![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Dziecko mi coraz bardziej i coraz czesciej kaszle
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej nadrobilam ale więcej napisze jutro. Mała nie.spi od 2.45, macha rękami, rzuca się.i wogóle, nie pomaga.cycek, noszenie na rękach....no kosmos. Jeszcze tz robił.dziś pępkowe i dał taki popis na dodatek przy mojej siostrze....że nie odzywam się do niego.
Rano może uda mi się więcej popisać. O co chodzi z tym koprem bo mi umknelo a pije???
#2823 |
Zadomowienie
|
Moja noc koszmar, ta sapka, czy Bog wie co innego nie przechodzi i mala sie meczy cala noc.
Kupie inhalator chyba jednak...ale czy to trzeba kupic po konsultacji z lekarzem, czy mozna inhalowac sola samemu????
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Jestem.
Wczoraj dzialalam z tlumaczeniem, nadal daleko w lesie jestem. Tz wrocil bardzo szybko z pracy, az sie zdziwilam, bo przed 4, spakowalismy sie i na weekend do swojego mieszkania wrocilismy. A dzis wstartowalismy ze szczepieniami, planowanie ich to masakra. Yae troche plakala, ale uwazam, ze dzielna byla. Nie wiem jak u Was szczepia, ale mnie powiedzieli, zebym posadzila Yae na kolanach i wtedy lekarka zaczela dzialac. No i wazy juz 5100! Teraz nadrabiam wpisy z wczoraj a za chwile i ja do fryzjera ide ;-) ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Cytat:
Chociaz tym razem chyba wezme znieczulenie. Przy tym porodzie mialam mozliwosc wziecia, ale nie wiem czy juz o tym pisalam... jak cene uslyszalam to jeszcze na kilka tygodni przed porodem przestalo mnie bolec. W lecie na pewno bede dopajac, nie da rady na samej piersi przetrwac w tym klimacie, chyba ze z domu nawet na krok sie ruszac nie bede... I nadrabiam dalej. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Myslisz, ze to swiadomy obrot? Yae tez mi dwa razy fiknela, ale to ewidentnie utrata rownowagi i sie przewrocila, w znaczeniu upadla. Bo na przewracanie sie to jeszcze bardzo wczesnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
meneq, pewnie, ze to nieswiadome
![]() Ja tez trzymalam Kubusia na kolanach w czasie szczepienia. Brawa za wage ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
To ida leb w leb, Kubek i Yae.
Dzkb. A ile twoj wazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zadomowienie
|
Kurcze czy ja nie przekarmiam Malucha? 11 tydzien leci i ponad 6kg.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
nawijkoPieknie, brawa dla Was
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... To mi je co 3 godziny nie raz tylko uda mi się go przetrzymać do 4 i nie je porcji jaka jest zalecana tylko 120, 90 i dość. I weź tu tego smroda przestaw.. Nie mam pojęcia jak. MOże bym mu zagęszczała kleikiem choć jedną butelkę? Bo nawet po nocy jak mu zrobię 150 to mi z 60 zostawi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Piękny dzień się zapowiada na pomorzu ![]() Wczoraj dostałam trzy kartony ciuszków dla niego i ogarnia mnie trauma gdzie ja to schowam? ![]() BLACK-Jeśli masz potrzebę odejść bo takie widzisz w tej chwili najlepsze rozwiązanie to zrób to. Odpocznij emocjonalnie,poukładaj sobie wszystko na spokojnie a przede wszystkim zaakceptuj. Ale pamiętaj... My ten wątek tworzymy razem. Każda jest tu częścią tego wątku-dlatego bez Ciebie to już nie będzie ten sam wątek. Nie możemy się wykruszać bo w końcu wątek mamusiek przestanie istnieć. Dlatego gdy emocje opadną-wróć. Życzę Ci dużo sił i wiary w lepsze jutro. Buziaki. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() |
#2832 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana.
Słońca niet ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem że masz problem z akceptacją swojego ciała ale naprawdę nie masz tak źle... Mnie brzydko zszyli w tym cholernym szpitalu i niestety widać to ![]() ![]() A poza tym...czyż nie jest najwazniejsze że urodziłyśmy zdrowe dzieciaczki?? ![]() Więc GŁOWA DO GÓRY! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja też tak w nocy się męczyła znów przez ten kaszel ![]() Cytat:
![]() Pokaż potem fryyyyz ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-20 o 08:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego porodu, to ja sama nie wiem. Moja siostra koszmarnie zniosła drugie cc. 3 tygodnie wyjęte z życiorysu, płakała z bólu. To nie tylko to, że jest wybór, po prostu lekarze nie mogą zmuszać, bo jest ryzyko pęknięcia blizny i zgonu. Chyba bym wolała naturalnie spróbować, ale boję się tego trochę że krzywdę zrobię sobie i dziecku. Michaś jest strasznie marudny ostatnio. Teraz śpi, ale takie cyrki odstawia jak ma jeść że mi się płakać chce. Muszę go przystawiać na stojąco, niemal na siłę. Dopiero jak zacznie jeść mogę usiąść, ale jak zczai że siedzę to znów ryk. Daje w dupę, aż się zastanawiam czy to czasem nie zębiska idą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2835 |
Konto usunięte
|
Laurko, wiesz, i po 1 cc można masakrycznie to znosić. Nie ma reguły, naprawdę. Tak samo mnie bolało przy pierwszym, teraz tyle że gorzej mi się schodziło bo trochę wyższe łózka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
Nie, to chyba nie to, Nigdy nie miał problemów z brzuszkiem. Oby nie ząbki jeszcze
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40399678]Laurko, wiesz, i po 1 cc można masakrycznie to znosić. Nie ma reguły, naprawdę. Tak samo mnie bolało przy pierwszym, teraz tyle że gorzej mi się schodziło bo trochę wyższe łózka ![]() ![]() No właśnie wiem, że nie ma reguły, ale strach jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I zgadzam sie co do wypowiedzi dot. Black ![]() Menqu koniecznie pochwal sie fryzura ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2838 |
Rozeznanie
|
Chęć dziewczyny, próbuję was nadrobić ale nie wychodzi mi. Jestem sama w domku do jutra i nie mam czasu na nic już.
Z bioderkami u nas super ( Illusion chodzimy na Parkową, ponoć tam najlepiej), bałam się, że może coś źle robiłam i będą problemy. Mam problem Kubuś jest cały suchy, ma plamy na buzi i na musiała i brzuszku. Wszystko wskazuje na alergię na Debridad. W środę mamy szczepienie ale chyba na własną rękę odstawie ten syrop bo i tak po nim ulewa, a po gastrotusie jest ok. Boje się, że do środy bedzie wyglądał strasznie ![]() Z t ego co pamiętam: gratulacje skończonych miesięcy! Dla chorych dzieciaczków wiele zdrowia. Przy kaszlu dużo i dość mocno oklepywać maluszka po plecach ( tylko po bokach nie po kręgosłupie!). Polecam inhalacje z soli fizjologicznej, a pózniej odciaganie fluczkow i oklepywanie. Jak przypomnę sobie jak Kubuś był chory to aż mnie ciary przechodzą ![]() Black trzymaj się. Ja też mam duży problem z zaakceptowaniem tego co się działo podczas porodu. Do tego jak piszecie o waszych Tz jak się opiekują malenstwem jak razem gdzieś wychodzicie. U nas to nie wyglada normalnie, jestem w tym jakby zupełnie sama i nie mogę patrzeć na Tz jak się męczy z tym wszystkim. Czasami nie wytrzymuję i jak jestem sama w domu to pekam jak coś przeczytam na forum, ale wiem, że bez was nie dałabym sobie rady. Przynajmniej utrzymuje jakaś równowagę bo jak coś sie dzieje z Kubusiem to mam gdzie to skonsultować, porównać z waszymi maluszkami i wielu błędów przez to uniknęłam! Dzięki dziewczyny! ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Dziewczyny jeżeli maleństwa zatyka tylko w nocy to sapka albo cofajacy się pokarm. Jeżeli nie ma flukow to nic zlego. Ja dla swojego po nocy potrafię takie kozy wyciągać, ze cos strasznego. Nie inhalujcie i nie wyciągajcie fluczkow w takich wypadkach bo mozna podraznic strasznie nosek. Takie zabiegi powtarza się jak dziecko jest chore. Mi nawet w szpitalu zwrócili uwagę, ze za często nos częściłam mimo kataru dużego.
#2839 |
Zadomowienie
|
No to jak pomoc, w nocy?? Jak ma zatkany nos i nie spi przez to?????
#2840 |
Rozeznanie
|
Spróbuj zaaplikowac sol fizjologiczna i jak kichnie to ociagnij. Dobrze jest tez położyć na chwile na brzuszek i wtedy spróbować. No i jak mu sie cofa pokarm to po karmieniu koniecznie odbić i najlepiej to ok 30 min w pionie - pisze co w szpitalu zalecali
#2841 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie rację. Uwielbiam Was i nie chcę stąd odchodzić. Wczoraj miałam po prostu strasznego doła, wszystko mnie wkurzało i czułam się masakrycznie przez cały dzień... A dzisiaj jest już dobrze.
Wypłakałam się TŻowi w rękaw (bardzo mnie wspiera, powiedział, że poszuka mi psychologa dobrego, jak będę potrzebować - na razie nie chcę, spróbuję sama się z tym uporać...). Potem rozmawiałam z siostrą i przyznała mi się, że ona dopiero teraz, nie tak dawno temu - bo w ciągu ostatnich 6 miesięcy - doszła psychicznie całkowicie do ładu, a jej córka ma już przecież 2,5 roku... To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że chyba nie jestem jedyną kobietą, która cierpi psychicznie po porodzie naturalnym... Wiem na pewno, że drugi raz tak nie będę rodzić, ale z tym, co już było, muszę się po prostu pogodzić. Ciało moje nie ucierpiało, bo naprawdę nie widać, nie czuć nic, nic a nic się nie zmieniło, tylko psychika nieco kuleje... Muszę się ogarnąć, znaleźć w sobie siłę na to, jakoś to będzie... No i tak na marginesie już - byłam pewna, że mnie akurat depresja poporodowa nie dotknie, a jednak, pomyliłam się. Dziękuję Wam za ciepłe słówka, smsy i wiadomości prywatne. ![]() Zresztą, jak tak patrzę na moją córkę, to jest tak piękna i tak cudowna, że wszystko mi wynagradza... Ostatnio ma foszki i chce siedzieć tylko u mnie albo u tatusia na rękach. ![]() ![]() Z pozytywów, jestem właśnie na uczelni i zaliczyłam algebrę liniową na 4 i taką ocenę mam z egzaminu końcowego z tego przedmiotu. Trochę mi to poprawiło humor. |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2843 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40399678]Laurko, wiesz, i po 1 cc można masakrycznie to znosić. Nie ma reguły, naprawdę. Tak samo mnie bolało przy pierwszym, teraz tyle że gorzej mi się schodziło bo trochę wyższe łózka ![]() ![]() oooooooojej te wysokie łóżka... w tym szpitalu gdzie ja bylam to zeby wejsc na lozko musialam na palcach stawać zeby usiasc takie wysokie;/ Cytat:
![]() ![]() Powiem Wam, ze jak ogladam filmiki jak mala mi sie wiercila w brzuchu to tak mi tęsknooooooooooooo hehe ale jak sobie pomysle ze mi nogi same skakały przez pare msc i nie moglam spac.......... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Black, super, ze juz lepszy humor dopisuje
![]() Mitabe, dzieki za rady, bedziemy oklepywac. Kubus w nocy bardziej kaszle niz w dzien, teraz ucina sobire komara i przez sen ladnie oddycha. Za to ja dalej zdycham, gnije w lozku, TZ ma wolne, dostalam sniadanie do lozka, a potem zabierze malego na spacer. Tesciowa ma zamiar isc z nim, a ja juz sie o stopien przykrycia Kuby.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Nam lekarka też kazała oklepywać. Nie umiem patrzeć jak ona mi się męczy
![]()
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2847 | |||||||
Wtajemniczenie
|
He hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- I zdrówka dużo dla maluszków. Biedulki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
A jak poznac ze pokarm sie cofa?
#2849 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze coś. Pisałyścier dziewczyny że dzieciaczki jak śpią to główkę tak do tyłu odchylają. Mój też tak robi. W tym linku co ellmi wstawiła znalazłam taką odpowiedź matki która konsultowała to z różnymi lekarzami:
"Sypiają tak dzieci z całkiem normalnym napięciem mięśniowym. Mój starszy syn ma nieco niższe niż standardowe i tak właśnie sypiał. Młodszy zaś ma napięcie całkiem standardowe i tak właśnie śpi Dzieci sypiają niespokojnie, wiercą się i każdy taki niekontrolowany ruch powodowałby przeturlanie się na plecki i najczęściej wybudzenie. Dzieci sprytnie zapobiegają temu, śpiąc właśnie z odgiętą główką. Dorosły też kombinuje jak może, żeby mu się wygodnie spało" |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za zaliczenie również ![]() Co do doła to każda z nas go łapie czasem-nie dość że kobieta zmienną jest to jeszcze hormony po porodzie nami targają. Bokeh-do morza mam ok 100km. Za to jeziora,rzeki i inne bagna z każdej strony ![]() Co postanowiłaś w związku z fryzurą?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.