|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Haha,dla wszystkich osób które uważają ,że pracę można dostać tylko po znajomości,
jestem pierwszym przypadkiem,który nie dostanie pracy właśnie przez znajomość. Przeglądając dzisiaj oferty,znalazłam ofertę pracy w sklepie znajomego,odezwałam się i nic,zero odzewu!Mój TŻ mówi,że wcześniej już rozmawiał z nim na ten temat,że szukam pracy i jak znajdzie się miejsce to ja bym była chętna. TŻ mówi,że on pewnie nie chce mnie zatrudnić,bo woli ochrzaniać anonimowe osoby a tak to po znajomości,głupio by było,jakby on był moim szefem,ale coś dla mnie to słaby argument. |
|
|
|
|
#2012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje i powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że tu gdzie chcę mieszkać jej nie mam hehe
|
|||
|
|
|
|
#2013 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
mnie niemiecki wchodził, chociaż go nie lubiałam
ale to było jakieś 6 lat temu
|
|
|
|
|
#2015 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Widzę,że dyskusja językowa trwa w najlepsze, więc się przyłączę
Uczyłam się w podstawówce rosyjskiego, oczywiście pamiętam bardzo niewiele Całe Technikum i studia - niemiecki (8lat) - pamiętam niewiele, właśnie nie wiem czemu -wydawało mi się że wchodzi mi ten język bez problemu, a jak miałam z Niemcem zamienić kilka słów to mnie zatkało i Ich nicht verstehe Angielskiego uczyłam się ok. roku w Szkole językowej i z niego wiem najwięcej, próbuję się zmuszać do regularnego powtarzania, mam pełno książek, rozmowek i innych, ale nie mam motywacji |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na studiach na jakieś 20 osób 5 nas przychodziło na angielski, reszta zainteresowała się na poprawkach i jakie było nagadywanie z ich strony, ze babka nic ich nie nauczyła
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie tak było, Ci co nie chodzili na język, najwięcej mieli do powiedzenia, jaka to nauczycielka jest okropna i się "uwzięła"
Ja chodziłam i lubiłam Panią od niemieckiego, ona chyba mnie też, bo miałam 5 jako jedna z nielicznych![]()
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Na egzaminie przynajmniej nikt z tego powodu nie kwiczał
|
|
|
#2020 |
|
Konto usunięte
|
gdyby ktoś chciał, jest zniżka na kursy -15%, dostałam na maila
http://www.mg-edu.pl/strona-glowna/ |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie czasem przychodzili po samą obecność i babka ich wypuszczała, bo z ich zachowaniem nikt pewnie niczego by się nie nauczył za to sobie później dłużej pochodzili jak trzeba było wszystko pozaliczać
|
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40384054]gdyby ktoś chciał, jest zniżka na kursy -15%, dostałam na maila
http://www.mg-edu.pl/strona-glowna/[/QUOTE] Dzięki, może z jakiegoś skorzystam Na początek darmowy kurs motywacyjny
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Ja dzisiaj taki humor pół na pół mam
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
aaaa jak mi głowa pęka, miałam się dzisiaj rano wybrać do centrum miasta do sklepów, muszę sobie kupić parę rzeczy, mam nadzieje że kawa mi jakoś pomoże i wyruszę w końcu... |
|
|
|
|
#2025 |
|
Konto usunięte
|
ja się zbieram do swojej byłej pracy, podwójne urodziny w moim byłym pokoju i lecę na torta
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- mnie też dziś pobololewa Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-19 o 11:07 |
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jak tam szukanie pracy?
Ja skończyłam kurs księgowości w zeszłym tygodniu, miałam mieć "pewną pracę" po znajomości. Minął tydzień i cisza. Straciłam tyle czasu bo nie wysyłałam CV. Od dzisiaj znowu gapię się w monitor i wysyłam. Już straciłam nadzieję że cokolwiek znajdę. W maju biorę ostatni zasiłek |
|
|
|
|
#2027 |
|
BAN stały
|
Pamiętacie jak w styczniu czy lutym pisałam tutaj, że dostałam maila z pewnej firmy z wawy, która poszukuje konsultanta do pracy w mieście 30 km ode mnie. Jest to agencja pracy z wawy, która dla firmy z wawy zajmującej się szkoleniami bezrobotnych poszukuje pracownika. Firma zajmująca się szkoleniami miała otwierać chyba filię w mieście 30 km ode mnie. Tak z maili wynikało. Pisali, że wszystko odbędzie się wtedy jak ta firma szkoleniowa z wawy otrzyma pozytywną zgodę od kogoś tam na przeprowadzanie szkoleń na podkarpacie. W jednym mailu kazali mi wydrukować, podpisac i zeskanować oświadczenie. Oświadczenie podpisałam i wysłałam. Potem napisali, że z wybranymi osobami rozmowy będą w połowie kwietnia. Połowa kwietnia jest i nikt do mnie się nie odzywa, więc wysłałam do nich maila z pytaniem czy rekrutacja już odbyła się , a jeśli nie to jaki jest jej planowany termin. Maila napisałam w środę , dziś piątek i brak odp od nich. Może już nie odp, bo rozmyślili się i nie będą nikogo zatrudniać i otwierać fili
Narobili mi tylko nadziei niepotrzebnie.
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wysyłacie CV jak nie ma w ogłoszeniu nazwy firmy/nazwiska, tylko sam mail?
|
|
|
|
|
#2029 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nazwiska, nic, nie ma, tylko mail na dole. |
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- witam. poszukuje dziewczyn (wiek 19-30) do slubu z obcokrajowcem za kase (30 tys). prosze o kontakt na emaila udziele wiecej informacji. Jak przystojny i majętny to się zgłaszam.
|
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie wiem czy wysyłać.
|
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro w całej Polsce, to na pewno nie chodzi o jakiś stacjonarny sklep spożywczy. Ani o sieć sklepów, bo wtedy byłby profesjonalny mail. Ja bym nie wysyłała.
|
|
#2035 |
|
BAN stały
|
Wrzuć link do tego ogłoszenia. Łatwiej nam będzie coś powiedzieć. A może już ktoś z forum wysyłał CV na to ogłoszenie. Parę osób jest tu z podkarpacia. a jak się nie mylę ty też.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-19 o 13:32 |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://praca.gratka.pl/pracownik/szu...a-1867243.html |
|
|
|
|
|
#2037 |
|
BAN stały
|
Ogłoszenia z tym mailem pojawiają sie do różnych miast Polski. Trochę to podejrzane. Gdzie Nowy Sącz a gdzie Grudziądz. Ja bym nie wysyła. Na pewno o pracę w sklepie nie chodzi.
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z co sądzicie o tej pracy, do której mam rozmowę w poniedziałek? Wyliczyłam sobie, że te 6,75/h na rękę to mniej niż najniższa krajowa, w dodatku nie wiem ile godzin, od połowy do całego etatu. Bez chorobowego i urlopu, a ja mam dziecko, które zaraz wejdzie w wiek przedszkolny, więc może chorować, a ja nawet urlopu wziąć nie będę mogła. Pracy potrzebuję, bo mój partner się zażyna, żeby starczało nam na wszystko, ale nie wiem czy jest sens, zarobię tam 500-1000zł, moim zdaniem więcej z tego utrudnień niż pożytku. A może wybrzydzam i przyda mi się kop?
|
|
|
|
|
|
#2039 |
|
BAN stały
|
Za 1000 zł to ja chętnie bym do pracy poszła.
Zawsze to jakieś doświadczenie jest.
|
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Angielskiego uczyłam się ok. roku w Szkole językowej i z niego wiem najwięcej, próbuję się zmuszać do regularnego powtarzania, mam pełno książek, rozmowek i innych, ale nie mam motywacji

Narobili mi tylko nadziei niepotrzebnie.
Sama nie wiem czy wysyłać.