Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 20:58   #1831
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Też sobie spadam...
Dobrej Dziewczęta i nie śnijcie za dużo głupot

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:01   #1832
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to ja też
uff...

Cytat:
Też sobie spadam...
Dobrej Dziewczęta i nie śnijcie za dużo głupot
dobrej
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:04   #1833
Anulka_p
Zakorzenienie

Łóżeczko złożone Też znikam. Do jutra
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:15   #1834
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale na szczęście twierdzi, ze będzie malował to nie będę wieszać plakatu
Nawet nie myślę co byłoby na plakacie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A potem on Ciebie?
Pewnie i nie pozwala mi wyjść z wprawy

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Łóżeczko złożone Też znikam. Do jutra
Też znikam. Dobrej nocy!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:19   #1835
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40395079]Fanki Warki Radler: grupa Żywiec wprowadza w tym roku Radler jabłkowy Będzie chyba od poniedziałku w sprzedaży, ale TŻ mówi, że cytrynowy lepszy [/QUOTE]
ja bym się napiła, takiego zimnego piwka ale mnie ochota naszła

tyle o tych lodach piszecie, ze też poszłam i kupiłam ale zwykła bajkę bo u mnie nie ma maca, pyszny był

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:26   #1836
magolina
Wtajemniczenie

Ja mam zamiar korzystać z wszystkich owoców/warzyw jakie przyniesie ze sobą wiosna/lato nie wyobrażam sie nie zjeść truskawek, czereśni, poziomek, świeżej sałaty, rzodkiewki, ogórka z ogródka podstawa to dokładnie UMYĆ i ręce i owoc/warzywo i można pałaszować...

Zjadłam arbuza (na szczęście nie połówkę) i jabłuszko i teraz będe ogladać z Tż tv.

Aaaaaaaaaa Adaś tak szaleje że w końcu Tż poczuł trzymał tak rękę na brzuchu, cieszył się i mówił : ,,dziwne"

Dobrej nocki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:28   #1837
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dobry wieczór Ale dziś senny dzień,kiepsko się czuje od rana,dlatego sobie odpuściłam zajęcia dziś,ale jutro i w niedzielę niestety będę musiała jechać. Jak ja już bym chciała mieć te studia za sobą Im brzuszek większy tym szybciej się męcze,a że muszę jeszcze dojeżdzać na zajęcia około 1,5godz w 1 str,to już dla mnie masakra wysiedzieć tam większość dnia. No ale nie marudzę już, widzę że naprodukowałyście sporo stron dziś,to pewnie przez tą pogodę deszczową większa frekwencja na forum Wrzucam foto brzuszka dziś zrobione do klubu i idę was trochę poczytać
Stary 2013-04-19, 21:38   #1838
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar korzystać z wszystkich owoców/warzyw jakie przyniesie ze sobą wiosna/lato nie wyobrażam sie nie zjeść truskawek, czereśni, poziomek, świeżej sałaty, rzodkiewki, ogórka z ogródka podstawa to dokładnie UMYĆ i ręce i owoc/warzywo i można pałaszować...

Zjadłam arbuza (na szczęście nie połówkę) i jabłuszko i teraz będe ogladać z Tż tv.

Aaaaaaaaaa Adaś tak szaleje że w końcu Tż poczuł trzymał tak rękę na brzuchu, cieszył się i mówił : ,,dziwne"

Dobrej nocki
ja tez mam zamiar wszystkie świeżynki jeść i już nie mogę się ich doczekać, szczególnie truskawek i czereśni

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Ale dziś senny dzień,kiepsko się czuje od rana,dlatego sobie odpuściłam zajęcia dziś,ale jutro i w niedzielę niestety będę musiała jechać. Jak ja już bym chciała mieć te studia za sobą Im brzuszek większy tym szybciej się męcze,a że muszę jeszcze dojeżdzać na zajęcia około 1,5godz w 1 str,to już dla mnie masakra wysiedzieć tam większość dnia. No ale nie marudzę już, widzę że naprodukowałyście sporo stron dziś,to pewnie przez tą pogodę deszczową większa frekwencja na forum Wrzucam foto brzuszka dziś zrobione do klubu i idę was trochę poczytać
dojazdy nie są fajne pewnie, meczą jeszcze bardziej, dzisiaj tez jechałam autobusem godzinę w jedną stronę to się wymęczyłam. Dasz radę, jeszcze trochę i zajęcia się skończą

Łukaszek
Stary 2013-04-19, 21:42   #1839
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
dasz radę , mnie też czeka weekend na siedzeniu, na szczęście jutro tylko 2h, ale w niedziele 8-16, tyle że ja mam bliziutko 20min busikiem i jestem na miejscu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:45   #1840
idzia111
Zakorzenienie

to i ja zmykam, kolorowych snow
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:01   #1841
fiazo
Zakorzenienie

ja jeszcze chwilę posiedze i też będę uciekać, muszę z raz notatki przeczytać zanim tż z pracy przyjdzie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

dobra idę, do jutra drogie panie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:34   #1842
stokrotka24
Zakorzenienie

wszystkie już śpią? ja wykąpana czekam aż tz skończy grać i może jakiś film obejrzymy, mały fika w brzuszku i to najważniejsze

Łukaszek
Stary 2013-04-19, 22:36   #1843
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejo
U was kolejny dzień pieknej wiosny a u mnie szaro buro i ponuro-DESZCZ

Ciesz sie, ze u Ciebie deszcz u mnie deszcz ze śniegiem dzis. Jutro ma byc piękne słońce i 20C
Nie wiem dlaczego to na szaro jest

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

witamy sie w 28t, czyli 7 miesiacu
czas rozpoczac ostatni trymestr

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej jadę na glukoze. jestem potwornie główną. zresztą jak zwykle, kiedy nie mogę jeść... trzymajcie kciuki, bo my dziś zaczynamy też 26 tc trzymamy z Fi kciuki za wizyty

jadę autobusem a w radio na cały autobus leci jakąś czytana książka:-D odchamianie spoleczenstwa, czy coś?
Gratki nowego tygodnia

Hehe fajny autobus

Cytat:
Cytat:
No i co najważniejsze 3 z przodu. Zaczynamy dziś 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej,

Mam białko w moczu
w poniedzialek mam glukoze - mam nadzeje ze chociaz tu bedzie dobrze
O jej i za glukoze

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Dziękuję za trzymane kciuki, właśnie dostałam info od mamy, że się skończyła operacja. Wyniki za 2 tygodnie, podobno źle nie wyglądało
Swietnie i x2

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Jak tylko będę miała więcej zdjęć to się pochwalę

Wczoraj byłam u innej ginekolog, bo chce zmienić lekarza prowadzącego. I powiem Wam, że fajna babka. Mówi więcej niż poprzedni lekarz, daje dużo cennych rad, zwraca uwagę na wiele szczegółów.
Spytała czy piersi są przygotowane do karmienia, nie wiedziałam co odpowiedzieć, ale ona zwróciła się do mojego męża, że on musi się tym zająć, bo samej to raczej nieprzyjemnie. Zaraz po powrocie do domu się do mnie dobierał argumentując, że takie zalecenie Pani doktor

Prosiła, by nie używać wkładek higienicznych, bo to nasila upławy i nie golić się na zero. Potwierdziła wszystkie badania poprzedniego lekarza, ale jest bardziej konkretna - dużo mówi i tłumaczy, a co najważniejsze nie patrzy na zegarek.
O matko czemu moj gin tak do Tz nie powie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zjadłam przy Was śniadanko i wracam do pracy..

Przypomniała mi się rozmowa z kolegą z pracy:
K: wybraliście już to imię dla dziecka?
Ja: jeszcze nie
K: a mówiłem- bierzcie Grzegorza.. wszystkie Grześki to fajne chłopaki.. ja jestem fajny, Dorotki mąż też Grzegorz i fajny..(bla bla wymienia dalej..)..
Ja: na tyle fajnych Grześków jeden będzie w końcu spaczony..więc nie chcę, żeby padło na moje dziecko
K: no to Józek - Józek bierz wózek, jedziemy po gnój..

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Aaa i nie wiem czy się Wam chwaliłam - mam pierwsze rozstępy!!!!
Moje na szczescie zniknęły.
A co z tym Palmers jest nie hallo? Bo wczoraj wlasnie moj przyszedł i jest nawet spoko. Wiem, ze niektore Palmersy maja parafine w składzie i parabeny,ale ten akurat nie ma bo jest to nowa formuła.

Ja do końca w te geny nie wierze. Moja mama ma duzo rozstepow, moja siostra tez, a ja obecnie po tamtej akcji zero tfu odpukac. Ja np.w ogóle nie wiedziałam do zajścia w ciaze co to celulit bo go nie miałam, a moja siostra juz jako 15sto latka go miała.
Mama z siostra sa ciemne, a ja blondynka o jasnej karnacji. One obie maja małe biusty, a ja nie dość ze jestem niska to mam melony nie cycki , No chyba nie po ojcu

Moj Tz na szczescie tez nie wie co to rozstepy, a i co celulit tez nie. On w ogóle uważa, ze kobiety to sie lubią dolowac, a większość facetów nie zwraca na takie rzeczy uwagi. Dla niego najsexowniejsza jestem w obcislym dresie jak jedziemy na rowery i on nie rozumie idei modelek bo mowi, ze po co sie tak katowac i ze czy kości kiedyś były sexowne.

Ale jak mu wczoraj powiedziałam, ze mu włosy jaśnieja i ze ma takie jakby kasztanowe pasemka to stał w łazience przed lustrem i oglądał sie 30min. I zapomniał, ze ze mną rozmawiał w ogóle

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Opowiem Wam cos wogole wczoraj spotkalam kolezanke i gadalysmy o naszej jednej wspolnej kolezance ktora tez jest w ciazy..no i kolezanka sie mnie pyta cw ktorym miesiacu jestem ja mowie ze w sob zaczynam 7ona takie oczy..a ja ze co?a ona na kiedy mam termin no to jej mowie a ona mowi no to wiesz E chodzi i wszystkim rozgaduje ze jest juz w 7miesiacu a ma termin na 15sierpnia..lol i si
Ale klamczucha No

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-04-19 o 22:39
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:40   #1844
stokrotka24
Zakorzenienie

u mnie by się przydał deszcz bo warzywa posiane na działce i by się ładnie przyjęły. Tylko się u mnie chmurzyło ale nic nie padało ani wczoraj ani dzisiaj

Łukaszek
Stary 2013-04-19, 22:47   #1845
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zreszta maz tez glosem mnie uwiodl (poznalismy sie.... na czacie, i potem zadzwonilam do niego po szklance wina duszkiem na odwage i wlaczyla sie poczta glosowa, uslyszalam nagranie i przepadlam )
fajnie się czyta takie rzeczy Ja męża poznałam przez wspólnego znajomego i tak to już trwa... we wrześniu będzie 16 lat jak jesteśmy razem...

Cytat:
No i super, ja wolałabym taką, niż siedzieć z pijusami
Udanej imprezki
wiesz - w tym towarzystwie jakoś wielkich pijusów nie ma ale zwyczajowo, jak się spotykamy, to u którejś z nas w domu, robimy furę żarcia i doimy winko, drinka - co kto lubi - to pierwsze spotkanie 100% bezalkoholowe, bo każda poza mną przyjechała prosto z pracy autem

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
rety, od kiedy TRZEBA!! mieć osobny pokój do dziecka??? w sensie niemowlaczka?? co za ludzie, dziwia sie ze planujemy mieć dziecko w sypialni,
serio to takie dziwne?? może ja czegoś nie rozumiem i nie wiem
Cytat:
niektórzy moi znajomi nie decyduja sie na dziecko bo nie mają dla neigo pokoju, tego juz wogole nei rozumiem odbieraja sobei tyle szczescia
dla mnie to jakieś nieporozumienie... ja mam dwa pokoje, jeden ma Norbert, drugi my - mała początkowo będzie z nami w pokoju, pewnie min. 1,5-2 lata, nie widzę w tym nic dziwnego. Śmiałam się tylko kiedyś, że żeby było mniej ciasno, możemy małą trzymać w koszyku umocowanym na sprężynach do sufitu nad łóżkiem A jakby miała spać KONIECZNIE u siebie, to chyba musiałabym przybudówkę w ogródku zrobić

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a kto powiedzial, ze trzeba?my do tej pory many marysie w sypialni ma 20 miesiecy, teraz dopiero robimy jej pokoik, bo maly musi z nami, ale tak to nie wiem ile by z nami jeszcze spala - nie myslelismy o tym.

Bylam z Marys u lekarza, wiec ona ma na bank jelitowke, wiec i ja sie zarazilam, choc poki co odpukac lepiej mi. Ale nie jadlam nic jeszcze tylko pije. Trzymajcie sie laski.
eveewe - jeśli mogę zapytać i zasugerować - kiedy chcecie Marysię przenieść do jej pokoju? lepiej, żeby nie było to wraz z pojawieniem się rodzeństwa, bo może się poczuć porzucona i niepotrzebna... albo wcześniej (już) albo później...

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ale wczoraj się najadłam słodyczy na noc, może dlatego. W tym tygodniu robię szlaban na słodkie, a w poniedziałek po powrocie znad morza zrobię drugi test dla pewności. Łeee.. ja nie chcę być słodka
ja bym chyba jednak powtórzyła badanie - mój gin nalega, żeby lekką kolację max 18-19 zjeść przed krzywą - ja robię znów po weekendzie majowym - tym razem 75g i 3 pobrania bleeee

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
tyle o tych lodach piszecie, ze też poszłam i kupiłam ale zwykła bajkę bo u mnie nie ma maca, pyszny był
czy to była bajka TYLKO dla dorosłych

* * * * *
ja dziś malutkie dwa zakupy w hurtowni dziecięcej zrobiłam (tylko dlatego, że te dwie rzeczy zamawiałabym u dwóch innych niż mój główny "zaopatrzeniowiec" z allegro i wyszły tam taniej niż z all + wysyłka) - wrzucam
dziś lub jutro domawiam resztę - u r_p77 i materac do łóżeczka - zostaną mi resztki do zakupienia - apteka, koszule itp.

aaaaaaaaaa miałam pytać, bo nie dam rady nadrobić - czy Ewusia się skontaktowała?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3132767733.jpg (72,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg klups-zyrafka-przewijak-niemowlecy-pt70-m-iext7146036.jpg (13,4 KB, 9 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 22:52   #1846
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

czy to była bajka TYLKO dla dorosłych

* * * * *
ja dziś malutkie dwa zakupy w hurtowni dziecięcej zrobiłam (tylko dlatego, że te dwie rzeczy zamawiałabym u dwóch innych niż mój główny "zaopatrzeniowiec" z allegro i wyszły tam taniej niż z all + wysyłka) - wrzucam
dziś lub jutro domawiam resztę - u r_p77 i materac do łóżeczka - zostaną mi resztki do zakupienia - apteka, koszule itp.

aaaaaaaaaa miałam pytać, bo nie dam rady nadrobić - czy Ewusia się skontaktowała?
nie, Ewusia nie kontaktowała się niestety fajne zakupki, ja tez u tego r_p77 zamawiam, chce tym razem pieluchy tetrowe zamówić, flanelowe, fridę, podkłady na łózko i podpaski

Łukaszek
Stary 2013-04-19, 22:58   #1847
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
fajne zakupki, ja tez u tego r_p77 zamawiam, chce tym razem pieluchy tetrowe zamówić, flanelowe, fridę, podkłady na łózko i podpaski
dziękuję

ja u r_p77 mam dłuuugą listą - 250zł...

Stary 2013-04-19, 23:04   #1848
tweedledee
Zakorzenienie

Wróciłam!

Oczywiście wraz ze mną w tramwaju jechała zgraja młodzieży wszelakiej na imprezy - cud, że wynalazłam wolne miejsce
Jestem pełna podziwu dla ich zapału do latania po klubach... nie wiem, może rzeczywiście jakimś dziwolągiem jestem, ale nawet, gdybym w ciąży nie była, to by mi się nie chciało - znając życie jak już to obaliłabym winko z tż
Stary 2013-04-19, 23:17   #1849
Samantha7
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40386004]A ja właśnie zauważyłam, że opuchlizna, którą mam na kostce, powiększyła mi się :/
Ale wciąż opuchnięta jest tylko jedna kostka...
Nie wiem, co to oznacza, robiłam 2 tygodnie temu badania na nerki, wątrobę, mocz i wszystko było OK.
Ciśnienie w normie....

Czy któraś z Was też ma opuchnięte kostki? (ale chodzi mi o taką opuchliznę, która nie znika po nocy)[/QUOTE]
Ja mam. Jak we środę pójdę do gina to mu o tym powiem.
Moja prawa kostka i stopa i lydke sa większe od lewej. Ja sobie z rana i wieczorem siadam i podlewam stopy / kostki zimna woda. Trochę pomaga.
Jak siedzę to mi zaczynaja boleć uda i łydki. Jak chodzę to mi stopy i kręgosłup boli. Jak leże to mi bola biodra . Świra mozna dostać.
Ciotka mi tez mówiła zeby nogi kłaść na ścianę lub na poduszki wyżej bo jest inne krążenie i od tego moga puchnac.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
sluchajcie a ja mam od kilku dni znow mysli depresyjne dlaczego ten czas tak szybko leci, ciaza to najpieknieszy stan dla mnie chcialabym byc nadal w 5 miesiacu i w ogole, mysle sobie urodze dziecko za chwile, czas tak szybko przeleci a bedzie mial roczek itd a przede mna co? poszukanie nowej pracy- wiadomo, ale juz bedzie wieksze cisnienie na antykoncpcje no bo niw chce sie zdecydowac na kolejne dziecko po roku, czuje jakbym juz powoli spelnila wszystkie role w swoim zyciu, boje sie tych lat przede mna, beda dni radosne ale tez pelne niepokoju. czasem glupio mysle i zastanawiam sie, ze moze za wczesniej sie zdecydowalismy na dziecko po slubie, moze powinnismy dac sobie czas... z drugiej str wiem ze nie wytrzymalabym bez dziecka, zawsze chcialam zobaczyc jak to jest miec w sobie dziecko, porod i jak to jest miec dziecko. juz wczesniej pisalam o tym wiec nie krzyczcie ;/ ja po prostu czasem za duzo mysle
Ja tez tak czasem dumam,ale powiem Ci, ze jeśli będziesz dumac tak co raz to wiecej to radzę iść do psychologa.

Ja tak dumalam o tym, ze juz mam 30lat , ze niedługo będę stara, ze umrę , ze dostałam ataków paniki i dusilam sie. Musiałam brać specjalne leki uspokajające i robić ćwiczenia na rzciaganie klatki piersiowej.

Mysle, ze jak urodzisz to nawet chwili nie będziesz mieć zeby myśleć o takich rzeczach. A najlepiej jest gdzies wyjechać i nieważne gdzie nawet na jakas wieś do lasu polazic. Popatrzeć na przyrodę, na zwierzęta , poodydchac głęboko.
Albo nie wiem kupić sobie cos fajnego

Stary 2013-04-19, 23:19   #1850
d0tkaaa
Zakorzenienie

nadrobilam Was,ale zaraz lece.. dobrze ze ten dzien sie konczy bo mam dzis tak beznadziejny humor ze dramat... Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy...

Cytat:
niektórzy moi znajomi nie decyduja sie na dziecko bo nie mają dla neigo pokoju, tego juz wogole nei rozumiem odbieraja sobei tyle szczescia
ale głupota o ja Cieee.. rozumiem jak ktoś nie ma mieszkania(nawet nie swojego tylko poprostu gdzie mieszkac tak jak np ja mieszkam u rodzicow) /gdzie mieszkać / mieszka pod mostem na klatce czy coś to wtedy trodno sie decydować na dziecko ale ...

Mam pytanie do Mamusiek tych co odkladaly duphaston stopniowo..

czy jak zmniejszyłyście dawke dupka to czulyscie sie jakos inaczej? albo ciagnoł Was brzuch lekko czy coś? pytam bo teraz akurat jestem na dawce .. pol rano pol wieczor ( wczesniej po całosci rano i wieczor) i czuje nieraz ze mi tak brzuch ciagnie na dole tylko niewiem czy to to ... czy to nie to a moze sobie wmawiam niewiem?

ide sie polozyc poczekam na tz bo poszedl na piwko i ide spac... dobranoc Mamuski!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 23:21   #1851
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
jak musisz....
Żeby nie było, że traktuję go tylko jak maszynkę do robienia pieniędzy... i dzieci
Cytat:
A po co?
Ja na mojego zerkam tylko zza laptopa

Przed chwilą coś tam mi mówił, a ja w odpowiedzi "Na zdrowie!"
hahahahahahah
zabiłaś mnie Neni na dobranoc!!!!
Stary 2013-04-19, 23:32   #1852
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ale mi młoda wariuje po brzuszku.. aż szkoda zmieniac pozycje i z tad isc ( tzn polozyc sie i sciagnac lapka z kolan:P) ale pewnie jak bym chciala ja nagrac to sie uciszy w momencie.. robi sobie jaja z mamy heheh

ale lece,dobrej nocki jeszcze raz.. paaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 23:39   #1853
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Mamusiek tych co odkladaly duphaston stopniowo..

czy jak zmniejszyłyście dawke dupka to czulyscie sie jakos inaczej? albo ciagnoł Was brzuch lekko czy coś? pytam bo teraz akurat jestem na dawce .. pol rano pol wieczor ( wczesniej po całosci rano i wieczor) i czuje nieraz ze mi tak brzuch ciagnie na dole tylko niewiem czy to to ... czy to nie to a moze sobie wmawiam niewiem?
ja akurat odstawiałam z dnia na dzień - stres był, na szczęście bezobjawowo - nawet powiem więcej - nagle ustąpiły mi mdłości...

zrobiłam duże zakupy - właśnie wydałam na allegro 270zł
jeszcze jutro materac do łóżeczka i kocyki - potem robię przerwę do czasu aż wymyślę, co jeszcze :P

Stary 2013-04-19, 23:45   #1854
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja akurat odstawiałam z dnia na dzień - stres był, na szczęście bezobjawowo - nawet powiem więcej - nagle ustąpiły mi mdłości...

zrobiłam duże zakupy - właśnie wydałam na allegro 270zł
jeszcze jutro materac do łóżeczka i kocyki - potem robię przerwę do czasu aż wymyślę, co jeszcze :P
super zazdroszczę zakupów.

Lecę spać Brzuchatki. Dobrej nocy!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 06:04   #1855
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami .
Gratuluje rozpoczetych tygodni ciezarowkom i ich mamom . Jesli kos z brzuchatek wizytuje zycze udanej wizyty.

Wczoraj duzo latania mialam . Dzisiaj zajecia . Moze Was nadrobie dzis po 16 zobaczymy. Albo siade nadrobie w czasie nudniejszych zajec zobaczymy czy bede mogla.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 07:24   #1856
Samantha7
Zakorzenienie

cytuje od końca bo tak czytałam

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejo

kladlam sie wieczorem to jakos tak dziwnie mi w brzuchu bylo, ale mysle sobie moze za duzo spagetti zjadlam. Ale za to od 3 rano zaczelam, jak mi polecialo to na kiblu siedzialam z miska na "dwie dziury", pozniej co lyk wody, to paw i tak w kolko. Teraz TZ dal mala do cioci, bo sam podlapal fuche, a ja spalam od 10 az do teraz. Wlasnie zwleklam sie z lozka i pije goraca gorzka herbate i czekam co dalej, zjec nie mam odwagi.
Mam nadzieje, ze dzis będziesz sie lepiej czuć

Cytat:
My też byliśmy w związkach- ja mieszkałam w jednym pokoju ze swoim TŻ, a on mieszkał ze swoją dziewczyną w drugim pokoju
Fajnie. Tez romantycznie

Ja mojego poznałam na Sympatia.pl . Z ciotka założyliśmy tam konto zeby se jaja robić zkolesi, ale nie zapłaciliśmy zeby odpisywać. A moj Tz był taki mądry, ze mi od razu wysłał swoje gg . No i jego oczy mnie zaczarowaly.
Po 5mcach Tz mi sie oświadczył i wzięliśmy slub. Ofc ile to ja słyszałam, ze za szybko, ze sie rozpadnie nasz związek, a tesciowa powiedziała Tz "żebyś potem nie płakał"
5lat juz tak sie śmiejemy z tych ludzi.
Wcześniej byłam z ex 7lat i wszystko on spierd*** w jeden dzień.
A Tz jak poznałam to czuliśmy sie , ze znamy sie całe życie jakby. Jakbyśmy byli juz wcześniej gdzies razem moze w poprzednich wcieleniach

Cytat:
rety, od kiedy TRZEBA!! mieć osobny pokój do dziecka??? w sensie niemowlaczka?? co za ludzie, dziwia sie ze planujemy mieć dziecko w sypialni,
serio to takie dziwne?? może ja czegoś nie rozumiem i nie wiem

Ja sie nawet nastawiam na to, ze mały bedzie spał ze mną w łóżku, a Tz na kanapie.
Mojej ciotki oboje dzieci spali obok łóżka w mojzeszowym koszyku, a łóżeczko służyło jako pojemnik na rozne bzdurki

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Golenie na raty

Ja jadę do Babci niedługo. Przejadę się pare przystanków, pewnie mnie coś tam dokarmi i zjem mały obiad o normalnej (czytaj Waszej porze), a potem zjem pewnie lodzika żeby tradycji stało się zadość.

Potem wrócę do domu i pójdę z Tżtem i psem znowu na taki długi spacer, a potem pewnie będę przygotowywać mu obiad i już guzik, nie wejdę na laptopa bo go mi zabierze. Jakie te dni są w ciąży przewidywalne ale cieszę się, bo się ruszać zaczęłam. Nawet jak żółwim tempem przejdę te 4-5 km dziennie to zawsze coś,prawda?

Ja moze dziennie przejde pol km i zdycham
Tz mowi, ze wypożyczyć chyba wozek dla niepełnosprawnych dla mnie. Dobrze, ze sa sklepy internetowe bo juz nawet nie mam siły lazic po sklepie.

Cytat:
Sorry en, ale gadanie ze sobą, to moja specjalność
No chyba sorry,ale nikt mnie w tym nie przewyzszy

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Złapali tych gości z bomby w Boston. Ide oglądać co i jak

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Masakra co ci goście se myśleli w tym wypadku zginął 8letni chłopiec
Jednego z tych gościu tego starszego policja zastrzelili podczas pogoni, a drugiego złapali juz w stanie wycieńczenia i jest w szpitalu-chłopak ma 18lat . W głowie sie nie mieści. Ich wujek ,ktory nie miał z nimi kontaktu przez 3lata mowi, ze to chanba dla rodziny, a ich ojciec w Rosji mowi, ze to pomyłka i ze ich dzieci sa wrabiane
A ten policjant to sam sie zastrzelił pewnie

Aha co do jedzenia to ja kupiłam taki spray do mycia warzyw i owoców http://www.iherb.com/Eat-Cleaner-All...ash-8-oz/25200 ,ale ogolnie to chyba nie należy przesadzać i jak sie porządnie umyje to mozna jeść. No ja sobie nie wyborami zebym miała nie jeść warzyw i owocow bo co ja będę jeść

Bez nabialu przeżyje bo nie lubie za bardzo. Dopiero w ciazy zaczęłam pic mleko i jeść jakieś sery białe. Choć i tak ledwo mi przez gardło przechodzą. Zazwyczaj pilam mleko migdalowe,ryzowe,sojowe czasem i lubiłam jeść jogurty migdalowe i sojowe

Mały mnie tak kopie w pęcherz i krocze jakby chciał powiedzieć "chce juz wyjść!!!" W ciagu 3min.skopal mi pęcherz jakby jakis kickboxing trenował . Licząc ruchy wykonał ich chyba ze 20 , a przez cały dzień chyba ze 100

Stary 2013-04-20, 07:39   #1857
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry!

ja już odwiozłam Tż do pracy, bo potrzebuję Jego auto, zjadłam sniadanko (glukoza jutro na spokojnie, bo dziś za dużo rano biegania było i nie pojechałąbym na głodniaka), i niedługo się szykuję do kolejnego wyjscia.

Kejt - mnie na czczo super wyszla przy 50 g parę tygodni temu, a po godzinie 183 po 2 h już miałam 80 z kawałkiem (musiałąbym zerknąć do zeszytu).
Więc pewnie te 170 to po 1 h a nie na czczo. Ale że w labie takie pomyłki? Normalnie na zawał bym padła. No i dzięki tym 183 jestem na cukrzycowej, ale bez stwierdzenia jeszcze u mnie cukrzycy.
Teraz po 75 się okaze jak to ze mną. Pozwalam sobie ostatnio na 2 łyzeczki dzemu niskosłodzonego, a to wafelki Tż parę dni temu zjadłam. Trochę się rozpuściłam przez dostawy serniczka dla mnie (co prawda niskosłodzonego, ale...) no i wkurza mnie podejscie niektorych osób: zjedz jednego "cukierka" nic Ci sie nie stanie (albo zjedz kawałek tlustej wedlinki itd).

Samantha, Palmers dla mnie ok. Nie wnikam w jego dokładny skład, bo jak na razie mi pomaga. Do zapachu się przyzwyczaiłam, bo na początku jakoś mi nie pasował, bo ja generalnie lubię orzeźwiające zapachy, a nie czekoladowe, czasem waniliowy mi podejdzie.

A z wieści zdrowotnych: chodzę dalej jak połamana. Synek chyba mi ten lędźwiowy pcha i coś czuję ze w drugiej nodze teraz rwa sięodezwie

dobra lece, odezwę się później.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 07:42   #1858
skylie
Wtajemniczenie

Witam się poranną porą
Nie mogę spać

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
A z wieści zdrowotnych: chodzę dalej jak połamana. Synek chyba mi ten lędźwiowy pcha i coś czuję ze w drugiej nodze teraz rwa sięodezwie

dobra lece, odezwę się później.
U mnie też rwa wysiada z jednej strony, ale lekarz powiedziała, że ból mam raczej z kręgosłupa

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 07:50   #1859
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam się poranną porą
Nie mogę spać
Bo o tej porze to już się normalnie nie śpi

Idziemy z psem
Miłego, pochmurnego dnia z temperaturą do życia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 07:52   #1860
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabeczki
Witam sie słonecznie wczesnym rankiem jak dla mnie
Zawiozłam Tż-a do pracy a pozniej po niego o 12 pojade.Obiecał mi spacer po Starówce i.....loda w polewie czekoladowej z migdałami z Lidla
Więc moje wstawanie i jazda jest tego warta

Wczoraj o 21 juz spałam Dłuugo męczyłam Psy czesaniem ale efekty widac a pozniej siedziałam z moją małą sąsiadką a duza pojechała do apteki,zagadałam sie i zrobił sie wieczór.

Spamowałyscie jak szalone.Dobrze ze Was w telefonie poczytalam jak Tz siedział w banku
Chciałam zostawic autko u niego pod firmą i isc do banku pieszo.Uszlismy kawałek,a ja coraz to wolniej i wolniej i wolniej.Laura nagle zaczeła mi w pęcherz kopac,słonce przypiekało i.....wrócilismy po samochód Poddałam sieeeeeeeee
A nie było upału,jakieś tam w porywach słonca 23 st. a ja zasapana na maxa...............

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości