Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 14:12   #3181
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
silniejsza. antybiotyk działa.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Mam ochotę się napić...
ja też...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:20   #3182
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Perse, a ty nie możesz rumianku, melisy czy rooibos pić?
Moze wodę z cytryna? Zeby sobie urozmaicic. Zawsze to lepsze niż czarna herbata.

Ja popijam czesto rooibos jak mi woda brzydnie.
Jest nawet polecany kobietom w ciąży.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-04-19 o 14:22
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:34   #3183
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja już sama nie wiem, wolę nie ryzykować z niczym nowym. Do końca zostały 3 miesiące, jakoś przeżyję..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:46   #3184
Kubek29
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40389617]A ja już sama nie wiem, wolę nie ryzykować z niczym nowym. Do końca zostały 3 miesiące, jakoś przeżyję..[/QUOTE]

Rozumiem.
Stary 2013-04-19, 15:00   #3185
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Kooocur- a Ty znasz przyczynę swojego poronienia?
Bierzesz jakieś leki?

I nie piszcie o lekarzach, którzy nie traktują jakos specjalnie pierwszego poronienia konowaly. Bez przesady. Takie są aktualne standardy i rekomendacje. Konowal to moze cos najwyżej wbrew aktualnej wiedzy robic a nie zgodnie z ...
Standardy standardami, ale jeśli miałam zrobione badania przed # i wyszło ze mam małopłytkowość i agregacje płytek krwi, za wysokie tsh i za niskie ft4 i lekarz powiedział, ze jest ok. Do tego mówiłam, ze bolą mnie nogi i zrezygnowałam z tabsów szybciej.

Powiedział, że to nic takiego. Mam się strać już w pierwszym cyklu bo jest lepsza płodność.

Pani hematolog, która stwierdziła małopłytkowość i agregację płytek, powiedziała, ze taki jest mój urok

Podczas ciąży wszystko było ok. Dzidzia rozwijała się prawidłowo. "Jedynie" miałam odklejając się kosmówkę i krwiaka.

Jak to pan Doktor ładnie powiedział, ze 95 % kobiet ma tak i wszystko będzie ok.
Za tydzień poszłam na wizytę bo zaczęłam brudzić, serduszko już nie biło.
Z wymiarów wychodziło, że zatrzymało się dzień wcześniej i do tego dnia ładnie rosło tak jak powinno...

Po wielu badaniach, rozmowach z lekarzami, dziewczynami tutaj, rożnymi artykułami i w końcu zaczęłam brać acard. Na własną rękę.

Okazało się, że acard zapobiega agregacji.

Po rozmowie z kolega lekarzem wyjaśnił mi to prosto.

Jeśli moje płytki się agregują to znaczy, że się sklejają. Tworząc tym samym mikro skrzepy. Wystarczy, że zrobił się krwiaka w nim Mirko skrzep...dzidek nie miał szans bo zablokował dojście tlenu i pokarmów.
Idąc dalej tą drogą. Skoro rósł to to pewnie zabrakło tlenu i się udusił.

Potwierdził taka teze mój obecny lekarz.

Jednak nigdy na 100% nie dowiem się czy tak było.

Teraz brałam acard. Miałam odklejająca się kosmówkę, ale krwiaka nie było.

Czy to była przyczyna...

Dla mnie to konowały i nie zmienię zdania!

Dobra lece do lekarza...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 15:13   #3186
Kubek29
Zadomowienie

Kooocur, no to w Twoim przypadku to tak, bez dwóch zdań.
Ale napisałas o konowalach pod postem Agaty o badaniach po pierwszym poronieniu, myślałam ze piszesz ogólnie o lekarzach nie robiących rutynowo nic po pierwszym #. Choć z myślenia i kojarzenia faktów, zebrania porządnego wywiadu nic nie zwalnia.
Nie ważne juz

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-04-19 o 15:15
Stary 2013-04-19, 15:28   #3187
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
hej.
wyszłam dzis. ale opieka masakra. 3 godziny wyłam i stękałam z bólu żeby mnie ktoś przyjął. cały zabieg trwał 20minut. na obchodzie pielegniarka beszczelnie powiedziała do lekarza,że Pani zgłosiła sie z rzekomymi resztakimi" . ja że co?!!!!!!!!! miałam dwa razy usg robione a ta stara K mnie potraktowała jakbym sobie wszytsko wymyśliła. masakra wam mówie. dziś na obchodzie dowiedziałam się ze to był stan zapalny. juz mi sie odechciało. zaraz sie spakowałam, wziełam recepte i wyszła z tego szpitala.
☠☠☠☠A ma tego dość. jutro ide na rozmowe o prace. mam nadzieje że to wypali. Pani sama do mnie zadzwoniła w środe. przełożyłysmy spotkanie na jutro. wszystyko powiedziałam jej przez co przechodze i powiedziała ze poczeka jak wyjde ze szpitala. może los sie do mnie uśmiechnie jutro.

Agatko powodzenia.

Pershe idz do lekarza z tymi obrzekami, tym bardziej jeśli są one po nocy.
Masakra przez co musiałaś przejść..

Trzymam kciuki za prace

Cytat:
a mój jest bojowo nastawiony i pomimo tego że powiedziałam że ja już się nie chcę starać i nie chcę miec dzieci nie chicał nawet o tym słyszeć i nadal upiera się przynajmniej przy 2jce....ale jesli się zdecyduję to tylko i wyłącznie na jedno, o drugim już nie ma mowy....ta ciąża już mnie wiele kosztowała....nie wyobrażam sobie kolejnej....

Cytat:
swoją drogą mam piękny prezent na urodziny.....brak mi słów i sił
Kochana

Ja jestem wściekła.Odebrałam telefon że w przyszłym tygodniu mam tydzień wolnego BEZPŁATNEGO bo nie ma pracy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 16:17   #3188
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
rena- ja też chcę do teatru
było świetnie - jak jest ten spektakl u Was w mieście, to polecam baaardzo - naśmiałam się za wszystkie czasy - a Bobrowski...mmm...mniami

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziś stało się coś okropnego, do teraz jak o tym myślę to ciśnienie mi skacze. Byłam ze Stasiem na działce, ja plewiłam, a on leżał w wózku. Przybiegł do mnie pies sąsiada- Rotwailer powąchał i odszedł. Za jakiś czas znowu przyszedł i podszedł i zaglądał do wózka do Stasia A sąsiad krzyczy, żebym się nie bała, ja myślałam, że dosłownie zejdę na zawał. Gdyby nas zaatakował, to pewnie nie mielibyśmy szans, pies chodził sobie jak się mu podobało. Tym bardziej się bałam, bo on ostatnio zagryzł innego psa który wszedł na jego posesję.
opierdzieliłabym sąsiada jak nie wiem co !!

Cytat:
Czy któraś z Was robiła badania genetyczne na NFZ? przyznam że są one kosztowne...z tego co wiem to u mnie 500zł/ osoba więc spora kasa a do tego dochodza przecież inne badania....mam juz plan iść do gina na NFZ i poprosić o skierowania na te badania na które sie da.....
Pewnie pomyślicie że jestem wariatka bo tyle co się dowiedziałam i jeszcze nie było # do końca a ja już myślę co dalej....ale po prostu czuję że muszę tak postąpić a nie inaczej....nie chcę już o tym wszystkim myśleć i żyję przyszłością i tym co robić dalej w tym kierunku....chociaż powiem szczerze że już na dziecku mi tak bardzo nie zależy i nie będę zachodzić w ciążę za wszelką cenę.....no ale może po 3 miesiącach przerwy którą trzeba zrobić nabiorą nowych sił i zmienię zdanie.....
już w sumie dziewczyny Ci odpowiedziały, ale ja jeszcze się wypowiem - mi skierowanie dał lekarz rodzinny - po dwóch # przysługuje Ci kariotyp na NFZ bez gadania. Na wizytę w Szczecinie nie czekaliśmy długo (około 2 tygodni), ale na wynik 3 miesiące, bo oni hodują coś tam więc często bardzo długo się czeka. Mi genetyk powiedział od razu, że raczej nic nie wyjdzie, bo ponad 90% tych badań wychodzi ok. Skierowania musicie mieć do poradni genetycznej. My pojechaliśmy i w ten sam dzień pobierali nam krew. Badanie robiłam około 4 tygodni po #

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziś wizyta...wdech-wydech...
trzymam

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Wszystkie inne badania robiłam na własna rękę.
I nie jesteś dziwna... Ze tak szybko o tym myślisz, to chyba jest naturalne, ze od razu chce sie wiedzieć "czemu?" i mieć punkt zaczepiania na przyszłość.
ja też tak uważam po 3 # od razu zaczęłam działać i robić badania - nie ma na co czekać

Cytat:
a mój jest bojowo nastawiony i pomimo tego że powiedziałam że ja już się nie chcę starać i nie chcę miec dzieci nie chicał nawet o tym słyszeć i nadal upiera się przynajmniej przy 2jce....ale jesli się zdecyduję to tylko i wyłącznie na jedno, o drugim już nie ma mowy....ta ciąża już mnie wiele kosztowała....nie wyobrażam sobie kolejnej....
nie ma co planować drugiego dziecka - a może tak Ci się spodoba, że będziesz chciała mieć ich więcej kochana trzeba być bojowo nastawionym i nie poddawać się - trzeba walczyć

_________________________ ____
kochane polecam na maxa ten spektakl - nawet mój mąż, który nie chciał iść tak się naśmiał, że z bananem wychodziliśmy oboje - świetnie było trzeba się czasem odchamić a 18.05 idziemy na kabarety a co
Agatka Kooocur czekam na info po wizytach

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-04-19 o 19:13
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:00   #3189
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Maksi zdrowiejesz?
myslę, że tak

Agatko...
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:23   #3190
rena5
Zakorzenienie

Agatka Kooocur jak wizyty??

Stary 2013-04-19, 18:47   #3191
kooocur
Zakorzenienie

Jestem serduszko bije. Wygląda, ze jest ok.

Nie miałam usg, ale szyjka zamknięta.

Waga....rośnie i to sporo

Skierowanie do poradni diabetologicznej no i oczywiście dieta

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:59   #3192
rena5
Zakorzenienie

Cytat:

super, że wszystko dobrze a z dietą sobie poradzisz

Stary 2013-04-19, 19:02   #3193
joanna1978
Raczkowanie

Super.
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:05   #3194
BERBIE
Zakorzenienie

agatka dziewczyny już ci wszystko napisały, ja jedynie mogę dodać od siebie, że ja nie czekałam długo na badania, chyba 2 tygodnie, ale to mi chyba mój lekarz przez swojego znajomego załatwił

alfa możesz mi poradzić czy jest sens, żebym teraz zrobiła badania ANA 1, ANA 2. bo ich nigdy nie robiłam.

joanna1978 ty szukasz pracę czy chcesz zmienić?
Stary 2013-04-19, 19:06   #3195
Konto usunięte

Kocurku cieszę się, że wszystko OK

Czekamy jeszcze na wieści od Agatki...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:15   #3196
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziś stało się coś okropnego, do teraz jak o tym myślę to ciśnienie mi skacze. Byłam ze Stasiem na działce, ja plewiłam, a on leżał w wózku. Przybiegł do mnie pies sąsiada- Rotwailer powąchał i odszedł. Za jakiś czas znowu przyszedł i podszedł i zaglądał do wózka do Stasia A sąsiad krzyczy, żebym się nie bała, ja myślałam, że dosłownie zejdę na zawał. Gdyby nas zaatakował, to pewnie nie mielibyśmy szans, pies chodził sobie jak się mu podobało. Tym bardziej się bałam, bo on ostatnio zagryzł innego psa który wszedł na jego posesję.
fioluśku, chyba bym się wściekła na tego sąsiada u mnie też łagodny pies pogryzł koleżankę. Dziewczyna ma teraz całą buzię w bliznach, i to był piesek niezwykle łagodny

Cytat:
agatko, tulę Cię mocno. Cały czas o Tobie myślę. Byłam rodziców pierwszy raz od Bożego Narodzenia i nie potrafiłam na niczym innym się skupić, jak tylko na Twoim Aniołku

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Ja jestem wściekła.Odebrałam telefon że w przyszłym tygodniu mam tydzień wolnego BEZPŁATNEGO bo nie ma pracy
iza współczuję

