Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 23:31   #691
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Musze się Wam pochwalić, że już waże 54kg(165cm) jestem mega szczęsliwa bo byłam pewna po ciąży, że już taka gruba zostane (63kg). Napiszę nieskromnie, że wyglądam naprawde fajnie i to nawet lepiej niz przed ciążą!!! Jednak latanie za dzieciakiem daje swoje
I to tylko dzięki lataniu za dzieckiem ??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 23:40   #692
_millena
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A dziś w końcu kupiłam mu buty bo jak dziad w samych skarpetach wygląda , befado O takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691
i takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031
Sprawdzę rozmiar i jutro oddam jedne z nich
Ja ostatnio kupiłam Borysowi też Befado, chciałam bardzo z serii tych trampek : http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ale nie było rozmiarów albo niektórych modeli w ogóle nie było więc kupiłam te : http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6348
ale podobają mi sie jeszcze takie : http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7051
muszę poszukać jeszcze jakiegoś sklepu w krk z tymi butami.
dla nas są fajnę, bo noga Borysa bez problemu w nie wchodzi ( wysokie podbicie), wymierzyliśmy się w cholerę i ciut ciut, podobały mi się buty z Geoxa ( ale to juz że tak powiem na porządne chodzenie :P bo drogie jak czort) , no ale i tak nie wchodziły...

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 23:40   #693
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy jest jakaś strona w necie, gdzie można zapisać swoje zdjęcia, a które nie są widoczne dla innych ? Może jakiś fotoblog czy coś ale żebym tylko ja mogła oglądać lub osoby którym zezwolę ?????

DOBRANOC

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2013-04-20, 00:13   #694
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
jaka Paulinka jest śliczna, taka delikatniusia

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

rinco fajny ten rowerek, Dziadek Borysa obiecał że na roczek zakupi coś w tym stylu, zobaczymy co z tych obietnic wyjdzie ;-)

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

Cytat:
Czy jest jakaś strona w necie, gdzie można zapisać swoje zdjęcia, a które nie są widoczne dla innych ? Może jakiś fotoblog czy coś ale żebym tylko ja mogła oglądać lub osoby którym zezwolę ?????

DOBRANOC
jeśli masz konto na gmail'u to polecam Picasa. http://picasa.google.pl/intl/pl/

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 09:47   #695
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

No wlasnie, pytanie do mam, ktorych dzieci spia pod kolderkami. Jak ubieracie dzieci teraz do spania? Body +pajac/ sam pajac/ pizamka bez/ze skarpetkami? I czy Wasze dzieci tez sie rozkopuja? Moja Oliwka nagminnie, nawet jak przesypia cala noc to musze wstawac, zeby ja przykryc. Teraz jest cieplej to moze byc jej za cieplo, ale zima miala chlodny kark, a i tak sie rozkopywala.
Tosię ubieram w pajaca albo w body i śpiochy, kiedyś założyłam jej body i półśpiochy ale szybko się ich w spaniu pozbyła, tak wierzga Mała strasznie się rozkopuje, choć bywają takie noce, że śpi ładnie ale zimą nie raz tak było, że budziłam się, żeby ją przykryć a ona lodowata :/

Cytat:
?
I mam pytanko do ogółu ja Pauli nie zakładam butów, chociaż mam takie fajne, miękkie. Paula nie chodzi więc wolę jej fajne skarpetki grubsze założyć. Ale ostatnio moja mama i teściowa gadają non stop czemu jej butów nie zakładam. Mówię, że nie potrzebuje na razie, a one się nie odzywały. W końcu pytam, co one takie upierdliwe z tymi butami, a one że musze jej zakładać buty, nawet jak nie chodzi, żeby się przyzwyczaiła, że nosi się buty. No Wy też tak myślicie ?? Serio ??

Nie przyszło mi to nawet do głowy, żeby przyzwyczajać.... Tosia też jeszcze nie chodzi i zakładam jej skarpetki z grubą podeszwą ( choć denerwują mnie one bo się zsuwają), myślałam nad kupnem butów dla niej ale raczej dlatego, żeby miała np. do kościoła do sukienki a nie tak "na łyso" w samych rajstopkach czy spodniach no i czasem też na spacerze przydałyby się gdyby chciała gdzieś stanąć.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A u nas właśnie tak jest - Seba nie chodzi, ale na rowerze jeździ
No proszę jaki zdolny ominął etap chodzenia?

Cytat:
Dziewczyny, ależ my mamy piekne dzieciaczki

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Moja koleżanka też zakładała buciki żeby się do nich przyzwyczaił, ale np. ja załozyłam Małej buciki i przyzwyczajenie sie do nich trwało może z 10min.

Masz na mysli, że nie wsiąka w skóre tylko zostaje taki biały na twarzy? Ja używam mustela 50 i Mała jest biała na twarzy Słonce teraz jest tak palące, że nie wyobrażam sobie mniejszego filtra.

Gratuluje raczkowania Może zrób badanie na witamine D. Ja robiłam morfoligie i wszystko ok, ale okazało się, że mam spory niedobór wit.D

O rany! Sami goście

Piasek to jeszcze nic, gorzej z kamykami. Nie moge jej nawet na chwile spuścic z oka.

Hehe mają branie te nasze dziewczynki

Za kilka dni wstawię zdjęcia w nowych ubrankach. hehe moja Niuncia też jest lepiej ubrana od mamusi.

Musze się Wam pochwalić, że już waże 54kg(165cm) jestem mega szczęsliwa bo byłam pewna po ciąży, że już taka gruba zostane (63kg). Napiszę nieskromnie, że wyglądam naprawde fajnie i to nawet lepiej niz przed ciążą!!! Jednak latanie za dzieciakiem daje swoje

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Pola, ja wypróbuje ten rumianek na te nasze plamy. Alez mnie one wkurzają.

Rinco, a jak się podoba Sebie rowerek? Długo w nim siedzi?
A czemu na biało to napisałaś ? To super!!!! U mnie niestety samo latanie za dzieckiem nic nie dało, nadal ważę 1 kg więcej niż przed ciążą a ćwiczyć mi się nie chce

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 21:09   #696
rinco
Wtajemniczenie

Gdzie wszystkie wybyłyście? Od rana cisza

Cytat:
Rinco, a jak się podoba Sebie rowerek? Długo w nim siedzi?
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
rinco fajny ten rowerek, Dziadek Borysa obiecał że na roczek zakupi coś w tym stylu, zobaczymy co z tych obietnic wyjdzie ;-)
Ten rowerek nie jest nasz, jest pożyczany, w dodatku ma urwaną rączkę i jest cały rozklekotany, a ta głowa pieska zasłania widok z przodu Ja Sebie kupiłam troszkę inny, wyglądający bardziej jak rower niż jak "pojazd", ma przyjść w poniedziałek.

Seba uwielbia wszelkie pojazdy i w tym roweru potrafi spokojnie z godzinę posiedzieć. Nie patrzyłam nigdy na zegarek, ale dłuuuugo go wożę i nigdy nie marudził, że ma dość, sama go wyciągam jak mi się znudzi Mamy ten rowerek od 3 dni.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
A czemu na biało to napisałaś ? To super!!!! U mnie niestety samo latanie za dzieckiem nic nie dało, nadal ważę 1 kg więcej niż przed ciążą a ćwiczyć mi się nie chce
A u mnie ostatnio są efekty, odkąd zaczęłam stosować dietę MŻ Ćwiczenia mi już tak obrzydły, że praktycznie dałam sobie spokój, za to zaczęłam biegać. Póki co ubyło mi jakieś 2kg i parę cm tu i ówdzie Ale i tak jeszcze sporo do zrzucenia...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Dziewczyny, pytanko Co podajecie Waszym dzieciom na pierwsze śniadanie i ile czasu po przebudzeniu?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 21:27   #697
Gaabbi
Wtajemniczenie

Hania na pierwsze śniadanie dostaje cycusia tuż po przebudzeniu
Na drugie śniadanie robię płatki owsiane lub orkiszowe z owocami.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 21:54   #698
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Na pierwsze sniadanie podaje mleko.
Na noc je ok 20stej, pozniej budzi sie i je o roznych porach- czasami o 7, czasami o 9. Zalezy ile pospimy

Leon zaczal chhodzic Dzis caly dzien u tesciowej dreptal Po ok 5 kroczkow. Jeszcze sie troche boi, ale zaczal sam, az mi sie lezka w oczku zakrecila))
A i skoro sie juz tak chwale, to jeszcze powiem Wam, ze nauczy
lam Leosia zamozasypiania! Uf! Wsadzam do lozeczka, zamykam drzwi i zasypia Pierwszy tydz sie kladlam kolo niego, uspokajalam, ale teraz juz moge wychodzic z pokoju

co do prezentow na 1 urodzinki... chyba kupie mu telefon- http://allegro.pl/smily-fone-smartfo...106491800.html , moze przestanie nasze telefony ruszac.
Co do rowerkow tez chcialam kupic takie jak Wy, ale w sumie kupilam biegowy. Ale taki dla starszych dzieci.

Sliczne dzieciaki!
I ja sie przyznam, ze uwielbiam Leonowi kupowac ciuszki ))
Mnie sie befado podobaly te- http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7047 ale kupilam sznurowane, o takie- http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6025
Kupowalam przez internet, bo u nas 2 rodzaje bucikow Befado i to letnich, bez palcow;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-04-20 o 22:08
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 22:05   #699
Timii
Rozeznanie

czesc mamuśki. troszkę Was zaniedbałam, wybaczycie ?

po powrocie do pracy to już jednak zupełnie inna bajka. jak tylko wracam do domu to całe popołudnie spędzam z Martusią. kompa nawet nie włączam. wieczorem gotowanie, sprzątanie i później już padam...
ale nie o tym... nadrobię Was! obiecałam sobie

póki co zauważyłam tylko Poli bloga cudny! masz talent kobitko!!

u nas nocki były już tak złe że ostro wzieliśmy się do roboty. już widać poprawę a mam nadzieję że będzie lepiej
Martusia sama pięknie stoi i próbuje już powolutku chodzić co za pociecha!!
wszystko póki co super - jesteśmy zdrowi, mała fajnie się rozwija, ogarniamy sami, bez niczyjej pomocy dom i pracę. jest ok

pozdrawiam!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 07:38   #700
rozowa1987
Zadomowienie

To Ja też się pochwale,Liwia zaczęła stawać sama przy meblach od 2 tyg.Wczoraj się puściła i ustała sama parę sekundLiwia też ma telefon zabawkowy już od paru miesięcy ,i umie robić halo,ale i tak woli nasze komórki hehe.
Stary 2013-04-21, 11:09   #701
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Ale super Też myślimy na takim pojazdem dla Ady

Cytat:
Jaka poważna Prześliczna

Ja w piątek wybyłam z domku na pogaduchy z koleżankami, oj na drugi dzień ciężko było wstać taka mnie głowa bolała
A przed wyjście Adzia tylko cały czas "mama" aż mi się łzy w oczach kręciły i się zastanawiałam czy iść w ogóle, ale moja mama wygnała mnie żeby już szła bo się jeszcze rozmyśle

A i nie mówiłam Wam mój Mąż zmienił pracę Trochę na cięższą, ale lepiej płatną.

U nas dziś słonecznie i wietrznie, jak się tylko mała obudzi idziemy na spacerek. Mąż w szkole więc, jesteśmy sama
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 11:22   #702
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ale super Też myślimy na takim pojazdem dla Ady

Jaka poważna Prześliczna

Ja w piątek wybyłam z domku na pogaduchy z koleżankami, oj na drugi dzień ciężko było wstać taka mnie głowa bolała
A przed wyjście Adzia tylko cały czas "mama" aż mi się łzy w oczach kręciły i się zastanawiałam czy iść w ogóle, ale moja mama wygnała mnie żeby już szła bo się jeszcze rozmyśle

A i nie mówiłam Wam mój Mąż zmienił pracę Trochę na cięższą, ale lepiej płatną.

U nas dziś słonecznie i wietrznie, jak się tylko mała obudzi idziemy na spacerek. Mąż w szkole więc, jesteśmy sama
Fajnie. Ja jak tylko skoncze karmic tez strzele sobie konkretnego drinka
Stary 2013-04-21, 15:41   #703
begie13
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie ostatnio są efekty, odkąd zaczęłam stosować dietę MŻ Ćwiczenia mi już tak obrzydły, że praktycznie dałam sobie spokój, za to zaczęłam biegać. Póki co ubyło mi jakieś 2kg i parę cm tu i ówdzie Ale i tak jeszcze sporo do zrzucenia...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Dziewczyny, pytanko Co podajecie Waszym dzieciom na pierwsze śniadanie i ile czasu po przebudzeniu?
Brawo i oby tak dalej z wagą i wymiarami

Tosia zaraz po obudzeniu dostaje cycusia a za jakiś czas na 2 śniadanie kaszkę.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

Leon zaczal chhodzic Dzis caly dzien u tesciowej dreptal Po ok 5 kroczkow. Jeszcze sie troche boi, ale zaczal sam, az mi sie lezka w oczku zakrecila))
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Martusia sama pięknie stoi i próbuje już powolutku chodzić co za pociecha!!
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
To Ja też się pochwale,Liwia zaczęła stawać sama przy meblach od 2 tyg.Wczoraj się puściła i ustała sama parę sekundLiwia też ma telefon zabawkowy już od paru miesięcy ,i umie robić halo,ale i tak woli nasze komórki hehe.
No i brawa dla małych pociech za nowe umiejętności!!! klask i:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 17:43   #704
kapukat
Zakorzenienie

Po pierwsze dziękujemy za życzeniaJ
Mój syn nie ma kołderki bo ciągle śpi ze mną – i ciągle je cyca…straszneJ

Co do butów – ja nie kupowałam mojemu dziecku butów dopóki nie stanął i nie zaczął chodzić o własnych siłach. Czyli dopiero zrobiłam to dzisiaj, ze względu na to że chce wyjść z nim na plac zabaw a w skarpetkach tutaj jak ciągle pada to byłoby z mojej strony niedorzecznością. Zatem mój syn dopiero teraz dorobił się pierwszych butów. Mi się nie śpieszyło – nie chodzi to nie potrzebuje butów, skarpetki antypoślizgowe były i są w użyciu cały czasJ

Ewunia – co do Twojego odchudzania i wyglądu, to Ty i z tymi 63 wyglądałaś znakomicieJ

Stokroteczka – jedna ze stron to http://www.imageshack.com/ dzielisz się linkiem z kim chcesz

Agata666 – nie ma takiej opcji, dzieci doskonale wiedzą że to są telefony bez bajerów i nie są telefonami rodziców, szkoda kasy bo i tak nie przejdzie

Gatta – gratulacje zmiany pracy mężaJ

U nas po szpitalu były szopki ale na szczęście mijają. Mój syn ma okropną alergię ale tutejsi lekarze próbują zwalić jego wysypki i czerwone plamy na zgięciach na egzemę, niech ich szlak niedouczonych idiotów, bo inaczej ich nazwać nie można. Nie zrobią mojemu dziecku badań alergicznych bo uwaga – nie ma ran i strupów! Mam nadzieję, że uda nam się jak będziemy na wakacjach w Polsce

Słuchajcie jak Wam idzie odpieluchowywanie? Nam Adam ucieka z nocnika i nic nie jest w stanie go tam zatrzymać. Ale mama się nie poddajeJ
Jutro idziemy na szczepienie a pojutrze zaczynamy pierwszą rundę bitwy o łóżko. Postanowiłam go wreszcie z mojego łóżka wyrzucić! A jak już go wyrzucę to będę walczyć o nie jedzenie w nocy, ale wszystko po kolei.

ps w załączniku nasze buciki, które jakimś cudem udało nam się kupić - mój syn nosi rozmiar 23! i do tego ma wysokie podbicie, więc żadne buty nie chciały wejść mu na nogę, a tutaj jak na złość nie ma w sklepach sznurowanych butów dla dzieci poniżej 3 roku życia, przynajmniej w tych które my odwiedziliśmy... ale udało się - pierwsze buty mojego synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8137.jpg (131,2 KB, 34 załadowań)
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 20:53   #705
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
U nas ząbkowo idą dolne dwójki, chyba.Paulina jest okropnie marudna, co parę minut trzeba z nią co innego robić, bo inaczej jest ryk. Nie pomaga noszenie, tulenie, śpiewanie, smarowanie dentinoxem a nawet nie za bardzo pomógł nurofen. Temp miała do 37,8. Mam nadzieję, że to tylko ząbki. Teraz śpi, ale się budzi.

Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi, co za wieczór coś pięknego, jak to fajnie gdzieś się wyrwać. Paulinia została z babcią. Ostatni raz bez Paulini byliśmy w październiku na weselu.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
jaka Paulinka jest śliczna, taka delikatniusia

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

jeśli masz konto na gmail'u to polecam Picasa. http://picasa.google.pl/intl/pl/
Dzięki

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Nie przyszło mi to nawet do głowy, żeby przyzwyczajać.... Tosia też jeszcze nie chodzi i zakładam jej skarpetki z grubą podeszwą ( choć denerwują mnie one bo się zsuwają), myślałam nad kupnem butów dla niej ale raczej dlatego, żeby miała np. do kościoła do sukienki a nie tak "na łyso" w samych rajstopkach czy spodniach no i czasem też na spacerze przydałyby się gdyby chciała gdzieś stanąć.
No czyli znowu jakieś staroświeckie myślenie

Cytat:
co do prezentow na 1 urodzinki... chyba kupie mu telefon- http://allegro.pl/smily-fone-smartfo...106491800.html , moze przestanie nasze telefony ruszac.
Hmm, fajna, tylko czy się nabierze na taką zamianę

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A
Jaka poważna Prześliczna

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Stokroteczka – jedna ze stron to http://www.imageshack.com/ dzielisz się linkiem z kim chcesz
Dzięki, a jak się dzieję linkiem, to linkiem do jednego zdjęcia? tzn każde zdjęcie będzie miało swój link?? nie znam się, żebym potem komuś nie dałą linka do całego katalogu

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Mój suwaczek Paulinkowy troszkę kłamie ciekawe czemu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2013-04-21, 21:24   #706
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

rozowa1987 - pytałaś o białe plamy po faktorze 50. Ani w tym ani w zeszłym roku nic takiego na skórze Hani nie wychodziło, a skórę ma na prawdę bardzo delikatną.
Stary 2013-04-21, 22:27   #707
kapukat
Zakorzenienie

Stokroteczka - do każdego zdięcia w "i" masz linki oddzielnie - są pogrupowane, możesz je wrzucać na fora, odzielny link główny i oddzielny jak chcesz go wrzucić gdzie indziej, super strona ja polecam
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 22:33   #708
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Stokroteczka - do każdego zdięcia w "i" masz linki oddzielnie - są pogrupowane, możesz je wrzucać na fora, odzielny link główny i oddzielny jak chcesz go wrzucić gdzie indziej, super strona ja polecam
Dziękuję

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2013-04-21, 22:34   #709
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
rozowa1987 - pytałaś o białe plamy po faktorze 50. Ani w tym ani w zeszłym roku nic takiego na skórze Hani nie wychodziło, a skórę ma na prawdę bardzo delikatną.
Chodzi mi i to czy podczas smarowania buzi ,buzia Nie będzie biała.Miałam w tamtym roku krem z filtrem 50 i, za cholerę Nie dało się go dobrze rozetrzeć bo się tak maział na biało,Liwia miała twarz jak piekarz białą hehe.
Stary 2013-04-21, 22:53   #710
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki szukam niedrogiej garderoby (mebli do przedpokoju), szerokość max 75cm Ma któraś same wieszaki i osobno szafkę? Fajnie to wygląda?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

DoBrAnOc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2013-04-21, 23:02   #711
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki szukam niedrogiej garderoby (mebli do przedpokoju), szerokość max 75cm Ma któraś same wieszaki i osobno szafkę? Fajnie to wygląda?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

DoBrAnOc
stokrotko a nie lepiej szafe na wymiar?
Stary 2013-04-21, 23:53   #712
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzieci śpią pod kołderkami? Jeśli tak to jakie macie rozmiary? Chcę Sebie kupić jakąś cienką kołderkę wiosenno/jesienną (w zimie spał pod grubą) tylko że pościele mam wszystkie 90x120 (tą grubą kołdrę też) i teraz nie wiem czy kupić też taką czy większą 100x135? Tylko bym musiała wtedy dokupić nowe pościele Nie wiecie do ilu lat wystarczy taka w rozmiarze 90x120?
tak, mamy kołuderkę taką lekką ale ciepłą, tzn zimą ma być pod nią ciepło a latem ma się nie pocić- zobaczymy .. śpi pod nią od jesieni, ma rozmiar 100x135cm, wykopuje się jak się budzi i jak się wierci... choć ostatnio przekręca się na brzuch chodzi po łóżeczku i jak się uderzy o szczebelki to płacze i trzeba go poprawić, ale nie chcę mu dawać ochraniaczy żeby nie miał za duszno.... ubieram go w samego pajaca
Cytat:
I mam pytanko do ogółu ja Pauli nie zakładam butów, chociaż mam takie fajne, miękkie. Paula nie chodzi więc wolę jej fajne skarpetki grubsze założyć. Ale ostatnio moja mama i teściowa gadają non stop czemu jej butów nie zakładam. Mówię, że nie potrzebuje na razie, a one się nie odzywały. W końcu pytam, co one takie upierdliwe z tymi butami, a one że musze jej zakładać buty, nawet jak nie chodzi, żeby się przyzwyczaiła, że nosi się buty. No Wy też tak myślicie ?? Serio ??
tak, też to słyszę że musi się przyzwyczajać do butów - ja ciągle nie wiem po co, ale buty zakładam na spacery żeby stopki mu nie marzły no i czasem zdarzy mi się go postawić na ziemi...

Cytat:
nie gadam z Tobą

Cytat:
Gratuluje raczkowania Może zrób badanie na witamine D. Ja robiłam morfoligie i wszystko ok, ale okazało się, że mam spory niedobór wit.D
dziękuję za podpowiedź... być może to jakiś niedobór :/
ja podejrzewam, że jak choć przez jakiś czas NIC mi nie będzie dolegało, nic mnie nie będzie bolało, swędziało to będzie znaczyło że polepsza mi się przed śmiercią... obecnie leczę stopy z alergii... ale bezskutecznie

Uczę Krystianka załatwiać się na nocnik.. ale ciężko go posadzić, bo chce stać :/
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:42   #713
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi mi i to czy podczas smarowania buzi ,buzia Nie będzie biała.Miałam w tamtym roku krem z filtrem 50 i, za cholerę Nie dało się go dobrze rozetrzeć bo się tak maział na biało,Liwia miała twarz jak piekarz białą hehe.
Filtry naturalne będą zawsze bieliły. Coś za coś
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 10:10   #714
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Bo miałaś krem z filtrem mineralnym, najlepszy dla maluchów.

A moje dziecię w weekend się zasmarkało strasznie. Do tego wczoraj gorączka doszła.
Zachowywał się normalnie, jak zdrowe dziecko. Gdyby nie rozpalona buzia i glut wiszący do pasa to nikt by nie powiedział, że chory na podstawie zachowania
Ale dziś rano już prawie nie miał kataru!
Oby mu przeszło to cholerstwo.

A wczoraj pomalowaliśmy jedną ścianę w pokoju Maćka. W końcu! Mamy plan skończyć na dniach malowanie i przenieść cały bałagan syncia do jego pokoju

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 11:12   #715
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Bo miałaś krem z filtrem mineralnym, najlepszy dla maluchów.

A wczoraj pomalowaliśmy jedną ścianę w pokoju Maćka. W końcu! Mamy plan skończyć na dniach malowanie i przenieść cały bałagan syncia do jego pokoju
I my sie w tym tyg zabieramy za malowanie pokoju Leona! Wreszcie!

Czy krem z filtrem, ktory kupowany byl w zeszlym roku i lezy w lodowce, uzylam go moze z 3 razy bedzie jeszcze dobry w tym roku?

W zeszlym roku sobie myslalam, ze bedziemy malego brac w gory, chodzic po szlakach.... Wczoraj tz zaproponowal 2 dniowy wyjazd, ale bez malego i bedziemy mogli zrobic jakies szlaki, albo z malym i nie wezmiemy go na szlak tylko bedziemy chodzic po ,,miescie,, ;/ Nikt sie nie chce porwac na noszenie naszego klocka juz w tym roku w nosidle, ba- przydalby sie plecak turystyczny do noszenia dziecka, ale to tez niemaly wydatek. Ogolnie Leon ciezki i nie mamy sily go na dluzsza mete nosic ;/
A myslalam, ze bedzie tak kolorowo :P ....

Za 10 dni moj syn konczy rok! Ehhhh )))

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-04-22 o 11:16
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 12:10   #716
_agata
Zakorzenienie

Agatka, pewnie będzie dobry, ale ja kosmetyków z poprzedniego sezonu nie używam. Nie jest to wielki wydatek i wolę kupić świeży, zwłaszcza dla Maćka

Dobre nosidło nie obciąża kręgosłupa, ale w nogach czuć
Hmm... my bez Maćka się nie ruszamy. I jeśli miałabym realizować swoją pasję, to tylko z dzieckiem
Mam znajomych... ostatnio na wspinaczce byli, w Austrii, z rocznym synkiem Da się

o
Stary 2013-04-22, 13:04   #717
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
I my sie w tym tyg zabieramy za malowanie pokoju Leona! Wreszcie!

Czy krem z filtrem, ktory kupowany byl w zeszlym roku i lezy w lodowce, uzylam go moze z 3 razy bedzie jeszcze dobry w tym roku?

W zeszlym roku sobie myslalam, ze bedziemy malego brac w gory, chodzic po szlakach.... Wczoraj tz zaproponowal 2 dniowy wyjazd, ale bez malego i bedziemy mogli zrobic jakies szlaki, albo z malym i nie wezmiemy go na szlak tylko bedziemy chodzic po ,,miescie,, ;/ Nikt sie nie chce porwac na noszenie naszego klocka juz w tym roku w nosidle, ba- przydalby sie plecak turystyczny do noszenia dziecka, ale to tez niemaly wydatek. Ogolnie Leon ciezki i nie mamy sily go na dluzsza mete nosic ;/

Witam!
Góry ehh to się rozmarzyłam Jak byłam w 5 miesiącu ciąży i wybraliśmy się na sylwka w góry to tak mi się marzyło żeby go tam przywieź na wiosnę ale też rzeczywistość a raczej to ile waży odsunęła na dalszy plan góry z moim synem a sami to raczej się nie wybierzemy także rozumiem Cię.

Jeszcze z innej beczki wyszedł Staśkowi drugi ząb . Pisałam Wam że zęby idą mu strasznie wolno ale w koncu przebiła się górna jedynka ale biedaczek noc miał wtedy z głowy trzy godziny mąż go nosił na rękach a ten tak płakał strasznie było mi go szkoda dałam mu lek to troche lepiej było potem ale nie dziwię się bo strasznie duża " łopata " mu wyszła i teraz się śmieją że ma kasownik bo ma dolną i górną prawą jedynkę.
Nie minęło dwa dni wyobraźcie sobie a idzie mu druga górna jedynka a myślałam że chociaż tydzień będzie odstepu. Marudzę co? tak nie dobrze i tak źle ale może ta druga górna pójdzie szybciej marzenia
Także dziewczyny co do ząbkowania damy radę chyba

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Agatka, pewnie będzie dobry, ale ja kosmetyków z poprzedniego sezonu nie używam. Nie jest to wielki wydatek i wolę kupić świeży, zwłaszcza dla Maćka

Dobre nosidło nie obciąża kręgosłupa, ale w nogach czuć
Hmm... my bez Maćka się nie ruszamy. I jeśli miałabym realizować swoją pasję, to tylko z dzieckiem
Mam znajomych... ostatnio na wspinaczce byli, w Austrii, z rocznym synkiem Da się
Wiadomo że się da ale że się wtrącę czy takie małe dziecko w górach nie będzie to meczące? dla niego i dla rodziców i czy to pod tym względem ma sens męczyć siebie i jego. My stwierdziliśmy że się wstrzymamy ale oczywiście każdy robi jak uważa za słuszne.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 13:16   #718
_agata
Zakorzenienie

Wszystko w granicach rozsądku

o
Stary 2013-04-22, 13:50   #719
Renatka89
Zakorzenienie

hej

mam w koncu chwilę.
ostatnio byłam mega zalatana, trzzeba było TŻta wyprawic, wroci za póltora miesiąca

dzieki za wszelkie gratulacje
i Maddy- dzieki za odp. w sprawie filrtow- w takim razie bede uzywac dla młodej faktora 30 poki co
Stary 2013-04-22, 16:31   #720
pola_m
Wtajemniczenie

hejo

U nas dalej goście goście. Tym razem ci, co się wprosili... i generalnei jestem zażenowana Potraktowali nas jak darmowy hotel... Teraz na trzy dni jadą sobie, ale jeszcze wrócą na dwa dni.
Szkoda tylko, że jeden dzień zazębią się z moim bratem. I to akurat na urodziny Antosia... No nic.

Cytat:

Ja dla siebie rpzeważnie zużywam w sezon kremy z filtrem. Dla Antka z tamtego roku gdzieś zgubiłam I kupiłam nowy

Jeśli to ma byc dla Leona, to ja chyba tez bym kupiła nowy...

Odnośnie wyjazdów z małym dzieckiem To się może wypowiem, bo my "szurgamy to biedne dziecko" od maleńkości Wcześniej włóczyliśmy się po świecie (często w górach) z namiotem i plecakami, śpiąc na dziko co noc w innym miejscu, jeżdżąc stopem albo pociągami itp.
Odkąd pojawił się Antek...dalej się włóczymy (przy akompaniamencie pukania się w głowę i biadolenia nad losem naszego synia) Oczywiście z pewnymi zmianami. Wiadomo, że trzeba pomyśleć o miejscu z wodą, o przystankach na pieluchy/karmienie/odpoczynek, ze trzeba zabrać więcej rzeczy... Pod namiotem jeszcze razem nie byliśmy, ale w górach owszem. W ten weekend
Kupiliśmy jakiś czas temu nosidełko deutera - bardzo polecam wszystkim chodzącym po górach (plecaki tej firmy są pewnie znane ). Sprawdza się abrdzo fajnie. Kupiliśmy używane, od znajomych, za 90euro. Mieliśmy w planie tradycyjnie, uderzyć na niemiecki ebay (tam wybór jest b.duży), ale okazało sie, że znajomy sprzedaje.
Anton zadowolony, zrobiliśmy sympatyczną traskę na otwarcie sezonu, piknik w pieknych okolicznościach przyrody... Da się

Aha, i a propos pikników. Zakupiłam ostatnio formę na muffiny - takie mniejsze trochę niż tradycyjne. No i to rewelacyjna rzecz jest dla maluchów. Piekę muffiny wytrawne, z oliwą z oliwek, ziołami, warzywami... no i dostaje gościo takiego muffina w łapkę i zjada. I nie ma nawet wielkiego syfu wokół

Cytat:

A moje dziecię w weekend się zasmarkało strasznie. Do tego wczoraj gorączka doszła.
Zachowywał się normalnie, jak zdrowe dziecko. Gdyby nie rozpalona buzia i glut wiszący do pasa to nikt by nie powiedział, że chory na podstawie zachowania
Ale dziś rano już prawie nie miał kataru!
Oby mu przeszło to cholerstwo.

Pochwal się jakimś zdjęciem
No i zdrówka życzę!!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości