Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 08:21   #2731
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

haha.

Dzięki za kciuki, przydadzą się

Magalska,nie wiem czy pisalaś... macie już jakieś imię wybrane dla synka?

I do dziewczyn co miały już genetyczne; robili Wam dowcipne czy przez brzuch?
Wstępnie wybraliśmy Bruno a co do genetycznego, tak się ułożył że przez brzuch nie dało rady, musiałam mieć dowcipne, ale za to super było wszystko widać

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 08:32   #2732
anulka2205
Wtajemniczenie

Dżastin kciuki zaciśnięte.

Ciesze się z udanych wizyt, jeśli dziś ktoś jeszcze- to powodzenia.

O i ja na pudle, 3cie miejsce to jest coś

Peggy tez się baaardzo z Was ciesze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 08:48   #2733
magalska
Zadomowienie

No i mój brzuch 13t5d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8856.jpg (36,5 KB, 117 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 08:58   #2734
malinka123108
Wtajemniczenie

gratujuje wizyt u nas po staremu leci 9tydz wizyta 29;p pozdr
Stary 2013-04-18, 09:02   #2735
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
No i mój brzuch 13t5d

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 09:16   #2736
kasiunka8998
Raczkowanie

hej dziewczyny próbowałam Was nadrobić, ale przeczytałam kilka ost stron i i tak wszystko mi się miesza

przede wszystkim ... Agatko bardzo Ci współczuję, trzymaj się niesprawiedliwe jest życie czasami ale trzeba wierzyć, że będzie lepiej !

Trele ale pokaźny brzucio u CIebie już przed nikim nie ukryjesz hehe

Magalska oo u Ciebie też odskoczył śliczny, okrąglutki a reszta (sądząc po pupie ) chyba zgrabniutka, super !

u mnie 11 tc, za tydzień prenatalne i nie mogę się doczekać bo już 3 tyg nie widziałam mojej kruszynki.
Brzuszek też odskakuje i z ręką na sercu widzę różnicę ze zdjęcia sprzed tyg zaraz Wam wrzucę brzuszek z 10 tc najgorsze, że idzie mi nie tylko w brzuch ale i w biodra i pupe mimo że staram się odżywiać zdrowo. Trudno, będzie ponowne odchudzanko od listopada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10tc.jpg (13,4 KB, 61 załadowań)
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 09:51   #2737
ryba91
Zakorzenienie

Witam

Ale miałam ciężką noc...poszłam spać o 23 a wstałam o 2:37 i do 4:40 nie mogłam zasnąć a na 7 wstać do pracy :/ jakoś dałam rade bo to słoneczko to normalnie cudooowne jest pozbyłam się kurtki i dzisiaj tylko polar zarzuciłam i balerinki a i tak mi gorąco

Zaś mi się śnił ten tygrys

jeżeli cię atakuje: mściwy osobnik wyrządzi ci wiele szkód
uciekać przed nim: skomplikowana sytuacja, być może będziesz potrzebował czyjejś pomocy

to z sennika ..

Dziewczyny śliczny brzusio! a ja dzisiaj kończę 14 tydzień

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Mam takie pytanko-- są tu mamusie które jak urodziły pierwsze dziecko miały kota? Jak koty zachowują się w takiech sytuacjach gdzie jest dziecko? bo mnie wszyscy straszą,że będzie drapać gryźć i w ogóle.
Stary 2013-04-18, 09:58   #2738
babku
Zadomowienie

Nie no już teraz to lecicie jak szalone.

Przed wszystkim chciałam mocno przytulić Agatkę1. Strasznie Ci współczuję tym bardziej, że to już 2 raz. Wiem co to znaczy i też bardzo się boję powtórki. Trzymaj się i nie poddawaj w staraniach. Mam dwie bliskie koleżanki, które dwukrotnie poroniły, a teraz jedna ma już 3 dzieci, druga też za trzecim razem urodziła zdrowiutkie dzieciątko. Trzymaj się kochana

Trele no brzuch masz cudowny. Strach się bać jaki będzie w 8 miesiącu
Ja też już widzę u siebie brzuszek. Tylko wkurza mnie jak ktoś mnie widzi i się dziwi, że tak mnie wypchnęło i twierdzi, że to niemożliwe, że to już ciążowy. Chce taki jak Trele, może wtedy uwierzą, że to ciąża

Dzisiaj byłam na badaniach rano. Oczywiście na czczo Koszmar przeżyłam, ale już dochodzę do siebie

Do mojego następnego usg jeszcze szmat czasu i bardzo nad tym ubolewam. Tym bardziej po wiadomości od Agatki1 chciałabym zobaczyć czy u mnie wszystko w porządku. Uspokoiłam się jak zobaczyłam bąbla i serducho, ale teraz znów się martwię. Zazdroszczę Wam tych częstych wizyt. Mój gin chyba nie chce sobie na mnie zarobić

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
Twój też już taki fajny. Kurcze, ale jeśli chciałybyście ukryć, że jesteście w ciąży to ciężko by było
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:09   #2739
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mam takie pytanko-- są tu mamusie które jak urodziły pierwsze dziecko miały kota? Jak koty zachowują się w takiech sytuacjach gdzie jest dziecko? bo mnie wszyscy straszą,że będzie drapać gryźć i w ogóle.
bez przesady, dziecka Ci nie zagryzie, nie słuchać tych głupot.
Warto wcześniej przygotować kota na dziecko i wszystko powinno być ok
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:11   #2740
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

I do dziewczyn co miały już genetyczne; robili Wam dowcipne czy przez brzuch?
Ja miałam dowpicne było super widać wszystko, paluszki i wogóle. Musiał mi też zrobić przez brzuch żeby zobaczyć u tego mojego małego uparciucha nosek ale szczerze przez brzuch o wiele gorzej widziałam i o wiele mniej, a przez dowcipne wszystko widziałam i wiedziałam gdzie co jest

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:12   #2741
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Ja miałam ostatnią miesiączke 10 marca .....11 i 12 kwietnia robiłam testy a 15 kwietnia bete i wyszło mi 585 czyli dużo mniej niż Tobie
kurcze nie znam się na tym .....ale zaczynam się denerwować ,że jest coś nie tak
Głowa do góry! Ja jeden dzień po blaaaadej kresce ( 4 dni po spodziewanej miesiączce) miałam 31 a po 48h 96! To są dopiero niskie wartości. I faktycznie okazało się, że ciąża jest młodsza o około tydzień niż wynikałoby z OM.
W 5t2d widziałam tylko pęcherzyk, a w 7t1d maleńki bąbelek i bijące serduszko.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
niestety nie mam tego szczęścia u mnie już przesądZone chociaż mamy jeszcze usg w piątek ale to już kwestia potwierdZenia....serduszk o już nie bije
Agatko bardzo mi przykro

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
Jaki ładny, okrąglutki

Kasiunka ja mam taki brzuszek jak Twój, ale to chyba mój naturalny bo ostatnimi czasy nie miałam płaskiego. Wg mnie po mnie jeszcze nic nie widać.

Z każdym dniem piszecie więcej, nie daję rady ale czytam :P
Wczoraj totalnie opadlam z sił, o 20.30 już smacznie spałam i wstałam dopiero o 8. Prawie 12h snu za to dzisiaj mnie głowa boli...i mi sie nie chce w pracy siedzieć jak na dworze tak pięknie. No ale niestety muszę się zebrać i odbębnić 8h.

Strasznie na mnie wpłynęła informacja od Agatki, jakoś tak martwię się. Jak ktoś przejmie klub do Agatki to proszę o zaproszenie.

Miłego dnia!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:14   #2742
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Pospałam, pojadłam i zaraz znów się kładę. Takiej to dobrze

Trele_Morele A gdzie Ty kupujesz Nospe? Ja czegoś takiego u siebie nie widzialam (w PL brałam, ale na bóle miesiączkowe).
Jeśli nie będzie naprawdę mocno boleć postaram się nic nie brać, ale wolałabym mieć coś w razie W

Wiecie co... Dzięki Bogu za internet i za Was Napisałam co mnie trapi i siup wiem że to wiązadła (od Was i od wujka Google). 20 lat temu pewnie bym się zamartwiała i wydzwaniała do wszystkich znanych mi matek z pytaniem czy miały podobnie Dziękuje że jesteście w moim życiu i w życiu mojej Kruszyny

Obecnie czuje jakbym miała za sobą nieudaną próbe wykonania szpagatu Ciągnie mnie w pachwinach. Nie jest to bardzo dokuczliwe

Dobranoc Mamusie Miłych snów
Internet to przydatna rzecz, a zwłaszcza wizaż Super można zżyć się z dziewczynami
Cytat:
Witam

Ale miałam ciężką noc...poszłam spać o 23 a wstałam o 2:37 i do 4:40 nie mogłam zasnąć a na 7 wstać do pracy :/ jakoś dałam rade bo to słoneczko to normalnie cudooowne jest pozbyłam się kurtki i dzisiaj tylko polar zarzuciłam i balerinki a i tak mi gorąco

uciekać przed nim: skomplikowana sytuacja, być może będziesz potrzebował czyjejś pomocy

to z sennika ..

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Mam takie pytanko-- są tu mamusie które jak urodziły pierwsze dziecko miały kota? Jak koty zachowują się w takiech sytuacjach gdzie jest dziecko? bo mnie wszyscy straszą,że będzie drapać gryźć i w ogóle.
Wiesz co, wydaje mi się to bzdurą. Ale De się pewnie wypowie, bo ona ma piękne koty i synusia. Ale to zależy od kota, myślę, że nie będzie problemu. My mamy szczeniaka golden retrievera, to się troszkę boję bo Etna szalona jest, że ohoho

A tak wgl to cześć
Ja dzisiaj nie mam mdłości, nawet cycuchy rano nie bolały.
Ale to pewnie dlatego, że zadzwonił budzik i poleżałam do alarmu następnego. Ale strasznie się denerwuje rano, nie wiem czemu, wgl jakas taka podminowana jestem ...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:15   #2743
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
fajny brzuszek
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:16   #2744
Mya1989
Zakorzenienie

magalska, ale masz fajne spodnie one z pasem są? Gdzie kupiłaś i ilee

muszę sobie pralkę kupić, bo ostatnio się wkurzyłam, mamy jakiś staroć i znów mi pralka pobrudziła ciuchy i nie wiem jaką teraz wybrać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:21   #2745
annayake
Przyczajenie

Witam Was serdecznie.
Ostatnio nie mam na nic czasu, więc z góry przepraszam, że bez cytowania itp.
Praca pochłania mi teraz mnóstwo czasu i gdy wracam to już nie mam na nic siły. Padam na łóżko i budzę się rano no ok...kilka razy w nocy, ale to z musu na siku
Moja kolejna wizyta dopiero 8ego maja, a tak bardzo bym już chciała się dowiedzieć czy wszystko gra. Eh... ciężkie to życie w ciągłej niepewności, a przecież nie powinnyśmy się w tym czasie stresować.
Brzuszki macie cudowne. Nie mogę się doczekać swojego
Pogoda nas wreszcie zaczęła rozpieszczać i oby jak najdłużej. Uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam Was cieplutko

TP 04.12.2013
annayake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:22   #2746
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dzień dobry,
przepraszam, że przeszkadzam, ale bardzo proszę o Waszą pomoc - piszę prace magisterską o mediach dla rodziców i potrzebuję Waszych opinii na ten temat.
Proszę o wypełnienie ankiety
http://www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html
(w nazwie dwa linki do usunięcia)

Z góry dziękuję i przepraszam

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:27   #2747
domii29
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Zabrakło mnie tylko jeden dzień a Wy już tyle naprodukowałyście że ciężko nadrobić

Cytat:
Wczoraj rano zrobiłam w końcu zdjęcia mojego brzuszka

Wklejam- 12 tydzień

Uciekam się szykować bo jestem umówiona z kuzynką na zakupy, później zajrzę.
Super brzuszek

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A teraz moja fotka ; Mam nadzieje ze rozmiar mojego brzucha przeklada sie na to jak dobrze mojemu dzidziusiowi sie tam mieszka
Jejuuuu ! Zazdroszczę Ci tego brzuszka i nie marudż bo zgrabna jesteś !

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
niestety dziewczynki będę musiała się. z Wami pożegnać
Trzymaj się !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:27   #2748
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Brzuszek też odskakuje i z ręką na sercu widzę różnicę ze zdjęcia sprzed tyg zaraz Wam wrzucę brzuszek z 10 tc najgorsze, że idzie mi nie tylko w brzuch ale i w biodra i pupe mimo że staram się odżywiać zdrowo. Trudno, będzie ponowne odchudzanko od listopada
bardzo fajnie że już coś widać, maleństwa dobrze rosną.

Ja wczoraj po sytuacji Agatki zaczęłam się trochę martwić czy aby na pewno z Juniorem jest wszystko ok... dobrze ze za tydzień USG to mam nadzieję, że usłyszymy bicie serduszka.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:30   #2749
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Mnie tez często tak boli, w nocy się budzę, bo czuję tzki ból jak prze dokresem, ale to tylko chwilka i już.
Z tymi bólami u mnie tak samo, w ciągu dnia czasami tylko czuje a w nocy nie raz spać nie mogę bo ciągnie niesamowicie i sobie miejsca znaleźć nie mogę, jak bym się nie ułożyła to źle jest

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Agatkaa1 - tak mi przykro. Trzymaj się cieplutko, następnym razem na pewno się uda!!

U mnie była dziś niezaplanowana wizyta u ginekolożki. W pracy dostałam plamień (kolor taki beżowy), o tyle dobrze, że pracuje dwa kroki od mojej ginki, to od razu po telefonie poszłam na wizytę. Macica w porządku, kropek ma 1cm i serduszko mu pięknie bije także z dzidzią wszystko w porządku. Na usg było widać taki nalot nie daleko macicy, z którego może być to plamienie - jeśli do jutra nie przejdzie mam brać luteinę. Jedyny pocieszający fakt, ze ginka powiedziała, ze od wczoraj co druga pacjentka przychodzi z tym samym problemem - może to ze zmęczenia, pogody? Cholera wie Ale tak się wystraszyłam, ale dzięki Bogu z kropkiem wszystko w porządku
Super że z kropkiem wszystko w porządku !

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
A ja uciekam do łóżeczka bo pomału padam na twarz...

Jutro o 18 mam genetyczne więc jak zawsze proszę o kciuki!

Dobranoc
Trzymam mocno kciuki za wizyte !

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Hej

na wizycie wszystko dobrze dzidzia ładnie sie rozwija mierzy 23 mm no i najważniejsze dziś usłyszałam serduszko mojej kruszynki nastepna wizyta za 4 tygodnie już sie nie moge doczekać
Super że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
o jeeeeej !

Widzę że nie tylko ja przejęłam się tą sytuacją Agatki. Ale już za tydzień wizyta i mam nadzieję że wszystko w porządku i że dzidzia rośnie duża i zdrowa!
Ogólnie u mnie tak dużo się dzieje że jakoś brak czasu żeby tutaj zaglądać, a wieczorami padam na twarz... Wczoraj uroczyście oznajmiłam większej części rodziny że jestem w ciąży i jestem baaaardzo zaskoczona reakcją, wszyscy się cieszyli i gratulowali . Moja mamcia w przeciągu miesiąca straciła swoich rodziców (a ja dziadków) więc wszyscy stwierdzili że taka mała osóbka do kochania u nas w rodzinie jest baaaardzo potrzebna. Oczywiście kuzynki stwierdziły że myślały że po prostu dobrze się odżywiam i że tak przytyłam ostatnio

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-18 o 10:35
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:34   #2750
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Witam

to z sennika ..

hej co do snu to moze rozejrzyj sie w pracy?moze ktos ci zle zyczy albo czai sie na twoje stanowisko
ja od lat mam pokrecone sny, moja rodzina mowi ze powinnam je zapisywac...np kiedys sniło mi sie ze byłam rybka i goniła mnie rybia policjano ale mistrzem jest moj tato- jemu sie sniło ze gonila go swinia na deskorolce hehe

co do kotów my mamy kota, tyle ze ma swobodny dostep do podwórka więc az tak typowym domowym nie jest- chyba że zima jest i jej dupsko marznie drapać nie drapie-nigdy tego nie robiła-chyba ze w zabawie z rekawiczka. a koty fakt gryza-a raczej podgryzaja i trzeba uwazac zwlaszcza kotki. to ich naturalne odruchy jak małe im skrzecza to tak robią i w przypadku dziecka jak bedzie płakac tez moze tak robic bo bedzie chciała uspokoic.trzeba wtedy kota skarcic żeby tak nie robił. no albo może fochem strzelic...nasza tak zrobiła jak drugiego kota do domu przyniesliśmy...na 3 tyg sie z domu wyprowadziła, a na podworku udawała ze nas nie zna
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:44   #2751
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Tylko jak go przygotować? Ja mam psa, więc teoretycznie łatwiej czegoś nauczyć, ale i tak nie wiem, jak by miało wyglądać takie przygotowanie

Cytat:
Internet to przydatna rzecz, a zwłaszcza wizaż Super można zżyć się z dziewczynami

Wiesz co, wydaje mi się to bzdurą. Ale De się pewnie wypowie, bo ona ma piękne koty i synusia. Ale to zależy od kota, myślę, że nie będzie problemu. My mamy szczeniaka golden retrievera, to się troszkę boję bo Etna szalona jest, że ohoho
No ta rasa to faktycznie szalona, ale z mojego doświadczenia bardzo przyjaźnie nastawiona do dzieci. Mój natomiast to sznaucer miniatura. Kochany psiak, ale bardzo zazdrosny o nas, bardzo hałaśliwy i tak różnie reaguję na dzieci. Ciekawe jak sobie z nim poradzimy. Na pewno się go nie pozbędziemy.
Wkurza mnie dosyć modny teraz trend u znajomych. Najpierw bierzemy sobie jakieś zwierzątko - słodziaka, traktujemy jak bobasa, po czym gdy przychodzi na świat prawdziwe dziecko, to nasz sztuczny bobas (czyt. piesek, kotek) leci do schroniska, bo już nie jest nam potrzebny. Serce mi się kraja jak pomyśle, co te biedne zwierzątka, wcześniej tak "kochane" muszą czuć jak zostają w schronisku.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-04-18 o 10:46
Stary 2013-04-18, 10:47   #2752
Aagateczka87
Raczkowanie

Dzastin - a miałam jedno i drugie, ale przez brzuch malo co bylo widac, wiec lekarz wolal dluzej badad dowcipne trzymam kciuki za Twoja wizyte i pozdrawiam

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:00   #2753
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tylko jak go przygotować? Ja mam psa, więc teoretycznie łatwiej czegoś nauczyć, ale i tak nie wiem, jak by miało wyglądać takie przygotowanie
kilka m-cy nim pojawi sie dziecko, powinniśmy zachowywać sie tak jakby ono już bylo czyli w zalezności co tam chcemy to albo oduczamy psa ze nie jest juz w centrum uwagi, ze musi poczekać bo jesteśmy zajęci (np przewijaniem)
oduczamy go spania w sypialni, jesli nie chcemy żeby spał z dzieckiem.
Można puszczać mu płacz dziecka z kompa i nauczyć aby na to nie szczekał np smakami.
mozna tez zajmowac sie lalką a pies ma nie przeszkadzać itp - wszystko tak naprawdę zależy jakiego mamy psa i jaki chcemy efekt miec.

osobiscie mam 2 psy i nie przewiduję większych problemów.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Wkurza mnie dosyć modny teraz trend u znajomych. Najpierw bierzemy sobie jakieś zwierzątko - słodziaka, traktujemy jak bobasa, po czym gdy przychodzi na świat prawdziwe dziecko, to nasz sztuczny bobas (czyt. piesek, kotek) leci do schroniska, bo już nie jest nam potrzebny. Serce mi się kraja jak pomyśle, co te biedne zwierzątka, wcześniej tak "kochane" muszą czuć jak zostają w schronisku.
to niestety bardzo częsty trend, jak zwierze kupowane jest zamiast dziecka, przykre, chociaż często tez pies jest odstawiony i pozostawiony sam sobie z dnia na dzien.....
Stary 2013-04-18, 11:03   #2754
magalska
Zadomowienie

Cytat:
hehe zabrzmiało to tak jakbyś miała wziąć kota na bok i powiedzieć mu że na świat przyszła dzidzia i że ma być grzeczny od teraz

Cytat:
magalska, ale masz fajne spodnie one z pasem są? Gdzie kupiłaś i ilee

muszę sobie pralkę kupić, bo ostatnio się wkurzyłam, mamy jakiś staroć i znów mi pralka pobrudziła ciuchy i nie wiem jaką teraz wybrać
to już takie typowo ciążowe, właśnie z pasem a kupiłam je na mega okazji w C&A za 17,90 ze 120 przecenione

ja następne usg około 18 tyg.... a w 22 na połówkowe (prenatalne) już jestem umówiona

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 11:09   #2755
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
hehe zabrzmiało to tak jakbyś miała wziąć kota na bok i powiedzieć mu że na świat przyszła dzidzia i że ma być grzeczny od teraz
jakby tak się dało, życie byłoby proste
Stary 2013-04-18, 11:12   #2756
magalska
Zadomowienie

Cytat:
jakby tak się dało, życie byłoby proste
hihi dokładnie u mnie jest tak cudownie ciepło że uciekam z herbatką posiedzieć na balkonie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 11:13   #2757
00anulka00
Zadomowienie

ja się kiszę w pracy niestety a u mnie zimno
Stary 2013-04-18, 11:22   #2758
Anoula
Zakorzenienie

gdzie kupujecie ciążowe ciuszki? U mnie do pojawienia się brzuszka pewni jeszcze dużo czasu, ale mam sumie same obcisłe rzeczy, wiec do ciąży na pewno się nie przydadzą.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:26   #2759
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annayake Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Ostatnio nie mam na nic czasu, więc z góry przepraszam, że bez cytowania itp.
Praca pochłania mi teraz mnóstwo czasu i gdy wracam to już nie mam na nic siły. Padam na łóżko i budzę się rano no ok...kilka razy w nocy, ale to z musu na siku
Moja kolejna wizyta dopiero 8ego maja, a tak bardzo bym już chciała się dowiedzieć czy wszystko gra. Eh... ciężkie to życie w ciągłej niepewności, a przecież nie powinnyśmy się w tym czasie stresować.
Brzuszki macie cudowne. Nie mogę się doczekać swojego
Pogoda nas wreszcie zaczęła rozpieszczać i oby jak najdłużej. Uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam Was cieplutko
Też wizytę mam dopiero 8 maja. Nie wiem jak wytrzymam. Pogoda jest cudowna. Zaraz wybieram się na spacer. Od trzech dni sobie tak spacerujemy po południu. Cudownie, aż chce się żyć

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
przepraszam, że przeszkadzam, ale bardzo proszę o Waszą pomoc - piszę prace magisterską o mediach dla rodziców i potrzebuję Waszych opinii na ten temat.
Proszę o wypełnienie ankiety
http://www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html
(w nazwie dwa linki do usunięcia)

Z góry dziękuję i przepraszam
Wypełnione

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
nasza tak zrobiła jak drugiego kota do domu przyniesliśmy...na 3 tyg sie z domu wyprowadziła, a na podworku udawała ze nas nie zna
Haha no jak mogliście

Cytat:
kilka m-cy nim pojawi sie dziecko, powinniśmy zachowywać sie tak jakby ono już bylo czyli w zalezności co tam chcemy to albo oduczamy psa ze nie jest juz w centrum uwagi, ze musi poczekać bo jesteśmy zajęci (np przewijaniem)
oduczamy go spania w sypialni, jesli nie chcemy żeby spał z dzieckiem.
Można puszczać mu płacz dziecka z kompa i nauczyć aby na to nie szczekał np smakami.
mozna tez zajmowac sie lalką a pies ma nie przeszkadzać itp - wszystko tak naprawdę zależy jakiego mamy psa i jaki chcemy efekt miec.

osobiscie mam 2 psy i nie przewiduję większych problemów.

to niestety bardzo częsty trend, jak zwierze kupowane jest zamiast dziecka, przykre, chociaż często tez pies jest odstawiony i pozostawiony sam sobie z dnia na dzien.....
Muszę lalkę skombinować Ogólnie mądra z niego psina, więc myślę, że sobie z nim poradzimy. Na początku może być ciężko, ale później przyzwyczai się. Nie ma wyjścia innego
Stary 2013-04-18, 11:31   #2760
Dzastin08
Wtajemniczenie

U mnie 22 stopnie na termometrze,

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości