|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
oj ja tez mam czasem smaka na coś ale ogolnie duzo nie jem...oczywiscie rzucam sie na coś ale nawet całego talerza zupy nie wcisne. kiedys mogłam np zjesc zestwa w macu big maca i do tego jeszce cheseburgera a teraz ledwo cheseburgera wcisne. ale w sumie jestem zadowolona bo przynajmniej nie czuje sie jakos ociężale a brzuchol rosnie w mega tępie....a to dopiero 11 tydz ciekawe co będzie dalej...
jutro ide do internisty po skierowania na badania... aaa no i nie pochwaliłam sie, udało nam się wygrac ta sesje zdjęciową i umówiłam sie na sesje jakos na wrzesien żebym już duża była i zrobię sobie taką sesje brzuszkową razem z chłopakami
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Antibia super, będziesz miała fajną pamiątkę
Truskawki to tak eee, ale nie piszcie o arbuzach i czereśnie ![]() Dziewczyny trzeba się jutro opamiętać i pisać szybko i krótko, bo nam Dzidzi Niuńka będzie po placach zabaw z gołym tyłeczkiem śmigać, jak Dzidzi nie damy do tego all przysiąść
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chcę sesję brzuszkową
![]() Co do nie zdrowego Zarcia to ja nie będę święta , właśnie wciągnęłam zupkę chińską , ze śmietana i przecierem A teraz lecę spać ..
|
#2885 | ||
|
Zadomowienie
|
cieszę się, ze wszystko w porządku
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki!
Czy jest tu ktoś z krakowa, albo ktoś kto mógłby polecić jakiś sprawdzony gabinet w krakowie, gdzie można zrobić USG genetyczne z testem PAPPA, czy jak to się nazywa? któraś z was przez to już przechodziła? |
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wizyt ![]() Plamienia nie ma już, tylko raz było, a cały dzień potem czułam się jakbym miała okres, a dzisiaj jak nowo narodzona się czuję Jestem w pracy i na śniadanie jem 7days![]() Dzisiaj znów cały dzień w pracy, ale spokojnie dzisiaj,żadnych dostaw ani nic. Też zamówię kebaba. Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone przepisy na gołąbki? Ja u siebei w saloniku mam gazetkę z przepisami na gołąbki, ale wolalabym jakies sprawdzone |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ale naskrobałyście Widziałam,że piszecie o owocach... uwielbiaaaam! Ostatnio kupiłam sobie w Piotrze i Pawle 0,5 kg truskawek bo tak apetycznie wyglądały![]() Arbuza też ubóstwiam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wygranejJa jestem z Krakowa, wiem ze mój ginekolog prywatnie wykonuje takie badania, ale to dopiero przede mną. |
|
|
|
|
#2890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za wszystkie dobre słowa i wsparcie.
Dzisiaj o 10:30 powinnam dowiedzieć sie jak wyniki to cos bedzie wiadomo.Stresuje się,aż mnie brzuch cały boli ![]() Cytat:
Uparłam sie na karmienie,więc położna odciągała mi pokarm,potem brałam paracetamol,żeby złagodzić ból,a po jakimś czasie karmiłam ja pzrez nakładki Nie chce straszyć,po prostu pisze jak jest!Położna chwaliła mnie tylko za taką postawę,bo twierdzi,ze współczesne matki ze wszystkim ida na łatwiznę,za wczesnie się poddają.Moja walka o laktacje była długa i bolesna,ale nie ugiełam sie i jestem z siebie dumna![]() Ja nie oceniam,każdy zrobi jak uważa. magalska jakim aparatem fotografujesz?Zajmujesz sie fotografia zawodowo? Cytat:
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz, wszystko będzie tak jak napisała jedna z dziewczyn.No ja będę dziennik prowadzić, zakupiłam zeszyt, obrzydliwy, ale ladniejszego nie mięliu. Poozdabiam go jak dowiem się jaka płeć. Pamiątka super. Myślę, że nawet dla dziecka |
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin super wieście z wizyty!Aż się serce raduje
![]() Antibia super,że wygraliście taką sesję,fajna pamiatka ja mam mnóstwo zdjęc z pierwszej ciązy. Trele-morele zrób listę,ja moge byc pierwsza: -ja uważam,ze na 100% będe mieć dziewczynke
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
też chyba sobie takie nakładki sprawie.... a co do aparatu to mój głowny to canon 5d mark II i bardzo sobie go chwalę.. a fotografia to od pewnego czasu mój zawód, mam własną działalność i bardzo sobie chwalę
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny zawód, najważniejsze, że się robi to co się lubi i kocha
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i najważniejsze że się będziemy dzielić opieką z dzidziusiem bo ja pracuję jak już to głownie w sb, czasem nd, w tygodniu dość rzadko... a mąż pracuje pn-pt 7do 15 więc nie musimy angażować po macierzyńskim babci etc
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cora, ty się kochana nie martw, będzie dobrze!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Co do jedzenia. U mnie nadal nudności i niestrawność. Także ciężko mi cokolwiek zjeść, na nic nie mam ochoty.
Teraz wizytę zaplanowaną mam 6-7 maja także jeszcze troszeczkę muszę poczekać. Ponoć będę miała wykonywane usg genetyczne, czy jeszcze czegoś powinnam się domagać od lekarza na drugiej wizycie? będę wtedy w 11/12 tygodniu. Gratulacje szczęśliwych wizyt
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myśle,że nie ma potrzeby kupować juz nakładek Moze karmienie pójdzie wam gładko,a moze wcale nie będzie karmic piersią Moja siostra nie miała żadnych problemów,synek załapał od razu i nie było problemów.
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
No to zazdroszczę, my z tz prowadzimy dwa saloniki prasowe i nie wiem jak to zrobimy. Mamy i tutaj i tam pracowników, ale tutaj też będzie musiał tż przyjeżdzać jak już będę w późniejszej ciaży, bo teraz to luzik. I wlaśnie mnie to martwi
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin łatwo powiedzieć
Najgorsze,że w zasadzie ten wynik nic mi może nie powiedzieć i tylko nastarszyć.Tylko usg 9 maja na pewno da mi odpowiedź czy narządy wstapiły do jamy brzusznej.Dopiero o 11 będe znać wyniki.Panią uprosiłam,zeby mi podała przez tel.
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Największe gaduły:
Dzastin08 243 ryba91 176 anulka2205 153 paulinaizabela 135 agatkaa1 118 misia332 111 Trele_Morele 105 a ja dopiero 55 wiadomości bida:d
|
|
|
|
#2902 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie moge się doczekać kiedy u mojego brzdąca rączki i nóżki zobaczę ![]() Cytat:
Cytat:
Pisałyście o owocach - ja mam awersję. Chcę mi się ciągle jeść niezdrowo i tłusto. W moich marzeniach są kurczaczki z kfc, lody z maca, a wczoraj miałam chcicę na placki ziemniaczane No i sobie zrobiłam. Jeszcze za mną schabowy chodzi, kluski śląskie, spaghetti... kurcze mam nadzieję, że to minie.Dzisiaj piątek! Miłego początku weekendu!
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz,że my tu wszystkie 3mamy kciuki i wierzymy że będzie dobrze Mya,poczekajmy do końca I części z podsumowaniem;D bo pewnie dużo się pozmienia;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-19 o 10:20 |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Podczytuję Was od samego początku, bo sama będę prawdopodobnie listopadową mamą, ale nie odzywam się, bo różne przeboje mam i tradycyjnie bałam się zapeszyć ![]() Mam tylko pytanie do coralady - czy u Ciebie chodzi o przepuklinę? Jakie badania dodatkowe miałaś? U mnie zdiagnozowano przepuklinę pępkową w 10t0d. Lekarz powiedział, że do następnego usg powinno się wchłonąć. Usg za tydzień, więc czekam
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie za 2000 postów ju z nowy wątek będzie. Ostatnio byłam na mamusiach pazdziernikowych i one to tam leca z pisaniem ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]()
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie też bida pewnie :PCytat:
||||
|
|
|
#2909 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bohaterko ![]() też te paczuszki dostałam w szpitalu i potem pocztą przychodziły wszystko będzie dobrze, tego się musimy trzymać ![]() Cytat:
następnym razem poślij troche kablami ![]() Cytat:
za rozmowe taka rozmowa jakby coś wyczuli ![]() Cytat:
ja tez chce sesje brzuszkową, taką rodzinną z natalcią i mężem własnie na wrzesień planuje ![]() nieskromnie pochwale się moją ostatnią sesją ![]() http://grinderphotography.blogspot.c...brzusznie.html i może roczkową natalci http://grinderphotography.blogspot.c...ekinierka.html fajnie mieć taką zdolną koleżanke fotogafke ![]() Cytat:
to już teraz, mam nadzieję ze będzie dobrze! ![]() ja też miałam na początku masakre z sutkami, już w spzitalu krwawily itd, ale szybko to minęło też bardzo chciałam karmić dziewczyny my absolutnie nie straszymy, to może strasznie brzmi, ale uwierzcie przy tej małej kruszynce dostaje się jakieś nadrzyrodzonej mocy i wiele można znieść ![]() Cytat:
mój mąz to w pracy o 6 do wieczora w soboty do ok. 14, teraz bez cioci babci i dziadka nie mogłabym pracować ![]() Cytat:
wczoraj wyrobiłam norme na miesiąc chyba ja dziś od rana mam kłopoty z netem najpierw w ogóle nie było a teraz co chwile mi przerywa połączenie, kto to widział tak ciężarną wkurzać
|
|||||||
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się że my nigdy nie zaznamy spokoju, a przynajmniej do czasu gdy dziecko nie przyjdzie na świat, bo na początku gdy się starałyśmy to myślałyśmy byle tylko zobaczyć II kreski, później to było mało i byle kropka zobaczyć, dalej żeby serduszko biło, to później też za mało i żyje się od wizyty u gina do wizyty.. hehhhh.... no chyba że jak już zacznie porządnie kopać to będziemy spokojniejsze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

i czereśnie 

A teraz lecę spać ..
KCIUKI DLA ANI 

gratuluję wygranej
dlatego się boję jak to będzie z dzidzią, myślę żeby karmić do pierwszego zęba bo jak by mnie ugryzło to chyba bym umarła 

też chyba sobie takie nakładki sprawie.... a co do aparatu to mój głowny to canon 5d mark II i bardzo sobie go chwalę.. a fotografia to od pewnego czasu mój zawód, mam własną działalność i bardzo sobie chwalę
Ślub 25.08.2012
moja bohaterko