Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 11:33   #2761
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Muszę lalkę skombinować Ogólnie mądra z niego psina, więc myślę, że sobie z nim poradzimy. Na początku może być ciężko, ale później przyzwyczai się. Nie ma wyjścia innego
na pewno się przyzwyczai.
Ja myślę, jak zakombinuję jazdę samochodem, czy na tylnie siedzenie wszyscy sie zmieszczą
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:39   #2762
Trele_Morele
Zakorzenienie

Magalska - no twój brzuszek , tez niczego sobie

\Co do zwierzątek to my mamu buldoga francuskiego - Antosia Rozwydrzony jest do bólu , rozpieszczany przez moja mama na każdym kroku . Strasznie jest zazdrosny , ogólnie jest pępkiem świata . I się zastanawiam jak to z nim będzie jak będzie dzidziuś ?

I jeszcze jedno .. Jest szansa że USG połówkowe będą mi robić dowcipnie ? Powiedzcie , że raczej nie bo dostanę zawału .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:43   #2763
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

\Co do zwierzątek to my mamu buldoga francuskiego - Antosia Rozwydrzony jest do bólu , rozpieszczany przez moja mama na każdym kroku . Strasznie jest zazdrosny , ogólnie jest pępkiem świata . I się zastanawiam jak to z nim będzie jak będzie dzidziuś ?

I jeszcze jedno .. Jest szansa że USG połówkowe będą mi robić dowcipnie ? Powiedzcie , że raczej nie bo dostanę zawału .
zielonego pojęcia nie mam ale chyba nie, wtedy dzidzia ma już około 20 cm....

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
gdzie kupujecie ciążowe ciuszki? U mnie do pojawienia się brzuszka pewni jeszcze dużo czasu, ale mam sumie same obcisłe rzeczy, wiec do ciąży na pewno się nie przydadzą.
jak wspomniałam wcześniej w C&A jest dział dla kobiet w ciąży, a i w H&M też ale tam trochę drożej i rzadko kiedy są promocje...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:57   #2764
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja mam piłkę, nie tylko do ćwiczeń ale też od koleżanki wiem że zamiast dzidzię na rękach bujać to siadasz na piłkę dzidzię na kolana i też można ululać
piłka super sprawa ja swoją po remoncie nadmucham znów
Cytat:
No i mój brzuch 13t5d

brzuszki są boskie!
Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość

u mnie 11 tc, za tydzień prenatalne i nie mogę się doczekać bo już 3 tyg nie widziałam mojej kruszynki.
Brzuszek też odskakuje i z ręką na sercu widzę różnicę ze zdjęcia sprzed tyg zaraz Wam wrzucę brzuszek z 10 tc najgorsze, że idzie mi nie tylko w brzuch ale i w biodra i pupe mimo że staram się odżywiać zdrowo. Trudno, będzie ponowne odchudzanko od listopada
szybko zejdzie
a brzusio przesłodki

ja poprzednio miałam tylko brzuchol, ciekawe jak teraz będzie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko-- są tu mamusie które jak urodziły pierwsze dziecko miały kota? Jak koty zachowują się w takiech sytuacjach gdzie jest dziecko? bo mnie wszyscy straszą,że będzie drapać gryźć i w ogóle.
ja nie mam żadnego zwierzątku, ale koleżanki z forum które mają psy i koty, niektóre oba te zwierzęta nic a nic nie wspominały o jakichkolwiek problemach
Cytat:
Dzisiaj byłam na badaniach rano. Oczywiście na czczo Koszmar przeżyłam, ale już dochodzę do siebie
ja poszłam bez śniadania do lekarza a tam tyyyyyyyle ludzi! teraz dopiero śniadanie zjadłam zaraz poprawie kawką i ciastkiem
Cytat:
Napisane przez annayake Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.
Ostatnio nie mam na nic czasu, więc z góry przepraszam, że bez cytowania itp.
Praca pochłania mi teraz mnóstwo czasu i gdy wracam to już nie mam na nic siły. Padam na łóżko i budzę się rano no ok...kilka razy w nocy, ale to z musu na siku
Moja kolejna wizyta dopiero 8ego maja, a tak bardzo bym już chciała się dowiedzieć czy wszystko gra. Eh... ciężkie to życie w ciągłej niepewności, a przecież nie powinnyśmy się w tym czasie stresować.
Brzuszki macie cudowne. Nie mogę się doczekać swojego
Pogoda nas wreszcie zaczęła rozpieszczać i oby jak najdłużej. Uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam Was cieplutko
uważaj na siebie

pogoda cudna
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ogólnie u mnie tak dużo się dzieje że jakoś brak czasu żeby tutaj zaglądać, a wieczorami padam na twarz... Wczoraj uroczyście oznajmiłam większej części rodziny że jestem w ciąży i jestem baaaardzo zaskoczona reakcją, wszyscy się cieszyli i gratulowali . Moja mamcia w przeciągu miesiąca straciła swoich rodziców (a ja dziadków) więc wszyscy stwierdzili że taka mała osóbka do kochania u nas w rodzinie jest baaaardzo potrzebna. Oczywiście kuzynki stwierdziły że myślały że po prostu dobrze się odżywiam i że tak przytyłam ostatnio
to super reakcja
Cytat:
hihi dokładnie u mnie jest tak cudownie ciepło że uciekam z herbatką posiedzieć na balkonie
a ja musze siedzieć w domu
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
gdzie kupujecie ciążowe ciuszki? U mnie do pojawienia się brzuszka pewni jeszcze dużo czasu, ale mam sumie same obcisłe rzeczy, wiec do ciąży na pewno się nie przydadzą.
allegro i lumpki
Cytat:
jak wspomniałam wcześniej w C&A jest dział dla kobiet w ciąży, a i w H&M też ale tam trochę drożej i rzadko kiedy są promocje...
ciuszki są ale ceny kosmiczne no chyba że sa wyprze
na lato an pewno bez problemu kupimy jakies spódnie na gumce, cienkie spodnie na gumce, tuniczki, sukienki w zwykłych sklepach
z ciązowych rzeczy na pewno najlepszym zakupem sa jeansy z pasem ja na początku poprzedniej ciązy kupiłam jedne i cała ciąze były dobre w lato to w sukienkach mykałam przy upałach były najlepszym rozwiązaniem

ja po lekarzu, babka załamała nademną ręce, bo nic mi nie może przepisac, 5 minut ubolewała że jestem w 3 miesiącu a nie po 3 dostałam tylko drosetux i mam siedzieć w domu - do przyszłego piątku, a w pracy powiedziałam że mnie 2 dni nie będzie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-04-18 o 11:58
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:01   #2765
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Bolą Was jajniki? Mnie dzisiaj dość mocno lewy pobolewa Mówiłam o tym ginekolog i stwierdziła, że na początku to normalne. Momentami boli naprawdę mocno, aż ciężko mi chodzić.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:09   #2766
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Bolą Was jajniki? Mnie dzisiaj dość mocno lewy pobolewa Mówiłam o tym ginekolog i stwierdziła, że na początku to normalne. Momentami boli naprawdę mocno, aż ciężko mi chodzić.
u mnie to już minęły

Dziewczyny jeździcie w pasach? Ja zawsze w pasach, tylko zapinam pod brzuchem
Stary 2013-04-18, 12:11   #2767
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej co do snu to moze rozejrzyj sie w pracy?moze ktos ci zle zyczy albo czai sie na twoje stanowisko
ja od lat mam pokrecone sny, moja rodzina mowi ze powinnam je zapisywac...np kiedys sniło mi sie ze byłam rybka i goniła mnie rybia policjano ale mistrzem jest moj tato- jemu sie sniło ze gonila go swinia na deskorolce hehe

co do kotów my mamy kota, tyle ze ma swobodny dostep do podwórka więc az tak typowym domowym nie jest- chyba że zima jest i jej dupsko marznie drapać nie drapie-nigdy tego nie robiła-chyba ze w zabawie z rekawiczka. a koty fakt gryza-a raczej podgryzaja i trzeba uwazac zwlaszcza kotki. to ich naturalne odruchy jak małe im skrzecza to tak robią i w przypadku dziecka jak bedzie płakac tez moze tak robic bo bedzie chciała uspokoic.trzeba wtedy kota skarcic żeby tak nie robił. no albo może fochem strzelic...nasza tak zrobiła jak drugiego kota do domu przyniesliśmy...na 3 tyg sie z domu wyprowadziła, a na podworku udawała ze nas nie zna
dobre sny ale podobno jak się sny zapisuje to można wyćwiczyć kontrole nad nimi ..

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ja się kiszę w pracy niestety a u mnie zimno
też się kiszę w pracy ale u mnie gorko
Stary 2013-04-18, 12:12   #2768
annayake
Przyczajenie

Cytat:
Mnie bolały między 4 a 6 tc. Teraz już nie. Ale fakt, bolały bardzo.

TP 04.12.2013
annayake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:19   #2769
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u mnie to już minęły
Cytat:
Napisane przez annayake Pokaż wiadomość
Mnie bolały między 4 a 6 tc. Teraz już nie. Ale fakt, bolały bardzo.
Ja jestem w 11, mam nadzieje że niedługo ból przejdzie i inne dolegliwości Dzisiaj i wczoraj znowu wymiotowałam.

Dzisiaj też w końcu idę zapisać się na USG.

Stary 2013-04-18, 12:27   #2770
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

uwielbiam buldżoki, są takie słodziaki.

Jak jest zazdrosny to lepiej działaj już teraz, żeby pies nie skojarzył pojawienia sie dziecka ze zmianami odnosnie jego, bo wtedy może być ciężej
Stary 2013-04-18, 12:38   #2771
_Peggy
Zakorzenienie

Oj, ale macie piękne brzusie Laseczki

magalska duży

A ja...wstałam w wyśmienitym nastroju
Słońce pięknie świeci i powiem Wam że życie jest piękne

Muszę się skupić na pozytywny myśleniu. Muszę. Moja ciąża jest jeszcze tak jakby w sferze marzeń (nie miała USG) i ja powinnam się skupic na pięknych wizjach z maleństwem na ręku. Nie mogę snuć złych scenariuszy. To nic nie pomorze. Tak czy siak zobaczę Dziedzię za 3-4 tygodnie. Do tego czasu jest zdrowa, ślina i śliczna. O!

O ciuszkach ciążowych rozawiałyście widziałam. Ja puki co czekam na stanik jedynie. Przed ciążą schudłam 12 kg i mam dwie pary spodni które jeszcze długo ponoszę Napewno kupie coś latem.

xxxMikixxx mnie pobolewają (10tydzień), ale nie jest to mocny ból. A jesteś pewna że to jajnik a nie pachwiny? Pachwiny to mnie napierdzielają po byku Ale to dobrze

acelinkaOd kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży nie jechałam autem Ale jak będę jechać to zapnę pasy ale pod brzuchem.

babku dla mnie siku na czczo to wyczyn Ledwo głowę z nad poduszki podniosę i muszę coś zjeść, bo mam mroczki przed oczami i kręci mi się w głowie jakbym miała zaraz zemdleć. Na szafce nocnej mam zawsze jakiś owoc i szklankę soku

Trele_Morele połówkowe na 100% będzie przez brzuszek
Pokaż Antosia
Stary 2013-04-18, 12:43   #2772
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Zazdraszczam wam pięknej pogody u mnie nawet słonecznie ale tylko 10 stopni i wieje

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
U mnie była dziś niezaplanowana wizyta u ginekolożki. W pracy dostałam plamień (kolor taki beżowy), o tyle dobrze, że pracuje dwa kroki od mojej ginki, to od razu po telefonie poszłam na wizytę. Macica w porządku, kropek ma 1cm i serduszko mu pięknie bije także z dzidzią wszystko w porządku. Na usg było widać taki nalot nie daleko macicy, z którego może być to plamienie - jeśli do jutra nie przejdzie mam brać luteinę. Jedyny pocieszający fakt, ze ginka powiedziała, ze od wczoraj co druga pacjentka przychodzi z tym samym problemem - może to ze zmęczenia, pogody? Cholera wie Ale tak się wystraszyłam, ale dzięki Bogu z kropkiem wszystko w porządku
Całe szczęście, że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jutro o 18 mam genetyczne więc jak zawsze proszę o kciuki
zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
na wizycie wszystko dobrze dzidzia ładnie sie rozwija mierzy 23 mm no i najważniejsze dziś usłyszałam serduszko mojej kruszynki nastepna wizyta za 4 tygodnie już sie nie moge doczekać
pięknie!

Cytat:
No i mój brzuch 13t5d
faaaaaaaajny i spodnie też

U mnie bóle albo ciągniecia sporadycznie i to tylko przez chwilę...i jakoś nie latam do wc za często, w miarę tak samo jak przed ciążą Do mojej wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie Ja równiez po wiadomości Agatki zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko u mnie ok Ale szybko odganiam czarne myśli i tłumaczę sobie, że na pewno jest dobrze

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-18 o 12:44
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:51   #2773
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jak go przygotować? Ja mam psa, więc teoretycznie łatwiej czegoś nauczyć, ale i tak nie wiem, jak by miało wyglądać takie przygotowanie

No ta rasa to faktycznie szalona, ale z mojego doświadczenia bardzo przyjaźnie nastawiona do dzieci. Mój natomiast to sznaucer miniatura. Kochany psiak, ale bardzo zazdrosny o nas, bardzo hałaśliwy i tak różnie reaguję na dzieci. Ciekawe jak sobie z nim poradzimy. Na pewno się go nie pozbędziemy.
Wkurza mnie dosyć modny teraz trend u znajomych. Najpierw bierzemy sobie jakieś zwierzątko - słodziaka, traktujemy jak bobasa, po czym gdy przychodzi na świat prawdziwe dziecko, to nasz sztuczny bobas (czyt. piesek, kotek) leci do schroniska, bo już nie jest nam potrzebny. Serce mi się kraja jak pomyśle, co te biedne zwierzątka, wcześniej tak "kochane" muszą czuć jak zostają w schronisku.
No szalona mega, strasznie się nie słucha, niegrzeczna, ale taka kochana Na pewno jej nie oddam To część rodziny, chociaż mój brat musiał oddać psa - mieszankę boksera i amstafa, sunię. Warczaa gdy mała zaczęła raczkować. Ale poszukali jej nowych właścicieli, a ile łez było przy tym.
Cytat:
hehe zabrzmiało to tak jakbyś miała wziąć kota na bok i powiedzieć mu że na świat przyszła dzidzia i że ma być grzeczny od teraz

to już takie typowo ciążowe, właśnie z pasem a kupiłam je na mega okazji w C&A za 17,90 ze 120 przecenione

ja następne usg około 18 tyg.... a w 22 na połówkowe (prenatalne) już jestem umówiona
Super są

haha, dzwoni mój brat i sie pyta kiedy przyjeżdzam, bo muszę oddać mu 50 zł za worki próżniowe, bo on popakował już 8 worków ciuszków i wózek mam brać i wanienkę i nawet mały rowerek i łóżeczko,a ja do niego, ze chyba busem przyjadę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:57   #2774
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No szalona mega, strasznie się nie słucha, niegrzeczna, ale taka kochana Na pewno jej nie oddam To część rodziny, chociaż mój brat musiał oddać psa - mieszankę boksera i amstafa, sunię. Warczaa gdy mała zaczęła raczkować. Ale poszukali jej nowych właścicieli, a ile łez było przy tym.

Super są

haha, dzwoni mój brat i sie pyta kiedy przyjeżdzam, bo muszę oddać mu 50 zł za worki próżniowe, bo on popakował już 8 worków ciuszków i wózek mam brać i wanienkę i nawet mały rowerek i łóżeczko,a ja do niego, ze chyba busem przyjadę
Fajnie że sporo rzeczy odziedziczysz
A dziecko brata jakiej półci? Choć w sumie... znajomej synuś "chodził" w różowych bodzikach.

My niestety od A do Z będziemy sami wszystko kupować. Nawet na drobne prezenty nie możemy liczyć, bo nasi bliscy są w PL a my w UK. To nic, damy radę (choć mam zamiar nie oszaleć i raczej racjonalnie kupować, ale jak to będzie się okaże )
Stary 2013-04-18, 12:59   #2775
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u mnie to już minęły

Dziewczyny jeździcie w pasach? Ja zawsze w pasach, tylko zapinam pod brzuchem
mam pod brzuchem ale mnie trochę cisną... ale boję się jeździć bez...

w ogóle właśnie robię mega prańsko wczoraj dostałam meeega pakę ubranek dla chłopca od 0 do 3-5 miesięcy.... dosłownie około 150 sztuk i wątpię żeby cokolwiek na te pierwsze miesiące byłoby mi potrzebne więcej, od body, śpioszków, koszulek kafkaników, sfeterków, spodenek ogrodniczek po pajacyki i cztery kombinezony zimowe, kurtki, skarpetki i czapeczki.... dużo rzeczy jest w uniwersalnych kolorach, część rzeczy koleżanka mówiła że nawet nie zdażyła założyć więc dosłownie żeby małego ubrać w to wszystko to bedę musiała go często przebierać i za każdym razem w co innego jestem super zadowolona, teraz to musi się urodził chłopiec no i właśnie wszystko piorę na razie druga pralka leci, a jak słodko wywiesza się takie małe ciuszki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:

Super są

to superowo

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 13:04   #2776
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
A dziecko brata jakiej półci? Choć w sumie... znajomej synuś "chodził" w różowych bodzikach.

My niestety od A do Z będziemy sami wszystko kupować. Nawet na drobne prezenty nie możemy liczyć, bo nasi bliscy są w PL a my w UK. To nic, damy radę (choć mam zamiar nie oszaleć i raczej racjonalnie kupować, ale jak to będzie się okaże )
No teraz musi być dziewczynka ale ogólnie po chłopcu też się gdzies znajda, siostra oznajmiła, że mi skołuje. Szkoda, że nie masz nikogo blisko, bo też z pomoca cieżko potem. Też mam ten problem - cała rodzina kawał drogi ode mnie. 160 km, 420, a tutaj niemal nikogo nie znam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:04   #2777
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja tez juz czekam na to pranie I wieszanie I prasowanie z niecierpliwoscia Tak mnie dzisiaj cycki swędza że zgupieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:06   #2778
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

My niestety od A do Z będziemy sami wszystko kupować.
my też musimy wszystko kupić, bo nie ma kto mi dać. Postaram sie nie szaleć za bardzo

Cytat:
w ogóle właśnie robię mega prańsko wczoraj dostałam meeega pakę ubranek dla chłopca od 0 do 3-5 miesięcy.... dosłownie około 150 sztuk
fuksiara
Stary 2013-04-18, 13:08   #2779
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez juz czekam na to pranie I wieszanie I prasowanie z niecierpliwoscia Tak mnie dzisiaj cycki swędza że zgupieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
swędzą? ja takiego objawu jeszcze nie miałam :P hihi właśnie się umówiłam do lekarza, wizytę mam na 9.05 a na usg na 21 maja bo lekarz urlopuje sobie :/ (u mnie osobno się chodzi do gina a osobno inny robi usg) ehhh niech ten czas szybciej leci

Nad jakimi materacami myślałyście Dziewuszki? ja się zastanawiam nad pianka, gryka, kokos a gryka, pianka ale opinie są podzielone...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 13:10   #2780
paulinaizabela
Zakorzenienie

Magalska wow, ale pakę dostałaś

My raczej też wszystko sami kupimy, chociaż niby znajoma mówiła, ze dla dziewczynki to ma sporo ciuszków, zobaczymy

A wogóle od jakiegoś miesiąca zauważyłam, ze brwi i rzęsy mi wypadają Tez tak macie?
Stary 2013-04-18, 13:11   #2781
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

oj trudno o racjonalność w tym wszystkim ja też myślałam że będe kupowac tyle ile potrzeba, a efekt jest taki że córcia ma więcej ciuszkó nz ja i tż razemi niejedne droższe niż nasze
Cytat:

Muszę się skupić na pozytywny myśleniu. Muszę. Moja ciąża jest jeszcze tak jakby w sferze marzeń (nie miała USG) i ja powinnam się skupic na pięknych wizjach z maleństwem na ręku. Nie mogę snuć złych scenariuszy. To nic nie pomorze. Tak czy siak zobaczę Dziedzię za 3-4 tygodnie. Do tego czasu jest zdrowa, ślina i śliczna. O!
i tego się trzeba trzymać
Cytat:
dobry jest

to ja dostałam wczoraj sms od bratowej - kiedy ide na wizyte, bo ona zrobiła porządki w szafie Mateuszka i nie wie czy dac pake swojemu bratu (mają juz synka) czy ma czekać na mnie a na bieżąco to mi oddaje wszystkie ciuszki które jej dałam po natalci plus to co miała swojego dla Martynki, masakra dobrze że ktoś własnie worki próżniowy wynalazł
Cytat:
mam pod brzuchem ale mnie trochę cisną... ale boję się jeździć bez...

w ogóle właśnie robię mega prańsko wczoraj dostałam meeega pakę ubranek dla chłopca od 0 do 3-5 miesięcy.... dosłownie około 150 sztuk i wątpię żeby cokolwiek na te pierwsze miesiące byłoby mi potrzebne więcej, od body, śpioszków, koszulek kafkaników, sfeterków, spodenek ogrodniczek po pajacyki i cztery kombinezony zimowe, kurtki, skarpetki i czapeczki.... dużo rzeczy jest w uniwersalnych kolorach, część rzeczy koleżanka mówiła że nawet nie zdażyła założyć więc dosłownie żeby małego ubrać w to wszystko to bedę musiała go często przebierać i za każdym razem w co innego jestem super zadowolona, teraz to musi się urodził chłopiec no i właśnie wszystko piorę na razie druga pralka leci, a jak słodko wywiesza się takie małe ciuszki
szybko pierzesz, ja to prałam bliżej terminu i potem od razu prasowanko i do szafy
te maluteńkie maciupeńkie ciuszki są przesłodkie

są takie specjalne adatery do pasów dla kobiet w ciąży, ale drogie to troche
Stary 2013-04-18, 13:11   #2782
magalska
Zadomowienie

Cytat:
my też musimy wszystko kupić, bo nie ma kto mi dać. Postaram sie nie szaleć za bardzo

fuksiara
więcej szczęścia niż.... :P hehe coś mi przed chwilką zabulgotało w brzuchu ogólnie to z usg termin porodu wyszedł mi wcześniej o 4 dni czyli na 16 października Kochane a wybieracie się do szkoły rodzenia?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

My raczej też wszystko sami kupimy, chociaż niby znajoma mówiła, ze dla dziewczynki to ma sporo ciuszków, zobaczymy

A wogóle od jakiegoś miesiąca zauważyłam, ze brwi i rzęsy mi wypadają Tez tak macie?
u mnie wręcz przeciwnie, włosy i paznokcie zrobiły mi się mega mocne... paznokcie zwłaszcza, mam takie twarde, nic ich nie rusza

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-18, 13:13   #2783
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
więcej szczęścia niż.... :P hehe coś mi przed chwilką zabulgotało w brzuchu ogólnie to z usg termin porodu wyszedł mi wcześniej o 4 dni czyli na 16 października
wow, a ja nie wiem na kiedy mam termin, niby sam koniec grudnia

Cytat:
Kochane a wybieracie się do szkoły rodzenia?
mam nadzieję ze to nie jest obowiązkowe, bo nie chce chodzić na takie cos
Stary 2013-04-18, 13:15   #2784
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

xxxMikixxx mnie pobolewają (10tydzień), ale nie jest to mocny ból. A jesteś pewna że to jajnik a nie pachwiny? Pachwiny to mnie napierdzielają po byku Ale to dobrze
To na pewno jajnik Podobne bóle miałam przed ciążą w czasie owulacji.

acelinka widzę, że też masz termin porodu na 5 listopada U mnie USG jeszcze zweryfikuje, bo ja miałam nieregularne miesiączki.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

W jakich butach chodzicie? Na płaskim czy jednak pozwalacie sobie na obcasy, koturny? Ja nie znoszę chodzić w butach na płaskim. Ciepło się zrobiło, muszę kupić jakieś czółenka na dość niskim obcasie.

Stary 2013-04-18, 13:16   #2785
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
No teraz musi być dziewczynka ale ogólnie po chłopcu też się gdzies znajda, siostra oznajmiła, że mi skołuje. Szkoda, że nie masz nikogo blisko, bo też z pomoca cieżko potem. Też mam ten problem - cała rodzina kawał drogi ode mnie. 160 km, 420, a tutaj niemal nikogo nie znam
O! Dziwnów hmm chyba mam tam rodzinę od strony ojca (nie utrzymujemy kontaktów)
Ja nawet chyba bym nie chciała za dużo odziedziczyć. Jak się znam to pietnaście razy będę się zastanawiała nad zakupem każdego pajacyka (coby dziecku i mi było wygodnie, coby pasowało w moje gusta bo np. niechciaałbym dziewczynki tylko w róż ubierać) a tak dostane to biorę jakie jest
Za to na pewno będę wypytywać wszystkie znajome mamuski co warto kupić a co absolutnie się nie przydało

Cytat:
Ja tez juz czekam na to pranie I wieszanie I prasowanie z niecierpliwoscia Tak mnie dzisiaj cycki swędza że zgupieje .
I ja czekam na prasowanie tych maleńkich bodzików, kafrankików, pieluszek itp. No i się wzruszyłam
Stary 2013-04-18, 13:16   #2786
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

ja mam mocniejsze włosy i paznokcie
Cytat:
więcej szczęścia niż.... :P hehe coś mi przed chwilką zabulgotało w brzuchu ogólnie to z usg termin porodu wyszedł mi wcześniej o 4 dni czyli na 16 października Kochane a wybieracie się do szkoły rodzenia?
u mnie jest darmowa szkoła rodzenia takie porady dla kobiet w ciązy, tylko tam się chodzi samej a nie z tż z tż można iść na wycieczke do szpitala ja ostatnio na tą wycieczke nie zdarzyłam bo już wcześniej porodówke pozwiedzałam z ćwiczeniami praktycznymi
Stary 2013-04-18, 13:20   #2787
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno jajnik Podobne bóle miałam przed ciążą w czasie owulacji.

acelinka widzę, że też masz termin porodu na 5 listopada U mnie USG jeszcze zweryfikuje, bo ja miałam nieregularne miesiączki.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

W jakich butach chodzicie? Na płaskim czy jednak pozwalacie sobie na obcasy, koturny? Ja nie znoszę chodzić w butach na płaskim. Ciepło się zrobiło, muszę kupić jakieś czółenka na dość niskim obcasie.
Ja nosze miękkie zamaszowe lordsy a i tak szybko mnie stopy bolą Ze szpilek zrezygnowałam na 100%
Stary 2013-04-18, 13:24   #2788
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też boli jajnik, jak nie jeden to drugi

haha, ja myslałam że ze mną coś nie tak że doczekać się prania i prasowania nie umiem doczekać
Stary 2013-04-18, 13:24   #2789
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję ze to nie jest obowiązkowe, bo nie chce chodzić na takie cos
nieobowiązkowe

a dlaczego nie chcesz? Ciekawe rzeczy tam mówią różne rzeczy się dostaje próbki nie próbki, butelki, ja byłam zadwolona że poszłam, byłam taka spokojniejsza przed porodem poza tym fajnie spotkać się z innymi mamami
Cytat:

jeden termin mam na 5 listopada, a drugi na 10 nie pamiętam który z usg a który z miesiączki

co do butów to ja chodze w takich na jakie mam ochote, raz w płaskich, raz na obcasie podobno w ciąży i nie tylko najlepiej chodzić na obcasie/koturnie ok. 3-4 cm
na lato mam koturny takie właśne z 5 cm i ostatnio chodziłam w nich w 7,8,9 miesiącu i to były najwygodniejsze buty pod słońcem tylko ludzie się głupio gapili
Cytat:
O! Dziwnów hmm chyba mam tam rodzinę od strony ojca (nie utrzymujemy kontaktów)
Ja nawet chyba bym nie chciała za dużo odziedziczyć. Jak się znam to pietnaście razy będę się zastanawiała nad zakupem każdego pajacyka (coby dziecku i mi było wygodnie, coby pasowało w moje gusta bo np. niechciaałbym dziewczynki tylko w róż ubierać) a tak dostane to biorę jakie jest
Za to na pewno będę wypytywać wszystkie znajome mamuski co warto kupić a co absolutnie się nie przydało

I ja czekam na prasowanie tych maleńkich bodzików, kafrankików, pieluszek itp. No i się wzruszyłam
moja córka nie ma prawie w ogóle różowych ciuszków bo jestem mega antyróżowa

wypytywać zawsze warto, ale tez trzeba po swojemu przemyśleć bo niektóre porady to jeszcze będa nam bokami wychodzić

ja teraz pierwsze co kupie do rogal do spania, potem przydaje się do karmienia albo to kładzenia maluszka ostatnio było mi szkoda kasy, radziłam sobie przy spaniu ze zwykłą poduszką, a teraz nie musz ewiele kupić to można poszaleć

o matko, jakie ja elaboraty pisze
Stary 2013-04-18, 13:24   #2790
ania_cz79
Raczkowanie

hej witam wszystkich, u mnei dzis piekna pogoda 25 stopni, a ja jak na złosc czuję sie koszmarnie. Poza tym mieszkam niedaleko hodowli koników i naprawde dzisiejsze zapachy przy pootwieranych oknach o balkonach doprowadzają mnie do szłu

Ja wizytę mam dopiero 6 maja wiec też jeszcze kawał czasu jak kazdy oczywiscie sie martwie. Szczerze powiem że nawet nie jestem pewna dokladnie tego w ktorym jestem tygodniu. Caly czas sie zastanawiam nad tym. Jak byłam u lekarza 8 kwietnia to wyliczyl mi że jestem w prawdopodobnie 6tc i obliczył terin na 28 listopada z usg. W sumie nie miałam okresu dawno wiec nie mógł liczyc od OM ale powiedzcie mi czy te tc które podajecie to są tygodnie które wychodza wam z usg czy z waszych wyliczen z OM.

Wiem że to pytanie jest troche głupie ale tak mnie to zastanawia.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości