|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Ja myślę, jak zakombinuję jazdę samochodem, czy na tylnie siedzenie wszyscy sie zmieszczą |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - no twój brzuszek , tez niczego sobie
\Co do zwierzątek to my mamu buldoga francuskiego - Antosia I się zastanawiam jak to z nim będzie jak będzie dzidziuś ? I jeszcze jedno .. Jest szansa że USG połówkowe będą mi robić dowcipnie ? Powiedzcie , że raczej nie bo dostanę zawału .
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wspomniałam wcześniej w C&A jest dział dla kobiet w ciąży, a i w H&M też ale tam trochę drożej i rzadko kiedy są promocje...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2764 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoją po remoncie nadmucham znów ![]() brzuszki są boskie! Cytat:
![]() a brzusio przesłodki ![]() ja poprzednio miałam tylko brzuchol, ciekawe jak teraz będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaraz poprawie kawką i ciastkiem Cytat:
![]() pogoda cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba że sa wyprze na lato an pewno bez problemu kupimy jakies spódnie na gumce, cienkie spodnie na gumce, tuniczki, sukienki w zwykłych sklepach z ciązowych rzeczy na pewno najlepszym zakupem sa jeansy z pasem ja na początku poprzedniej ciązy kupiłam jedne i cała ciąze były dobre w lato to w sukienkach mykałam przy upałach były najlepszym rozwiązaniem ![]() ja po lekarzu, babka załamała nademną ręce, bo nic mi nie może przepisac, 5 minut ubolewała że jestem w 3 miesiącu a nie po 3 dostałam tylko drosetux i mam siedzieć w domu - do przyszłego piątku, a w pracy powiedziałam że mnie 2 dni nie będzie Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-18 o 11:58 |
|||||||||
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Bolą Was jajniki? Mnie dzisiaj dość mocno lewy pobolewa
Mówiłam o tym ginekolog i stwierdziła, że na początku to normalne. Momentami boli naprawdę mocno, aż ciężko mi chodzić.
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jeździcie w pasach? Ja zawsze w pasach, tylko zapinam pod brzuchem |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno jak się sny zapisuje to można wyćwiczyć kontrole nad nimi .. ![]() też się kiszę w pracy ale u mnie gorko
|
|
#2768 |
|
Przyczajenie
|
Mnie bolały między 4 a 6 tc. Teraz już nie. Ale fakt, bolały bardzo.
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 11, mam nadzieje że niedługo ból przejdzie i inne dolegliwości
Dzisiaj i wczoraj znowu wymiotowałam. Dzisiaj też w końcu idę zapisać się na USG. |
|
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest zazdrosny to lepiej działaj już teraz, żeby pies nie skojarzył pojawienia sie dziecka ze zmianami odnosnie jego, bo wtedy może być ciężej |
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ale macie piękne brzusie Laseczki
magalska duży A ja...wstałam w wyśmienitym nastroju ![]() Słońce pięknie świeci i powiem Wam że życie jest piękne Muszę się skupić na pozytywny myśleniu. Muszę. Moja ciąża jest jeszcze tak jakby w sferze marzeń (nie miała USG) i ja powinnam się skupic na pięknych wizjach z maleństwem na ręku. Nie mogę snuć złych scenariuszy. To nic nie pomorze. Tak czy siak zobaczę Dziedzię za 3-4 tygodnie. Do tego czasu jest zdrowa, ślina i śliczna. O! ![]() O ciuszkach ciążowych rozawiałyście widziałam. Ja puki co czekam na stanik jedynie. Przed ciążą schudłam 12 kg i mam dwie pary spodni które jeszcze długo ponoszę xxxMikixxx mnie pobolewają (10tydzień), ale nie jest to mocny ból. A jesteś pewna że to jajnik a nie pachwiny? Pachwiny to mnie napierdzielają po byku Ale to dobrze acelinkaOd kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży nie jechałam autem Ale jak będę jechać to zapnę pasy ale pod brzuchem.babku dla mnie siku na czczo to wyczyn Ledwo głowę z nad poduszki podniosę i muszę coś zjeść, bo mam mroczki przed oczami i kręci mi się w głowie jakbym miała zaraz zemdleć. Na szafce nocnej mam zawsze jakiś owoc i szklankę soku Trele_Morele połówkowe na 100% będzie przez brzuszek Pokaż Antosia
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zazdraszczam wam pięknej pogody u mnie nawet słonecznie ale tylko 10 stopni i wieje ![]() Cytat:
zaciśnięte!Cytat:
i spodnie też U mnie bóle albo ciągniecia sporadycznie i to tylko przez chwilę...i jakoś nie latam do wc za często, w miarę tak samo jak przed ciążą Do mojej wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie Ja równiez po wiadomości Agatki zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko u mnie ok Ale szybko odganiam czarne myśli i tłumaczę sobie, że na pewno jest dobrze Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-18 o 12:44 |
||
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() haha, dzwoni mój brat i sie pyta kiedy przyjeżdzam, bo muszę oddać mu 50 zł za worki próżniowe, bo on popakował już 8 worków ciuszków i wózek mam brać i wanienkę i nawet mały rowerek |
||
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziecko brata jakiej półci? Choć w sumie... znajomej synuś "chodził" w różowych bodzikach. My niestety od A do Z będziemy sami wszystko kupować. Nawet na drobne prezenty nie możemy liczyć, bo nasi bliscy są w PL a my w UK. To nic, damy radę (choć mam zamiar nie oszaleć i raczej racjonalnie kupować, ale jak to będzie się okaże )
|
|
#2775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale boję się jeździć bez...w ogóle właśnie robię mega prańsko wczoraj dostałam meeega pakę ubranek dla chłopca od 0 do 3-5 miesięcy.... dosłownie około 150 sztuk i wątpię żeby cokolwiek na te pierwsze miesiące byłoby mi potrzebne więcej, od body, śpioszków, koszulek kafkaników, sfeterków, spodenek ogrodniczek po pajacyki i cztery kombinezony zimowe, kurtki, skarpetki i czapeczki.... dużo rzeczy jest w uniwersalnych kolorach, część rzeczy koleżanka mówiła że nawet nie zdażyła założyć więc dosłownie żeby małego ubrać w to wszystko to bedę musiała go często przebierać i za każdym razem w co innego jestem super zadowolona, teraz to musi się urodził chłopiec no i właśnie wszystko piorę na razie druga pralka leci, a jak słodko wywiesza się takie małe ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie po chłopcu też się gdzies znajda, siostra oznajmiła, że mi skołuje. Szkoda, że nie masz nikogo blisko, bo też z pomoca cieżko potem. Też mam ten problem - cała rodzina kawał drogi ode mnie. 160 km, 420, a tutaj niemal nikogo nie znam
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja tez juz czekam na to pranie I wieszanie I prasowanie z niecierpliwoscia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
my też musimy wszystko kupić, bo nie ma kto mi dać. Postaram sie nie szaleć za bardzo
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nad jakimi materacami myślałyście Dziewuszki? ja się zastanawiam nad pianka, gryka, kokos a gryka, pianka ale opinie są podzielone...
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska wow, ale pakę dostałaś
My raczej też wszystko sami kupimy, chociaż niby znajoma mówiła, ze dla dziewczynki to ma sporo ciuszków, zobaczymy ![]() A wogóle od jakiegoś miesiąca zauważyłam, ze brwi i rzęsy mi wypadają Tez tak macie?
|
|
|
|
#2781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myślałam że będe kupowac tyle ile potrzeba, a efekt jest taki że córcia ma więcej ciuszkó nz ja i tż razemi niejedne droższe niż nasze Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ja dostałam wczoraj sms od bratowej - kiedy ide na wizyte, bo ona zrobiła porządki w szafie Mateuszka i nie wie czy dac pake swojemu bratu (mają juz synka) czy ma czekać na mnie a na bieżąco to mi oddaje wszystkie ciuszki które jej dałam po natalci plus to co miała swojego dla Martynki, masakra dobrze że ktoś własnie worki próżniowy wynalazł Cytat:
te maluteńkie maciupeńkie ciuszki są przesłodkie są takie specjalne adatery do pasów dla kobiet w ciąży, ale drogie to troche
|
||||
|
|
|
#2782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli na 16 października Kochane a wybieracie się do szkoły rodzenia?---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję ze to nie jest obowiązkowe, bo nie chce chodzić na takie cos |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acelinka widzę, że też masz termin porodu na 5 listopada U mnie USG jeszcze zweryfikuje, bo ja miałam nieregularne miesiączki.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- W jakich butach chodzicie? Na płaskim czy jednak pozwalacie sobie na obcasy, koturny? Ja nie znoszę chodzić w butach na płaskim. Ciepło się zrobiło, muszę kupić jakieś czółenka na dość niskim obcasie. |
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet chyba bym nie chciała za dużo odziedziczyć. Jak się znam to pietnaście razy będę się zastanawiała nad zakupem każdego pajacyka (coby dziecku i mi było wygodnie, coby pasowało w moje gusta bo np. niechciaałbym dziewczynki tylko w róż ubierać) a tak dostane to biorę jakie jest Za to na pewno będę wypytywać wszystkie znajome mamuski co warto kupić a co absolutnie się nie przydało Cytat:
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tż można iść na wycieczke do szpitala ja ostatnio na tą wycieczke nie zdarzyłam bo już wcześniej porodówke pozwiedzałam z ćwiczeniami praktycznymi |
||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze szpilek zrezygnowałam na 100%
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, ja myslałam że ze mną coś nie tak że doczekać się prania i prasowania nie umiem doczekać
|
|
#2789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego nie chcesz? Ciekawe rzeczy tam mówią różne rzeczy się dostaje próbki nie próbki, butelki, ja byłam zadwolona że poszłam, byłam taka spokojniejsza przed porodem poza tym fajnie spotkać się z innymi mamami ![]() Cytat:
co do butów to ja chodze w takich na jakie mam ochote, raz w płaskich, raz na obcasie podobno w ciąży i nie tylko najlepiej chodzić na obcasie/koturnie ok. 3-4 cm na lato mam koturny takie właśne z 5 cm i ostatnio chodziłam w nich w 7,8,9 miesiącu i to były najwygodniejsze buty pod słońcem tylko ludzie się głupio gapili Cytat:
wypytywać zawsze warto, ale tez trzeba po swojemu przemyśleć bo niektóre porady to jeszcze będa nam bokami wychodzić ![]() ja teraz pierwsze co kupie do rogal do spania, potem przydaje się do karmienia albo to kładzenia maluszka ostatnio było mi szkoda kasy, radziłam sobie przy spaniu ze zwykłą poduszką, a teraz nie musz ewiele kupić to można poszaleć ![]() o matko, jakie ja elaboraty pisze |
|||
|
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
hej witam wszystkich, u mnei dzis piekna pogoda 25 stopni, a ja jak na złosc czuję sie koszmarnie. Poza tym mieszkam niedaleko hodowli koników i naprawde dzisiejsze zapachy przy pootwieranych oknach o balkonach doprowadzają mnie do szłu
![]() Ja wizytę mam dopiero 6 maja wiec też jeszcze kawał czasu jak kazdy oczywiscie sie martwie. Szczerze powiem że nawet nie jestem pewna dokladnie tego w ktorym jestem tygodniu. Caly czas sie zastanawiam nad tym. Jak byłam u lekarza 8 kwietnia to wyliczyl mi że jestem w prawdopodobnie 6tc i obliczył terin na 28 listopada z usg. W sumie nie miałam okresu dawno wiec nie mógł liczyc od OM ale powiedzcie mi czy te tc które podajecie to są tygodnie które wychodza wam z usg czy z waszych wyliczen z OM. Wiem że to pytanie jest troche głupie ale tak mnie to zastanawia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Ogólnie mądra z niego psina, więc myślę, że sobie z nim poradzimy. Na początku może być ciężko, ale później przyzwyczai się. Nie ma wyjścia innego 
I się zastanawiam jak to z nim będzie jak będzie dzidziuś ?
KCIUKI DLA ANI 
Ślub 25.08.2012 

Koszmar przeżyłam, ale już dochodzę do siebie
zaraz poprawie kawką i ciastkiem 

Dzisiaj i wczoraj znowu wymiotowałam. 

Ja równiez po wiadomości Agatki zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko u mnie ok
Ale szybko odganiam czarne myśli i tłumaczę sobie, że na pewno jest dobrze
ale ogólnie po chłopcu też się gdzies znajda, siostra oznajmiła, że mi skołuje. Szkoda, że nie masz nikogo blisko, bo też z pomoca cieżko potem. Też mam ten problem - cała rodzina kawał drogi ode mnie. 160 km, 420, a tutaj niemal nikogo nie znam
Tez tak macie?