|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Fiol- wyobrażam sobie jak się wystraszyłaś...
Na wsi, w której mam zamieszkać, biega pełno psów...kiedyś szłam do koleżanki, która mieszka 20 minut spacerem od nas i kilka razy mnie pot obleciał bo napotykałam psy, które się zatrzymywały i podchodziły do mnie. Tym bardziej byłam wystraszona, że to było niedługo po tym jak zostałam pogryziona przez psa.... smutno i pusto- wszystkie myślą o naszej agatce i jej Aniołku...
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
7t5d Pamietam jak dziś.. Bardzo, bardzo mocno Cie przytulam..Kazdy lekarz mowil mi ze to wada dziecka, a dopiero p. prof immunolog, u ktorej bylam ostatnio, zasugerowala, ze przyczyną mogł byc u mnie niedobór białka s.. Wiem ze to nie czas i nie miejsce na takie rady, ale jak bedziesz juz na silach, przebadaj sie od poczatku.. Kurde ide, bo az sie poryczalam Dobranoc Dziewczyny |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Kochane....dziękuję Wam za ogromne wsparcie i dobre słowo jakie mi dajecie.... Zeberko dziekuję ale narazie i tak zostaniemy w klinice i wrócę do tego lekarza zapewne u którego teraz zaczęliśmy i niech on nas pokieruje.... Elizka napewno sie przebadamy razem z Tż bardzo mocno! Na początek pewnie zaczniemy od badań genetycznych bo już to zasugerował ginek....Czy któraś z Was robiła badania genetyczne na NFZ? przyznam że są one kosztowne...z tego co wiem to u mnie 500zł/ osoba więc spora kasa a do tego dochodza przecież inne badania....mam juz plan iść do gina na NFZ i poprosić o skierowania na te badania na które sie da..... Pewnie pomyślicie że jestem wariatka bo tyle co się dowiedziałam i jeszcze nie było # do końca a ja już myślę co dalej....ale po prostu czuję że muszę tak postąpić a nie inaczej....nie chcę już o tym wszystkim myśleć i żyję przyszłością i tym co robić dalej w tym kierunku....chociaż powiem szczerze że już na dziecku mi tak bardzo nie zależy i nie będę zachodzić w ciążę za wszelką cenę.....no ale może po 3 miesiącach przerwy którą trzeba zrobić nabiorą nowych sił i zmienię zdanie.....
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko niestety trwa - w miastach typu Kraków, Katowice, Wrocław trzeba czekać na termin około pół roku, a nawet więcej (dzwoniłam do Krakowa w lutym i termin podano mi na październik czy listopad nawet ).Ale zadzwoniłam do polecanej tu poradni Genom w RUdzie śląskiej i już za tydzień jechaliśmy. No ale co z tego,skoro dalej czekam na ustalenie terminu pobrania krwi do badań Już minęło 1,5miesiąca od poradni Choć z drugiej strony to dobrze może,bo od lutego męczy mnie kaszel, a trzeba być idealnie zdrowym.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-04-19 o 07:29 |
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
).Dopatrywanie sie pozytywow w kijowej sytuacji: jestescie plodni, mozecie miec dzieci, zaszliscie w naturalnym cyklu. teraz trzeba znalezc przyczyne # heh. trudne, ale mam nadzieje ze realne...Maksi, jak się dziś czujesz?
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tego co wiem to tam się czeka 3 miesiące na wizytę właśnie...także chyba jeszcze 1,5 miesiąca przed Wami.... Cytat:
Jednak jak widać na załączonym obrazku i podstawie wyników innych dziewczyn tutaj nie koniecznie tak musi być.... MOŻE ale NIE MUSI....wiem...mam nadzieję że dostanę skierowanie na badania .... Dziewczynki po 2 # czy robiłyście jakieś badania szybko po #?? tzn czy są jakieś takie badania które trzeba wykonać do iluś tygodni aby wynik był wiarygodny i można było coś z niego wywnioskować?
|
|
#3127 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My mieliśmy akurat oboje skierowania od rodzinnego, bo ja chodziłam do gina prywatnie i musiałam mieć skierowanie od lekarza na NFZ. A ja Ci się nie dziwię, że myślisz, co dalej. Domyślam się, że za chwilę przyjdą chwile zwątpienia (jak u każdej z nas), ale nie poddasz się... Cytat:
Jak chcesz, to sobie tam przedzwoń i przypomnij się. One mają takie listy i mogą sprawdzić i Ci powiedzą, czy wkrótce będzie ktoś dzwonił. W sumie u nas trwało to tak: pod koniec kwietnia dostałam skierowanie - na początku czerwca miałam wizytę - w połowie lipca miałam pobranie krwi - w końcówce sierpnia dostałam wyniki. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
A co do badań - nie wiem, czy nie p-ciała antykardiolipidowe czy fosfolipidowe - to się powinno chyba szybko badać. Nie wiem, czy Anitka tego nie badała, może ona będzie wiedzieć
|
|||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
agatko- jak zadzwoniłam do mojej gin, że mimo wizyty dzień wcześniej i leków zaczynam # to pytałam czy jakieś badania zrobić - poleciła mi wykonać przeciwciała kardiolipinoweale - ale nie mam 100% pewności, że to dlatego, że byłam "na świeżo" po stracie
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tych co należy w miarę szybko zrobić to robiłam antykoagulat tocznia, przeciwicała przeciwkardiolipinie - to na zespół przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (test przesiewowy ANA) - tu mi wyszedł problem ![]() takie miałam zalecenie lekarza, popytaj swojego o to
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-04-19 o 08:03 |
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Perse dziękuję....
![]() Zeberko też dziękuję bardzo....może ALFA mi cos podpowie?
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
już podpowiedziała
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję.....a na to można też dostać skierowanie ?
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to mojemu maleństwu też serduszko przestało bić w okolicy 7t4d a może i tak jak u ciebie Agatko to był już 7t5d, ja nie wiem dokładnie bo miałam późno owulację i wg OM to 9 tc był, ale ciąża od początku młodsza była...
może to jakiś poprostu newralgiczny moment jest, jakiś ważny podział wtedy następuje albo zmienia się profil hormonalny, coś kiedyś czytałam że wtedy pojawiają się zalążki łozyska? ![]() tyle że u mnie to inaczej było, bo dzieciątko było silne i serduszko mu biło mimo krwawienia, no ale nie dało rady i 24h później było już po wszystkim
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Agatko nie mogę przestać o Tobie myśleć .. Kochana przytulam Cię z całych sił. Measi i Fiol współczuje przeżyć. Takie sytuacje są straszne. Co do psa to ja nie pozwoliłabym aby jakiś zerkał do wózka! Nigdy nie wiadomo co mu szczeli do głowy i co zrobi! Następnym razem polecam zachować naprawdę daleko idącą ostrożność - albo niech mu właściciel założy kaganiec albo nich nie biega po Twojej działce - jak nie to dzwoń po straż miejską! U nas kilka lat temu pies pogryzł we wsi śmiertelnie dziecko i od tego czasu mam ciary jak słyszę o takich sytuacjach. Uważajcie dziewczyny. Agatko co do badań zaraz po 2# ja robiłam: ANA1, ANA2, przeciwciała antykardiolipidowe IgG i IgM, przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG i IgM i cały panel tarczycowy wraz z przeciwciałami AntyTPO. Z tego co teraz wiem to należy też zbadać antykoagulant toczniowy i przeciwciała przeciw beta2-glikoproteinie IgG i IgM. Te wszystkie przeciwciała mają do siebie to że u niektórych kobiet mogą pojawiać się tylko w okresie ciąży i po # zanikają.Dlatego należy je wykonać chyba najpóźniej do 6 tyg. od #. Badań jest cała masa.. Co do genetyki to dziewczyny już wszystko chyba wyjaśnił. Hosenko zadzwoń do tej poradni! Bo w moim przypadku to tak jakby o nas zapomnieli i termin był ustalony ale nikt od nich nie zadzwonił. |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
podejrzewam, że napewno dostać można - pytanie czy lekarz wypisze
![]() ja się nie dowiadywałam, bo teoretycznie po 1 poronieniu nie miałam podstaw do robienia badań
|
#3136 |
|
Konto usunięte
|
A lepiej się postarać o takie skierowania, bo te badania są strasznie drogie :/ Tzn. jedno w granicach kilkudziesięciu zł.... U mnie pciała antykardio chyba z 60 zł kosztują - a to tylko jedne z tych badań :/
Ja z kolei ostatnio robiłam boreliozę - 50 zł.. No ale nie mam i nie miałam. Gin kazał zrobić profilaktycznie z powodu opuchnięcia... |
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Agatko szczerz to wątpię że uda Ci się dostać na którekolwiek z tych badań
Powiedz swojemu lekarzowi że nie zamierzasz z diagnostyką czekać na 3# tylko chcesz wszystko teraz i niech wypisze Ci badania jakie zaleca się przy poronieniach nawykowych. |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież na wypis ze szpitala czeka się z 2 tyg tzn na wynik badań hist-pat..... Jest u mnie gin na NFZ taki co kieruje odrazu do szpitala jak mu się nie podoba coś i pracuje w moim szpitalu także myślę że będzie miał serce i choć kilka badań zleci mi nie pójdę nie poproszę to sie nie przekonam....myślę że warto spróbować....
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko dziewczyny Ci już wszystko pięknie odpisały..
Ja wczoraj po szkole rodzenia miałam wilgotno w kroczu...i miałam bawełniane gaciory....znowu strach w oczach.. Dziś wizyta...wdech-wydech... |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurek trzymam
za wizytę...
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, ja brałam skierowanie do Poradni Genetycznej od lekarza rodzinnego, nie musiałam mieć dokumentacji ze szpitala. Po prostu powiedziałam, ze jestem po dwóch poronieniach.
W Poradni Genetycznej byłam w Warszawie, cezkalam na wizyte ok 10 dni a pobranie krwi było w tym samym dniu co wizyta, na wyniki kariotypu czekałam jakieś 6-7 tygodni. Wszystkie inne badania robiłam na własna rękę. I nie jesteś dziwna... Ze tak szybko o tym myślisz, to chyba jest naturalne, ze od razu chce sie wiedzieć "czemu?" i mieć punkt zaczepiania na przyszłość. Ja wychodząc ze szpitala (po pierwszym poronieniu) zahaczylam o prywatne laboratorium i od razu wykonałam cześć badań. Trzymaj sie Agata! Aha, a moze uda Ci sie poprosić zeby skierowali na badanie kariotypu Twojego Aniołka? Mojej Zuzi pobrali fragment skory i krew z pępowiny i miała oznaczany kariotyp. Sami tego nie chcieli robic, bo to pierwsze poronienie, bo jest duża szansa ze nie wyjdzie (zanieczyszczenie bakteryjne itp) ale po mojej usilnej prosbie wyslali material do badania.. Moja koleżanka po drugim poronieniu w 9 tygodniu (zahamowanie rozwoju w 6 tygodniu) w innym szpitalu tez mialapobrany "materiał z tkanki zarodka" na oznaczenie kariotypu i wyszedł nieprawidlowy. Ona z mężem maja kariotypy ok, więc "przypadek". Są pozytywnie nastawieni do ewentualnej następnej ciąży, bo znają przyczynę "niepowodzenia". Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-19 o 09:23 |
|
|
|
#3143 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak to chyba nie działa... Stopień podniecenia może wpłynąć tylko na ilość spermy (co ma oczywiście swoje plusy bo im więcej mililitrów tym więcej plemników) ale na ruchliwość i budowę podniecenie na pewno nie wpływa.Cytat:
Rozwala mnie jak właściciel psa mówi że piesek łagodny i nic nie zrobi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciukasy!!!!! Zdawaj relacje jak najszybciej
|
||||||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny....
a pow mi czy do badań genetycznych trzeba odczekać 3 miesiące po #?? bo wczoraj tak mi koleżanka napisała że trzeba bo inaczej nie wyjdą...??
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
My z mężem robiliśmy kariotypy dokladnie 3 tygodnie po poronieniu....
Te 3 miesiące to możliwe ze moze miec znaczenie w późniejszej ciąży, gdy moze dojść do znacznego przecieku plodowo-matczynego. Na takim etapie jak Twój to nie ma żadnego znaczenia. Kooocur, trzymam kciuki za wizytę! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-19 o 09:56 |
|
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za info....najwyżej jeszcze dziś dopytam pani gin....
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zwróciła uwagę temu panu żeby na przyszłość nie było takiej sytuacji. JOANNA jak się dzisiaj czujesz? MAKSI mam nadzieję że niebawem przepędzisz całkowicie tę anginę AGATKO idziesz dzisiaj na wizytę? KOCURKU trzymam kciuki za wizytę
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
idę ....nie wiem po co....
sprawdziłam jedno lab u mnie.... ANA 1 - 50zł ANA 2 - 90zł p.antykardiolipidowe obie klasy - 90zł antykoagulat toczniowy - 80zł
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-04-19 o 10:05 |
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To chyba rozsądne ceny?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

identycznie......ja czułam że nie jest dobrze...objawów jakichkolwiek brak tak jak poprzednim razem ale mimo wszystko wierzyłam że tym razem się uda!
napewno sie przebadamy razem z Tż bardzo mocno! Na początek pewnie zaczniemy od badań genetycznych bo już to zasugerował ginek....
).
Już minęło 1,5miesiąca od poradni 

za wizytę...

no i występuje w tym spektaklu Bobrowski - przystojniak