazało że mały ich po prostu nie łapie, a nauczył się z butli i przez to mu jeszcze trudniej - ale musiał dostać butelkę bo pokarmu nie miałam kilka dni a musiał coś jeść. ale odciągam laktatorem, dwa razy dziennie bo nie mam siły na więcej, więc dostaje moje mleko ale zamawiam laktator elektryczny używany i mam nadzieję że pójdzie szybciej odciąganie.
ale fajniuchhhnooo maszzz juzzz a body nie uzywasz wogole???
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Can- zgodnie z tym co mówiłam, chwalę się łóżeczkiem! w sobotę zostało wysłane z UK a dziś o 15 już u mnie w dodatku przesyłka gratis Bałam się jak na żywo będzie wyglądał kolor ale podoba mi się bardziej niż na zdjęciu w pokoju gdzie śpimy jedną ścianę mamy ala fioletowa ciemna milka a pozostałe są właśnie takie jasny popiel. ale jestem hepi i stwierdzam, że jesteśmy gotowi w co najmniej 95 %

http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...53&tx=83&ty=40
nie widze zdjecia

a o to moje wlasnie je zlozylam sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łożeczkoo.jpg (127,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łożeczkooo2.jpg (137,0 KB, 29 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:47   #1001
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ciekawostka odnośnie karmienia piersią "Mleko matki jest tak dobrze przyswajane przez niemowlęta że u niektórych niemowląt jest przyswajane niemal w całości i niemowlę poniżej 6 miesiąca życia będące tylko na piersi wypróżnia się co kilka czy nawet kilkanaście dni i nie jest to oznaką żadnego zaburzenia. To jest bardzo wygodne i jest przyjemny bonusem tej metody karmienia."
Niestety zdarza się to bardzo rzadko. Zazwyczaj jedno karmienie=jedna zmiana pieluszki
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:55   #1002
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dokladnie...mialy byc drobinki, przecietniaki, a tu panny tak sie rozszalaly, ze nie wiem co bedzie dalej najwazniejsze, ze zdrowe...a ja i tak nastawilam sie na cesarke, wiec niech sobie jest duza. tylko po co mi tyle malych ubranek?!
Faktycznie.... a tyle pięknych kompletów kupiłam w h&m...rozmiar oczywiście 56, bo taka kruszynka się zapowiadała

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
strasznie podoba mi się takie krzesełko, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało http://allegro.pl/bloom-fresco-chrom...171712871.html
Kosmiczne

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam tyle samo wzrostu i tyle ważyłam przed pierwszą ciążą i szczerze. Mają rację - ledwo urodziłam sn 4kg dziecko. Tzn skończyło się vacum...
O kurcze

Cytat:
za wizyte i wage małej
Dziękujemy

Cytat:
Dzieki za linki faktycznie sa ladne tyle, ze ja mam najblizsza ikee w krk - 220km ode mnie a wysylki chyba nie ma...
A wie ktoras jak z ich jakoscia?
Wybiera sie ktoras z Was moze w najblizszym czasie?
Ja kupiłam ten zielony i jest naprawdę fajny. Po wypraniu i wyprasowaniu mięciutki, więc spokojnie możesz brać

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki, melduje się po przespanej (!) nocy mąż wstawał do Młodego, za to nie wyspał się i zrzędzi. a mnie czekają teraz nocki do niedzieli przy czym przespana noc niekoniecznie znaczy że jestem wyspana, musiałabym tak z trzy noce przespać żeby odespać wszystko.

była u nas dziś położna - baaardzo sympatyczna, odpowiadała wyczerpująco na wszelkie pytania. brakiem krwawienia mam się nie martwić, wymacała mi dokładnie macicę, dziwiła się że nie boli mnie w poszczególnych miejscach, ale stwierdziła że ładnie się obkurcza i ta krew na pewno mi jeszcze poleci więc nie żegnać się z podpaskami.
rana mi się trochę popaprała w jednym miejscu, mały stan zapalny się zrobił i dlatego mnie tak boli i zwlekam się z łóżka dłuższy czas bo boli, ale mam myć, psikać Octeniseptem i się zagoi. oby.
mogę sprzątać, wychodzić na krótkie spacerki, ale wszystko na spokojnie i jak boli to się kłaść. teraz boli od dwóch dni więc poleżę sobie, i tak przy dziecku się nie leży tylko ciągle się zmienia pozycję przy karmieniu, przewijaniu itp więc jedynie leżę czasem jak śpi.
i mogę się już schylać nad wanną do mycia łepka co mnie najbardziej ucieszyło
Przemka kazała kłaść na brzuszku w ciągu dnia na kilka min żeby już ćwiczył
i PODOBNO do zmęczenia i niewyspania się człowiek przyzwyczaja i za 3-4 tyg będzie lepiej ... ściema, nie wierzę

ogromne gratulacje
czekam na relację z porodu

przynajmniej trochę rozrywki

gratki

heh nieźle ... ale mam nadzieję że wytrzymacie jeszcze odrobinkę

na pewno wytrzymacie 2400 to już dużo
Dziękujemy
Cieszę się, że tak sobie radzicie i podziwiam

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nasz nowy kolega Kubuś ma dzisiaj również imieniny.
Wszystkiego naj naj dla Kubusia

Cytat:
Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.
Moja koleżanka ma identyczny dla dzidziusia i zakłada go teraz. Pod spód tylko bodziak.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:59   #1003
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
cena z kosmosu jak szukasz wielofunkcyjnego, to może ten Ci spasuje?
http://allegro.pl/chicco-polly-magic...165112674.html
ja młodemu ten zamawiam żeby robił za leżaczek a potem do karmienia
tak tylko sobie przeglądałam bo na targch go widziałam, a fotelik dostaniemy z firmy męża najlepsze jak powiedziałam męzowi ile kosztuje a on: "to drogo czy tanio?"
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:03   #1004
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Bańka jak operacja męża ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:05   #1005
Veronic
Wtajemniczenie

hej zaraz postaram się nadrobić, ale najpierw zdam Wam relację z dzisiejszej wizyty
- ogólnie było miło
- dostałam zlecenie na badania krwi (takie żeby już mieć do porodu)
- nie mam GBS-a
- od przyszłego tygodnia mogę rodzić
- szyjkę mam krótką, rozwarcie nadal na 1 palec
- USG leń mi nie zrobił , twierdzi, że zrobi na następnej wizycie, tzn
6 maja - ale mam cichą nadzieję, że do tego terminu to ja już urodzę !!
tego 6 maja mam mieć także KTG
- tętno Małego wyniosło ok 150 u/min

po wizycie poszliśmy z TŻ-tem do kawiarni na deser lodowy i latte bomba kaloryczna, ale było pysznie
a potem do Parku Zdrojowego w Ciechocinku
hehe
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:06   #1006
_pola
Rozeznanie

Cytat:
a macie może tak,że nagle czujecie w środku jakby ktoś wam szyjke ścisnął palcami aż was zgina wpół, a ból zaraz przechodzi???? bo ja coś tak mam czasem, i niewiem czy to mała może główka mi narusza szyjke czy co?? bo cześto czuje jak się wierci niemiłosiernie na dole i boli szyjka wówczas
Mam to samo...Mała na coś uciska. Takie okropne uczucie jakby ktoś wbijał Ci w najczulszy punkt mega igłę....
Dzisiaj przy prasowaniu dostałam parę takich serii i sobie odpuściłam

Cytat:
Can- zgodnie z tym co mówiłam, chwalę się łóżeczkiem! w sobotę zostało wysłane z UK a dziś o 15 już u mnie w dodatku przesyłka gratis Bałam się jak na żywo będzie wyglądał kolor ale podoba mi się bardziej niż na zdjęciu w pokoju gdzie śpimy jedną ścianę mamy ala fioletowa ciemna milka a pozostałe są właśnie takie jasny popiel. ale jestem hepi i stwierdzam, że jesteśmy gotowi w co najmniej 95 %

http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...53&tx=83&ty=40
Piękne!!!!!

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-17, 18:06   #1007
happy blue
Zadomowienie

1000 postów? ile przypada na jedną część?
Stary 2013-04-17, 18:06   #1008
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej zaraz postaram się nadrobić, ale najpierw zdam Wam relację z dzisiejszej wizyty
- ogólnie było miło
- nie mam GBS-a

po wizycie poszliśmy z TŻ-tem do kawiarni na deser lodowy i latte bomba kaloryczna, ale było pysznie
hehe
Super!

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-17, 18:06   #1009
barwineczek
Wtajemniczenie

jestem po wizycie
weszłam z takim entuzjazmem, że myślałam, że gina ucałuję, niestety mój entuzjazm się cofnął gdy dowiedziałam się, że na poród to muszę sobie zaczekać, bo małemu się nie spieszy miałam dokładne usg Niko waży 3600, a następną wizytę mam 30.04. Chyba umrę w domu, jak ja bym chciała coś robić. Mąż mnie namawia na angielski żebym chodziła codziennie po 3 godz na rozmowy, ale się nie zdecyduję. jestem teraz przybita
Stary 2013-04-17, 18:07   #1010
_pola
Rozeznanie

Cytat:
1000 postów? Ile przypada na jedną część?
5000

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-04-17, 18:08   #1011
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
- ogólnie było miło
- nie mam GBS-a

hehe
życzę Ci z całego serca
choć z doświadczenia widzę ,że nie należy sie zbynio nastawiać
Stary 2013-04-17, 18:10   #1012
angie83
Raczkowanie

Już po wizycie.
CHYBA BĘDĘ NASTĘPNA!!!! Ale mam cykora.
Gin powiedział, że to będzie w tym miesiącu, może nawet w przyszłym tygodniu.
A więc: GBS ujemny, Bartuś ma 3250 g, szyjka zgładzona, rozwarcie 0,5 cm, macica w gotowości skurczowej (tłumiona lekami, czyli po odstawieniu prawdopodobnie się rozkręci), AFI 8cm (ilość wód płodowych), łożysko II/III brak zwapnienia. Młody siedzi już w kanale rodnym, stąd kłucie w pochwie.

A propos bakterii w bartoszyckim szpitalu. Było parę przypadków zarażenia gronkowcem noworodków. Gin zaraz wytłumaczył skąd to się wzięło, no i zaczął kląć na brak odpowiedzialności rodziców. Tłumy odwiedzających i małych dzieci na oddziałach, siedzących przez pół dnia to isnta plaga. Można by książki pisać na ten temat.Personel szpitalny zaraz miał robione badania na bakterie, a okazało się, że dziecko zaraził własny ojciec, który miał bakterie w jamie nosowej.Także uwaga na przytulanie, całowanie maluszków.

To tyle. Jestem mega skołowana; jutro mija 37 tydzień
Stary 2013-04-17, 18:13   #1013
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Super!
no i jeszcze stwierdził, że ładnie przybrałam na wadze
a ja mu mówię, że się wcale z tego nie cieszę
on na to, że jeśli będę karmić piersią to na pewno ładnie wszystko zrzucę i w dodatku może nawet uda mi schudną
fajnie by było

babki w poczekalni pytały się w którym mcu jestem , ja im mówię, że w 9 , to nie mogły uwierzyć, bo myślały, że w 6-7

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
życzę Ci z całego serca
choć z doświadczenia widzę ,że nie należy sie zbynio nastawiać
dzięki
ja Tobie też życzę, żebyś szybko urodziła

i wiem, że lepiej się nie nastawiać... ale ... jakoś nie mogę się powstrzymać

angie83-
no no no ciekawe, ciekawe kiedy Mały postanowi wyjść
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:14   #1014
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie.
A więc: GBS ujemny, Bartuś ma 3250 g, szyjka zgładzona, rozwarcie 0,5 cm, macica w gotowości skurczowej (tłumiona lekami, czyli po odstawieniu prawdopodobnie się rozkręci), AFI 8cm (ilość wód płodowych), łożysko II/III brak zwapnienia. Młody siedzi już w kanale rodnym, stąd kłucie w pochwie.

A propos bakterii w bartoszyckim szpitalu. Było parę przypadków zarażenia gronkowcem noworodków. Gin zaraz wytłumaczył skąd to się wzięło, no i zaczął kląć na brak odpowiedzialności rodziców. Tłumy odwiedzających i małych dzieci na oddziałach, siedzących przez pół dnia to isnta plaga. Można by książki pisać na ten temat.Personel szpitalny zaraz miał robione badania na bakterie, a okazało się, że dziecko zaraził własny ojciec, który miał bakterie w jamie nosowej.Także uwaga na przytulanie, całowanie maluszków.

oj oj to czekamy na Bartusia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:14   #1015
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
5000
no, to lećmy tak dalej, to nikt się nie rozpakuje!

barwineczek
- a nie jesteś w stanie sobie przetłumaczyć, że im dłużej dziecinka pomieszkuje w brzuszku tym lepiej dla niej? i że musi być jakiś powód ku temu, że widocznie nie jest jeszcze gotowa? mi ta świadomość ułatwia oczekiwanie, a wierzcie mi, że też czuję się zmęczona, jak każda z nas zresztą przy końcówce..
Stary 2013-04-17, 18:15   #1016
barwineczek
Wtajemniczenie

ten arbuz z fetą to ma mieć jeszcze jakieś inne dodatki?
Stary 2013-04-17, 18:18   #1017
Meliitele
Zakorzenienie

salviae Gratulacje!!!

Cytat:
Już po wizycie.

nadrobilam 34 strony jestem MISZCZ

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 18:20   #1018
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale dlaczego?
dlatego trzeba się zgłosić jak sie ma paciora, żeby Ci podali antybiotyk. Działa po 4 godzinach, wiec zeby zanim sie akcja rozkręci zaczął działać..

Wojtek
Stary 2013-04-17, 18:21   #1019
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
no, to lećmy tak dalej, to nikt się nie rozpakuje!

barwineczek
- a nie jesteś w stanie sobie przetłumaczyć, że im dłużej dziecinka pomieszkuje w brzuszku tym lepiej dla niej? i że musi być jakiś powód ku temu, że widocznie nie jest jeszcze gotowa? mi ta świadomość ułatwia oczekiwanie, a wierzcie mi, że też czuję się zmęczona, jak każda z nas zresztą przy końcówce..
to chyba jest kwestia nastawienia, nie wiem czemu ale wmówiłam sobie, że po świętach urodzę, nie pojechałam nawet na święta do rodziców (250km) bo przecież mogę rodzić, druga rzecz- od 4 miesiąca jestem na zwolnieniu, jeszcze do lutego się uczyłam, a po egzaminie nudzę się i co chwilę łapię dolinę , a po trzecie jestem gruba, przytyłam prawie 20 kilo a każdy tydzień to kolejny kilogram choć jem normalnie, to znaczy dla innych normalnie, bo przed ciążą byłam na dość restrykcyjnej diecie i dużo ćwiczyłam- ciąża, hormony i efekt jojo- dały tą wagę. Dzisiaj babcia męża mi powiedziała "strasznie wielki masz ten brzuch i w ogóle to gruba jesteś"

marzę żeby znowu poczuć się kobietą

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-04-17 o 18:23
Stary 2013-04-17, 18:21   #1020
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Już po wizycie.

no, to odliczamy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości