|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Super ![]() Kurcze mamy chyba ten sam termin, a moja szyjka długa, twarda i zamknięta. Czuję w kościach, że jak moja mama 2 tygodnie po terminie na wywołanie mnie wezmą Oby nie Cytat:
![]() Cytat:
Ręce i cycki opadają...Cytat:
![]() Cytat:
Julcia duża dziewczynaCytat:
aby remont poszedł szybko
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogólnie mam wrażenie, że całe 8 miesięcy szybciej zleciało niz ostatnie 2 tygodnie |
|
|
|
|
#1174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(bo nie zmieniliście w kocu opcji imienia, czy coś przegapilam?)Cytat:
![]() ----------- Dzien dobry Właśnie wszamałam śniadanie, mężu dalej śpi. Odsypia biedny cały tydzien pracy na 6 rano. Dzis mamy sesje |
||||
|
|
|
#1175 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Dzien dobry
![]() Justi a Ty gdzie znalazlas ta swoja konsultantke ? Slonko od samego rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Axella Przyszedł na Ciebie najtrudniejszy czas - swiadomosci. Spadly Ci z oczu luski i to cholernie boli
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z 10 kg na plusie
moja waga nabrała rozpędu:/ jednak wciąż wierzę w +12 na koniec![]() zaraz jadę na usg 3 trym i sobie wkręcam, że z młodym coś nie tak skoro taki leniwy i w ogóle, jak mówicie jak wasze kopią i się kręcą to myślę, że z moim coś nie tak od 20 tygodnia leży ułożony tak samo i nie reaguje na słodycze czy szturchanie, wszystko robi jak chce:/ mam nadzieję, że jets zdrowy i waży z 2 kg ![]() potem lecę do banku zmienić nazwisko więc odezwę się z relacją później ![]() co do chust, widziałam osttanio na warsztatach mamo to ja, jak babce wisiało takie miesieczne maleństwo z główką odgiętą w tył:/ więc to jest chyba to czego robić się nie powinno ![]() a co do brania wsyztskich wyników badań do szpitala, u mnie też chcą, a wczoraj na sr od położnej z jeszcze innego szpitala usłyszałam to samo + wytłumaczenie, bo do karty ciąży można sobie samemu wpisać co się chce i to nie jest dokument i szpital nie zaryzykuje, jak sprawdziłam moją kartę ciąży to pod morfologia , waga itp. są pieczątki lekarza, ale pod toxo itp. tylko parafka więc rozumiem
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Banka26 powiem Ci jak to trochę wygląda od strony praktycznej, nie wiem w jak dużym szpitalu w jakim mieście leży, ale jak byłam na stażu to było tak, że przekładało sie zabiegi bo brakowało czasu, były ograniczone ilości sal operacyjnych i zespołu anestezjologów. W ciągu dnia szły 2-3 operacje z planu, ale zdażało się, że po ciężkim dyżurze zostawali pacjenci i oni najpierw byli operowani. Na dyżurach tylko jedna ekipa anestezjologiczna dziełała na kilka oddziałów zabiegowych. Bywało, że zaczeliśmy operować o 21 bo dopiero przyszła nasza kolej, o 2 w nocy był wieczorny obchód
wychodziłam o 3 w nocy ze szpitala (to były dodatkowe dyżury, nieodpłatne więc mogłam wyjść o której chciałam). Nie było chwili żeby odpocząć, a kanapkę jadłam w windzie między oddziałem a izbą przyjęć. Tak to jest z oddziałami zabiegowymi. Jeśli w Waszym szpitalu przyjmują nagłe przypadki na dyżurach to trzeba się uzbroić w cierpliwość---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- właśnie pustaki na budowę mi przyjechały |
|
|
|
#1179 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Helloł z rańca, dzisiaj nie wychodzę z łóżka, jutro mój gin ma dyżur w szpitalu i podjadę do niego<czwartki ma zawsze wolne>, póki nie ma mocnych skurczy to nie panikuję - dzwoniłam do położnej swojej z samego rana i kazała się uspokoić i podjechać do gina jak będzie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niestety od grudnia prowadzę bardzo oszczędnościowy tryb życia |
|||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Jakoś dzisiaj rano nie mogłam spać i już jestem po śniadanku. Zaraz lecę się kapać bo wczoraj juz nie miałam siły na mycie głowy, a później wpada kuzynka na kawę
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Piękny dzień się zapowiada Szykuję się na wizytę - umyłam włosy ![]() Zaraz zrobię make up i po 10tej spadam na bambus ![]() Relację z wizyty zdam późnym wieczorem jak wrócę bo z TŻtem po wizycie wybieramy się trochę na zakupy i może na jakiś obiad na mieście. Mała do 18stej w zerówce więc można poszalec Z przykrością stwierdzam, ze nie mam się kompletnie w co ubrać i chcę już rodzić
|
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1183 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz mnie wszyscy w kurtkach praktycznie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że pojechałaś na wizytę i jesteś już spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Powodzenia na wizytach dziewczynki Mysia mysz (usg III trymestr), candace1 ![]()
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaaaaaa, od dwóch godzin nadrabiałam i cytowałam i mi się kurna laptop rozładował ...........
więc: dzień dobry wszystkim miło mi, że tak o mnie pamiętałyście i dziękuję za kciuki, trochę się wszystko prostuje. Popiszę w skrócie co pamiętam i zaraz się potem biorę za krótki opis wczorajszej wizyty ![]() Justi - nasza tkana chusta też była raz prana i przy domowej nauce wiązania ładnie się złamała ale myślę, że też damy radę depilatory - jestem bardzo zadowolona z Brauna Silk-epil 7 wet&dry, choć tej mokrej opcji za dużo nie używałam. Ma super tą lampkę http://www.braun.com/pl/female-groom...lk-epil-7.html - jak pisałam, teraz w ciąży używam nakładki golącej, bo inaczej bym miała same podrażnienia.. Tity - no, też bym się pewnie wkurzała z tym ogródkiem, ale w czerwcu można jeszcze coś pokombinować, wtedy w maju sobie możesz przygotować rozsady w domku. Wybór będzie mniejszy, ale pyszności różne się jeszcze zdążą wykluć Choć - może być nam w tym roku ciężko do teraz mam pomrożone owocki i warzywa, tym bardziej małej się takie "niepryskacze" przydadzą, ale jak znaleźć na wszystko czas ![]() Jenny - niech Wam remont pięknie idzie ![]() Ashyshqa - trzymam kciuki za sesję - pogodę będziecie mieć idealną Sharp - to nieźle, że Cię tak małżonek chciał przetrzymać z porodem herbatka z liści - wczoraj miałam debiut, nawet nie jest tak źle tylko muszę robić dwie, bo mi mąż podpił i stwierdził, że smaczne |
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
można, na to jest pół roku lub rok, weź zadzwoń do kogoś kto się tym zajmuje, skseruj wypis, dowód i wypełnij papierki
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my taką na balkon kupowaliśmy w którymś z hipermarketów, ale nie pamiętam czy to był carefour czy real
|
|
#1187 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby poszło Wam szybko i bezboleśnie! I róbcie od razu wszystko, bo my np. zostawiliśmy sobie na później wieszanie obrazów, zdjęć itp pierdoły, a teraz nam się po prostu nie chce i w rezultacie nie można powiedzieć, że skończyliśmy remont. Nawet dwa olbrzymie kartony jeszcze stoją. Muszę się zmobilizować żeby jeden przejrzeć, bo to moje kosmetyki/lakiery/malowidła, i wywalić co niepotrzebne... ![]() Cytat:
za Twój poniedziałkowy wypis ![]() Cytat:
A co do bólu, to ja też miałam. Blokowało mi nogę, chodziłam jak paralityk, Mężu musiał mi czasami pomagać, bo nie mogłam się normalnie ruszyć. Mój gin stwierdził, że to przez Młodego, bo uciska na jakieś tam nerwy. Zalecił poduchę między nogi na noc i w dzień, więcej leżenia i w sumie samo przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami lepiej warto zostać samej z dzieckiem i mieć spokojne życie (pamiętaj- nie będziesz SAMA, będziesz z ZUZIĄ) niż tkwić w toksycznym związku. Trzymam za Ciebie Cytat:
Cytat:
za wizytę i czekamy na relację!------ Ja już po śniadanku, bo mnie masakrycznie skręcało z głodu ![]() Za oknem piękne słoneczko, więc się zastanawiam, czy się nie wybrać na mały spacer, czy lepiej jednak poczekać na Męża i iść z Nim... Przez te ostatnie bóle mam schizę na wychodzenie samej z domu i wolę jak ktoś jest obok mnie... ![]() Póki co, to chyba zbiorę pranie Małego i wstawię kolejne... Żeby później nie zostać w czarnej du.pie, bo coś mi się wydaje, że moje dziecko nie poczeka do 12.06 tylko wcześniej będzie się pchało na świat...
|
|
#1188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam za wizytę!
|
|
#1189 | |
|
Raczkowanie
|
z wizyty wczorajszej:
błędy pomiarowe usg rządzą - czyli z "dużej" małej zrobił się średniaczek 2700 (36t2d) przepływy super, szyjka się jeszcze zdaniem gina nie "szykuje" - długa, twarda i zamknięta. Mała dalej główkowo, ale dupkę i nóżki ma poprzecznie, jakby się urodziła za parę dni, to już by pewnie wspomagania żadnego nie potrzebowała Hbs ujemny, Cooper też, pobrał mi wymaz na paciorkowca (ale już lab było zamknięte i dziś przed pracą mąż jechał do laboratorium, 15 minut składał raport telefoniczny o znanych nam perypetiach kolejkowych i wkurzające jest to, że musieliśmy płacić, choć to badanie przysługuje przecież na nfz.. ale gin mi coś mówił o limitach i że to chyba nie jest duży problem )gorzej, że się poryczałam wczoraj całkiem jak zobaczyłam swój lipidogram, bo mam hipercholesterolemię rodzinną i kiedyś musiałam brać statyny, ale to co teraz się dzieje z tymi wartościami, to jest apokalipsa. Nie można nic zrobić w ciąży ani przy karmieniu, także się przejęłam, ale już jestem w miarę ochłonięta. Najgorzej, że jak widać dietą nic nie poprawię - muszę czekać na leki. Oby mała tego po mnie nie odziedziczyła ![]() Cytat:
choć mi kolega powiedział, że raczej już jestem na etapie seksi orki cokolwiek to miało znaczyć
|
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie pięknie ![]() w krakowie też Cytat:
za usg. nie wkręcaj sobie takich rzeczy, po prostu krakowskie powietrze + nasze zabieganie rozleniwia nam dzieci przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę ![]() no to świetnie ![]() normalnie lata mi tu jakaś wredna komarzyca, i czai się żeby zakosztować mojej krwi..
|
|
#1191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powiedziała, że jak już się ogarnę to mam dać znać i ona przyjdzie, za drugą wizytę nas już nie skasuje no, tyle co za dojazd no i nam taka opcja pasuje w internecie Cytat:
co do chusty to tak, masz rację co do wyników to ja oryginały wszystkiego mam i pewnie wezmę ale po prostu nie widzę sensu brania np. pierwszej morfologii ![]() Cytat:
spróbuj Cytat:
Dacie radę, jasne! Mnie po prostu zależało najbardziej na tym aby mąż się przekonał ![]() Twój też się przygotowuje do porodu? ![]() --- zdrzemnęłam się jednak jeszcze 1,5h dokończę odcinek Lekarzy i idę do sklepu, pogoda boska |
|||||
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a limity w nfz są straszne, naprawdę powinno się coś z tym w końcu zrobić..i żeby mała nie odziedziczyła tej choroby. to coś poważnego co bardzo utrudnia życie?seksi orka to urocze pojęcie
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dzidzi!A co do hipercholesterolemii, to powiem Ci, że moja mama też ma. I też była u lekarza itp, dostała statyny, ale nie chciała ich od razu brać. Wyczytała, że super na to jest "olej budwigowy". Oczywiście sam w smaku podobno jest ohydny, chociaż i tak go ludzie piją, a moja mam dodawała go do chudych twarożków, sałatek i innych potraw (do oleju jest dołączona książeczka z przepisami o ile dobrze pamiętam). Do tego zmieniła dietę (ograniczyła wpierdzielanie majonezu i masła łyżką, zwiększyła warzywka i owoce) i wyobraź sobie, że wyniki poprawiły się o niebo. W tej chwili, trochę osiadła na laurach, już się nie bawi w to tak mocno, ale popija łyżką te olej, je normalnie (tłusto też się zdarza) i nie bierze leków, a wyniki ma całkiem ok. Tak więc może i Tobie by pomógł. Poczytaj sobie o nim. Powiem Ci, że my prowadzimy jego sprzedaż w aptece i wszyscy mówią o nim tylko same i pozytywne rzeczy. My akurat mamy taki, tej firmy -> http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-18 o 08:53 |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczęta
![]() Cytat:
ale tak się zastanawiam skąd takie rozbieżności w opiniach lekarzy, dla jednego łożysko w 2, a dla drugiego w 3cim stopniu założę się, że nawet na naszym forum są dziewczyny, które wg jednych lekarzy mają długie szyjki a wg drugich krótkie ![]() Mam do Was pytanie, do TP zostało mi 15 dni (nieźle to brzmi ) właściwie nie mam i nie miałam przez ciąże żadnych skurczy, twardnienia brzucha, bóli itd. - chyba że były dla mnie jakoś nieodczuwalne, dziś w nocy jak budziłam się na śnie to miałam wrażenie, że trochę jakby twardniał mi brzuch (nie wiem czy tak naprawdę czy sobie już wkręcam przez chociażby forumowe ploty ) - nie potrafię tego dokładnie opisać, bo byłam bardzo zaspana i nie było to jakieś bardzo mocne, jednak brzuch był twardszy niż zazwyczaj , ale wracając do mojego pytania, czy jeśli będzie twardniał mi brzuch w dzień to powinnam zażywać nospe? nie chce dzwonić do mojego gin, bo wizyta już w pn.
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek i 40 nowych stron na nim?!?! A mnie tylko dwa dni nie było
kto urodził???
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

CHYBA BĘDĘ NASTĘPNA!!!! Ale mam cykora.
Super 

aby remont poszedł szybko

a potem badanie i decyzja, trzymajcie kciuki bo ja musze stąd wyjść chociaż na kilka dni !!!
nystatyne wkładam i sie przeziębiłam,uchyliłam okno bo strasznie duszno bylo i spalam przy oknie i gardło mam zorane, katar i 37 st;/ coś czuje ze bardziej chora wyjde z tego szpitala niz przyszłam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dokończę odcinek Lekarzy i idę do sklepu, pogoda boska