|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() ------------------------------------------ No po kilku próbach wsadzania do huśtawki Misia zasneła Strippi - jak Michałek zaśnie w hustawce to wyjmujesz go i przekładasz do łożeczka by spał czy jak? udaje Ci sie go wyjąć by się nie obudził?
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-04-17 o 08:34 |
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas też lepiej dzisiaj w nocy karmiłam samą piersią, a jeszcze tydzień temu nie wyobrażałam sobie karmienia bez nakładek ![]() Ja na przykład za radą położnej piłam to piwo Karmi (przecież jest bezalkoholowe), ono ma jakiś słód czy inne substancje, które pobudzają laktację. To nie są wymysły samej położnej, ale ich tak na szkoleniach instruują. To chyba różnie. Ja przed porodem mleka nie miałam, po porodzie mam nie aż tak dużo, więc wkładki laktacyjnej nie użyłam jeszcze ani razu. Piotruś zaczyna pierwsze świadome uśmiechy rozdawać. Serce mi topnieje jak to widzę i już wiem, że będę w stanie temu łobuzowi wszystko wybaczyć za taki uśmiech Czekam też aż dziś TŻ odbierze leżaczek i będziemy go testować, żeby młody mógł sobie popatrzeć na świat a potem kimnąć. Taki http://www.tinylove.com.pl/index.php...-3w1-tiny-love tylko że czerwony.
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-04-17 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do uśmiechów to masz racje - wszystko można wybaczyc![]() Demeter - ja np. musiałam wymieniać wkładki czasami kilka razy dziennie, więc nie przewidzisz tego. Kup paczkę, zawsze możesz domówic.
|
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki i pokazuje maluszka - Pawełka ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...cie0156mi.jpg/ zdjęcie z ostatniej doby w szpitalu... Właśnie maluch został przystawiony do jednej i drugiej cycy, ssal okolo godzinke z obydwu..zasnal.. Dziś kupka była w porządku raczej..uff.. Pojadłam i idę podrzemać. Chyba trochę spadło mi z wagi... czuję się lżejsza. po nadrabiam później miłego dnia
|
|
|
#2885 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna byłaśCytat:
no i melisa, która wycisza śliczny!! Cytat:
Cytat:
brawoo pięknie przybieraCytat:
ja jeszcze nie byłam u lekarza, a to już 8 tydzień będzie Cytat:
myślałsam, że zaśnie szybko, ale poszedł spać o 22:30 i wstał o 2:55, nakarmiłam go i przebrałam i poszliśmy spać przed 4:00, po 20 min płacz, więc wzięłam go do łóżka, jak się przebudzał to dawałam cyca na leżącco Wykończona jestem. Cytat:
|
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, my znowu spaliśmy bez przewijania przez cała noc - to juz norma zdaje się .... ostatni raz przewijam ok 22 i kładę troszkę więcej kremu na pupkę a potem przewijam rano ok 8 - pupka śliczna -skóra nie podrazniona ...ale i Roszek nie dosyć ze kupy przez noc nie zrobi to i jeszcze dość mało siusia bo pielucha wcale nie taka napęczniała ... Czyli Roszek zrozumiał ze noc jest od spania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
....) jedyny udowodniony sposób na zwiększenie laktacji to częste przystawianie dziecka śłodki i śliczny a ! Moderna -
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dZIEŃ dobry u nas też nic się nie rusza ale mamy jeszcze czas..jutro do szpitala i zobaczymy co będzie dalej.. Mała wierci się w brzuszku, macha kopytkami więc pewnie jej dobrze ![]() nie mogę uwierzyć, że to już końcówka ciąży! Maluda- ja jestem przed terminem i nie mogę się doczekać a co dopiero Ty.. ale ten moment przyjdzie lada dzień ![]() a wczoraj zostałam ciocią (taką trochę przyszywaną ale jednak) znajoma urodziła synka |
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Rozeznanie
|
witam się w słoneczny dzień choć od rana padał deszczyk to teraz pięknie świeci słoneczko... coraz bliżej końca 7 dni do P, a Michaś jednak się nie spieszy.
|
|
|
|
|
#2889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wyjmuję jak zaśnie i widzę, że twardo śpi, powoli wkładam ręce po ciałko i przenoszę, w czasie przenoszenia kołyszę i wkładam powoli do łóżeczka i wyjmuję dłonie Cytat:
|
|
|
|
#2890 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wczoraj było tak pięknie, że wieczorem wybraliśmy się na spacer do lasu, a dziś szaro i ponuro... O, i widzę, że zaczęło kropić!Cytat:
pochwal się!Cytat:
Cytat:
za usg i neurologa! A i odnośnie żółtawego koloru - czytałam, że przy karmieniu piersią wolniej przechodzi. I jaka decyzja? Dużego masz Krzysia! Cytat:
Cytat:
dla Ciebie i dla TŻ! A te tępe nożyczki... ![]() i gratulacje dla Ciebie! Z tego, co piszesz ładnie się docieracie - oby tak dalej!Cytat:
Cytat:
Poucinało mi cytaty :/ Mariolci - gratulacje! Piękny Syn!
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-04-17 o 10:40 |
|||||||
|
|
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawię wam mojego Kochanego i uroczego chrześniaka Tymoteusza
|
|
#2892 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej u nas dzisiaj bardzo pochmurnie więc chyba nici ze spacerku więc postaram się nadrobić
może napiszę w skrócie co u nas przez ostatnie kilka dni a więc w piątek zaliczyłam pierwszą wizytę u ginekologa wszystko pięknie się zagoiło jeśli chodzi o antykoncepcję to dostałam receptę na tabletki anty. ovulat.... w poniedziałek dostałam okres buuu (( ale bynajmniej zdążyliśmy się poprzytulać :PP ufffffw niedziele mieliśmy chrzciny Leonka och bardzo wzruszający moment mały był bardzo grzeczniutki prawie całą mszę przespał ( u nas co łaska za chrzest płaci się 50 zł) potem był obiad kawa i ciasto w restauracji w prezencie mały dostał przepiękną srebrną grzechotkę od matki chrzestnej z wygrawerowaną datą narodzin godz, wagą cudowna pamiątka od pozostałych gości mały dostał pieniądze i w poniedziałek pojechaliśmy kupić małemu karuzelę o taką http://www.ceneo.pl/16399601 mały jak narazie woli bardziej czerwony balonik, który kupiliśmy mu na odpuście ![]() Cytat:
cudowny Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Wod plodowych jest malo, szyjka skrocona ale zamknieta, ktg bez skurczy, dostalam skierowanie do szpitala i tam maja zdecydowac czy czekamy czy wywolujemy.
Jade do domu, dopakuje torbe na wszelki wypadek i jedziemy do szpitala odezwe sie jak bedzie cos wiecej wiadomo
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodkiCytat:
za chrzest , fajna ta karuzela okresu nie zazdroszcze Cytat:
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, trzymam kciuki!
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas "może być 100zł", więc tyle dałam. Chrzcimy 5 maja. Gratuluję, że wy już po. Gratuluję śliczne dzieciaki.
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jadę jutro więc może zgramy się w czasie! powodzenia! |
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Moderna trzymam kciuki wyślij mi twój nr na priv to będziemy w kontakcie
|
|
#2899 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam za Was kciuki
|
||
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna - trzymam kciuki!
Pani, brawo dla Torresa! Malpka - ale Ci zazdroszczę takiego przyrostu wagi Karola! Czym Ty go karmisz??? ![]() Leonikowa - okres... ło matko, współczuję... a karuzelka super - też się nad nią zastanawialiśmy, taka kolorowa i żywa
|
|
|
#2902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Niki śpi najedzony, więc chwila wytchnienia. Dzisiaj mieliśmy pierwszą wizytę położnej. Fajna babka, dużo rzeczy mi wyjaśniła. Tylko już sama nie wiem, bo co położna, to inne zalecenie, często sprzeczne ze sobą trzeba chyba po prostu obserwować dziecko i dostosować się do niego.Cytat:
dla tatusia![]() u mnie to samo z karmieniem - ciągle mam wrażenie, że mały się nie najada. Niekiedy widzę, że jest najedzony a czasami płaczę już z bezsilności, bo wisi ciągle na cycu a i tak płacze, więc znowu go przystawiam i tak w kółko oj mnie też no, trochę długi, ale już na porodówce czas szybko leciał a po porodzie to już w ogóle leci jak szalonycudeńko i te włoski![]() Cytat:
nie miałam już siły na kopa ale bolalo i piekło jak nie wiem co![]() Cytat:
Ja po porodzie ogólnie czuję się jakoś tak lekko. Chociaż mam więcej kg niż przed ciążą, ale takie mam wrażenie, że jestem po prostu piękna ![]() Cytat:
da Leonka, że taki grzeczniutki. U nas chrzciny dopiero w sierpniu.Cytat:
![]() Idę zrobić przepierkę - mam nawiedzila dzisiaj lumpka i kupiła kilka rzeczy dla Malego
|
|||||
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam sukienkę na chrzciny, jak myślicie nie jest za krótka do kościoła?
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zwłaszcza nogi - takie zgrabniutkie. Moje uda po ciąży niestety nie nadają się do prezentacji |
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestes laska![]() My po wizycie-na str internetowej byly nieaktualne godz. przyjec lekarza...bioderka w normie za 3miechy kontrola, ale mowie, ze maly glowe czesto w lewo odwraca i lekarz powiedzial, ze ma lekki przykurcz i zeby podchodzic do niego od prawrj str i zabawiac. doszlo ubranko do chrztu dla Kacpra-sliczne Kacper dziekuje cioci strippi za gratisaU mnie laktacja w normie piersi twardawe, chociaz jedna bardziej...ciekawe co bedzie wieczorem.... |
|
|
|
|
|
#2906 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Bry Lasencje
u nas dziś pochmurane, ale bez wiatru i +21st na zewnątrz Mała wietrzona na balkonie zubierana w ciuszki i 3 koce boże bo jak czai że mamy się ubrać w kombinezon to krzyk niemiłosierny ![]() ale w nocy za to spała od 21 do 00:30 przewróciłam ją z boku na bok bo się nie dała dobudzić na jedzenie, potem o 2:00 jedzenie i pielucha potem o 4:40 jedzenie pielucha potem o 5:30 pospane oczy jak złotówki (standard ) dokarmiłam na śpiocha u nas w łóżku i spała z tatą do prawie 8smej!!! mama się zebrała i z rana umyłam głowe, wysuszyłam włosy, zrobiłam mega pranie i wymy łam WSZYSTKIE okna w domu plus założyłam i wyprałam firanki i to wszystko w 2,5h jak mała spała Mąż musiał jechać załatwiać sprawy do urzędu i się teraz wydarł czemu nie zaczekałam ale kuźwa ja muszę coś robić... ![]() dziś o 17:00 wizyta moich przyjaciółek postaram się jej nie wystraszyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pytałam lekarki jak byłyśmy na kontroli i położnej o te wymioty, powiedziły obie że jeśli po tych wymiotach chce jeść to nie ma się co denerwować bo to co zwymiotuje zaraz nadrobi... taaa... ale jaka to męczarnia dla dziecka to już nikt nie pomyśli ... dziś rano znów zwymiotowała... za każdym razem się to zdarza jak chce jeść na siłę, je łapczywie, i za dużo na raz - a w jej wypadku tak jest za każdym razem ... ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za rozwój akcji!!!strach ma KAŻDA bez wyjątku, ale uwierz mi że baaaardzo szybko o wszystkim zapomnisz!!! Cytat:
Cytat:
ja też mam używany ![]() nowy ten model co mam nowy kosztuje od 350zł do 450zł ![]() ale i tak nie jest najdroższy ... ja kupiłam używany ale odparzyłam 3 razy każdą część i np. u mnie butelki czy smoczki albo nakładki były nowe a sam elektryczny laktator nie był wcale używane ... można kupić tańszy, ja polecam swój bo ma wieeele funkcji i jest na prawdę cichy np w porównaniu z medela, nic nie boli przy sciaganiu itp. Cytat:
dla mnie baaaardzo duzo i sama nie wiem za co...Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#2907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chrzcinyfajna karuzela współczuję okresu, ja też już miałam :/ Cytat:
![]() Michaś 30min pospał na balkonie w leżaczku ehh dobre i tyle ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Cytat:
cieszę się, że dotarłoCytat:
![]() Dziś będę miała xboxa i zaczynam ćwiczyć Zumbę )
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wkurzona jak nie wiem co
![]() Byłam wczoraj na wizycie. Nie wiedziałam że tak może się stać ale rozwarcie mi się ....zmniejszyło?!Powiedzi ała że tak jak było tydzień temu 2 cm tak teraz troszkę mniej jest i wygląda jakby się wszystko cofnęło.Ja się pytam WTF? 5 dni do terminu a mi się tu cofa?Mały waży około 3800 więc jest całkiem spory i chyba będzie miał dużo włosów,bo gin powiedziała w pewnym momencie,, O,a tu kłaczki pływają'' Także co jak co ale widzę że w kolejkę nikomu się nie wepchnę,nawet miejsce odstąpię
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, czekam na wiesci!
Torres w poniedziałek zaczal i mam takie same odczucia jak Ty ![]() ![]() ![]() wow. moj ladnie spi (dwie przerwy na cyca i pieluche), ale nie wiem czy cos rozumie Sliczny! Cytat:
![]() ![]() no i ciesze sie ze sie chrzciny udaly! ![]() ![]() tez tak chce!!!! idealna.
|
|
|
|
#2910 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za bioderkaCytat:
Cytat:
Dziewczyny mające zamiar używać/używające chust. Czytam o tym i widzę, że nie ma przeciwwskazań do używania od pierwszych dni życia pod warunkiem, że dziecko nie ma problemu z bioderkami - ale przecież usg robi się dopiero ok. 6 tygodnia. Skąd mam wiedzieć, czy na pewno jest wszystko ok i nie zrobię dziecku krzywdy nosząc go w chuście jeszcze przed usg? Pomóżcie, bo mam rozterkę...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Strippi - jak Michałek zaśnie w hustawce to wyjmujesz go i przekładasz do łożeczka by spał czy jak? udaje Ci sie go wyjąć by się nie obudził?

u nas też lepiej dzisiaj w nocy karmiłam samą piersią, a jeszcze tydzień temu nie wyobrażałam sobie karmienia bez nakładek 

miłego dnia

ryk jak nie wiem co!
O, i widzę, że zaczęło kropić!

podobno od tego, że brzuch wysoko. 
dla mnie baaaardzo duzo i sama nie wiem za co...