Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 23:34   #991
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Ja tez juz ide w kimeee.Kręgol boli od siedzenia,czas legnąć.Wogóle bylismy z Tżem i pieskowymi synami na spacerze i wróciłam padnięta.Mój Kaukaz jest ślepyyyy....Biegł i mnie nie zauważył,dobrze ze przetrącił mnie bokiem..Tż mnie złapał i ocalił od upadku...Ale sie wystraszyłam ze takie lekkie wstrząśniecie mną mogło Laurze zaszkodzic.Ale chyba nawet nie poczuła,może chlupotnęła lekko w wodach swych.Juz teraz jak Kaukaziek bedzie biegał rozbrykany to musze miec oczy szeroko otwarte.....Wiem ze tego nie chciał,za pozno mnie zauwazył i nie wyhamował.
Hehe w połowie trasy leżałam na boczku na łączce na kurtce Tza bo mnie kręgolek rozbolał a obok Kaukaziek tak samo zmęczony

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Dobranoc dwupaki
Stary 2013-04-17, 23:39   #992
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Hej! Wróciliśmy właśnie z kina. Mocny film ten Układ Zamknięty. Masakra, że coś takiego w Polsce ma miejsce. Ale dupsko mnie boli od siedzenia, każdą możliwą pozycję w kinie zajmowałam, Filip śpi... Mógłby dać znać, że jest ok. Dziś go umordowałam sprzątaniem. Siebie z resztą też. No nic, zjem jeszcze monte i jabłko i czas spać Ponadrabiam w międzyczasie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 23:59   #993
Oliath
Zakorzenienie

Tez lece zaraz do lozka.
Poprasowalam ogromna ilosc Lali rzeczy, a potem maz wrocil, wiec wylaczylam zelazko, i taka mnie slabosc dopadla, ze pierwszy raz w zyciu omal mu nie zemdlalam - duszno, mdlo, uderzenia goraca, mroczki, cisnienie jak na mnie niskie, bo 100/80. Na serio myslalam, ze wykituje. Na szczescie przeszlo gdy zawislam w oknie, ale dalej jest mi srednio . Plus robie sie glodna, a od jedzenia odrzuca moze sie zmusze do kromeczki zytniego z serkiem, bo nie zasne z pustym zoladkiem
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 04:40   #994
Samantha7
Zakorzenienie

Przelecialam Was tylko bo sie ciagle złe czuje. Prawie cały dzień przelezalam w lozku , próbowałam zasnąć ,ale nie szło. Zgaga mnie odbiła. Co zjadlam ladowalam w wc. Za oknem mega burze i deszcz.
Przez cały dzień zjadlam tylko wafle ryzowe jakbym na jakiejś diecie była

Potem zachciało mi sie nalesnikow z serem i prosiłam Tz zeby mi pojechał kupił,ale mu sie nie chciało bo deszcz i burza
Odwdziecze sie. Ja to k.mac stoję mu przy garach z tym brzuchem moze to moze tamto ,a mu sie nie chce pojechać

Dobrze, ze w domu był ser biały to sobie z makaronem zjadlam i z jogurtem naturalnym,ale dalej czuje głód i mnie poty oblewaja. Tz teraz sie kaje przede mną i mnie smsami bombarduje. W d.go mam

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga!
My już po wizycie. ....i mam giganta w brzuchu
Mała waży już 1800g (czyli w tydzień przybrała 400g) i wymiarami już jest w 33 tc
Dziękuję za uwagę.
Wow! Duża dzidzia. Fajnie, ze wiesz ile. Ja tylko wiem, ze moj tez bedzie duzy.
Grunt, ze jest zdrowa

Moja babcia urodziła moja ciotke 6kg

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Po tym co przeżywa moja siostra, uważam, że lepiej większe niż mniejsze. W 35 tc mojej siostry córunia ważyła niecałe 1900 g i siostra umiera ze strachu co to będzie. Sama przytyła dość sporo, bo już chyba ok 15 kg, a dzidzia maleńka, mało przybiera.:
Moj brat urodził sie 2300 i jest teraz wielkim chlopem. Poprostu wypadl sam. Mnie pielegniarki musialy wydusic na sile i mama pekla w gwiazde. przenosila mnie o 10dni od terminu i juz nie miala sily i poprosila zeby mnie juz wyjeli. a polozna taka suka jeszcze jak mama sie darla z bolu powiedziala "czego sie drzesz dawalas to nie wiedzialas czym to sie konczy" mama miala 20lat jak mnie urodzila.
Ja wazylam 3700 i jestem kruszynka tzn.bylam bo teraz pod sloniatko podchodzę

