![]() |
#31 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Teściowa dziś pojechała do szpitala! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak poważnie -zaczęłam się zastanawiać, czy z moimi testami wszystko ok, bo jak przeglądałam w necie, to przeważnie takie blade te krechy wychodziły. A ja wczoraj nawet nie zastosowałam się do zalecenia, żeby nie pić nic 2 godziny przed testem - wychlałam 2 kawy. Nie przeoczyłaś, bo nie pisałam wcześniej. Dziewczyny, czy znacie jakieś domowe sposoby na zapalenie zatok? Do lekarza wybiorę się dopiero za tydzień, bo nie mam jak wcześniej, czuję się cała obrzmiała "w głowie", od wczoraj buczy mi w uchu, biorę Ibuprom. Nie mam absolutnie żadnego kataru, zapchanego nosa, zaburzenia węchu czy smaku. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Ja nie rozumiem, jak w szpitalu może nie być opcji ZZO ![]() Na Śląsku otworzyli kolejny prywatny szpital położniczy, z kontraktem w NFZ, gdzie porody z ZZO są za darmo (podobno): http://simin.pl/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
U nas o zzo można tylko marzyć
![]() ![]() Podpowiedzcie jaki kolor do brązowej ściany?
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-04-19 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak ty go zrobiłaś ![]() No nie ma..nie ma anestezjologów, nie ma ZOO. Idąc do tego szpitala godzisz się na to.
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Noo te 3cm mnie zszokowały, ja się nastawilam że pierwszy poród to wiele godzin...a tu taka akcja. Ten szpital to na drugim końcu miasta, jakbym sobie spokojnie w domu siedziała to..mogło być różnie, akcja nie mogła pójść za daleko przecież ![]() ![]() ![]() Aż mi się przypomniało wszystko. Pamiętam jeszcze jak Małą usłyszałam i mi pokazali że nie mogłam uwierzyć że to ona, ta istotka 9 miesięcy siedząca w moim brzuchu, kropeczka z usg, szał:d Co do 2 dziecka: rozumiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że masz kogoś kto z tobą na spaecr pójdzie.
Ja zawsze sama z Młodą- rzadko kiedy ktoś miał czas żeby z nami pospacerować- a jak w ciąży byłam tak sie wszyscy zarzekali że będą z nami wędrować. Guzik prawda. Teraz to już w ogóle w dupie mają nasze towarzystwo. Się wypada z obiegu jak się ma dziecko ![]() ..albo raczej jak się ma takich znajomych. Ja cały poród pamiętam jakby to było dziś. Często wracam do niego myślami. Ja podpisywałam wszystko jak leci..nawet się nie zastanawiałam co podpisuję. W szoku byłam że tyle tych papierów jest.
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co podpisywałam nie wiem. Potem jeszcze mnóstwo w temacie Małej..że sie zgadzam na szczepionki, pobranie krwi z głowi itd itd. Praktycznie codziennie coś podpisywałam.
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Zgodę na cięcie dawno podpisalam ale oni wyjechali z pytaniami... 'Imię ojca?" O jezu, cedzilam przez zęby. Ale poza tym jestem zadowolona ze szpitala. Głównie dlatego ze miałam tz non stóp, dali nam 2jke i mógł tam spać. Nawet niebieskie ubranko dostał:p Bo ogólnie wtedy zakaz odwiedzin, a mi ktoś do pomocy był niezbędny kurcze. Ze strony personelu też duża pomoc i sympatyczni wszyscy poza jedna panią od noworodków. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
sanetko, a może do tej brązowej ściany kremowy kolor zarówno w salonie jak i przedpokoju? plus do tego w przedpokoju można by na jednej ścianie położyć kamień albo tapetę
Cytat:
w tym szpitalu w UK, gdzie kręcą program, jest tak, że na oddział zapraszają kiedy akcja porodowa jest już zaawansowana. Więc praktycznie po krótkim czasie dziecko przychodzi na świat, a jak jest wszystko w porządku to po kilku godzinach wypisują już młodą mamę do domu. Przy porodzie jest tylko położna plus os. towarzysząca/e. 3mam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | ||||
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() haha no i fajnie!!! moja przyzwyczaila mnie do wygody hahaha chyba wyczula potencjalne zagrozenie ze strony swojego przyszlego-niezaplanowanego rodzenstwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Krzysiek spi a ja po cichu korzystam z kompa w poszukiwaniu jakiegos noclegu w okolicach Wroclawia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam tymczasowego rozwiązania bo białe ściany już mnie drażnią, a są usyfione już, no i Bartek ostatnio kredkami zmalował ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Asiuk: kciuki za teściową! nie jestem na bieżąco jak sprawy stoją, oby było jednak lepiej.
Tak się prezentuje mój dzieć na dzień dzisiejszy, łapcie, sprzed chwili. http://www.youtube.com/watch?v=5cEpR...ature=youtu.be |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ale Amelka z zycia zadowolona. Slodziara
#45 |
Wtajemniczenie
|
Haniu, cenne informacje, może mi sie kiedyś przydadzą
![]() ![]() Kotku, w samym Wrocławiu znam, ale w okolicach niestety nie ![]() Asiuk, ![]() Debrah, slodka Amelka ![]() Sanetko, do brązu to mi pasują jasne kolory: ecru, bez albo moze jasna morela? ![]() Nie moge spać, juz z godzinę książkę czytam ![]()
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Ależ ty mi zadajesz pytania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak on ma bardziej panikować niż ja to chyba wolę żeby był na korytarzu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Para "ruszyła' mi zatoki, katar zaczął ściekać (konicznie trzeba na bieżąco wydmuchiwać nos) aż w końcu po paru dniach wszystko się oczyściło ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
cześć w nowym wątku
![]() Mówcie mi "pani domu" ![]() Dwa dni to było jeżdżenie z miejsca na miejsce i załatwianie miliona spraw, udało się całkiem sporo ale nie wszystko. Nie zdążyliśmy z licznikiem na wodę. Napisałam jakieś upoważnienie dla tż, ale nie wiem, czy da radę beze mnie. To są minusy kupowania w pojedynkę - samemu trzeba wszędzie być i wszystko podpisać. Mamy klucze, mamy prąd, był płytkarz i poustalaliśmy szczegóły, był elektryk. Byliśmy w ikei, żeby dograć do końca kwestię kuchni. Pani stamtąd sporo nam podpowiedziała i pomogła, więc jestem zadowolona. No i wczoraj nocowaliśmy u tż siostry (będziemy mieszkać jakieś 15km od nich), opijaliśmy, bo było co i było czym, więc kiepsko dziś ze mną. Musiałam czekać do popołudnia, żeby wrócić do domu ![]() Tż został i od jutra wchodzi na budowę Cytat:
Najlepiej pewnie coś spokojniejszego, jeśli ten brąz jest ciemny. Na pewno pasuje ecru, krem, beż, kawa z mlekiem, ale fajne są też połączenia koloru morskiego i brązu - jakiś szmaragd, może jakiś jaśniutki lekko niebieski, zależy co lubisz i czy uda ci się dobrać fajnie pasujący kolor Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki za cynka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hurra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Nic mi się dziś nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Kotku jak się jedzie z kimś to zawsze coś komuś się nie podoba, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia ![]() ![]() Misku, gratulacje ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-04-22 o 07:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednej nocy urodziło się 7-ro dzieci. Dziewczyny na porodówce horrory opowiadały bo położne nie dawały rady tego ogarnąć. Sala wieloosobowa wygląda u nas jak pokój do rzeźni bydła. Cały w białych kaflach, takie obskurne metalowe łóżka. Zanim mi salowe mój pokój posprzątały byłam tam przez 30 min na KTG - i niemal nie zemdlałam. To też niefajnie że prywatnie chodzisz do lekarza niepracującego w tym szpitalu w którym zamierzasz rodzić. Niestety prawda taka że inaczej traktuje się pacjentkę która płaci lekarzowi ze szpitala. Ja byłam traktowana tak "a! to ta pacjentka od doktora W. to zaraz lecimy" Byłam na pierwszym miejscu. Trochę Cię straszę..ale jak chcesz mieć "miły" poród to sie tematem zainteresuj. A co do TŻ. Mój też był wydygany bardziej niż ja. Z gory zapowiadał że wyjdzie jak zacznie się najgorsze. I wyszedł. Dla mnie ważnie że był te 8 godzin skurczy- wody dał, po położną poszedł, potrzymał pod prysznicem, pomógł założyć klapki chociażby. Bez niego nie dałabym rady. A i tak najgorsze widział bo wszedł na porodówkę jak akurat rodziłam łożysko. Seks jest lepszy niż przed ...a też kiedyś mówiłam że nie chce go przy porodzie bo boję się że to zmieni tą sferę na niekorzyść. Także zastanówcie się jeszcze jak to wszystko rozegrać. Cytat:
![]() Wiosna, dom, nowa praca- pewnie Ci to dało niezłego powera ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No dało, chociaż muszę powiedzieć, że nie wszystko idzie super gładko i nie jest prosto zarządzać budową z odległości.
W dodatku właścicielka mieszkania, które obecnie wynajmuje, jednak kogoś znalazła, więc mogę tu mieszkać tylko do końca miesiąca. Pan od zrobienia łazienki i podłóg wejdzie dopiero po weekendzie majowym i twierdzi, że skończy w 2 tygodnie. Wychodzi więc, że muszę wziąć urlop na dwa tygodnie, bo nie będę miała gdzie mieszkać. Koleżanka zaproponowała mi wprawdzie nocleg u siebie, ale ma małe dziecko i małe mieszkanie, byłoby to uciążliwe dla wszystkich. Tż jest już od dziś na budowie ze swoim ojcem, będzie tam do czwartku robił ściany i sufity (trzeba w niektórych miejscach poszlifować i wykańczać) Mam sporo roboty papierkowej w pracy, w związku z kredytem jeszcze trochę, no i do tej nowej pracy muszę przygotować też trochę rzeczy, więc siedzę i rzeźbię |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
miskowa, intensywny czas przed tobą i niezbyt przyjemny póki co. Za to jak już domek będzie gotowy to się będziesz relaksować
![]() haniu, ja zrozumiałam, że gosia chodzi prywatnie do gina, który właśnie w tym szpitalu pracuje co chce rodzić Moja koleżanka chodziła do lekarza, który w szpitalu nie pracował i mówiła, że nie czuła się gorszą pacjentką. Także pewnie co szpital to obyczaj. jakiej długości sztangę kupujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Mam plan do końca maja się przeprowadzić. Pan od płytek powiedział, że skończy podłogi i łazienkę w ciągu dwóch tygodni. Dwa tygodnie maja będę jeszcze tutaj, potem wezmę dwa tygodnie urlopu i w międzyczasie się wprowadzę. Po przeprowadzce pomogę tż zmontować kuchnię (ambitnie zrobimy to sami) i będziemy rzeźbić już na miejscu końcówkę, no i dopiero wtedy też się wezmę za ogród, bo wygląda na razie w opłakanym stanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde dziewczyny ale mam zagwozdkę. Otwierają nam drugie biuro w CH. I teraz jest pytanie przejśc tam czy zostać na starych śmieciach. Wiadomo w CH praca poniedziałek - niedziela. Czynne 9-21 więc będą dni że do domu wracałabym po 21....ale boję się że gro klientów przejdzie tam- bo łatwiej dojechać, po drodze z zakupów można sprawy załatwić- przejdą klienci, prowizja spadnie ![]() Chyba kilka nocy nie prześpię myśląc po tym.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
haniu, ja ci może w klubie napiszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.