|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej
Na bliznę po cc stosuję Dermatix - żel silikonowy, też mam tendencję do bliznowców, na razie trudno ocenić efekt, bo trzeba stosować 3-6 m-cy, minusem jest jego cena - ponad 100 zł w aptece internetowej za 15 g. Teraz zużywam drugie op. Zazdroszczę wakacji w Chorwacji, my w tym roku przymierzaliśmy się na wakcje w ciepłych krajach, ale zrezygnowaliśmy - podróż samolotem i obawa, że dzieciątko może się rozchorować. W przyszłym roku sobie odbijemy .W tym roku wakacje mamy w czerwcu - zarezerwowany już tydzień w Karpaczu. Pozdrawiam |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zgadzam się z tobą ! |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
a macie nadal odrętwiały brzuch przy bliznie? bo u mnie czuję,że puszcza już trochę
|
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- zdecydowanie mniej niz na poczatku
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a palic na szczescie nie udalo mi sie nauczyc
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bondolino, Maduca i Tula są przystosowane już do maleńkich dzieciaków. |
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po cc doszłam do siebie szybciej niż po porodzie sn-dziękuje nigdy wiecej, trzecie na bank bedzie cc ![]() chociaz powiem Wam,że jak leżałam w szpitalu to dziewczyna 3 dziecko urodziła w 30 min od odejścia wód i pierwszych skurczy, na jednym partym, połozna ledwo zdążyla dobiec bo nikt nie wierzył,ze rodzi
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-19 o 22:29 |
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
My wyjeżdzamy do Żywca na 5 dni. Czeka nas 210 km jedziemy od 1-5 maja.
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem tego samego zdania.
ale druga cesarka juz chyba nie jest taka lajtowa jak pierwsza? nie zebym czula sie rozowo, bo lekko mi nie bylo przez pierwsze tygodnie, ale pamietam jak kobieta ktora lezala ze mna na sali wybudzen powiedziala mi, zeby msie tak nie cieszyla bo pierwsza cesarka az tak bardzo nie boli ona byla po drugiej i ledwo zyla mimo ze zabieg miala kilka godzin wczesniej---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
ja troche tak, jakos w domu czuje sie juz pewnie ... a na wyjezdzie, boje sie ze bede ciagle w stresie i wcale nie wypoczne.
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czytam właśnie wyrywkowo posty z pierwszych wątkow, nasze wieści o kreseczkach,zachciankach, ech...... tęsknie za brzusiem a zawartość brzusia sobie słodko leży koło mnie
Blogerka, moje pierwsze dziecko ważyło prawie 4500 kg i rodzilam sn więc chyba rozumiesz,że drugą cesarkę zniosę i jeszcze będę po dupie lekarza całować
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz pediatra nie jest za podawaniem herbatek słodkich, zresztą mała ładnie przybiera na wadze i za słodkie herbatki, kaszki itp bym dostała z☠☠☠*ę. Po przejściu na Hippa, którego lepiej toleruje niż Enfamil ( a Hippa je mniej) przybrała mi w 4 miesiącu ok. kilogram to trochę dużo dlatego na cukier wolę uważać. |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Już prawie normalnie jest. Tylko przy brzegu blizny z jednej strony (ta jest troszkę grubsza blizna), a tak to już nie. Pamiętajcie, żeby nie unikać dotykania itp - bo wtedy szybciej miejsce się uwrażliwi i dretwienie zejdzie.
|
|
|
|
#2804 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, czy ja wiem? tak samo szybko do siebie doszłam, waga spadała jeszcze szybciej. Mniej krwawiłam, o wiele!
|
|
|
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo lubie ![]() Cytat:
Ja na szczescie rzucilam 4 lata temu i nie brakuje mi tego wcale! |
|||
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puki co smaruje samym Calgelem, ale mam też Camilę na gorsze czasy. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Mnie już puściło. |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4500 o jaaa no to sie nie dziwie ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40397185]Blogerko, czy ja wiem? tak samo szybko do siebie doszłam, waga spadała jeszcze szybciej. Mniej krwawiłam, o wiele![/QUOTE] hmm... to super .Kurcze, a wszedzie w necie gdzie czytalam, pisali ze z druga cesarke jest juz duzo gorzej, a trzecia to juz sie odradza.
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stresuję się i to bardzo zwłaszcza po ostatnich wybrykach Oli, wczoraj o tym pisałam że się zrobiła a-społeczna. Myślę o tym wyjeździe co zabrać, o czym pamiętać itp. Kupiłam podgrzewacz pokarmu auto-dom, pojemnik na 4 porcje mleka i inne pierdoły niezbędne z podróży. Muszę jeszcze parasolkę do wózka kupić, bo zmieniam już na spacerówkę (rozkłada się na płasko). Moja małą gwiazda wyrosła z gondoli a i tak mieliśmy bardzo dużą gondolę w stosunku do innych wózków. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- No cóż ... |
||||
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
My tez chcemy jechac w majowke na 3 dni do rodziny na kujawy. Myslicie, ze 4-5h to za dlugo dla 3 miesieczniaka w foteliku?
|
|
|
|
#2813 |
|
Lurker ;)
|
Odnosnie porodu - rekonwalescencja po cc jest koszmarna, ale wiem ze trudniej byloby mi zniesc porod sn. Po 3 wywolywaniach, cewniku Foleya, przebijaniu pecherza mialam dosc bo nadal rozwarcie nie postepowalo. Nastepny porod jedynie cc, nie mam zamiaru sie znowu meczyc- sama ciaza byla meczaca i traumatyczna dla mnie..
Bokeh- a jasny rudy? Nie odcien czerwieni tylko bardziej marchewy cos w stylu pierwszego od prawej zdjecia w srodkowym rzedzie. Marsi juz jest lepiej, nie boli przy dotykaniu, chyba ze mocniej przydusze
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet mi nie przypominaj w nasz ostatni wieczór obaliłam sama dwie butelki tego ustrojstwa i w drodze powrotnej myślałam, że zejdę z tego świata a jak sobie pomyślałam, że w bagażniku jedzie z nami zapas, to aż mnie ciary przechodziły ale smakował bardzo![]() nie, piszę właśnie o tych, które wymieniłaś; niby producent podaje, że można noworodki, bo wkłądka i tak dalej, ale dużo o tym teraz czytałam i w sumie większość opinii jest takich, że lepiej żeby dziecko siedziało jak się wkłada do nosidełka
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Pamiętacie mnie jeszcze? Mam pytanko do mamusiek karmiących mm. (Ja w sumie karmię trochę piersią, ale większość jednak mm). Na opakowaniu jest, że powinno się karmić 6 razy na dobę. Wyrabiacie się? Moja Martusia np. w nocy śpi od ok. 22 do 7, no i rozplanowałam sobie karmienia na: 7, 10, 13, 16, 19, 22. Tylko że Marta często robi sobie drzemki długie lub krótkie i często przesypia porę karmienia i to się cały czas przesuwa i brakuje mi jednego karmienia I teraz nie wiem czy mam zostać na tych pięciu karmieniach, czy budzić ją do karmienia ![]() Dodam, że teraz Mała dosyć ładnie przybiera na wadze. Po akcji ze szpitalem kupiliśmy wagę i od czasu do czasu ważymy. |
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek, ja mam problem w drugą stronę. Moja chce za dużo jeść...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-20 o 10:12 |
|
|
|
#2818 |
|
Lurker ;)
|
Aniolek ja to odbieram tak, ze to jest maksymalna ilosc jaka moze zjesc dziecko w danym wieku, nie wiem ile dokladnie je, mniej wiecej co 4 h, chyba ze spi dluzej, w nocy nie wybudzam. Jak ladnie przybiera to zostan przy 5.
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a poza tym pisałaś kiedyś, że jak się dokładnie ogoliłaś i pooglądałaś, to nic nie widać, żadnej blizny, że nie jesteś rozciągnięta itd. i że za bardzo panikowałaś, a teraz znowu w drugą stronę![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- czekam na TŻ i tak z braku laku błądzę po necie i trafiłam na wątek o napięciu mięśniowym http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...t=420&start=60 ; trochę stary, ale fajnie tam babka odpowiada na pytania, a że cały czas mnie zastanawia to nerwowe prężenie się u Fifka, to poczytałam
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-20 o 01:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

.

a jak sobie pomyślałam, że w bagażniku jedzie z nami zapas, to aż mnie ciary przechodziły
I teraz nie wiem czy mam zostać na tych pięciu karmieniach, czy budzić ją do karmienia