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ooooo to byśmy się spotkały i byśmy się razem pokulały
Ja przeciwniczką jestem rozmnażania psów w przypadku ras, które jednak mają predyspozycje do bycia agresywnymi. Rasa naszego akurat na tej liście się znajduje (oczywiście ta lista też jest zrobiona 3 po 3, bo części ras też na niej nie ma, ale ok) i o ile w przypadku innych ras nie ma to większego znaczenia dla mnie, bo zawsze miałam psy nierodowodowe i zazwyczaj kundelki to w tym przypadku jest to uzasadnione. Oczywiście psem agresywnym może być nawet ratlerek, bo zależy to w dużej mierze od właściciela i wychowania, ale jednak pewnych genów nie powinno się mieszać bez pewności, że jest to pies właściwy. Tak samo w przypadku słuchu z racji tego, że jest cały biały i ma jedynie plamki pigmentowe na skórze jest dużo większe ryzyko, że taki pies jest głuchy. Oczywiście on ma wszelkie badania, rodowód itp ale nie odważyłabym się kupić psa tej rasy bez tych wszystkich rzeczy. Chcieliśmy go wysłać na tresurę na psa obronnego, ale zrezygnowaliśmy z tego ze względu na to, że one już i tak mają pewien stopień obronny w sobie, a zniszczylibyśmy psu psychikę gdyby wybudziła się jego naturalna agresja. Zresztą własnie ta rasa nie powinna na takie szkolenie chodzić co się właśnie dowiedzieliśmy. Ostatnio będąc u weterynarza zaczął machać rękami i głośno mówić coś do mojej mamy- pies MOMENTALNIE zaczął warczeć, mimo, że jest to ostoja spokoju na codzień. Jest bardzo dobrym psem i towarzyszem dla dzieci i bliskich, obrońcą rodziny. A największym to jest dla mnie przyjacielem przede wszystkim
Uhhhh, ale się napociłam jak to pisałam [COLOR="Silver"]
:
A jaka masz rasę pieska bo nie mogłam w gąszczu znaleźć. Lubie Twoje podejście

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Oj nie poć się tak :p ja ogólnie jestem przeciwko rozmnażaniu, bo wiem ile jest psiakow w schronisku, które potrzebują miłości.
Wkurza mnie za to ( napiszę na podstawie mojej rasy), że ktoś chce kupić shih tzu, ale nie da za psa 1000zl tylko 300, bo go nie stać. Te psy są towarzyskie, bez agresji i kochają wszystkich, z wlosem, który powinien być delikatny i lejacy. I na ulicy rozwalaja mnie ludzie, którzy mówią ze ich pies jest szczekliwy ( a przecież tez ma shih tzu, co z tego ze jedno z rodziców jest yorkiem ) , ma sztywny włos i długi pysk. I że czemu nie wygląda jak moja. Kiedyś pani mnie zjechala, że mnie oszukali w hodowli, bo mam grubego psa z dużą ilością włosów a ona ma super 2 psy z jednego miotu. Oba wyglądały jak yorkoshih tzu..
Tez jestem przeciwna rozmnazaniu psów i kotów. Zwłaszcza kotów. To jest poprostu straszne ile ich biega.
Ja u siebie jeśli jakis sie przyblaka to łapie w klatkę i kastruje od razu , robię badania, szczepie i wypuszczam. Nie moge trzymać w domu niestety wiecej kotów bo moja sie gryzie z innymi. Poza tym dzikusy sie nie nadają do domu. No,ale zawsze wiem, ze juz taki czy taka sie nie bedzie rozmnażać. W Pl tez pomagam jednej dziewczynie z Mińska kastrowac koty.

Ale niektórych mentalność jest taka, ze mi ręce opadają. Np.moja mama ma dwa koty jeden rasowy 7mcy , a kotka zwykła przybleda 8mcy. Juz mowie im zeby wzięli wycięli choć kotke bo bedzie problem, a mama, ze raz samica powinna mieć miot K.mac jak mnie takie zasciankowe poglądy dobijaja. A potem gada, ze kota nie wykastruje bo tez musi se polatac i pobzykac A jak ja pytam czy weźmie sie zaopiekuje tymi biednymi wybzykanymi kotami i ich potomstwem i ze moze byc tego kilkadziesiąt to mowi, ze nie bo skad $$$ wziąć . To ch.niech zdychaja i z jednego kota zrobi sie 500 .

Czasami mysle,ze mnie zamienili w szpitalu naprawde.

