|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dla chcącego nic trudnego
![]() Cytat:
![]() Do mnie w ogóle nie dociera więc sie jeszcze nie boję Cytat:
Za wizytujące dziś Za robiące dziś jakieś badania Za wszystkie, którym kciuki się przydadzą )
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() A kocisko dobrze ma, towarzystwo mu organizują co by sie nie nudzil ![]() Samanta mam pytanie odnośnie tych pasków wybielajacych na zeby, bo zamierzalam sobie kupić. Dlaczego mozn dopiero po porodzie? Są szkodliwe dla dziecko czy chodzi o zeby w ciazy?
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit : podali na ulotce ze nie powinny tego uzywac kobiety w ciazy. Skladu calego nie ma, ale to zawiera 10% wody utlenionej wiec moze w ciazy nie mozna bo wiadomo cos polkniesz z tego napewno. Poza tym napisali , ze dla zwyklych ludzi moze oddzialywac sensytywnie na dziasla, a my w ciazy mamy sensytywne podwojnie dziasla. Mi teraz np.czesto leci krew. Ale o okresie karmienia nic nie napisali ![]() Aha te paski sa takie na dzien na 30-60min. Nie na noc. Wiem ze soda troche wybiela i nie wiem czy z raz jej nie uzyc. Chyba soda zwykla na ciaze nic nie zrobi zlego ?
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-19 o 07:50 |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Heja z rana
![]() Ktora tam nie ma nic a nic ciuszynkow, a spodziewa sie coreczki? tu aukcja z kompletna wypraweczka za 99 pln poki co, ZA GODZINE SIE KONCZY ![]() http://allegro.pl/mega-paka-dziewczy...173924248.html
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() nadrobiłam, nie odpisuję, bo zaraz spadam do gumiarza... mam gwoździa z podkładką w przednim kole. Od prau dni tak jezdzę, słyszałam, że stuka coś ale że mam trudności ze schylaniem się i klękaniem przy aucie to dopiero wczoraj Tż mi sprawdził. Może przy okazji wymienie na letnie już? w nocy bolał mnie lędźwiowy/miednica. wychodzi słoneczko, rano padało więc pewnie parno będzie. Forsycja w tym roku nie bedzie miałą kwiatów, już liście puszcza. no i generalnie może być... oprócz tego że wczoraj usiadłam na łóżku przed snem i złapałam dola, że jeszcze tyle tygodni, że ja nie dam rady z tym obolałym gnatem, że taka odpowiedzialność, że ten remont, że kocurzyca znowu siada ze zdrowiem, ze znowu trza obiad wymyslić i pić litrami wodę, że boli mnie paznokieć..... wielka kupa nieszcześcia ze mnie i tym miłym akcentem zakańczam poranny wywód, spylam póki da się czymś oddychać jeszcze
|
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ![]() U mnie dziś znó słoneczko tak więc na pewno wybyję na cąły dzień Tylko że najpierw trzeba trochę posprzątać, pralka już włączona więc czekam aż się wypierze, obiadek wczoraj zrobiłam (pomidorówka) Mam zamiar wyjść o 11 i wrócić koło 18 razem z mężem a idę na plaże na pewno
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejko
Ja zaczelam konstruktywnie dzien od zamarynowania karkowki na obiad , spaceru z sierscia oraz pochloniecia sopockiej, almette, rzodkiewek, grahamek i nadziewanej czekolady ![]() Ide prasowac ![]() Deszczyk we Wro
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz wyedytowalam posta
![]() Cytat:
Wczoraj sttasznie plakalam i znienawidzilam caly swiat i ofc nikt mnie nie rozumie Tz sie zalamal biedny.
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
A ja jem loda Frugo i mały dostał szajby i mnie skopał
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadlam mcFlurry i mnie żołądek boli. Takie smieciowe lody nie na moj żołądek niestety
![]() Tz powiedział,ze jak jeszcze raz będę takim gownem dziecko karmić to w tyłek dostanę ![]() Lecę spać. Tz mi jeszcze bedzie suszyc włosy Miłego dzionka
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Każdego ranka wpędzasz ogół we frustrację z powodu naszego "nieróbstwa", opieszałości i nieefektywności... Ja mam normalnie wyrzuty, że zdążyłam tylko zjeść i z psem zaprowadzić Norberta do przedszkola... ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Samanta... u Ciebie już prawie 2:30 nad ranem? Co Ty tu jeszcze robisz???? |
||
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za odp. Która u ciebie godzina? O Roxi juz mi odpowiedziała Samanta do łóżka spać bo lanie będzie
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-04-19 o 08:30 |
|
|
|
|
#1364 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To TŻ opowiada ostanio swojej mamie, że będzie odmalowywał pokój Małego, że szykujemy to że tamto, a ona "Ale przecież jeszcze tyyyle czasu! Jeszcze maj, czerwiec iiiiiii ......[cisza]..............." Cytat:
![]() Cytat:
i czekam na info jak poszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-19 o 08:37 |
||||||||
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ale dzisiaj głupoty robiłam przez sen, śniło mi sie ze brzuch mi zaczął szybko rosnac i sprawdzalam (naprawde ) przez sen czy mam jeszcze moj pępek i za każdym razem był coraz plytrzyA jak u was z pepkami? Kiedy robią sie wypukle?
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł żabki dwupaczki
![]() Kolejny piękny wiosenny dzien ![]() Wczoraj chciałam pospamowac wieczorem ale jak weszłam do domu to poległam.Brzuch mnie ciagnął a kręgosłup tak bolał ze masakra :/ leżałam,ogladałam z Tzem tv i ledwo co prysznic wzięłam.Spałam jak zabita-co te swieze powietrze ze mną robi ![]() Wczoraj Tz ogarnął ogródek-pomalowałam krzesła ale oparów farby nie wdychałam Na dworze umyłam moje zimowe buty-wyschły na słonku i pochowałam je głębokooo.A wieczorkiem zrobiliśmy pierwsze w sezonie ognicho Tak mi kiełbacha smakowała,jak nigdy ![]() Gratuluje wizyt,tygodni i trzymam za kolejne.Ide za chwilke zjesc cosik ,policze kurczaczkowe ruchy i cosik ponadrabiam.W planach mam tylko umyc podłogi i luzzzik
|
#1367 | ||
|
Rozeznanie
|
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w domu Alne najlepsze jest to że urodziłam takiego malutkiego pieska![]() Wyglądał jak miniaturowy labrador taki biszkoptowy ![]() ![]() A później niby nie mogłam łożyska urodzić. MATKO co to się babie w ciąży może przyśnić. No porażka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mi nie pocytowało a ja mam taką sklerozę w tej ciąży
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-04-19 o 08:58 |
||
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() U was kolejny dzień pieknej wiosny a u mnie szaro buro i ponuro-DESZCZ [COLOR="Silver"]
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-04-19 o 09:09 |
|
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianko:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam juz troszke próbek-dostane tez w szpitalu juz na 100%.; Tiry na drogach budzą grozę :/ Taaak.Sapie jak moj Pies i spijam duuuzo wody a potem sikam,sikam,sikam.... Cytat:
Ja jej nie lubiłam.Wiecznie niezadowolona,nie chciałam wykonywac zadan-to po co tam szła?
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tobie się ciąża nie cofa tylko musiałaś kliknąć na tygodnie i pokazało Ci ile tygodni zostało Ci do końca ![]() Wejdź sobie w swój suwaczek i poklikaj to zobaczysz o co chodzi
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
witamy sie w 28t, czyli 7 miesiacu czas rozpoczac ostatni trymestr
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jadę na glukoze. jestem potwornie główną. zresztą jak zwykle, kiedy nie mogę jeść... trzymajcie kciuki, bo my dziś zaczynamy też 26 tc trzymamy z Fi kciuki za wizyty![]() jadę autobusem a w radio na cały autobus leci jakąś czytana książka:-D odchamianie spoleczenstwa, czy coś?
|
|
|
|
#1373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna z Ciebie kobitka ![]() Cytat:
![]() Przyjedz do mnie-udostepnie Ci Psa a nawet dwa.Po godzince bedziesz miec dosc Kłapoucha i jeogo zabawek,patyków itp. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40370847] Byłam na spacerku, chwilkę posiedziałam w parku, ale samej to się tak nie chce W Biedronie u mnie oczywiście nic ciekawego, ale kupiłam takie pudełko, powrzucam do niego wszystkie rzeczy, które mi się walają po pokoju.[/QUOTE] Ja przewaznie tez siedze sama ale moge z Psami pogadac.A ostatnio zdarza mi sie z brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1374 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() I gratki dla wszystkich które dziś zaczynają nowe tygodnie ![]() Kejt pysznej glukozy
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w pochmurny poranek. Zauważyła, że u mnie tak w kratkę, raz słonecznie, a raz chmury. Pospałam dziś dłużej, ale mam po południu spotkanie z piz.dą od mieszkania w sprawie ogrzewania, więc musiałam nabrać sił ![]() Cytat:
![]() Krysia- trzymam kciuki za tatę ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- No i co najważniejsze 3 z przodu. Zaczynamy dziś 30 tydzień |
|
|
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40375839]Co lekarz, to opinia...
Mój twierdzi, że kłucie w okolicy pępka oznacza, że rozchodzą się mięśnie i jest to zjawisko fizjologiczne, a po porodzie wróci do dawnego stanu. A poza tym pierwszy raz słyszę, że dziecko trzeba czuć w każdej godzinie :O Mój lekarz mówi, że ma się poruszyć raz na dzień (liczenie ruchów dopiero na końcówce ciąży). Najczęściej czytam, że ma być te 10 ruchów w ciągu 12 godzin. Czasami - że ma być 10 ruchów w najaktywniejszej godzinie. Ale o tym, że raz na godzinę jeszcze nie słyszałam. Ja tam i tak sądzę, że najlepiej jest zaufać swojej intuicji, ale to niesamowite, jak bardzo różnią się opinie lekarzy. A tak ogólnie to ![]() za wizytę [/QUOTE]Dokładnie.Kazy mowi inaczej.Trzeba zdac sie na swoją intuicję,same wiemy najlepiej jak to z aktywnoscią naszych dzieci jest. Ja sie trzymam opcji ze min.10 ruchow po sniadanku i kolacji. Cytat:
![]() Cytat:
za tateCytat:
Ufff nadrobiłam Neni jestem dumna ze tyle pierogów naprodukowałaś ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Wrzuce Wam 2 foteczki do klubu i mykam liczyc ruchy,pooglac tv A potem biore sie za podłogi i luuuzik
|
|
#1377 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() U mnie pochmurno i pewnie będzie padać, ale to dobrze bo może się w końcu zazieleni.... Dziś mam w planach umyć resztę okien, popisać Tż pracę i ogolić nogi ![]() krysia tata juz po operacji ale mam nadzieję, że wszystko ok i trzymam za Niego kciuki ![]() No to żeś dała z rana o tej godzinie Ty już robisz mi smaki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za glukozęi za 26 tc
|
||||
|
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Gratuluję tygodni!! Trzymam kciuki za wizyty!!! W takim razie może powinnaś jeść więcej węglowodanów złożonych? One wolniej uwalniają cukier, przez to nie grożą takie zmiany poziomu cukru we krwi. |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() A ja zakupy robię ![]() Materacyk do łóżeczka, przewijak na łóżeczko, ręcznik z kapturkiem, rogal do spania i karmienia dwustronny, gruszka na kozy, skarpeteczki i spray do nosa z wodą morską
|
||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
Mam białko w moczu ![]() w poniedzialek mam glukoze - mam nadzeje ze chociaz tu bedzie dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Miał mieć usuwane guzy na szyi i jeden płat tarczycy, a dziś się okazało, że oba płaty zostaną usunięte i może węzły chłonne - okaże się wszystko podczas operacji... Najgorzej, że jego tata miał to samo kilkanaście lat temu i podczas operacji musieli go reanimować, więc nastroje nie wesołe...

tu aukcja z kompletna wypraweczka za 99 pln poki co, ZA GODZINE SIE KONCZY
a idę na plaże na pewno 

, spaceru z sierscia oraz pochloniecia sopockiej, almette, rzodkiewek, grahamek i nadziewanej czekolady 

[COLOR="Silver"]
o tej godzinie Ty już robisz mi smaki