|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też tydzień. Razem będzie raźniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie nadążam za wami. Nie mam czasu nawet czytać ![]() Ja nawet nie wiem czy owu miałam w tym cyklu a powinna już być bo 26.04 powinna być @. W poniedziałek idę do nowego ginekologa to się go podpytam. Zawsze po owu bolały mnie piersi i tak przez 2 tygodnie a teraz nie bolą ![]() ![]() Czy ja ślepa jestem czy mnie nie ma na liście staraczek? Ja was nie opuściłam tylko mi się życie komplikuje i nie mam czasu na siedzenie na forum ![]() Wiek: 24 lata, sc 7, następna @ 26.04, długość cyklu 28 dni |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie mnie do Waszego grona
![]() ![]() Czy Wy też tak w pierwszych cyklach szalałyście z testami??? To mój pierwszy cykl (a ogólnie trzeci) kiedy mam 23 dzień a jeszcze nie zrobiłam z 5 testów;P oczywiście znam czysto teoretyczną kwestię, że to totalnie głupie ale jednak rozum swoje a ciekawość swoje ![]()
#2524 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia w nowej pracy i super że nie zawieszacie starań ![]() Dziwny ten lekarz i naprawdę dobrze by było gdybyś się do nowego dostała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się cieszę bo udało mi się wykupić dla męża leki za 50% i zaoszczędziłam 100zł ![]() No i zapisałam się do nowego gina niestety dopiero na 17.05 ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |||||
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj przyszalałyście z pisaniem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i kochanego masz męża ![]() ![]() Jak udekorujesz swój to koniecznie pokaż ![]() Cytat:
![]() Ja też jeszcze tydzien czekam, już niepełny bo do środy ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki ![]() Cytat:
![]() ![]() Przykro mi bardzo, że tak się Wam stało. ![]() No i chyba mogę podpisać się pod tym co inne dziewczyny piszą, chyba warto zmienić gin. Nawet jeżeli ten obecny ma trochę racji czy się zna, to chyba dla własnego spokoju i komfortu psychicznego powinnaś znaleźć kogoś nowego, komu będziesz mogła zaufać. Cytat:
![]() Trzymaj się i pamiętaj, że z nami możesz tu pogadać i się wypłakać, zawsze gdy będziesz tego potrzebowała.
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że jednak pomimo komplikacji jakoś sobie dajecie radę ![]() Powodzenia u nowego gin, dawaj znać co Ci powie.... a te zmiany, o których piszesz... może to taka większa zmiana, na co najmniej najbliższe 9 miesięcy.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz mam dylemat czy robić i kiedy... Skoro gin stwierdziła, że owu miałam w 13 dc to właśnie jestem w 10 dc i teoretycznie testy mogłyby już coś złapać... no ale na razie się trzymam i nie testuję, czekam do środy przynajmniej... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny , ja już po wakacjach no i czekam co i tym razem wyniknie, ale miesiączka dopiero powinna być 1 maja więc trochę jeszcze sobie poczekam. Cykl mi się ostatnio bardzo wydłużył z 30 do 34 dni i teraz licze ze też taki długi będzie. Nie wiem czemu zrobił się ostatnio taki długi, mam nadzieje że to chwilowe bo przywykłam już do tych miesięcznych cykli (łatwiej zapamiętać
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Rozeznanie
|
hej no i bylam u gina urosły 5 pęcherzykow jedna z nich to torbiel się zrobil a reszta ma tak od 17mm - 22mm jeden wygląda jakby pekl ale pewności nie ma mamy starac się dalej a jak teraz nie zajde to będzie problem bo więcej nie mogę brac tego leku bo za bardzo mnie stymuluje i mogą się porobić torbiele później jak nie zajde to musze ze 2 cs brac antykoncepcje i zaraz po się starac eh co za zycie trace nadzieje ze kiedyś się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieje, że życie nie za bardzo Ci się skomplikowało i wszystko będzie ok. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- My dopiero wróciliśmy po prawie 2,5 godzinnej wycieczce rowerowej ![]() Dawno takiego dotlenienia moje płuca nie miały ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zadomowienie
|
Witam nowe staraczki
![]() Tak się rozpisałyście, że zanim dobrnęłam do końca to już zapomniałam o czym czytałam na początku ![]() Ja znów z winkiem, takie mam dzisiaj nastrój, że ehh.. Dowiedziałam się, że kolejna dziewczyna w firmie jest w ciąży. Trochę to jednak dołujące jak naokoło słyszy się o ciążach albo narodzinach. Tymbardziej że sytuację w firmie mam niezbyt klarowną (nie chodzi tu o mnie ale o sytuację firmy) i szczerze mówiąc nie wiem co będzie za 3 miesiące. Co do rowerów - to bardzo polecam zakupić oryginalny holenderski (używany), bez porównania do polskich odpowiedników ![]() Można trafić nieraz na naprawdę świetne modele. Tylko one nadają się faktycznie na miasto tylko, bo próba pojechania nim na wycieczkę pod miastem skończyła się tym, że połowę drogi rower musiałam prowadzić - po piachu czy żwirze to szkoda nawet próbować nim jechać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj skusilam się na lampkę wina
![]() Trochę mnie zmartwilas co do holendra - myślałam ze może być używany bardziej uniwersalnie, ja to w zasadzie potrzebowalabym na miasto, ale czasami jeździ się także po jakiś polach podmiejskich itd.... A poza tym mamy przecież w perspektywie wybudować dom pod miastem, jak ja to się śmieje na wsi ![]() Justiii - nie moge się nadziwić, ze tak się wciagnelas ![]() ![]() Dziewczyny, kiedy mam testować???? Dzisiaj ma 10 dzień po owu, teoretycznie w środę powinnam dostać @... Juz sama nie wiem. Powinnam wiedzieć we wtorek co i jak, bo w piątek musze być w Gdańsku i nie wiem czy lecieć samolotem czy się tłuc pociągiem ![]() A gdzie się podziała Madziusia???
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-19 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zadomowienie
|
jestem wieczorem się odezwę cho u mnie nic nowego
![]()
#2535 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny!
![]() ![]() Postanowiłam wykonać próbę wbicia się w wątek już tak na poważnie. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() Chyba powinnam powiedzieć coś więcej o sobie, bo jakoś ostatnio to tak nakręcona byłam, że tylko o objawach urojonych gadałam :P Mam 27 lat, jestem właśnie w 2dc w 5 cyklu staranek po odstawieniu tabsów (brałam 4 lata, bo ginka orzekła, że z moimi prawie policystycznymi jajnikami i nikłą owulką najlepsze co może być to je "uśpić"). Zaobrączkowana już 2,5 roku, ale przez ostatnie 4 lata TŻ pracował w delegacji, więc mało byliśmy razem. Teraz od 6 miesięcy już razem, a tak w ogóle to już ponad 8 lat ![]() ![]() ![]() ![]() Co do tych rozbuchanych hormonów po odstawieniu tabsów to moja ginka też mówiła, że pierwsze 3 miesiące po odstawieniu to najlepszy czas. Niestety u nas bezowocny. Trochę się martwiłam, że moja ginka w PL a tutaj nie bardzo mam jak i gdzie pójść do gina, tym bardziej sprawdzonego, więc schizowałam przez jakiś czas co też się za mną dzieje. Moje cykle po odstawieniu były dość dziwne 22, 30, 20, 21, ale chyba powoli klaruje się sytuacja ![]() ![]() ![]() Na własną rękę zrobiłam jeszcze badania prolaktyny i TSH po odstawieniu tabsów w 3cs i w 23 dc miałam prolaktynę około 7, a TSH 1,03 ![]() ![]() Widziałam, że piszecie o dietach. Podzielę się swoimi przemyśleniami, bo od 3 stycznia jestem na diecie ![]() Wszystko dlatego, że od paru lat glukoza na czczo wychodziła mi zawsze ciut powyżej górnej kreski i ginka zaleciła zestaw badań przed starankami. Ponieważ miałam trochę zbędnych kg (która ich nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, koniec elaboratu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale lecicie ![]() ![]()
![]() |
#2537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę nikt póki przez to nie przejdzie, nie wie jak to jest... Ja niestety piję chyba zbyt często... Odkąd się to wszystko zaczęło... ![]() Wczoraj zrobiłam morfologie i jest straszna... Erytrocyty, hemoglobina, hematokryt, wszystko na minusie... Mam nadzieję, że to jeszcze po poronieniu organizm nie doszedł od siebie... Przekopałam prawie cały ogródek, trochę odpocznę i dziś dokończę ![]() Dziewczynki czy któraś z Was uprawia ogródek i mogłaby udzielić cennych rad? Bo prace robolowe robiłam często, przekop, wyplew, ale samodzielnie nigdy ogródka nie prowadziłam, to będzie mój pierwszy raz ![]() Jest ktoś chętny podzielić się swym doświadczeniem? ![]()
![]() |
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam wczoraj u nowego gina. Dostałam coś na zbicie cukru (mam za wysoki na czczo i po obciążeniu), luteinę (progesteron), jakby mi się okres spóźnił, skierowanie do diabetologa i jeszcze raz hormony, tym razem 20dc. Potwierdzona owulacja. Kazał się nie przejmować, powiedział, że trzyma kciuki i będzie dobrze. A i mąż ma najprawdopodobniej jakąś infekcję, więc trzeba zrobić jeszcze badania na posiew. Czuję, że trafiłam w dobre ręce. A mój gin w czwartek po obejrzeniu wyników badań stwierdził, że wszystko ok. Dobre sobie... Uciekam odpoczywać, bo dopiero ze szkoły wróciłam. Takie u mnie słońce, że chyba pójdę na spacer z psem. Miłej soboty dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny ja cały czas jestem i czytam choc czasem trudno mi to ogranąc ostatnio niezle sie rozpisałyscie, udzielam sie tez na innym wątku tam to juz nawet nie próbuje nadrabiac. jakos mało mi czasu praca dom teraz tez porzadki w ogródku i na dworzu, w tygodniu musze pomoc babci sprzatac dom itp, ja wiem ze wy wszystkie macie te ovowiazki ale mi naprawde jakos nie moze sie wszystko pogodzic zeby jeszcze miec troche czasu nacos, a jak jest co s wolnego to goscie albo my do kogos i tak dzien za dniem leci.
Boli mnei to ze wracaja dziewczyny ktore byly zafasolkowane, i niestety stracily ciąże Boże czemu tak jest ?? czlowiek pragnie dziecka najbardzien na swiecie to albo nie może miec , długo sie stara a jak sie uda to czest kończy sie zle. Gdzie jest sprawiedliwosc ja sie pyutam? do mnie do sklepu przychodza dzieczyny sory ale z takiej patologii z wozkAMI dzieciami na rekach i niewiadomo ile ich, jedna to nawet ma 1.5 miesiacznego chlopca wchodzi do sklepu a wozek zostawia przed sklepem a sama ciuchy oglada. A wszedzie biegaja psy, stoja żule i oglenie słyszy sie przeciez ze i kradna dzieci masakra. Ale kiedys miedzy soba babki gadały w sklepie ze tam gdzie powinny byc dzieci to ich nie ma bo ludzie nie moga a tam gdzie juz starczy bo bieda itp to co roku. nie pogodze sie z tym nigdy, i to taki mam humor, u mnie dzis 23dc jakos mi tempa skoczyła, ale tez na papierze zobaczyłam takie brudy jak zawsze przed @, a i odkupiłam duphaston i biore po 1 tabletce dziennie bez wiedzy lekarza juz mam dosc ale to mi raczej nie zaszkodzi a pomoze, dzieczyny milego weekendu
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() Dzokero007 -GRATULACJE!!! troche mnie nadzieją napełniłaś ;-) zniknęłam bo chciałam się troche zdystansować do mojego wytęskninego macierzyństwa, i powiem szczerze że nawet troche się udało - czas mi szybciej leci. kupiłam sobie wreszcie testy owulacyjne - oczywiście okazało się że owu była nie wtedy kiedy mi się wydawało tylko z 5 dni później ale powiem Wam szczerze że nie wiem dlaczego nie wierze że zajde w ciąże :-( to mi się wydaje tak nierealne... smutno mi troche dzisiaj :-(
#2541 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli to wszystko wiesz, to przepraszam, ale to z troski ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Dziewczyny, trzeba myśleć pozytywnie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
wiem kochana dzięki za troskę, biorę go od 20dc a owu niby 15dc była, to ten 20dc to może nawet ciut późno no ale tak dostałam ten duphaston,
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja dopiero się ogarnęłam, gotwałam i gotowałam, obiad na jutro i jeszcze farsz na placka po węgiersku, jutro mamy miec gości, jeden garnek tak przypaliłam ze chyba juz na wywalenie niedoszoruję go ![]() jeszcze musze conieco poprasowac, tż się drzemie bo o 19 dopiero wrócił z pracy po 12h.
#2543 |
Zadomowienie
|
Jak ja mam dzisiaj czas na wizaż to nikogo nie ma
![]()
#2544 | |||||
Rozeznanie
|
Madziusia - ja jestem
![]() ![]() Cytat:
Hej, hej! fajnie, że do nas wpadłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Madziusia - doskonale Cię rozumiem, bo ja zaczynam mieć dokładnie takie samo podejście i nastrój. Mam wrażenie, że nigdy nam się nie uda, a życie jest mega niesprawiedliwe... W patologii, gdzie caly czas piją, nie dbają o siebie i generalnie mają wszystko i wszystkich w dupie, to zachodzą w jedną ciąże po drugiej.. Ale jak normalni ludzie chcą mieć dziecko i chcą dać mu wszystko - miłość, szczęście, radość, wychowanie, wykształcenie itd. to cholera nie można zajść... Nerwy już mi psuje to wszystko i już nie wiem co mamy robić. Dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test. Oczywiście jedna kreska i nawet śladu cienia cienia nie było ![]() ![]() Nie wiem co dalej mamy robić... niby wszystko jest ok, ja mam owu, cykle regularne, żadnych plamień i innych tego typu anomalii, kochamy się regularnie, w tym miesiącu dokładnie w owu i nic ![]() ![]() Sorry, za te smęty, ale już tracę nadzieję... Czekam teraz na @ i już nawet nie wiem jak mamy w następnym cyklu działać...
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,
długo mnie nie bylo ale jestem w trakcie leczenia i za bardzo nie mam o czym pisac i dodatkowo dalej ćwicze P90x wiec czasu malo na czytanie ![]() wiem ze pojawły sie nowe fasolki - wielkie gratki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gorzej u mnie jakieś plamienia i inne zjawiska nadprzyrodzone które w zajsciu niestety mi nie pomoga , musze chyba zmienic lekarza na bardziej kompetentnego. może za jakis czas jak sie nie uda to tż ta wyśle na badanie sama juz nie wiem, dołujące to wszystko jak cholera!
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny!
u mnie 25dc. czekam z niecierpliwością jak się sytuacja rozwinie... koło środy-czwartku wszystko powinno być jasne, nie mam jakichś szczególnych objawów ani na @ ani na II więc nie wiem, po prostu czekam. dziś w dobrych nastrojach, świętujemy pierwszą rocznicę ślubu ![]()
![]() |
#2548 |
Raczkowanie
|
Co do listy - moje dane - Ania lat 30 - rok starań - data miesiaczki 24 kwietnia i na bank bedzie hehe bo starań nie było tylko celibat
Może podzialamy w następnym - moze tsh mi juz spadło i sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może jednak powinnaś zmienić lekarza, albo przynajmniej pójść na konsultacje do innego. W sumie nie masz nic do stracenia, a tylko możesz sobie pomoc. A tz moze wcześniej wyślij? Przynajmniej nie będzie się chłopak stresowal ze to z nim coś nie tak. Mój widzę, ze juz sam chce się zbadać, bo martwi się i denerwuje, moze zupełnie niepotrzebnie... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy czas pokaże co i jak. dziś już przy korzystaniu z toalety zobaczyłam na papierze czerwono ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.