W USA jest tyle pseudohodowli pitbuli , ze głowa boli. Hoduja te psy wiadomo na walki psów. Wystarczy ogladnąć AimalPlanet "policja dla zwierząt w Huston" poprostu nóż mi sie w kieszeni otwiera, a potem setki tysiące tych biednych przerazonych zwierząt sa usypiane bo nikt nie zaadoptuje takiego psa ktory sie rzuca na inne psy, zwierzęta , dzieci. I naprawde podziw dla tych ludzi jak pracują nad zwierzakami i niektore udaje sie oduczyc agresji, niektore psy sa tak słodkie a jak przyjdzie do karmienia to moga zagryzc za jedzenie i trzeba uśpić. I to wszystko przez ludzi.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wróciłam

Pół dnia poza domem. Pojechałam zająć się małym Kacperkiem. Zostawiłam Malgosię u ciotki i pojechałam. Mały słodki, ledwo mama wyszła to ten się obudził i zaczął kwękać a był położony na bujaczku. Wzięłam na ręce przytulił się do piersi, odbiło mu się dwa razy, bąka puścił 3 razy, uśmiech i dalej drzemka. Nie ważne kto, ważne, żeby było do kogo się przytulić. Pospał tak pół godz i stwierdziłam, że mnie ręka boli więc odłożyłam go do łóżeczka. No słodziak niesamowity.
Zazdraszczam
kocham zapach takich maluszkow

Trzymam kciuki za wizytujace mamusie i gratuluje nowych tygodni
Lece pod kolderke bo pioruny walą z każdej strony. W USA burze sa mega wielkie w porównaniu do tych w Pl jest teraz 9:40pm , a maja walić do 3am i wtedy ma byc kumulacja i najwieksza burza.
A ja sie boje bardzo :/

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-04-18 o 04:45
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 05:35   #995
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry
druga się melduję na posterunku.

Samantha, współczuje zgagi. Teraz u mnie trochę lepiej ale przeszłam już w tym temacie sporo. Ze swoich doświadczeń mogę polecić lekkie jedzenie, któe jak najkrócej zalega w żołądku, zamiast 2 kanapek zjedz jedna a za troszkę druga.
Jem malutko mięsa (prawie wcale) bo mi zalegało w żołądku i potrafiłam dzięki temu nie jesc parę łądnych godzin bo nie mogłam. Rezultat: jeszcze więcej kwasów mnie zalewało...

Oliath, kiedyś którejś z nas podawałaś co z kosmetyków będziesz miała dla Lilo.
Możesz jeszcze raz to napisać, bo jak zaczęłam się przekopywać przez nasze ploty to mi ręce opadły

Karolajn, się zastanawiam ile moje może już ważyć. To dopiero będę wiedziała 15 maja... w każdym razie rośnie Twoja Kruszynka zdrowo
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 05:46   #996
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Oliath, kiedyś którejś z nas podawałaś co z kosmetyków będziesz miała dla Lilo.
Możesz jeszcze raz to napisać, bo jak zaczęłam się przekopywać przez nasze ploty to mi ręce opadły
Voila, kochana:
  • Oliwka ZIAJKA/ Babydream
  • Mydlo BAMBINO
  • Octenisept do pepuszka
  • Rumianek/swietlik do oczek
  • Gaziki jalowe
  • Olejek ZIAJKA na ciemieniuche/ Olejuszka
  • myjka
  • szczoteczka miekka do wloskow
  • nozyczki bezpieczne
  • SUDOCREM do pupki
  • pampersy TOUJOURS z Lidla
  • chusteczki TOUJOURS z Lidla
  • Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt.
  • Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru
  • kropelki na kolke - Bobotic?
  • na goraczke - czopeczki
  • na zaparcia - czopeczki glicerynowe
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-04-18 o 05:50
Stary 2013-04-18, 05:59   #997
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami w ten sliczny wiosenny poranek

Trzymam kciukasy za Wizytujace dziewuszki i gratuluje rozpoczetych tyhodni.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 06:00   #998
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Voila, kochana:
  • Oliwka ZIAJKA/ Babydream
  • Mydlo BAMBINO
  • Octenisept do pepuszka
  • Rumianek/swietlik do oczek
  • Gaziki jalowe
  • Olejek ZIAJKA na ciemieniuche/ Olejuszka
  • myjka
  • szczoteczka miekka do wloskow
  • nozyczki bezpieczne
  • SUDOCREM do pupki
  • pampersy TOUJOURS z Lidla
  • chusteczki TOUJOURS z Lidla
  • Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt.
  • Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru
  • kropelki na kolke - Bobotic?
  • na goraczke - czopeczki
  • na zaparcia - czopeczki glicerynowe
jesteś wielka

zaczęłam czytać składy kosmetyków dla dzieci i spanikowałam. Wg wyprawki od kuzynki to ja powinnam wykupić pół apteki
Powiedz mi, czy jeśli powiedzmy zdecydujemy się na Pampersy to chusteczki muszą być tej samej firmy?
Stary 2013-04-18, 06:09   #999
Margosia__
Zakorzenienie

Położyłam się z bólem głowy, wstałam z bólem głowy
To chyba od tego wczorajszego lenistwa, dziś się poprawię

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 06:20   #1000
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś wielka

zaczęłam czytać składy kosmetyków dla dzieci i spanikowałam. Wg wyprawki od kuzynki to ja powinnam wykupić pół apteki
Powiedz mi, czy jeśli powiedzmy zdecydujemy się na Pampersy to chusteczki muszą być tej samej firmy?
Nie, absolutnie
Ale jesli sie nie myle, te z Lidla maja jeden z najlepszych skladow.
I jeszcze sa swietne tanie QUANTI w supermarketach - te z kolei boooosko pachna.
A pieluszki Toujours to jedyne tanioszki, ktore nie uczulaly i nie odparzaly Lali, i nie zbijaly sie w ogole w grudy. Jakosc spokojnie porownywalna z Pampers
Kubulek
Stary 2013-04-18, 06:23   #1001
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
druga się melduję na posterunku.

Samantha, współczuje zgagi. Teraz u mnie trochę lepiej ale przeszłam już w tym temacie sporo. Ze swoich doświadczeń mogę polecić lekkie jedzenie, któe jak najkrócej zalega w żołądku, zamiast 2 kanapek zjedz jedna a za troszkę druga.
Jem malutko mięsa (prawie wcale) bo mi zalegało w żołądku i potrafiłam dzięki temu nie jesc parę łądnych godzin bo nie mogłam. Rezultat: jeszcze więcej kwasów mnie zalewało...

D
Czekaj bo nie rozumiem, ze jak nie jem mięsa to od tego mam zgaga bo wiecej kwasu? Czy,ze dobrze ze nie jem?
Sorry,ale jestem mega otumaniona dzis.

Najbardziej mnie wkurza,ze te wszystkie leki na zgaga smakują okropnie jak bym jakas ścianę jadła :/

Stary 2013-04-18, 06:29   #1002
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja was chyba zacznę nadrabiac w nocy dziewczyny, ileż mozna pisać no
Mam 15 min bo z maseczka na twarzy siedzę
W ogóle to spędziłam dziś pól wieczoru w łazience, prysznic, umylam włosy i nalozylam na nie maskę, piling ciała i stupek (lato nadchodzi) depilacja, maseczka na twarz i wieczorne balsamowanie. Zmeczylam sie jak dziki wół ale jaki ze mnie teraz ładny wół hehe
o...teraz to już musi przyść lato
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja tez juz ide w kimeee.Kręgol boli od siedzenia,czas legnąć.Wogóle bylismy z Tżem i pieskowymi synami na spacerze i wróciłam padnięta.Mój Kaukaz jest ślepyyyy....Biegł i mnie nie zauważył,dobrze ze przetrącił mnie bokiem..Tż mnie złapał i ocalił od upadku...Ale sie wystraszyłam ze takie lekkie wstrząśniecie mną mogło Laurze zaszkodzic.Ale chyba nawet nie poczuła,może chlupotnęła lekko w wodach swych.Juz teraz jak Kaukaziek bedzie biegał rozbrykany to musze miec oczy szeroko otwarte.....Wiem ze tego nie chciał,za pozno mnie zauwazył i nie wyhamował.
Hehe w połowie trasy leżałam na boczku na łączce na kurtce Tza bo mnie kręgolek rozbolał a obok Kaukaziek tak samo zmęczony
Miło, że spacerek się udał i że Tż Cię złapał i obyło się bez upadku )

ita83 (połówkowe), mela1234, d0tkaaa, magdalennne

Dotkaaa tu nas chyba wrabia z tymi wizytami, ale niech ma te kciuki, zapewne nie zaszkodzą

Mały
Stary 2013-04-18, 06:29   #1003
Samantha7
Zakorzenienie

A kupujecie moze podgrzewacz do chusteczek? Ja zamowilam,ale jak mi nikt nie kupi to nie wiem czy sama to kupić czy to jest takie potrzebne

Oliath - a jakie ma działanie zasypka z mąki? U nas nie ma juz tych baby powder bo położna mówiła,ze to średniowiecze i ze wystarczy sam np. Sedocrem,ktory uwielbiam i sama używam po goleniu Nawet ostatnio mi zajada na ustach wyleczylo

Stary 2013-04-18, 06:52   #1004
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Czekaj bo nie rozumiem, ze jak nie jem mięsa to od tego mam zgaga bo wiecej kwasu? Czy,ze dobrze ze nie jem?
Sorry,ale jestem mega otumaniona dzis.

Najbardziej mnie wkurza,ze te wszystkie leki na zgaga smakują okropnie jak bym jakas ścianę jadła :/
ja jak jadłam choćby gotowane mięso to mi zalegało długo w żołądku i napiszę wprost po kilku godzinach potrafiło mi się "kwaśnym mięsem" odbijać a co za tym idzie... zgaga, bo zgaga to zarzucanie nadmiarem kwasu, który uszkadza śluzówkę i stąd pieczenie, ból i mdłości i bleeeee Dietetyczka powiedziała mi, że w takim razie lepiej dla mojego zołądka przerzucić się na lekkie rybki niż jeść mięso bo będę "cierpieć".
Najlepiej jeść potrawy lekko strawne, wyłączyć kawkę (popijam z mlekiem delikatną rozpuszczalną), mocne herbaty, zielona też wysusza śluzówkę.
A leki na zgagę??? Ani jeden, a stosowałam też trochę przed ciążą nie byłdobry. Wszystkie to fujstwo do kwadratu

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Położyłam się z bólem głowy, wstałam z bólem głowy
To chyba od tego wczorajszego lenistwa, dziś się poprawię
mnie przed snem nie bolała, ale nad ranem zaczęła ćmić... Mówię Ci Margosia... to te upały, jak nic

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie, absolutnie
Ale jesli sie nie myle, te z Lidla maja jeden z najlepszych skladow.
I jeszcze sa swietne tanie QUANTI w supermarketach - te z kolei boooosko pachna.
A pieluszki Toujours to jedyne tanioszki, ktore nie uczulaly i nie odparzaly Lali, i nie zbijaly sie w ogole w grudy. Jakosc spokojnie porownywalna z Pampers
ok, rozumiem.
Kuzynka mnie nastawiła, że powinnam mieć wszystkie kosmetyki jedej firmy, żeby wiedzieć jakby co, co uczuliło Lokatorka.
Kurcze, ale wkurza mnie takie podejście, że wszędzie mnie nastawiają, że dziecko może być uczulone na to czy tamto. Rozumiem, ale przecież tak być nie musi.
A po drugie: chciałam Nivea serie, na necie piszą, że dobre, Sroka pisze, że badziew. Że najlepszy Hipp, albo Babydream. Babydream osobiście mnie nie przypadł do gustu (szampon wysuszał włosy, oliwka skórę, reszty kosmetyków profilaktycznie już nie stosowałam, co by się nie dobić). No i co ja biedny żuczek-biedronek mam począć?
Kupować Nivea?
Kupować Papmers na rozruch kanalizacji Lokatorka, a potem przerzucić się na Lidlowskie?
Boszzzzeeeee jakie to wszystko skomplikowane

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

aaaaa.... już sobie przypomniałam co miałam napisać parę dni temu w sprawie Margosi i braku USG na wizytach...
Ja też mam lekarza bez USG, Usg mam oddzielnie - 3 planowe w czasie ciąży, u świetnego gina-położnika-genetyka
Fakt, rzadko widujemy się z Lokatorkiem, ale gin jest mój od kilkunastu lat, zna mnie od dooopy strony włacznie z psychiką więc wolę tak, a Lokatorka to ja będę oglądać 24 h na dobę od lipca
Stary 2013-04-18, 06:53   #1005
roxi1980
Zakorzenienie

Cześć babeczki,
zmywamy się do przedszkola

Cytat:
W USA jest tyle pseudohodowli pitbuli , ze głowa boli. Hoduja te psy wiadomo na walki psów. Wystarczy ogladnąć AimalPlanet "policja dla zwierząt w Huston" poprostu nóż mi sie w kieszeni otwiera, a potem setki tysiące tych biednych przerazonych zwierząt sa usypiane bo nikt nie zaadoptuje takiego psa ktory sie rzuca na inne psy, zwierzęta , dzieci. I naprawde podziw dla tych ludzi jak pracują nad zwierzakami i niektore udaje sie oduczyc agresji, niektore psy sa tak słodkie a jak przyjdzie do karmienia to moga zagryzc za jedzenie i trzeba uśpić. I to wszystko przez ludzi.
ja to oglądam prawie każdego wieczoru - albo Policję z Houston, albo z Miami - i za każdym razem uryczę się jak bóbr, no ale coż, jak ja lubię patrzeć na poświęcenie tych ludzi, ich wielkie serca i ogólnie system opieki nad zwierzętami w USA...

Cytat:
ja z poprzedniej ciąży i obserwacji koleżanek wnioskuję, że zgaga potrafi najbardziej dać czadu w okolicy drugiej połowy 8 miesiąca, czyli jak macica jest tuż pod mostkiem i narządy są najbardziej pogniecione (potam jak przed porodem dno macicy się lekko obniża, bywa lepiej), juz mam cykora

Cytat:
A kupujecie moze podgrzewacz do chusteczek? Ja zamowilam,ale jak mi nikt nie kupi to nie wiem czy sama to kupić czy to jest takie potrzebne

Oliath - a jakie ma działanie zasypka z mąki? U nas nie ma juz tych baby powder bo położna mówiła,ze to średniowiecze i ze wystarczy sam np. Sedocrem,ktory uwielbiam i sama używam po goleniu Nawet ostatnio mi zajada na ustach wyleczylo
podgrzewacza do chusteczek absolutnie nie kupuję, zbędny wydatek

co do mąki / zasypek - nam się latem przydały - Norbert dość mocno się pocił i zasypywałam mu paszki, pachwinki, załamania skóry pod kolanami, szyję
Sudocrem też będę miała, choć jego skład jest dyskusyjny

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:04   #1006
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
mnie przed snem nie bolała, ale nad ranem zaczęła ćmić... Mówię Ci Margosia... to te upały, jak nic

aaaaa.... już sobie przypomniałam co miałam napisać parę dni temu w sprawie Margosi i braku USG na wizytach...
Ja też mam lekarza bez USG, Usg mam oddzielnie - 3 planowe w czasie ciąży, u świetnego gina-położnika-genetyka
Fakt, rzadko widujemy się z Lokatorkiem, ale gin jest mój od kilkunastu lat, zna mnie od dooopy strony włacznie z psychiką więc wolę tak, a Lokatorka to ja będę oglądać 24 h na dobę od lipca
Mam kryzys emocjonalno- egzystencjalny to chyba z powodu słońca

Co do usg to właśnie mam identycznie
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja z poprzedniej ciąży i obserwacji koleżanek wnioskuję, że zgaga potrafi najbardziej dać czadu w okolicy drugiej połowy 8 miesiąca, czyli jak macica jest tuż pod mostkiem i narządy są najbardziej pogniecione (potam jak przed porodem dno macicy się lekko obniża, bywa lepiej), juz mam cykora
Nie strasz

Mały
Stary 2013-04-18, 07:08   #1007
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Uciekł mi autobus musiałam zrywać męża, by mnie odwiózł spóźniłam się do pracy Założyłam pierwszy raz w tym roku adidaski i mam chód jak krowa

Zaraz szybciorem Was nadrobię, bom ciekawa jak tam po wizytach
No i pewnie znowu będę dziś zacofana, bo szykuje się w pracy sporo roboty..blech

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:12   #1008
Margosia__
Zakorzenienie

Idę sobie łyknę panadolu, bo coś mi nie chce przejść ten ból głowy
I muszę się w końcu wybrać do US Bo dawno mnie tam nie widzieli

Mały
Stary 2013-04-18, 07:15   #1009
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Witam się w słoneczny poranek
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:34   #1010
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak jadłam choćby gotowane mięso to mi zalegało długo w żołądku i napiszę wprost po kilku godzinach potrafiło mi się "kwaśnym mięsem" odbijać a co za tym idzie... zgaga, bo zgaga to zarzucanie nadmiarem kwasu, który uszkadza śluzówkę i stąd pieczenie, ból i mdłości i bleeeee Dietetyczka powiedziała mi, że w takim razie lepiej dla mojego zołądka przerzucić się na lekkie rybki niż jeść mięso bo będę "cierpieć".
Najlepiej jeść potrawy lekko strawne, wyłączyć kawkę (popijam z mlekiem delikatną rozpuszczalną), mocne herbaty, zielona też wysusza śluzówkę.
A leki na zgagę??? Ani jeden, a stosowałam też trochę przed ciążą nie byłdobry. Wszystkie to fujstwo do kwadratu

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

ok, rozumiem.
Kuzynka mnie nastawiła, że powinnam mieć wszystkie kosmetyki jedej firmy, żeby wiedzieć jakby co, co uczuliło Lokatorka.
Kurcze, ale wkurza mnie takie podejście, że wszędzie mnie nastawiają, że dziecko może być uczulone na to czy tamto. Rozumiem, ale przecież tak być nie musi.
A po drugie: chciałam Nivea serie, na necie piszą, że dobre, Sroka pisze, że badziew. Że najlepszy Hipp, albo Babydream. Babydream osobiście mnie nie przypadł do gustu (szampon wysuszał włosy, oliwka skórę, reszty kosmetyków profilaktycznie już nie stosowałam, co by się nie dobić). No i co ja biedny żuczek-biedronek mam począć?
Kupować Nivea?
Kupować Papmers na rozruch kanalizacji Lokatorka, a potem przerzucić się na Lidlowskie?
Boszzzzeeeee jakie to wszystko skomplikowane[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Aha czyli dobrze, ze nie jem mięsa. Bo ja nie jem mięsa w ogóle nawet ryb. Kurde moze to od sera żółtego? Albo chleb na zakwasie?
Bo kawy tez nie pije. Jak mam pic rozpuszczalna to wole w ogóle.
Herbatę owszem, ale tez rzadko bo czesciej pije jakas tam dla ciężarnych specjalna. Nie wiem od czego to?

Do tego macie czasem takie cos,ze bierze Was taki jakby bolo ciarki co przechodzi po plecach i czuje jakby taki skurcz w plecach, zwłaszcza w kregoslupie na dole?

Wybierz Babydream/ Hipp. Nivea naprawde nie jest dobra skladowo.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Cześć babeczki,
zmywamy się do przedszkola

ja to oglądam prawie każdego wieczoru - albo Policję z Houston, albo z Miami - i za każdym razem uryczę się jak bóbr, no ale coż, jak ja lubię patrzeć na poświęcenie tych ludzi, ich wielkie serca i ogólnie system opieki nad zwierzętami w USA...

podgrzewacza do chusteczek absolutnie nie kupuję, zbędny wydatek

co do mąki / zasypek - nam się latem przydały - Norbert dość mocno się pocił i zasypywałam mu paszki, pachwinki, załamania skóry pod kolanami, szyję
Sudocrem też będę miała, choć jego skład jest dyskusyjny
Ja rzadko juz płacze chyba juz tyle w życiu widziałam,ze sie uodpornilam za to bierze mnie wściekłość.
Ale wlasnie uwielbiam widzieć ta pomoc tych ludzi. Jak jakis pies czy koń przychodzi skóra i kości, a wychodzi wspaniale zwierze

Ja jestem w połowie 6tego,ale żołądek mam wysoko i czuje duzy ucisk. Nie moge juz nosić zwykłych stanikow bo mnie cisnal :/

To jak cos to mąki użyje jak Oliath
Tak wiem Sudocrem jest niby dobrym, ale ma parafine i nie wiem jak niektore dziewczyny to kładą na twarz jako super środek na tradzik

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Ah zdroszcze Wam tych lumpkow jakie świetne ciuszki

U mnie widziałam jeden,ale takie szmaty, ze chyba naprawde dla bardzo biednych ludzi i bardzo starych . Dla dzieci nic nie widziałam.

Choć w sumie u nas w zwykłym sklepie ubranka nie sa drogie,ale duzo ubrań sobie na ciaze kupiłam używanych na ebay'u za bezcenn

Stary 2013-04-18, 07:35   #1011
czarownica1
Zakorzenienie

Samantha, no z tymi stanikami to ja mam koszmar... 28 tydzień, brzuch wysoko a ma być wyżej. Cisną mnie akurat jak żołądek i żebra. Już zaczynam stawiać krzyżyk na nie i pal sześć co będzie z cyckami to będzie. Nie daję rady nawet w miękkich.

Co do bólu, ja mam takie coś, że w pewnym momencie brak mi tchu, jakby jelita mi ściskało i przechodzi. Skurcze to nie są, raczej ucisk na przeponę, jelita, ogólnie bebechy przy "turlaniu" się Lokatorka. no i jak dlugo siedze albo opróznie pecherz to mnie ciagna na dole wiezadła. Ledzwiowy tez daje o sobie... a tu jeszcze 2,5-3 miesiace
Mierzam ku Hippowi, i może na próbę kupię jeszcze cośz tego babydreama, tanie jest, spróbuję jak na mnie podziała, choć wiadomo, dziecko może inaczej reagować jak matka

Ja jakoś nie mam kiedy się wybrać do lumpka. Może w przyszłym tygodniu... teraz to ja chce jakąś kiecke-namiot sobie poszukać, moze na all? Na upały przy domu by się takie coś przydało.
Mama mi ostatnio przyniosła bawełnianą, ale mam nadzieję, że ja tyle do konca ciązy nie przytyję bo ona na 3 cięzarne razem wziete by wlazłą

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-04-18 o 07:37
Stary 2013-04-18, 07:37   #1012
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo

Marysia w nocy ok, to teraz ma biegunke. Oby sie to juz dzis skonczylo

Co do kosmetykow ja najpierw uzywalan Nivea Baby, a teraz przerzucilam sie na Rossmanowskie, bo kumpela biegla w tych sprawach powiedziala ze maja najlepszy sklad. Ja pieluszki i chusteczki na poczatek zaczne Pampers, ale jesli bedzie OK to przejde na Dady jak z Marysia zrobilam. Wogole musze jeszcze tyle rzeczy kupicwszystko zostawiam na maj. Do pupki mialam sudocrem ale bepanthen tez dobry.

Jem sniadanko wlasnie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:52   #1013
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie mamcie

Dzis spalam tak sobie, chyba dlatego, ze naczytalam sie wczoraj o tych krazkach itp. na szyjke i w nocy mi sie to snilo

Trzymam kciuki za wizyty
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:55   #1014
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w słoneczny poranek
Dobry

Mały
Stary 2013-04-18, 07:56   #1015
sarna405
Zadomowienie

Hejooo
U mnie dziś pięknie świeci słońce i ma być 24 stopnie
Proszę trzymajcie kciukasy żeby dzidzia się ujawniła, o 9 mam USG
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:59   #1016
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Samantha, no z tymi stanikami to ja mam koszmar... 28 tydzień, brzuch wysoko a ma być wyżej. Cisną mnie akurat jak żołądek i żebra. Już zaczynam stawiać krzyżyk na nie i pal sześć co będzie z cyckami to będzie. Nie daję rady nawet w miękkich.

Co do bólu, ja mam takie coś, że w pewnym momencie brak mi tchu, jakby jelita mi ściskało i przechodzi. Skurcze to nie są, raczej ucisk na przeponę, jelita, ogólnie bebechy przy "turlaniu" się Lokatorka. no i jak dlugo siedze albo opróznie pecherz to mnie ciagna na dole wiezadła. Ledzwiowy tez daje o sobie... a tu jeszcze 2,5-3 miesiace
Mierzam ku Hippowi, i może na próbę kupię jeszcze cośz tego babydreama, tanie jest, spróbuję jak na mnie podziała, choć wiadomo, dziecko może inaczej reagować jak matka

Ja jakoś nie mam kiedy się wybrać do lumpka. Może w przyszłym tygodniu... teraz to ja chce jakąś kiecke-namiot sobie poszukać, moze na all? Na upały przy domu by się takie coś przydało.
Mama mi ostatnio przyniosła bawełnianą, ale mam nadzieję, że ja tyle do konca ciązy nie przytyję bo ona na 3 cięzarne razem wziete by wlazłą
No ja tez juz w domu chodzę bez stanika-trudno ,ale nie daje rady bo tak mam jak piszesz. Nawet czasem ucisk samych cyckow mnie wkurza

Z Babydream to była fajna historia. Jak byłam w Pl to kupiłam sobie worek Pl kosmetyków najwiecej wlasnie Babydream i Alterra i uwielbialam tez szampon dla dzieci Babydream i stał u mnie na półce w łazience i Tz mowi do mnie "to jakas aluzja na dziecko?" A ja na to, ze "nie czemu, lubie ten szampon" My wcześniej staraliśmy sie 4lata ponad i dosłownie po mcu okazało sie , ze jestem w ciazy

Mowie Wam Babydream jest szczęśliwy i leczy bezplodnosc

Omg! To mi tesciowa swoje kiecki jakieś dała, a ona jest b.szczupla i ma malutki biust to gdzie ja w taka kiecke z moimi cycami, ale co tam moge z wywalonymi lazic bo ona lubi ciężarne. Sama nigdy nie miała dużego brzucha i zyczyla mi jak najdluzszego chodzenia w ciazy. Chyba ja popi***

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo

Marysia w nocy ok, to teraz ma biegunke. Oby sie to juz dzis skonczylo

)
Dla Marysi Łącze sie z nia w bólu

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hejooo

Stary 2013-04-18, 08:00   #1017
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana, przed pracą

któras pisała o zgadze, i ja właśnie ostatnią noc miała okropną z tego powodu. zgaga co chwilę i nic nie pomagało.
myślałam, że zwymiotuje, ale jakoś sie trzymałam do rana. eh

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 08:03   #1018
fiazo
Zakorzenienie

Dzien dobry.u mnie ladne slonko

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 08:07   #1019
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hejooo

Mały
Stary 2013-04-18, 08:09   #1020
fiazo
Zakorzenienie

Sarna dla ciebie i dla reszty wizytujących

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości