|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
No swędza właśńie I boje sie ze zaczynaja rosnacć, bo jako tako jeszcze normalnych rozmiarow . Podobno rozsteępy jak powstaja , to jeszcze ich nie widać a już swędzA . Do szkoły rodzenia ja planuję się wybrać z czystej ciekawości. choc moja mama twierdzi ze tam sā w stanie tak nauczyc oddychać w czasie porodu że polowy skurczy nawet nie odczuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Jesli to niezbyt intymne pytanie to... dlaczego nie chcesz chodzić na takie zajęcia? Pytam bo sama bardzo chętnie bym się na nie wybrała, ale niestety nie będę mieć możliwości. Szkoła rodzenia jest 30 mil ode mnie a jak już wspominałam mam okropną chorobę lokomocyją a nie chce narażać siebie i dziecka na dodatkowe stresy. Wiele znanych mi matek chodziło do szkoły rodzenia i wszystkie były bardzo zadowolone z zajęć. Zwłaszcza dużo wyniosły w sprawie porodu rodzinnego i karmienia piersią
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szkole rodzenia jeszcze nie myślałam... nawet nie wiem czy tu u mnie jest ![]() Miałam skoczyć do sklepu i się rozpadało ![]() A wogóle leń ze mnie straszny... kilka dni farba już leży w domu, włosy wyglądają strasznie ale jakoś nie mogę się do tego zabrać ![]() Ania ja podaję wg OM Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-18 o 13:34 |
|
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam szczegółowej uwagi do terminu nie przywiązuje, bo i tak mało która w nim urodzi ![]() Cytat:
![]() oddechy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2795 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chętnie wybrałabym się na wycieczkę po porodówce nie wiem czy u nas jest taka opcja dostępna...... a jeszcze co do szkoły rodzenia to nie dość że uczą oddechów itp karmienia (czego się bardziej boję niż porodu, ponieważ nie jestem zwolenniczką ciągnięcia mnie za sutki a o ugryzieniu to w ogóle mowy nie ma) a dodatkowo mam nadzieję poznać jakieś mamusie z tego samego miasta (przeprowadziliśmy się do nowego miasta i zbyt wielu osób to ja tu nie znam )Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podaję wg OM, natomiast u mnie między OM a USG jest różnica 2/3 dni..
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
tak ogólnie mówiąc to byłam raz na takich zajęciach i powalił mnie obraz porodu, jakie to straszne, okropne, jak boli itp, cieszyłam sie wtedy ze nie muszę rodzić.
Mam przerażajacą wizję w głowie. Wolę sama sobie poczytać o etapach itp (chociaż nadal to dla mnie horror) i tym wszystkim co mnie interesuje. Inna sprawa to dojazdy, bo szkola rodzenia jest 60km ode mnie i srednio chce mi sie popołudnie poświęcać na dojazdy, wolę spędzić je w inny sposób. moze to i dziwne, ale jakos nie jara mnie kupowanie ciuszków i całej wyprawki, kupię ale z rozsądkiem, a moze pozniej mi sie odmieni, kto wie
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poprzedniej ciązy byłam w 8 miesiacu na wesleu, ale się wytańczyłaaaaaaam ![]() no właśnie, fajnie ogoś poznać ![]() Kochane ratujcie. Popatrzałam na moje zwolnienie i nie mam tam wpisanego tego kodu ciązowego - B (ja myślałam że lekarka to w karcie wpisała i pielęgniarka wie że to ma wpisać, a jednak nie wpisała chyba). I teraz nie wiem - czy oddac tak jak mam, stracić troche kasy i trzymac ich w nieświadomości. Czy dzwonić do przychodni czy można to poprawic, dostać 100% wypłaty i powiedziec w pracy o ciąży i tak już widac powoli więc nie wiem
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szkoły rodzenia to tak daleko też by mi się nie chciało dojeżdżać ja tam się obrazami z owodu nie przejmowałam bo i tak wiadomo, że każdy poród jest inny ja przyjęłam teorie że decydując się na dziecko wiedziałam, że poród boli, że bez tego nie można przecież dziecka mieć jakoś się pozytywnie nastawiłam i mimo bólu miło wspominam koleżanki mówią że jestem dziwna ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() chce ale się boje
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-18 o 14:00 |
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
pewnie tak
Cytat:
niestety ale etapu porodu nie da sie przeskoczyc a szkoda, na razie o tym nie myśle, bo siłą rzeczy to będzie i nic nie poradzę |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się po makrelę. Skręci mnie chyba jak sobie nie pojem
![]() magalska ja za to strasznie napalilam się na karmienie piersią. To dla mnie bardzo ważne. Chciałabym karmić chociaż do szóstego miesiąca życia. I boje się że nie będe umiała... moja siostra zrezygnowała po 3 tyg a dokarmiała praktycznie od początku (sama twierdzi że z wygody)Pamiętaj Kochana że metoda karmienia dziecka to TWÓJ wybór. Nie daj sobie wmówić że musisz karmić piersią jeśli "nie czujesz" tematu. Dzieci na butelce rozwijają się bardzo dobrze 00anulka00 aha. No ja z tych co wolą znać każdy scenariusz. A że to nie będzie zbyt przyjemne doświadczenie to się domyślam ![]() Ja puki co też się nie jaram wyprawką. Jakoś tak to dla mnie sprawa marginalna (podobnie jak rozstępy). Wiem jednak że wszystko może mi się pozmieniać jak np. zobaczę maleństwo na USG Teraz jestem skupiona na diecie, spacerach i dbaniu o siebie
|
#2804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem jak moim powiem, niewyobrażam sobie ich min |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie Peggy ma racje, najgorsze jak nam ktoś coś wmówi a my potem mamy wyrzuty bo czegoś nie możemy. Połozne, ciotki-klotki, babcie, mamy, koleżanki a co więcej tż'ci każdy ma inną teorie na temat wychowywania.
u nie jednej pewnie będzie tak, że nie będzie miała pokarmu albo nie będzie chciała już karmić a tż będzie wmawiał że to najlepsze dla dziecka - niech sam karmi jakt ot takie dobre ja to moge protestowac jak ktoś dziecko bije, a nie jak zamiast piersi daje mu butle bo wtedy krzywda się dziecku nie dzieje ![]() u mnie w rodzinie był bulwers jak zaczęłam z natalcią w zime na basen jeździć kuzyn ma dziecko w podobnym wieku do mojej córci to jego mama powiedziała, że jak będą chcieli Igorka wziąć na basen to położy się w bramie i nie wypuści ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
przecież jestem na zastępstwo za kogoś, a teraz będzie zastępstwo zastępstwa ale będzie obgadywanie za plecami, uwielbiam to
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-18 o 14:14 |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mało tego przez 6 lat bylam tylko 1x na L4 jak bylam w szpitalu, w innych przypadkach to nigdy.Nawet na długi urlop nie chodzę bo nie ma za mnie kto robić pracy |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
![]() Jak pojawiła się córka to pierwsze 2 dni miałam schizę,ale niepotrzebnie.Kota wąchała Małą i traktowała ją na zasadzie nowości w domu.Po kilku dniach jej sie znudziło.Nie ma co sobie korby wkręcać. Teraz sie kochają i dają sobie buziaki agatka1 bardzo,ale to bardzo mi przykro!!! Ja chodziłam do szkoły rodzenia i nie żałuje,bo pomimo tego,ze nie rodziłam siłami natury,choc chciałam to duży rzeczy sie z niej dowiedziałam na ten opieki i pielęgnacji niemowlęcia,pierwszej pomocy itd.Szkoła rodzenia to nie tylko wyjaśnianie na czym poród wygląda ![]()
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na zwolnienia tez nie chodze, teraz gdyby nie ciąża to bym pewnie do pracy chodziła az głos strace całkowicie |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to praktykuje "zimny chów" i moja córa zdrowa jak rybka.Oczywiście na basen tez chodzimy,w zimie również
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
wiem, że tam również opowiadają o opiece nad niemowlakiem i o połogu, ale i tak nie interesuje mnie to (w sensie sama sie dowiem w swoim czasie co i jak)
jesli chodzi o podnoszenie, przewijanie itp to nie mam żadnych obaw ze dziecku cos zrobie |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jesli o karmienie piersia , jestem jak najbardziej na tak I mam zamiar sprobowac . Jesli bedziemy ładnie współgrali , dlaczego nie? Natomiast jeśli tylko coś będzie nie tak , nie komfortowe dla mnie lub dla maluszka przestawimy sie na butelke. Powiem Wam szczerze że w opcji karmienia piersia najbardziej przeraza mnie wizja trzylatka nadal wiszacego na cycu mamy ! Wiem ze to kwestia indywidualna, tylko czy ja bede potrafila powiedziec w pore STOP ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na usg genetycznym we wtorek i nie mam dobrych wiadomości
Dzisiaj już pozytywniej myslę,choć jutro odbieram wyniki,z których coś już będzie wiadomo,więc mój dobry nastrój moze się dramtaycznie popsuć.Pół wtorku i środy przeryczałam.Okazało się,ze na dzien dzisiejszy mój Dzidziuś ma wadę ![]() Narządy wewnętrzne tj.jelita,wątroba nie wstąpiły do jamy brzusznej.Ma na to ostanie dni.Jest to normalnie między 5 a 10 tc.Ja jestem w 11tc.Dziś robiłam specjalistyczne badania,jutro wyniki będą.Za 3 tygodnie kolejne usg,na których juz nie będzie wątpliowści czy jest dobrze czy nie bardzo
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
domena stanowisk 1osobowych |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz wszystkiego się mozna dowiedziec z neta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła do przychodni i zmieniła na te L4 z kodem B - ułatwi Ci to powiedzenie o ciąży
coralady- będzie dobrze! też chcę karmić piersią, jak długo będę mogła ( no ale nie przesadzajmy że do 3 roku życia.. myślę tak ok 6 miesięcy) w butach płaskich chodzę dziękuje za porady dot. kotów aaa, u mnie jest bezpłatna szkoła rodzenia ale nie wiem czy znajdę czas w tym natłoku obowiązków i rodzinnych i pracowniczych
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-18 o 14:30 |
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pewnie tego nie zauważacie ale produkujecie jak szalone!
W pracy jestem i nie mam kiedy nadrobić :P Wybaczcie, że bez cytowania. Fajnie, że dostajecie ciuszki i te inne duperele. Ja też mam nadzieję, że ktoś nas obdaruje. magalska 150 ciuszków hehehhe A nie za wcześnie na pranie? Żeby Ci się nie zakurzyło.Ja jeszcze nie myślę o wyprawce, przyjdzie czas i na to. Tak w ogóle to się zastanawiam jak ja to ogarnę Pasy zapinam i jeżdżę autem codziennie, ale mój maluch jest na razie wielkości groszka. Później też zamierzam zapinac, tylko poniżej brzuszka. Te adaptery są bardzo drogie, rozglądałam się za nimi. Co do butów to najczęściej noszę płaskie ale obcasy i koturny też czasem. Dzisiaj jestem w koturnach ![]() Odnośnie Szkoły Rodzenia to my jesteśmy bardzo chętni. Ponoć dużo się można dowiedzieć. Będziemy musieli się wybrać. Coralady trzymam kciuki! Myśl pozytywnie, może dzidziuś ma swoje tępo wzrostu i wszystko będzie ok
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-04-18 o 14:31 |
|
|
|
#2818 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka,Trele dziękuje
Pogadałam z Dzidziusiem i ma sie poprawić.Z pierwsza córką też miałam przeboje,w 8tc plamienia,szpital,wielki stres,ciąża zagrożona.Pogadałyśmy sobie wtedy i obiecała poprawę.Urodziła się zdrowa,śliczna i jest najcudowniejsza córeczką na świecie.Wierzę,ze tym razem tez mi się mały Łobuz trafił,ale finał będzie szczęsliwy!
|
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dziś genetyczne i już stres mi się włączył... U mnie też jest bezpłatna szkoła rodzenia ale cały czas rozważam czy się zapisać czy nie... Co do tygodnia ciąży to u mnie miedzy OM a USG jest tylko 1 dzień różnicy.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie szalone różnica będzie miedzy OM i USG, poprzednio tez tak bylo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

KCIUKI DLA ANI 

ja tam szczegółowej uwagi do terminu nie przywiązuje, bo i tak mało która w nim urodzi 

chętnie wybrałabym się na wycieczkę po porodówce 
Ślub 25.08.2012