MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 15:56   #3031
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

A ja właśnie wróciłam z spacerku ze szwagierka i jej bąblem i powiedziała mi że mam jutro podjechać do szpitala i się zapytać czy jak mam się stawić w sobotę to czy wywołają mi ten poród czy będzie to możliwe dopiero w poniedziałek a przez 2 dni mam leżeć w szpitalu bo wolę poleżeć w domu a nie w szpitalu

Więc jutro w razie co biorę torbę i może by się udało już jutro coś zdziałać

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 16:09   #3032
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

i UWAGA UWAGA
po segregacji CIUCHÓW sprzed ciąży
ogłaszam wszem i wobec ... ze mieszczę się we wszystkie
PLUS TAKIE CO OST RAZ MIEŚCIŁAM SIĘ NA ZIMĘ ROK TEMU
no nic tylko dzieci rodzic

i zamiast 2 par spodni mam - ich ciągle 15 ... bluzek nie zliczę
7 kiecek ... ooo szafy mi braknie --- aaa i jakieś 4 pralki do prania bo prawie rok we workach spędziły

co nie zmienia faktu ze CIESZĘ się ogromnie - bo nie będę musiała kasy na ciuchy wydawać

.
no to brawa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 16:11   #3033
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! No nareszcie .. I udalo sie z SN

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

U nas na razie cisza .. o 9 dostalam cwiartke tabletki z proglastyna, polezalam godzine pod KTG..
teraz czekam na obiad, pozniej znowu kontrolne KTG .. O 14 lub 15 kolejna tabletka ..
Oby sie rozkrecilo bo to czekanie jest straszne
moja wspollokatorka tez jest na wywolywaniu .. wiec sie wspieramy
Boli mnie tylko podbrzusze, ale wczesniej tez bolalo .. Glowka jest bardzo nisko
Cytat:
Leze pod KTG , co 5 minut boli masakrycznie , gryze barierki
polozna nieuprzejma

Moderna kochana jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Rozdziewiczyłam moją pierś publicznie dzisiaj... polazłam jak oszołom za daleko (bo taka piękna pogoda) i po 3 godzinach mały zaczął płakać... ja na zegarek i szok! Już ta godzina... bylismy w parku, znalazłam ustronną ławkę i cyc na wierzch i dajemy obiad Kilka osób przeszło, zero reakcji... tylko jeden pan, tak ok 50-60 obejrzał się i uśmiechnął
za rozdziewiczenie cyca

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
.
po tym jak napisałam na forum dzwoniłam do położnej, kazała kupić jakieś kropelki mimo że nie mamy jeszcze pełnych 4 tygodni. mąż poleciał i kupił bobotic, podałam jedna dawkę na razie. teraz śpi, odsypia noc biedactwo.
ja podaje Leonkowi bobotic i wg mnie jest rewelacyjny nie mamy żadnych problemów z brzuszkiem mam nadzieję, że Wam też pomoże

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

bo przez tydzień nie kąpała dziecka bo jej tz wyjechał a ona nie da rady sama...... bo jeszcze ma 3 latkę i co z nią zrobić (a było po 21 a córka jeszcze nie śpi .... .) boshe.. ,leciałam tam migiem - i wykąpałam jej maluszka ... pokazywałam co i jak i co zrobiła ?- wynajęła położną m.in.aby kąpała dziecko .... a jej 3 latka zasypia o 23 bo tak chce !
no nieźle

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Chciałam poinformowac że dnia 15 kwietnia przyszedł na swiat nasz synek poród SN od 3.15 do 17.40 waga 3860 długosc 55 cm
gratuluję

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Wczoraj byliśmy u pediatry i Filip przybrał w 9 dni 470g waży już 3800g.
super

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

A u mnie dziś kolejny kg mniej czyli łącznie 16kg
Teraz waga już wolniej spada, tak 1kg na tydzień
Zmierzyłam się w pasie i mam 100cm, czyli 26cm mniej
W biodrach mam 8 cm mniej

A dziś zaczynam Zumbę
zazdroszczę moja waga stoi w miejscu

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 16:19   #3034
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
cudowny śmieszek

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciutko
Zrobili komplet badań, cały czas ktg, kontrola ciśnienia, jutro lub w pt ponowne usg przepływów i jeśli wszystko bedzie dobrze, to Krzyś ujrzy ten świat we wtorek lub w środę w przyszłym tygodniu
Pocytowałam Was i zapisałam, popiszę więcej pewnie jutro

za rozpakowania!!!
trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
dzis jade po core do szpitala. po dwoch miesiacach bedzie wreszcie z nami

takze trzymac kciuki bo jak zmienia zdanie to chyba sie tam przykuje do lozeczka :P

przerazenie miesza sie radoscia
cudowna wiadomość w końcu Natalka będzie w domku Ptaszysko wszystko będzie dobrze

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 16:25   #3035
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Powiedzcie mi proszę jak to jest jeżeli L4 od gina mam do 20 kwietnia i okaże się że np urodzę w pon 22 kwietnia czy automatycznie przechodzę na macierzyński ???

Jak to działa bo nie wiem co robić ????

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 17:10   #3036
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Leze pod KTG , co 5 minut boli masakrycznie , gryze barierki
polozna nieuprzejma
biedactwo niedługo będzie po wszystkim albo już jest !!!!
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Najlepszy był warsztat o pralce do prania Pani wyciągnęła pianę z bębna i chodziła z tą pianą, zeby mozna było jej dotknąć

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no i wrzucę wam fotkę
zapomniałam fotkę skomentować .....
a więc - mały śliczny , taki pocieszny no i jaaaka pyyyza -duży się wydaje ..-aż musiałam sprawdzić na 1 str. kiedy ty urodziłaś ....

Cytat:

Dziewczyny! Rozdziewiczyłam moją pierś publicznie dzisiaj... polazłam jak oszołom za daleko (bo taka piękna pogoda) i po 3 godzinach mały zaczął płakać... ja na zegarek i szok! Już ta godzina... bylismy w parku, znalazłam ustronną ławkę i cyc na wierzch i dajemy obiad Kilka osób przeszło, zero reakcji... tylko jeden pan, tak ok 50-60 obejrzał się i uśmiechnął

Stwierdziłam, że jak Filip pojadł to zostajemy w parku i to był błąd. Zjarałam sobie tym wiosennnym słońcem rękę, jedną! wygląda jak burak! więc teraz klnę na czym świat stoi!
.... dla dziecka wszystko -nawet z cyckami gołymi mozna latać
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ogólnie to dla Ciebie i Roszka - ja myślę że jednak sporo zależy od dziecka... ja też jak widzę mam raczej typ łatwoobsługowy.. ale naprawdę znam osoby, które pomimo że były spokojne, opanowane., pełne miłości.. to np trafiły im się dzieci budzące się co godzinę i wyjące przy odłożeniu i z kolkami po 3 miesiące... które po pierwszy 4 miesiącach po prostu chodziły na rzęsach... wiadomo czasem rodzice popełniają jakiś błąd ale nie ma co generalizować...że jak komuś dziecko płacze i się nie wysypia to jakiś gorszy...więc dziękować bogu czy innemu allahowi za spokojne dzieciaki... bo one mają swoje charaktery i od nich też sporo zależy..ja tam za swojego dziękuję Bo pytanie jakby sobie człowiek poradził, z takim trudnym egzemplarzem... ja wolę się nie przekonywać
idąc tym tropem to dziękuję (nie wiem komu ) za całą 3 - bo jak dotąt nigdy problemu nie miałam - zaczynając od tego ze wszyscy zawsze spali , jedli normalnie ,zachowywali się tez normalnie do teraz nawet odrobinę zazdrości nie było i innych tego typu zachowań.... myślę ze jednak rodzice mają na to wpływ .
nie mam wpływu na takie coś jak - brak chorób (choć tu tez po części ma wpływ zdrowe odżywianie i tryb zycia..),nigdy nie było sławnej 3 dniówki,bolesnego ząbkowania,buntu 2latka (albo 3 latka? ) i za to mogę podziękować nawet allahowi czy komu tam jeszcze .....
a co do spania -to o ile niemamy duzego wpływu na spanie niemowlaka to już potem tak - a ile jest 2- 3 latków które chodzą spać o 22-23 albo jeszcze gorzej - zasypiają albo śpią z rodzicami ..... a osobiście znam rodzinkę która śpi w jednym łózku z 5 latką i kilku miesięcznym dzieckiem ....
ehhhhh -myślę ,że trudne egzemplarze też idzie ogarnąć tylko trudniej .
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
!!! DZIEWCZYNY !!!
Na jak długo można brać noworodka na zewnątrz?!
Nasz dziś kończy 3 tygodnie i zastanawiam się czy jak się wietrzymy i chodzimy na spacery około 2,5 i 1,5 wiec razem 4h... to nie za długo?!
bo mi psioczą za uchem że za długo ...
nie za długo o ile masz jako taką okolicę - a nie ze dziecko spędza 3 godziny w jakimś smogu,spalinach .....
Cytat:
i UWAGA UWAGA

7 kiecek ... ooo szafy mi braknie --- aaa i jakieś 4 pralki do prania bo prawie rok we workach spędziły

co nie zmienia faktu ze CIESZĘ się ogromnie - bo nie będę musiała kasy na ciuchy wydawać

.
ale masz super .......
Stary 2013-04-18, 17:56   #3037
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej dziewczyny,

ja znowu po porady.. nie mam jak nadrobic, malusi nie chce spac dzisiaj taki spokojno marudny ale po jedzonku nie zawsze zasnie na dluzej..

powiedzcie mi co zastosowac na skore calego cialka ma taka sucha jakby mu schodzila, polozne mowily ze to normalne bo to od tego, ze w brzuszku dlugo byl.. jakos to nazwala...

uzywamy linomag zielone opakowanie z apteki, polecily nam polozne w szpitalu..
zasnatawiam sie nd kremem oilatum i nie wiem.. moze parafina ciekla stosowal ktos..??? mamy krem niebieski z rosmana do twarzy i ciala gesichts und korpercreme mit witamin E

mamz rozowy na odparyenia wundschutycreme

oliwka hipp

plyn do kapieli hipp

moze wasze maluchy mialy taka skore sucha schodzaca co jest dobre...???

Dziś będziemy kąpać i bym meza wyslala po cos do apteki.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę jak to jest jeżeli L4 od gina mam do 20 kwietnia i okaże się że np urodzę w pon 22 kwietnia czy automatycznie przechodzę na macierzyński ???

Jezeli masz do 20 kwietnia L4 a nie urodzisz do tego czasu to idz do gina po kolejne l4.. a w chwili gdy urodzisz ten dzien porodu bedzie automatycznie 1 dniem urlopu macierzynskiego...
nie ma co sie dawac oszukac niekiedy zabieraja nam tygodnie i lekarze nie chca wystawiac l4...

Moderna
dasz rade, wiem co to sa skurcze pod ktg.. ja myslalam ze zejde i sie nasilaly ...

Kasia
super, ze ubranka pasuja, ja jutro jade do szpitala i nie wiem co zaloze, ale moze w cos wejde.. kurtke skorzana znalazlam ale piersi takie duze ze sie nie zapnie..

Jutro musze kupic jakies cichobiegi i jakies tuniki bluzki... bede preferowala sukienki, leginsy i spodnice ew. bo w dzinsy to pewnie stare nie wejde.. ale i tak nie chodzilam.. jakos nie lubie od jakiegos czasu

nie mam jak sie zwazyc moze jakos w szpitalu jutro bo ciekawa jestem...

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

http://ksiezniczka77.wrzuta.pl/playl...zna_dla_dzieci

LASKI POLECAM UTWOR MOJ MALY SIE USPOKAJA PRZY NIM ;p

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-04-18 o 17:53
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 18:13   #3038
myaja
Rozeznanie

Cytat:

ale wiecie co? czasami inni sami sobie komplikują ... ostatnio znajoma urodziła dziecko i dzwoni do mnie z płaczem .... bo przez tydzień nie kąpała dziecka bo jej tz wyjechał a ona nie da rady sama...... bo jeszcze ma 3 latkę i co z nią zrobić (a było po 21 a córka jeszcze nie śpi .... .) boshe.. ,leciałam tam migiem - i wykąpałam jej maluszka ... pokazywałam co i jak i co zrobiła ?- wynajęła położną m.in.aby kąpała dziecko .... a jej 3 latka zasypia o 23 bo tak chce .....
ehhhh ..ludzie..... mój tz w pracy ,potem pomaga mi w zajęciach dodatk.dla dzieci(zawiezie ich) i wieczorem siłka ... - więc ja kąpię Ninkę ,Kuba sam się myje ,robie im kolacje w czasie jak jedzą kąpię Roszka ,po dobranocce -czytam dzieciom (czasem tz juz przyjdzie to on czyta) i buzi,buzi i pa ,pa -dobranoc .jest ok 20.30 Jakub z Niną śpią. A Roch idzie spać ok 22 ..... i tyle,proste ? proste !
zatkało mnie ...

Cytat:
Chciałam poinformowac że dnia 15 kwietnia przyszedł na swiat nasz synek poród SN od 3.15 do 17.40 waga 3860 długosc 55 cm
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Maya a probowalas ją odbijać w połowie karmienia? Podobno to pomaga

My idziemy zaraz do lekarza bo plesniawka dalej nie zeszła na dodatek dziś oko strasznie ropieje wieć muszę go zapisać do okulisty.. Nie wiem, ale mam nadzieję że niemowlęta wchodzą bez kolejki... A później na spacer bo jest piękna pogoda!
pewnie, że odijamy i to zawsze... ehhhh... ale mam nadzieję, że teraz bd tylko lepiej, przynajmniej od wczoraj cisza - tfuu odpukać...
trzymam kciuki za pleśniawkę i okulistę!!!
swoją drogą - jak ZAPOBIEC POWSTANIU PLEŚNIAWKI?!

Cytat:
U nas w cieniu 23' już
Cytat:
proszę o głos na zespół mojej kuzynki (czyli na Wrocław) http://www.facebook.com/questions/438768649539015/
poszło!

Cytat:

U nas na razie cisza .. o 9 dostalam cwiartke tabletki z proglastyna, polezalam godzine pod KTG..
teraz czekam na obiad, pozniej znowu kontrolne KTG .. O 14 lub 15 kolejna tabletka ..
Oby sie rozkrecilo bo to czekanie jest straszne
moja wspollokatorka tez jest na wywolywaniu .. wiec sie wspieramy
Boli mnie tylko podbrzusze, ale wczesniej tez bolalo .. Glowka jest bardzo nisko
kciuki za rozwój akcji!!!

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

Stwierdziłam, że jak Filip pojadł to zostajemy w parku i to był błąd. Zjarałam sobie tym wiosennnym słońcem rękę, jedną! wygląda jak burak! więc teraz klnę na czym świat stoi!
wow!!! szacun!!!

Cytat:

i UWAGA UWAGA

.
super!!! u mnie podobnie, zmieściłam się w wszystkie spodnie i jeansy

Cytat:
nie za długo o ile masz jako taką okolicę - a nie ze dziecko spędza 3 godziny w jakimś smogu,spalinach .....
jak pisałam, u nas wieś pełną gębą, jeziorko nieopodal, śpiew ptaków i szum drzew... tyle... kurcze mam nadzieję, że nie przesadziłam ...

U NAS:
U nas Mała śpi cały dzień i ostatnią noc zadziwiająco ładnie ...
tak mi się wydaje że po spacerkach i pobycie na zewnątrz...

Ja - MATKA - tracę chyba pokarm kurde coś mało tego mam mleczka, i dziś zakupiłam herbatę z herbapolu będę się ratować...
kurde jeszcze mnie zaczęło lekko piec i swędzieć w kroczu, ale od wczoraj już lekko przeszło ...

Dziewczyny Alicji robią się lekkie chrostki, szczególnie na brodzie na razie się nie powiększają a jak znikają to pojawiają się następne... odstawiłam już całkowicie nabiał... ehhhh... ile to się człowiek musi namartwić...

aaaaa... i przyszła niania elekt. - zobaczymy jak się bd sprawdzać
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 18:49   #3039
Sorceresss
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasia86bgo;40373473
ad 3 - współczuje .. zastanawiam się jak ty teraz wyglądasz ... yhmm jak flaga polski biolo-czerwona hihi - najmocniej przepraszam za żarcik
[/QUOTE]

dokładnie Kasia, jak flaga polski bo mam jasną karnację a nosiłam zegarek teraz widzę, że nos też mam zjarany jak u alkoholika... żyć nie umierać

No i gratuluję ubrań! gratuluję i zazdroszczę

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 18:51   #3040
jolanT
Zadomowienie

Tajgusia
gratulacje!!!

Ptaszysko
super wieści!!

Moderna
trzymam kciuki
może już po wszystkim..

ehh u nas się dziś nie udało..
miałam tylko ktg.. właściwie już zaplanowany dzień jak to miało wyglądać ale pani dr zapytała mnie czy możemy przełożyć to na jutro bo 5 dzieciaczków urodziło się w nocy a kolejne ciężarówki były w kolejce..
więc spokojnie- wywołujemy jutro..

weszłam na salę porodową.. tam pełno zdjęć noworodków no i w bek..
tak mi hormony zaszalały!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 19:01   #3041
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ehh u nas się dziś nie udało..
miałam tylko ktg.. właściwie już zaplanowany dzień jak to miało wyglądać ale pani dr zapytała mnie czy możemy przełożyć to na jutro bo 5 dzieciaczków urodziło się w nocy a kolejne ciężarówki były w kolejce..
więc spokojnie- wywołujemy jutro..

weszłam na salę porodową.. tam pełno zdjęć noworodków no i w bek..
tak mi hormony zaszalały!
Oj biedactwo... jeszcze troszkę i będziesz miała swojego maluszka
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 19:54   #3042
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

u nas pytają czy idziesz na macierzyński z chwila porodu czy wypisu

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi co zastosowac na skore calego cialka ma taka sucha jakby mu schodzila, polozne mowily ze to normalne bo to od tego, ze w brzuszku dlugo byl.. jakos to nazwala...

zasnatawiam sie nd kremem oilatum i nie wiem.. moze parafina ciekla stosowal ktos..??? mamy krem niebieski z rosmana do twarzy i ciala gesichts und korpercreme mit witamin E

oliwka hipp

plyn do kapieli hipp

Dziś będziemy kąpać i bym meza wyslala po cos do apteki.

--
ale ta skórka zejdzie więc po co od razu oilatum albo parafina, mi połozna powiedziała tak: jak dodaje płynu do kapieli dać więcej, wysmaruj dobrze oliwką ( ja hippem) , następnego dnia tez przesmarować i flanelową pieluszką przetrzec- i ta skorka zejdzie. Nam zeszło,
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:03   #3043
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
u nas pytają czy idziesz na macierzyński z chwila porodu czy wypisu

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

ale ta skórka zejdzie więc po co od razu oilatum albo parafina, mi połozna powiedziała tak: jak dodaje płynu do kapieli dać więcej, wysmaruj dobrze oliwką ( ja hippem) , następnego dnia tez przesmarować i flanelową pieluszką przetrzec- i ta skorka zejdzie. Nam zeszło,

dzieki, a nam mowila zeby tym lonomagiem i zero innych wskazowek.. a sam czlowiek sil nie mial by pytac, dziekuje...

maz kupil do kapieli ten oilatum wiec bedziemy moze stosowac z hippem do kapieli na przemian?? czy nie uzywac

maluszek w koncu zasnal.. pol dnia nam nie chcial zasnac, jadl sporo i sie troche ulewalo z buziaka, uczymy sie, ale jak mu cos jest nie tak to tak mi jakos sie smutno robi i serce sciska...
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:04   #3044
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

jak nie weźiesz nowego zwolnienia to od 21 liczy ci sie juz macierzynski

Cytat:
hej dziewczyny,

ja znowu po porady.. nie mam jak nadrobic, malusi nie chce spac dzisiaj taki spokojno marudny ale po jedzonku nie zawsze zasnie na dluzej..

u nas tak było z tą skórą głównie w zgięciach przy stopach i przy nadgarstkach i u nas pomogło smarowanie oliwką z hippa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:22   #3045
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
trzymam kciuki za pleśniawkę i okulistę!!!
swoją drogą - jak ZAPOBIEC POWSTANIU PLEŚNIAWKI?!
Ja gazik ,może być pielucha, nawijam na palec, mocze w przegotowanej wodzie i wsadzam do buzi i jeżdżę po dziaslach, podniebieniu i języku. Patent od położnej.

Mamusia styczniowa 2013

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:41   #3046
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

docieramy sie, cos nas chyba brzusio boli bo sie prezymy i poplakujemy ale dajemy rade poki co z mezem.

zobaczymy jak nam noc minie. Bardzo prosimy o kciuki
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:49   #3047
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
docieramy sie, cos nas chyba brzusio boli bo sie prezymy i poplakujemy ale dajemy rade poki co z mezem.

no w końcu masz swoja kruszynke trzymamy kciuki!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 20:57   #3048
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Karol stał się gadułą na całego gaworzy non stop uśmiecha się i zaczął pełzać jak leży na brzuchu
Z naszych pogaduszek to wyciągam mu katar i mówię do niego "widzisz jaka koza była " na co Karol odpowiada "gil" akurat trafił

no i wrzucę wam fotkę
słodziutkie

Cytat:

!!! DZIEWCZYNY !!!
Na jak długo można brać noworodka na zewnątrz?!

Nasz dziś kończy 3 tygodnie i zastanawiam się czy jak się wietrzymy i chodzimy na spacery około 2,5 i 1,5 wiec razem 4h... to nie za długo?!
bo mi psioczą za uchem że za długo ...
Michaś jest teraz od 3 do 5 godzin dziennie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
na wagę nie ma co patrzeć, najważniejsze wymiary
Stary 2013-04-18, 21:19   #3049
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny (;
Pamięta mnie kto? U nas dalej czasu brak, będzie może więcej jak się przeprowadzimy do końca (; Ale za to jutro jedziemy na weekend do Belgii się odstresować, pierwszy wypad Jaśki
Ptaszysko super że Natalka jest z Wami! za pierwszą noc, będzie dobrze(:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 21:19   #3050
achna79
Rozeznanie

Ptaszysko gratki, nareszcie maleństwo jest z Wami ))

Moderna 3mam kciuki oby szybko poszło

I za wszystkie, które potrzebują kciuków ---->

I brawa dla świeżo upieczonych mamuś
Stary 2013-04-18, 21:24   #3051
samotari
Raczkowanie

Aga8484, ten sam sposób na zapobieganie pleśniawkom podała mi moja mama. Jest jeszcze jeden, bardziej hardcorowy i wątpie,żeby ktoś się zdecydował: Przecieranie wnetrza buzi moczem dziecka, przy czym wymaga to raczej zakładania dzieciakowi tetry a nie pampersa apropo, czy ktoś używa tetry zamiast pampków czy tylko ja się na to zdecydowałam?
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 21:37   #3052
myaja
Rozeznanie

Cytat:
słodziutkie

Michaś jest teraz od 3 do 5 godzin dziennie

na wagę nie ma co patrzeć, najważniejsze wymiary
hmmm ale Michas jest jednak sporo starszy od naszej Alicji... tylko my noe jestesmy na zewnatrz ciagiem 4h tylko np. 2h na spacerze, 1h w domu i znow 2h spacer..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja gazik ,może być pielucha, nawijam na palec, mocze w przegotowanej wodzie i wsadzam do buzi i jeżdżę po dziaslach, podniebieniu i języku. Patent od położnej.

Mamusia styczniowa 2013

dzieki - jutro sprobuje bo coraz bielej mamy w buzi....
tylko zastanawiam sie czy jej nie naciagnie na wymioty?
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 21:52   #3053
wolanin1
Raczkowanie

Wiadomość od kmagg81

"Maksiu przyszedł na świat dziś o 18:15 SN. Waży 3130 i ma 53 cm."

wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 21:59   #3054
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozdziewiczyłam moją pierś publicznie dzisiaj...
klask i:

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
..mam cycki większe od głowy swojego syna, a głowę ma wielką
hehe moj nie ma jakiejs pecjalnie wielkiej, ale ja mam 3x wieksze cyce...

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
sie ciesz moja rośnie

Cytat:
Bardzo prosimy o kciuki

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny (;
Pamięta mnie kto?
ba!
co u Jaśki?

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
apropo, czy ktoś używa tetry zamiast pampków czy tylko ja się na to zdecydowałam?
szacun.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Wiadomość od kmagg81

klask i:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 22:15   #3055
samotari
Raczkowanie

kmagg81, gratulacje doczekałaś się w końcu
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 22:30   #3056
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
hmmm ale Michas jest jednak sporo starszy od naszej Alicji... tylko my noe jestesmy na zewnatrz ciagiem 4h tylko np. 2h na spacerze, 1h w domu i znow 2h spacer..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

dzieki - jutro sprobuje bo coraz bielej mamy w buzi....
tylko zastanawiam sie czy jej nie naciagnie na wymioty?
Ale to nie wpychasz jakoś daleko. Po dziaselkach,lekko podniebienie i język. Trzeba mieć krótkie paznokcie. I spokojnie bez stresu

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 22:31   #3057
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Wczoraj byliśmy u pediatry i Filip przybrał w 9 dni 470g waży już 3800g

Cytat:
ja odstawiłam nabiał, już 2 dzień dziś i Michaś zaczął mi spać w dzień, nie marudzi tak jak do tej pory i w nocy super śpi
myślę, że trochę mu ten mój nabiał szkodził, zwłaszcza, że sporo jego jadłam
mleko do kawy, serki dani, makaron z serem - wszystko w jeden dzień.
hm...i myslisz ze ten nabial bez wysypki przeszkadza w spaniu?to moze i ja wyprobuje
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie bo mimo tego że nie mam twardych piersi to czuję takie jakby kłucie i rwanie w piersi i nie wiem co to może być czy ktoś tak ma?
ja mam takie uczucie jak sie piers jest pełna - czas na jedzenie

Cytat:
florek mial rece i stopy okropne.stopy czasem posmarowalam balsamem johnson i tyle, samo zeszlo

Cytat:

Cytat:
Wiadomość od kmagg81

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 22:35   #3058
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Do nadrobienia został mi jeszcze dziesiejszy dzień, sporo piszecie, jak zwykle
U mnie bez zmian, w poniedziałek mi powiedzą kiedy dokładnie będę miała tę cesarkę, no ale zapewne wtorek/środa A jutro kolejne usg przepływów, mam nadzieję, że z Synusiem dobrze

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam mojego synka Wojtusia
Piękny

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
heh, mi położna zalecała picie Karmi
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Ja na przykład za radą położnej piłam to piwo Karmi (przecież jest bezalkoholowe), ono ma jakiś słód czy inne substancje, które pobudzają laktację. To nie są wymysły samej położnej, ale ich tak na szkoleniach instruują.
Nie wiem, kto to wymyśla Karmi nie jest całkiem bezalkoholowe I raczej nie pomaga na laktację...

Cytat:
nosz ja pierdziele...
zejde na zawal - jak boga kocham...

meza akurat nie ma wiec mama pomagala mi kapac Mala,mowie od samego poczatku kapieli ze cos z nia nie tak... po pluskaniu do jedzenia bo krzyk i mlaskanie i jedzenie piąstek...
przystawiam do piersi i takie grymaszenie, mowie cos jest nie tak... w pewnym momencie zasypia... wtedy bylam pewna ze cos sie kroi i w 5minut pozniej taaaakie wymioty
BOZE i ta jej mina w tym momencie... taka bezbronna, przestraszona i zagubiona... a mnie szlag trafia ze nie moge jej pomoc i np ze nie moge ja zygac za nia
byl tydzien spokoju... ... bidula...
na cale szczescie w 10minut pozniej znow jest glodna i chce mleczka...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
I jak z decyzją, już po ??
No jeszcze chwilka

Cytat:
cześć ,
my znowu spaliśmy bez przewijania przez cała noc - to juz norma zdaje się .... ostatni raz przewijam ok 22 i kładę troszkę więcej kremu na pupkę a potem przewijam rano ok 8 - pupka śliczna -skóra nie podrazniona ...ale i Roszek nie dosyć ze kupy przez noc nie zrobi to i jeszcze dość mało siusia bo pielucha wcale nie taka napęczniała ...
Czyli Roszek zrozumiał ze noc jest od spania .

piwo karmi ma 0,5 % alk. ,poza tym jeszcze raz i ostatni (bo mi się juz nie chce powtarzać ....) jedyny udowodniony sposób na zwiększenie laktacji to częste przystawianie dziecka
Za Roszka
I co do Karmi

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
I jaka decyzja?
Dużego masz Krzysia!
Po Tatusiu

Cytat:
Wod plodowych jest malo, szyjka skrocona ale zamknieta, ktg bez skurczy, dostalam skierowanie do szpitala i tam maja zdecydowac czy czekamy czy wywolujemy.
Jade do domu, dopakuje torbe na wszelki wypadek i jedziemy do szpitala odezwe sie jak bedzie cos wiecej wiadomo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie, od wczoraj jesteśmy z Oliwcia w domku.jak się tylko ogarniemy to szybciutko wracam do Was,póki co podczytuje w wolnej chwili

Cytat:
Melduje sie poslusznie

W szpitalu lekarka zrobila jeszcze raz usg i wedlug niej wod plodowych nie ma wcale ..

Zostalam w szpitalu, dzisiaj bedziemy jeszcze raz robic KTG, a jutro z rana wywolujemy .. Tabletkami z proglastyna ..
Mam nadzieje, ze szybko sie ruszy i nie bede musiala spedzic kilku dni na wywolywaniu trzymajcie kciuki, bo chce jak najszybciej juz utulic swojego synka

Pokoj mam dwuosobowy, ale na razie wspollokatorki brak .. I czekam na kolacje

Cytat:
UWAGA UWAGA
dzis jade po core do szpitala. po dwoch miesiacach bedzie wreszcie z nami

takze trzymac kciuki bo jak zmienia zdanie to chyba sie tam przykuje do lozeczka :P

przerazenie miesza sie radoscia
Hurraaaa!!!
No i

I czytam Was dalej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 23:27   #3059
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

------------------
dobra nadrobiłam
u nas katar mniejszy, jutro kontrola zobaczymy. Jutro też jadę z Julką do laryngologa i musze i KArola wziąć bo tż ma spotkanie w pracy i nie może wziąć wolnego to przy okazji odwiedzę swoją pracę z dzieciakami

Karol stał się gadułą na całego gaworzy non stop uśmiecha się i zaczął pełzać jak leży na brzuchu
Z naszych pogaduszek to wyciągam mu katar i mówię do niego "widzisz jaka koza była " na co Karol odpowiada "gil" akurat trafił

no i wrzucę wam fotkę
Dobre
A z naszych dolegliwosci katar-nieprzemijajacy i potem troszke kaszlu

Cytat:
GRATULUJĘ!!!

ale chłopina wielka! Widać ten przyrost ponad 2 kg!

brawa za rozdziewiczenie;pklaski :
MY dzis bylismy u tesciow ja karmilam przy tesciowej, mały nie mogł brodawki złapać i sie wqrzał, a moja tesciowa: "Oj ja tez miałam problem z karmieniem, bo miałam takie małe brodawki, zreszta ma do dzis zobacz, po czym wyjęła swoja wielka piers i mi pokazuje(teściowa wazy grubo ponad 100kg i ma miske chyba G czy H) zdębiałam
Cytat:

tak mautomatycznie,dobrze zalawtic asobie l4 jeszcze na 21.04
Cytat:
hej dziewczyny,

oliwka hipp

plyn do kapieli hipp

Dziś będziemy kąpać i bym meza wyslala po cos do apteki.[COLOR=Silver]
Ci do skory to nasz tez mial strasznie "sprana" z przenoszenia oliwka nie pomagała, pomogły kapiele w emolium i smarowanie bepantenem,
Cytat:

brawo!!!!
i gratulacje dla nowych mam!
moderna 3mam kciuki!!
ufff nadrobilam, ale po łebkach teraz ide do swojego głodomora-do jutra!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 23:32   #3060
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dzieki, a nam mowila zeby tym lonomagiem i zero innych wskazowek.. a sam czlowiek sil nie mial by pytac, dziekuje...

maz kupil do kapieli ten oilatum wiec bedziemy moze stosowac z hippem do kapieli na przemian?? czy nie uzywac

maluszek w koncu zasnal.. pol dnia nam nie chcial zasnac, jadl sporo i sie troche ulewalo z buziaka, uczymy sie, ale jak mu cos jest nie tak to tak mi jakos sie smutno robi i serce sciska...

spróbuj parę dni jedno, nie na przemian

Cytat:

ale czad- bardzo się cieszę

Cytat:
Wiadomość od kmagg81

gratki!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dobre
A z naszych dolegliwosci katar-nieprzemijajacy i potem troszke kaszlu

brawa za rozdziewiczenie;pklaski :
MY dzis bylismy u tesciow ja karmilam przy tesciowej, mały nie mogł brodawki złapać i sie wqrzał, a moja tesciowa: "Oj ja tez miałam problem z karmieniem, bo miałam takie małe brodawki, zreszta ma do dzis zobacz, po czym wyjęła swoja wielka piers i mi pokazuje(teściowa wazy grubo ponad 100kg i ma miske chyba G czy H) zdębiałam

tak mautomatycznie,dobrze zalawtic asobie l4 jeszcze na 21.04

Ci do skory to nasz tez mial strasznie "sprana" z przenoszenia oliwka nie pomagała, pomogły kapiele w emolium i smarowanie bepantenem,

brawo!!!!
i gratulacje dla nowych mam!
moderna 3mam kciuki!!
ufff nadrobilam, ale po łebkach teraz ide do swojego głodomora-do jutra!
Klementynka ale o to mi własnie chodzi, zeby sróbowac najpierw czegoś lżejszego niz wytaczac od razu dziala, nie pomoże oliwka to spróbują emolium
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości