|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
wielkie brawa dla niego, ze tak swietnie ogarnia sytuacje. nie dosc, ze praca, dom, szpital, zakupy...to jeszcze dziewczynkom juz pokoik przygotowal. i do niczego nie mozesz sie doczepic suuuuper tatus!
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
A co do basenu to dawno nie byłam i nie pamiętam dokładnie kiedy to się pojawiło ale mogło być tak, że po podróży poślubnej do Turcji. O tym nie pomyślałam.
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
no to teraz możesz już spokojnie rodzić
|
|
#2134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to Cie wzięło![]() trzymam mocno ![]() za Ciebie i za małego oby wsztsko poszło szybko i sprawnie. A moze już masz małego przy sobie![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2135 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakie ma duże łapeczki ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę do IKEI
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
mój mąż chyba popada w paranoję. Chciałam iść do sklepu 10 min drogi po papier toaletowy, pieczywo i worki na śmieci, a on kazał mi jechać samochodem, bo nie będę nosić zakupów, no i nie ma dyskusji
albo dzisiaj rano mnie pyta czy jego kolega może przyjść na kawę a jak ktoś krzyknął na podwórku, to leciał do pokoju czy przypadkiem to nie ja, czuję się jakbym była z porcelany, nie da mi trawnika grabić, a jak chcę w ogródku coś zrobić to muszę tłumaczyć, że to nie wpłynie na małego |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie jeszcze daleko do gotowości. Łóżeczka nie mamy, a dziś dzwonił gość od okien i mówił, że się przeciągnie bo to niby kolor standardowy ale dla nich niestandardowy i najwcześniej koniec maja będą...
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy tym naprawdę ładneCytat:
![]() jesteście na wsi? co chcesz z ikei? może w drodze powrotnej zahaczycie o ikee?
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny gościu ![]() Cytat:
Cytat:
Myślałam, że są jakieś wieści od Veronic, a tu musimy czekaaaać
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała mi coś uciska po prawej stronie pod żebrami bo od samego rana mnie coś pobolewa.
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Lampkę bym chciała i coś dla dzidzi... Tak lubię IKEĘ, nie wiem kiedy pojadę. Raczej nie prędko.
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie zrobiłabym swoje, ale jakby cokolwiek się stało z bobikiem to miałby do mnie ogromny żal, nie chcę sama przyjmowac na siebie odpowiedzialności
|
|
|
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tak samo, upodobał sobie ostatnio to miejsce
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli któraś zamierza myć w Emolium to w doz promocja tylko dziś
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p17314-Emo...kapieli_400_ml
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie z tym sama poradziłam kiedyś, właśnie tak jak pisałam wyżej. ale z kwasiorkiem trzeba uważać, żeby na zdrową skórę się nie dostał (bardzo precyzyjnie trzeba tą kropelkę umiejscowić)
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
gold ale maluszek już ma ładną wagę
![]() Magusia jestem jestem Salviae śliczny synek Kusicie ciaastami Zrobiłabym milky way....
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie macie foteliki/nosidełka? Muszę kupić. Matko, wszystko na ostatnią chwilę.
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak Veronic
![]() rodzice zrobili mi normalnie dzień dziecka,fajnie,oderwałam się,trochę rozerwałam nawet gofra wciągnęłam ![]() co do plamienia-od rana na wkladce dolownie tlko "plamka" wec chyba faktycznie to pobadaniowe uszkodzenie kupilam swiezutkie pomidory i bede robic pyszne spagetti na obiad ![]() tż będzie..a że lubi,to zrobię ![]() no i mam 2pary balerinek |
|
|
|
#2151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mysle, ze jest duzo gorszych imion, ktore moga sie dzieciom zle kojarzyc... wspomniala Mrowka jest duzo bardziej kosmiczna dla mnie Zoja nie jest osmieszajaca, wymyslna i jakas szczegolnie drazniaca.---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- uff, bo juz myslalam, ze jestem jakas dziwna dla mnie to imie jak Nela - krotkie, nietypowe, ale nie dziwaczne.
|
|||
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
musisz jak najwiecej lezec, zeby mala nie podrazniala szyjki. rozne sa opinie lekarzy, w szpitalu moj gin mowil, ze to nic takiego, zbada mnie zeby nie krwawila i moge isc do domu, a inna lekarka wrecz przeciwnie trzymala mnie kolejne kilka dni na obserwacji. przepisali mi luteine, kazali jak najwiecej lezec, nie stosowac zadnych czopkow itd. szyjka musi troche dojsc do siebie.
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
my kupujemy maxi cosi ale jeszcze nie wiem który model
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w taaaaka pogodę ![]() ale faktycznie jak pomysle ile razy mi wpakowali lapki bez zadnych ceregieli,i ze bolalo jak nigdy wczesniej to musialo sie tak skonczyc ![]() mała spokojniejsza ale odsypia biedna.. pod ktg strasznie sie stresuje,nawet babeczki sie dziwily,ze poczatek ok a potem stres i jest pobudzona.. oby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#2158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słodki synek jeśli chodzi o karmienie to słyszałam, że bardzo dużo jest w głowie i warto sobie racjonalne myślenie włączyć- nic na siłę, ale raczej pozytywnie podchodzić. ja się też strasznie boję tego karmienia, a najbardziej tego, że mi położne będą mm dokarmiać i to z butelki. z drugiej strony, chyba dziecku to silnego nawyku nie wyrobi i w domu będę robić po swojemu. w wypadku małej ilości pokarmu najważniejsze jest pobudzać laktację, np. poprzez bardzo częste przystawianie malca do piersi. mam nadzieję, że silikonowe osłonki pomogą, chyba jednak też się zaopatrzę, jak nie planowałam.zdrówka!!!!! Cytat:
Teraz zresztą dzieciaczki z naszego pokolenia mają tyle różnych imion, że chyba jesteśmy oswojeni z większością i nasze dzieci automatycznie chyba też będą. Nie twórzmy złych konotacji do pewnych imion i po problemie. Cytat:
W ogóle...wyszłam do tej apteki, bo kończy mi się magnez i pytam "z głupa" panią, czy jak mi się skończyła luteina, a wizytę mam w poniedziałek to mogę donieść receptę, a ona się mnie pyta, którą chcę dopochwową czy podjęzykową i po problemie... Wróciłam z samymi pysznościami- croissantami z francuskiego ciasta i gęstą gorzką czekoladą (już pochłonęłam jednego na ciepło), bagietką, avocado i limonką (na kolacyjne kanapki z kurczakiem) , młodymi ziemniakami, zieloną sałatą, kefirem.... chyba będę tęsknić za tym małym skupiskiem sklepików, w których zawsze znajdę to, co chcę! tam gdzie się wyprowadzę mam nadzieję, że nie będzie gorzej. Lonely- kurczę, ja też słyszałam, że ból, który trafił się Twojemu mężowi porównywalny jest do porodu. oby nie wrócił i żeby się wyleczył szybko!Axella- ja dziś znowu wypatrywałam sms od Ciebie z porodówki, cholerka. Veronic pięć dni przede mną ma termin, postanowiłam zamówić torbę na allegro..może taki zestaw? może się zmieszczę, jak myślicie? http://allegro.pl/zestaw-podrozny-3w...178348026.html Na poród do tej podręcznej, a na pobyt mamy i córki- do tej na kółkach?
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz juz naprawde! oby odeszły mi wody-wtedy nie bedzie falszywego alarmu
|
|
|
|
|
#2160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w ogóle ktoś jeszcze ma nakaz absolutnego leżenia w naszym gronie? Cytat:
Diabli, Motylek- myślałam, że tylko ja mam taki tajny plan... Ja zawsze mogę iść w grecki oryginał Zoé. Tylko jakoś tak wszyscy już dookoła wiedzą , że ma być Helena (i psioczą, oczywiście! jedyną osobą, której wybrane przez nas imię się podoba jest- o dziwo!- moja mama) i córka słyszy to na okrągło. I kukają do mnie wyszyte literki ![]() Może nie zmienię w ostatnim momencie, ale dam na drugie, a jeśli nie, to bankowo musi mieć Helenka siostrę ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

wielkie brawa
dla niego, ze tak swietnie ogarnia sytuacje. nie dosc, ze praca, dom, szpital, zakupy...to jeszcze dziewczynkom juz pokoik przygotowal. i do niczego nie mozesz sie doczepic
suuuuper tatus!

Ślub 27. X. 2012

ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm
wstawiam fote blondasa jesli sie uda i ide troche ponadrabiac, chyba nikt nie urodzil ?

w sumie smial sie i stwierdzil, ze jemu czasem myli sie Nela z Lena, wiec druga moze byc Lena 

nawet gofra wciągnęłam