Cytat:

to dobre wieści, mimo tej cukrzycy
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:28   #3197
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
alfa możesz mi poradzić czy jest sens, żebym teraz zrobiła badania ANA 1, ANA 2. bo ich nigdy nie robiłam.
heh ciężko stwierdzić, jeśli ci przeciwciała wyjdą to wątpliwości nie ma bo wiadomo że być ich raczej nie powinno, ale jeśli ci wyjdzie wynik negatywny to tak naprawdę nie wiadomo czy ich nie było w czasie ciąży, bo one mają właśnie tendencję do pojawiania się w czasie ciąży i znikania później
jak już to wystarczy ANA1
najpewniej jeśli zrobisz to wyjdzie ci wynik negatywny, więc i tak nie będziesz miec pewności że w ciąży ich nie było
w gruncie rzeczy takie przeciwciała rzadko występują, ale jak widać po mnie się zdarzają
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2013-04-19 o 19:30
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:29   #3198
wadera4
Wtajemniczenie

Zrobiłam dziś morfologię i chyba wszystko mam źle
Te podstawowe, czyli erytrocyty, hemoglobina, hematokryt na minusie

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:31   #3199
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Nie martw się, musisz jeść dużo żelaza i tyle. Może dostaniesz jakieś witaminy...
Stary 2013-04-19, 19:31   #3200
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja dzis mialam telefon ze szkoly, ze Ala zle sie czuje. pani powiedziala, ze tak jest co piatek przed w-f-em i co ona ma z tym zrobic. jko dobra mama poradzilam jaj wywiesic na drzwiach zdjecie Ali z podpisem tej uczennicy nie przyjmujemy w piątki

ja sie znowu pohwale. zaryzykoalam zrobienie butow Marysi na szydelku umiejac tylko lancuszek, polslupki i slupki. po sonczeniu zastanawiam sie kiedy ja jej to zaloze, bo lekko nie ten rozmiar mi wyszedl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5424a.jpg (94,9 KB, 36 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 20:45   #3201
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Tak bardzo się ciesze że jest wszystko dobrze! A z cukrzyca sobie poradzisz Kochana!!

Cytat:
Bedzie dobrze nie ma co się załamywać.....!!

Dotarłam do domku.....
Diagnoza potwierdzona...ciąża obumarła....we wtorek mam się zgłosić na oddział....ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona....i przyjmuje wszystko na klatę....z wizyty jestem bardzo zadowolona jakkolwiek to brzmi....pani dr SUPER młoda i rzeczowa! rewelacja! I wiem że jak będzie kolejna ciąża to ona ja prowadzić będzie.....
Powiedziała że mam się nie załamywać bo teraz jest baaaardzo dużo takich przypadków....że kobiety ronią 2-3 ciąże a kolejne są książkowe! Pochwaliła bardzo Tż że mnie wspiera i tylko pozazdrościć takiego męża!
Powiedziała co i jak....o badaniach też wspomniała....
po zabiegu będa decydować w klinice tzn w tym szpitalu w Bytomiu co robić dalej bo pytałam czy można zrobić kariotyp zarodka...w sumie nie sądzę aby zrobili...pow że badanie his-pat będzie na pewno ale jej powiedziała że takie badanie nic nie wnosi i przytaknęła....ale ogólnie super Kobieta! Dała mi swój nr telefonu w razie jakichkolwiek pytań mam dzwonić ona mi udzieli informacji....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 20:51   #3202
Konto usunięte

Cytat:
Dotarłam do domku.....
Diagnoza potwierdzona...ciąża obumarła....we wtorek mam się zgłosić na oddział....ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona....i przyjmuje wszystko na klatę....z wizyty jestem bardzo zadowolona jakkolwiek to brzmi....pani dr SUPER młoda i rzeczowa! rewelacja! I wiem że jak będzie kolejna ciąża to ona ja prowadzić będzie.....
Powiedziała że mam się nie załamywać bo teraz jest baaaardzo dużo takich przypadków....że kobiety ronią 2-3 ciąże a kolejne są książkowe! Pochwaliła bardzo Tż że mnie wspiera i tylko pozazdrościć takiego męża!
po zabiegu będa decydować w klinice tzn w tym szpitalu w Bytomiu co robić dalej bo pytałam czy można zrobić kariotyp zarodka...w sumie nie sądzę aby zrobili...pow że badanie his-pat będzie na pewno ale jej powiedziała że takie badanie nic nie wnosi i przytaknęła....ale ogólnie super Kobieta! Dała mi swój nr telefonu w razie jakichkolwiek pytań mam dzwonić ona mi udzieli informacji....
Szczęście w nieszczęściu, że znalazłaś ludzkiego lekarza!! Odetchnęłam z ulgą... I masz super postawę, jesteś bardzo dzielna
Stary 2013-04-19, 20:55   #3203
BERBIE
Zakorzenienie

agatko dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę.
Stary 2013-04-19, 21:00   #3204
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40395480]Szczęście w nieszczęściu, że znalazłaś ludzkiego lekarza!! Odetchnęłam z ulgą... I masz super postawę, jesteś bardzo dzielna [/QUOTE]

powiem szczerze że sama odetchnęłam i jak miałam czarną wizję szpitala tak wiem że będzie dobrze...!! A dzielna jestem tylko dzięki Tż....jakoś z tym drugim # lepiej sobie radzę być może dlatego że wiem jak to wszystko już wygląda....
Pani dr zabroniła się załamywać i poddawać! Powiedziała że będzie dobrze!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-19, 21:02   #3205
Konto usunięte

Cytat:
powiem szczerze że sama odetchnęłam i jak miałam czarną wizję szpitala tak wiem że będzie dobrze...!! A dzielna jestem tylko dzięki Tż....jakoś z tym drugim # lepiej sobie radzę być może dlatego że wiem jak to wszystko już wygląda....
Pani dr zabroniła się załamywać i poddawać! Powiedziała że będzie dobrze!
Będzie!

Wiem, że takie przykłady można mnożyć, zresztą u nas na forum ich nie brakuje również, ale kwiaciarka, która mi robi kwiatki dla Dawidka na grób zawsze mi opowiada o swojej synowej, która jest też po 2 lub więcej # - teraz kłócą się z mężem o imię dla synka, bo termin tuż tuż...
Stary 2013-04-19, 21:36   #3206
agatkaa1
Zakorzenienie

aha pytałam o badania....Pani dr powiedziała żebym wróciła do dr u którego zaszłam w ciążę....on wszystko zleci i powie co i jak...ale delikatnie podpytałam....i powiedziała...toxo i cmv plus chlamydia....TOXO i CMV już robiłam....chlamydi nie,,,,chyba że to z wymazu robią też??
pytałam o zespół antyfosfolipidowy...powie działa że owszem będzie trzeba zrobić....pytałam też o kariotyp zarodka....powiedziała że będą już decydować po zabiegu w szpitalu czy robić czy nie...ale to i tak nic nie wniesie do sprawy w 90% tak jak badania his-pat...no i Nasze kariotypy....
W PROVICIE cena 430zł od osoby....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-19, 21:59   #3207
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!
Cytat:
Napisane przez fiolusiek;40379039Dziś stało się coś okropnego, do teraz jak o tym myślę to ciśnienie mi skacze. Byłam ze Stasiem na działce, ja plewiłam, a on leżał w wózku. Przybiegł do mnie pies sąsiada- Rotwailer powąchał i odszedł. Za jakiś czas znowu przyszedł i podszedł i zaglądał do wózka do Stasia :mur: A sąsiad krzyczy, żebym się nie bała, ja myślałam, że dosłownie zejdę na zawał. Gdyby nas zaatakował, to pewnie nie mielibyśmy szans, pies chodził sobie jak się mu podobało. Tym bardziej się bałam, bo on ostatnio zagryzł innego psa który wszedł na jego posesję.[/QUOTE
FIO! ale bym się wkurzyła. niech sąsiad z takimi tekstami to niech się schowa i pieska ze sobą weźmie. pies to pies jest nieprzewidywalny.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40386020]
U mnie znowu zmartwienie, bo opuchlizna mi się powiększyła :/
Robiłam 2 tygodnie temu wszystkie badania, ciśnienie mierzę na bieżąco. Macie jakieś pomysły, co to jeszcze może być? Ew. czy to może być fizjologiczne?
PERSE! a może taka Twoja uroda? skoro cisnienei i wyniki ok...
Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
hej.
wyszłam dzis. ale opieka masakra. 3 godziny wyłam i stękałam z bólu żeby mnie ktoś przyjął. cały zabieg trwał 20minut. na obchodzie pielegniarka beszczelnie powiedziała do lekarza,że Pani zgłosiła sie z rzekomymi resztakimi" . ja że co?!!!!!!!!! miałam dwa razy usg robione a ta stara K mnie potraktowała jakbym sobie wszytsko wymyśliła. masakra wam mówie. dziś na obchodzie dowiedziałam się ze to był stan zapalny. juz mi sie odechciało. zaraz sie spakowałam, wziełam recepte i wyszła z tego szpitala.
☠☠☠☠A ma tego dość. jutro ide na rozmowe o prace. mam nadzieje że to wypali. Pani sama do mnie zadzwoniła w środe. przełożyłysmy spotkanie na jutro. wszystyko powiedziałam jej przez co przechodze i powiedziała ze poczeka jak wyjde ze szpitala. może los sie do mnie uśmiechnie jutro.
Joanna ale jazda!!!!!!!!!!! o cholerka ale podejście i ta pielegniarka niech s.pada. trzymam kciuki za prace!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40388212]Wiesz co, ja nie mam już nic innego do picia, tylko wodę i herbatę, to czasami ją piję, do śniadania i czasami jeszcze raz w ciągu dnia Ja już naprawdę mam tak ograniczoną dietę, że powoli zaczynam marzyć o lipcu...
[/QUOTE]
a ziołowe herbatki? albo owocowe? zawsze to urozmaicenie a kawa zbozowa?
Cytat:

Koccuur! super wieści. a z dieta dasz rade!!!

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja dzis mialam telefon ze szkoly, ze Ala zle sie czuje. pani powiedziala, ze tak jest co piatek przed w-f-em i co ona ma z tym zrobic. jko dobra mama poradzilam jaj wywiesic na drzwiach zdjecie Ali z podpisem tej uczennicy nie przyjmujemy w piątki

ja sie znowu pohwale. zaryzykoalam zrobienie butow Marysi na szydelku umiejac tylko lancuszek, polslupki i slupki. po sonczeniu zastanawiam sie kiedy ja jej to zaloze, bo lekko nie ten rozmiar mi wyszedl
MEASIA! cos się chyba na tym wf dzieje ze Ala go unika. a co do butków śliczne ;-) ja się pytam tylko kiedy Ty masz na to czas?

Cytat:
ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona....i przyjmuje wszystko na klatę....z wizyty jestem bardzo zadowolona jakkolwiek to brzmi....pani dr SUPER młoda i rzeczowa! rewelacja! I wiem że jak będzie kolejna ciąża to ona ja prowadzić będzie.....
AGATKO! w tej całej sytuacji cieszy mnie Twoja postawa. a i brawa dla TZ!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:06   #3208
Konto usunięte

Esiu herbatki owocowe można, ale trzeba uważać, żeby nie były za słodkie - a ja mam oczywiście taką (sypaną) z suszonym burakiem, który podnosi cukier
Kawa zbożowa właśnie też jest średnio zalecana (tak mówi książeczka), chodzi właśnie chyba o to, że ona jest ze zboża, a nie każde zboże można przy tej cukrzycy...
Mam przeanalizowany chyba każdy produkt w kuchni :P Ale kupiłam dzisiaj dobry chleb, taki z mega ilością ziaren, pyszny, ale też strasznie drogi, 5 zł za chyba półkilowy bochenek :/
Stary 2013-04-19, 22:08   #3209
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Może po # oraganizm jeszcze do siebie dochodzi...
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość

Zdolna jesteś
Cytat:
Tak bardzo się ciesze że jest wszystko dobrze! A z cukrzyca sobie poradzisz Kochana!!

Bedzie dobrze nie ma co się załamywać.....!!

Dotarłam do domku.....
Dobrze że trafiłaś na tą lekarkeJesteś bardzo silna

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:10   #3210
joanna1978
Raczkowanie

dziewczyny a może macie jakieś strony na których by mozna było poczytac od a do z co robic w kierunku tych wszystkich badań jakie można i nalezy zrobic aby dzidzius był zdrowy? i na fundusz oczywiście prywata odpada.
a praca sama do mnie zadzwoniła. wysłałam kilka miesięcy temu cv.
ide spać bo nocka w szpitalu była ciężka.
pozdrawiam
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości