Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 07:04   #1351
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hurrra! Znalazły się i spodnie od garnituru
Dla chcącego nic trudnego
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej brzusie obiecalam ze wpadne pochwalic sie wizyta to jestem
Wszystko ok, szyjka zamknienta, nie skraca sie. Juz nawet ktg mialam robione, szybko hehe szkoda tylko ze usg nie bylo. Nastepna wizyta 16.05.
Tak w ogole to od wtorku jestesmy w III trymestrze
Trzymam kciuki zakolejne wizyty
Postaam sie wpasc szybciutko znowu

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
do mnie tez nie i jak sobie pomyśle, to trochę się boję
Do mnie w ogóle nie dociera więc sie jeszcze nie boję
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Jutro o 7 rano mój tata ma operację, trzymajcie kciuki! Miał mieć usuwane guzy na szyi i jeden płat tarczycy, a dziś się okazało, że oba płaty zostaną usunięte i może węzły chłonne - okaże się wszystko podczas operacji... Najgorzej, że jego tata miał to samo kilkanaście lat temu i podczas operacji musieli go reanimować, więc nastroje nie wesołe...

Za wizytujące dziś
Za robiące dziś jakieś badania
Za wszystkie, którym kciuki się przydadzą )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:21   #1352
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam się z rana i zabieram się za chwilę do roboty

Kupiłam wczoraj te rękawice i posprzątałam łazienkę ale w międzyczasie niezapowiedzianie wpadła koleżanka, została na obiado-kolację.. więc się wszystko w czasie przesunęło. Posprzątaliśmy już całe mieszkanie (zeszło nam do 21) i mamy spokój na weekend.
A dzisiaj przenosimy się do rodziców..do niedzieli będziemy towarzyszyć kocurowi.. biedne kocisko, jest takie wrażliwe
Miłej pracy dzoan dobrze kojarze ze przyszły tydzień to ostatni w którym pracujesz?
A kocisko dobrze ma, towarzystwo mu organizują co by sie nie nudzil

Samanta mam pytanie odnośnie tych pasków wybielajacych na zeby, bo zamierzalam sobie kupić. Dlaczego mozn dopiero po porodzie? Są szkodliwe dla dziecko czy chodzi o zeby w ciazy?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:40   #1353
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Miłej pracy dzoan dobrze kojarze ze przyszły tydzień to ostatni w którym pracujesz?
A kocisko dobrze ma, towarzystwo mu organizują co by sie nie nudzil

Samanta mam pytanie odnośnie tych pasków wybielajacych na zeby, bo zamierzalam sobie kupić. Dlaczego mozn dopiero po porodzie? Są szkodliwe dla dziecko czy chodzi o zeby w ciazy?
Mowila ze jednak sie cos polyka z tych paskow i ze ona by w ciazy nie stosowala i mi odradza. Zaraz przeczytam ulotke i moze sie dowiem cos wiecej bo jak ona mi powiedziala, ze nie to ja juz niedopytywalam. Jak sie okaze ze podczas karmienia tez nie mozna to padne :/

Edit : podali na ulotce ze nie powinny tego uzywac kobiety w ciazy. Skladu calego nie ma, ale to zawiera 10% wody utlenionej wiec moze w ciazy nie mozna bo wiadomo cos polkniesz z tego napewno. Poza tym napisali , ze dla zwyklych ludzi moze oddzialywac sensytywnie na dziasla, a my w ciazy mamy sensytywne podwojnie dziasla. Mi teraz np.czesto leci krew.
Ale o okresie karmienia nic nie napisali

Aha te paski sa takie na dzien na 30-60min. Nie na noc.

Wiem ze soda troche wybiela i nie wiem czy z raz jej nie uzyc. Chyba soda zwykla na ciaze nic nie zrobi zlego ?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-04-19 o 07:50
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:50   #1354
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mowila ze jednak sie cos polyka z tych paskow i ze ona by w ciazy nie stosowala i mi odradza. Zaraz przeczytam ulotke i moze sie dowiem cos wiecej bo jak ona mi powiedziala, ze nie to ja juz niedopytywalam. Jak sie okaze ze podczas karmienia tez nie mozna to padne :/
No to czekam na info

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-19, 07:54   #1355
Oliath
Zakorzenienie

Heja z rana

Ktora tam nie ma nic a nic ciuszynkow, a spodziewa sie coreczki? tu aukcja z kompletna wypraweczka za 99 pln poki co, ZA GODZINE SIE KONCZY

http://allegro.pl/mega-paka-dziewczy...173924248.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:55   #1356
czarownica1
Zakorzenienie

Dobry

nadrobiłam, nie odpisuję, bo zaraz spadam do gumiarza... mam gwoździa z podkładką w przednim kole. Od prau dni tak jezdzę, słyszałam, że stuka coś ale że mam trudności ze schylaniem się i klękaniem przy aucie to dopiero wczoraj Tż mi sprawdził. Może przy okazji wymienie na letnie już?

w nocy bolał mnie lędźwiowy/miednica.
wychodzi słoneczko, rano padało więc pewnie parno będzie.
Forsycja w tym roku nie bedzie miałą kwiatów, już liście puszcza.
no i generalnie może być... oprócz tego że wczoraj usiadłam na łóżku przed snem i złapałam dola, że jeszcze tyle tygodni, że ja nie dam rady z tym obolałym gnatem, że taka odpowiedzialność, że ten remont, że kocurzyca znowu siada ze zdrowiem, ze znowu trza obiad wymyslić i pić litrami wodę, że boli mnie paznokieć..... wielka kupa nieszcześcia ze mnie

i tym miłym akcentem zakańczam poranny wywód, spylam póki da się czymś oddychać jeszcze
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:01   #1357
Guuusiaa
Zadomowienie

Witajcie

U mnie dziś znó słoneczko tak więc na pewno wybyję na cąły dzień
Tylko że najpierw trzeba trochę posprzątać, pralka już włączona więc czekam aż się wypierze, obiadek wczoraj zrobiłam (pomidorówka)

Mam zamiar wyjść o 11 i wrócić koło 18 razem z mężem a idę na plaże na pewno

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:06   #1358
Oliath
Zakorzenienie

Czarodziejko

Ja zaczelam konstruktywnie dzien od zamarynowania karkowki na obiad , spaceru z sierscia oraz pochloniecia sopockiej, almette, rzodkiewek, grahamek i nadziewanej czekolady

Ide prasowac

Deszczyk we Wro
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:06   #1359
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No to czekam na info
Juz wyedytowalam posta
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry

nadrobiłam, nie odpisuję, bo zaraz spadam do gumiarza... mam gwoździa z podkładką w przednim kole. Od prau dni tak jezdzę, słyszałam, że stuka coś ale że mam trudności ze schylaniem się i klękaniem przy aucie to dopiero wczoraj Tż mi sprawdził. Może przy okazji wymienie na letnie już?

no i generalnie może być... oprócz tego że wczoraj usiadłam na łóżku przed snem i złapałam dola, że jeszcze tyle tygodni, że ja nie dam rady z tym obolałym gnatem, że taka odpowiedzialność, że ten remont, że kocurzyca znowu siada ze zdrowiem, ze znowu trza obiad wymyslić i pić litrami wodę, że boli mnie paznokieć..... wielka kupa nieszcześcia ze mnie

i tym miłym akcentem zakańczam poranny wywód, spylam póki da się czymś oddychać jeszcze
Tez tak mam.
Wczoraj sttasznie plakalam i znienawidzilam caly swiat i ofc nikt mnie nie rozumie
Tz sie zalamal biedny.

Stary 2013-04-19, 08:12   #1360
Guuusiaa
Zadomowienie

A ja jem loda Frugo i mały dostał szajby i mnie skopał

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:18   #1361
Samantha7
Zakorzenienie

Ja zjadlam mcFlurry i mnie żołądek boli. Takie smieciowe lody nie na moj żołądek niestety
Tz powiedział,ze jak jeszcze raz będę takim gownem dziecko karmić to w tyłek dostanę

Lecę spać. Tz mi jeszcze bedzie suszyc włosy

Miłego dzionka

Stary 2013-04-19, 08:23   #1362
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj usiadłam na łóżku przed snem i złapałam dola, że jeszcze tyle tygodni, że ja nie dam rady z tym obolałym gnatem, że taka odpowiedzialność, że ten remont, że kocurzyca znowu siada ze zdrowiem, ze znowu trza obiad wymyslić i pić litrami wodę, że boli mnie paznokieć..... wielka kupa nieszcześcia ze mnie
wiem, że to mało pocieszające, ale ostatnio jesteśmy bardzo podobne... moje gnaty powodują, że rano wstaję z łóżka 20-30 min

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja zaczelam konstruktywnie dzien od zamarynowania karkowki na obiad , spaceru z sierscia oraz pochloniecia sopockiej, almette, rzodkiewek, grahamek i nadziewanej czekolady

Ide prasowac
Ola, czy Ty sobie możesz któregoś dnia usiąść na d.upie rano i zrobić NIC i pochwalić się tym? Każdego ranka wpędzasz ogół we frustrację z powodu naszego "nieróbstwa", opieszałości i nieefektywności... Ja mam normalnie wyrzuty, że zdążyłam tylko zjeść i z psem zaprowadzić Norberta do przedszkola...

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Ja zjadlam mcFlurry i mnie żołądek boli. Takie smieciowe lody nie na moj żołądek niestety
Tz powiedział,ze jak jeszcze raz będę takim gownem dziecko karmić to w tyłek dostanę

Lecę spać. Tz mi jeszcze bedzie suszyc włosy

Miłego dzionka
Samanta... u Ciebie już prawie 2:30 nad ranem? Co Ty tu jeszcze robisz????

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:28   #1363
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Edit : podali na ulotce ze nie powinny tego uzywac kobiety w ciazy. Skladu calego nie ma, ale to zawiera 10% wody utlenionej wiec moze w ciazy nie mozna bo wiadomo cos polkniesz z tego napewno. Poza tym napisali , ze dla zwyklych ludzi moze oddzialywac sensytywnie na dziasla, a my w ciazy mamy sensytywne podwojnie dziasla. Mi teraz np.czesto leci krew.
Ale o okresie karmienia nic nie napisali

Aha te paski sa takie na dzien na 30-60min. Nie na noc.

Wiem ze soda troche wybiela i nie wiem czy z raz jej nie uzyc. Chyba soda zwykla na ciaze nic nie zrobi zlego ?
Hm....No to jak piszą ze w ciazy niet no to nie ruszam. Moje zeby bardzo dobrze sie maja, zobaczymy co będzie dalej.
Dzięki za odp. Która u ciebie godzina?

O Roxi juz mi odpowiedziała
Samanta do łóżka spać bo lanie będzie

MAJA🍼

23.08.2013

Edytowane przez misiaczka555
Czas edycji: 2013-04-19 o 08:30
Stary 2013-04-19, 08:31   #1364
Neni1984
Zakorzenienie

Siemka
Cytat:
Wszystko ok, szyjka zamknienta, nie skraca sie. Juz nawet ktg mialam robione, szybko hehe szkoda tylko ze usg nie bylo. Nastepna wizyta 16.05.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Daj mu na imię Wojciech jak Cejrowski - podróżnik

Dobra chyba idę spać

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hahah my nie bedziemy miec bo przypominam, ze moj to płeć męska, a u psów to działa podobnie jak u ludzi.. Z tego co widziałam Ty jesteś w ciąży, Twój Tż rozumiem będzie rodził następne?

BEZIK- BOSO PRZEZ ŚWIAT
x 2
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
O Boże, a my następne w kolejce
Nie dociera to jeszcze do mnie.
To TŻ opowiada ostanio swojej mamie, że będzie odmalowywał pokój Małego, że szykujemy to że tamto, a ona "Ale przecież jeszcze tyyyle czasu! Jeszcze maj, czerwiec iiiiiii ......[cisza]..............."
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Ide spac dziewczynki, Mery usnela - wycalowala mi brzus poprzytulala sie i sama poszla do sypialni zeby ja polozyc spac
Ale kochania I grzeczna

Cytat:
Jutro o 7 rano mój tata ma operację, trzymajcie kciuki! Miał mieć usuwane guzy na szyi i jeden płat tarczycy, a dziś się okazało, że oba płaty zostaną usunięte i może węzły chłonne - okaże się wszystko podczas operacji... Najgorzej, że jego tata miał to samo kilkanaście lat temu i podczas operacji musieli go reanimować, więc nastroje nie wesołe...

Do jutra!
i czekam na info jak poszło
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Leżymy, ja na plecach, macam brzuch a tam NIC - mięciutko wszędzie i mówię - "bobas zniknął". A mąż "no jak zniknął, to gdzie jest?". A ja " wpadł tam chyba na dół do d*py", a mąż się drze wystraszony "weź się szybko obróć na klęczki, co będzie biedactwo w tym szambie leżeć"

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja melduję, że zadania, które na dziś planowałam, zostały wykonane - najważniejsze, że góra ubrań do prasowania zniknęła muszę przyznać, że się zmęczyłam także dzień pomimo pobudki o 12 nie został stracony

Cytat:
A w tym czasie moj Tz poszedł do sklepu poszukać sobie tego opakowania na iPhona , a wyszedł ze sklepu z ubrankami dla swojego synka
Nie myślałam,ze kiedyś przyjdzie mu na myśl cos samemu kupić. Fajnie
Łał no to się wczuwa chłopak

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-19 o 08:37
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:43   #1365
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry

Tez wczoraj miałam taki wieczór, TZ był w pracy a ja lezalam z dołem i poplakalam sobie trochę. Nie żebym miała jakiś ogromny problem, czasem naprawdę bzdury doprowadzają mnie do lez np. Ze TZ nie chciał obiadu bo nie był glodny

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ale dzisiaj głupoty robiłam przez sen, śniło mi sie ze brzuch mi zaczął szybko rosnac i sprawdzalam (naprawde) przez sen czy mam jeszcze moj pępek i za każdym razem był coraz plytrzy
A jak u was z pepkami? Kiedy robią sie wypukle?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-19, 08:50   #1366
Rockyyy
Zakorzenienie

Helloł żabki dwupaczki

Kolejny piękny wiosenny dzien

Wczoraj chciałam pospamowac wieczorem ale jak weszłam do domu to poległam.Brzuch mnie ciagnął a kręgosłup tak bolał ze masakra :/ leżałam,ogladałam z Tzem tv i ledwo co prysznic wzięłam.Spałam jak zabita-co te swieze powietrze ze mną robi

Wczoraj Tz ogarnął ogródek-pomalowałam krzesła ale oparów farby nie wdychałam Na dworze umyłam moje zimowe buty-wyschły na słonku i pochowałam je głębokooo.

A wieczorkiem zrobiliśmy pierwsze w sezonie ognicho
Tak mi kiełbacha smakowała,jak nigdy

Gratuluje wizyt,tygodni i trzymam za kolejne.Ide za chwilke zjesc cosik ,policze kurczaczkowe ruchy i cosik ponadrabiam.
W planach mam tylko umyc podłogi i luzzzik
Stary 2013-04-19, 08:56   #1367
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu Alne najlepsze jest to że urodziłam takiego malutkiego pieska
Wyglądał jak miniaturowy labrador taki biszkoptowy
A później niby nie mogłam łożyska urodzić. MATKO co to się babie w ciąży może przyśnić. No porażka

Cytat:
jezu dziewczyny, jak czytam ile Wy sprzątacie i ogarniacie w domu to ażź mi wstyd! Od ponad miesiąca nie mieszkamy już na 4-pokojowym mieszkaniu, delektuje się kawalerką i jej małą powierzchnią, a co za tym idzie ogarnięcie zajmuje mało czasu!
Mi na szczęście pogoda odpowiada, zobaczymy co będzie za kilka, kilkanaście tygodni Przyjemne spacerki dziś były, wreszcie!!
Pies był na zdjęciu szwów po kastracji, wszystko się podobno ładnie zrosło, ALE musi mieć kołnierz jeszcze z 2 dni Jutro mu chyba ściągnę i po prostu będę jeszcze z dzień-dwa go pilnować bardziej, bo mi go żal...

Do jutra!
Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze
Cytat:
Dobry

Ja też mam nie raz takie napady Tż tylko pyta co mi jest a mi wtedy jeszcze gorzej. Ach te hormony

Coś mi nie pocytowało a ja mam taką sklerozę w tej ciąży

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-04-19 o 08:58
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:06   #1368
sarna405
Zadomowienie

hejo
U was kolejny dzień pieknej wiosny a u mnie szaro buro i ponuro-DESZCZ[COLOR="Silver"]
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-04-19 o 09:09
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:07   #1369
Rockyyy
Zakorzenienie

Nadrabianko:
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
zaraz biorę się za nadrabianie bo wczoraj wieczorem tez mało byłam przed kompem.

