|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Ale myślę, że przez bluzkę słonko dziecku nie zaszkodzi![]() Pościel oddałam, dziecko odebrałam ze szkoły kupiłam młodemu gniazdko, ale nie chciał więc musiałam zjeść sama
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jezu dziewczyny, dopiero wstałam
![]() Pobijam ostatnio wszelkie możliwe rekordy, ale dzisiaj to przesadziłam ![]() Robię kawkę i zabieram się za nadrabianie
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co??? szok, ja nie dałabym rady spać do 12, chyba, że poszłabym spać o 6 rano np. |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wysprzątałam kuchnię, salon i przedpokój. Na łazienkę nie mam już siły... Jeszcze wydepiluję nogi, pomaluję paznokcie tym razem w rękach i lecimy na wizytę
Mój TŻ tradycyjnie idzie ze mną i mam nadzieję, że będzie tak już do samego końcaCytat:
Cytat:
Tydzień szybko minie.
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przesadzasz oczywiscie Cytat:
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia Kochane. Na razie mamy tylko jedno zdjęcie z telefonu, które zrobił nam świadek.
Też myślałam, że nie dam ![]() Kochana tort poszedł cały, a ciasta już nieświeże ![]() Tata dobrze się ma, jest zadowolony. Aczkolwiek wydawało mi się, że całe wesele był smutny. Tak, mieszkamy już razem. Rzeczy powoli przewozimy, ale za bardzo niema na to czasu. |
|
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Byłam u gina, zbadał mnie i wszystko ok. Pytałam o te kopniaki tak bardzo nisko więc zbadał mnie dodatkowo na 2 palce, uprzedzając wcześniej, że będzie bolało. Ale stwierdził, że jest ok. Jak zwykle pytał czy coś jem bo nie widać! A ja pożeram takie ilości, że mój mąż kiwa głową Dostałam skierowanie na USG i morfologia z moczem. Ale przed wizytą mam to zrobić w maju. Wracając kupiłam ogórki gruntowe i będę robiła małosolne z podanego tutaj przepisu (przepraszam nie pamiętam kto podawał ), no i wstąpiłam na rybek i kupiłam 6 sadzonek bratków takich malutkich miniaturek co się rozrastają. Zaraz jadę po Małgosię to ze mną powsadza. Tylko myślę, czy do doniczek na ganek, czy na skalniak. Jeszcze będę dokupywała bo to stanowczo za mało, ale coś już musiałam mieć bo mi tęskno za kwiatkami.Czy wy pijecie mleko? Właśnie pochłaniam 2 szklankę. Wyczytałam w mądrej mamowej gazecie, ze powinno się pić 1 litr dziennie . Tyle nie dam rady choć niesamowicie mi ono wchodzi!
|
#1119 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam na dzisiaj myć okna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
a ja się tym nie przejmuję.Cytat:
![]() Cytat:
potrafisz pospac. Ja chyba w życiu do tej godziny nie spałam![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia |
|||||||
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
ja juz po wizycie ![]() wszystko jest w jak najlepszym porzadku i dzidzia rosnie jak szalona - wazy juz 495gramow pleas nie zostala potwierdzona jak to na irl przystalo - a mnie sie raz wydawalo ze widze siuraka a raz ze go nie ma wiec juz sama nie wiem czy wierzyc usg z 17 tyg czy mam sie szykowac na NIESPODZIEWAJKE
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dosc, ze masz niesamowita, klasyczna i ponadczasowa urode, to na tym zdjeciu wygladasz niczym wielka filmowa gwiazda lat 30' Idealny wybor co do fryzury, etola fantastyczna, normalnie jestes moim idealem, ja na wlasnym slubie wygladalam przy Tobie tu jak niedomyty kopciuszek!!! Cytat:
Super, ze wszystko ok, nie moge sie doczekac Twojego USG!!!Mi z mlekiem zupelnie nie po drodze w tej ciazy WHITE RUSSIA - Malibu z mlekiem ![]()
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytat:
A naprawdę bolało
|
||
|
|
|
#1123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie wyglądaliście! Piękny bukiet i wogole to Ci powiem, ze bardzo dojrzale wyglądasz czekamy na wiecej foteczek![]() Cytat:
Cytat:
Witam się dziś baardzo pociągająco i łazawo.... Tak, jestem już w domku. Rano byłam u lekarza. Dostałam L4 na dzis i jutro i się kuruję...no powiedzmy bo w sumei nie ma nawet czym sie kurować... Lekarka przepisała mi tabletki EMS (emskie) i móiła bym sobei napar z nich robiła. Tak, ze dzis będę naparzać ![]() Oliath, Barbara, bardzo łądne córy ![]() Do dziewczyn, które mają pieski....ALE WAM zazdroszcze! !!! |
|||
|
|
|
#1124 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No i nalepiłam 80 pierogów, na więcej nie miałam już siły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi od 3 tygodni nie urósł brzuch, ale taki inny się zrobił, nie da się go już wciągnąć ![]() Cytat:
To moja własna mama pomyliła się któregoś razu co do ilości moich lat ![]() Wybacz mu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobni jesteście z mężem do siebie To ponoć dobrze Mnie i mojego męża ostatnio wzięto za rodzeństwo Cytat:
![]() A kiedy jakieś USG masz i dowiemy się co u Ciebie w brzuszku rośnie? ![]() A mleka piję akurat dużo, bo uwielbiam-najbardziej te Tescowe 3,5% Zawsze rano jem owsiankę na mleku i piję 2-3 Inki w ciągu dnia ze sporą ilością mleka Idę suszyć włosy. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-18 o 12:55 |
|||||||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam i biorę się za nadrabianie
![]() byłam z psem posiedzieć w parku, potem zaszczepić i zrobić badania krwi przed zabiegiem a po drodze jeszcze wstąpiłam do baru mlecznego i wzięłam sobie na wynos zupkę z cukinii ( boska, bo właśnie zjadłam) i gołąbki wegetariańskie
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam pod opieką całodobową siostrzeńca tż
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nigdy nie robiłam pierogów i póki co jakoś mi się do tego nie spieszy
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana jedząc kremówkę i popijając kawką
![]() Ale piszecie. Nie dam rady Was nadrobić, tym bardziej, że rodzice są u mnie do jutra ![]() Karolajn- gratuluję GIGANTA!!! ![]() Ale pogoda!!!!!!!! ![]() Dobra zmykam bo ciastko stygnie
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień widzę zaczyna sie fantastycznie pobudką po południu, niemożnością zapłacenia za zakupy na allegro i jeszcze mi wszystkie cytaty zżarło
![]() idę na kawkę, nic mi się już nie chcę Asiu tyle co zauważyłam Rzeczywiście pięknie wyglądałaś, niesamowicie elegancko, wszystkiego najlepszego! ![]() Oliath też mi się wydaje, że lala podobna jest do ciebie po tych dyskretnych zdjęciach, które do klubiku dodałaś chyba całe twoje oczy
|
#1130 |
|
Konto usunięte
|
Brawa za udane wizyty, kciuki za kolejne
![]() Byłam na spacerku, chwilkę posiedziałam w parku, ale samej to się tak nie chce W Biedronie u mnie oczywiście nic ciekawego, ale kupiłam takie pudełko, powrzucam do niego wszystkie rzeczy, które mi się walają po pokoju.Zjadłam III śniadanko, potem będę czekać na siorkę ![]() Asiunia jesteś przepiękna, a na ślubie oboje wyglądaliście cudnieeeee!!!! |
|
|
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
Hej Laski!! u nas lato w pełni biegam już w sandałach i letniej sukience
wczoraj urobiliśmy się jak wariaci bo zaczęliśmy wertykulacje trawnika... to jest jakaś MASAKRA!!!! przejedzie się maszyną 20 m i już pełna!!! TZ jak mu przykazałam pracował ambitnie, wytrzymał 15 minut po czym się wkurzył i powiedział że zapłaci jak ktoś to mu zrobi... a koszt jest 1 zł/m więc w naszym przypadku 300PLN... dzisiaj robimy drugie podejście.. i się zastanowimy co dalej...nie mamy czasu się tym zająć, a ja niestety sił... tak to zrobiłabym sama bo zwykle wczesniej jestem w domu nic on, ale teraz to zasapię się jak mops, a w dodatku sił nie mam... dziewczyny - brzuchy pikne, już się nie da ich ukryć ![]() Oli - no niestety też się bardzo męczę więc co chwilę muszę się stopować żeby nie przedobrzyć.. córa sliczna
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-18 o 13:26 |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Asiunia ![]() surka pieknie wygladasz, roznice widac, ale naprawde boski masz brzus. Oliath corka sliczna ![]() Mery niestety nadal ma biegunki i to takie, ze konczy sie calkowitym przebieraniem ale humor dopisuje, biega po podworku nadal.
|
#1133 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() j mleko pije czasem na noc a tak to rano bawarkę Cytat:
Cytat:
![]() oj tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że u was też ok śliczną masz córę
|
|
|
#1134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak jeszcze zapytam, TŻ zmienił zachowanie? Cytat:
za wizytę![]() A z mlekiem u mnie średnio... Czasami wypiję, ale nie w takich ilościach na pewno. Z resztą to sklepowe mleko niewiele ma wspólnego z mlekiem, a krowiego nie wolno. Cytat:
|
|
#1135 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytęCytat:
Cytat:
za zdjecie stabilizatoraCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęja mleko do płatków i do inki daję Cytat:
za wizytę, może następnym razem potwierdzi się płećtż wychodził do pracy i nie dał mi buziaka, był na schodach już..i do niego powiedziałam gdzie buziak, ale nie zwrócił na mnie uwagi za chwilę dzwoni domofon ja:słucham tż: cmok tak mi się ciepło zrobiło |
|||||||||
|
|
|
#1136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No się nazywa pech, ale za tydzień to już na pewno się dowiesz Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Cytat:
Mniej niż ty, nie dałam już rady, ale i tak jestem dumna z ilości. Jest ich ponad 50, więc sobie pojemy
|
||||
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ani nie nadrobiłam wczorajszych wpisów, ani tych od rana.. dzisiaj mnie zajechano
![]() Wracam zaraz do domu i chyba pójdę kupić rękawice gumowe do sprzątania..jak już tak się rozkręciłam, to pierwszy raz od 6 miesięcy łazienkę posprzątam Miłego Dziewuszki |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umylam podlogi i zrobilam tygodniowe zakupki Dzis na kolacje bede ŻARŁA, bo jedzenie czy delektowanie sie do bylyby eufemizmy, JABŁECZNIK Z LODAMI ŚMIETANKOWYMI, wy przebrzydle wredne kusicielki i zboczuchy
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja motywacja do działania jest co drugi dzień Dzisiaj zrobiłam całkiem sporo, na obiad gulasz z kaszą, ja wydepilowana, wybalsamowana, z pomalowanymi paznokciami I gotowa na wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

powiedzcie mi..czy mozna sie wystawiac na slonce w sensie troche opalic sie?mam ochote wyjsc polezec na balkonie oczywiscie z zakrytym brzuchem i cycami alr czy to nie zaszkodzi niuni?jak bede miala tylko bluzke czy cos narzucone?

Brzuch mnie bolał, ja wystraszona i jeszcze się co chwile denerwowalam - najpierw u mojej mamy jak przyszłam rzeczy dla Basi pokazać, a ona "i tak tego ani razu nie założysz, bo będzie za małe" - no i radość człowieka poszła w....

ale przesadzasz oczywiscie
Ja nie dałabym rady tak długo się bawić 

), no i wstąpiłam na rybek i kupiłam 6 sadzonek bratków takich malutkich miniaturek co się rozrastają. Zaraz jadę po Małgosię to ze mną powsadza. Tylko myślę, czy do doniczek na ganek, czy na skalniak. Jeszcze będę dokupywała bo to stanowczo za mało, ale coś już musiałam mieć bo mi tęskno za kwiatkami.
potrafisz pospac. Ja chyba w życiu do tej godziny nie spałam
za dzisiejsze wizyty już zaciśnięte 

12.06.2010