|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
najpierw ujawniali się sami chłopcy, wiec i w takiej kolejności przychodzą na swiat
laseczki czekaja na solidna obstawę i starszych kolegow ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
jak sprawdzaja rozwarcie to podobno czesto potem sie plami,doczytalam w necie ![]() cala noc bolal brzuch jakos dziwnie,teraz spokoj miaam okropne sny ![]() teraz kawa +ciacho tez chce by odeszly mi wody,przynajmniej wiadomo,ze to "już" a nie jak ze skurczami ![]() mam tak kiepski humor,ze chcialabym by mnie wzieli,polozyli,cc i podali mala.. nie mam juz ani sil ani ochoty by myslec o rodzeniu. mam dola jak stad do wieczności
|
||
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio mieliśmy z Tż stresa bo moja siostra zadzwoniła że dziewczyna która z nią pracuje właśnie poszła na zwolnienie bo zachorowała na różyczke
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw balam się zakladac, wspólne początki były ciężkie, ale później szkoda mi go było zdjąć ![]() a staz gdzie? chwal się!
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
axella trzymaj sie najważniejsze ze wszystko z małą ok
Diabligratuluje przeprowadzki |
|
|
|
#1986 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dał mi skierowanie na jakieś niestandardowe badanie krwi + moczCytat:
![]() dziekuję Cytat:
od zawsze! nawet ślub chciałam brac w maju, ale potem stwierdziłam, że może być za zimno a ja zwierzęciem ciepłolubnym jestem wogóle w maju w mojej rodzinie są same urodziny i imieninyCytat:
dziekuję dziekuję A teraz szybka relacja z wizyty. Danio ma juz 3800 ![]() ![]() :mdlej e:![]() Doktorek zbadał mnie i twierdzi, że na razie szyjka zamknięta to mógł być czop ale raczej dużo śluzu (ale wygladał jak na zdjeciach w google- wszystko można znaleźć ) usg wszystko w porządku, ma podobno świetny dowóz jedzonka (w sensie porządne łożysko, pępowina, przepływy). Dzisiaj jedziemy zrobić ktg do niego do szpitala. Moja reakcja wczorajsza jak powyzej na emoikonach. Oczywiście ciesze się że z synkiem wszystko dobrze, ale liczyłam, że te skurcze co czułam to rozwierajaca się szyjka.
|
|||||
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
axella nie masz powodów do obaw, jeżeli tak Ci lekarz przez telefon powiedział. Ja jak byłam na wizycie u swojego 3 tyg. temu to też mi krew poszła, bo szyjka jest po prostu już miękka i łatwo się uszkadza. Nie mniej jednak, jeśli dalej się coś będzie działo to dzwoń do nich albo jedź od razu na IP.
Veronic trzymam kciuki! Ja to się zaczynam zastanawiać czy któraś z nas w ogóle dotrwa do terminu
|
|
|
|
#1988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle stresu przeg głupi błąd w labolatorium! Cieszę się, że wszystko wyszło ok. Teraz życzę zdrówka i zaglądaj do nas częściej Cytat:
i czekam niecierpliwie na wieści!Cytat:
a i przyjazd koleżanek to dory pretekst To udanych zakupów Ci życzę i jeszcze bardziej udanej babskiej posiadówki ![]() Diabli Super, że przeprowadzka przebiega sprawnie i bez większego stresu Chyba więcej w Was podekscytowania niż stresu właśnie i tak być powinno Mimo to, życzę Ci by ten ekscytujący czas nie przedłużał się, tylko sprawnie zakończył w przeciągu paru dni
|
|||
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pchała się na świat a potem przemyślała to jeszcze raz i zmieniła zdanie
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
ukradli ... mi też
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Rozeznanie
|
Tak wogóle to sie wczoraj odważyłam i zważyłam
i byłam w szoku bo od miesiąca nic nie przytyłam Na plusie mam od poczatku prawie +14. Mam nadzieje ze tak zostanie![]() Właśnie zjadłam śniadanko: Świeża kajzaerka z masełkiem, żóółtym serem , świeżą swoją sałatą i ogórkiem mniem ![]() A teraz zjadam czekolade ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Gratuluje |
|
|
|
|
#1992 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś na ip dali mi do wypicia na raz 4 kubeczki wody. Wiadomo, niegazowanej, a ja takiej nienawidzę, tak na co dzień jest mi po niej niedobrze, a co dopiero przy takim bólu. Po pierwszym bełtałam. A no-spa dla mnie w ogóle nie istnieje. Nie pomagała mi NIGDY i na NIC. Ani na okres, a już na pewno nie na nery. Ale może komuś pomaga. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia!!! ![]() ![]() Cytat:
W brzuszku. ![]() Cytat:
Za 2h koleżanka z kolegą biorą ślub, ostatecznie na wesele nie idziemy, ale idę na ślub do kościoła. Oczywiście nie mam się w ubrać. Cytat:
Jak byłam mała, to byliśmy na weselu u mamy kuzynki i zaraz po weselu była w ciąży. Spytałam wtedy mamy skąd ten brzuszek wie, że już ma rosnąć. W sensie, że już teraz może być dzidzia oczywiście. Kurde, ale się sypią te porody. To mnie mobilizuje tylko do tego, żeby w końcu zamówić te graty do szpitala.
|
|||||
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staz w biurze rachunkowym, ucze sie w tym kierunku ![]() a co do aparatu, bolalo na poczatku?? ![]() zastanawiam sie jaki wziac. Chcialabym chyba ten ceramiczny ale podobno metalowy jest lepszy? za 1.5 tyg mam wizyte u ortodontki to sie dopytam co i jak.
|
|
|
#1994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż sie teraz zaczełam bać następnego poniedziałku
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i masakryczne rozstępy które mi wyszły dopiero w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja idę w poniedziałek wreszcie na usg może wreszcie dowiem się ile mój waży
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
lonely mam nadzieję, że z TŻ już lepiej, nasza ciocia miała kamienie w nerkach i złapało ją raz na weselu to w ogóle ruszyć się nie mogła taki ból
![]() gold OMG kawał chłopa, jak posiedzi jeszcze 2 tyg. to przekroczy 4 kg Nieźle! Ciekawe ile moja waży.....ankaaa206 Trzymaj się! diabli my się wprowadziliśmy od rodziców TŻta chyba w jeden dzień Ale fakt, że sporo rzeczy przewoziliśmy jeszcze później, bo wszystkiego naraz nie zabraliśmy. Do tej pory jeszcze leżą u nich nasze graty, a to już ponad rok minął Gratki za szybką akcję! ![]() axella mój TŻ to sobie poród zaplanował na weekend majowy - śmieję się, że chce mieć wolną chatę Jak się czujesz dzisiaj? Chociaż i ja mam przeczucie, że przenoszę. Ja się urodziłam 2 tyg. po terminie, więc jakoś mi to w głowie siedzi....
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze się dzisiaj nie chwaliłam, to się pochwalę, że dziś kończymy 31tc.
|
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 3dni po terminie,moja sis tez jakos tak.. dzis niby ok.nie plamie, brzuch nie boli zbytnio,mala spokojniutka.. ale chcialabym miec juz z glowy jest ciezko,niewygodnie i to ciagle martwienie..czy to,czy tamto jest normalne,czy nie.. eh.. masakra
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chętnie Cie przepuszczę, bo ja jeszcze nie mam dużo rzeczy dla maluszka, ale teraz remont skończony wiec sie za to porządnie z Tż weźmiemy Nawet nie strasz bo ja nie mam jak narazie żadnego rozstępu
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synka.
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już mam wszystko więc jak donoszę Jaśka to mogę iść
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ono u mnie jest noo
Zaraz obchod, ciekawe co nowego, dowiedziałam sie ze wczoraj za szybko mi wstrzyknela, na odpierdziel pielegniarka antybiotyk do zyly i dlatego prawie zemdlalam, co za ludzie moj maly nie lubi ktg, szaleje dopiero jak sie skonczy badanie i piszczy maszynaCiekawe jak tam veronic |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie_Oczko - mierzyłam w koncu fotelik..
Jeżeli chodzi o pasy to mi wystarczają, tzn są prawie takie na styk, zostaje tam może max 5 cm luzu.. Jedyny problem jaki mam, to, to że ledwo się mieści na tylnym siedzeniu za kierowcą, a w zasadzie tak normalnie to się nie mieści.. Mój TZ jest wysoki i lubi być mocno odchylony, więc zeby wsadzić fotelik musiałam trochę wyprostować fotel. Nie wiem na ile będzie mojemu TŻtowi w tej pozycji wygodnie jeździć.. No w najgorszym wypadku to trzeba będzie montować za pasażerem.. |
|
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
Veronic
pomyśleć, że mam ten sam termin, co Ty ![]() już się nam zaczęło na dobre
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomy strażak mówił,że środek najlepszy ![]() na zajęciach na bezpiecznym maluchu chyba też mówiliże środek naj.. odsuwasz dziecko od drzwi co dodatkowo daje zabezpieczenie jakby ktoś wjechal w bok.. pod warunkiem ze masz na srodku 3punktowe a nie taki zwykly pas |
|
|
|
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
ja sie wogóle nie smaruje, ale może to genetyczne u mnie ani mama ani siostra nie miała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

laseczki czekaja na solidna obstawę i starszych kolegow 

pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
zazdroszczę 

Storczykomaniaczka : 25
zaciśnięte!
za kącik dla Małego!

:mdlej e: