|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Oliath też aż mi się smutno robi, jak czytam co piszesz- to musiało być ogromnie ciężkie przeżycie
![]() Ja dopiero w ciąży doceniłam odobę "matki"... czułam, to co ona, będąc ze mną w ciąży, wcześniej to były tylko wyobrażenia... i też potwornie mi jej brakowało, rozmawiałam z nią przez telefon, a kiedy sie rozłączyłam, potrafiłam się rozbeczeć, jak małe dziecko
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... Matko jakbym czytała o nas... U nas też kot na 1 miejscu, a TŻ czasami na niego siada (oczywiście do żartów, nie robi mu krzywdy ). I też nas podsiaduje, mnie na tapczanie, TŻa na fotelu. Chociaż ma CAŁY tapczan dla siebie, to i tak zawsze siądzie tam, gdzie ja mam kompa ustawionego....[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! ![]() Jeżeli chodzi o pomoc rodziców, to moi zapowiedzieli, że dorzucą się do wózka, a mama ciągle kupuje jakieś drobiazgi dla Fi ![]() A teściowa powiedziała, że jak się dziecko urodzi, to da kasę. Szkoda, że dopiero po porodzie, bo teraz tyle wydatków. Ale dobre i to, nie mam co narzekać ![]() My dziś intensywnie, ogarnianie, pakowanie, jedziemy po rodziców, po drodze myjemy samochód, grill, rodzice u nas nocują i z rana w drogę |
||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja sie szybko witam i zaraz znikam
![]() Znowu mnie nie będzie pół dnia, bo zaraz idziemy z psem i Tżtem na spacer jak to zwykle, a potem do Teściów, więc zanim wrócimy też nam trochę zejdzie. Muszę dzisiaj jak wrócę usiąść i wszystko od A do Z ponadrabiać ! Powiem tylko, że wczoraj wzięłam rękę Tżta jak mały kopał i po raz PIERWSZY !!! (w sumie tez rękę może ze 2x przyłożył wcześniej, dlatego jak mu powiedziałam, że Syn, to powiedział, że jaja sobie robię i to ja ruszyłam tak brzuchem. Normalnie tancerka brzucha ze mnie ![]() Całuję każdą z osobna i każdy brzuszek tak samo ![]() Gratuluję nowych tygodni !!! My dzisiaj mamy ostatni dzień 6msc wg 1 terminu z usg, bo wg ostatniego to już jestem w 7 msc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka_p ja mieszkam z nimi wiec chcac, nie chcac beda pewie codziennie widziec Michasia, ale nie chce zeby tesciowa brala go na spacer kiedy ja bede w domu... w ogole wkurza mnei siostra tz, nie ma swoich dzieci, jest mezatka i za kazdymr azem jak przyjezdzaja do tesciow to mnie cisnienie sie podnosi, nie wiem tak mam ;/ w ogole jej teksty typu: zostane ciocia to musze interesowac sie dzieckiem, musze wiedziec zdjecia usg!! no maskarka, pewnie jak sie dowie ze bedzie chrzestna i jak przyjade z eszpitala to bedzie chciala wziac malego na rece po pretekstem: bede chrzestna to musze malego potrzymac, nie wyobrazam sobie dania jej malego, takiego malutkiego, poza tym do mojej rodziny pochdoze inaczej, tzn nie wyobrazam sobie zeby im nie dawac Michasia, nawet mam plan zeby ze szpitala odwiedzic moich rodzicow i troche u nich pobyc z Malym, tzn kilka godzin, oczywiscie zobacze jak sie bede czuc, ale chcialabym im sprawic przyjemnosc bo mama ze mna nie mieszka, a chcialabym ja tez troche zaangazowac w wnuka, mama to mama a tesciowa to wiadomo chociaz mam dobry kontakt z nia
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przed snem położyłam się na płasko, żeby rozciągnąć kręgosłup, patrzę na brzuch, a tam wystająca gulka na jakieś 1,5 cm wysokości i jakieś 3 cm średnicy. I nagle ta gulka rozciągając mi skórę przejechała 10 cm nad powierzchnią reszty brzucha
Normalnie kosmita
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Kathe - z racji tego, że do rodziców i teściów mamy ponad 100 km, nie będzie z tym raczej problemu, a spacerki będą sporadyczne, bo w weekendy co 2 lub 3 tygodnie
![]() Misiaczka za 24 tydzień
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w obecnej sytuacji w podroz boje sie wybrac ![]() pozostaje mi czekac na lipiec az oni przyjadą... Z pozytywnych wiesci-moja przyjaciołka chyba przyjedzie do mnie na majówke Cytat:
![]() ![]() Rośniee nam Bezik ![]() Haaa moj Tz tez na początku nie dowierzał jak Laura potrafi kopac ![]() Nie ma to jak pieskowe spacery.Jak nie bedzie padac to tez wezme swoje futrzaki
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam, wrócił TŻ z drożdżówkami
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozmawiałam ostatnio z Tzem jak to bedzie po porodzie i wogole.On koniecznie chce zeby jego rodzice przyjechali w lipcu,bedzie sie czuł pewnie i wogóle...Ok.Niech przyjadą.....Mysle ze do tego czasu juz kupią sobie domek na Roztoczu bo działają w tym kierunku więc bazować moze bd juz na swoim....Chcą tu wrócic na stałe jak tesc przejdzie na emeryture czyli za ok 7 lat.
No i tak sobie gadamy gadamy i od razu zaznaczyłam ze jak bd karmic dziecko to nikt nie ma mi wbijac do pokoju.To jest chwila moja i Laury,tylko Tz moze nam towarzyszyc,nikt inny.Nie wyobrazam sobie karmic przy kims......no chyba ze w praktyce mi sie odmieni. Ale jak np.bratowa Tza była u nas i szła karmic do naszej sypialni to ja tam nie wchodziłam a jak juz musiałam po cos zajrzec to nawet w tamtą stronę nie patrzyłam................ . Moze jestem dziwna....
|
#1931 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej!
Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... [/QUOTE] 7 miesiac ![]() Cytat:
Cytat:
wiec ja uwazam, ze wszystko z umiarem i zdrowym rozsadkiem Cytat:
Zmachalam sie ociupinke, piore zimowe kurtki i chowam na pawlacz, wieszaki mi wczoraj doszly w liczbie 100 sztuk wiec wieszam sukienki i bluzeczki Lali poprasowane, zaraz czas na ciuszki Lilo... usiadlam teraz, a ona kopie jak szalona, taki pracus z niej rosnie jak mamusia
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah Lecę ogarniać
|
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego spacerku Cytat:
![]() Kupiłam wczoraj farbę do włosów..kolor płomienna lawa z syossa.. Mam już takie odrosty, że wstyd ciekawa jestem co to mi wyjdzie na głowie.. chciałabym taki jaśniuteńki rudy.miedziany-blond.. byle nie za ciemny wyszedł......a w kuchni odkryłam nutellę... mąż mi nie chciał kupić, to do sama przyszła
|
||
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się za porządki i obiad. Dziś kotlety schabowe, ziemniaczki i jakaś surówka. Może z kapustki kiszonej. Jeszcze wymyślę
![]() Do później |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na obiadek planuje makaron swiderki i sosik z mięchem mielonym
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
oki jak juz bedzie wieksze to pewnie bede chciala zeby ktos go wzial na chwile, ale takiego malego nie chce nikomu dawac... Jestem po stracie dziecka i moze dlatego tak bardzo boje sie zeby nikt mi go nie odebral, wiem ze maz czy moi rodzice nic mu nie zrobia, ufam im, sama przeciez wiem jak mama sie mna opiekowala, w o gole jak powiem mamie ze tego i tego nie pozwalam to ona to zrozumie, a tesciowa to wiadomo, ze sie obrazic itp.
moze zmienie zdanie po porodzie, na razie boje sie wlasnie tego, ze beda za bardzo wchodzic w wychowanie dziecka. |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
SURKA, zapomnialam - kciuki za meza egzamin!!!
![]() Cytat:
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu wstałam z łóżka, idę spróbować coś ogarnąć
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mykam babeczki szykowac sie do wyjscia.Do pozniej
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej, że teściowie już od pierwszych urodzin chcieliby podawać Michasiowi schabowego w panierce, bo ich córka tak jadła i nic jej się nie stało. Przeraża mnie ich opinia na temat karmienia już na tym początkowym etapie. Dla nich kiełbaska i czekoladka dla rocznego dziecka to nic dla mnie mnie problem. Nie będę podawała i oni uważają, że to moja fanaberia. Oj, w kwestii karmienia dziecka jestem jakaś wyczulona Dobra, znikam już na dobre |
|
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 29 tyg ciazy.. czyli 7 miesiacu i 3 trymestrze
![]() O jaaa Cie jak to powaznie brzmi,troche dygam bo jeszcze chwila i juz moze sie zaczac.. ( mowie o tym bo mam jakas fobie ostatnio duzo osob rodzi u mnie w rodzinie czy po znajomych wlasnie w okolicach 32-35 tyg ciazy.. ale obym ja urodzila w 39 :P)) To znaczy ze trzeba sie zabrac za reszte wyprawki na dniach he![]() Cytat:
Cytat:
Co do pomocy,to nam nasi rodzice dali "ladna" sumke wiec nie moge im nic zarzucic.. tesciowa wiem ze pomoze w miare mozliwosci jak bedzie trzeba,wiem ze u niej krucho z kasa wiec nie jestem jakas wiecie pazerna na to czy coś. co do tego ciagniecia brzucha to musze sie przyjrzec bo to moze od chodzenia a moze niunia sie tak uklada poprostu i mi sie wydaje.. ) dzieki za odpowiedzi![]() lece zaraz sie zbierac (tylko coś slodkiego trzeba zjesc haha) i do tesciowej posiedziec ze szw i tz.. Dzis rano Niunia obudzila sie razem z nami i polozylam sie na plecach a brzuch zaczoł mi falować a tz mowi " ooo widzialem o kurde" i podniosł koszulke to sobie pomyslalam ze juz po wojażach a tu nadal skakala ruszala sie tz sie napatrzyc nie mogł hehe :P miłego dnia ![]() gratuluje nowych tyg ;* |
||
|
|
|
#1942 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40400040]Hej! Ja Was witam w 28 tygodniu (27t0d, więc chyba 28...). Z tej okazji moje dziecko zrobiło się leniwe i mnie stresuje No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem... [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej, że jak zabiorą Adasia na spacer to wtedy automatycznie będziemy mieli z Tż dla siebie trochę czasu, żeby cos zrobic, ogranąc. Ja wiem jak nasi najblizsi czekają na Adasia i nie mam zamiaru dobierać im tej radości z przebywania z nim i zajmowania się nim. Tylko oczywiście wszystko w granicach rozsadkuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
czytala któras ksiazke 50-twarzy greya? Kolezanka wczoraj mi bardzo zachwalala i polecala..?
|
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są jednak osoby które karmią a w koleczku cała rodzina, ja do takich nie należę.
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że małe wtredy się naprawdę postarało![]() Na początku też mówił mi, że to ja tak specjalnie zrobiłam Nie przypominam sobie, żebym miała aż tak "wytresowane" mięśnie, ale ok ![]() Cytat:
Więc nie dość, że mama często do pracy wyjeżdżała, to jeszcze ja nie zawsze mogłam przyjechać... strasznie mi ciężko było, bo i z "ewentualną" teściową dość średnio się dogadywałam (zresztą dalej tak jest)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę jej odbierać paru chwil z wnuczkiem ![]() Cytat:
Owszem pierwszą część fajnie się czytało, ale druga była tak męcząca ![]() Po prostu "niebiański" seks co chwilę na 10000 sposobów, facet, który doprowadza dziewczynę do orgazmu chyba samymi słowami ot tyle ciekawego. II części już nie przebrnęłam.
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w ogóle ostatnio włosy jakieś suche..nie wiem czy zła pielęgnacja czy co.. ale irytują mnie |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ja tez mam straszne wlosy w tej ciazy takie suche ze ich rozczesac nie moge ani nic beznadziejne eh..ale mam duzy odrost ha naturalne omre robie haha |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
jada moje meble do kuchni
Co do relacji tesciowa i malenstwo. Przy Marysi bylam bardzo wyczulona, na to jak tesciowa ja nosila, czy chciala bujac, bo 4 miesiace wczesniej urodzil sie jej pierwszy wnuk i naczula go bujac i zasypiac z pielucha, co mnie osobiscie wkurzylo. Wiec przy Marysi tez tak chciala "pomoc" upomnialam ja ze sto razy i dala spokoj i bylo po mojemu. Na poczatku moja mama nam duzo pomagala, a tesciowa poszla w odstawke, bo jakos mi dziwnie bylo zostawiac dziecko z nia. Jednak po jakims czasie i jej pomoc okazala sie nieoceniona, a jak wrocilam do pracy jak Marysia miala 7 miesiecy, to ona sie nie zajmowala, wiec przeszlo mi zupelnie. Co do jedzenia - nie mialam jakichs tam wymagan czy cos. Najpierw podawalam sloiczki, pozniej tesciowa juz gotowala dwojce wnuczat, wiec spoko luzik. Teraz Marysia tez zlapie czasem czekoladke, czy cos podobnego i juz. Ciekawe jak to bedzie jak sie urodzi Aleks
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

No ale 10 ruchów było, to mogę ruszać z dniem...
(oczywiście do żartów, nie robi mu krzywdy
). I też nas podsiaduje, mnie na tapczanie, TŻa na fotelu. Chociaż ma CAŁY tapczan dla siebie, to i tak zawsze siądzie tam, gdzie ja mam kompa ustawionego....[/QUOTE]

mąż mi nie chciał kupić, to do sama przyszła 

12.06.2010