|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Bordowa, rozumiem Cię doskonale, bo sama mam 3-latkę w domu i nie mam pracy. 6,75 zł/h to dużo poniżej najniższej krajowej, bo najniższa to ok. 8,50 zł/h. Zawsze możesz spróbować i najwyżej zrezygnować jakby było źle albo miałabyś lepszą ofertę. Ważne żebyś w umowie miała napisane, że możesz rozwiązać umowę np. z 2 dniowym wyprzedzeniem.
Też się ogromnie boję chorób dziecka jak będę w pracy. Moja córka chodzi do żłobka i co jakiś czas choruje a jesteśmy sami z tżetem, nie mamy żadnych dziadków ani innej rodziny na podorędziu.
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
mam rozmowę w pon znów asystentka biura. NAjpierw miałam rozmowę przez tel, powiedziałam 2000 brutto nie wiem czy dobrze zrobiłam
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jutro ide do pracy do tej ksiegarni. Miałam dzis telefon. Na razie nie wiąże duzych nadzieji, nastawiałam sie na ta prace w sklepie i nie wypaliła. Teraz wole nic nie planowac i na luzie podejść. Nie ukrywam, ze zalezy mi na pracy w tej ksiegarni. Mnie przez dwa dni głowa strasznie bolała i do tego jeszcze dostałam @
|
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz ze będziesz sie cieszyć jak dostaniesz umowę?? i tak gratuluję
|
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co się nie chwalisz, że dostałaś tą pracę w księgarni?
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tez taki problem, że mam 2,5l corke i nie moge sobie pozwolic na prace do 21-23, bo tez w zasadizie sami z mezem jestesmy.. on tez ma zmiany do 21.. a placic za przedszkole i jeszcze za nianke, to ja wole w domu siedziec :/
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Wróciłam z rozmowy na stan. specjalisty ds.rekrutacji. Rozmowa całkiem przyjemna, ale ja nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie.... Ale skoro zaprosili na rozmowę to widocznie nie był to najważniejszy atut
Ale pytanie czy mam doświadczenie w tym zakresie i tak padło Przecież czytają CV, chyba że zapraszają jak leci W każdym razie rozmowa sympatyczna, myślę,że nie wypadłam najgorzej, ale tak teraz myślę,że mogłam na niektóre pytania bardziej się postarać Zobaczymy, pod koniec następnego tygodnia mają dać znać.. Poprosiłam o info, nawet gdy się nie zakwalifikuję,że by nie czekać niepotrzebnie Mam dzisiaj bardzo dobry humor, bo wieczorem idę na koncert mojego Ulubieńca ach |
|
|
|
|
#2048 |
|
Inkwizytor
|
Chciałam się pożegnać, znikam z tego wątku. Podpisałam umowę na stałe i mam nadzieję, że nie będę już musiała szukać pracy (chyba że to będzie mój własny wybór). Życzę wszystkim powodzenia, wierzę że dacie radę
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#2049 |
|
Konto usunięte
|
Verda powodzenia
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
bordowa, koniecznie zapytaj na rozmowie o kwestię odpowiedzialności materialnej. Jeżeli to jest sklep, o którym myślę (zgadza się stawka godzinowa, obarczanie winą za niedobory inwentaryzacyjne sprzedawców, zwalnianie po inwentarytzacji całej ekipy) ja miałam możliwość pracowania w nim jako kierownik, ale zrezygnowałam z propozycji bo brak zabezpieczenia towaru klipsami, brak bramek, ochrony, przymierzalnie, których fizycznie nie sposób kontrolować pod względem ilości rzeczy wnoszonych przez klientów vs odpowiedzialność materialna i notoryczne zwolnienia dyscyplinarne po inwentaryzacji, o których słyszałam. Podejrzewałam, że po pierwszej inwentaryzacji zostałabym zwolniona, moja przygoda z tym sklepem byłaby krótkotrwała, a ja nie mogłabym pozwolić sobie na taki ślad w CV. Jako kierownik miałabym umowę o pracę, dziewczyny mają rację pisząc Ci, że w razie zwolnienia za braki inwentaryzacyjne Ciebie nie dotyczy zwolnienie dyscyplinarne, ale.. decydując się na pracę w tym sklepie, nawet na umowę zlecenie, będziesz zmuszona podpisać umowę o wspólnej odpowiedzialności materialnej i w razie braków inwentaryzacyjnych zapłacić za nie.
|
|
|
|
|
#2051 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40384054]gdyby ktoś chciał, jest zniżka na kursy -15%, dostałam na maila
http://www.mg-edu.pl/strona-glowna/[/QUOTE] Zastanawiam się nad kolejnym kursem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znam jeden taki sklep, gdzie właściciel stosuje podobne praktyki (umowa o odpowiedzialności materialnej, zmuszanie pracowników do płacenia za braki, itd.).Tak naprawdę płacą te osoby, które... chcą? Nie wiem jak to inaczej określić. Właściciel każe płacić wszystkim, wysyła pisma, itd. ale chyba nie ma żadnej mocy, żeby faktycznie wyegzekwować pieniądze. Dlatego niektóre osoby uginają się pod presją i płacą, ale inni mają to gdzieś i olewają... Niektóre dziewczyny zwolniły się, nie zapłaciły, nie mają zamiaru zapłacić i co? I nic się nie dzieje. Właściciel nie zgłasza sprawy do sądu pracy (ani do żadnego innego sądu) bo wygrana wcale nie jest taka pewna. Chyba w Kodeksie Pracy jest zapis, że pracodawca ma obowiązek odpowiednio zabezpieczyć towar. Trudno obwiniać pracownika, jeżeli sklep jest ogromny, pracowników mało, nie ma kamer, ochrony ani nawet klipsów na towarze. Oczywiście też nie chciałabym pracować w takim miejscu
|
||
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() dostałam dzisiaj tel, żebym w poniedziałek wpadła podpisać umowę a w środę szkolenie i później odrazu praca- na kasie, ale przynajmniej nie będę musiała za tydzień wracać do domu rodzinnego, a tak w międzyczasie będę szukać dalej i mam też jutro przyjść porozmawiać w sprawie pracy na pół etatu w odzieżówce- zobaczę, jak da się pogodzić jedną z drugą byłoby ok
|
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() verda powodzenia
|
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
duzy
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Verda, powodzenia
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Część już się pojawiła na forum ale tutaj kompilacja ofert "pracy":
http://praca.wp.pl/title,Uwaga-samoc...wiadomosc.html
|
|
#2058 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech twoja kariera rośnie w siłę!!---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
dziś miałam rozmowę telefoniczną z Niemcem i trochę stresu sie najadłam ale zrozumiałam, co chciał powiedzieć./
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40393234]Verda, super, że się udało
Niech twoja kariera rośnie w siłę!!---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- dobrze. nawet za mało, jednak nie powinno ich to wystraszyć ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- super, gratuluję!!! uff ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
w sensie- bałam się, że będzie mówić szybko lub niewyraźnie
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie się podziałyście?
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Konto usunięte
|
ja i mój pms walczymy aby nie zabić męża:|
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40396310]ja i mój pms walczymy aby nie zabić męża:|[/QUOTE]
Łoooooooj bez kija nie podchodź?
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40396746]nooo, już od wczoraj... a przede mną jeszcze z 5 dni zanim nastąpi zmiana humoru
[/QUOTE]To z mężem może być krucho
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie że to normalne, że chce się wstawać rano i pracować?
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię Szakal
Ty masz jakieś wątpliwości?Wiesz ja myślę, że to bardzo dziwne, powinnaś się udać do specjalisty! Ps. Zaczynasz żyć Dziewczyno
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
jak się lubi to, co się robi to normalne, że jest motywacja do wyjścia z łóżka
, jak ma się kiepską robotę, za byle jaka kasę i z durnym szefem, to się wstaje i mysli, znowu do tej j.....j roboty i p.....o szefa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

mam rozmowę w pon znów asystentka biura. NAjpierw miałam rozmowę przez tel, powiedziałam 2000 brutto nie wiem czy dobrze zrobiłam

ja mam tez taki problem, że mam 2,5l corke i nie moge sobie pozwolic na prace do 21-23, bo tez w zasadizie sami z mezem jestesmy.. on tez ma zmiany do 21.. a placic za przedszkole i jeszcze za nianke, to ja wole w domu siedziec :/
Mam dzisiaj bardzo dobry humor, bo wieczorem idę na koncert mojego Ulubieńca ach