|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
A ja właśnie wróciłam z spacerku ze szwagierka i jej bąblem i powiedziała mi że mam jutro podjechać do szpitala i się zapytać czy jak mam się stawić w sobotę to czy wywołają mi ten poród czy będzie to możliwe dopiero w poniedziałek a przez 2 dni mam leżeć w szpitalu bo wolę poleżeć w domu a nie w szpitalu
Więc jutro w razie co biorę torbę i może by się udało już jutro coś zdziałać
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3033 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moderna kochana jesteśmy z Tobą Cytat:
za rozdziewiczenie cyca![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3034 | ||
|
Rozeznanie
|
cudowny śmieszek
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi proszę jak to jest jeżeli L4 od gina mam do 20 kwietnia i okaże się że np urodzę w pon 22 kwietnia czy automatycznie przechodzę na macierzyński ???
Jak to działa bo nie wiem co robić ????
|
|
#3036 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo Cytat:
![]() zapomniałam fotkę skomentować ..... a więc - mały śliczny , taki pocieszny Cytat:
.... dla dziecka wszystko -nawet z cyckami gołymi mozna latać Cytat:
) za całą 3 - bo jak dotąt nigdy problemu nie miałam - zaczynając od tego ze wszyscy zawsze spali , jedli normalnie ,zachowywali się tez normalnie do teraz nawet odrobinę zazdrości nie było i innych tego typu zachowań.... myślę ze jednak rodzice mają na to wpływ .nie mam wpływu na takie coś jak - brak chorób (choć tu tez po części ma wpływ zdrowe odżywianie i tryb zycia..),nigdy nie było sławnej 3 dniówki,bolesnego ząbkowania,buntu 2latka (albo 3 latka? ) i za to mogę podziękować nawet allahowi czy komu tam jeszcze ..... a co do spania -to o ile niemamy duzego wpływu na spanie niemowlaka to już potem tak - a ile jest 2- 3 latków które chodzą spać o 22-23 albo jeszcze gorzej - zasypiają albo śpią z rodzicami ..... a osobiście znam rodzinkę która śpi w jednym łózku z 5 latką i kilku miesięcznym dzieckiem .... ehhhhh -myślę ,że trudne egzemplarze też idzie ogarnąć tylko trudniej . Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
ja znowu po porady.. nie mam jak nadrobic, malusi nie chce spac dzisiaj taki spokojno marudny ale po jedzonku nie zawsze zasnie na dluzej.. powiedzcie mi co zastosowac na skore calego cialka ma taka sucha jakby mu schodzila, polozne mowily ze to normalne bo to od tego, ze w brzuszku dlugo byl.. jakos to nazwala... uzywamy linomag zielone opakowanie z apteki, polecily nam polozne w szpitalu.. zasnatawiam sie nd kremem oilatum i nie wiem.. moze parafina ciekla stosowal ktos..??? mamy krem niebieski z rosmana do twarzy i ciala gesichts und korpercreme mit witamin E mamz rozowy na odparyenia wundschutycreme oliwka hipp plyn do kapieli hipp moze wasze maluchy mialy taka skore sucha schodzaca co jest dobre...??? ![]() ![]() ![]() Dziś będziemy kąpać i bym meza wyslala po cos do apteki. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Jezeli masz do 20 kwietnia L4 a nie urodzisz do tego czasu to idz do gina po kolejne l4.. a w chwili gdy urodzisz ten dzien porodu bedzie automatycznie 1 dniem urlopu macierzynskiego... nie ma co sie dawac oszukac niekiedy zabieraja nam tygodnie i lekarze nie chca wystawiac l4... Moderna dasz rade, wiem co to sa skurcze pod ktg.. ja myslalam ze zejde i sie nasilaly ... Kasia super, ze ubranka pasuja, ja jutro jade do szpitala i nie wiem co zaloze, ale moze w cos wejde.. kurtke skorzana znalazlam ale piersi takie duze ze sie nie zapnie.. Jutro musze kupic jakies cichobiegi i jakies tuniki bluzki... bede preferowala sukienki, leginsy i spodnice ew. bo w dzinsy to pewnie stare nie wejde.. ale i tak nie chodzilam.. jakos nie lubie od jakiegos czasu ![]() nie mam jak sie zwazyc moze jakos w szpitalu jutro bo ciekawa jestem... ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- http://ksiezniczka77.wrzuta.pl/playl...zna_dla_dzieci LASKI POLECAM UTWOR MOJ MALY SIE USPOKAJA PRZY NIM ;p
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-18 o 17:53 |
|
|
|
|
|
#3038 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zatkało mnie ... Cytat:
gratulacje!Cytat:
![]() trzymam kciuki za pleśniawkę i okulistę!!! swoją drogą - jak ZAPOBIEC POWSTANIU PLEŚNIAWKI?! Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
u mnie podobnie, zmieściłam się w wszystkie spodnie i jeansy Cytat:
U NAS: U nas Mała śpi cały dzień i ostatnią noc zadziwiająco ładnie tak mi się wydaje że po spacerkach i pobycie na zewnątrz... Ja - MATKA - tracę chyba pokarm kurde jeszcze mnie zaczęło lekko piec i swędzieć w kroczu, ale od wczoraj już lekko przeszło ... ![]() Dziewczyny Alicji robią się lekkie chrostki, szczególnie na brodzie na razie się nie powiększają a jak znikają to pojawiają się następne... odstawiłam już całkowicie nabiał... ehhhh... ile to się człowiek musi namartwić... ![]() aaaaa... i przyszła niania elekt. - zobaczymy jak się bd sprawdzać
|
||||||||
|
|
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasia86bgo;40373473
ad 3 - [/QUOTE] dokładnie Kasia, jak flaga polski bo mam jasną karnację a nosiłam zegarek teraz widzę, że nos też mam zjarany jak u alkoholika... żyć nie umierać ![]() No i gratuluję ubrań! gratuluję i zazdroszczę
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Tajgusia
gratulacje!!! Ptaszysko super wieści!! ![]() Moderna trzymam kciuki ![]() może już po wszystkim.. ehh u nas się dziś nie udało.. miałam tylko ktg.. właściwie już zaplanowany dzień jak to miało wyglądać ale pani dr zapytała mnie czy możemy przełożyć to na jutro bo 5 dzieciaczków urodziło się w nocy a kolejne ciężarówki były w kolejce.. więc spokojnie- wywołujemy jutro.. weszłam na salę porodową.. tam pełno zdjęć noworodków no i w bek.. tak mi hormony zaszalały! |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, a nam mowila zeby tym lonomagiem i zero innych wskazowek.. a sam czlowiek sil nie mial by pytac, dziekuje... maz kupil do kapieli ten oilatum wiec bedziemy moze stosowac z hippem do kapieli na przemian?? czy nie uzywac ![]() maluszek w koncu zasnal.. pol dnia nam nie chcial zasnac, jadl sporo i sie troche ulewalo z buziaka, uczymy sie, ale jak mu cos jest nie tak to tak mi jakos sie smutno robi i serce sciska...
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Mamusia styczniowa 2013 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
docieramy sie, cos nas chyba brzusio boli bo sie prezymy i poplakujemy ale dajemy rade poki co z mezem.
zobaczymy jak nam noc minie. Bardzo prosimy o kciuki
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymamy kciuki!!!
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na wagę nie ma co patrzeć, najważniejsze wymiary
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny (;
Pamięta mnie kto? U nas dalej czasu brak, będzie może więcej jak się przeprowadzimy do końca (; Ale za to jutro jedziemy na weekend do Belgii się odstresować, pierwszy wypad Jaśki ![]() Ptaszysko super że Natalka jest z Wami! za pierwszą noc, będzie dobrze(:
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Ptaszysko gratki, nareszcie maleństwo jest z Wami
))Moderna 3mam kciuki oby szybko poszło ![]() I za wszystkie, które potrzebują kciuków ----> ![]() I brawa dla świeżo upieczonych mamuś
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Aga8484, ten sam sposób na zapobieganie pleśniawkom podała mi moja mama. Jest jeszcze jeden, bardziej hardcorowy i wątpie,żeby ktoś się zdecydował: Przecieranie wnetrza buzi moczem dziecka, przy czym wymaga to raczej zakładania dzieciakowi tetry a nie pampersa
apropo, czy ktoś używa tetry zamiast pampków czy tylko ja się na to zdecydowałam?
|
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
tylko zastanawiam sie czy jej nie naciagnie na wymioty?
|
||
|
|
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomość od kmagg81
"Maksiu przyszedł na świat dziś o 18:15 SN. Waży 3130 i ma 53 cm."
|
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:hehe moj nie ma jakiejs pecjalnie wielkiej, ale ja mam 3x wieksze cyce... sie ciesz moja rośnie ![]() ba! co u Jaśki? Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
kmagg81, gratulacje
doczekałaś się w końcu
|
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#3057 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3058 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Do nadrobienia został mi jeszcze dziesiejszy dzień, sporo piszecie, jak zwykle ![]() U mnie bez zmian, w poniedziałek mi powiedzą kiedy dokładnie będę miała tę cesarkę, no ale zapewne wtorek/środa A jutro kolejne usg przepływów, mam nadzieję, że z Synusiem dobrze ![]() Piękny ![]() Cytat:
Karmi nie jest całkiem bezalkoholowe I raczej nie pomaga na laktację...Cytat:
![]() No jeszcze chwilka ![]() Cytat:
I co do Karmi Po Tatusiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i ![]() I czytam Was dalej
|
|
|
#3059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z naszych dolegliwosci katar-nieprzemijajacy i potem troszke kaszlu Cytat:
klaski :MY dzis bylismy u tesciow ja karmilam przy tesciowej, mały nie mogł brodawki złapać i sie wqrzał, a moja tesciowa: "Oj ja tez miałam problem z karmieniem, bo miałam takie małe brodawki, zreszta ma do dzis zobacz, po czym wyjęła swoja wielka piers i mi pokazuje(teściowa wazy grubo ponad 100kg i ma miske chyba G czy H) zdębiałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i gratulacje dla nowych mam! moderna 3mam kciuki!! ufff nadrobilam, ale po łebkach teraz ide do swojego głodomora-do jutra! |
|||||
|
|
|
|
#3060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj parę dni jedno, nie na przemian Cytat:
ale czad- bardzo się cieszę Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

05.07.2008 

a jej 3 latka zasypia o 23 bo tak chce !
za rozpakowania!!!
Pani wyciągnęła pianę z bębna i chodziła z tą pianą, zeby mozna było jej dotknąć

klask i:
Karmi nie jest całkiem bezalkoholowe