|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Tak, w szpitalu mówili, ze masowanie najprawdopodobniej wystarczy ale żeby jeszcze pokazać ortopedzie przy okazji wizyty na usg bioderek i on stwierdzi czy tylko masowanie.
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Uff chwilka wolnego
Julka spała u dziadków, mężuś w pracy, Michaś śpi ![]() A ja już po 45min zumby, padam na twarz ![]() wieczorem kolejne 45min Proszę o te głosiki z linku na poprzedniej stronie, są to głosy jednorazowe
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - mnie bolało jakieś 3 dni. Później i krocze o wiele lepiej (najlepiej po zdjęciu szwów) i ból macicy zmalał.
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
ja szybciutko pokażę Wam tylko moją Niunię - bo coś jest dziś niespokojna
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moderna spoznione gratulacje
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam, mała śpi w wózku i huśtam ją. Masakra, co chwilę się budzi i sprawdza.
Cytat:
![]() Gratulacje ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za brzuszkowe problemy współczuję Urocza Kruszynka i za tygodnieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za miesiąc oj leci leciCytat:
Witam w sobotę ![]() Kurcze nie wiem co ten mój Maluszek ma ale taki jakiś niespokojny, nie płacze, ale wierci się i tak samo ze spaniem drzemka i już oko otwarte i tak po pół godziny albo krócej ,noc taka sama, cycki mnie już bolą bo najlepiej by wisiał cały czas przy nich weekend mamy zatem czekamy na nowe maluszki
|
||||||
|
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
duże chłopisko już z Leo....Cytat:
Dziewczęta... ale cudownie było wczoraj wyjść Z mężem poszaleliśmy... poszliśmy do opery - moja mama została z Filipem Oczywiście nasłuchałam się, że go słabo ubieram Ale taką uwagę mogę przełknąć po 7 godzinach poza domem
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Michaś śpi mi na balkonie od 12:15 więc mam chwilę dla siebie. Julka przeziębiona, wczoraj nie poszła do przedszkola :/ Spała u moich rodziców więc mam czas do wieczora dla siebie Mąż przyjedzie po 14:00 z pracy i pójdziemy na spacer. Wieczorkiem druga część Zumby czyli kolejne 45min, ale mi się to podoba!!
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ptaszku NO COS wiedzialam .. ze kolo tego to tam bylo pisane czulam zem bleda zrobila, alem nie wiedziala gdzie no ja mialam chwile dla siebie ... mama poszla z Milusiem do sklepu po chleb i GODZINE ich nie ma !! no i ludzie sie na ok 16 zaczna zbierac ... a ja nie Umalowana nie wiem w czym sie zaprezenotwac ... TAK DUZO MAM CIUCHOW ze sama nie wiem ... przeca Ladnie musze wygladac dla Milusia w koncu RAZ W ZYCIU KNCZY SIE 1 miesiac zycia . |
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3162 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do karuzeli to ta w łożeczku jej nie interesuje ale ta w huśtawce tak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
))Mokka - ale mieliście przeboje!! ale dobrze, że tak szybko zareagowali! na pewno Leonek szybciutko dojdzie do pełnej sprawności! )
|
|
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pokarmu mam więcej, może przez relaks przy czyms dobrym, sama nie wiem ![]() a na brzuszek podaje niemiecki sab simplex, bobotic nie działał, za to sab simplex podaje 8 kropli co drugie karmienie i działa a zalecane jest 15 kropli przy kazdym...Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() na dodatek ostatnio płacze zaraz przed snem, czyli jak już prawie zasnął ale gdzies tam jeszcze nie.. ehh Dziewczyny jak mały uśnie sobie dobrze tak porządnie przy cycu i biore go do odbicia po jedzeniu to drzą mu łapki i nóżki w momencie klepnięcia w plecy jak nie klepie to nie, ale jak klepie to tak jakby się zrywa? Ma tak któryś?
|
|||
|
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, jak tak dalej pójdzie to zostanę sama na "placu boju" :P Wszystkie macie już terminy cesarek itp.A u mnie szyja długa, twarda, nic się nie zapowiada na poród. A miało być tak pięknie i dzieć miał wyskoczyć w urodziny mamusi i nie pykło nooo
) A tak chciałam baranka ![]() I ciekawe jak długo będę musiała siedzieć w tym szpitalu.
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3166 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() kmagg81 GRATULUJĘ SERDECZNIE !!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super że tak szybko zaczęli działać szybko się uwinie i nóżka będzie sprawna a mały nie będzie pamiętał Cytat:
przecież do środy jeszcze 4 dni zostały a w każdej chwili może się zacząć. Póki termin nie minął nie ma co gdybać tylko czekać na ten dzień.Moja wychodzi na usg równo tydzień młodsza czyli ostatnio było na 1 maja, ale ja mam nadzieję że urodzę w terminie jak przenoszę no to najwidoczniej dobrze jej i może troszkę dłużej posiedzieć A po wczorajszych wydarzeniach wierzę że mogę urodzić w terminie. Tż kuzynka miała termin na dziś czyli sobotę w czwartek na wizycie lekarz powiedział "zero rozwarcia szyjka twarda, nic się nie skraca tak jak było tak jest jak do środy Pani nie urodzi to w czwartek wyślemy do szpitala" i co nie minęły 24 godziny a u niej zaczęła się akcja czyli o 12:30 napisała że zaczęło się a o 20 wysłała sms że mały na świecie.A ja dziś przenoszę ubranka do szaf malutkiej bo się wywietrzyły później zrobię zdjęcia co prawda bez dodatków pokoik ale nic nie wypakowywałam jak wrócimy do domku będziemy zdobić ![]() Miłego dzionka kochane |
||||||
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusiu najważniejsze zapomniałam
Ptaszysko Kochana niezmiernie się cieszę, że macie Natalcię już przy sobie w domku ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Strippi widzę, że się nie poddajesz walczysz za Twoja wytrwałość za zumbę, za spadek wagi Ja niestety nie zagłosuję nie posiadam tam kontaMalpko za Julcie. I co ten nowy laryngolog powiedział?Nestelle i jak już rozdziewiczona ?? tż uszczęśliwiony ?? |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Sorceresss
za karmienie w parku podobno pierwszy raz najgorszy później już z górki ![]() mam pysznego arbuza i ciasto drożdżowe i właśnie dostałam zgagę tylko po którym wykończy mnie zgaga i karny jeżyk ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Wspomniana kuzynka tż nic nie miała ani bólu ani rozwarcia ani odchodzącego czopu i za tydzień miała się wstawić na porodówce a urodziła dzień po wizycie a dzień przed terminem bez żadnych objawów. jak się zaczęło to szybko poszło i to pierwsze dziecko. Nie ma reguły.
|
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje dziecko to aniolek spi i je a jak sie obudzi i nie chce jesc to sie sama bawi w lozeczku a je co 3 godziny jak w zegarku
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
termin na poniedziałek,wtedy też mam wizytę i ostatnią szkołę rodzenia to dowiem się bynajmniej co robią w moim szpitalu jak jest się po terminie;-)
|
|
|
#3173 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Cytat:
za tygodnieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja teŻ zwykle pisze jedną ręka bo albo karmie albo trzymam do odbicia przy wizażu ![]() Cytat:
bo chyba nie kilo czterysta chyba ze 14,3o a brak przecinka tak z ciekawości pytam ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyn które miały cesarskie cięcie:
Czy podczas cesarki mógł być z wami partner?W sensie czy mógł być tuż obok i trzymać za rękę?
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
w wolnej chwili spróbuję opisać swój poród
![]() 12 kwietnia będąc na kolejnych przepływach w szpitalu lekarz stwierdził po badaniu że dłużej czekać nie będziemy i następnego dnia mam się stawić na oddział w celu przyspieszenia akcji. grzecznie sie zgodziłam i wróciłam do domku. około 20.00 tak jak pisałam podejrzewałam że odeszły mi wody więc zadzwoniłam do położnej i opisałam co się dzieje. stwierdziła że mogę poczekać ok 2 godz jeśli nie mam bóli i nic się nie dzieje i wtedy mam pojechać na IP. wzięłam prysznic, poleżałam i stwierdziłam że ide spać a na IP pojade rano. niestety nie udalo mi się zasnąć bo zadzwoniła położna o 22.00 i stwierdziała zebym nie robiła jaj i jechała. no więc tż pozbierała manele i w drogę. na IP miła Pani zrobiła c do niej należało łącznie z lewatywką (nie taka straszna jak myślałam ) i pojechałam na porodówkę. tam podłączyli mnie pod ktg i zaczęły się zrzuty ze mnie że przyjechałam chyba z nimi pogadać na nocnym dyżurze albo się u nich przespać bo u mnie cisza i nic się w najbliższym czasie nie wydarzy. a więc toboły pod pachę i na patologię. było juz po 23.00 kiedy cichutko położyłam się do łóżka żeby kobitek nie budzić... no i się zaczęło: lekkie bóle bo 5 min, mocniejsze co 5 min trwające około 30 sek. poszłam do położnej a ta:pierworódka, krótkie bóle , idź dziecko spać bo jaksię rano zacznie to nie dasz rady przeć. dała zastrzyk jakąś tabletkę i znów na wyrko. nic nie pomogło z bóle ciągle się nasilały około 5.00rano położna zaproponowała prysznic miało trochę przestać bolec a stało się na odwrót - bóle się nasiliły tak że nie mogłam kroku zrobić - następne badanie i hasło: na porodówkę wjeżdżam na porodówkę a położne : "oooo właśnie o tobie rozmawiałyśmy kiedy urodzisz" położyłam się na łóżko na badanko a kobietki : "mamy pełne rozwarcie dzwońcie po lekarza i na noworodki" . prawie zaraz zaczęły się bóle parte - kurde ale trzeba miec siły. wkurzałam się jak cisnęłam czułam że mała wychodzi a jak kończył się bol to się chowała tak parłam 3 razy za czwartym zostałam nacięta a za piątym o 6.45 usłyszałam małąOgólnie potwierdzam porody są bolesne ale do przeżycia. A ujrzeć i mieć przy sobie taki Skarb warty jest wszystkiego! (ale się rozpisałam - sorki)
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-04-20 o 15:55 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie nie. zreszta nie wyobrazam sobie tego.
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
poza tym Serdecznie Gratuluję nowym mamusiom
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mokka: dobrze,że od razu zadziłaliw sparwie nóżki Małego ![]()
|
|
|
|
|
|
#3179 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale brunettttaaa Cytat:
![]() ![]() hehe a co mama by "widziała" na dziecku?![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to samo i dlatego czasem tylko uzywam polskich liter ![]() Cytat:
fajny opis! jeszcze raz gratuluje!
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

zapraszam na herbatke ;-) hihi. 

ze sama nie wiem ...

jak nie klepie to nie, ale jak klepie to tak jakby się zrywa? Ma tak któryś?
super że tak szybko zaczęli działać szybko się uwinie i nóżka będzie sprawna a mały nie będzie pamiętał 

bo chyba nie kilo czterysta chyba ze 14,3o a brak przecinka tak z ciekawości pytam
05.07.2008