|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już wysoka ciąża to spokojnie ![]() Diabli za przeprowadzkę
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
ale się dzieje...
axella, mam nadzieję, że już jesteś na IP z tym krwawieniem ![]() lonely, biedny małż... cholercia, tak na weekend go puścili? przecież na pewno mają sprzęt, powinni od razu działać, sprawdzić gdzie te kamienie, jakie duże... po skierowanie do rodzinnego to jest służba choroby a nie zdrowia!!!karota11, jako że się odnalazłaś, to już zaginioną mamusią nie jesteś diabli, tak szybko wam poszło? ja to się będę dłuuuugo przeprowadzać. w ogóle to chyba jakoś jutro zacznę... póki co spakowałam 5 kartonów. jedna szafa wolna. jutro mam zamiar popakować resztę rzeczy z sypialni prócz paru ciuchowych setów przejściowych, może jakieś naczynia już... cholera wie co... nie wiem jak się za tą przeprowadzkę zabrać musimy to jakoś tak na raty, bo inaczej nie damy rady...
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
To takie minimalne ruchy, ledwo zauważalne ...
Ale Ci namieszali, dobrze, że już ok i jesteście w domu.
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech,farba nam z sufitu się skruszyła.............:mu r:
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
axella, jedź i nie czekaj. mi gin powiedział, że nawet jakby zdarzyła się kropelka krwi na wkładce mam jechać do szpitala. to może zagrażać życiu dziecka!!!
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny, już sie cieszę, ze wszystko się uspokoiło, ale tych z laboratorium to tylko
za moje nerwy banka26 sporo mnie nei było z miesiąc napewno ;/ Nie powiem strzelił mi jak nei wiem co, i juz myśląłam, ze jakaś depresja mnei bierze... axella mam nadzieję,z e pojechałą na IP, bo to lepiej zawsze sprawdzić ;/ |
|
|
|
#1929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu mam zespół niespokojnej nogi....oszaleję z tym.... Jak niektóre z Was piszą, że dzieci macie leniwe, to Wam w sumie zazdroszczę....mój mały chyba mało kiedy śpi...i zwykle jeździ mi po nerwach...zwijam się z bólu czasami jak się źle ułoży. Dzisiaj mi daje popalić. Jakieś piekielne dzieci nam wychodzą Byle 2-3 lata wytrzymać to sobie matka troszkę odsapnie w końcu... I nigdy więcej ciąży Martwię się jeszcze jak ja podzielę uwagę między dwóch chłopaków. Teraz starszy jest na takim etapie, że ciągle domaga się uwagi, trzeba mu towarzyszyć i wszystko chce mi pokazać i żebym z nim szła. Z noworodkiem nie będę tak dostępna jak zwykle, bo trzeba nakarmić, przewinąć itp. Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś wynagrodzić starszemu...![]() Jezuuuuu zaraz mi Julek brzuch rozpruje i wyjdzie... |
|||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
po telefonie..
"przy takiej ilosci badan szyjki dziwnym byloby nie krwawic" i "stan lozyska nie mogl sie zmienic w tak krotkim czasie" bo bylo ladne rano.. wiec brunatno-krwawa wydzielina po tym jak lekarz 4razy wsadza ci lapy w szyjke jest norma...o ile jej jest malo.. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- idę spać..mała wypina doopkę i wyglądam jak z guzem na brzuchu ![]() oby jutro byl lepszy dzien... |
|
|
|
#1931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aby było dobrze
|
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- a ja dzisiaj w lumku kupiłam piankę do pływania dla Wiktorka ![]() będzie musiała jeszcze troszkę poczekać aż do niej dorośnie, ale tatuś pęka z dumy i już snuje plany jak będą razem pływali (Mój Tż jest triatlonistą) ![]() Pianka jest jak nówka więc żal było nie wziąć
|
||||
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
nic, ja lecę spać, dopiero skończyłam pisać prace do szkoły, jeszcze jedna mi wpadła niespodziewanie
dobranoc |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to myślałam bardziej o takim słupku/regale/ wąskiej komódce z szufladami... ale muszę to jeszcze dokładnie przemyśleć |
|
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam juz wyniki krwii. Dobre wiadomości są takie, że po miesiącu hemoglobina wskoczyła mi na normę ( dolną, ale normę), ale od 3 badań (czyli 3 mies) mam podw. krwinki białe, liczbę neurocytów i liczbę monocytów. Poza tym w moczu w sumie prawie od początku ciąży mam bakterie...jakoś to ignorowałam bo moja gin nic nie mówiła tylko miałam brać urosept ( co nic nie dawało) ale teraz to już w końcu muszę się za nią wziąść. No nie może być tak, że ja całą ciąże mam coś i nic się nie zmienia. Więc na wizycie szykuję się na małą wojnę.....no bo w końcu muszę ją zmobilizować by coś z tym zrobiła.
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowałaś ograniczyć do minimum, a najlepiej do zera, węglowodany na wieczór?
w większości przypadków pomaga. aaa, do tego w sypialni max 18 stopni, przewiewna i lekka kołdra.mój mąż na to miał jakieś leki, ale jak od 18tej już żadnych węglowodanów nie je (i przede wszystkim żadnego alkoholu!), a sypialnia jest dobrze przewietrzona, to daje radę bez leków spokojnie
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1939 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie kumam czemu Go wypuścili ze szpitala w takim stanie... Powinien chociaż jakieś leki dostać żeby Mu ulżyło w bólu... Cytat:
![]() Cytat:
---- A ja uciekam życząc Wam kolorowych snów! Mąż mnie wkurzył, standardowo poszło o to samo... I przecież to ja się czepiam niepotrzebnie
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może rozkurczowo nospa?
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- na razie to jedna wielka graciarnia, wiec nie ma co fotografować - moja mama chomikuje...wiec od jutra pomagam jej wyrzucać wszystko co zbędne i powoli ja spakujemy. nasze rzeczy już w większości mamy przewiezione. zostawiliśmy na razi sprzęty, bo nie chce nam się bawic w zamianę pralek, lodowek itd. do efektu końcowego, który będzie nas zadowalal jeszcze daleka droga mysle, ze salon to dopiero kolo lipca uda się "urzadzic". na razie mamy sypialnie i kacik dla malej. kuchnia i lazienka sa po remoncie. salon jest jaki jest, 3 pokoj to jeden wielki magazyn/garderoba itd. jak przewieziemy mame będzie latwiej
|
|
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i podziwiam ze w ciąży się przeprowadzasz, to jakby nie patrzeć, sporo roboty i stresu, ja to jestem teraz leniwa i wygodna, dooopy mi się nie chce ruszać do większych rzeczy:P
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam. cloche i kamciatce odp. jutro, bo już nie mam sily. dobranoc
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki ! Wiem , że śpicie, ale napiszę, bo potem nie będę miała jak
Spałam sobie i o 1 nagle odeszły mi wody ![]() ![]() całe szczęście bezbarwne wpadłam w panikę pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,teraz się maluję , no i pojedziemy do torunia na izbę (mamy ponad 30km) ![]() mam nadzieję, że skurcze się rozkręcą, bo na razie jest dupa... ruchów Wojtusia nie czuję... 3majcie kciuki !! mam nadzieję, że niedługo zobaczę mojego dzidziusia i wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#1947 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czekamy na wieści, może dziś się maluszek pojawi na świecie
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:39 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Lonely współczuję mężowi :-( mam nadzieje że te ataki już się nie powtórzą... Ash biorę isoptin ale trzesiawka cały czas jest... Już się trochę przyzwyczaiłam. Jeszcze tylko 2 tyg max i odstawiamy wszystko także spoko, dam radę chyba Ja to tylko się zastanawiam jaką trzęsiawkę musiały mieć dziewczyny które dostawały fenoterol w kroplówce ![]() Co do ruchów to tu trzeba liczyć 3xdziennie. Wtedy kiedy dziecko jest najbardziej aktywne. I w ciągu godziny trzeba naliczyć 10 ruchów. Moje zazwyczaj ruszają się w środku nocy i w okolicach każdego ktg. Wyczuwają co się zaraz będzie kroic Dhalii wpadaj częściej! Nie będę osamotniona podwójną mamuska;-) Jak wózek już kupiony? Fajnie że istnieją bliźniakowe, bezproblemowe ciąże zazdroszczę ![]() Axella ale to aż tyle razy cię badali że aż krew poszła? |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
VERONIC, jak wody odeszły to na 100 % urodzisz dzisiaj!!!!!!!!! Czekam na wieści!!!
A u nas 17 days to go VERONIC wbiła sie przed szereg.Axella a co u ciebie? Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-04-20 o 06:37 |
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
kalka skrabie to już trochę nogi poluzuj
bo faktycznie Veronic wyprzedza ![]() a tak zupełnie poważnie to czekam z niecierpliwością na informacje o Wojtusiu, Tak sobie dziś pomyślałam, że może spakuję torbę do szpitala. Niby 45 dni zostało, ale niech gdzieś sobie w kącie stoi. axella - dobrze, że fałszywy alarm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Jestem jestem, niestety ale podczas mojej nieobecności trafiłam do szpitala z dnia na dzień ;/
Teraz jak zaczełam już ogarniać na nowo to owiało mnie ;/

możesz podrzucić link 

ogolnie ok, leze z mama blizniakow
Już wysoka ciąża to spokojnie 
to jest służba choroby a nie zdrowia!!!
musimy to jakoś tak na raty, bo inaczej nie damy rady...

nawet grubcia przewieziona, hehe.
Martwię się jeszcze jak ja podzielę uwagę między dwóch chłopaków. Teraz starszy jest na takim etapie, że ciągle domaga się uwagi, trzeba mu towarzyszyć i wszystko chce mi pokazać i żebym z nim szła. Z noworodkiem nie będę tak dostępna jak zwykle, bo trzeba nakarmić, przewinąć itp. Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś wynagrodzić starszemu...

Przypomniałaś mi, że też mam podjęzykową!!! Raz się gin pomylił i zapisał mi zamiast dopochwowej, na następnej wizycie przepisał mi znowu dopochwową i tamta poszła w odstawkę
07.07.2012
i podziwiam ze w ciąży się przeprowadzasz, to jakby nie patrzeć, sporo roboty i stresu, ja to jestem teraz leniwa i wygodna, dooopy mi się nie chce ruszać do większych rzeczy:P

VERONIC wbiła sie przed szereg.