byłam dzisiaj na badaniach- mocz, morfologia i glukoza. Sama glukoza nie była taka straszna, słodka ale z cytrynką dobra. Trochę mnie muliło na początku po niej ale dałam radę. Mam z laboratorium do domu ok 15 minut drogi i wracałam na głodniaka bo miałam tylko wafelka przy sobie a nie miałam na niego chęci. W domu zaczęłam robić śniadanie i strasznie słabo mi się zrobiło z głodu, w głowie mi się kręciło, ręce się trzęsły. Chyba cukier mi spadł mocno. Zjadłam i leżę teraz i dochodzę do siebie. Więc rada dla innych weźcie sobie coś do jedzenia na powrót
Mnie tez bardzo szybko spada cukier.Jak juz czuje sie głodna to do 20 minut musze zjesc bo potem padaaaaaaaam.
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Patrzcie, jak mnie w tydzień wywaliło

Pierwsze zdjęcie 24 tc 1 d, dwa pozostałe 25 tc i 1 d
Teraz wierze w Twą ciążę
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Ile ja się namęczyłam dzisiaj z ogarnięciem przed wizytą... Ale paznokcie w nogach jeszcze udało mi się pomalować

Ja mam sporo próbek, więc na początek je wypróbujemy, a potem podejmiemy decyzję co dalej. Mam 3 komplety J&J, Nivea baby, nawet bepanthen dostaliśmy. I jeszcze jakaś firma, której nie znam kompletnie i muszę poczytać.

Ja się boję tirów na drogach Mam wrażenie, że oni takiego małego autka nie widzą albo, że naczepa im się przewróci Wiem, że to nie za dobrze, bo kierowca powinien czuć się pewnie na drodze, ale przy tirach zawsze włącza mi się większa czujność.
Ja chciałam ostatnio pomalowac pazurki u nog ale to mega wysiłek....

Ja mam juz troszke próbek-dostane tez w szpitalu juz na 100%.;

Tiry na drogach budzą grozę :/
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Was tez tak suszy i tez sie tak diabelnie meczycie każdą pierdółką?...
Taaak.Sapie jak moj Pies i spijam duuuzo wody a potem sikam,sikam,sikam....
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Niektorym morza bylabym codziennie nad nim mmmm powiedzcie mi..czy mozna sie wystawiac na slonce w sensie troche opalic sie?mam ochote wyjsc polezec na balkonie oczywiscie z zakrytym brzuchem i cycami alr czy to nie zaszkodzi niuni?jak bede miala tylko bluzke czy cos narzucone?
Ja siedze codziennie pare minut na słonku z zakrytym baniakiem.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Krysia ja tam sie ciesze ze ta dziewczyna odpadla...:-/ona nie bedzie tego robic tamtego taka damulka wcale nie lafna a na zdjeciach to juz wogole wychodzila jak .... ale to moje zdanir:-P
Ja jej nie lubiłam.Wiecznie niezadowolona,nie chciałam wykonywac zadan-to po co tam szła?
Stary 2013-04-19, 09:11   #1370
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejo
U was kolejny dzień pieknej wiosny a u mnie szaro buro i ponuro-DESZCZ
U mnie też deszcz, a planowałam spacer

A Tobie się ciąża nie cofa tylko musiałaś kliknąć na tygodnie i pokazało Ci ile tygodni zostało Ci do końca
Wejdź sobie w swój suwaczek i poklikaj to zobaczysz o co chodzi
Stary 2013-04-19, 09:14   #1371
lachryma
Zakorzenienie

hejka,

witamy sie w 28t, czyli 7 miesiacu
czas rozpoczac ostatni trymestr
Stary 2013-04-19, 09:15   #1372
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej jadę na glukoze. jestem potwornie główną. zresztą jak zwykle, kiedy nie mogę jeść... trzymajcie kciuki, bo my dziś zaczynamy też 26 tc trzymamy z Fi kciuki za wizyty

jadę autobusem a w radio na cały autobus leci jakąś czytana książka:-D odchamianie spoleczenstwa, czy coś?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:16   #1373
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Tak, mieszkamy już razem. Rzeczy powoli przewozimy, ale za bardzo niema na to czasu.
Asiulka gratuluje Piękna z Ciebie kobitka
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Tak, jestem już w domku. Rano byłam u lekarza. Dostałam L4 na dzis i jutro i się kuruję...no powiedzmy bo w sumei nie ma nawet czym sie kurować...

Lekarka przepisała mi tabletki EMS (emskie) i móiła bym sobei napar z nich robiła. Tak, ze dzis będę naparzać

Oliath, Barbara, bardzo łądne córy
Do dziewczyn, które mają pieski....ALE WAM zazdroszcze! !!!
Kuruj sie skarbie moj kochany

Przyjedz do mnie-udostepnie Ci Psa a nawet dwa.Po godzince bedziesz miec dosc Kłapoucha i jeogo zabawek,patyków itp.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40370847]
Byłam na spacerku, chwilkę posiedziałam w parku, ale samej to się tak nie chce W Biedronie u mnie oczywiście nic ciekawego, ale kupiłam takie pudełko, powrzucam do niego wszystkie rzeczy, które mi się walają po pokoju.
[/QUOTE]
Ja przewaznie tez siedze sama ale moge z Psami pogadac.A ostatnio zdarza mi sie z brzuchem
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Gdy z karawaną idzie po słońcu
Nigdy nie marudzi, ze jest mu gorąco!
Wiel- wiel- wielki Wielbłąd

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Tak na szybko relacja z wizyty
Kamil jest ciągle Kamilem Waży 1200g i wszystko jest ok. Szyja długa, zamknięta. Następna wizyta za 3 tyg., potem będą co 2.
Odnośnie kłucia w okolicach pępka - nie jest za dobrze, jeśli tak się dzieje... Dostałam na to luteinę do stosowania przez tydzień i jeśli nie będzie się powtarzać, to mam odstawić. Nie skraca mi się szyjka, więc generalnie nie ma jakiś poważnych konsekwencji jeszcze, ale lepiej interweniować.
Planujemy jutro jechać do Wałbrzycha (300km) i pani powiedziała, że to ostatni moment, bo potem już nie pozwoli. W ciąży zwiększa się ryzyko zakrzepów i mamy robić często przerwy, a ja mam ruszać dużo nogami.
Pytałam też o ruchy. I moja ginka powiedziała, że dobrze byłoby w każdej godzinie poczuć, że się rusza. Że mogą się zdarzyć okresy dłuższego braku aktywności i jeśli wtedy nie pomaga żadne pobudzanie dziecka słodkim albo ruszaniem brzucha, to jechać na IP. Tak samo jak nagle tych ruchów jest znacznie mniej. Generalnie jak coś niepokoi to sprawdzać, a nie czekać.

Ja mam czasem wątpliwości czy mleko z kartonu ma cokolwiek wspólnego z mlekiem
Ale generalnie masz rację Ja się źle wyraziłam
Stary 2013-04-19, 09:22   #1374
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejo
U was kolejny dzień pieknej wiosny a u mnie szaro buro i ponuro-DESZCZ[COLOR="Silver"]
Nie smutaj u mnie też dzisiaj pada

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

Gratki
I gratki dla wszystkich które dziś zaczynają nowe tygodnie
Kejt pysznej glukozy

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:28   #1375
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Witam się w pochmurny poranek. Zauważyła, że u mnie tak w kratkę, raz słonecznie, a raz chmury. Pospałam dziś dłużej, ale mam po południu spotkanie z piz.dą od mieszkania w sprawie ogrzewania, więc musiałam nabrać sił

Cytat:

Krysia- trzymam kciuki za tatę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

No i co najważniejsze 3 z przodu. Zaczynamy dziś 30 tydzień
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:30   #1376
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40375839]Co lekarz, to opinia...

Mój twierdzi, że kłucie w okolicy pępka oznacza, że rozchodzą się mięśnie i jest to zjawisko fizjologiczne, a po porodzie wróci do dawnego stanu.
A poza tym pierwszy raz słyszę, że dziecko trzeba czuć w każdej godzinie :O
Mój lekarz mówi, że ma się poruszyć raz na dzień (liczenie ruchów dopiero na końcówce ciąży).
Najczęściej czytam, że ma być te 10 ruchów w ciągu 12 godzin. Czasami - że ma być 10 ruchów w najaktywniejszej godzinie.
Ale o tym, że raz na godzinę jeszcze nie słyszałam.

Ja tam i tak sądzę, że najlepiej jest zaufać swojej intuicji, ale to niesamowite, jak bardzo różnią się opinie lekarzy.

A tak ogólnie to za wizytę [/QUOTE]
Dokładnie.Kazy mowi inaczej.Trzeba zdac sie na swoją intuicję,same wiemy najlepiej jak to z aktywnoscią naszych dzieci jest.
Ja sie trzymam opcji ze min.10 ruchow po sniadanku i kolacji.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
To niech weźmie skrzynkę browarów - mój będzie wniebowzięty [COLOR="Silver"]
)
Mojego Tza nic bardziej by nie ucieszyło
Cytat:
jezu dziewczyny, jak czytam ile Wy sprzątacie i ogarniacie w domu to ażź mi wstyd! Od ponad miesiąca nie mieszkamy już na 4-pokojowym mieszkaniu, delektuje się kawalerką i jej małą powierzchnią, a co za tym idzie ogarnięcie zajmuje mało czasu!
Mi na szczęście pogoda odpowiada, zobaczymy co będzie za kilka, kilkanaście tygodni Przyjemne spacerki dziś były, wreszcie!!
Pies był na zdjęciu szwów po kastracji, wszystko się podobno ładnie zrosło, ALE musi mieć kołnierz jeszcze z 2 dni Jutro mu chyba ściągnę i po prostu będę jeszcze z dzień-dwa go pilnować bardziej, bo mi go żal...

Do jutra!
za tate
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej jadę na glukoze. jestem potwornie główną. zresztą jak zwykle, kiedy nie mogę jeść... trzymajcie kciuki, bo my dziś zaczynamy też 26 tc trzymamy z Fi kciuki za wizyty

jadę autobusem a w radio na cały autobus leci jakąś czytana książka:-D odchamianie spoleczenstwa, czy coś?
smacznego

Ufff nadrobiłam

Neni jestem dumna ze tyle pierogów naprodukowałaś

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Wrzuce Wam 2 foteczki do klubu i mykam liczyc ruchy,pooglac tv A potem biore sie za podłogi i luuuzik
Stary 2013-04-19, 09:32   #1377
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

U mnie pochmurno i pewnie będzie padać, ale to dobrze bo może się w końcu zazieleni....

Dziś mam w planach umyć resztę okien, popisać Tż pracę i ogolić nogi

krysia
tata juz po operacji ale mam nadzieję, że wszystko ok i trzymam za Niego kciuki

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
A ja jem loda Frugo i mały dostał szajby i mnie skopał
No to żeś dała z rana o tej godzinie Ty już robisz mi smaki

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A wieczorkiem zrobiliśmy pierwsze w sezonie ognicho
Tak mi kiełbacha smakowała,jak nigdy
Oj poszłabym na takie ognisko i zjadłabym takiej kiełbaski

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu Alne najlepsze jest to że urodziłam takiego malutkiego pieska
Wyglądał jak miniaturowy labrador taki biszkoptowy
A później niby nie mogłam łożyska urodzić. MATKO co to się babie w ciąży może przyśnić. No porażka

Cytat:
hejka,

Cytat:

za glukozę
i za 26 tc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:32   #1378
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Gratuluję tygodni!!

Trzymam kciuki za wizyty!!!

Cytat:
Mnie tez bardzo szybko spada cukier.Jak juz czuje sie głodna to do 20 minut musze zjesc bo potem padaaaaaaaam.
W takim razie może powinnaś jeść więcej węglowodanów złożonych? One wolniej uwalniają cukier, przez to nie grożą takie zmiany poziomu cukru we krwi.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:40   #1379
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
hejka,

Cytat:
Smacznego!
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
[/COLOR]No i co najważniejsze 3 z przodu. Zaczynamy dziś 30 tydzień

Cytat:
Neni jestem dumna ze tyle pierogów naprodukowałaś
Dziękuję

A ja zakupy robię
Materacyk do łóżeczka, przewijak na łóżeczko, ręcznik z kapturkiem, rogal do spania i karmienia dwustronny, gruszka na kozy, skarpeteczki i spray do nosa z wodą morską
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przewijak.jpg (45,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ręcznik.jpg (30,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rogal.jpg (93,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rogal2.jpg (55,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2013-04-19, 09:42   #1380
idzia111
Zakorzenienie

hej,

Mam białko w moczu
w poniedzialek mam glukoze - mam nadzeje ze chociaz tu bedzie dobrze
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości